Microsoft testira zanimljivu opciju za Windows 10, možda je dobijemo sa sledećim apdejtom

Izgleda da će prva od dve velike nadogradnje Microsoftovog operativnog sistema Windows 10, koje bi trebalo da stignu sledeće godine, onima koji žele više kontrole nad ponovnim pokretanjem računara ponuditi zanimljiv alat.

Izvor: Engadget, Tportal
Podeli
Foto: GettyImages / Drew Angerer
Foto: GettyImages / Drew Angerer

U sklopu izdanja Windows 10 Insider Preview Build (redni broj 18965), u Microsoftu testiraju novu postavku koja će vlasnicima Windowsa omogućiti da preciznije odrede da li će se aplikacije automatski pokrenuti posle restarta.

U Microsoftu kažu da će nova opcija biti isključena u početnim postavkama. Ako želite da je aktivirate, moraćete da otvorite meni Account settings i potražite je pod Sign-in options.

Naravno, to što u Microsoftu testiraju novu opciju ne znači da će se ona automatski pojaviti i u sledećem izdanju ažuriranja za Windows 10.

Ali, svakako obratite pažnju na sledeće izdanje (20H1), koje bi trebalo da se pojavi početkom sledeće godine. U istom izdanju u Microsoftu planiraju da dodaju ugrađeni Linux kernel.

Kao svaka druga nadogradnja, Build 18965 donosi niz rešenja za bagove i za stabilniji rad računara. Između ostalog, trebalo bi da budu uklonjeni problemi zbog kojih pojedine aplikacije nisu mogle da rade u pozadini i zbog kojih se taskbar nije prikazivao pri radu sa tastaturom osetljivom na dodir.

strana 1 od 2 idi na stranu