Septembarski Windows apdejt "zakopao" milione računara, rešite ga se u samo nekoliko klikova

Korisnici Windows 10 operativnog sistema već su navikli na stalna upozorenja kada su nova ažuriranja u pitanju.

Tehnopolis

Izvor: B92, Forbes, PC Press

Nedelja, 20.10.2019.

16:55

Septembarski Windows apdejt
Foto: Depositphotos/dennizn

A jedan od najproblematičnijih apdejtova, od kada se ova verzija operativnog sistema pojavila, ponovo im izaziva probleme.

Naime, ažuriranje koje nosi oznaku KB4517389, i koje odgovorno i za probleme sa Start menijem i sa pretraživačima, sada na pogođene računare donosi i "Plavi ekran smrti" (Blue Screen of Death - BSOD), koji predstavlja jedan od najvećih strahova brojnih vlasnika PC računara.

Za sada nema informacija šta izaziva najnoviji problem, ali je već poznato da ga uklanjanje KB4517389 ažuriranja rešava. Ono se izvodi na sledeći način:

Control Panel > Programs > Programs and Features > Installed updates > KB4517389 > Uninstall.

Ažuriranje je već stiglo do nekoliko miliona korisnika, a onima do kojih još nije stiglo preporučuje se da ga odlože preko Show or Hide updates alatke.

To je neophodno izvesti zbog činjenice da su ažuriranja od septembra, koja su izazvala brojne probleme korisnicima Windowsa 10, stigla do "plavog ekrana", koji predstavlja najveći problem do sada, i pored toga što ni ostali problemi nisu bili za ignorisanje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

68 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: