Test: Wiko View Prime

Kategorija telefona od 250 do 300 evra je definitivno uzavrela na domaćem tržištu, ali i u svetu. Pojavljuju se novi konkurenti, od Nove godine tu je veliko kinesko ime Xiaomi, odranije prisutni proizvođači, stiče se utisak, nude nikad više modela, a dobili smo - pomalo čudno - i jednog zapadnoevropskog novajliju koji pikira na segment pristupačnih telefona, prkoseći “kinezima”. Reč je o francuskoj kompaniji Wiko, čiji je vodeći uređaj na testu sajta Benchmark.rs.

Izvor: B92

Petak, 05.01.2018.

13:37

Test: Wiko View Prime

Piše: Filip Majkić

Francuska kompanija Wiko je ušla na srpsko tržište pametnih telefona, želeći da redefiniše odnos snaga u nižoj kategoriji. Ukoliko je suditi po uspehu na najbogatijim tržištima Evropske Unije, ima veoma dobre šanse za tako nešto. Deluje poprilično čudno sama konstrukcija „Evropski proizvođač koji ima velikog uspeha u klasi pristupačnijih smartfona“, ali je Wiko od 2013. naovamo pokazao da itekako dobro zna šta radi, nudeći veoma zanimljivu kombinaciju izrade, dizajna, kvaliteta i karakteristika, praćenu veoma povoljnom cenom.

Na test smo dobili Wiko View Prime, trenutno vodeći model u ponudi, koji je cenovno pozicioniran u kategoriju od 250 do 300 evra. Reč je o telefonu koji prati trendove i donosi ekran sa 2:1 odnosom stranica, što omogućava veoma udobno držanje u ruci. Za razliku od nekih drugih brendova koji nastupaju sa relativno monotonim izborom boja, Wiko već u startu nudi smaragdno zelenu i rubin crvenu, što su boje koju mnogi, ukoliko ih uopšte i koriste, čuvaju za specijalne edicije pojedinih telefona. Osim njih, dostupne su još crna i zlatna, a mi smo na test dobili zelenu varijantu. Priznajemo da smo inicijalno bili skeptični, ali Wiko itekako ima aduta, a nama postaje jasno kako je uspeo da za kratko vreme osvoji toliko poklonika na bogatim i zahtevnim tržištima Zapadne Evrope.

Dizajn

Wiko View Prime dolazi u stilizovanoj kutiji sa standardnom opremom. Unutra su punjač, kabl i slušalice. Slušalice su standardne 3.5-milimetarske, dok je USB kabl microUSB 2.0 tipa. Nema USB-C porta, nema brzog punjenja, ali - da li se to uopšte može očekivati u klasi gde je borba za svaki evro cene? U kutiji nema nikakve maske za nošenje, što bi bila jedina stavka za koju verujemo da bi ohrabrila kupce da u startu poklone poverenje telefonu, mada ne sumnjamo da na tržištu mogu da se nađu rešenja za ovaj telefon.

Kompletan tekst možete pročitati na sajtu benchmark.rs.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: