Zbog ovih trikova pojedini sajtovi imaju ogromnu posetu

Šta je to zbog čega svakodnevno posećujete jedne te iste sajtove? Da li je u pitanju sadržaj, dizajn ili jednostavno stvar navike? Verovali ili ne, odgovor na ova pitanja krije se iza nekoliko trikova pomoću kojih najposećeniji sajtovi današnjice privlače sve više posetilaca.

Podeli

Internet je već odavno postao mesto na kome prvo potražimo informacije koje su nam potrebne. Upravo zato i postoji na hiljade različitih sajtova koji se međusobno bore za što bolju posetu. Međutim, oni najuspešniji među njima imaju zajedničke karakteristike koje su zaslužne za to što su web adrese baš tih sajtova sačuvane u browserima mnogih korisnika interneta.

Savršen dizajn i jednostavnost privlače posetioce

Dizajn sajta je nešto što na posetioce ostavlja veoma snažan utisak, posebno kada im taj dizajn omogućava jednostavniju pretragu i veću funkcionalnost. Bez obzira na kvalitet sadržaja koji se nalazi na određenom sajtu, ako dizajn nije osmišljen tako da pruža lako snalaženje, posetioci će vrlo brzo potražiti ono što im treba na nekoj drugoj web adresi.

S obzirom na to da se internet danas ne pretražuje samo putem računara, već i putem mobilnih telefona i tableta, stručnjaci za web dizajn takođe moraju da obezbede prilagodljiv dizajn koji će dobro izgledati na svakom od pomenutih uređaja. Aktuelni trendovi pokazuju da posetioci pozitivno reaguju na jednostavan minimalistički dizajn sa dosta praznog prostora i jarkih boja. Pored toga, video-klipovi i web animacije koje se nalaze u pozadini stranica efikasno privlače i zadržavaju pažnju, a samim tim i doprinose povećanom saobraćaju na sajtu.

Optimizacija sadržaja favorizuje određene sajtove

Sajtovi koji ispunjavaju sve pomenute dizajnerske kriterijume ipak ne moraju uvek da budu među najposećenijima. Ono što uz savršeni dizajn pravi razliku jeste kvalitetno optimizovan sadržaj po SEO standardima. Ova online marketing strategija omogućava da se linkovi sa određenog sajta nađu u vrhu rezultata pretrage na internet pretraživačima.

Na taj način sajt sa optimizovanim sadržajem privući će znatno više posetilaca, koji će imati priliku da se uvere u odličan dizajn i postanu redovan gost na nekoj web adresi. Iz tog razloga, za kompletan saobraćaj jednog sajta najzaslužniji su stručnjaci za SEO koji su privukli posetioce, ali i web dizajneri koji su im omogućili lako snalaženje i duže zadržavanje na stranicama.

Veštine ovih stručnjaka su uvek tražene

Umeća SEO stručnjaka i web dizajnera se veoma traže na tržištu, pre svega, jer se pomoću njihovih trikova ostvaruju značajni rezultati. Važna činjenica, koja takođe ide u prilog ovim ekspertima, jeste ta što se internet konstantno razvija i menja. Tako, na primer, web dizajn koji danas zadovoljava sve kriterijume već za nekoliko godina dobiće epitet zastarelog, a isti slučaj je i sa tehnikama za što bolju optimizaciju sadržaja sajta. Drugim rečima, i jedno i drugo zanimanje prati potreba za stalnim prilagođavanjem novim trendovima, ali upravo te inovacije im istovremeno donose i nove angažmane kako u velikim kompanijama, tako i na freelance projektima.

Do potrebnih znanja za svega godinu dana

Da biste odlično zarađivali kreiranjem sajtova ili optimizovanjem njihovog sadržaja, neophodno je da steknete savremena znanja iz ovih oblasti. Školovanjem po specijalizovanim programima na ITAcademy u tome možete uspeti za manje od 12 meseci, bez obzira na predznanje sa kojim započnete obrazovanje.

Oba programa sastoje se od adekvatno izabrane grupe kurseva koji će vam pružiti sve potrebne veštine za ova zanimanja. To znači da će budući web dizajneri pohađati HTML i CSS kurs, između ostalih, dok će njihove kolege znanje sticati na kursu SEO optimizacije i drugim značajnim kursevima za ovu oblast. Uz školovanje po ovakvom sistemu omogućeno vam je da vrlo brzo usvojite najsavremenije veštine, steknete međunarodno priznate sertifikate i već sledećeg leta započnete svoju uspešnu karijeru.

PR

Autodesk sertifikat za odličan posao i visoku zaradu

Stručnjaci za 3D dizajn i kompjuterski podržano crtanje koji u svom radu koriste najsavremenije Autodesk alate poslednjih godina su veoma traženi u mnogim oblastima poput arhitekture, građevinarstva, mašinstva, umetnosti, marketinga, IT i gejming industrije.

PR utorak 13.02. 15:21 Komentara: 0

Napravite plan za uspešnu IT karijeru u 4 koraka

Da li ste i ovu godinu započeli bez posla? Ili vam je dosta da gubite vreme na radnom mestu sa zaradom koja ne može da zadovolji ni vaše osnovne potrebe? Četiri jednostavna koraka mogu vam u potpunosti promeniti karijeru i život.

PR petak 2.02. 09:00 Komentara: 0

Zašto svi dizajneri žele Adobe sertifikat

Karijera dizajnera predstavlja izuzetno kreativno i odlično plaćeno zanimanje. Ipak, da biste došli do najboljih poslova, potrebno je da najpre uložite u svoje znanje – steknete veštine, ali i sertifikate koji su prava potvrda znanja i koji odvajaju eksperte od konkurencije.

PR petak 26.01. 15:00 Komentara: 0

Besplatan 7-minutni test: Otkrijte da li je IT sektor za vas

Svakodnevno čujete za IT, ali niste sigurni šta sve taj pojam podrazumeva? Čuli ste da posao u IT svetu donosi veliku zaradu, ali ne znate da li biste vi u njemu mogli da se snađete? Sada, za samo 7 minuta možete saznati da li ste rođeni za neku od IT profesija i šta vam je potrebno da bi se njom bavili.

PR petak 12.01. 11:05 Komentara: 0

Test: Wiko View Prime

Kategorija telefona od 250 do 300 evra je definitivno uzavrela na domaćem tržištu, ali i u svetu. Pojavljuju se novi konkurenti, od Nove godine tu je veliko kinesko ime Xiaomi, odranije prisutni proizvođači, stiče se utisak, nude nikad više modela, a dobili smo - pomalo čudno - i jednog zapadnoevropskog novajliju koji pikira na segment pristupačnih telefona, prkoseći “kinezima”. Reč je o francuskoj kompaniji Wiko, čiji je vodeći uređaj na testu sajta Benchmark.rs.

PR petak 5.01. 13:37 Komentara: 0
strana 1 od 16 idi na stranu