Zakoračite u novu eru mobilne fotografije uz Huawei Mate 50 Pro

Kroz sve svoje prethodne generacije, Huawei Mate se pokazala kao izuzetna serija flegšip telefona, a sa najnovijom Mate 50 serijom dobijamo još više sa fenomenalnim sistemom kamera.

Tehnopolis

Izvor: B92

Ponedeljak, 28.11.2022.

10:15

Zakoračite u novu eru mobilne fotografije uz Huawei Mate 50 Pro
Foto: Huawei / Promo

Huawei Mate 50 Pro se može pohvaliti brojnim poboljšanjima, koja će vaše iskustvo u korišćenju telefona podići na još viši nivo. Od poboljšane baterije i procesora, preko mogućnosti preuzimanja pa sve do odličnog sistema sa kamerama – Huawei Mate 50 Pro će biti odličan saputnik u svakodnevnim aktivnostima. Osim toga, zahvaljujući Huawei AppGallery prodavnici aplikacija možete preuzeti veliki broj aplikacija, među kojima je i Gspace, koji je posebno interesantan i praktičan. Naime, Gspace će vam omogućiti pristup izvornim Google aplikacijama brzo i uz svega nekoliko klikova.

Telefone ne koristimo samo za rad ili pretragu interneta. Oni nam sve više služe za beleženje i čuvanje nezaboravnih trenutaka pomoću fotografija i video snimaka.
Foto: Huawei / Promo
Kvalitet kamere na telefonu u velikoj meri može da utiče na ukupno iskustvo i zadovoljstvo korisnika, a Mate 50 Pro se na ovom polju posebno ističe. Opremljen tehnologijom za fotografije, pod nazivom XMAGE, a koju je razvila kompanija Huawei, korisnicima je obezbeđen kvalitet fotografija sa savršenim bojama i jasnoća prikaza.

Huawei Mate 50 Pro može da se pohvali i titulom trenutno najboljeg pametnog telefona u domenu mobilne fotografije. Naime prema rezultatima testa DXOMark laboratorije za procenu kvaliteta, Huawei je ostvario rekordne rezultate, potvrđujući superiornost sistema kamera i posvećenost inovacijama.

Vrhunska glavna kamera od 50MP koristi fizički otvor blende f/1.4 do f/4.0, koji ima 10 prilagodljivih veličina, što je po prvi put implementirano na neki telefon u mobilnoj industriji. Ovakav "pametni" otvor blende omogućava da se veličina blende prilagodi uslovima i scenama koje se snimaju.

Uz XD Fusion Pro tehnologiju, otvor blende omogućava primanje veće količine svetlosti što Mate 50 Pro telefonu daje priliku da preciznije podesi osvetljenje fotografija i videa, kao i detalje svetla i senki.

Da bi fotografije izgledale savršeno, pobrinuće se i 64MP periskop telefoto kamera, koja omogućava zumiranje do 200x i 3,5x optičko uvećanje, čime se sve ono što je udaljeno donosi direktno pred oči korisnika. Ultraširoka kamera od 13MP pokriva polje pregleda od 120 stepeni.

Noćno fotografisanje je jedan od najbitnijih režima fotografisanja kamerom telefona, a na ovom polju se Mate 50 Pro može pohvaliti sistemom koji nudi fotografije na kojima se jasno vide svetle i tamne oblasti, čak i u uslovima slabijeg osvetljenja.

Uz Mate 50 Pro omogućene su vam profesionalne fotografije u pokretu, sa fokusom na portretu, a telefon podržava i makro video i slike uz tačan prikaz pokretnih scena.
Foto: Huawei / Promo
Kreiranje savršene fotografije neće imati smisla ukoliko ne možete da maksimalno da uživate u njenom prikazu. Da bi se to postiglo, Huawei je Mate 50 pro opremio velikim OLED ekranom od 6,74 inča. Displej omogućava da se svaka boja na fotografiji istakne, a prikazuje ih preko milijardu. Na besprekoran prikaz fotografija ćete se toliko navići da vam neće biti potreban ni veći broj aplikacija za uređivanje slika.

Da bi sve fotografije i video snimke mogli da kreirate i sredite, potreban je i moćan procesor ali i dugovečna baterija. Huawei je i u ove detalje značajno investirao.

Mate 50 Pro koristi odlični Qualcomm SM8475 Snapdragon 8+ Gen 1 čipset. Kapacitet baterije je 4700mAh, a u kombinaciji sa brzim punjenjem od 66W i bežičnim punjenjem od 50W, omogućava celodnevno intezivno fotografisanje i snimanje videa. A kada vam se telefon jednom isprazni, dovoljno je samo 15 minuta da ga napunite do 50% i manje od 40 minuta za punjenej do vrha i magija fotografisanja može da se nastavi.

Na kraju, potreban vam je i prostor gde ćete čuvati svoje omiljene uspomene na fotografijama i video snimcima. Za to je zaduženo 256GB skladišnog prostora, uz SuperStorage funkciju koja u pozadini uklanja duplirane datoteke i kompresuje aplikacije koje se retko koriste. Na ovaj način, na telefonu se sačuva i do 20GB prostora koji možete koristiti za fotografije i video.

Izuzetan dizajn, vrhunske performanse kamera i ostalog hardvera jasan su znak da je Huawei Mate 50 Pro jedan od najboljih telefona u gornjem segmentu tržišta.

Huawei Mate 50 Pro je na tržištu Srbije u prodaji od 5. novembra, po ceni od od 159.999 dinara za prelepu crnu varijantu, odnosno 179.999 dinara za Orange Vegan Leather model.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: