Kickstart Day: Kako do efikasnog korišćenja AWS cloud servisa?

Amazon Web Services i IT trening centar Semos Education te pozivaju na online događaj Kickstart Day, 14. oktobra 2021. u 11h!

Tehnopolis

Izvor: B92

Utorak, 05.10.2021.

10:25

Kickstart Day: Kako do efikasnog korišćenja AWS cloud servisa?
Foto: Promo

Uz prepodnevnu kafu, upoznaj AWS predstavnike, AWS partnere i AWS korisnike koji će sa tobom podeliti vredna iskustva o upotrebi cloud servisa u svom poslovanju. Semos Education je jedini ovlašćeni AWS trening partner za Srbiju. Zajedno sa AWS-om, već dve godine obučavamo kompanije i njihove zaposlene cloud veštinama na srpskom tržištu. U ovom periodu smo imali priliku da sarađujemo sa različitim klijentima, ali je činjenica da se ovo tržište u Srbiji i dalje razvija. Najveći zamah ima u IT i outsourcing kompanijama, koje rade za inostrane klijente; kao i u gaming kompanijama. U finansijskoj i telekomunikacionoj industriji prelazak na cloud ide znatno sporije, zbog strogih bezbednosnih regulativa. Ipak, veliki broj kompanija je i dalje u fazi testiranja AWS-a, gde istražuju njegove mogućnosti na manjim projektima. Cloud dolazi, a mi radimo na tome da spremimo timove i kompanije da što bolje i lakše iskoriste njegove mogućnosti. Prepoznali smo razvoj cloud computing tržišta i do sada smo bili AWS study buddy sa zaposlenima u najrazličitijim oblastima. Ipak, najpopularnije su obuke za softversku arhitekturu, razvoj softvera, ali i administraciju sistema na cloud-u. U želji da podelimo naše dragoceno iskustvo učenja u oblasti cloud computing-a predstavljamo ti AWS Kickstart Day. Ovo je idealan događaj za sve kompanije koje su na početku svog puta ka cloud-u. Predstavićemo ti sve načine i mogućnosti rada sa AWS-om i podeliti iskustva kompanija u Srbiji kako rad sa AWS-om zaista izgleda u praksi. Želimo da pričamo o svemu – delimo pozitivna iskustva i dobre prakse, ali i izazove i rešenja koja se mogu očekivati u radu sa AWS cloud tehnologijama.

Ko će sve biti prisutan na događaju?

  • Predstavnici AWS-a: Yasen Spasov, Territory Manager SEE i Darko Mesaroš, Senior Developer Advocate
  • AWS partneri korisnici: Nemanja Mitić i Vuk Stanković, Technical Lead and Department Manager @Levi9, Miloš Folić, Principal DevOps Engineer @Things Solver, Marc Schroeter, CEO @Global Data Net
  • AWS trening partneri: Igor Ivanović, AWS Certified Instructor i Svetlana Milinković, Marketing and communications manager @Semos Education
Događaj će biti održan online, na srpskom i engleskom jeziku. AWS Kickstart day je besplatan, ali je broj mesta ograničen i registracija je obavezna. Svoje mesto možete obezbediti registracijom do 13. oktobra na zvaničnom sajtu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: