Budi i ti heroj: IT zajednica protiv korona virusa

"Zajedno sa IT zajednicom pokrenuli smo inicijativu "Budi I Ti" heroj kojom pozivamo sve IT kompanije, startape, tehnološke preduzetnike da svoja inovativna tehnološka rešenja stave na raspolaganje državi u borbi protiv krize izazvane korona virusom", izjavio je ministar za inovacije i tehnološki razvoj Nenad Popović.

Podeli
Foto: Getty Images, Patrick Lux / Stringer
Foto: Getty Images, Patrick Lux / Stringer

Popović je istakao da na sajtu Kabineta ministra za inovacije i tehnološki razvoj (inovacije.gov.rs) postoji jednostavna forma gde zainteresovani predstavnici IT zajednice mogu da pošalju predloge svojih inovativnih tehnoloških rešenja. On je ukazao da je Vlada Republike Srbije spremna da primeni svako rešenje za koje se proceni da može da doprinese uštedi vremena i resursa u trenutku kada je svaki minut važan i kada naš zdravstveni sistem trpi ogroman pritisak.

"Pristigla rešenja će ocenjivati Radna grupa sastavljena od predstavnika nekih od najvećih IT kompanija u Srbiji i ona će ih upućivati dalje na implementaciju Vladi Republike Srbije", rekao je Popović.

On se zahvalio IT i inovacionoj zajednici na iskazanoj podršci Vladi Republike Srbije u periodu vanrednog stanja.

"Gotovo sve IT kompanije i organizacije stavile su u potpunosti na raspolaganje svoje resurse, znanje, ideje, programere, a neke od njih su spremne da ustupe čak i svoje kancelarijske prostore ako državi zatrebaju pomoćni kapaciteti za pomoć ugroženima u ovoj krizi. Cela zajednica je pokazala izuzetno visok stepen odgovornosti i solidarnosti u ovom teškom trenutku za našu državu i društvo", rekao je Popović.

strana 1 od 2 idi na stranu