Ponedeljak, 22.12.2014.

21:49

Nova verzija B92 Android aplikacije

Izvor: B92

Nova verzija B92 Android aplikacije IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

155 Komentari

Sortiraj po:

zoki

pre 9 godina

Jedinu zamerku imam sto se iz nekog procitanog teksta, kad izadjem, vratim na sam pocetak sajta. Udjem u rubriku "Tehnopolis", procitam neki tekst iz te rubrike i kad se vratim - odem skroz na pocetak sajta, umesto da se vratim na "Tehnopolis" i procitam drugu vest. Citacu vas i da nista ne uradite po ovoj molbi, eto, zamolio sam vas, a vi kako hocete. Srecna nova godina i Bozic. Pozdrav od Zokija.

Американац

pre 9 godina

Кад сам видео које све дозволе тражу, одма сам прекинуо инсталацију и претходну верзију такође избрисао. Да се не лажемо, све те дозволе Вам нису потребне да би сте ми сервирали вести у облику из JSON формата.

Ponosan vlasnik

pre 9 godina

Aplikacija je super, samo malo koči i baguje na mojoj Sony Xperia mini Pro.
Ali dobro razumem ja da je to do samog androida.Ko hoće stabilnost i brzinu, neka pređe na šugavi IOS ili WP.

Vladimir

pre 9 godina

Sviđa mi se aplikacija, posebno stabilnost, ali, mislim da način izbora kategorija treba promeniti. Nije praktično da idem palcem idem do vrha ekrana plus skrolujem levo ili desno, jednostavno je ne izvodljivo na uređaju od 5.7 inča (jednom rukom). Bočni meni ili bar prebacivanje trake na dno ekrana bi rešilo problem.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Nikola, 23. decembar 2014 21:27)

Ti kupi manji telefon. Ti trebas da se prilagodis aplikaciji, a ne ona tebi.

Ivan Jelić

pre 9 godina

Dobar dan želim, evo još malo pojašnjenja. Za neku mogućnost potrebne su dozvole, kao što već napisah u prethodnom komentaru. Stvari su postavljene tako da se dozvole traže ako postoji mogućnost, koristili je vi ili ne. Drugim rečima, jedni put da neke dozvole nema je da nema ni mogućnosti, što, po nama, nije dobar put. Mogu se složiti da bi bilo korisno imati opciju isključivanja dozvola zajedno sa mogućnostima u aplikaciji, ali to je pitanje za platform provajdera (u ovom slučaju Google), a ne nas. Što se lokacije tiče, ako malo bolje pogledate videćete da tražimo probližnu lokaciju, dakle minimum koji nam je potreban kako bismo vam prikazali adekvatne vremenske podatke. Kao što rekoh, ovoj problematici pristupamo pažljivo trudimo se da tražimo što manje dozvola i da dobro procenimi koje nam trebaju (dakle, ne tačna već približna lokacija, ako nam tačna nije potrebna). Sve najbolje, hvala na vremenu.

Psn

pre 9 godina

Ako se ovaj dugački deo na početku naziva "Najnovije".. stvarno je loš. Najnovije tekstove vidim po rubrikama naniže (mada, ni tu nisu osvežene na vreme nikada bile, ali ok sada).. tako da sada moram skrolovati taj (izuzetno dugačak) deo da do svojih rubrika dođem (ako iz gornjeg taba već ne odem direktno na rubriku, ali zašto da ne pogledam prvo naslove u njima, možda ništa novo nema).
Što to ne prebacite Najnovije negde, pa koga interesuje, da tamo ide.
Sada kako je, kao da je Najnovije svima najbitnije - zauzima najširi centar.
Krasno je bilo u prethodnoj verziji..

Adam

pre 9 godina

Ja sam mislio da cu u nekoj buducnpsti moci sam da organizujem vesti koje me zanimaju i ne zanimaju. Voleo bih da odem u setings i iskljicim sport na primer koji me ne zanima. I za sajt i za aplikaciju voleo bih da vidim posevan odeljak sa vestima iz poljoprivrede (jeste to uglavnom podrgupa ekonomije, ali mislim da bi mnogima znacila takva organizacija).

odvratnost kulminira

pre 9 godina

@svi paranoici..i da vas neko špijunira, siguran sam video bih samo gomilu ne bitnih gluposti..a malo samo uključi razum i biće ti jasno zašto aplikacije traže određene hardverske delove

Samo pitam

pre 9 godina

Možete li da pojasnite zašto aplikacija traži dozvolu da zna MOJU TAČNU LOKACIJU? Aplikacije nekoliko tabloida sam obrisao iz tog razloga, a sada brišem i vašu. Previše zadiranja u privatnost je previše.

nshappy

pre 9 godina

Font je ružan. Nedostajace mi slajder. Kad kliknem na video u članku, odem na yt app, i po povratku u b92app ne otvori mi taj članak već početnu stranu. Te stvari su sitnica ali nerviraju.

pravite veliku grešku, videćete

pre 9 godina

Komentarišemo osetljive teme o politici u zemlji gde vlada divlji zapad i vi tražite da znate naš identitet, lokaciju i slike? Dokgod to imate ne prelazim na novu verziju. P. S. Ako nešto radi dobro NE MENJAJTE! Imali ste najbolju i najpregledniju aplikaciju za vesti koja je radila gotovo savršeno. Često sam isticao primer B92 aplikacije kako treba da se uradi, a vi ste rešili da je uništite? Zašto??? Vidite i komentarima koliku ste grešku napravili. P. S. Ja sam neko ko obožava promene pa vam opet to kažem. Što se tiče dozvola jasno mi je zašto vam trebaju ali to nije dovoljan razlog. Naročito što mali broj ljudi koristi vremensku prognozu i postavljanje slika da bi zbog njih tražili svima lokaciju i slike.

sokocalnik

pre 9 godina

zasto se ukinuli mogucnost da se povlacenjem na levo ili desno u samoj vesti odlazi na komentare a jos jednom u deo za pisanje...to se zove intuitivnost koriscenja koji mnogi ovim modernim dizajnom i updejtima ukidaju....razlog....nepoznat ili lepota koja bas i nine neka ali dobro....

c.o.a.

pre 9 godina

Na tamnoj temi u podešavanjima se ne vidi izbor veličine fonta u padajućem meniju. A u delu za pisanje komentara, sekcije nisu odvojene linijom, pa je malo ne pregledno.
Inace, odlican je update.

Ivan Jelić

pre 9 godina

Pozdrav svima, hvala na vremenu. U nekoliko komentara pomenute su dozvole, što je izuzetno važna tema koja bi morala biti transparentna. Što se naše aplikacije tiče, dozvole koje tražimo neophodne su za mogućnosti koje aplikacija ima. Recimo, za push notifikacije potrebne su dozvole za naloge na uređaju, internet, držanje uređaja "budnim". Ova poslednja potrebna nam je i za radio stream, a pristup fotografijama za slanje u galeriju "Vaše fotke". Kontrola vibracije potrebna nam je za podešavanja push notifikacija, budući da u našoj aplikaciji možete uključiti ili isključiti vibraciju za njih. Lokaciju koristimo kako bismo vam prikazali vremensku prognozu za mesto na kom se nalazite ili za mesto koje vam je najbliže. Drugim rečima, dozvole koje tražimo neophodne su za mogućnosti koje aplikacija ima. Od prvog izdanja izuzetno vodimo računa u ovom smislu i tražimo dozvole samo kada su neophodne. Nadam se da ovaj komentar baca malo svetla na dileme i nejasnoće, još jednom hvala na vremenu, razumevanju i podršci.

Pera

pre 9 godina

Trebalo bi da objavite sta ce vam pristup svim tim silnim podacima na telefonu, npr. slikama? Imaze zelju da nas spijunirate? Zasto pobogu?

Nikola

pre 9 godina

Sviđa mi se aplikacija, posebno stabilnost, ali, mislim da način izbora kategorija treba promeniti. Nije praktično da idem palcem idem do vrha ekrana plus skrolujem levo ili desno, jednostavno je ne izvodljivo na uređaju od 5.7 inča (jednom rukom). Bočni meni ili bar prebacivanje trake na dno ekrana bi rešilo problem.

sopa

pre 9 godina

Mogli biste da sredite malo bagove na WP aplikaciji, što se tiče izgleda i funkcionalnosti tu je ok, ali imaju neki bagovi, tipa kad se otvori neka stranica pokazuje da nema komentara iako ih ima, takođe youtube klipove da se mogu otvoriti u full screenu, a ne u onom malom prozorčiću, i isto tako slike sa instagrama ne mogu da se vide, vidi se samo link. Toliko zasad. Poz

pegava viršla

pre 9 godina

Na starom HTC-u imao sam pretragu. Ni u prošloj ni u ovoj najnoviji ne postoji mogućnost da pretražim komentare po ključnoj reči...

Marx

pre 9 godina

Vratio staru verziju iz backupa. Ubi ovo drljanje (svajpovanje) po ekranu. I dalje se nadam uvođenju sortiranja komentara hronološki od najstarijeg ka najnovijem.

dado

pre 9 godina

Osim sto fali slide to comment (sada je samo read comments), meni licno fale tagovane vesti na kraju svakog clanka, to je nesto sto moze zaista puno da koristi. Ostalo sam vam napisao na Play Store. Pozdrav, uz nadu da se ne ceka po godinu dana na svaki sledeci update.

WP

pre 9 godina

Ako će i za WP da bude ovako dobar update, nemojte se mučiti :) WP aplikacija je skroz lepo i pregledno urađena ali je spora i srče bateriju i neki delovi vesti se ne učitavju kako treba (instagram i twitter slike i poneki video, YT ne može da se pusti u fullscreen). Drugim rečima, samo fali dobra optimizacija bez preterane UI rekonstrukcije i podrška za ovih par novih tipova elemenata koje ste u međuvremenu uveli. I Radio ko voli da sluša.

Android Kit Kat

pre 9 godina

Imam jednu zamjerku, kad pisem komentar i sad ako slucajno pritisnem 'back' dugme kao sto je kod Androida 4.4.2 i dalje u ekran (ko nema Samsung) nema kao ranije da mibostane tekst kao prije pa samo da nastavim dje sam stao. Ako mozete vratite to, sve ostalo je ok.

Jjack Ddaniels

pre 9 godina

A kada ce izaci aplikacija za tizen ? Ja danas kupio sat a procitao da samsung u tajnosti predstavio prvi tizen telefon.Gori je nego sto se mislilo u pocetku a malo bolje od ocekivanog u zadnjem periodu.
(Milos, 23. decembar 2014 14:53) Evo sedaju da prave aplikaciju samo za tvoj sat i tajni Samsungov telefon....

Žaki

pre 9 godina

Prelazak na stranu sa komentarima uspeva tek iz 3. puta. Ostalo je meni ok.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Problemcic, 23. decembar 2014 12:18)

I to sam primetio!? Pomislio sam: "ajaoj ...nije valjda otišao tač"? :)
Srećom sačuvao sam (ima sjajan mali backup program u play store) prethodnu verziju B92 app. Nadam se da neće za to izostati podrška?

Banja Luka

pre 9 godina

A kada ce nova app za WP? Opet ponavljam, pogledajte WP app Al-Jazeera-e, jedna od najboljih aplikacija news tipa. Pokusajte da utadite nesto tako

Žaki

pre 9 godina

Nova verzija je odlicna i funkcionalno i dizajnerski. Oni koji kukaju i prigovaraju treba da predju na budjavi banana-os i njihovu verziju aplikacije...
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Zurkolomac, 23. decembar 2014 16:30)

Hmmm ...ako te interesuju samo debela slova i naslovi ...onda nije loše!?

DaLanik

pre 9 godina

Kakva je MOGLA da bude, i nije losa. Moja ocena: Aj' moze da prodje. Samo da ne izbacite inverzni mod i ne terate nas da gledamo onaj sarenis iz Lolipopa koji ja blago receno odvratan. Danas se svaki apdejt u stvari radi samo da se promeni malkice interfejs prema sarenisu koji je GUGL napravio i odlucio da tako treba. Fuj. Epl sam oduvek mrzeo, pocinjem da mrzim i Gugl. Svi oni rade samo za mase tj potrosace... Novi font je manje citljv... al kako sam se bojao... :)

Zurkolomac

pre 9 godina

Nova verzija je odlicna i funkcionalno i dizajnerski. Oni koji kukaju i prigovaraju treba da predju na budjavi banana-os i njihovu verziju aplikacije...

Milos

pre 9 godina

A kada ce izaci aplikacija za tizen ? Ja danas kupio sat a procitao da samsung u tajnosti predstavio prvi tizen telefon.Gori je nego sto se mislilo u pocetku a malo bolje od ocekivanog u zadnjem periodu.

Dragan Jove Torbica

pre 9 godina

Ovo moze da bude samo jedna neuspela egzibicija(inace najbolje app u regionu) ali samo ako vratite na staro.Ovo je lose, veoma lose!
Ne znam zasto ste menjali kad je bilo i vise nego odlicno!!

Milan

pre 9 godina

Ukinuti svajpanje za komentare je stvarno katastrofalan potez. Ovo je definitivno bila daleko najbolja news aplikacija, nikad nisam razumio čemu izmišljati toplu vodu i raditi promene na gore kod već odličnih i u startu pametno osmišljenih aplikacija.

trtko

pre 9 godina

Sve je dobro, ali sto kaze Žaki - zeznuli ste sa zadrzavanjem komentara u nekakvom kesu. Mada treba menjati navike po Copy - Paste multitasking principu, jos da je ekran 19'' i da svi proizvodjaci telefona prirodno na Drndroidu olaksaju rad tamo-vamo. Bolji ste od vecine, a o nijansama se moze diskutovati.

VLADO

pre 9 godina

@Zilijen
Pristup fotofrafijama je neophodan radi uppload-a slika na sajt.
Imate sliku koju hocete da posaljete redakciji to yahteva pristup slikama, cemu paranoja?
Kroz APPOPS mozete blokirati permisije koje Vam nisu "po volji".
Pozdrav

Legionar

pre 9 godina

Jedina mana je sto sadasnja aplikacija prikazuje manje naslova.Svi mi ovde vise citamo komentare nego samu vest,pa je potrebno vise vremena da se jedna vest zadrzi.Sto se tice ostalog,aplikacija je brza,dizajn je prijatan i sto se tog dela tice sve pohvale

gugy

pre 9 godina

Promena na gore. Ovih 19 novih vesti, nabacanih bez ikakvog razvrstavanja po rubrikama je nešto najgluplje i najnapornije što sam video na news-aplikacijama!

Пера

pre 9 godina

Превише тражите увида у приватне ствари власника телефона. Из тог разлога сам избрисао.

@h

pre 9 godina

Jedva sam nasao kako da napisem komentar ,do sad tu olovku nisam ni video :). Inace brze radi , a sto se tice slajda sa 5 najnovijih vesti meni licno i netreba posto to nikad nisam ni gledao osim prve vesti koja je prikazana. Po meni widget ste mogli malo unaprediti ,dosta su sitna slova ,posto sam u samoj aplikaciji podesio najveca.

Jesus

pre 9 godina

@Ivan Jelic: Pozdravljam sto ste usvojili neke od nasih komentara kako da opravite trenutnu aplikaciju. Nije mi stalo u komentar na Google Play, ali voleo bih da vidim neki Layout za tablet, recimo da se glavne teme mogu odabrati sa leve strane ekrana.
Trenutno je jako tesko doci do tema na tabletu jer su skroz u vrhu ekrana.
Recimo sa glavne strane gde su vesti da je moguce uz swipe sa leve ivice pozvati meni u kome su sve teme. Stedi se prostor, a lakše je za koriscenje kako na tabletu, tako i na mobilnom.
Pozdrav i radujemo se novim promenama uskoro!

@h

pre 9 godina

Sve najnovije vesti su pomesane umesto da su lepo po oblastima pa da procitam samo sta me zanima.Moram se sloziti sa ostalim komentatorima da je bolja starija ovde je samo izgled ikone bolji.

@h

pre 9 godina

student...ali nema uninstal update neg samo celu aplikaciju , sva sreca pa na telefonu nisam azurirao neg samo na tabletu. Najveca mana je da se komentar brise cim izadjem pa moram ponovo!

zoki5

pre 9 godina

ja sam sve aplikacije drugih dnevnih izveštača obrisao, samo Vašu nisam, ali zbog ovih promena , izgleda da ću morati da obrišem i ovu:-(

Zlatko

pre 9 godina

Poslao sam mejl i ocenom napisao sta mislim. Ja sam izbrojao 18, ne racunajuci onu standardnu na pocetku. Ne svidja mi se lista od 18 najnovijih vesti. Em zahteva dodatno skrolovanje do "pocetka aplikacije", em je korisnik prinudjen da obrati paznju na oblasti i tekstove koji ga ne zanimaju. Pisuci ovaj komentar video sam i nove "opcije" prilikom pisanja komentara. Ne postoji mogucnost da se skrolovanjem levo-desno korisnik vrati na komentare u slucaju da replicira nekome niti da se vrati na sam tekst radi provere nekog podatka. U slucaju da se slucajno pritisne back i da se vrati na komentare, zapocet komentar se brise. Ne zapocinje se recenica automatdkim velikim slovom. Ovo oko pisanja komentara je veci nedostatak od one liste sa 18 najnovijih vesti. Sto se mene tice, zelim prethodnu verziju.

Žaki

pre 9 godina

Užas! Upropašteno sasvim; naročito stranica za pisanje komentara. Pre sam mogao u toku pisanja da slajdujem levo desno, da se podsetim nekog teksta iz članka i bezbolno se vratim na pisanje komentara - sad je to nemoguće! Odmah nestane ko da ga nije ni bilo a pisao sam deset minuta! Ne znam zašto ste ovo nazvali boljim interfejsom kad Vam je onaj prethodni bio bolji možda od svih drugih "novina" sa ovog područja? Onaj ko vam je rekao da je ovo dobro - slagao Vas je! Ne znam koliko Vam ovakvi komentari pomažu ili ne, ali smatram radi Vašeg boljitka da bi bilo dobro ne ignorisati naša zapažanja. Dakle, bez sujete ili ne znam čega, opušteno, vratite prethodni interfejs. Ovo ću smatrati legitimnom probom ili egzibicijom koja nije pogodila cilj. Ništa preko toga.

sayoend

pre 9 godina

ja necu ni da updateujem... slajder je skroz ok... neverujem da nekog zanima 5 poslednjih vesti ili koliko vec, lepo izaberes rubriku koja te zanima i vozdra...aj cao

Che

pre 9 godina

Samo vratite slide opciju umesto sto se izlistava 20 vesti svih sekcija, jer je nepregledno paogotovo na telefonima.Neka ide u slajdu tih dvadesetak vesti, jer sada tek kad se skroluje dole, onda ide po temama.Lose resenje.

tuvaluu

pre 9 godina

promena ali ma gore, praktično nije ništa promenjeno, a to što je promenjeno je lošije nego pre. stara je bila savršena, žalim što sam ažurirao.

Ivan Jelić

pre 9 godina

Pozdrav svima, veliko hvala na komentarima i vremenu. Razumemo da je ukidanje slajdera velika promena, dugo smo razmišljali o tome i tražili najbolje rešenje za sadašnju situaciju. Za razliku od vremena kada smo objavili aplikaciju i kada su naši urednici izdvajali tri najvažnije od svih vesti sa b92.net (kasnije promenjeno na 5), sada ih ima 19. Slajder u novim okolnostima nismo prepoznali kao najbolje rešenje, naročito imajući u vidu centralizaciju upravljanja svim platformama (pa i Androidom) i dinamično okruženje kakvo je naša redakcija. Nadamo se da ćete se navići na nov raspored koji bolje predstavlja način rada i proizvodnje vesti, i naslovnu stranu koja je sada bogatija sadržajem.

Istražujemo sve što ste primetili oko prelaska na stranu sa komentarima i formu za slanje komentara, hvala na javljanju.

Dozvole za pristup fotografijama potrebne su da biste nam poslali fotografije za galeriju Vaše fotke. Nova privilegija odnosi se na vibraciju, a potrebna nam je za podešavanja notifikacija.

Podrška za QHD ekrane u potpunosti je u skladu sa preporukama platforme, uz naše dodatne napore da fotografije izgledaju što bolje i na ovim ekranima. Raspored svih elemenata takav je da se aplikacija sada, po našem mišljenju, lakše koristi nego ranije na novim ekranima.

"Svajpovanje" između sekcija je u planu, očekujte u nekoj od narednih verzija. Pretraga je takođe u planu. Planiramo i update za Windows Phone aplikaciju.

Hvala još jednom na vremenu, sve najbolje.

Vladimir

pre 9 godina

Iskreno sam razocaran apdejtom. Prvo, povecanje slova, a ne promena UI koja bi ucinila aplikaciju funkcionalnom na vecim ekranima je bas amaterski uradjeno. Lista vesti izgleda kao sa primera za Android 2.x. Kad ste vec poceli da koristite najnoviju verziju support v4 liba i swipe to refresh, zasto niste uzeli i cardview za vesti? Daleko preglednije i lepse resenje za vesti pa makar i sa istim layoutom sa slikom i naslovom (pogledati Appy Geek, HuffPost aplikacije npr.).

Iako ste ograniceni logotipom, paleta boja je mogla daleko lepse da se odradi, evo vam i primera:

http://www.materialpalette.com/deep-purple/orange

Slider sa 5 vesti je bio mozda i najkorisceniji u celoj aplikaciji, cudi me da niste pratili sa google analyticsom ili nekim slicnim alatom sta je od interfejsa najvise korisceno.

I za kraj, fail koji zaokruzuje sveopste los utisak: aplikacija puca na ekranu "O aplikaciji" kad se klikne na mail link.

Sve ovo gore sto sam napisao nije zlonamerna vec konstruktivna kritika jer aplikaciju koristim svaki dan i prosto mi je zao sto je ovako oskrnavljena. Nadam se da cete ili upregnuti UI/UX tim ili dati developerima da odrade posao u skladu sa poslednjim preporukama za Android dizajn.

Dr. Sveznamen

pre 9 godina

Bolje da nisam updejtovao! :((( meni ke katastrofa bez slajdera za vesti kao i swipe kod komentara nema ulaženje u pisanje komentara već mora da se gađa olovka u uglu... jel to optimizacija za velike ekrane!?

Psn

pre 9 godina

Mene interesuje samo sta ce aplikaciji koja prikazuje vesti pristup mojim slikama?
(HeadsUp, 23. decembar 2014 09:34)
Da bi mogao da postaviš svoje slike u rubrikama koje za to postoje. (nisi baš gledao šta sve B92 nudi)

Vertigo

pre 9 godina

Nije loše ali ne može da se označi da želiš notifikacije i vreme...jednostavno se ne desi ništa kada to hoću da uradim...popravite to...

velikipoznavalac

pre 9 godina

Samo da ste stavili da moze da se izmedju ovih stranica sport, super žena itd. ide tako sto prevucemo desno ili levo bilo gde na ekranu. Meni bi to mnogo znacilo jer imam 6.3 inca ekran.

Marinko

pre 9 godina

Lep ng poklon za Android korisnike.

iOS korisnici, a posebno oni koji koriste iPhone 6 i iPhone 6 Plus, ulaze sa starom i neoptimizovanom verzijom aplikacije.

bzvz

pre 9 godina

Ovo je promena na gore. Upravo je mogucnost pomeranja vesti, na jednu ili drugu stranu, bila mnogo bolje resenje nego ovo. Verovatno cu se navici na promenu, ali je iznenadjenje kada sam azurirao aplikaciju, bilo negativno.

Spray

pre 9 godina

Kaze podrzavaju vece qhd ekrane, ali kako ih podrzavaju? Tako sto je samo rezolucija aplikacije sada veca? Pa izvinite, ali to nije podrska za veliki ekran. Podrska bi bila da ste kompletno redizajnirali aplikaciju i prilagodili je takvim ekranima. Ali mrzi vas to da radite. Znam ja. Bolje vam je da se smandrlja na brzinu nego da napravite nesto sto je stvarno korisno. Umrem ti na takvo razmisljanje.

WP

pre 9 godina

Podrzavam razvoj aplikacije i konstantne apdejte koje android korisnici dobijaju, ali trebalo bi da malo vise paznje obratite i na korisnike drugih platformi. Ovde pre svega mislim na Windows Phone gde je b92 aplikacija zrela za novi apdejt.

Милош

pre 9 godina

мени су се много свидели слајдови и мислим да би требали да их вратите, а material design је прелеп и савршен!

rotacija

pre 9 godina

Nije losa. Fali mi skrolovanje desno 5 najvaznijih vijesti. Poslije tacke u komentaru ne prebaca na veliko slovo. Prvo slovo u komentaru je malo. Slajd desno ne vodi u direktno pisanje komentara. Ostalo je ok.

Don Armando

pre 9 godina

Све похвале за ову нову верзију, лепша је него претходна, чини се и боље прегледнија :)

shone

pre 9 godina

ej dobra je nakon azuriranja. cini mi se da cak i malo stabilnije i cak malo i brze otvara zadate teme. sve u svemu prija promena interfejsa,jer ipak je koristimo svaki dan :D sve pohvale.

programer

pre 9 godina

Nagrada za najbolju news aplikaciju Srbije telegrafu i vama, zaista perfektno za razliku od novosti i blica. Pogotovo novosti, cak ni komentar se ne moze ostaviti, zabode cesto, ruzna je itd.

zoran

pre 9 godina

Sve pohvale. najbrzi ste i najbolji. Za sada jedino vi i RTV Vojvodina imate kvalitetnu Android aplikaciju, a ostali nisu dorasli tehnoloskom vremenu u kojem zivimo. Samo tako nastavite.

Aleksandar

pre 9 godina

Ne znam sad za novu verziju, provericu je. Ali, trebalo bi da ubacite search, kao i mogucnost pregleda vesti od prethodnih dana, a ne samo svezije.

Zilijen

pre 9 godina

Na zalost moram reci da sam razocaran... upravo ono sto je vasu aplikaciju izdvajalo od drugih, vi ste resili da promenite. Govorim o onih 5 vesti koje su se slajdovale levo-desno. Tih nekoliko vecih naslova sa fotografijom je bas nekako znacilo. Ovo sad izgleda skoro pa kao i aplikacije vase, do sad losije, konkurencije. Zar niste mogli neko kratko istrazivanje medju korisnicima da sprovedete?

gospodza bre

pre 9 godina

malo teze sada ide kad si u vesti da slajdujes ekran i predjes u komentare, potrebna je izrazita horizontalna preciznost. to je jedna sugestija za ispravku, i drugo koliko sam primetio, drugo slajdovanje iz komentara ne otvara formu za pisanje komentara

Zilijen

pre 9 godina

Na zalost moram reci da sam razocaran... upravo ono sto je vasu aplikaciju izdvajalo od drugih, vi ste resili da promenite. Govorim o onih 5 vesti koje su se slajdovale levo-desno. Tih nekoliko vecih naslova sa fotografijom je bas nekako znacilo. Ovo sad izgleda skoro pa kao i aplikacije vase, do sad losije, konkurencije. Zar niste mogli neko kratko istrazivanje medju korisnicima da sprovedete?

WP

pre 9 godina

Podrzavam razvoj aplikacije i konstantne apdejte koje android korisnici dobijaju, ali trebalo bi da malo vise paznje obratite i na korisnike drugih platformi. Ovde pre svega mislim na Windows Phone gde je b92 aplikacija zrela za novi apdejt.

Ivan Jelić

pre 9 godina

Pozdrav svima, veliko hvala na komentarima i vremenu. Razumemo da je ukidanje slajdera velika promena, dugo smo razmišljali o tome i tražili najbolje rešenje za sadašnju situaciju. Za razliku od vremena kada smo objavili aplikaciju i kada su naši urednici izdvajali tri najvažnije od svih vesti sa b92.net (kasnije promenjeno na 5), sada ih ima 19. Slajder u novim okolnostima nismo prepoznali kao najbolje rešenje, naročito imajući u vidu centralizaciju upravljanja svim platformama (pa i Androidom) i dinamično okruženje kakvo je naša redakcija. Nadamo se da ćete se navići na nov raspored koji bolje predstavlja način rada i proizvodnje vesti, i naslovnu stranu koja je sada bogatija sadržajem.

Istražujemo sve što ste primetili oko prelaska na stranu sa komentarima i formu za slanje komentara, hvala na javljanju.

Dozvole za pristup fotografijama potrebne su da biste nam poslali fotografije za galeriju Vaše fotke. Nova privilegija odnosi se na vibraciju, a potrebna nam je za podešavanja notifikacija.

Podrška za QHD ekrane u potpunosti je u skladu sa preporukama platforme, uz naše dodatne napore da fotografije izgledaju što bolje i na ovim ekranima. Raspored svih elemenata takav je da se aplikacija sada, po našem mišljenju, lakše koristi nego ranije na novim ekranima.

"Svajpovanje" između sekcija je u planu, očekujte u nekoj od narednih verzija. Pretraga je takođe u planu. Planiramo i update za Windows Phone aplikaciju.

Hvala još jednom na vremenu, sve najbolje.

tuvaluu

pre 9 godina

promena ali ma gore, praktično nije ništa promenjeno, a to što je promenjeno je lošije nego pre. stara je bila savršena, žalim što sam ažurirao.

Aleksandar

pre 9 godina

Ne znam sad za novu verziju, provericu je. Ali, trebalo bi da ubacite search, kao i mogucnost pregleda vesti od prethodnih dana, a ne samo svezije.

bzvz

pre 9 godina

Ovo je promena na gore. Upravo je mogucnost pomeranja vesti, na jednu ili drugu stranu, bila mnogo bolje resenje nego ovo. Verovatno cu se navici na promenu, ali je iznenadjenje kada sam azurirao aplikaciju, bilo negativno.

rotacija

pre 9 godina

Nije losa. Fali mi skrolovanje desno 5 najvaznijih vijesti. Poslije tacke u komentaru ne prebaca na veliko slovo. Prvo slovo u komentaru je malo. Slajd desno ne vodi u direktno pisanje komentara. Ostalo je ok.

zoran

pre 9 godina

Sve pohvale. najbrzi ste i najbolji. Za sada jedino vi i RTV Vojvodina imate kvalitetnu Android aplikaciju, a ostali nisu dorasli tehnoloskom vremenu u kojem zivimo. Samo tako nastavite.

Dr. Sveznamen

pre 9 godina

Bolje da nisam updejtovao! :((( meni ke katastrofa bez slajdera za vesti kao i swipe kod komentara nema ulaženje u pisanje komentara već mora da se gađa olovka u uglu... jel to optimizacija za velike ekrane!?

Žaki

pre 9 godina

Užas! Upropašteno sasvim; naročito stranica za pisanje komentara. Pre sam mogao u toku pisanja da slajdujem levo desno, da se podsetim nekog teksta iz članka i bezbolno se vratim na pisanje komentara - sad je to nemoguće! Odmah nestane ko da ga nije ni bilo a pisao sam deset minuta! Ne znam zašto ste ovo nazvali boljim interfejsom kad Vam je onaj prethodni bio bolji možda od svih drugih "novina" sa ovog područja? Onaj ko vam je rekao da je ovo dobro - slagao Vas je! Ne znam koliko Vam ovakvi komentari pomažu ili ne, ali smatram radi Vašeg boljitka da bi bilo dobro ne ignorisati naša zapažanja. Dakle, bez sujete ili ne znam čega, opušteno, vratite prethodni interfejs. Ovo ću smatrati legitimnom probom ili egzibicijom koja nije pogodila cilj. Ništa preko toga.

Milan

pre 9 godina

Ukinuti svajpanje za komentare je stvarno katastrofalan potez. Ovo je definitivno bila daleko najbolja news aplikacija, nikad nisam razumio čemu izmišljati toplu vodu i raditi promene na gore kod već odličnih i u startu pametno osmišljenih aplikacija.

shone

pre 9 godina

ej dobra je nakon azuriranja. cini mi se da cak i malo stabilnije i cak malo i brze otvara zadate teme. sve u svemu prija promena interfejsa,jer ipak je koristimo svaki dan :D sve pohvale.

Пера

pre 9 godina

Превише тражите увида у приватне ствари власника телефона. Из тог разлога сам избрисао.

zoki5

pre 9 godina

ja sam sve aplikacije drugih dnevnih izveštača obrisao, samo Vašu nisam, ali zbog ovih promena , izgleda da ću morati da obrišem i ovu:-(

velikipoznavalac

pre 9 godina

Samo da ste stavili da moze da se izmedju ovih stranica sport, super žena itd. ide tako sto prevucemo desno ili levo bilo gde na ekranu. Meni bi to mnogo znacilo jer imam 6.3 inca ekran.

Spray

pre 9 godina

Kaze podrzavaju vece qhd ekrane, ali kako ih podrzavaju? Tako sto je samo rezolucija aplikacije sada veca? Pa izvinite, ali to nije podrska za veliki ekran. Podrska bi bila da ste kompletno redizajnirali aplikaciju i prilagodili je takvim ekranima. Ali mrzi vas to da radite. Znam ja. Bolje vam je da se smandrlja na brzinu nego da napravite nesto sto je stvarno korisno. Umrem ti na takvo razmisljanje.

Милош

pre 9 godina

мени су се много свидели слајдови и мислим да би требали да их вратите, а material design је прелеп и савршен!

Marx

pre 9 godina

Vratio staru verziju iz backupa. Ubi ovo drljanje (svajpovanje) po ekranu. I dalje se nadam uvođenju sortiranja komentara hronološki od najstarijeg ka najnovijem.

gospodza bre

pre 9 godina

malo teze sada ide kad si u vesti da slajdujes ekran i predjes u komentare, potrebna je izrazita horizontalna preciznost. to je jedna sugestija za ispravku, i drugo koliko sam primetio, drugo slajdovanje iz komentara ne otvara formu za pisanje komentara

gugy

pre 9 godina

Promena na gore. Ovih 19 novih vesti, nabacanih bez ikakvog razvrstavanja po rubrikama je nešto najgluplje i najnapornije što sam video na news-aplikacijama!

WP

pre 9 godina

Ako će i za WP da bude ovako dobar update, nemojte se mučiti :) WP aplikacija je skroz lepo i pregledno urađena ali je spora i srče bateriju i neki delovi vesti se ne učitavju kako treba (instagram i twitter slike i poneki video, YT ne može da se pusti u fullscreen). Drugim rečima, samo fali dobra optimizacija bez preterane UI rekonstrukcije i podrška za ovih par novih tipova elemenata koje ste u međuvremenu uveli. I Radio ko voli da sluša.

programer

pre 9 godina

Nagrada za najbolju news aplikaciju Srbije telegrafu i vama, zaista perfektno za razliku od novosti i blica. Pogotovo novosti, cak ni komentar se ne moze ostaviti, zabode cesto, ruzna je itd.

Vladimir

pre 9 godina

Iskreno sam razocaran apdejtom. Prvo, povecanje slova, a ne promena UI koja bi ucinila aplikaciju funkcionalnom na vecim ekranima je bas amaterski uradjeno. Lista vesti izgleda kao sa primera za Android 2.x. Kad ste vec poceli da koristite najnoviju verziju support v4 liba i swipe to refresh, zasto niste uzeli i cardview za vesti? Daleko preglednije i lepse resenje za vesti pa makar i sa istim layoutom sa slikom i naslovom (pogledati Appy Geek, HuffPost aplikacije npr.).

Iako ste ograniceni logotipom, paleta boja je mogla daleko lepse da se odradi, evo vam i primera:

http://www.materialpalette.com/deep-purple/orange

Slider sa 5 vesti je bio mozda i najkorisceniji u celoj aplikaciji, cudi me da niste pratili sa google analyticsom ili nekim slicnim alatom sta je od interfejsa najvise korisceno.

I za kraj, fail koji zaokruzuje sveopste los utisak: aplikacija puca na ekranu "O aplikaciji" kad se klikne na mail link.

Sve ovo gore sto sam napisao nije zlonamerna vec konstruktivna kritika jer aplikaciju koristim svaki dan i prosto mi je zao sto je ovako oskrnavljena. Nadam se da cete ili upregnuti UI/UX tim ili dati developerima da odrade posao u skladu sa poslednjim preporukama za Android dizajn.

Banja Luka

pre 9 godina

A kada ce nova app za WP? Opet ponavljam, pogledajte WP app Al-Jazeera-e, jedna od najboljih aplikacija news tipa. Pokusajte da utadite nesto tako

Zlatko

pre 9 godina

Poslao sam mejl i ocenom napisao sta mislim. Ja sam izbrojao 18, ne racunajuci onu standardnu na pocetku. Ne svidja mi se lista od 18 najnovijih vesti. Em zahteva dodatno skrolovanje do "pocetka aplikacije", em je korisnik prinudjen da obrati paznju na oblasti i tekstove koji ga ne zanimaju. Pisuci ovaj komentar video sam i nove "opcije" prilikom pisanja komentara. Ne postoji mogucnost da se skrolovanjem levo-desno korisnik vrati na komentare u slucaju da replicira nekome niti da se vrati na sam tekst radi provere nekog podatka. U slucaju da se slucajno pritisne back i da se vrati na komentare, zapocet komentar se brise. Ne zapocinje se recenica automatdkim velikim slovom. Ovo oko pisanja komentara je veci nedostatak od one liste sa 18 najnovijih vesti. Sto se mene tice, zelim prethodnu verziju.

sayoend

pre 9 godina

ja necu ni da updateujem... slajder je skroz ok... neverujem da nekog zanima 5 poslednjih vesti ili koliko vec, lepo izaberes rubriku koja te zanima i vozdra...aj cao

Marinko

pre 9 godina

Lep ng poklon za Android korisnike.

iOS korisnici, a posebno oni koji koriste iPhone 6 i iPhone 6 Plus, ulaze sa starom i neoptimizovanom verzijom aplikacije.

Dragan Jove Torbica

pre 9 godina

Ovo moze da bude samo jedna neuspela egzibicija(inace najbolje app u regionu) ali samo ako vratite na staro.Ovo je lose, veoma lose!
Ne znam zasto ste menjali kad je bilo i vise nego odlicno!!

Che

pre 9 godina

Samo vratite slide opciju umesto sto se izlistava 20 vesti svih sekcija, jer je nepregledno paogotovo na telefonima.Neka ide u slajdu tih dvadesetak vesti, jer sada tek kad se skroluje dole, onda ide po temama.Lose resenje.

DaLanik

pre 9 godina

Kakva je MOGLA da bude, i nije losa. Moja ocena: Aj' moze da prodje. Samo da ne izbacite inverzni mod i ne terate nas da gledamo onaj sarenis iz Lolipopa koji ja blago receno odvratan. Danas se svaki apdejt u stvari radi samo da se promeni malkice interfejs prema sarenisu koji je GUGL napravio i odlucio da tako treba. Fuj. Epl sam oduvek mrzeo, pocinjem da mrzim i Gugl. Svi oni rade samo za mase tj potrosace... Novi font je manje citljv... al kako sam se bojao... :)

dado

pre 9 godina

Osim sto fali slide to comment (sada je samo read comments), meni licno fale tagovane vesti na kraju svakog clanka, to je nesto sto moze zaista puno da koristi. Ostalo sam vam napisao na Play Store. Pozdrav, uz nadu da se ne ceka po godinu dana na svaki sledeci update.

sopa

pre 9 godina

Mogli biste da sredite malo bagove na WP aplikaciji, što se tiče izgleda i funkcionalnosti tu je ok, ali imaju neki bagovi, tipa kad se otvori neka stranica pokazuje da nema komentara iako ih ima, takođe youtube klipove da se mogu otvoriti u full screenu, a ne u onom malom prozorčiću, i isto tako slike sa instagrama ne mogu da se vide, vidi se samo link. Toliko zasad. Poz

Android Kit Kat

pre 9 godina

Imam jednu zamjerku, kad pisem komentar i sad ako slucajno pritisnem 'back' dugme kao sto je kod Androida 4.4.2 i dalje u ekran (ko nema Samsung) nema kao ranije da mibostane tekst kao prije pa samo da nastavim dje sam stao. Ako mozete vratite to, sve ostalo je ok.

Pera

pre 9 godina

Trebalo bi da objavite sta ce vam pristup svim tim silnim podacima na telefonu, npr. slikama? Imaze zelju da nas spijunirate? Zasto pobogu?

@h

pre 9 godina

student...ali nema uninstal update neg samo celu aplikaciju , sva sreca pa na telefonu nisam azurirao neg samo na tabletu. Najveca mana je da se komentar brise cim izadjem pa moram ponovo!

Zurkolomac

pre 9 godina

Nova verzija je odlicna i funkcionalno i dizajnerski. Oni koji kukaju i prigovaraju treba da predju na budjavi banana-os i njihovu verziju aplikacije...

Žaki

pre 9 godina

Nova verzija je odlicna i funkcionalno i dizajnerski. Oni koji kukaju i prigovaraju treba da predju na budjavi banana-os i njihovu verziju aplikacije...
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Zurkolomac, 23. decembar 2014 16:30)

Hmmm ...ako te interesuju samo debela slova i naslovi ...onda nije loše!?

Ivan Jelić

pre 9 godina

Pozdrav svima, hvala na vremenu. U nekoliko komentara pomenute su dozvole, što je izuzetno važna tema koja bi morala biti transparentna. Što se naše aplikacije tiče, dozvole koje tražimo neophodne su za mogućnosti koje aplikacija ima. Recimo, za push notifikacije potrebne su dozvole za naloge na uređaju, internet, držanje uređaja "budnim". Ova poslednja potrebna nam je i za radio stream, a pristup fotografijama za slanje u galeriju "Vaše fotke". Kontrola vibracije potrebna nam je za podešavanja push notifikacija, budući da u našoj aplikaciji možete uključiti ili isključiti vibraciju za njih. Lokaciju koristimo kako bismo vam prikazali vremensku prognozu za mesto na kom se nalazite ili za mesto koje vam je najbliže. Drugim rečima, dozvole koje tražimo neophodne su za mogućnosti koje aplikacija ima. Od prvog izdanja izuzetno vodimo računa u ovom smislu i tražimo dozvole samo kada su neophodne. Nadam se da ovaj komentar baca malo svetla na dileme i nejasnoće, još jednom hvala na vremenu, razumevanju i podršci.

Ivan Jelić

pre 9 godina

Dobar dan želim, evo još malo pojašnjenja. Za neku mogućnost potrebne su dozvole, kao što već napisah u prethodnom komentaru. Stvari su postavljene tako da se dozvole traže ako postoji mogućnost, koristili je vi ili ne. Drugim rečima, jedni put da neke dozvole nema je da nema ni mogućnosti, što, po nama, nije dobar put. Mogu se složiti da bi bilo korisno imati opciju isključivanja dozvola zajedno sa mogućnostima u aplikaciji, ali to je pitanje za platform provajdera (u ovom slučaju Google), a ne nas. Što se lokacije tiče, ako malo bolje pogledate videćete da tražimo probližnu lokaciju, dakle minimum koji nam je potreban kako bismo vam prikazali adekvatne vremenske podatke. Kao što rekoh, ovoj problematici pristupamo pažljivo trudimo se da tražimo što manje dozvola i da dobro procenimi koje nam trebaju (dakle, ne tačna već približna lokacija, ako nam tačna nije potrebna). Sve najbolje, hvala na vremenu.

Don Armando

pre 9 godina

Све похвале за ову нову верзију, лепша је него претходна, чини се и боље прегледнија :)

@h

pre 9 godina

Sve najnovije vesti su pomesane umesto da su lepo po oblastima pa da procitam samo sta me zanima.Moram se sloziti sa ostalim komentatorima da je bolja starija ovde je samo izgled ikone bolji.

VLADO

pre 9 godina

@Zilijen
Pristup fotofrafijama je neophodan radi uppload-a slika na sajt.
Imate sliku koju hocete da posaljete redakciji to yahteva pristup slikama, cemu paranoja?
Kroz APPOPS mozete blokirati permisije koje Vam nisu "po volji".
Pozdrav

pegava viršla

pre 9 godina

Na starom HTC-u imao sam pretragu. Ni u prošloj ni u ovoj najnoviji ne postoji mogućnost da pretražim komentare po ključnoj reči...

Nikola

pre 9 godina

Sviđa mi se aplikacija, posebno stabilnost, ali, mislim da način izbora kategorija treba promeniti. Nije praktično da idem palcem idem do vrha ekrana plus skrolujem levo ili desno, jednostavno je ne izvodljivo na uređaju od 5.7 inča (jednom rukom). Bočni meni ili bar prebacivanje trake na dno ekrana bi rešilo problem.

Psn

pre 9 godina

Ako se ovaj dugački deo na početku naziva "Najnovije".. stvarno je loš. Najnovije tekstove vidim po rubrikama naniže (mada, ni tu nisu osvežene na vreme nikada bile, ali ok sada).. tako da sada moram skrolovati taj (izuzetno dugačak) deo da do svojih rubrika dođem (ako iz gornjeg taba već ne odem direktno na rubriku, ali zašto da ne pogledam prvo naslove u njima, možda ništa novo nema).
Što to ne prebacite Najnovije negde, pa koga interesuje, da tamo ide.
Sada kako je, kao da je Najnovije svima najbitnije - zauzima najširi centar.
Krasno je bilo u prethodnoj verziji..

Vladimir

pre 9 godina

Sviđa mi se aplikacija, posebno stabilnost, ali, mislim da način izbora kategorija treba promeniti. Nije praktično da idem palcem idem do vrha ekrana plus skrolujem levo ili desno, jednostavno je ne izvodljivo na uređaju od 5.7 inča (jednom rukom). Bočni meni ili bar prebacivanje trake na dno ekrana bi rešilo problem.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Nikola, 23. decembar 2014 21:27)

Ti kupi manji telefon. Ti trebas da se prilagodis aplikaciji, a ne ona tebi.

Psn

pre 9 godina

Mene interesuje samo sta ce aplikaciji koja prikazuje vesti pristup mojim slikama?
(HeadsUp, 23. decembar 2014 09:34)
Da bi mogao da postaviš svoje slike u rubrikama koje za to postoje. (nisi baš gledao šta sve B92 nudi)

Jjack Ddaniels

pre 9 godina

A kada ce izaci aplikacija za tizen ? Ja danas kupio sat a procitao da samsung u tajnosti predstavio prvi tizen telefon.Gori je nego sto se mislilo u pocetku a malo bolje od ocekivanog u zadnjem periodu.
(Milos, 23. decembar 2014 14:53) Evo sedaju da prave aplikaciju samo za tvoj sat i tajni Samsungov telefon....

nshappy

pre 9 godina

Font je ružan. Nedostajace mi slajder. Kad kliknem na video u članku, odem na yt app, i po povratku u b92app ne otvori mi taj članak već početnu stranu. Te stvari su sitnica ali nerviraju.

odvratnost kulminira

pre 9 godina

@svi paranoici..i da vas neko špijunira, siguran sam video bih samo gomilu ne bitnih gluposti..a malo samo uključi razum i biće ti jasno zašto aplikacije traže određene hardverske delove

Adam

pre 9 godina

Ja sam mislio da cu u nekoj buducnpsti moci sam da organizujem vesti koje me zanimaju i ne zanimaju. Voleo bih da odem u setings i iskljicim sport na primer koji me ne zanima. I za sajt i za aplikaciju voleo bih da vidim posevan odeljak sa vestima iz poljoprivrede (jeste to uglavnom podrgupa ekonomije, ali mislim da bi mnogima znacila takva organizacija).

Ponosan vlasnik

pre 9 godina

Aplikacija je super, samo malo koči i baguje na mojoj Sony Xperia mini Pro.
Ali dobro razumem ja da je to do samog androida.Ko hoće stabilnost i brzinu, neka pređe na šugavi IOS ili WP.

Milos

pre 9 godina

A kada ce izaci aplikacija za tizen ? Ja danas kupio sat a procitao da samsung u tajnosti predstavio prvi tizen telefon.Gori je nego sto se mislilo u pocetku a malo bolje od ocekivanog u zadnjem periodu.

Žaki

pre 9 godina

Prelazak na stranu sa komentarima uspeva tek iz 3. puta. Ostalo je meni ok.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Problemcic, 23. decembar 2014 12:18)

I to sam primetio!? Pomislio sam: "ajaoj ...nije valjda otišao tač"? :)
Srećom sačuvao sam (ima sjajan mali backup program u play store) prethodnu verziju B92 app. Nadam se da neće za to izostati podrška?

sokocalnik

pre 9 godina

zasto se ukinuli mogucnost da se povlacenjem na levo ili desno u samoj vesti odlazi na komentare a jos jednom u deo za pisanje...to se zove intuitivnost koriscenja koji mnogi ovim modernim dizajnom i updejtima ukidaju....razlog....nepoznat ili lepota koja bas i nine neka ali dobro....

Американац

pre 9 godina

Кад сам видео које све дозволе тражу, одма сам прекинуо инсталацију и претходну верзију такође избрисао. Да се не лажемо, све те дозволе Вам нису потребне да би сте ми сервирали вести у облику из JSON формата.

Vertigo

pre 9 godina

Nije loše ali ne može da se označi da želiš notifikacije i vreme...jednostavno se ne desi ništa kada to hoću da uradim...popravite to...

Jesus

pre 9 godina

@Ivan Jelic: Pozdravljam sto ste usvojili neke od nasih komentara kako da opravite trenutnu aplikaciju. Nije mi stalo u komentar na Google Play, ali voleo bih da vidim neki Layout za tablet, recimo da se glavne teme mogu odabrati sa leve strane ekrana.
Trenutno je jako tesko doci do tema na tabletu jer su skroz u vrhu ekrana.
Recimo sa glavne strane gde su vesti da je moguce uz swipe sa leve ivice pozvati meni u kome su sve teme. Stedi se prostor, a lakše je za koriscenje kako na tabletu, tako i na mobilnom.
Pozdrav i radujemo se novim promenama uskoro!

c.o.a.

pre 9 godina

Na tamnoj temi u podešavanjima se ne vidi izbor veličine fonta u padajućem meniju. A u delu za pisanje komentara, sekcije nisu odvojene linijom, pa je malo ne pregledno.
Inace, odlican je update.

Samo pitam

pre 9 godina

Možete li da pojasnite zašto aplikacija traži dozvolu da zna MOJU TAČNU LOKACIJU? Aplikacije nekoliko tabloida sam obrisao iz tog razloga, a sada brišem i vašu. Previše zadiranja u privatnost je previše.

@h

pre 9 godina

Jedva sam nasao kako da napisem komentar ,do sad tu olovku nisam ni video :). Inace brze radi , a sto se tice slajda sa 5 najnovijih vesti meni licno i netreba posto to nikad nisam ni gledao osim prve vesti koja je prikazana. Po meni widget ste mogli malo unaprediti ,dosta su sitna slova ,posto sam u samoj aplikaciji podesio najveca.

Legionar

pre 9 godina

Jedina mana je sto sadasnja aplikacija prikazuje manje naslova.Svi mi ovde vise citamo komentare nego samu vest,pa je potrebno vise vremena da se jedna vest zadrzi.Sto se tice ostalog,aplikacija je brza,dizajn je prijatan i sto se tog dela tice sve pohvale

trtko

pre 9 godina

Sve je dobro, ali sto kaze Žaki - zeznuli ste sa zadrzavanjem komentara u nekakvom kesu. Mada treba menjati navike po Copy - Paste multitasking principu, jos da je ekran 19'' i da svi proizvodjaci telefona prirodno na Drndroidu olaksaju rad tamo-vamo. Bolji ste od vecine, a o nijansama se moze diskutovati.

pravite veliku grešku, videćete

pre 9 godina

Komentarišemo osetljive teme o politici u zemlji gde vlada divlji zapad i vi tražite da znate naš identitet, lokaciju i slike? Dokgod to imate ne prelazim na novu verziju. P. S. Ako nešto radi dobro NE MENJAJTE! Imali ste najbolju i najpregledniju aplikaciju za vesti koja je radila gotovo savršeno. Često sam isticao primer B92 aplikacije kako treba da se uradi, a vi ste rešili da je uništite? Zašto??? Vidite i komentarima koliku ste grešku napravili. P. S. Ja sam neko ko obožava promene pa vam opet to kažem. Što se tiče dozvola jasno mi je zašto vam trebaju ali to nije dovoljan razlog. Naročito što mali broj ljudi koristi vremensku prognozu i postavljanje slika da bi zbog njih tražili svima lokaciju i slike.

zoki

pre 9 godina

Jedinu zamerku imam sto se iz nekog procitanog teksta, kad izadjem, vratim na sam pocetak sajta. Udjem u rubriku "Tehnopolis", procitam neki tekst iz te rubrike i kad se vratim - odem skroz na pocetak sajta, umesto da se vratim na "Tehnopolis" i procitam drugu vest. Citacu vas i da nista ne uradite po ovoj molbi, eto, zamolio sam vas, a vi kako hocete. Srecna nova godina i Bozic. Pozdrav od Zokija.

tuvaluu

pre 9 godina

promena ali ma gore, praktično nije ništa promenjeno, a to što je promenjeno je lošije nego pre. stara je bila savršena, žalim što sam ažurirao.

zoran

pre 9 godina

Sve pohvale. najbrzi ste i najbolji. Za sada jedino vi i RTV Vojvodina imate kvalitetnu Android aplikaciju, a ostali nisu dorasli tehnoloskom vremenu u kojem zivimo. Samo tako nastavite.

Ivan Jelić

pre 9 godina

Pozdrav svima, veliko hvala na komentarima i vremenu. Razumemo da je ukidanje slajdera velika promena, dugo smo razmišljali o tome i tražili najbolje rešenje za sadašnju situaciju. Za razliku od vremena kada smo objavili aplikaciju i kada su naši urednici izdvajali tri najvažnije od svih vesti sa b92.net (kasnije promenjeno na 5), sada ih ima 19. Slajder u novim okolnostima nismo prepoznali kao najbolje rešenje, naročito imajući u vidu centralizaciju upravljanja svim platformama (pa i Androidom) i dinamično okruženje kakvo je naša redakcija. Nadamo se da ćete se navići na nov raspored koji bolje predstavlja način rada i proizvodnje vesti, i naslovnu stranu koja je sada bogatija sadržajem.

Istražujemo sve što ste primetili oko prelaska na stranu sa komentarima i formu za slanje komentara, hvala na javljanju.

Dozvole za pristup fotografijama potrebne su da biste nam poslali fotografije za galeriju Vaše fotke. Nova privilegija odnosi se na vibraciju, a potrebna nam je za podešavanja notifikacija.

Podrška za QHD ekrane u potpunosti je u skladu sa preporukama platforme, uz naše dodatne napore da fotografije izgledaju što bolje i na ovim ekranima. Raspored svih elemenata takav je da se aplikacija sada, po našem mišljenju, lakše koristi nego ranije na novim ekranima.

"Svajpovanje" između sekcija je u planu, očekujte u nekoj od narednih verzija. Pretraga je takođe u planu. Planiramo i update za Windows Phone aplikaciju.

Hvala još jednom na vremenu, sve najbolje.

Zurkolomac

pre 9 godina

Nova verzija je odlicna i funkcionalno i dizajnerski. Oni koji kukaju i prigovaraju treba da predju na budjavi banana-os i njihovu verziju aplikacije...

Zilijen

pre 9 godina

Na zalost moram reci da sam razocaran... upravo ono sto je vasu aplikaciju izdvajalo od drugih, vi ste resili da promenite. Govorim o onih 5 vesti koje su se slajdovale levo-desno. Tih nekoliko vecih naslova sa fotografijom je bas nekako znacilo. Ovo sad izgleda skoro pa kao i aplikacije vase, do sad losije, konkurencije. Zar niste mogli neko kratko istrazivanje medju korisnicima da sprovedete?

shone

pre 9 godina

ej dobra je nakon azuriranja. cini mi se da cak i malo stabilnije i cak malo i brze otvara zadate teme. sve u svemu prija promena interfejsa,jer ipak je koristimo svaki dan :D sve pohvale.

Don Armando

pre 9 godina

Све похвале за ову нову верзију, лепша је него претходна, чини се и боље прегледнија :)

Samo pitam

pre 9 godina

Možete li da pojasnite zašto aplikacija traži dozvolu da zna MOJU TAČNU LOKACIJU? Aplikacije nekoliko tabloida sam obrisao iz tog razloga, a sada brišem i vašu. Previše zadiranja u privatnost je previše.

Spray

pre 9 godina

Kaze podrzavaju vece qhd ekrane, ali kako ih podrzavaju? Tako sto je samo rezolucija aplikacije sada veca? Pa izvinite, ali to nije podrska za veliki ekran. Podrska bi bila da ste kompletno redizajnirali aplikaciju i prilagodili je takvim ekranima. Ali mrzi vas to da radite. Znam ja. Bolje vam je da se smandrlja na brzinu nego da napravite nesto sto je stvarno korisno. Umrem ti na takvo razmisljanje.

WP

pre 9 godina

Podrzavam razvoj aplikacije i konstantne apdejte koje android korisnici dobijaju, ali trebalo bi da malo vise paznje obratite i na korisnike drugih platformi. Ovde pre svega mislim na Windows Phone gde je b92 aplikacija zrela za novi apdejt.

trtko

pre 9 godina

Sve je dobro, ali sto kaze Žaki - zeznuli ste sa zadrzavanjem komentara u nekakvom kesu. Mada treba menjati navike po Copy - Paste multitasking principu, jos da je ekran 19'' i da svi proizvodjaci telefona prirodno na Drndroidu olaksaju rad tamo-vamo. Bolji ste od vecine, a o nijansama se moze diskutovati.

pravite veliku grešku, videćete

pre 9 godina

Komentarišemo osetljive teme o politici u zemlji gde vlada divlji zapad i vi tražite da znate naš identitet, lokaciju i slike? Dokgod to imate ne prelazim na novu verziju. P. S. Ako nešto radi dobro NE MENJAJTE! Imali ste najbolju i najpregledniju aplikaciju za vesti koja je radila gotovo savršeno. Često sam isticao primer B92 aplikacije kako treba da se uradi, a vi ste rešili da je uništite? Zašto??? Vidite i komentarima koliku ste grešku napravili. P. S. Ja sam neko ko obožava promene pa vam opet to kažem. Što se tiče dozvola jasno mi je zašto vam trebaju ali to nije dovoljan razlog. Naročito što mali broj ljudi koristi vremensku prognozu i postavljanje slika da bi zbog njih tražili svima lokaciju i slike.

Žaki

pre 9 godina

Užas! Upropašteno sasvim; naročito stranica za pisanje komentara. Pre sam mogao u toku pisanja da slajdujem levo desno, da se podsetim nekog teksta iz članka i bezbolno se vratim na pisanje komentara - sad je to nemoguće! Odmah nestane ko da ga nije ni bilo a pisao sam deset minuta! Ne znam zašto ste ovo nazvali boljim interfejsom kad Vam je onaj prethodni bio bolji možda od svih drugih "novina" sa ovog područja? Onaj ko vam je rekao da je ovo dobro - slagao Vas je! Ne znam koliko Vam ovakvi komentari pomažu ili ne, ali smatram radi Vašeg boljitka da bi bilo dobro ne ignorisati naša zapažanja. Dakle, bez sujete ili ne znam čega, opušteno, vratite prethodni interfejs. Ovo ću smatrati legitimnom probom ili egzibicijom koja nije pogodila cilj. Ništa preko toga.

Milan

pre 9 godina

Ukinuti svajpanje za komentare je stvarno katastrofalan potez. Ovo je definitivno bila daleko najbolja news aplikacija, nikad nisam razumio čemu izmišljati toplu vodu i raditi promene na gore kod već odličnih i u startu pametno osmišljenih aplikacija.

Milos

pre 9 godina

A kada ce izaci aplikacija za tizen ? Ja danas kupio sat a procitao da samsung u tajnosti predstavio prvi tizen telefon.Gori je nego sto se mislilo u pocetku a malo bolje od ocekivanog u zadnjem periodu.

Pera

pre 9 godina

Trebalo bi da objavite sta ce vam pristup svim tim silnim podacima na telefonu, npr. slikama? Imaze zelju da nas spijunirate? Zasto pobogu?

programer

pre 9 godina

Nagrada za najbolju news aplikaciju Srbije telegrafu i vama, zaista perfektno za razliku od novosti i blica. Pogotovo novosti, cak ni komentar se ne moze ostaviti, zabode cesto, ruzna je itd.

Marinko

pre 9 godina

Lep ng poklon za Android korisnike.

iOS korisnici, a posebno oni koji koriste iPhone 6 i iPhone 6 Plus, ulaze sa starom i neoptimizovanom verzijom aplikacije.

Dragan Jove Torbica

pre 9 godina

Ovo moze da bude samo jedna neuspela egzibicija(inace najbolje app u regionu) ali samo ako vratite na staro.Ovo je lose, veoma lose!
Ne znam zasto ste menjali kad je bilo i vise nego odlicno!!

Ponosan vlasnik

pre 9 godina

Aplikacija je super, samo malo koči i baguje na mojoj Sony Xperia mini Pro.
Ali dobro razumem ja da je to do samog androida.Ko hoće stabilnost i brzinu, neka pređe na šugavi IOS ili WP.

velikipoznavalac

pre 9 godina

Samo da ste stavili da moze da se izmedju ovih stranica sport, super žena itd. ide tako sto prevucemo desno ili levo bilo gde na ekranu. Meni bi to mnogo znacilo jer imam 6.3 inca ekran.

Banja Luka

pre 9 godina

A kada ce nova app za WP? Opet ponavljam, pogledajte WP app Al-Jazeera-e, jedna od najboljih aplikacija news tipa. Pokusajte da utadite nesto tako

Jjack Ddaniels

pre 9 godina

A kada ce izaci aplikacija za tizen ? Ja danas kupio sat a procitao da samsung u tajnosti predstavio prvi tizen telefon.Gori je nego sto se mislilo u pocetku a malo bolje od ocekivanog u zadnjem periodu.
(Milos, 23. decembar 2014 14:53) Evo sedaju da prave aplikaciju samo za tvoj sat i tajni Samsungov telefon....

Vladimir

pre 9 godina

Sviđa mi se aplikacija, posebno stabilnost, ali, mislim da način izbora kategorija treba promeniti. Nije praktično da idem palcem idem do vrha ekrana plus skrolujem levo ili desno, jednostavno je ne izvodljivo na uređaju od 5.7 inča (jednom rukom). Bočni meni ili bar prebacivanje trake na dno ekrana bi rešilo problem.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Nikola, 23. decembar 2014 21:27)

Ti kupi manji telefon. Ti trebas da se prilagodis aplikaciji, a ne ona tebi.

Dr. Sveznamen

pre 9 godina

Bolje da nisam updejtovao! :((( meni ke katastrofa bez slajdera za vesti kao i swipe kod komentara nema ulaženje u pisanje komentara već mora da se gađa olovka u uglu... jel to optimizacija za velike ekrane!?

Пера

pre 9 godina

Превише тражите увида у приватне ствари власника телефона. Из тог разлога сам избрисао.

Ivan Jelić

pre 9 godina

Pozdrav svima, hvala na vremenu. U nekoliko komentara pomenute su dozvole, što je izuzetno važna tema koja bi morala biti transparentna. Što se naše aplikacije tiče, dozvole koje tražimo neophodne su za mogućnosti koje aplikacija ima. Recimo, za push notifikacije potrebne su dozvole za naloge na uređaju, internet, držanje uređaja "budnim". Ova poslednja potrebna nam je i za radio stream, a pristup fotografijama za slanje u galeriju "Vaše fotke". Kontrola vibracije potrebna nam je za podešavanja push notifikacija, budući da u našoj aplikaciji možete uključiti ili isključiti vibraciju za njih. Lokaciju koristimo kako bismo vam prikazali vremensku prognozu za mesto na kom se nalazite ili za mesto koje vam je najbliže. Drugim rečima, dozvole koje tražimo neophodne su za mogućnosti koje aplikacija ima. Od prvog izdanja izuzetno vodimo računa u ovom smislu i tražimo dozvole samo kada su neophodne. Nadam se da ovaj komentar baca malo svetla na dileme i nejasnoće, još jednom hvala na vremenu, razumevanju i podršci.

bzvz

pre 9 godina

Ovo je promena na gore. Upravo je mogucnost pomeranja vesti, na jednu ili drugu stranu, bila mnogo bolje resenje nego ovo. Verovatno cu se navici na promenu, ali je iznenadjenje kada sam azurirao aplikaciju, bilo negativno.

Милош

pre 9 godina

мени су се много свидели слајдови и мислим да би требали да их вратите, а material design је прелеп и савршен!

@h

pre 9 godina

Sve najnovije vesti su pomesane umesto da su lepo po oblastima pa da procitam samo sta me zanima.Moram se sloziti sa ostalim komentatorima da je bolja starija ovde je samo izgled ikone bolji.

sopa

pre 9 godina

Mogli biste da sredite malo bagove na WP aplikaciji, što se tiče izgleda i funkcionalnosti tu je ok, ali imaju neki bagovi, tipa kad se otvori neka stranica pokazuje da nema komentara iako ih ima, takođe youtube klipove da se mogu otvoriti u full screenu, a ne u onom malom prozorčiću, i isto tako slike sa instagrama ne mogu da se vide, vidi se samo link. Toliko zasad. Poz

Nikola

pre 9 godina

Sviđa mi se aplikacija, posebno stabilnost, ali, mislim da način izbora kategorija treba promeniti. Nije praktično da idem palcem idem do vrha ekrana plus skrolujem levo ili desno, jednostavno je ne izvodljivo na uređaju od 5.7 inča (jednom rukom). Bočni meni ili bar prebacivanje trake na dno ekrana bi rešilo problem.

sokocalnik

pre 9 godina

zasto se ukinuli mogucnost da se povlacenjem na levo ili desno u samoj vesti odlazi na komentare a jos jednom u deo za pisanje...to se zove intuitivnost koriscenja koji mnogi ovim modernim dizajnom i updejtima ukidaju....razlog....nepoznat ili lepota koja bas i nine neka ali dobro....

Adam

pre 9 godina

Ja sam mislio da cu u nekoj buducnpsti moci sam da organizujem vesti koje me zanimaju i ne zanimaju. Voleo bih da odem u setings i iskljicim sport na primer koji me ne zanima. I za sajt i za aplikaciju voleo bih da vidim posevan odeljak sa vestima iz poljoprivrede (jeste to uglavnom podrgupa ekonomije, ali mislim da bi mnogima znacila takva organizacija).

Ivan Jelić

pre 9 godina

Dobar dan želim, evo još malo pojašnjenja. Za neku mogućnost potrebne su dozvole, kao što već napisah u prethodnom komentaru. Stvari su postavljene tako da se dozvole traže ako postoji mogućnost, koristili je vi ili ne. Drugim rečima, jedni put da neke dozvole nema je da nema ni mogućnosti, što, po nama, nije dobar put. Mogu se složiti da bi bilo korisno imati opciju isključivanja dozvola zajedno sa mogućnostima u aplikaciji, ali to je pitanje za platform provajdera (u ovom slučaju Google), a ne nas. Što se lokacije tiče, ako malo bolje pogledate videćete da tražimo probližnu lokaciju, dakle minimum koji nam je potreban kako bismo vam prikazali adekvatne vremenske podatke. Kao što rekoh, ovoj problematici pristupamo pažljivo trudimo se da tražimo što manje dozvola i da dobro procenimi koje nam trebaju (dakle, ne tačna već približna lokacija, ako nam tačna nije potrebna). Sve najbolje, hvala na vremenu.

Psn

pre 9 godina

Mene interesuje samo sta ce aplikaciji koja prikazuje vesti pristup mojim slikama?
(HeadsUp, 23. decembar 2014 09:34)
Da bi mogao da postaviš svoje slike u rubrikama koje za to postoje. (nisi baš gledao šta sve B92 nudi)

sayoend

pre 9 godina

ja necu ni da updateujem... slajder je skroz ok... neverujem da nekog zanima 5 poslednjih vesti ili koliko vec, lepo izaberes rubriku koja te zanima i vozdra...aj cao

@h

pre 9 godina

Jedva sam nasao kako da napisem komentar ,do sad tu olovku nisam ni video :). Inace brze radi , a sto se tice slajda sa 5 najnovijih vesti meni licno i netreba posto to nikad nisam ni gledao osim prve vesti koja je prikazana. Po meni widget ste mogli malo unaprediti ,dosta su sitna slova ,posto sam u samoj aplikaciji podesio najveca.

VLADO

pre 9 godina

@Zilijen
Pristup fotofrafijama je neophodan radi uppload-a slika na sajt.
Imate sliku koju hocete da posaljete redakciji to yahteva pristup slikama, cemu paranoja?
Kroz APPOPS mozete blokirati permisije koje Vam nisu "po volji".
Pozdrav

DaLanik

pre 9 godina

Kakva je MOGLA da bude, i nije losa. Moja ocena: Aj' moze da prodje. Samo da ne izbacite inverzni mod i ne terate nas da gledamo onaj sarenis iz Lolipopa koji ja blago receno odvratan. Danas se svaki apdejt u stvari radi samo da se promeni malkice interfejs prema sarenisu koji je GUGL napravio i odlucio da tako treba. Fuj. Epl sam oduvek mrzeo, pocinjem da mrzim i Gugl. Svi oni rade samo za mase tj potrosace... Novi font je manje citljv... al kako sam se bojao... :)

WP

pre 9 godina

Ako će i za WP da bude ovako dobar update, nemojte se mučiti :) WP aplikacija je skroz lepo i pregledno urađena ali je spora i srče bateriju i neki delovi vesti se ne učitavju kako treba (instagram i twitter slike i poneki video, YT ne može da se pusti u fullscreen). Drugim rečima, samo fali dobra optimizacija bez preterane UI rekonstrukcije i podrška za ovih par novih tipova elemenata koje ste u međuvremenu uveli. I Radio ko voli da sluša.

pegava viršla

pre 9 godina

Na starom HTC-u imao sam pretragu. Ni u prošloj ni u ovoj najnoviji ne postoji mogućnost da pretražim komentare po ključnoj reči...

odvratnost kulminira

pre 9 godina

@svi paranoici..i da vas neko špijunira, siguran sam video bih samo gomilu ne bitnih gluposti..a malo samo uključi razum i biće ti jasno zašto aplikacije traže određene hardverske delove

Американац

pre 9 godina

Кад сам видео које све дозволе тражу, одма сам прекинуо инсталацију и претходну верзију такође избрисао. Да се не лажемо, све те дозволе Вам нису потребне да би сте ми сервирали вести у облику из JSON формата.

gospodza bre

pre 9 godina

malo teze sada ide kad si u vesti da slajdujes ekran i predjes u komentare, potrebna je izrazita horizontalna preciznost. to je jedna sugestija za ispravku, i drugo koliko sam primetio, drugo slajdovanje iz komentara ne otvara formu za pisanje komentara

Vladimir

pre 9 godina

Iskreno sam razocaran apdejtom. Prvo, povecanje slova, a ne promena UI koja bi ucinila aplikaciju funkcionalnom na vecim ekranima je bas amaterski uradjeno. Lista vesti izgleda kao sa primera za Android 2.x. Kad ste vec poceli da koristite najnoviju verziju support v4 liba i swipe to refresh, zasto niste uzeli i cardview za vesti? Daleko preglednije i lepse resenje za vesti pa makar i sa istim layoutom sa slikom i naslovom (pogledati Appy Geek, HuffPost aplikacije npr.).

Iako ste ograniceni logotipom, paleta boja je mogla daleko lepse da se odradi, evo vam i primera:

http://www.materialpalette.com/deep-purple/orange

Slider sa 5 vesti je bio mozda i najkorisceniji u celoj aplikaciji, cudi me da niste pratili sa google analyticsom ili nekim slicnim alatom sta je od interfejsa najvise korisceno.

I za kraj, fail koji zaokruzuje sveopste los utisak: aplikacija puca na ekranu "O aplikaciji" kad se klikne na mail link.

Sve ovo gore sto sam napisao nije zlonamerna vec konstruktivna kritika jer aplikaciju koristim svaki dan i prosto mi je zao sto je ovako oskrnavljena. Nadam se da cete ili upregnuti UI/UX tim ili dati developerima da odrade posao u skladu sa poslednjim preporukama za Android dizajn.

Che

pre 9 godina

Samo vratite slide opciju umesto sto se izlistava 20 vesti svih sekcija, jer je nepregledno paogotovo na telefonima.Neka ide u slajdu tih dvadesetak vesti, jer sada tek kad se skroluje dole, onda ide po temama.Lose resenje.

zoki5

pre 9 godina

ja sam sve aplikacije drugih dnevnih izveštača obrisao, samo Vašu nisam, ali zbog ovih promena , izgleda da ću morati da obrišem i ovu:-(

Legionar

pre 9 godina

Jedina mana je sto sadasnja aplikacija prikazuje manje naslova.Svi mi ovde vise citamo komentare nego samu vest,pa je potrebno vise vremena da se jedna vest zadrzi.Sto se tice ostalog,aplikacija je brza,dizajn je prijatan i sto se tog dela tice sve pohvale

gugy

pre 9 godina

Promena na gore. Ovih 19 novih vesti, nabacanih bez ikakvog razvrstavanja po rubrikama je nešto najgluplje i najnapornije što sam video na news-aplikacijama!

Žaki

pre 9 godina

Prelazak na stranu sa komentarima uspeva tek iz 3. puta. Ostalo je meni ok.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Problemcic, 23. decembar 2014 12:18)

I to sam primetio!? Pomislio sam: "ajaoj ...nije valjda otišao tač"? :)
Srećom sačuvao sam (ima sjajan mali backup program u play store) prethodnu verziju B92 app. Nadam se da neće za to izostati podrška?

Žaki

pre 9 godina

Nova verzija je odlicna i funkcionalno i dizajnerski. Oni koji kukaju i prigovaraju treba da predju na budjavi banana-os i njihovu verziju aplikacije...
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Zurkolomac, 23. decembar 2014 16:30)

Hmmm ...ako te interesuju samo debela slova i naslovi ...onda nije loše!?

dado

pre 9 godina

Osim sto fali slide to comment (sada je samo read comments), meni licno fale tagovane vesti na kraju svakog clanka, to je nesto sto moze zaista puno da koristi. Ostalo sam vam napisao na Play Store. Pozdrav, uz nadu da se ne ceka po godinu dana na svaki sledeci update.

Marx

pre 9 godina

Vratio staru verziju iz backupa. Ubi ovo drljanje (svajpovanje) po ekranu. I dalje se nadam uvođenju sortiranja komentara hronološki od najstarijeg ka najnovijem.

nshappy

pre 9 godina

Font je ružan. Nedostajace mi slajder. Kad kliknem na video u članku, odem na yt app, i po povratku u b92app ne otvori mi taj članak već početnu stranu. Te stvari su sitnica ali nerviraju.

Aleksandar

pre 9 godina

Ne znam sad za novu verziju, provericu je. Ali, trebalo bi da ubacite search, kao i mogucnost pregleda vesti od prethodnih dana, a ne samo svezije.

rotacija

pre 9 godina

Nije losa. Fali mi skrolovanje desno 5 najvaznijih vijesti. Poslije tacke u komentaru ne prebaca na veliko slovo. Prvo slovo u komentaru je malo. Slajd desno ne vodi u direktno pisanje komentara. Ostalo je ok.

Vertigo

pre 9 godina

Nije loše ali ne može da se označi da želiš notifikacije i vreme...jednostavno se ne desi ništa kada to hoću da uradim...popravite to...

Zlatko

pre 9 godina

Poslao sam mejl i ocenom napisao sta mislim. Ja sam izbrojao 18, ne racunajuci onu standardnu na pocetku. Ne svidja mi se lista od 18 najnovijih vesti. Em zahteva dodatno skrolovanje do "pocetka aplikacije", em je korisnik prinudjen da obrati paznju na oblasti i tekstove koji ga ne zanimaju. Pisuci ovaj komentar video sam i nove "opcije" prilikom pisanja komentara. Ne postoji mogucnost da se skrolovanjem levo-desno korisnik vrati na komentare u slucaju da replicira nekome niti da se vrati na sam tekst radi provere nekog podatka. U slucaju da se slucajno pritisne back i da se vrati na komentare, zapocet komentar se brise. Ne zapocinje se recenica automatdkim velikim slovom. Ovo oko pisanja komentara je veci nedostatak od one liste sa 18 najnovijih vesti. Sto se mene tice, zelim prethodnu verziju.

Jesus

pre 9 godina

@Ivan Jelic: Pozdravljam sto ste usvojili neke od nasih komentara kako da opravite trenutnu aplikaciju. Nije mi stalo u komentar na Google Play, ali voleo bih da vidim neki Layout za tablet, recimo da se glavne teme mogu odabrati sa leve strane ekrana.
Trenutno je jako tesko doci do tema na tabletu jer su skroz u vrhu ekrana.
Recimo sa glavne strane gde su vesti da je moguce uz swipe sa leve ivice pozvati meni u kome su sve teme. Stedi se prostor, a lakše je za koriscenje kako na tabletu, tako i na mobilnom.
Pozdrav i radujemo se novim promenama uskoro!

@h

pre 9 godina

student...ali nema uninstal update neg samo celu aplikaciju , sva sreca pa na telefonu nisam azurirao neg samo na tabletu. Najveca mana je da se komentar brise cim izadjem pa moram ponovo!

Android Kit Kat

pre 9 godina

Imam jednu zamjerku, kad pisem komentar i sad ako slucajno pritisnem 'back' dugme kao sto je kod Androida 4.4.2 i dalje u ekran (ko nema Samsung) nema kao ranije da mibostane tekst kao prije pa samo da nastavim dje sam stao. Ako mozete vratite to, sve ostalo je ok.

c.o.a.

pre 9 godina

Na tamnoj temi u podešavanjima se ne vidi izbor veličine fonta u padajućem meniju. A u delu za pisanje komentara, sekcije nisu odvojene linijom, pa je malo ne pregledno.
Inace, odlican je update.

Psn

pre 9 godina

Ako se ovaj dugački deo na početku naziva "Najnovije".. stvarno je loš. Najnovije tekstove vidim po rubrikama naniže (mada, ni tu nisu osvežene na vreme nikada bile, ali ok sada).. tako da sada moram skrolovati taj (izuzetno dugačak) deo da do svojih rubrika dođem (ako iz gornjeg taba već ne odem direktno na rubriku, ali zašto da ne pogledam prvo naslove u njima, možda ništa novo nema).
Što to ne prebacite Najnovije negde, pa koga interesuje, da tamo ide.
Sada kako je, kao da je Najnovije svima najbitnije - zauzima najširi centar.
Krasno je bilo u prethodnoj verziji..

zoki

pre 9 godina

Jedinu zamerku imam sto se iz nekog procitanog teksta, kad izadjem, vratim na sam pocetak sajta. Udjem u rubriku "Tehnopolis", procitam neki tekst iz te rubrike i kad se vratim - odem skroz na pocetak sajta, umesto da se vratim na "Tehnopolis" i procitam drugu vest. Citacu vas i da nista ne uradite po ovoj molbi, eto, zamolio sam vas, a vi kako hocete. Srecna nova godina i Bozic. Pozdrav od Zokija.