Belgrade Waterfront nagrađuje najbolje ideje za "pametne gradove"

Nagradni konkurs „Imam rešenje za pametniji grad“, koji organizuje kompanija Belgrade Waterfront, otvoren je još četiri dana! Na konkurs se već prijavilo više od 50 pojedinaca i timova do tri člana, a ako i vi imate ideju o inovativnim funkcijama, uslugama ili proizvodima u cilju stvaranja pametnih gradova u Srbiji – još uvek nije kasno da je predstavite i potencijalno osvojite do 5.000 evra.

Izvor: B92

Sreda, 21.11.2018.

10:00

Belgrade Waterfront nagrađuje najbolje ideje za

Nove tehnologije promenile su skoro sve aspekte našeg života, i dok je brzina njihovog razvijanja i uticaj na naše ponašanje često predmet podeljenih mišljenja, potencijal koji one imaju da nam olakšaju svakodnevno funkcionisanje je neosporan. Jedna od oblasti u kojoj je prostor za napredak ogroman je upravo oblast „pametnih gradova“, što je naziv koji koristimo za urbane sredine koje primenjuju informacione i komunikacione tehnologije kako bi poboljšale život svojim stanovnicima.

U Evropi i svetu postoje gradovi koji su već razvili i primenili ovakva korisna rešenja – na primer, razvijene su aplikacije koje vam, dok tražite parking, mogu pokazati gde se nalazi prvo sledeće slobodno mesto, ili senzori koji prate kvalitet vazduha. Naravno, iako bolna tačka mnogih metropola, brže pronalaženje parking mesta nije jedino u čemu spoj kreativnosti, inovativnosti i tehnologije može pomoći. Skoro svaka problematična tačka u urbanim sredinama može biti ublažena ili u potpunosti rešena uz pametnu upotrebu raspoloživih mogućnosti.

Upravo uviđajući ogroman potencijal koji ima oblast „pametnih gradova“, kao i sa željom da podrži lokalnu startap zajednicu i čuje ideje koje mladi i talentovani ljudi željni pozitivnih promena imaju, kompanija Belgrade Waterfont pokrenula je konkurs „Imam rešenje za pametniji grad“. Nagrađuju se najbolje ideje i radi se na njihovom daljem razvijanju – naime, tri pobedničke ideje po završetku takmičenja podeliće nagradni fond od 10.000 evra, a za njihovu primenu ili dalji razvoj namenjeno je dodatnih 25.000 evra!

Implementacioni partner projekta je Centar za razvoj tehnološkog preduzetništva i inovacija ICT Hub, a prijave na konkurs vrše se popunjavanjem onlajn formulara na sajtu imamresenje.rs do 25.11.2018. godine. Na konkurs se mogu prijaviti zainteresovani pojedinci i timovi od maksimalno tri člana.

Pojedinci ili timovi koji uđu u uži izbor imaće priliku da uz mentorsku podršku razvijaju svoju ideju, koju će na kraju predstaviti pred žirijem na finalnom događaju, nakon čega će biti odabrani pobednici konkursa. Stručni žiri sastavljen je od eksperata iz oblasti startap tehnologije i razvoja poslovanja, i čine ga Toni Richard Crisolli, koordinator programa u „Friedrich Naumann“ Fondaciji, Peđa Predin, šef logistike i razvoja poslovanja norveške startap kompanije „Gelato“, Igor Jović, direktor i osnivač kompanije CityExpert i Nemanja Stefanović, direktor i osnivač kompanija „Poslonaut“ i „HireApp“.

Ne propustite ovu šansu da poboljšate sredinu u kojoj živite, i upotrebite svoje znanje za projekat koji će koristiti celom gradu. Konkretizujte ideju, okupite ekipu, osmislite ime tima i prijavite se na konkurs „Imam rešenje za pametniji grad“ već danas!

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: