HUAWEI nova 5T: Kamera i brzina iz više klase

Da li je viša srednja klasa novo mesto gde treba tražiti najzanimljivije telefone? Ako HUAWEI nova 5T pogledamo iz ugla snimljenog sa 5 AI kamera pogonjenih čipom do skoro rezervisanim samo za premijum uređaje, onda definitivno jeste.

Izvor: PR

Sreda, 25.12.2019.

10:20

HUAWEI nova 5T: Kamera i brzina iz više klase
Foto: Promo

Da ovaj model izgleda još zanimljivije pobrinuo se Huaweijev tim dizajnera koji je novu 5T osmislio nešto drugačije od onoga na šta smo navikli. Zapravo, prelivanje boja i dalje je tu, pa tako telefon može biti plav, ljubičast ili nešto između, zavisi iz kog ugla ga pogledate, a dostupan je i u plavoj (Crush Blue) i crnoj varijanti. Šara sastavljena od "nova" logoa promalja se ispod igre bojama koja karatkeriše "Midsummer Purple" model i daje mu na dodatnoj vizuelnoj zanimljivosti i "3D" osećaju.

Pored zanimljivog dizajna, uređajem dominira zadnja kamera, jedna od ključnih karakteristika ovog modela. U pitanju je sistem sastavljen od 4 kamere, glavna kamera snima 48Mpx, sa otvorom blende od f/1.8 i autofokusom. Širokougaona kamera od 16Mpx otvorom blende od f/2.2 pobrinuće se za široke kadrove, a ostale dve kamere brinu se na nova 5T "uhvati" najbolje kadrove bilo da želite "bokeh" efekat ili kada se približite objektu veoma blizu. Jedna meri dubinu polja, a druga je zadužena za makro fotografisanje i obe su rezolucije od 2Mpx.
Foto: Promo
Prednja "punch-hole" kamera od čak 32Mpx izvući će maksimum iz vaših selfija, a da fotografije maksimalno dobro prikažu trenutak brine se veštačka inteligencija iz Huawijeve fabrike koju smo do sada viđali na premijum modelima. Sve to moguće je zahvaljujući čipu koji pogoni ovaj model, a u pitanju je Kirin 980, praktično vrh ponude kada su Huaweijevi čipovi u pitanju.

Ne samo da to znači kvalitetnije fotografije u svim uslovima, već su i performanse nove 5T takve da ovaj telefon parira modelima iz najskupljih segmenata. U paru sa EMUI 9, Kirin 980 čini da nova 5T funkcioniše odlično, a 6GB RAM-a sa koliko se ovaj model isporučuje (uz 128GB prstora za podatke) definitivno doprinosi tome da i u situacijama ozbiljnijeg opterećenja nova 5T zadrži svoju brzinu.

Sve to prikazuje se na LCD ekranu dijagonale 6,25 inča u FHD+ rezoluciji (2340x1080) koji dominira prednjom stranom uređaja i proteže se praktično od ivica do ivica uređaja. Pomenuta "punch-hole" kamera nalazi se u gornjem levom uglu ne narušavajući dobar utisak koji ovaj ekran ostavlja, kako performansama, tako i izgledom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: