Novo Windows 10 ažuriranje korisnicima "poklanja" 7GB prostora

Kada je preuzimanje velikih sistemskih ažuriranja u pitanju, korisnici Windowsa, ukoliko im nedostaje dovoljno internog skladišnog prostora, često moraju da oslobode prostor na disku kako bi instalirali novi build operativnog sistema.

Izvor: NDTV, Benchmark
Podeli
GettyImages
GettyImages

Sa sledećom velikim Windows 10 ažuriranjem Microsoft planira da eliminiše ovu poteškoću. Naredno veće Windows 10 ažuriranje će automatski dodeliti određenu količinu disk memorije koja će služiti za instaliranje novih ažuriranja, aplikacija, privremenih datoteka i sistemskog keša.

Dolazeća nadogradnja za Windows 10 automatski će kreirati 7GB rezervisanog prostora, kako bi se osiguralo da performanse aplikacija i sistema u celini ne utiču na nedostatak slobodnog prostora na disku.

U objavi na korporativnom blogu, Microsoft je otkrio da će promena biti implementirana sa sledećom ažuriranjem, pod oznakom 19H1, za koje se očekuje da će stići u prvoj polovini 2019. godine.

Rezervisano skladište će automatski biti kreirano na svim uređajima sa 1903 buildom Windowsa 10 i neće zahtevati nikakvo spoljno podešavanje od strane korisnika.

Funkcija rezervisanog skladišta je već dostupna članovima Windows Insider programa koji koriste build 18298 za Windows 10 ili novije verzije.

Insajderi mogu proveriti rezervisano skladište na svojim Windows 10 sistemima tako što će otići u:

Start> Search for "Storage settings"> Shov more categories> Sistem & reserved> Reserved storage.

Softver

1990s edition: Kako izgleda Windows 10 u 95/98 ruhu? VIDEO

Aktuelni Windows 10 je operativni sistem na čiji račun brojni korisnici upućuju primedbe i zamerke. S druge strane, stručnjaci ističu da je, i pored problema koji se sporedično pojavljuju i čestih ažuriranja koja nerviraju korisnike, u pitanju odličan operativni sistem, koji predstavlja veliki napredak u odnosu na ono što je Microsoft nudio kod starijih Windowsa 95 ili 98.

Softver utorak 30.10. 12:59 Komentara: 2
strana 1 od 2 idi na stranu