Microsoft upozorava: Novi problemi sa ažuriranjem Windows 10

Problemi sa ažuriranjima Windows 10 operativnog sistema više nisu ništa novo, budući da već neko vreme otežavaju korisničke živote.

Tehnopolis

Izvor: B92

Utorak, 10.03.2020.

09:22

Microsoft upozorava: Novi problemi sa ažuriranjem Windows 10
Foto: GettyImages, Scott Barbour / Staff

Microsoft je nedavno izdao još jedno upozorenje, a radi se o više problema koji nakon ažuriranja utiču na rad uređaja. U pitanju je već dobro poznato ažuriranje KB4535996, koje je, tvrde eksperti potpuno izvan kontrole i izaziva čak nekoliko problema, piše PC Press.

Novo ažuriranje utiče na rad pogođenih računara, tako da im je potrebno više vremena za pokretanje, a neki računari se nakon restartovanja uopšte ne pokreću. Korisnicima tako preostaje samo prazni, crni ekran. Pored toga, tu je i takozvani "plavi ekran smrti" koji se na računarima sa novim ažuriranjem pojavljuje tamo gde bi trebalo da bude mesto za log in. Ovaj problem je nešto manje raširen, a korisnici tvrde da ne pomaže ni uklanjanje update-a koji je napravio problem.
Mukama tu nije kraj, pa ažuriranje utiče i na rad onih računara koji nemaju problem sa pokretanjem, ali i na audio kvalitet, pa uređaji kod kojih se problem manifestuje na ovaj način ostaju potpuno bez zvuka. Iako se i uklanjanje novog update-a pokazalo kao neuspešno, korisnicima se ipak preporučuje da pokušaju, te u Windows Desktop Search ukucaju ‘update history’ i kliknu na ‘View your Update history’, potom izaberu ‘Uninstall Updates,’ te izaberu KB4535996 i kliknu na Uninstall taster, i na kraju restartuju računar, zaključuje PC Press.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

45 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

13 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

21 h

Podeli: