Huawei Freebuds Pro: Inovacija na svim poljima

Huawei Freebuds Pro najnoviji su dodatak Freebuds seriji, a napravljene su da stoje rame uz rame sa flegšip konkurencijom. Evo šta bi trebalo da znate o njima.

Izvor: B92

Utorak, 27.10.2020.

10:00

Huawei Freebuds Pro: Inovacija na svim poljima
Foto: Promo

U pitanju su True Wireless bubice dimenzija 26x29.6x21.7 mm, a svaka slušalica je teška oko 6.1 gram. Što se tiče kućišta za punjenje, njegove dimanzije iznose 70x51.3x54.6 mm, uz težinu od oko 60 grama.

Sa donje strane kućišta nalazi se USB-C port, a sa strane je dugme za uparivanje. Predviđeno trajanje baterije je od 4 do 6 sati, a uz korišćenje kućišta i do 20 sati.

U štapićastom delu slušalica nalazi se baterija, mikrofon, kao i senzori. Slušalice su osetljive na dodir, a zanimljiv je način kontrole zvuka - neophodno je da "uštinete" slušalicu na kojoj želite da izmenite nešto.

Ovo, mada je možda malo nezgodno u početku, ipak ima svoju svrhu: s obzirom na tač kontrole, ovako su manje šanse da ćete slučajno da prekinete muziku ili promenite pesmu kada samo želite da namestite slušalicu malo bolje.

Bubice, odnosno zvučnici, obloženi su standardnim "čepićima", a u Huawei AI Life aplikaciji možete da proverite koja od tri veličine čepića najbolje odgovara vašem uhu.

Što se same kontrole i podešavanja tiče, na istom mestu sa svog telefona sami podešavate šta će se desiti kada dodirnete senzore. Moguće je postaviti različite kontrole za levu i desnu slušalicu.
Foto: B92/J.Ð.
Udobnost

Kada tek otvorite kutiju, možda će vam se učiniti pomalo nezgodno vađenje slušalica iz kućišta za punjenje. Posle nekoliko pokušaja,n međutim, sve ide fino. Valjda je prosto tako svaki put kada je u vašim rukama nešto sa novim dizajnom.

Što se udobnosti nošenja tiče - čista desetka. Zakrivljenost bubica je napravljena po proračunima od kojih bi nas verovatno zabolela glava, ali sve što je nama bitno, jeste to da besprekorno leže u uhu.

S obzirom na to da, kao što smo već spomenuli, možete da izaberete između tri različite veličine čepića, ne morate da brinete da će vam ispadati jer su premali ili preveliki.

Druga stvar je to što, kada pomerate slušalice iz bilo kog razloga, one to automatski prepoznaju i prilagođavaju zvuk novom položaju.
Foto: Promo
Redukcija šuma

Segment u kom je Huawei zaista otišao korak dalje nego ranije, i ujedno glavno "oružje" u ratu protiv konkurencija, svakako je redukcija šuma i unapređenja koja su ovde napravljena.

Za početak, iz Huawei AI Life aplikacije možete da odaberete nekoliko režima redukcije šuma. Osim iz aplikacije, promenu režima redukcije je moguće izvršiti i dugim "štipanjem" slušalica.

* Dinamički mod, odnosno "Acive noise cancelling" (redukcija svih spoljnih zvukova)

* Redukcija zvuka pri pozivu

* Awareness režim (ne uklanjaju se spoljni zvuci, što je zgodno kada ih nosite, a uživo razgovarate sa nekim)

Fantastičan posao je kineska kompanija ovde uradila, pa slobodno možemo reći da je redukcija spoljašnnjih šumova njihov glavni adut, i to ne bez razloga.
Foto: Promo
Iskustvo zvuka

Za početak, podržan je apsloutno autonomni rad na obe slušalice, što znači da možete da koristite ili jednu, ili obe.

Kada ih jednom uparite sa uređajem, svaki sledeći put se automatski uparuju kada ih izvadite iz kućišta za punjenje, pa je dovoljno samo da ih stavite i uživate. Podržano je Bluetooth 5.2 povezivanje.

Što se tiče kontrola koje najčešće koristimo, odnosno, pojačavanja i utišavanja zvuka, to se radi veoma lako - prostim prevlačenjem prstima po senzorima. Pauza je jedan dodir, sledeća pesma dva, a prethodna tri.

Takođe, podržana je i detekcija nošenja, što znači da ne morate čak ni da radite ništa. Kada izvadite slušalice iz uha, muzika će stati. Kada ih vratite, slušalice će to prepoznati i pokrenuti muziku.
Foto: Promo
Samo iskustvo zvuka je veoma dobro, za šta su zaslužni 11mm zvučnici uz svu tehnologiju koju je Huawei ovde implementirao. Nisu preglasne, ali je regulacija basa na zavidnom nivou, što je često važnije od jačine zvuka.

Zaključak

Cena ovog uređaja je 26.999 dinara.

Uz dizajn i inovacije koje su donete na nivou kontrole zvuka, ipak je najjača strana Huawei Freebuds Pro slušalica unapređena redukcija spoljašnjih šumova, uz sve režime i tehnologiju implementiranu u to.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: