Instagram uvodi još jednu opciju

Kako bi izašao u susret korisnicima, Instagram je najavio još jednu opciju u okviru svoje aplikacije koja će pomoći da se spreči postavljanje poruka koje bi mogle da budu smatrane kao uvredljive.

Izvor: B92, Phonearena, PC Press
Podeli
Ilustracija/Foto: Mactrunk /Depositphotos
Ilustracija/Foto: Mactrunk /Depositphotos

Pre nekoliko meseci, Instagram je izbacio alat koji obaveštava ljudi kada bi njihovi komentar mogli da budu uvredljivi, pre nego što su postavljeni. Najskorija opcija se širi uz pomoć alata tako što koristi veštačku inteligenciju kako bi nalazila potencijalno uvredljive naslove, piše Phonearena.

Oni koji napišu takvu poruku dobiće kratko obaveštenje da je njihov naslov sličan onim koji se prijavljuju kao maltretiranje i savetuje im da o svojoj poruci malo razmisle. Instagram će korisnicima dozvoliti da promene poruku pre nego što je pošalju, ukoliko je označena kao potencijalno uvredljiva, prenosi PC Press.

Nova opcija je namenjena edukaciji korisnika na Instagram-u i prevenciji kako korisnici ne bi došli da zbog kršenja pravila korišćenja mreže potencijalno izgube svoje naloge. Ova opcija će biti ubačena u aplikaciju u narednim mesecima.

strana 1 od 4 idi na stranu