Naše nagrađivane web dizajn agencije među najcenjenijim

U Srbiji je zaposleno preko 6.000 stručnjaka u IT sektoru i broj se rapidno povećava.

Izvor: B92

Ponedeljak, 25.05.2015.

08:45

Naše nagrađivane web dizajn agencije među najcenjenijim

Svakako da je najveći broj IT stručnjaka zaposlen u oblasti softverskog inženjerstva, u velikim korporacijama gde je i najveći profit, ali postoje i mala preduzeća sa manjim brojem zaposlenih kojih je sve više i koja su se orijentisala na web.

Web dizajn i programiranje koji su neuporedivo manje profitabilni od izrade I prodaje softvera, su ipak dali šansu manjim timovima, kreativnim mladim ljudima da osnuju samostalni biznis, ne čekaju na pomoć države oko zaposlenja i da preuzmu inicijativu.

PopArt Studio web dizajn agencija je primer startup projekta I preduzeća koji se pokazao kao izuzetno uspešan. Diplomirani menadžer sa Fakulteta tehničkih nauka, Dejan Popović je od 2005. godine u invalidskim kolicima usled teške povrede kičme na Exitu iste godine.

U potrazi za poslom kao osoba sa invaliditetom je naišao na ogroman broj barijera i nerazumevanja sa kojima se svakodnevno susreću osobe sa sličnim problemom. Kada je osnovao PopArt i pokrenuo sopstveni biznis u oblasti web dizajna i programiranja, sve je krenulo na bolje i nije ni slutio da san postaje realnost.

Put u nepoznato, gde nepostoji nikakava garancija, entuzijam i inspiracija učinila su da je sve moguće. Cilj je bio stvoriti tim mladih i kreativnih ljudi sa sličnim idejama. Broj klijenata kompanije među kojima su mala, srednja i velika preduzeća, državne institucije, pojedinci, je rastao od 5, 100, 1000, na nekoliko hiljada klijenata u 30 zemalja širom sveta.

U poslednjih godinu dana PopArt je primio i 10-ak priznanja i nagrada od svetskih asocijacija za dizajn. Mogućnost rada sa manjim timom, fleksibilnost, prilagođavanje tržištu i preduzetnički duh je PopArt Studio učinio uspešnim, kao i niz sličnih firmi.

PopArt Studio konstantno prima na praksu studente koji pronalaze radno mesto nakon studija i okrenuti su mladim ljudima, koji su željni sticanja znanja i referenci. Web sajtovi kao i kompletan korporativni dizajn koji rade za kompanije, prestavljaju kulminaciju potpune posvećenosti, kreativnih vizija i briljantnih ideja. U Srbiji je preko 200 agencija koje se bave ovom delatnošću i predstavljuju veliku nadu za osobe koje su se okrenule ideji kreiranja sopstvenog biznisa.

Naši web dizajneri i programeri su vise nego konkurentni na stranom tržištu. Svojim kvalitetom su daleko iznad konkurencije iz sličnih država, slabijeg ekonomskog statusa. Odnos cene i kvaliteta su naše web dizajn agencije svrstale među bolje kotirane. Sve veći porast broja ovakvih preduzeća i timova otvara mogućnost novih radnih mesta i priliva sredstava iz inostranstva.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: