Alat kojim možete brzo i jednostavno da "očistite" Gmail

Da biste stvorili mesta za čuvanje, možete izbrisati i datoteke koje vam ne trebaju, a nalaze se na vašem Google Drive-u i na Google Photos. Obzirom da svi koji imaju Gmail ovaj besplatni Google-ov servis počnu da koriste kao neku vrstu arhive, kad-tad će se dogoditi da e-sanduče skoro pa pukne po šavovima.

Tehnopolis

Izvor: B92

Ponedeljak, 06.08.2018.

14:16

Alat kojim možete brzo i jednostavno da
Foto:Thinkstockphotos

Svakodnevno brisanje novih mejlova da bi primali nove je dosadno, stoga se poslužite bržim načinom i očistite bar jedan deo svog e-maila. Da biste stvorili mesta za arhivu, možete izbrisati i datoteke koje vam ne trebaju, a nalaze se na vašem Google Drive-u i na Google Photos. Potom iskoristite pretragu u Gmail-u kako biste pronašli velike fajlove. Na primer, ako upišete has:attachment jpg u pretragu imate ćete pregled poruka koje u prilogu imaju fotografije koje mogu zauzimati puno mesta. Izbrišite one koje vam više ne trebaju. Takođe, možete pretražiti Gmail po veličini poruke. U pretragu unesite na primer larger:5mb ako želite pronaći poruke s atačmentima većim od 5 megabajta. Možete iskušati i besplatni servis kao što je Find big mail, koji razvrstava e-poštu po veličini, savetuje "Make use of it" na kojem ćete pronaći još mnoštvo tech saveta. Nakon što izbrišete poruke, otvorite Trash i odaberite Delete forever kako ne biste čekali da ih Gmail automatski obriše 30 dana nakon što ste ih obrisali, piše "Novi list".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: