Svako može postati grafički dizajner ako savlada ove kurseve

Da li ste se nekad zapitali koliko vremena dnevno provedete ispred ekrana svog laptopa, mobilnog telefona ili televizora? Istraživanja pokazuju da ispred pomenutih uređaja u proseku provodimo i do 10 sati dnevno.

Izvor: B92

Petak, 09.03.2018.

13:36

Svako može postati grafički dizajner ako savlada ove kurseve

PR Tekst

Adobe Photoshop (Raster Graphics)

Adobe Photoshop CC ili, kako ga korisnici najčešće zovu, Photoshop je program za digitalnu obradu fotografija retuširanje i obradu rasterske grafike.

Zbog svoje jednostavnosti, ovaj program postao je veoma zastupljen širom sveta, a o njegovoj popularnosti najbolje svedoči i podatak da je ustaljeni žargon za obrađenu fotografiju – „fotošopirana”. Bez obzira na to da li želite da se bavite grafičkim ili print dizajnom, veštine koje ćete steći tokom obuke na ovom kursu uvek ćete moći da iskoristite i primenite na raznim pozicijama.

Kurs Raster Graphics Photoshop »

Adobe Illustrator

Ovaj program korisnicima nudi nekoliko alata za crtanje prostih geometrijskih oblika, čijim kombinovanjem i transformacijom možete dobiti veoma zanimljive crteže. Illustrator spada među kompleksne programe koji pružaju izuzetno veliki izbor opcija, dodatnih specifikacija i mogućnosti uređivanja. Upravo zbog svih svojih vrlina, ovaj program izborio je važno mesto u svetu grafičkog dizajna i postao program bez kog je gotovo nemoguće dokazati stručnost i dostići najviše ciljeve.

Uz kurs Illustrator upoznaćete ovaj program i bićete spremni da radite na izradi idejnih rešenja za logoe, da crtate razne objekte, stvarate ilustracije i obavljate sve dizajnerske zadatke.

Kurs Vector Graphics Illustrator »

Fotografija

Svedoci smo intenzivnog korišćenja fotografije u mnogim oblastima savremenog života i industrije, a ovaj kurs ima cilj da omogući polaznicima da se detaljno upoznaju sa fotografijom.

Za izradu kvalitetne fotografije neophodno je da dobro poznajete sve tehnike snimanja koje će vam omogućiti da smisleno prikazujete određenu vizuelnu ideju ili motiv. Na ovom kursu moći ćete da naučite sve što je važno a tiče se osnova fotografske slike, njenog nastajanja i podela, tehničkih preduslova za pravilno snimanje, kao i principe rada foto-kamera i dodatne opreme. Pored toga, kurs se bavi i kreativnim rešenjima, načinom osvetljivanja i kompozicijom.

Kurs Digitalna fotografija »

Adobe InDesign

InDesign je namenjen za kreiranje brošura, časopisa, knjiga, flajera i drugog sadržaja koji se može koristiti u marketinške svrhe. Zbog svih svojih karakteristika, softver InDesign CC je na ovaj način stao rame uz rame sa drugim programima kompanije Adobe, kao što su Photoshop i Illustrator, bez kojih se ne može zamisliti rad u oblasti dizajna.

Upravo iz tog razloga, ukoliko već poznajete Photoshop ili Illustrator, biće vam znatno jednostavnije da proširite svoja znanja i savladate još jedan program koji će vam predstavljati odličnu referencu prilikom traženja visokoplaćenog posla u oblasti dizajna.

Kurs Editorial Design (InDesign) »

Iskustvo i međunarodni sertifikat na jednom mestu

Jedna od najboljih obrazovnih ustanova na kojoj možete steći zvanje profesionalnog grafičkog dizajnera jeste ITAcademy. Za nešto manje od godinu dana na ovom mestu ćete usvojiti sva načela vizuelne komunikacije i upoznati industrijske trendove potrebne za započinjanje uspešne dizajnerske karijere. Školovanjem na Print & Graphic Design programu, osim najsavremenijih veština, imaćete priliku da dobijete i prestižni Adobe sertifikat.

Ovakav vid obuke omogućava vam i da već tokom školovanja steknete neophodno iskustvo u radu na realnim projektima, radom u Dizajn studiju za polaznike. Ne dozvolite svojoj kreativnosti da ostane neiskorišćena, započnite svoje školovanje i pripremite se za novu, odlično plaćenu karijeru.
Naše aktivno „druženje” sa ekranima raznih uređaja idealna je prilika za kompanije koje se oglašavaju online da nam serviraju reklame za svoje proizvode i usluge, pa su u konstantnoj borbi za što veću pažnju publike.

Prirodno, to je dovelo do velike potražnje za grafičkim dizajnerima koji znaju kako da naprave kreativna vizuelna rešenja koja se izdvajaju od drugih i tako povećavaju prodaju.

Oni su najplaćeniji kreativci koji menjaju naš pogled na svet

Potražnja za grafičkim dizajnerima na tržištu svakodnevno raste, pre svega, zbog veoma važne uloge koju ovi stručnjaci imaju u kreiranju brenda, odnosno ogromnog profita koji donose kompanijama.

Konstantan nedostatak školovanih dizajnera omogućio je kreativcima priliku da brzo i lako dođu do odlično plaćenog posla ukoliko usvoje najsavremenije veštine. Do takvih znanja moguće je doći i kroz online kurseve, što svima koji tragaju za radnim mestom pruža priliku da maksimalno iskoriste vreme provedeno ispred ekrana. Umesto aktivnosti na društvenim mrežama i igranja video-igrica, internet može biti mesto na kom ćete napraviti svoj prvi korak ka novom zanimanju, ako savladate sledeće kurseve.

Crtanje

Crtež ima tu moć da jedan predmet pretvori u snažan koncept, predstavi ga kao jednostavan znak ili kompleksnu građu raznih svojstava.

Upravo iz tog razloga, veštine koje stekente tokom kursa crtanja omogućiće vam da stvorite podlogu za dalje usavršavanje i da u budućnosti započnete uspešnu karijeru u oblasti dizajna ili u nekoj drugoj oblasti koja podrazumeva vizuelno izražavanje. Na ovom kursu saznaćete koji sve tipovi crtanja postoje, ali i naučiti veštine pomoću kojih ćete moći da im se prilagodite.

Nasuprot verovanju da je za crtanje potreban urođen talenat, ovom veštinom se mogu baviti svi koji za to imaju želju. Već posle nekoliko nedelja usavršavanja primetićete da su vaše tehnike znatno bogatije, a sami crteži kompletniji i puni detalja.

Kurs Crtanje »

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: