Sreda, 04.03.2015.

08:30

Tablet više nije u modi

Izvor: A. M.

Tablet više nije u modi IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

53 Komentari

Sortiraj po:

wacom

pre 9 godina

mislim da ogromnog udela ima i cinjenica da je apsolutno nepotrebno uzimati latest-gen tablete pa samim tim i prodaja stagnira. i dalje koristim ipad 2, i zgodan je kao i prvog dana. OK, rezolucija nije savrsena, ali cak i tih 100 evra koliko bi trebalo doplatiti za retina model mogu pametnije da utrosim. stojim iza toga da je tablet jako ugodna stvar za konzumaciju sadrzaja. pritom stripovi na tabletu izgledaju bolje nego prava stvar :)

79

pre 9 godina

Sve se svodi na velicinu. :D Ja bez desktopa i velikog televizora ne mogu zamisliti surfovanje net-om, a da ne govorim o filmovima. Kad nisam kuci, u tel ne blejim.

bojan

pre 9 godina

Hmmm ... čudna je ova statistika! Kažete, pad prodaje ... sa 216,x miliona komada tableta na 216,y miliona komada tableta! Zaista, stvarno ozbiljan pad!
Jedina budućnost u IT-ju je tablet ... sve ostalo je zamajavanje ljudi da pomisle da su posebni sa svojim desktop ili laptop računarima!
Jedini futur je tablet sa podskupom specijalizovanih senzora ... jedan za primenu u medicini ... drugi za đake ... treći za ... i tako dalje! To je nešto što desktop ni laptop nikad neće moći da podrže!
I upravo ta raznovrsnost ... i ta svestranost će pobediti ... i kod proizvođača, i kod korisnika!

N2

pre 9 godina

Ja imam note 2 ekran 5,5'', i od kako sam nabavio Tab3 od 8" cim dodjem kuci sa posla telefon lepo ostavim i sve sto me zanima gledam na tabletu. Veci ekran je presudan. Posto TV prakticno i ne gledam sav sadrzaj (vesti, video, muzika) konzumiram sa tableta. Naravno i za klince je zakon - mirni min. 2 h. LapTop je potisnut potpuno u poslovnu sferu i palim ga svaki 2. dan. Vazno je da tablet bude dovoljno dobar i odgovarajuce dijagonale inace nece biti zanimljiv za upotrebu. Meni je ovo 4-ti tablet u kuci i prakticno jedini koji mi odgovara. Dobra strana svega je da mi baterija na telefonu traje ponovo 4 dana. Takodje mislim da je tablet zbog zracenja pametnije koristiti od telefona.

dukiVrs

pre 9 godina

Imam i telefon, i ipad i kompjuter. Nikad mi ipad nije zavrsavao poslove, on je bio vise dekor dok su mi comp i telefon odradjivali sve. Jeste da ih nosam sa sobom (ne po kaficima) kad mi i trebaju.

WIN tableti mogu da zamene laptop

pre 9 godina

ASUS 10" tablet 32GB + 32GBSDcard sa tastaturom u kojoj je 500GB hard drajv kosta 360$ na Amazonu. WIN 8 instalisan. Ima USB, HDMI port i moze sa MISEM da se koristi. Cekam win 10 da ga kupim jer to moze da zameni laptop. Skoro sam imao prezentaciju koja se odvijala kompletno preko SURFACE tablet.

The One

pre 9 godina

kad budu u mogucnosti da zamene desktop racunare pocece njihov rast prodaje...meni tablet sedi na stolu...majka po nekad cita novine i to je to...mobilni telefon od 5 inca mi zavrsava sve...

Nikola

pre 9 godina

Naravno jos jedna glupa pretpostavka.Ko kupuje tablet svake godine,pa vervatno niko.Da bi bili po modelu bisera koji izvlace ovakve zakljucke,morate svake godine da menjate desktop racunare i tablete,nebitno sto za duplo vise para dobijate 2% poboljsane performanse,morate svake godine da kupujete novu tehniku.

Vana

pre 9 godina

Meni iphone 6 ipak ne moze da zameni ipad air, koristim oba, ali ipak je veci ekran kod ipad u prednosti, dosta je pregledniji, lakse mi je za kucanje, dosta mi sluzi i za fax, cuvam dosta pdf dokumenata, ne ukljucujem laptop za neke sitnice. Tako da je sve to individualno, nekome sluzi za posao a nekome samo za igrice.

Sale

pre 9 godina

@onyx
Ispravka za 640XL, cijena 219 EUR (na amazon.de) i ekran 5.7". Inače veoma zanimljiv gagdet. Gdje se može poručiti za 165 EUR?

Tihonije

pre 9 godina

Duboko se ne slazem sa konstatacijom. Cinjenica je da je telefon masina za svakoga, cak i kada vecinu koja zove Persu da pita kako je Mika. Tablet je nezamenjiv za ljude koji se necim ozbiljno bave. Pocev od djaka do biznismena. Ne moze ni jedan telefon od 5.5 inca ma kako se on zvao da zameni tablet od 10 inca. Pre svega bez obzira na platformu tablet je mnogo lakse nositi nego laptop. Po toj logici sta ce vam bilo koji racunar kada vecinu stvari mozete da uradite na telefonu. Vecinu da kako tako, ali mnoge nikada. Cak i od prilicno banalne stvari kao sto je automatizacija obrazovnog procesa - naime bio sam u Moskvi u jednoj osnovnoj (drzavnoj) skoli i deca ne nose knjige. Od skole se dobije tablet od 10 inci na kome su svi udzbenici, zbirke, testovi.... Takodje na jednom od najuglednijih univerziteta u svetu takodje u Moskvi, slovom i brojem nijedan student nije bio bez tableta na predavanju. Prikazuju se dijagrami, jednacine, izvodi iz literature - sve ide brze, efikasnije i interaktivnije. Sigurno je tako i na zapadu. Ni prosta obrada teksta ne moze se porediti na telefonu i finom tabletu. I tacno je da jedva cekam da se pojave pristupacni tableti u punom a4 formatu sto ce biti fenomenalno. Evo ako imate prilike probajte LG G pad 10.1 v700 pa cete imati sasvim drugo misljenje o tabletima. I naravno da se oni ne kupuju kao carape, mislim kao telefoni, jer je mnogima kupovina telefona, kupovine radi a ne telefona radi. Pomodarstvo.

jj

pre 9 godina

Imam tablet sa SIM karticom i 10 inch ekranom, meni telefon ili laptop vise ne trebaju jer u njemu imam telefon, navigaciju, ebook citac, mogu da gledam filmove, tv, slusam muziku, pisem dokumente, odem na net. Nisam gejmer pa me ne boli nedostatk ozbiljnijih igrica na andtoidu.
Nemojte se zavaravati sa jeftinijim tabletima, poznajem ljude koji rade na nabavci jeftinije marke tableta, svakog meseca ima i do 100 reklamacija, sto popravki sto povracaja novca.
Kvalitet uvek kosta ali i tu ima dosta prevara na brand name, obavezno procitati iskustva korisnika na netu pre kupovine.

dzonikg

pre 9 godina

Laptop zakon za 99% stvari.. Sve je to bila samo marketinska prevara.. I taj ipad od 700 eura i samsung sa 8 jezgra je sporiji od laptopa starog 7-8 god...na laptopu imas 500gd hard memorije a ovamo 50 puta manje. Jedino u cemu su sile laptove su rezolucije i slika na ekranu.. Meni nije jasno kako i dalje na nove 15.6 inca laptopove trpaju ekrane sa 768p rezolucijom a takvi su 99% ..vecina novih laptopova sad ima goru rezoluciju nego oni od pre 10 god.. Valjda da bi cenom konkurisali tabletima

Psn

pre 9 godina

5 inch fon je 23.000 din. Taj proizvođač, 4 inch je 13.000.
Debelo razmišljam da ostanem na fonu od 4 inch za van, a za razliku u ceni uzmem tablet za u kući.. pošto mi 4 inch nije baš najzgodnije da koristim celodnevno (komp ne koristim godinama već).
Ipak je 7 (i više) inch zgodnije od 5..

Washington

pre 9 godina

Eno mi ga tablet negde iza televizora stoji.

Meni je i dalje nekako lepse laptop u ruke i da pretrazujem. Na tabletu kad moram nesto da otkucam dodje mi zlo.

red

pre 9 godina

Što se mene tice, nije nikada ni bio.
Nikada nisam kontao čemu služi ukoliko posedujete Note 4 ili bilo koji drugi fon sa sličnom veličinom displeja.

Jaa

pre 9 godina

Razmisljao sam da uzmem tablet 7" ali sam uzeo telefon Huawei Mate 7 od 6" i uradio pravu stvar. Samo 1" manji od tableta, dosta brzi, prakticniji i uvek je sa mnom.

Igor

pre 9 godina

Ovo nije toliko iznenađenje ako se gleda iz ugla korisnika. Npr. korisnik sam iPad Mini prve generacije. Iako izlaze novi sa nekim poboljšanjima u smislu tehničkih mogućnosti, suštinski nemam nikakav motiv da prelazim na drugi aparat sve dok mi ovaj završava svoj osnovni posao. A kod većine korisnika to će biti više godina. S mobilnim već nije takav slučaj. Više se koristi. Više se haba. I najvažnije od svega, više je prestižni simbol u očima kupca pa se ima dodatni motiv da se češće menja za noviji model.

dule

pre 9 godina

Inace nevolim tablet
(kaiser, 4. mart 2015 10:16)

eto... a da volis, mogao bi da proveris na tabletu kako se pise - "nevolim" ili "ne volim"...

milica

pre 9 godina

Ljude u ovom vremenu kad je tehnika postala "IN" možeš na svakakve gluposti naterati da troše novce. Naravno da tableti imaju primenu i da su za neke stvari super, ali za mene će uvek biti bespotrebno bacanje para.

Mika

pre 9 godina

@aleksi

Ima, tvoje pitanje.

Skoro sve obavljam na telefonu, a tablet mi služi za nekoliko stvari:
1. Čitanje knjiga. Za stručnu literaturu, ipak je potreban ekran od 7 ili više inča. Za beletristiku, može i telefon sa 4+ inča ekranom.
2. Beleške. Pripremim u MS OneNote, na laptopu, beleške u svesci koju držim na OneDrive. Posle, te beleške imam ispred sebe na tabletu.
3. Gledanje filmova. Pred spavanje, zabodem sluške u tablet, legnem i odgledam film po izboru.

да да

pre 9 godina

Хахахахаха, пад продаје на 216милиона од 200 хиљада јединица ?!?!?
Чита ли неко вест пре него је преведе ?
А и поредити телефон и таблет од 10" је тупаво до бола !
Још када се буду појавили таблети од 12" тј. пун А4...
И још нешто, питајте кинезе да ли људи купују таблете !!!

stecky

pre 9 godina

Ko je imao prilike da koristi nexus7, taj zna čemu sve tablet može da posluži i zašta sve može da se iskoristi. Pritom stane u unutrašnji džep jakne ili kaputa.

kiza

pre 9 godina

Procitah ovu vest,pa sam se setio da u kuci imamo dva tablet uredjaja.Evo sad pitam decu gde su,kazu tu negde po kuci?Stvarno,retko se koriste,a kad se setim kolika je kuknjava bila da se kupi,da covek poludi....

mare

pre 9 godina

Ja od kad sam kupio iPhone, iPad uzmem u ruke jednom mesecno.

Tableti ce izgleda doziveti istu sudbinu kao i netbookovi.

Najverovatnije ce opstati samo telefon i PC - koji je ljudima potreban za posao.

Che

pre 9 godina

kako to nije u modi a rast nebrendoranih i jeftinijih tableta?
Valjda nisu u modi vise preskupi i brendirani tableti poput ipada, samsunga i slicnih...vec se sve vise kupuju jeftiniji i pristupacniji modeli koji nude isto za tri do cetiri puta manje pare.

Kursula

pre 9 godina

Tableti su sredstvo za konzumaciju sadržaja. Vesti, book reader, dopisivanje. A da mogu poslužiti i kao igračka. Za cenu od stotinak evra, fantastična naprava.

Ignacije

pre 9 godina

@Micko - stvarno ne znam kako je takav komentar koji ne sadrži nijednu korisnu informaciju nego samo gluposti uopšte uspeo da prođe moderaciju. Tekst je mogao mirno da glasi i "growl hrnjk groar hiss" i ne bi ništa izgubio na sadržaju :)

BTW ja koristim tablet samo za guglanje i pregledanje pošte, a za sve drugo tu je laptop.

Pera

pre 9 godina

Šta je ovo, a još i ne radi?
Tableti bi se mogli svesti na ovo.
Posle silnih muka sa otkazima baterija, pregrevanjem i ne nalaženjem svakodnevne upotrebne vrednosti.
Smišljen je za onu grupu ljudi, koja je nekada gledala bogataše "Dinastije"
i odmah zatim kupovala svako smeće od bežičnog telefona, uvereno da je na taj način uspelo u životu.

Sretjćko Šojić

pre 9 godina

pa desio se zastoj i kod tableta i kod telefona,jednostavno ko je hteo da kupi, kupio je. ima mnogo modela slicnog hardvera tako da sad ovo sto izlazi su za nijansu bolji ali ne da bi morao da kupujem svake godine novo

Djoshica

pre 9 godina

Lakše mi je kvalitetan telefon sa 5 inčnim ekranom, da izvučem iz džepa, za par sekundi, "maznem" informaciju, i vratiti ga u isti.
Nego iz ranca, i pojasa da isučem tabletinu, pa iz futrole, onda liznem prst, pa kažem, ček da vidim gdi smo, dok učita...
A sudbina mog tableta beše nasilno prekinuta, dok mi je bio za pojasom, a ja vezivo pertlu i čuh... KRC!
Nadao sam se da je kičma, ali uzalud.

Gaga

pre 9 godina

Brzo ce 3 godine otkad sam kupio prvu verziju nexus 7 i prezadovoljan sam. I pored solidnog telefona uvijek koristim njega za multimedije i vecinu stvari sto radim na androidu jer je jednostavno bolje. Prilicno su jeftini tako da ipak ne bih odustajao od njih :)

GoxyMaster

pre 9 godina

Verovatno zbog toga sto se sve vise mob.telefona proizvodi u velicini 5.5 inca(i veci). Bolje je imati fablet koji je i telefon nego samo tablet.

kiza

pre 9 godina

Procitah ovu vest,pa sam se setio da u kuci imamo dva tablet uredjaja.Evo sad pitam decu gde su,kazu tu negde po kuci?Stvarno,retko se koriste,a kad se setim kolika je kuknjava bila da se kupi,da covek poludi....

Djoshica

pre 9 godina

Lakše mi je kvalitetan telefon sa 5 inčnim ekranom, da izvučem iz džepa, za par sekundi, "maznem" informaciju, i vratiti ga u isti.
Nego iz ranca, i pojasa da isučem tabletinu, pa iz futrole, onda liznem prst, pa kažem, ček da vidim gdi smo, dok učita...
A sudbina mog tableta beše nasilno prekinuta, dok mi je bio za pojasom, a ja vezivo pertlu i čuh... KRC!
Nadao sam se da je kičma, ali uzalud.

Kursula

pre 9 godina

Tableti su sredstvo za konzumaciju sadržaja. Vesti, book reader, dopisivanje. A da mogu poslužiti i kao igračka. Za cenu od stotinak evra, fantastična naprava.

dule

pre 9 godina

Inace nevolim tablet
(kaiser, 4. mart 2015 10:16)

eto... a da volis, mogao bi da proveris na tabletu kako se pise - "nevolim" ili "ne volim"...

Che

pre 9 godina

kako to nije u modi a rast nebrendoranih i jeftinijih tableta?
Valjda nisu u modi vise preskupi i brendirani tableti poput ipada, samsunga i slicnih...vec se sve vise kupuju jeftiniji i pristupacniji modeli koji nude isto za tri do cetiri puta manje pare.

да да

pre 9 godina

Хахахахаха, пад продаје на 216милиона од 200 хиљада јединица ?!?!?
Чита ли неко вест пре него је преведе ?
А и поредити телефон и таблет од 10" је тупаво до бола !
Још када се буду појавили таблети од 12" тј. пун А4...
И још нешто, питајте кинезе да ли људи купују таблете !!!

Sretjćko Šojić

pre 9 godina

pa desio se zastoj i kod tableta i kod telefona,jednostavno ko je hteo da kupi, kupio je. ima mnogo modela slicnog hardvera tako da sad ovo sto izlazi su za nijansu bolji ali ne da bi morao da kupujem svake godine novo

Gaga

pre 9 godina

Brzo ce 3 godine otkad sam kupio prvu verziju nexus 7 i prezadovoljan sam. I pored solidnog telefona uvijek koristim njega za multimedije i vecinu stvari sto radim na androidu jer je jednostavno bolje. Prilicno su jeftini tako da ipak ne bih odustajao od njih :)

GoxyMaster

pre 9 godina

Verovatno zbog toga sto se sve vise mob.telefona proizvodi u velicini 5.5 inca(i veci). Bolje je imati fablet koji je i telefon nego samo tablet.

Ignacije

pre 9 godina

@Micko - stvarno ne znam kako je takav komentar koji ne sadrži nijednu korisnu informaciju nego samo gluposti uopšte uspeo da prođe moderaciju. Tekst je mogao mirno da glasi i "growl hrnjk groar hiss" i ne bi ništa izgubio na sadržaju :)

BTW ja koristim tablet samo za guglanje i pregledanje pošte, a za sve drugo tu je laptop.

milica

pre 9 godina

Ljude u ovom vremenu kad je tehnika postala "IN" možeš na svakakve gluposti naterati da troše novce. Naravno da tableti imaju primenu i da su za neke stvari super, ali za mene će uvek biti bespotrebno bacanje para.

mare

pre 9 godina

Ja od kad sam kupio iPhone, iPad uzmem u ruke jednom mesecno.

Tableti ce izgleda doziveti istu sudbinu kao i netbookovi.

Najverovatnije ce opstati samo telefon i PC - koji je ljudima potreban za posao.

Tihonije

pre 9 godina

Duboko se ne slazem sa konstatacijom. Cinjenica je da je telefon masina za svakoga, cak i kada vecinu koja zove Persu da pita kako je Mika. Tablet je nezamenjiv za ljude koji se necim ozbiljno bave. Pocev od djaka do biznismena. Ne moze ni jedan telefon od 5.5 inca ma kako se on zvao da zameni tablet od 10 inca. Pre svega bez obzira na platformu tablet je mnogo lakse nositi nego laptop. Po toj logici sta ce vam bilo koji racunar kada vecinu stvari mozete da uradite na telefonu. Vecinu da kako tako, ali mnoge nikada. Cak i od prilicno banalne stvari kao sto je automatizacija obrazovnog procesa - naime bio sam u Moskvi u jednoj osnovnoj (drzavnoj) skoli i deca ne nose knjige. Od skole se dobije tablet od 10 inci na kome su svi udzbenici, zbirke, testovi.... Takodje na jednom od najuglednijih univerziteta u svetu takodje u Moskvi, slovom i brojem nijedan student nije bio bez tableta na predavanju. Prikazuju se dijagrami, jednacine, izvodi iz literature - sve ide brze, efikasnije i interaktivnije. Sigurno je tako i na zapadu. Ni prosta obrada teksta ne moze se porediti na telefonu i finom tabletu. I tacno je da jedva cekam da se pojave pristupacni tableti u punom a4 formatu sto ce biti fenomenalno. Evo ako imate prilike probajte LG G pad 10.1 v700 pa cete imati sasvim drugo misljenje o tabletima. I naravno da se oni ne kupuju kao carape, mislim kao telefoni, jer je mnogima kupovina telefona, kupovine radi a ne telefona radi. Pomodarstvo.

Mika

pre 9 godina

@aleksi

Ima, tvoje pitanje.

Skoro sve obavljam na telefonu, a tablet mi služi za nekoliko stvari:
1. Čitanje knjiga. Za stručnu literaturu, ipak je potreban ekran od 7 ili više inča. Za beletristiku, može i telefon sa 4+ inča ekranom.
2. Beleške. Pripremim u MS OneNote, na laptopu, beleške u svesci koju držim na OneDrive. Posle, te beleške imam ispred sebe na tabletu.
3. Gledanje filmova. Pred spavanje, zabodem sluške u tablet, legnem i odgledam film po izboru.

Nikola

pre 9 godina

Naravno jos jedna glupa pretpostavka.Ko kupuje tablet svake godine,pa vervatno niko.Da bi bili po modelu bisera koji izvlace ovakve zakljucke,morate svake godine da menjate desktop racunare i tablete,nebitno sto za duplo vise para dobijate 2% poboljsane performanse,morate svake godine da kupujete novu tehniku.

Jaa

pre 9 godina

Razmisljao sam da uzmem tablet 7" ali sam uzeo telefon Huawei Mate 7 od 6" i uradio pravu stvar. Samo 1" manji od tableta, dosta brzi, prakticniji i uvek je sa mnom.

Pera

pre 9 godina

Šta je ovo, a još i ne radi?
Tableti bi se mogli svesti na ovo.
Posle silnih muka sa otkazima baterija, pregrevanjem i ne nalaženjem svakodnevne upotrebne vrednosti.
Smišljen je za onu grupu ljudi, koja je nekada gledala bogataše "Dinastije"
i odmah zatim kupovala svako smeće od bežičnog telefona, uvereno da je na taj način uspelo u životu.

Igor

pre 9 godina

Ovo nije toliko iznenađenje ako se gleda iz ugla korisnika. Npr. korisnik sam iPad Mini prve generacije. Iako izlaze novi sa nekim poboljšanjima u smislu tehničkih mogućnosti, suštinski nemam nikakav motiv da prelazim na drugi aparat sve dok mi ovaj završava svoj osnovni posao. A kod većine korisnika to će biti više godina. S mobilnim već nije takav slučaj. Više se koristi. Više se haba. I najvažnije od svega, više je prestižni simbol u očima kupca pa se ima dodatni motiv da se češće menja za noviji model.

red

pre 9 godina

Što se mene tice, nije nikada ni bio.
Nikada nisam kontao čemu služi ukoliko posedujete Note 4 ili bilo koji drugi fon sa sličnom veličinom displeja.

The One

pre 9 godina

kad budu u mogucnosti da zamene desktop racunare pocece njihov rast prodaje...meni tablet sedi na stolu...majka po nekad cita novine i to je to...mobilni telefon od 5 inca mi zavrsava sve...

WIN tableti mogu da zamene laptop

pre 9 godina

ASUS 10" tablet 32GB + 32GBSDcard sa tastaturom u kojoj je 500GB hard drajv kosta 360$ na Amazonu. WIN 8 instalisan. Ima USB, HDMI port i moze sa MISEM da se koristi. Cekam win 10 da ga kupim jer to moze da zameni laptop. Skoro sam imao prezentaciju koja se odvijala kompletno preko SURFACE tablet.

dzonikg

pre 9 godina

Laptop zakon za 99% stvari.. Sve je to bila samo marketinska prevara.. I taj ipad od 700 eura i samsung sa 8 jezgra je sporiji od laptopa starog 7-8 god...na laptopu imas 500gd hard memorije a ovamo 50 puta manje. Jedino u cemu su sile laptove su rezolucije i slika na ekranu.. Meni nije jasno kako i dalje na nove 15.6 inca laptopove trpaju ekrane sa 768p rezolucijom a takvi su 99% ..vecina novih laptopova sad ima goru rezoluciju nego oni od pre 10 god.. Valjda da bi cenom konkurisali tabletima

Washington

pre 9 godina

Eno mi ga tablet negde iza televizora stoji.

Meni je i dalje nekako lepse laptop u ruke i da pretrazujem. Na tabletu kad moram nesto da otkucam dodje mi zlo.

jj

pre 9 godina

Imam tablet sa SIM karticom i 10 inch ekranom, meni telefon ili laptop vise ne trebaju jer u njemu imam telefon, navigaciju, ebook citac, mogu da gledam filmove, tv, slusam muziku, pisem dokumente, odem na net. Nisam gejmer pa me ne boli nedostatk ozbiljnijih igrica na andtoidu.
Nemojte se zavaravati sa jeftinijim tabletima, poznajem ljude koji rade na nabavci jeftinije marke tableta, svakog meseca ima i do 100 reklamacija, sto popravki sto povracaja novca.
Kvalitet uvek kosta ali i tu ima dosta prevara na brand name, obavezno procitati iskustva korisnika na netu pre kupovine.

Vana

pre 9 godina

Meni iphone 6 ipak ne moze da zameni ipad air, koristim oba, ali ipak je veci ekran kod ipad u prednosti, dosta je pregledniji, lakse mi je za kucanje, dosta mi sluzi i za fax, cuvam dosta pdf dokumenata, ne ukljucujem laptop za neke sitnice. Tako da je sve to individualno, nekome sluzi za posao a nekome samo za igrice.

dukiVrs

pre 9 godina

Imam i telefon, i ipad i kompjuter. Nikad mi ipad nije zavrsavao poslove, on je bio vise dekor dok su mi comp i telefon odradjivali sve. Jeste da ih nosam sa sobom (ne po kaficima) kad mi i trebaju.

stecky

pre 9 godina

Ko je imao prilike da koristi nexus7, taj zna čemu sve tablet može da posluži i zašta sve može da se iskoristi. Pritom stane u unutrašnji džep jakne ili kaputa.

Psn

pre 9 godina

5 inch fon je 23.000 din. Taj proizvođač, 4 inch je 13.000.
Debelo razmišljam da ostanem na fonu od 4 inch za van, a za razliku u ceni uzmem tablet za u kući.. pošto mi 4 inch nije baš najzgodnije da koristim celodnevno (komp ne koristim godinama već).
Ipak je 7 (i više) inch zgodnije od 5..

79

pre 9 godina

Sve se svodi na velicinu. :D Ja bez desktopa i velikog televizora ne mogu zamisliti surfovanje net-om, a da ne govorim o filmovima. Kad nisam kuci, u tel ne blejim.

N2

pre 9 godina

Ja imam note 2 ekran 5,5'', i od kako sam nabavio Tab3 od 8" cim dodjem kuci sa posla telefon lepo ostavim i sve sto me zanima gledam na tabletu. Veci ekran je presudan. Posto TV prakticno i ne gledam sav sadrzaj (vesti, video, muzika) konzumiram sa tableta. Naravno i za klince je zakon - mirni min. 2 h. LapTop je potisnut potpuno u poslovnu sferu i palim ga svaki 2. dan. Vazno je da tablet bude dovoljno dobar i odgovarajuce dijagonale inace nece biti zanimljiv za upotrebu. Meni je ovo 4-ti tablet u kuci i prakticno jedini koji mi odgovara. Dobra strana svega je da mi baterija na telefonu traje ponovo 4 dana. Takodje mislim da je tablet zbog zracenja pametnije koristiti od telefona.

wacom

pre 9 godina

mislim da ogromnog udela ima i cinjenica da je apsolutno nepotrebno uzimati latest-gen tablete pa samim tim i prodaja stagnira. i dalje koristim ipad 2, i zgodan je kao i prvog dana. OK, rezolucija nije savrsena, ali cak i tih 100 evra koliko bi trebalo doplatiti za retina model mogu pametnije da utrosim. stojim iza toga da je tablet jako ugodna stvar za konzumaciju sadrzaja. pritom stripovi na tabletu izgledaju bolje nego prava stvar :)

bojan

pre 9 godina

Hmmm ... čudna je ova statistika! Kažete, pad prodaje ... sa 216,x miliona komada tableta na 216,y miliona komada tableta! Zaista, stvarno ozbiljan pad!
Jedina budućnost u IT-ju je tablet ... sve ostalo je zamajavanje ljudi da pomisle da su posebni sa svojim desktop ili laptop računarima!
Jedini futur je tablet sa podskupom specijalizovanih senzora ... jedan za primenu u medicini ... drugi za đake ... treći za ... i tako dalje! To je nešto što desktop ni laptop nikad neće moći da podrže!
I upravo ta raznovrsnost ... i ta svestranost će pobediti ... i kod proizvođača, i kod korisnika!

Sale

pre 9 godina

@onyx
Ispravka za 640XL, cijena 219 EUR (na amazon.de) i ekran 5.7". Inače veoma zanimljiv gagdet. Gdje se može poručiti za 165 EUR?

Pera

pre 9 godina

Šta je ovo, a još i ne radi?
Tableti bi se mogli svesti na ovo.
Posle silnih muka sa otkazima baterija, pregrevanjem i ne nalaženjem svakodnevne upotrebne vrednosti.
Smišljen je za onu grupu ljudi, koja je nekada gledala bogataše "Dinastije"
i odmah zatim kupovala svako smeće od bežičnog telefona, uvereno da je na taj način uspelo u životu.

bojan

pre 9 godina

Hmmm ... čudna je ova statistika! Kažete, pad prodaje ... sa 216,x miliona komada tableta na 216,y miliona komada tableta! Zaista, stvarno ozbiljan pad!
Jedina budućnost u IT-ju je tablet ... sve ostalo je zamajavanje ljudi da pomisle da su posebni sa svojim desktop ili laptop računarima!
Jedini futur je tablet sa podskupom specijalizovanih senzora ... jedan za primenu u medicini ... drugi za đake ... treći za ... i tako dalje! To je nešto što desktop ni laptop nikad neće moći da podrže!
I upravo ta raznovrsnost ... i ta svestranost će pobediti ... i kod proizvođača, i kod korisnika!

Djoshica

pre 9 godina

Lakše mi je kvalitetan telefon sa 5 inčnim ekranom, da izvučem iz džepa, za par sekundi, "maznem" informaciju, i vratiti ga u isti.
Nego iz ranca, i pojasa da isučem tabletinu, pa iz futrole, onda liznem prst, pa kažem, ček da vidim gdi smo, dok učita...
A sudbina mog tableta beše nasilno prekinuta, dok mi je bio za pojasom, a ja vezivo pertlu i čuh... KRC!
Nadao sam se da je kičma, ali uzalud.

red

pre 9 godina

Što se mene tice, nije nikada ni bio.
Nikada nisam kontao čemu služi ukoliko posedujete Note 4 ili bilo koji drugi fon sa sličnom veličinom displeja.

milica

pre 9 godina

Ljude u ovom vremenu kad je tehnika postala "IN" možeš na svakakve gluposti naterati da troše novce. Naravno da tableti imaju primenu i da su za neke stvari super, ali za mene će uvek biti bespotrebno bacanje para.

да да

pre 9 godina

Хахахахаха, пад продаје на 216милиона од 200 хиљада јединица ?!?!?
Чита ли неко вест пре него је преведе ?
А и поредити телефон и таблет од 10" је тупаво до бола !
Још када се буду појавили таблети од 12" тј. пун А4...
И још нешто, питајте кинезе да ли људи купују таблете !!!

Mika

pre 9 godina

@aleksi

Ima, tvoje pitanje.

Skoro sve obavljam na telefonu, a tablet mi služi za nekoliko stvari:
1. Čitanje knjiga. Za stručnu literaturu, ipak je potreban ekran od 7 ili više inča. Za beletristiku, može i telefon sa 4+ inča ekranom.
2. Beleške. Pripremim u MS OneNote, na laptopu, beleške u svesci koju držim na OneDrive. Posle, te beleške imam ispred sebe na tabletu.
3. Gledanje filmova. Pred spavanje, zabodem sluške u tablet, legnem i odgledam film po izboru.

Tihonije

pre 9 godina

Duboko se ne slazem sa konstatacijom. Cinjenica je da je telefon masina za svakoga, cak i kada vecinu koja zove Persu da pita kako je Mika. Tablet je nezamenjiv za ljude koji se necim ozbiljno bave. Pocev od djaka do biznismena. Ne moze ni jedan telefon od 5.5 inca ma kako se on zvao da zameni tablet od 10 inca. Pre svega bez obzira na platformu tablet je mnogo lakse nositi nego laptop. Po toj logici sta ce vam bilo koji racunar kada vecinu stvari mozete da uradite na telefonu. Vecinu da kako tako, ali mnoge nikada. Cak i od prilicno banalne stvari kao sto je automatizacija obrazovnog procesa - naime bio sam u Moskvi u jednoj osnovnoj (drzavnoj) skoli i deca ne nose knjige. Od skole se dobije tablet od 10 inci na kome su svi udzbenici, zbirke, testovi.... Takodje na jednom od najuglednijih univerziteta u svetu takodje u Moskvi, slovom i brojem nijedan student nije bio bez tableta na predavanju. Prikazuju se dijagrami, jednacine, izvodi iz literature - sve ide brze, efikasnije i interaktivnije. Sigurno je tako i na zapadu. Ni prosta obrada teksta ne moze se porediti na telefonu i finom tabletu. I tacno je da jedva cekam da se pojave pristupacni tableti u punom a4 formatu sto ce biti fenomenalno. Evo ako imate prilike probajte LG G pad 10.1 v700 pa cete imati sasvim drugo misljenje o tabletima. I naravno da se oni ne kupuju kao carape, mislim kao telefoni, jer je mnogima kupovina telefona, kupovine radi a ne telefona radi. Pomodarstvo.

Vana

pre 9 godina

Meni iphone 6 ipak ne moze da zameni ipad air, koristim oba, ali ipak je veci ekran kod ipad u prednosti, dosta je pregledniji, lakse mi je za kucanje, dosta mi sluzi i za fax, cuvam dosta pdf dokumenata, ne ukljucujem laptop za neke sitnice. Tako da je sve to individualno, nekome sluzi za posao a nekome samo za igrice.

N2

pre 9 godina

Ja imam note 2 ekran 5,5'', i od kako sam nabavio Tab3 od 8" cim dodjem kuci sa posla telefon lepo ostavim i sve sto me zanima gledam na tabletu. Veci ekran je presudan. Posto TV prakticno i ne gledam sav sadrzaj (vesti, video, muzika) konzumiram sa tableta. Naravno i za klince je zakon - mirni min. 2 h. LapTop je potisnut potpuno u poslovnu sferu i palim ga svaki 2. dan. Vazno je da tablet bude dovoljno dobar i odgovarajuce dijagonale inace nece biti zanimljiv za upotrebu. Meni je ovo 4-ti tablet u kuci i prakticno jedini koji mi odgovara. Dobra strana svega je da mi baterija na telefonu traje ponovo 4 dana. Takodje mislim da je tablet zbog zracenja pametnije koristiti od telefona.

kiza

pre 9 godina

Procitah ovu vest,pa sam se setio da u kuci imamo dva tablet uredjaja.Evo sad pitam decu gde su,kazu tu negde po kuci?Stvarno,retko se koriste,a kad se setim kolika je kuknjava bila da se kupi,da covek poludi....

mare

pre 9 godina

Ja od kad sam kupio iPhone, iPad uzmem u ruke jednom mesecno.

Tableti ce izgleda doziveti istu sudbinu kao i netbookovi.

Najverovatnije ce opstati samo telefon i PC - koji je ljudima potreban za posao.

dule

pre 9 godina

Inace nevolim tablet
(kaiser, 4. mart 2015 10:16)

eto... a da volis, mogao bi da proveris na tabletu kako se pise - "nevolim" ili "ne volim"...

Washington

pre 9 godina

Eno mi ga tablet negde iza televizora stoji.

Meni je i dalje nekako lepse laptop u ruke i da pretrazujem. Na tabletu kad moram nesto da otkucam dodje mi zlo.

jj

pre 9 godina

Imam tablet sa SIM karticom i 10 inch ekranom, meni telefon ili laptop vise ne trebaju jer u njemu imam telefon, navigaciju, ebook citac, mogu da gledam filmove, tv, slusam muziku, pisem dokumente, odem na net. Nisam gejmer pa me ne boli nedostatk ozbiljnijih igrica na andtoidu.
Nemojte se zavaravati sa jeftinijim tabletima, poznajem ljude koji rade na nabavci jeftinije marke tableta, svakog meseca ima i do 100 reklamacija, sto popravki sto povracaja novca.
Kvalitet uvek kosta ali i tu ima dosta prevara na brand name, obavezno procitati iskustva korisnika na netu pre kupovine.

Kursula

pre 9 godina

Tableti su sredstvo za konzumaciju sadržaja. Vesti, book reader, dopisivanje. A da mogu poslužiti i kao igračka. Za cenu od stotinak evra, fantastična naprava.

Psn

pre 9 godina

5 inch fon je 23.000 din. Taj proizvođač, 4 inch je 13.000.
Debelo razmišljam da ostanem na fonu od 4 inch za van, a za razliku u ceni uzmem tablet za u kući.. pošto mi 4 inch nije baš najzgodnije da koristim celodnevno (komp ne koristim godinama već).
Ipak je 7 (i više) inch zgodnije od 5..

stecky

pre 9 godina

Ko je imao prilike da koristi nexus7, taj zna čemu sve tablet može da posluži i zašta sve može da se iskoristi. Pritom stane u unutrašnji džep jakne ili kaputa.

Jaa

pre 9 godina

Razmisljao sam da uzmem tablet 7" ali sam uzeo telefon Huawei Mate 7 od 6" i uradio pravu stvar. Samo 1" manji od tableta, dosta brzi, prakticniji i uvek je sa mnom.

GoxyMaster

pre 9 godina

Verovatno zbog toga sto se sve vise mob.telefona proizvodi u velicini 5.5 inca(i veci). Bolje je imati fablet koji je i telefon nego samo tablet.

dzonikg

pre 9 godina

Laptop zakon za 99% stvari.. Sve je to bila samo marketinska prevara.. I taj ipad od 700 eura i samsung sa 8 jezgra je sporiji od laptopa starog 7-8 god...na laptopu imas 500gd hard memorije a ovamo 50 puta manje. Jedino u cemu su sile laptove su rezolucije i slika na ekranu.. Meni nije jasno kako i dalje na nove 15.6 inca laptopove trpaju ekrane sa 768p rezolucijom a takvi su 99% ..vecina novih laptopova sad ima goru rezoluciju nego oni od pre 10 god.. Valjda da bi cenom konkurisali tabletima

WIN tableti mogu da zamene laptop

pre 9 godina

ASUS 10" tablet 32GB + 32GBSDcard sa tastaturom u kojoj je 500GB hard drajv kosta 360$ na Amazonu. WIN 8 instalisan. Ima USB, HDMI port i moze sa MISEM da se koristi. Cekam win 10 da ga kupim jer to moze da zameni laptop. Skoro sam imao prezentaciju koja se odvijala kompletno preko SURFACE tablet.

The One

pre 9 godina

kad budu u mogucnosti da zamene desktop racunare pocece njihov rast prodaje...meni tablet sedi na stolu...majka po nekad cita novine i to je to...mobilni telefon od 5 inca mi zavrsava sve...

dukiVrs

pre 9 godina

Imam i telefon, i ipad i kompjuter. Nikad mi ipad nije zavrsavao poslove, on je bio vise dekor dok su mi comp i telefon odradjivali sve. Jeste da ih nosam sa sobom (ne po kaficima) kad mi i trebaju.

Che

pre 9 godina

kako to nije u modi a rast nebrendoranih i jeftinijih tableta?
Valjda nisu u modi vise preskupi i brendirani tableti poput ipada, samsunga i slicnih...vec se sve vise kupuju jeftiniji i pristupacniji modeli koji nude isto za tri do cetiri puta manje pare.

Ignacije

pre 9 godina

@Micko - stvarno ne znam kako je takav komentar koji ne sadrži nijednu korisnu informaciju nego samo gluposti uopšte uspeo da prođe moderaciju. Tekst je mogao mirno da glasi i "growl hrnjk groar hiss" i ne bi ništa izgubio na sadržaju :)

BTW ja koristim tablet samo za guglanje i pregledanje pošte, a za sve drugo tu je laptop.

Gaga

pre 9 godina

Brzo ce 3 godine otkad sam kupio prvu verziju nexus 7 i prezadovoljan sam. I pored solidnog telefona uvijek koristim njega za multimedije i vecinu stvari sto radim na androidu jer je jednostavno bolje. Prilicno su jeftini tako da ipak ne bih odustajao od njih :)

Sretjćko Šojić

pre 9 godina

pa desio se zastoj i kod tableta i kod telefona,jednostavno ko je hteo da kupi, kupio je. ima mnogo modela slicnog hardvera tako da sad ovo sto izlazi su za nijansu bolji ali ne da bi morao da kupujem svake godine novo

Igor

pre 9 godina

Ovo nije toliko iznenađenje ako se gleda iz ugla korisnika. Npr. korisnik sam iPad Mini prve generacije. Iako izlaze novi sa nekim poboljšanjima u smislu tehničkih mogućnosti, suštinski nemam nikakav motiv da prelazim na drugi aparat sve dok mi ovaj završava svoj osnovni posao. A kod većine korisnika to će biti više godina. S mobilnim već nije takav slučaj. Više se koristi. Više se haba. I najvažnije od svega, više je prestižni simbol u očima kupca pa se ima dodatni motiv da se češće menja za noviji model.

79

pre 9 godina

Sve se svodi na velicinu. :D Ja bez desktopa i velikog televizora ne mogu zamisliti surfovanje net-om, a da ne govorim o filmovima. Kad nisam kuci, u tel ne blejim.

wacom

pre 9 godina

mislim da ogromnog udela ima i cinjenica da je apsolutno nepotrebno uzimati latest-gen tablete pa samim tim i prodaja stagnira. i dalje koristim ipad 2, i zgodan je kao i prvog dana. OK, rezolucija nije savrsena, ali cak i tih 100 evra koliko bi trebalo doplatiti za retina model mogu pametnije da utrosim. stojim iza toga da je tablet jako ugodna stvar za konzumaciju sadrzaja. pritom stripovi na tabletu izgledaju bolje nego prava stvar :)

Sale

pre 9 godina

@onyx
Ispravka za 640XL, cijena 219 EUR (na amazon.de) i ekran 5.7". Inače veoma zanimljiv gagdet. Gdje se može poručiti za 165 EUR?

Nikola

pre 9 godina

Naravno jos jedna glupa pretpostavka.Ko kupuje tablet svake godine,pa vervatno niko.Da bi bili po modelu bisera koji izvlace ovakve zakljucke,morate svake godine da menjate desktop racunare i tablete,nebitno sto za duplo vise para dobijate 2% poboljsane performanse,morate svake godine da kupujete novu tehniku.