Potpredsednik Intela posetio IT Školu u Beogradu

Visoka strukovna škola za informacione tehnologije - ITS (www.its.edu.rs) i Srednja škola za informacione tehnologije - ITHS (www.iths.edu.rs) jedine su škole u Srbiji koje je posetio Džon Dejvis, zamenik predsednika multinacionalne kompanije Intel.

Tehnopolis

Izvor: B92

Subota, 09.11.2013.

09:15

Default images

Intel je kompanija koja je izuzetno posvećena unapređenju obrazovanja i koja veruje da samo kvalitetno obrazovanje može poboljšati ekonomske i socijalne prilike u jednoj zemlji, a Džon Dejvis neumorno pomaže u razvoju obrazovanja, ekonomije i unapređenju životnog standarda širom sveta.

U razgovoru sa učenicima i studentima izrazio je interesovanje za obrazovne sadržaje, tehničku infrastrukturu i softverske alate koji im omogućavaju da se spreme za svet rada po završetku školovanja.

- Nisam bio ni svestan da ovakve škole postoje u Srbiji, veoma sam prijatno iznenađen. Ovo vidim kao sjajan početak, u budućnosti sve škole u vašoj zemlji treba da se ugledaju na ove koje smo danas posetili. Upotreba informacionih tehnologija je neizbežna u modernom obrazovanju. Vidim ove škole kao pravo mesto za obrazovanje novih kadrova za poslove budućnosti, od kojih će najbolji biti nesumnjivo vezani za IT tehnologiju. Čak sam siguran i da će za većinu poslova u budućnosti biti neophodna dobra tehnološka potkovanost. Novi obrazovni sistem u potpunosti se oslanja na laptopove i tablete. Obrazovanje se kreće u tom smeru - kaže Džon Dejvis.

U Visokoj školi strukovnih studija za IT – ITS i Srednjoj školi za IT – ITHS, svi učenici imaju prilike da uče uz pomoć najnovijih tehnologija, smart uređaja, laptopova, pametnih tabli, u učionicama sa modernom tehničkom opremom. Zahvaljujući partnerstvima sa velikim kompanijama kao što su Acer, Toshiba, HP, Apple, učenici i studenti u ove dve škole rade u učionicama koje su u potpunosti opremljene računarima ovih kompanija. Ove multimedijalne učionice im pomažu da steknu znanja koja su u skladu sa zahtevima tržišta.

Nakon posete školama, Džon Dejvis je otišao u posetu Vladi Republike Srbije, gde se sastao sa predstavnicima vlasti. Ovom prilikom on je najavio da američki Intel planira da sledeće godine u Srbiji počne sklapanje mobilnih telefona sa Intel tehnologijom. Ovo je, kako je on naveo, odličan način da se u Srbiji angažuju domaći stručnjaci i tako poveća zapošljavanje i edukacija. Vlada Srbije je podržala saradnju domaćih kompanija sa Intelom u razvoju softverske industrije i proizvodnji savremenih uređaja i razmatra projekte sistemske edukacije učenika i studenata u Srbiji

Džon Dejvis je potpredsednik Grupe za prodaju i marketing kompanije Intel i generalni direktor programa Intel World Ahead. Ovaj program promoviše veći pristup tehnologijama na tržištima u razvoju, omogućavajući milionima da budu deo kompjuterski umreženog i povezanog sveta. Intel je dodelio Dejvisu dve prestižne nagrade za pojedinačno dostignuće: za pozicioniranje Intela na evropskom tržištu automobila, i za upliv Intelove arhitekture za mobilno računarstvo na japansko tržište. Godine 2010, Latin Trade mu je dodelio Bravo nagradu kao tehnološkom lideru godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: