Bez kompromisa: Samo je najbolje TV iskustvo dovoljno dobro

Kada želite da se opustite uz omiljeni film, derbi utakmicu, ili neki drugi TV program, ne bi trebalo da pravite nikakve kompromise. Samo je potpuni doživljaj dovoljno dobar. Ali kako da znate šta to podrazumeva? Pa, stvari izgledaju prilično jasno.

Izvor: B92

Petak, 18.09.2020.

10:00

Bez kompromisa: Samo je najbolje TV iskustvo dovoljno dobro
Foto: Promo

Kao prvo, retko šta bi moglo da se uporedi sa doživljajem slike od 33 miliona piksela (ne brinite, ne juri vas stvarno T-Reks iz legendarnog filma - to je samo slika kristalno jasna).

Druga stvar na koju bi trebalo da obratite pažnju, ali je podjednako važna, jeste zvuk. Kada gledate film, utakmicu, koncert, želećete da se osećate kao da ste tamo. Upravo zato, važno je da uz kvalitetnu sliku, imate i dobar soundbar.

Jer, vidite, zvuk i slika su kao Don Kihot i Sančo Pansa, kao roštilj i kisela voda, kao Ćavi i Iniesta... jedno bez drugog zvuči pogrešno.
Foto: Promo
Ako imate kvalitetan televizor, kao što je, na primer, Samsung QLED 8K TV, možda mislite da ste rešili pola problema – fantastična slika je zagarantovana.

Infinity ekran gotovo bez ivica, Quantum procesor i 8K skaliranje uz pomoć veštačke inteligencije su i više nego dovoljni kako biste obezbedili sjajan doživljaj. Ostalo je još samo da kupite neki dobar soundbar, zar ne?

Pa, i ne baš. Rešili ste, zapravo, ceo problem, jer šta je jedino bolje od kupovine kvalitetnog uređaja? Kada ga dobijete na poklon. Do 30. septembra, tako, uz Samsung QLED 8K TV, na poklon dobijate SoundbarQ800T, a uz QLED Q80 TV, na poklon ćete dobiti Soundbar Q60T.
Foto: Promo
Da li je ovo dovoljno dobro? Hajde da vidimo.

Ovi Soundbar sistemi su izduženog oblika, pa su zato idealni da se stave ispod ili iznad televizora. Uz to, u paketu ide i subwoofer koji svakom zvuku daje propisnu dubinu. A ne morate da budete ni preveliki poznavalac tehnologije, kako biste znali da Dolby Atmos i DTS:X formati garantuju kvalitet.
Foto: Promo
Međutim, red je da nešto napišemo i o osećaju koji stvara Soundbar sistem.

Imateće doživljaj koji vas stavlja u centar zbivanja, s obzirom na to da je Samsung Acoustic Beam tehnologija podređena upravo tome: zvuk će vam dolaziti sa svih strana, pa trodimenzionalno iskustvo čini da se osećate kao da ste i vi unutar filma, koncerta ili sportskog terena.

Svaki zvuk tada dobija svoju poziciju – na primer, ako navijači skandiraju jače iza nekog od golova dok je gol-šansa, upravo sa te strane će i vama doći zvuk, kao da ste tamo.
Foto: Promo
Da sumiramo, stvari koje su najbitnije kada želite da imate čuveni “potpuni doživljaj” sa početka teksta.

Kvalitetna 8K slika i kvalitetan zvuk ne smeju biti odvojeni. Zvuk ne bi smeo da bude ni preglasan, ni pretih, već optimizovan, za šta je obično zadužen subwoofer, dakle i on mora da bude kvalitetan. Kada, na primer, gledate neki film, cilj je da se osećate kao da ste i vi akter – samo tako ćete se povezati sa sadržajem na najbolji način i izvući maksimum iz njega. Tu pomaže, naravno, 3D zvuk.

Kao što smo videli, svi ovi uslovi su ispunjeni upravo kod Samsunga, u svojevrsnoj simbiozi TV i Soundbar uređaja nazvanoj Samsung Q-Symphony.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: