Novo na ITS-u: Najsavremenije IT master studije u regionu

Visoka škola strukovnih studija za informacione tehnologije – ITS već dugi niz godina važi za ustanovu sa najsavremenijim obrazovnim programom u regionu i jednim od najmodernije opremljenih centara u kojima se odvijaju predavanja i praktična nastava, a odnedavno su u okviru ove obrazovne institucije pokrenute i akreditovane master studije za IT.

Izvor: B92

Petak, 23.02.2018.

09:30

Novo na ITS-u: Najsavremenije IT master studije u regionu

Kako navode iz ITS-a, dvogodišnje master studije pružaju široki spektar ekspertskih znanja iz informacionih tehnologija na celokupnom procesu projektovanja, izrade i implementacije softvera, što studentima omogućava da postanu neki od najtraženijih stručnjaka današnjice, sa zvaničnom diplomom master strukovnog inženjera informacionih tehnologija.

ITS je prva akreditovana privatna visokoškolska ustanova u oblasti informacionih tehnologija u Srbiji. Osnivači Visoke škole, koju je ove godine upisala 12. generacija studenata, jesu dve vodeće regionalne kompanije u oblasti IT-ja i profesionalne edukacije – LINK group i Comtrade.

Postanite jedan od najtraženijih stručnjaka današnjice i steknite ekspertska znanja iz oblasti informacionih tehnologija

Master studije informacione tehnologije nude širok spektar znanja iz raznih IT oblasti, kao što su Cloud Computing, Data Science, Big Data, Mobile Development, digitalna forenzika, kriptografija, Data Mining, napredne web tehnologije, obezbeđenje kvaliteta softvera, napredno 3D modelovanje...

Studentima je na taj način omogućeno da razviju analitički, kreativni i kritički stav u rešavanju praktičnih problema.

„Analize tržišta pokazuju da je sve veća potražnja za IT stručnjacima koji imaju ekspertska znanja i zato su te pozicije veoma dobro plaćene. Takva napredna znanja na ovom masteru studenti dobijaju uz teorijsku i praktičnu nastavu, auditorne vežbe, laboratorijski rad, praktičan rad u realnom okruženju. Takođe se radi i na dosta istraživačkih radova, koji su deo realnih projekata.

Master studije na ITS-u, pre svega, ističu savremeni pristup u nastavi, rad u najaktuelnijim softverskim alatima, pripremu za rad u realnim uslovima, veštine komunikacije i timskog rada”, navodi Goran Radić, izvršni menadžer i profesor ITS-a.
Studije u srcu velike IT kompanije Comtrade

Po ugledu na najveće svetske koledže i univerzitete, studenti ITS-a imaju priliku da se školuju u okruženju prestižne kompanije kao što je Comtrade. To sa sobom donosi neograničene mogućnosti za obavljanje prakse i svakodnevni kontakt sa najvećim stručnjacima.

Ubrzo nakon što steknu znanja, studenti učestvuju u velikim projektima i uče direktno od vrhunskih IT inženjera. Tako stiču najbolji uvid u to kako će izgledati njihova buduća radna mesta i kroz praktičan rad pokazuju svoj talenat i stiču vredne veštine.

Za zaposlenje na najtraženijim pozicijama

Master studije informacionih tehnologija na ITS-u omogućavaju da studenti obavljaju složene zadatke iz velikog broja poslova iz IT oblasti. Nakon završenih studija, studenti karijeru mogu da razvijaju u nekim od najtraženijih profila bilo gde u svetu.

Neka od tih zanimanja su Big Data Engineer, Data Scientist, Cloud Software Engineer, Android Developer, Quality Manager, Data Miner, Design Project Manager, iOS Developer, 3D Scanning and Modeling Specialist i još mnogo drugih profesija.

Visoka škola sa čak 93,15% uspešnih diplomaca

Veliki broj studenata nakon završenih osnovnih studija ITS-a nađe posao u struci ili nastavi svoje usavršavanje. Naime, istraživanje sprovedeno prošle godine pokazalo je da je čak 93,15% diplomaca ITS-a uspešno, od čega je: 85,48% zaposleno (u struci), a 7,67% je nastavilo školovanje na nekom od prestižnih univerziteta u zemlji ili inostranstvu. Pokretanjem master studija, na ovoj visokoj školi očekuju da će se ovaj procenat dodatno povećati.

Na ITS-u je u toku predupisni rok sa najpovoljnijim uslovima za upis, a interesovanje za 30 slobodnih mesta na master programu je već ogromno. Ako i vi želite da upišete najtraženije IT studije u regionu, pozovite 011/20-96-777 ili posetite sajt its.edu.rs.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

22 h

Podeli: