Huawei P Smart 2021: Spoj modernog i kvalitetnog!

Kineska kompanija Huawei nedavno je predstavila novi model – Huawei P Smart 2021. Ovaj uređaj, namenjen prevashodno mladim korisnicima, za cilj ima da ispuni sve njihove zahteve. Da li uspeva? Hajde da vidimo.

Izvor: B92

Sreda, 25.11.2020.

13:40

Huawei P Smart 2021: Spoj modernog i kvalitetnog!
Foto: Promo

Dizajn

Čini se kao da je deviza kineskog giganta prilikom dizajna ovde bila “Urbano i izdržljivo”. Upravo zbog toga, Huawei P Smart 2021 pravljen je tako da može da se koristi bilo gde – od škole do posla, a kvalitetno kućište znači da su lepo i korisno spojeni u jedno.
Foto: Promo
Zaoblivši ivice, Huawei je ovom modelu dodao notu modernog, a s obzirom na to da dolazi u nekoliko varijanti, Crush Green, Blush Gold i Midnight Black, ne morate da brinete da li će vam se uklopiti u stajling, već ćete sigurno naći i model za sebe.
Foto: Promo
Displej i baterija

Ovaj uređaj ima Full HD+ ekran dijagonale 6.67 inča, uz rezoluciju od 2400x1800 MP.

U suštini, ovo znači da telefon neće biti prevelik, a ipak je ekran sasvim dovoljne veličine da možete bez ikakvih problema da uživate u video-igrama ili gledanju filmova i serija.

Kad smo već kod toga, velika “boljka” današnjih mobilnih telefona je trajanje baterije. Dovoljno je da igrate video-igru par sati i odgledate par video-snimaka, pa da se na većini uređaja procenat baterije znatno smanji.
Foto: Promo
Kod Huawei P Smart 2021 telefona, sa druge strane, ovaj problem je prilično efikasno rešen, zahvaljujući dvema stvarima.

Prvo, tu je baterija od čak 5.000 maAh, što je impresivno, naročito kada se uzmu u obzir ostali uređaji u istom cenovnom rangu.

Drugo, uz brzi punjač od 22,5 W imate mogućnost punjenja uređaja tako da, za samo 10 punjenja, telefon može da radi oko dva sata. Ovo je naročito zgodno kada ste “u pokretu” i niste baš sigurni da li ćete se dugo zadržati na jednom mestu.
Foto: Promo
Kamera

Već dugo, Huawei telefoni predstavljaju svojevrstan standard kada je u pitanju fotografisanje mobilnim uređajima. Tu ne odstupa ni Huawei P Smart 2021, i ponosan je dodatak ovoj seriji.

Pozadi, u pitanju je četvorostruka kamera, čije glavno sočivo ima čak 48MP, što, uz opciju noćnog fotografisanja i veštačku inteligenciju (AI), garantuje čiste i oštre fotografije, bilo da je dan ili noć.

Što se tiče prednje kamere, tu imamo 8MP, uz, mogućnost ulepšavanja i pomoć veštačke inteligencije, kao i ultraširoko sočivo koje obuhvata 120°.

Tu se još jednom vidi koliko pažnje je Huawei obratio na mlađe korisnike, jer šta ima bolje od dobrog selfija, kada su društvene mreže u pitanju?
Foto: Promo
Softver

Huawei P Smart 2021 pokreće HiSilicon Kirin 710A čipset, uz 4 GB RAM i 128 GB memorije za skladištenje podataka.

Što se tiče korisničkog interfejsa, tu je EMUI 10.1, baziran na Android operativnom sistemu, a uz MeeTime opciju, korisnici koji imaju Huawei uređaje mogu međusobno da obavljaju video-pozive u 720p HD rezoluciji.

Naravno, za preuzimanje aplikacija, zadužena je prodavnica AppGallery, koja svakoga dana raste sve više i stalno dobija novi sadržaj.

Ako kombinujete App Gallery sa alatkom Petal Search, pronaći ćete veoma lako sve što vam je potrebno.

Dovoljno je da u “Find Apps” vidžet ukucate šta želite, i to je to. Sve vam je na dohvat ruke – od društvenih mreža do mapa, striming platformi i sličnog.
Foto: Promo
Cena

Jedna od, verovatno, najboljih stvari kod Huawei P Smart 2021 modela jeste njegova cena.

Nismo uzalud rekli da je kineska kompanija uspela sve da spakuje u zavidni cenovni rang – uređaj košta 27.999 dinara, što ga čini veoma atraktivnim za one koji razmišljaju o novom telefonu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

20 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: