7 razloga zbog kojih se isplati naučiti C# programski jezik

Bilo da već vladate nekim tehnikama programiranja pa želite da proširite svoje programersko znanje ili ste tek rešili da zakoračite u svet programiranja, C# može biti idealan programski jezik za učenje koji će vam doneti slobodu u radu i odličnu zaradu.

Podeli

C# (izgovara se „si šarp”) je objektno orijentisan programski jezik koji je razvio Microsoft 2000. godine. Reč je o jeziku opšte namene koji služi za građenje aplikacija u okviru .NET okruženja. Ukratko, ovladavanje njime omogućava vam da kreirate, razvijate i implementirate napredne desktop i web aplikacije.

Iako ne postoji dugo kao neki drugi programski jezici, C# je jedan od najpopularnijih jezika. Sa velikom podrškom Microsofta, brzo je stekao veliki broj korisnika, a 2012. bio je proglašen programskim jezikom godine.

C# se odlikuje velikim mogućnostima, jednostavnošću upotrebe i lakoćom usvajanja, zbog čega je danas jedan od najpopularnijih programskih jezika koji svoju primenu nalazi u velikim i malim kompanijama i u različitim oblastima.

Evo 7 glavnih razloga da počnete da ga učite odmah:

1) Ovaj programski jezik ima veoma široku primenu

C# programski jezik omogućava da se kreiraju programi i aplikacije za Windows platformu i internet. U suštini, ovim jezikom možete praviti mnoštvo projekata: od mobilnih aplikacija, cloud usluga, kompanijskih softvera i video-igrica. Sve ovo govori da su C# programeri veoma traženi. Sa novim verzijama okruženja Visual Studio moguće je praviti i aplikacije za druge uređaje i sisteme koje nije proizveo Microsoft (iOS, Linux, Android), kao i za moderne Windows aplikacije.

2) C# se koristi u razvoju video-igara

C# programski jezik koristi se u okviru popularne platforme Unity za razvijanje igrica, što znači da su stotine i stotine igara, uključujući i popularne igre kakva je Rimworld, kodirane pomoću C# programskog jezika.

Ukoliko su video-igre vaša strast, ovo je način da spojite lepo sa korisnim i profitabilnim.

3) C# predstavlja odličnu osnovu za savladavanje drugih tehnologija

C# je vrlo sličan drugim C programskim jezicima: C, C++ i Java. C# je napravljen sa ciljem da se pomenute verzije programskih jezika unaprede u jedan sveobuhvatan jezik. Dakle, ukoliko dobro savladate C#, neće vam biti teško da naučite i ostale C programske jezike.

4) Lak je za učenje

Sintaksa i metodologija C# je prilično jednostavna za učenje. To i ne treba da čudi kada se ima na umu da je C# kreiran tako da olakša upotrebu svojim korisnicima, omogućavajući programerima da se ne bave kompleksnim stvarima kao što su memory managment ili upravljanje greškama.

Dakle, svi koji zaziru od programiranja kao nečeg previše teškog treba da znaju da je C# jezik lak za usvajanje.

5) Ovo je mlad programski jezik koji se stalno razvija

C# je kreirao Microsoft, što znači da je njegova budućnost svetla: na njegovom poboljšanju radi se svakodnevno tako što se obogaćuje novim karakteristikama koje olakšavaju njegovu upotrebu. Danas je C# među pet najpopularnijih programskih jezika u svetu i u Srbiji.

Ukoliko se odlučite za učenje ovog jezika, imaćete stalnu podršku Microsofta.

6) C# programeri dolaze lako do posla

S obzirom na to da je jednostavan za upotrebu sa velikim mogućnostima primene, C# jezik koriste mnoge velike i male kompanije. Ovo čini ljude koji poznaju C# jednim od najtraženijih na tržištu rada: do posla dolaze bez čekanja na birou i ostvaruju visoke zarade.

7) C# garantuje visoku platu

Ukoliko dobro vladate C# programskim jezikom, možete da birate da li ćete raditi u Srbiji ili ćete svoju karijeru razvijati u inostranstvu, hoćete li zarađivati kao freelancer od kuće ili u kancelariji. Jedno je sigurno, za posao i platu nećete morati da brinete.

Plate C# programera u Srbiji iznose i do 2.129 evra, a u inostranstvu idu i do 6.000 evra mesečno.

Sa rasprostranjenošću u različitim industrijama, lakoćom kojom se savladava, kao i stalnom podrškom velike kompanije kakva je Microsoft, C# jezik je jedan od najperspektivnijih za učenje.

Za njegovo savladavanje dovoljno vam je manje od godinu dana školovanja na Microsoft Development programu na ITAcademy. Ova ustanova ima dugogodišnje partnerstvo sa kompanijom Microsoft i status zvaničnog Microsoft Partnera, što potvrđuje najviši nivo znanja i stručnosti u radu sa Microsoft tehnologijama.

Ova saradnja polaznicima obezbeđuje najnovije MS tehnologije u radu, tehničke podatke, sve vrste raspoloživih MS softvera, beta verzije i druge prednosti kao što je prilika za polaganje zvaničnih Microsoft sertifikacionih ispita i sticanje prestižnih sertifikata ove kompanije.

Savladavanje C# jezika doneće vam veštine i znanja koji će od vas učiniti traženog programera. Vaše je samo da napravite prvi korak i počnete sa učenjem.

PR

Programeri odlučili: Ovo su najpopularniji programski jezici

Sada je idealan trenutak da započnete sa učenjem programskih jezika – pokazuju brojna istraživaja tržišta kako u našoj zemlji, tako i u inostranstvu. Sudeći prema sve većoj potražnji za programerima, najbrži i najsigurniji put do odlično plaćenog posla vodi upravo preko programerskog koda.

PR petak 18.05. 15:47 Komentara: 0

Najsavremenije školovanje za buduće IT stručnjake

Ako želite da savladate tražene veštine koje će vam obezbediti uspešnu karijeru, trebalo bi da razmislite o školovanju na ITAcademy čiji polaznici već godinama unazad sa lakoćom dolaze do odlično plaćenih programerskih, dizajnerskih i ostalih IT poslova.

PR petak 27.04. 17:11 Komentara: 0

Budućnost je stigla – gejming laptopovi su primamljiviji nego ikada pre

Nekada je važilo pravilo da pravi gejemeri kupuju samo ozbiljne desktop mašine sa moćnim grafičkim karticama, ozbiljnim hlađenjem i jakim napajanjima. Međutim, kako se Nvidia serija 10 pojavila na laptopovima sa identičnim karakteristikama kao i na desktopu, mnogima su prenosni računari postali sasvim adekvatna alternativa.

PR sreda 25.04. 11:20 Komentara: 0

Koliko je zaista teško postati programer?

Brojne prednosti u kojima uživaju programeri, kao što su odlična zarada, prilika za rad od kuće ili mogućnost da uvek pronađu novi posao, predstavljaju nešto zbog čega im mnogi zavide. Ipak, i pored toga, većina ljudi koja mašta o pomenutim benefitima često ima nedoumicu da li da se upusti u avanturu zvanu programiranje.

PR petak 20.04. 11:19 Komentara: 0

Najbolji AI proizvod u regionu napravljen u Srbiji

Već dugo traje uspon IT sektora u Srbiji, ali isto toliko dugo traje kritički stav o tome da izvozimo znanje, a ne proizvod. Outsourcing je dominantan način rada programerskih kompanija, pa tako i dalje Srbi izvoze sirovinu u vidu radnih sati, koje prodajemo stranim IT kompanijama.

PR četvrtak 12.04. 12:00 Komentara: 1
strana 1 od 18 idi na stranu