Dvostruki izbor za jedinstvene fotografije

Ako vam se nekada desilo da provedete sate i sate u pravljenju „selfija“, da uvek prvo „prostudirate“ svoje fotografije pre nego što ih objavite na društvenim mrežama, želeći da svet vidi samo one savršene, definitivno ste postali „selfi“ zavisnik, a da toga možda niste ni svesni. Međutim, srećom, to u današnje vreme retko ko može oceniti čudnim.

Izvor: B92

Petak, 28.12.2018.

09:00

Dvostruki izbor za jedinstvene fotografije
Foto: Promo

Društvene mreže preplavljene „selfijima“ upravo potvrđuju tu činjenicu. Jer, u virtuelnom svetu veoma često mnoge od nas čini srećnim upravo veliki broj lajkova zbog fenomenalne fotografije.

A svima nama je za odličnu fotografiju potreban u današnje vreme telefon sa što boljom kamerom.Telefoni kompanije Samsung, Galaxy A7 i Samsung Galaxy A9, mogu biti moguća rešenja ukoliko ste zaljubljenik u fotografisanje.

Galaxy A7 uređaj ima trostruku kameru, odnosno kameru sa tri objektiva, čije vas karakteristike i te kako mogu zadovoljiti. Prednja kamera od 24megapiksela i podesivi LED blic, daju bistre, čiste selfije u bilo koje doba dana. Uz funkciju Selfie Focus moguće je snimiti selfije sa bokeh (zamućenim) efektom, imitirajući osvetljenje u profesionalnom foto studiju. Ultraširoki objektiv od 8MP, sa uglom od 120stepeni iste je širine vidnog polja kao i čovekovo oko, što omogućava fotografije širokih kadrova. Objektiv od 24MP automatski propušta više svetlosti, spajajući četiri piksela u jedan kada nema dovoljno svetla. Snimljene fotografije su zato savršene bistrine, kako na jakom svetlu, tako i pri uslovima niske osvetljenosti. Uz pomoć Samsungove inteligentne funkcije za optimizaciju, Scene Optimizer, kamera uređaja Galaxy A7 kategoriše predmet fotografije a zatim podešava boju, kontrast i osvetljenost, trenutno optimizujući kvalitet slike.

Lični pečat fotografijama moguće je dodati uz korišćenje AR emodžija i filtera za ulepšavanje.
Samsung Galaxy A7 - bokeh efekat / Foto: Promo
Takođe, Galaxy A7 ima prepoznatljiv, beskonačni Super AMOLED displej od 6,0 inča i podržava i Dolby Atmos tehnologiju za reporodukciju zvuka. Elegantnog je dizajna, urađen od stakla, glatkih, neprekinutih zakrivljenih linija. Dostupan je u slobodnoj, u crnoj, plavoj i zlatnoj boji.

S druge strane, Galaxy A9 je telefon koji bi takođe mogao da bude pravo rešenje za one koji vole da komuniciraju kroz fotografije, bez obzira na to da li je reč o selfi fotografijama, o panoramskom fotografisanju pejzaža ili nekih drugih zanimljivih svakodnevnih situacija.

Zadnja kamera ovog telefona ima četiri objektiva, što donosi dinamične i zanimljive fotografije. Dvostruko optičko uveličavanje tu je za detaljne snimke u gro planu. Ultra širokim objektivom, uz opciju za optimizaciju scene, moguće je praviti fotografije poput pravog profesionalca, a sa dubinskim objektivom ručno podešavanje dubine polja fotografije, kao i izoštravanje predmeta. Funkcija veštačke inteligencije tu je za prepoznavanje scena, pa je kamera u stanju da identifikuje ono što korisnik snima i shodno tome prilagodi podešavanja, praveći pritom najbolju moguću fotografiju.

Za jasnu fotografiju i pri jakoj svetlosti i pri niskoj osvetljenosti u bilo koje doba dana tu je glavni objektiv od čak 24MP.

Stoga, ukoliko zaista ne možete bez društvenih mreža i ljubitelj ste svih vrsta fotografija objavljenih na njima, jedan od ova dva telefona može biti pravi izbor za vas, jer, svaki „lajk“ se računa, a dobra fotka još više. Uz to, ukoliko se odlučite za kupovinu nekog od ovih telefona, do 6. januara 2019. godine ili do isteka zaliha, dodatni poklon stiže u vidu microSD kartice od 64 GB.
Samsung Galaxy A9 Lemonade Blue / Foto: Promo

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: