Uz novi interfejs stiže i više informacija o HongMeng OS?

Huawei će 9. avgusta održati svoju godišnju konferenciju za developere, kada će predstaviti i najnoviju verziju svog korisničkog interfejsa za Android - EMUI 10.

Izvor: ThePhoneTalks, Benchmark
Podeli
Foto: Depositphotos / alexeynovikov
Foto: Depositphotos / alexeynovikov

Dvodnevni forum će okupiti oko 5.000 developera iz celog sveta, a biće prikazana najnovija dostignuća kineskog giganta u svetu softvera.

Predsednik Huawei Consumer Business Software odeljenja Veng Čenglu upoznaće prisutne sa ključnim karakteristikama novog EMUI interfejsa.

Malo toga je poznato o korisničkom interfejsu, sem toga da je zasnovan na Android Q softveru. Glasine sugerišu da će interfejs nuditi poboljšano vizuelno iskustvo, sa izmenjenim ikonicama u UI elementima, kao i novi font.

Multitasking će biti prerađen kako bi ponudio brže i tečnije iskustvo, dok će kamera aplikacija biti redizajnirana sa još više funkcija. Novi GPU Turbo 4.0 će biti zadužen za igre, dok će ARK Compiler druge generacije biti zadužen za to da uređaji glatko rade tokom dugog perioda.

Očekuje se da bi Huawei tokom konferencije mogao da saopšti i više informacija o svom budućem HongMeng operativnom sistemu.