Povučen oktobarski apdejt Windowsa 10 zbog brisanja fajlova korisnika

Microsoftova objava Windows 10 October 2018 Update-a bez sumnje je jedna od najproblematičnijih u skorijem periodu. Iako su i ranija ažuriranja imala probleme, najnoviji apdejt je stigao sa posebno ozbiljnom manom kao što je brisanje fajlova korisnika.

Tehnopolis

Izvor: B92

Nedelja, 07.10.2018.

15:00

Povučen oktobarski apdejt Windowsa 10 zbog brisanja fajlova korisnika

Tu su i bagovi u Task Manageru, nekompatibilnost sa Intel drajverima, problemi sa konekcijom na internet i drugo.

Nakon što je veliki broj korisnika prijavio pomenute probleme, Microsoft je odlučio da povuče Windows 10 October 2018 Update iz opticaja.

Na svojoj stranici za istorijat Windows 10 ažuriranja, Microsoft je istakao da privremeno pauzira ažuriranje dok istražuje "izolovane" probleme sa nestankom fajlova korisnika koji su instalirali ažuriranje.

Ono što je specifično zabrinjavajuće za ovaj apdejt, jeste da je on javnosti ponuđen a da prethodno nije prošao Release Preview ring, koji je i kreiran kako bi se pronašli problemi i bagovi, koji se ispravljaju pre javne objave stabilnog ažuriranja.

Microsoft od korisnika traži da prijave probleme na koje naiđu u svojim buildovima za instaliranje, kao i da ne instaliraju October 2018 Update ukoliko su ga preuzeli ručno.

Nije poznato kada će Microsoft ponovo početi da isporučuje najnovije ažuriranje za Windows 10.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

29 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: