Android 11: Ovo su najvažnije funkcije koje dobijamo VIDEO

Android 11 Beta je zvanično dostupan, a evo kakve sve inovacije nas očekuju. Za sada, Beta verziju mogu da instaliraju samo korisnici Pixel i Pixel 2 telefona, ali trebalo bi da očekujemo sve više uređaja koji će biti uključeni u test.

Tehnopolis

Izvor: B92

Četvrtak, 11.06.2020.

13:45

Default images

Glavne karakteristike Android 11 Beta

* Razgovori: U obaveštenjima se nalazi sekcija "Coversations". Nalazi se odmah ispod Quick Settings kategorije, a dobra stvar je što se obaveštenja iz aplikacija za ćaskanje sada neće više mešati sa ostalima, stvarajući zbrku.

* Prioritetni razgovori: Možete da označite određene razgovore kao "prioritetne". Ovo znači da će avatar te osobe biti na vašem ekranu i kad je zaključan, a možete i da dozvolite da prioritetni razgovori probiju "Do not disturb" barijeru. * Bubbles: Možete da podesite "mehuriće" na bilo kojoj aplikaciji za dopisivanje. Da, baš tako - izgledaju kao i na Messenger aplikaciji, samo što sada važe za sve ostale.

* Do not disturb: Ovaj režim nije novina, ali Android 11 omogućava još lakše podešavanje aplikacija i ljudi od kojih vam stižu obaveštenja kada je uključen.

* Kontrole multimedija: One su pomerene tamo pored Quick Settings (kada prevučete ekran nadole). * Screenshot: Sada će se "slike ekrana" pojavljivati u donjem levom uglu, kao kod iPhone uređaja.

* Ugrađeno snimanje ekrana: Ovo bi konačno trebalo da postane zvanična Android opcija * Recents Menu: Kada pogledate nedavno otvarane prozore, moći ćete direktno odatle da uzimate i delite screenshot, ili da birate tekst koji ćete kopirati.

* Dozvola za lokaciju: Biće dostupna nova opcija jednokratne dozvole za lokaciju

* Dozvole za aplikaciju: Ako neko vreme ne koristite aplikaciju, dozvole koje ste joj omogućili se automatski resetuju

* Power Menu: On će služiti kao neka vrsta "digitalnog novčanika", gde možete da kontrolišete bateriju telefona, ali i Google Pay kartice i pametne uređaje kod kuće.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

23 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: