Microsoft: Ispravljen Windows 10 Update bag koji je brisao fajlove

Microsoft je prošle nedelje morao da povuče Windows 10 October 2018 Update, nedugo nakon što je objavljen, pošto se određeni broj korisnika žalio da počinju da im nestaju fajlovi sa računara.

Tehnopolis

Izvor: B92

Sreda, 10.10.2018.

10:30

Microsoft: Ispravljen Windows 10 Update bag koji je brisao fajlove
GettyImages

Iz Microsofta sada saopštavaju da je problem identifikovan i ispravljen.

Problem je nastao u vezi sa funkcijom pod nazivom "Known Folder Redirection (KFR)" i pokušajima da se uklone dodatni dupli folderi, što može da dovede do gubljenja fajlova u tri specifična scenarija.

Kompanija još nije spremna da najvećem broju korisnika donese ažuriranje sa ispravkom u 1809 buildu, tako da je test verzija trenutno deo Slow i Release preview ringova, a promene se već mogu primetiti u Windows Insider Feedback Hubu.

Microsoft je sada dodao i opciju koja omogućava korisnicima da daju informacije o uticaju i ozbiljnosti problema na koji naiđu preko Feedback Huba.

Više detalje o poslednjem ažuriranju možete naći na stranicama zvaničnog Windows bloga.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

21 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: