Novi Google OS biće sveobuhvatna zamena za Android i Chrome

Možda smo još godinama daleko od novog Googleovog operativnog sistema Fuchsia, ali kada postane dostupan, verovatno će biti sposoban i da pokreće Android aplikacije.

Izvor: B92, Engadget, PC Press
Podeli
Foto:YouTube/Screenshot
Foto:YouTube/Screenshot

Google razvija specijalnu verziju ART-a (Android Runtime) koja će moći da pokreće Android fajlove na novom operativnom sistemu, navodi portal 9to5Google.

Fuchsia OS je specifičan po tome, što će moći da se pokreće na najrazličitijem hardveru, pa će prema tome i ART za njega proizvoditi "fuchsia package" (.far) fajlove, koji bi mogli da se okarakterišu kao Fuchsia ekvivalenti APK fajlovima.

S obzirom da će Fuchsia, prema onome što danas znamo, moći da radi i na PC računarima i na tabletima i na telefonima, Google ovaj operativni sistem najverovatnije priprema kao sveobuhvatnu zamenu za Android i Chrome OS.

Sposobnost da pokreće Android aplikacije omogućiće ljudima da se brzo i lako prebace na novi OS kada za to dođe vreme.

Korisnici će i dalje imati na raspolaganju aplikacije na koje su navikli i koje koriste godinama, pri čemu će moći da ih upotrebljavaju ne samo na telefonima, već i na drugim tipovima uređaja.

Softver

1990s edition: Kako izgleda Windows 10 u 95/98 ruhu? VIDEO

Aktuelni Windows 10 je operativni sistem na čiji račun brojni korisnici upućuju primedbe i zamerke. S druge strane, stručnjaci ističu da je, i pored problema koji se sporedično pojavljuju i čestih ažuriranja koja nerviraju korisnike, u pitanju odličan operativni sistem, koji predstavlja veliki napredak u odnosu na ono što je Microsoft nudio kod starijih Windowsa 95 ili 98.

Softver utorak 30.10. 12:59 Komentara: 2
strana 1 od 2 idi na stranu