Zašto se za Android programere otimaju velike kompanije?

Android je ubedljivo najdominantniji operativni sistem, koji ima više od 2 milijarde korisnika širom sveta, a za tu cifru najzaslužniji su upravo Android programeri i njihove aplikacije, koje su unapredile ulogu mobilnog telefona.

Podeli

Zahvaljujući aplikacijama, značajno je promenjen način života u digitalnom dobu. Sve je postalo dostupno na samo jedan dodir od nas, što je stručnjake za razvoj Android aplikacija učinilo veoma plaćenim i traženim na tržištu.

Razvoj mobilnih aplikacija – oblast u kojoj uvek ima posla

Industrija koja se bavi proizvodnjom mobilnih telefona nastavlja da se širi neverovatnom brzinom, a uporedo sa njom nezaustavljivo raste i tržište koje je usmereno ka kreiranju novih aplikacija. Ovakvu situaciju prepoznale su brojne velike kompanije iz različitih sfera poslovanja, koje su rešile da se ulaganjem u aplikacije približe svojim potrošačima i postanu konkurentnije na tržištu.

Iz tog razloga predviđa se da će sektor za razvoj Android aplikacija u narednoj deceniji porasti za skoro 20%. Drugim rečima, svi koji se bave razvojem mobilnih aplikacija uvek će moći da računaju na posao sa odličnom zaradom.

Postanite Android programer za samo godinu dana uz online školovanje

Android programeri u Srbiji prosečno zarađuju nešto više od 1.000 evra mesečno. Međutim, ova brojka može biti i znatno veća u zavisnosti od nivoa znanja. Ako se uzme u obzir činjenica da, čak iako ne posedujete bilo kakva predznanja, do najsavremenijih veština za razvoj Android aplikacija možete stići već posle godinu dana školovanja po specijalizovanom programu, onda je jasno da je ovo jedan od najefikasnijih puteva ka odličnom poslu.

Da biste se bavili pomenutim zanimanjem, neophodno je da poznajete programski jezik Java i razvojno okruženje Android Studija, ali i da posedujete mnoge druge IT veštine koje možete savladati čak i preko interneta. Pohađanjem najsavremenijih IT kurseva na ovaj način do potrebnih znanja možete doći bez obzira na to da li se nalazite u Valjevu, Kragujevcu, Somboru ili bilo kom drugom mestu sa internet konekcijom.

Dokažite svoju stručnost uz međunarodne sertifikate

Prilikom započinjanja karijere, pre nego što steknete prva iskustva, veoma je važno da dokažete svoje znanje i stručnost. Ne postoji bolji način za to od posedovanja međunarodnih sertifikata koji će vas preporučiti svakoj velikoj kompaniji, u zemlji i inostranstvu. Školovanjem na ITAcademy, posle samo godinu dana možete steći priznate Oracle i Android ATC sertifikate.

Svi iskusni programeri su bili u vašoj koži

Iako proces kreiranja mobilne aplikacije za početnike može delovati suviše kompleksno, ne očajavajte. Setite se da su svi iskusni stručnjaci koji se danas bave razvojem aplikacija nekada bili u istoj poziciji kao i vi. Nisu imali potrebna znanja i sve im je bilo novo. Međutim, nisu odustali i zato su uspeli. Sledite njihov primer i već sledeće godine u ovo vreme možete pronaći svoj prvi posao kao Android programer.

PR

Koliko je zaista teško postati programer?

Brojne prednosti u kojima uživaju programeri, kao što su odlična zarada, prilika za rad od kuće ili mogućnost da uvek pronađu novi posao, predstavljaju nešto zbog čega im mnogi zavide. Ipak, i pored toga, većina ljudi koja mašta o pomenutim benefitima često ima nedoumicu da li da se upusti u avanturu zvanu programiranje.

PR petak 20.04. 11:19 Komentara: 0

Najbolji AI proizvod u regionu napravljen u Srbiji

Već dugo traje uspon IT sektora u Srbiji, ali isto toliko dugo traje kritički stav o tome da izvozimo znanje, a ne proizvod. Outsourcing je dominantan način rada programerskih kompanija, pa tako i dalje Srbi izvoze sirovinu u vidu radnih sati, koje prodajemo stranim IT kompanijama.

PR četvrtak 12.04. 12:00 Komentara: 1

Kako da svoj umetnički talenat pretvorite u isplativo zanimanje?

Koliko puta ste u životu čuli rečenicu „Umetnost je lepa, ali od nje ne može da se živi” ili „Trebalo bi da se okreneš nečemu što će ti obezbediti sigurnu platu”? Sigurno je bilo i ovakvih dobronamernih saveta: „Završi nešto od čega ćeš imati za hleb, a umetnost neka ostane samo hobi”.

PR četvrtak 5.04. 12:30 Komentara: 0

Nađite bolji posao u samo 3 koraka

Da li imate osećaj da radite non-stop i da zbog toga ne stižete da se posvetite sebi? Da li sanjate o poslu na kom će vas više ceniti i gde ćete bolje zarađivati? Spremni ste da se usavršavate da biste došli do bolje zarade, ali ne znate kako?

PR petak 30.03. 12:45 Komentara: 0
strana 1 od 18 idi na stranu