Znate li šta kupci zaista misle o vama?

Kompanije vrlo često zanemare ili ne odgovore na zahteve svojih kupaca na pravi način i to ih mnogo košta.

Podeli

Zašto je važno da znamo šta kupci misle?

Zamislite kompaniju koja teži da odličnom i raznovrsnom ponudom osvoji tržište. Kako da kompanija usmeri energiju na proizvode koji će doneti najveću zaradu?

Zapravo odgovor je u osluškivanju informacija, mišljenja i očekivanja kupaca. Značaj mišljenja klijenata prepoznat je kroz istoriju prodaje i poslovanja uopšte, a danas kompanije osmišljavaju nove načine da pridobiju svoje kupce. Paradoks leži u tome da kupci svoje mišljenje dele putem interneta, raznih foruma i komunikacionih alata, a mnogi marketing stručnjaci još uvek koriste tradicionalne izvore informacija i time ne dobijaju vredne informacije za poslovanje njihovih kompanija.

Na osnovu istraživanja “CMO Report” u kome je učestvovalo 600 marketing stručnjaka širom sveta donesen je zaključak da 50% njih informacije još uvek prikuplja iz procesa. Nije li to zabrinjavajuće imajući u vidu da svako može brzo i jendostavno da iskaže mišljenje i nivo zadovoljstva proizvodom/ uslugom ?

Tehnološke inovacije omogućavaju prikupljanje i obradu važnih informacija koji dolaze direktno od korisnika i to u realnom vremenu. Upravo uz pomoć takvih informacija moguće je uticati na razvoj novog proizvoda ili kreirati ponudu u skladu sa očekivanjem kupca. Zamislite da ste vlasnik turističke agenicije koja ima novu ponudu za ronjenje na Tajlandu, sa smeštajem u luksuznom hotelu, ali sa vrlo ograničenim vremenom važenja ponude tj. vremenom koje vam je raspoloživo da prodate taj aranžman. Softversko rešenje kao što je SAP Hybris može vam pomogne tako da preko ključnih reči, za vrlo kratko vreme otkrijete pojedince koji su na drušvenim mrežama razmenjivali mišljenja i komentare o ronjenju i/ili luksuznom godišnjem odmoru koji priželjkuju, a zatim da im pošaljete personalizovanu ponudu, sprovedete prodaju aranžmana i ponudite im odličnu podršku na putovanju.

Prikupljanjem relevantnih podataka direktno od korisnika moguće je razviti proizvode u skladu sa potrebama i očekivanjem klijenata. Na taj način kompanije korisnicima pružaju ne samo proizvod ili uslugu nego i jedinstveno iskustvo. Personalizovana ponuda nije ništa više od onoga što kupac želi baš tada, a moguća je samo uz inteligentno prikupljanje podataka i u tome leži moć tehnologije.

Kroz ovakav vid komunikacije i prikupljanjem relevantnih podataka o korisnicima ostvarujete pozitivne rezultate, stičete verne kupce koji će na internetu predstavljati vašu najbolju reklamu.

PR

Autodesk sertifikat za odličan posao i visoku zaradu

Stručnjaci za 3D dizajn i kompjuterski podržano crtanje koji u svom radu koriste najsavremenije Autodesk alate poslednjih godina su veoma traženi u mnogim oblastima poput arhitekture, građevinarstva, mašinstva, umetnosti, marketinga, IT i gejming industrije.

PR utorak 13.02. 15:21 Komentara: 0

Napravite plan za uspešnu IT karijeru u 4 koraka

Da li ste i ovu godinu započeli bez posla? Ili vam je dosta da gubite vreme na radnom mestu sa zaradom koja ne može da zadovolji ni vaše osnovne potrebe? Četiri jednostavna koraka mogu vam u potpunosti promeniti karijeru i život.

PR petak 2.02. 09:00 Komentara: 0

Zašto svi dizajneri žele Adobe sertifikat

Karijera dizajnera predstavlja izuzetno kreativno i odlično plaćeno zanimanje. Ipak, da biste došli do najboljih poslova, potrebno je da najpre uložite u svoje znanje – steknete veštine, ali i sertifikate koji su prava potvrda znanja i koji odvajaju eksperte od konkurencije.

PR petak 26.01. 15:00 Komentara: 0

Besplatan 7-minutni test: Otkrijte da li je IT sektor za vas

Svakodnevno čujete za IT, ali niste sigurni šta sve taj pojam podrazumeva? Čuli ste da posao u IT svetu donosi veliku zaradu, ali ne znate da li biste vi u njemu mogli da se snađete? Sada, za samo 7 minuta možete saznati da li ste rođeni za neku od IT profesija i šta vam je potrebno da bi se njom bavili.

PR petak 12.01. 11:05 Komentara: 0

Test: Wiko View Prime

Kategorija telefona od 250 do 300 evra je definitivno uzavrela na domaćem tržištu, ali i u svetu. Pojavljuju se novi konkurenti, od Nove godine tu je veliko kinesko ime Xiaomi, odranije prisutni proizvođači, stiče se utisak, nude nikad više modela, a dobili smo - pomalo čudno - i jednog zapadnoevropskog novajliju koji pikira na segment pristupačnih telefona, prkoseći “kinezima”. Reč je o francuskoj kompaniji Wiko, čiji je vodeći uređaj na testu sajta Benchmark.rs.

PR petak 5.01. 13:37 Komentara: 0
strana 1 od 17 idi na stranu