Ovo će biti najtraženije programerske pozicije u 2019.

Programiranje već nekoliko godina unazad važi za ubedljivo najperspektivnije zanimanje, a takav trend će se nastaviti i u 2019. godini.

Bez obzira na to što je popularnost ovog zanimanja porasla u prethodnom periodu, školovanih programera i dalje nema dovoljno, pa je ova oblast postala idealno rešenje za sve one koji su u potrazi za dobro plaćenim poslom.

Podeli
Foto: Promo
Foto: Promo

Visoka zarada i mogućnost da u svakom trenutku pronađete posao glavne su odlike ovog kreativnog zanimanja. Uz to, posao programera vam omogućava i da birate između samostalnog kodiranja od kuće na freelance projektima ili rada za određenog poslodavca u okviru programerskih timova.

Iako programiranje generalno otvara brojne mogućnosti svima, pojedine oblasti se izdvajaju u odnosu na druge kada su u pitanju šanse za početnike.

Programske jezike kao što su Java, PHP i C# možete savladati za nešto manje od godinu dana učenja po specijalizovanim programima, čak i ako se nikad niste susretali sa programiranjem, a stručnjaci kažu da će poznavanje ovih tehnologija biti sve traženije na tržištu.

Java – jedan od najzastupljenijih programskih jezika

Primena ovog programskog jezika u izradi aplikacija za mobilne telefone Android učinila je da su Java programeri među najtraženijima na tržištu. Java platforme imaju široku upotrebu i u programiranju i u primenjenim softverskim rešenjima, a kreću se od najjednostavnijih digitalnih uređaja, preko MP3 plejera, do kompleksnih web servera i korporativnih aplikacija.

Sve to doprinelo je da veštine Java programera postanu potrebne svakoj kompaniji koja ima svoj IT sektor, a ovi stručnjaci često pronalaze angažmane i u bankama, osiguravajućim kućama, investicionim kompanijama, preduzećima iz oblasti telekomunikacije... Plata Java programera u okruženju kreće se u od 600 do 2.400 evra.

PHP – za najjednostavniji ulazak u svet web programiranja

PHP važi za veoma jednostavan i lak programski jezik za učenje. Koristi se za izradu dinamičkog web sadržaja, a čak 80% sajtova na internetu napravljeno je upravo na temeljima PHP-a.

Foto: Promo
Foto: Promo

Učenjem ovog programskog jezika pripremićete se za kreiranje i održavanje naprednih web aplikacija, web šopova, internet-portala ili content management sistema poput WordPressa. Konstantan rast interneta istovremeno znači i brojne nove opcije za PHP programere – da iskoriste svoje veštine i zarade oko 1.200 evra, što je prosečna zarada u našem regionu za ove stručnjake.

C# – kreirajte napredne web aplikacije i sajtove

Ukoliko se odlučite da postanete C# („si šarp”) programer, bićete u mogućnosti da kreirate programe i aplikacije za Windows platformu i internet. Uz to, moći ćete da radite i na drugim raznolikim projektima – od razvoja mobilnih aplikacija i kompanijskog softvera, pa sve do kreiranja igrica.

Široka primena ovog programskog jezika, kao i stalna podrška velike kompanije Microsoft, koja je i razvila C#, omogućava svima koji krenu ovim putem da brzo dođu do željenog cilja – odlično plaćenog posla.

Najmodernije školovanje za programere u Srbiji

Prateći sve veću tražnju za Java, PHP i C# programerima na tržištu, ITAcademy je proširila kapacitete za školovanje budućih stručnjaka iz ovih oblasti u najmodernije opremljenim računarskim laboratorijama u Beogradu. Školovanje po specijalizovanim programima traje nešto manje od 12 meseci, nakon čega vam se pruža prilika i za sticanje priznatih međunarodnih sertifkata.

Uz najsavremenije praktične programerske veštine i ovakvu potvrdu znanja bićete spremni da započnete svoju karijeru. Svoje šanse za izdvajanje iz konkurencije i još brže pronalaženje posla dodatno možete poboljšati kroz brojne druge pogodnosti koje donosi školovanje na ITAcademy, kao što su praksa u velikim kompanijama ili pomoć prilikom pronalaska prvog posla.

Posetite sajt www.it-akademija.com i saznajte više.

PR

Samsung Galaxy A9 stigao u Srbiju, poznata cena

Prvi uređaj na tržištu sa ugrađenom četvorostrukom zadnjom kamerom, Samsung Galaxy A9, kreiran je tako da omogući korisnicima snimanje dinamičnih fotografija u svakom trenutku i na svakom mestu, bez obzira na to da li je osvetljenje dobro ili loše. Uređaj je od sada dostupan i na tržištu Srbije po ceni od 69.990 dinara, kod operatora i maloprodajnih partnera.

PR utorak 27.11. 13:30

Belgrade Waterfront nagrađuje najbolje ideje za "pametne gradove"

Nagradni konkurs „Imam rešenje za pametniji grad“, koji organizuje kompanija Belgrade Waterfront, otvoren je još četiri dana! Na konkurs se već prijavilo više od 50 pojedinaca i timova do tri člana, a ako i vi imate ideju o inovativnim funkcijama, uslugama ili proizvodima u cilju stvaranja pametnih gradova u Srbiji – još uvek nije kasno da je predstavite i potencijalno osvojite do 5.000 evra.

PR sreda 21.11. 10:00

Digitalni marketing – sektor u kom se lako dolazi do posla

Kako bi ostali konkurentni, svi brendovi – od velikih do onih tek u povoju – u stalnoj su potrazi za stručnjacima sa iskustvom u digitalnom marketingu, zaključak je velikog istraživanja koje su sproveli McKinley Marketing Partners.

PR petak 16.11. 17:57

Apple napokon u Novom Sadu, zvezde napravile šou

Sa dugoočekivanim otvaranjem šoping centra Promenada, i u Novi Sad je napokon stigao jedan od najpoželjnijih svetskih brendova - Apple, čije će proizvode svi ljubitelji moći da isprobaju ili da se po prvi put susretnu sa njima u novoj iStyle Apple Premium Reseller prodavnici.

PR petak 16.11. 12:00
strana 1 od 3 idi na stranu