Utorak, 02.12.2014.

10:35

Test - Asus Transformer Book T100TAF

Izvor: Piše: Stevan Stevanoviæ, Win Win izbor

Test - Asus Transformer Book T100TAF IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

38 Komentari

Sortiraj po:

po_lule_duvana

pre 9 godina

Memorija max 2GB za Atom seriju za sada zbog memorijskog kontrolera. Win 8.1 je odlican.
ALI
Ovo je masinica za najosnovnije potrebe. Mozete da pokrenete sta hocete, to jeste istina, i da raduckate, ali ce na tome i da se zavrsi.
Npr, browser i par tabova (od popularnih browsera) i memorija je vec puna. Dodajte neki program za konektivnost (skype, gtalk, viber, pidgin) i memorija je gotova.

Dejan

pre 9 godina

Лепа машиница! Усмерена управо ка просечном кориснику! Ред филмова, ред музике, офис пакет и још понеки не много захтеван програм, те и неке не претерано захтевне игрице и то је то! За толико пара мање више сасвим пристојан уређај. Ја користим већ 2 године Transformer TX300CA, али то је већ сасвим нека друга прича. Сама идеја за ову линију рачунара ми се свидела, ергономски су сасвим задовољавајући и апсолутно функционални! Е сад каква шкољка и срце унутра пре свега зависи од количине пара коју желите да издвојите! Asus Transformer има широк избор у овом произвоном сегменту па можете одабрати од оних врхунских са топ карактеристикама, па до оваквих са врло добром употребном вредности за разумну своту новца.

cp6uH

pre 9 godina

@aca, одбиј, нисам ја крив што не можеш да схватиш прочитано. Прочитај поново шта сам писао, можда „истрипујеш“ да (донекле) делимо исто мишљење.

Bojan

pre 9 godina

Ovo je jedan od uredjaja koji razmatarm.. interesuje me ima li neko od vas iskustva sa drugim slicnim uredjajima? 2GB RAM bi bio minimum, ssd memorija i prije svega da je tastatura dobra za cesto koriscenje, sa normalnim razmakom izmedju tastera i bez nakaradno smanjenih tastare

aca

pre 9 godina

@србин: Baš se tripuješ, toliko da ne čuješ šta kažu korisnici. Ne, ovo nije primarni računar za photoshop. Ne, nije ni najbolji i najbrži za word. Uopšte nije neki za gejmere, kao prvi izbor. Ali je idealan za sve one kojima treba drugi, lakši, pristpačniji, uvek uz tebe računar. I da, na njemu može i photoshop ako zagusti. I word, excel legalno i besplatno, super rade. I da se poigram u avionu. Pa gledam serije i filmove...
Ma bre, milina.
Eto, toliko. A u pravu si da je brzi i bolji alienware i g751 rog.
Isto je brži ferrari od smarta, ali to niko pametan ne spori i poredi. To su različiti svetovi, svako svoju svrhu ima...

cp6uH

pre 9 godina

Ајд добро, признајем да сам погрешио. Ово је ипак идеалан рачунар за Виндоуз 8, послове уређивања докумената и за рад на Фотошопу са дијагоналом екрана од чак 25 cm и чак 1 GB рам меморије. Сад потражите паре од родитеља и трк у радњу док пословни корисници нису све залихе разграбили.

mrzim FB

pre 9 godina

Hahaha,u maloj Srbiji vece je uvek bolje. Kako onda objasnjavate da se u automobilskoj industriji sve vise prave motori manje kubikaze, manje potrosnje, koji idu isto ili bolje od predhodnika? Da li se novi procesori prave da budu jaci ili da zadrze brzinu sa manje utrosene energije? Ne znaci da je 2 ili 4GB memorije uvek bolje, ako nije dobro uradjena optimizacija OS-a, cak kod ovog uredjaja SSD sigurno preuzima deo operacija, pa niko nije blesav da napravi proizvod koji ne sluzi nicemu, po te pare.
Ovde je pitanje vise potrebe nas korisnika, da li hocemo kucni racunar-laptop ili racunar koji zelimo da ponesemo sa sobom i koristimo ga van kuce. Ja kod T100 vidim prednost baterije, touch ekrana kad ga koristis kao tablet, dimenzija, pa cak i legalnog Win i Office-a (ne moram da jurim kuma svakih godinu dana da mi reinstalira komp). Ostale komponente mogu biti bolje, ali sto bi placao nesto skuplje ako ne moram.
Chromebook uredjaji mislim da su bezbeze i da se nikada necu odluciti da mi neko cacka po licnim stvarima ako mogu da biram, ali ovi hibridi su vise nego dobrodosli. Moj glas je za T100 :)

Blue

pre 9 godina

Fenomenalna stvar ali jedan veliki problem. Na windows tabletima ne mogu da se instaliraju aplikacije na SD karticu vec samo internu memoriju, tako da se interna brzo napuni, a SD kartica sluzi samo za skladistenje fajlova, slika...

Inace Windows je savrsen OS za tablet, a sve sam ih probao.

WP

pre 9 godina

Za ove pare Nexus 7 I dodatno tastaturu, ostaje vam 10 000 u dzepu I imate 2gb ram memorije.(NemanjaBB, 2. decembar 2014 12:36)
I na Nexusu pokreneš NIJEDNU business level aplikaciju. Win 8.1 u ovoj formi je 10 godina ispred Androida i to se neće skoro promeniti. Zato celo tablet tržište stagnira a win tableti imaju rast od 67% u 2014. Sigurno zato što Android "kida"

Boki

pre 9 godina

То значи да нешто са тобом није у реду. Иако пише у тексту да има вредност за пословне кориснике, ова справа нема довољно снаге и прегледности, али може да послужи као помоћна направа и за забаву. (cp6uH, 02. decembar 2014 14:19)

Za Photoshop CS (verzija 8) je sasvim dovoljan 1gb ram-a. Uz tu rezoluluciju ekrana, dovoljno je upotrebljiv za 99% poslovnih korisnika.

Lošmi

pre 9 godina

Vidim da većina ovih što porede uređaj sa nekim androidima u stvari i nema pojma čemu služi T100, i takvi uređaji. Kome treba tablet da igra Ninja Fruits, ovo nije uređaj za njega. Meni je T100 otkrovenje. Iako me je prodavac pokušao da ubedi da mi uvali neki 15.6" laptop sa BING vindozima, pod sloganom "evo ti pravi laptop za iste pare". To je totalno kretenski pristup, jer T100 nije laptop, i meni kao laptop i nije trebao jer već imam i laptop i desktop.
Od kad sam vlasnik ovog mališe, gomilu stvari završavam na njemu, ne samo privatno nego i poslovno. Idealan za prezentacije, nezamenljiv kad sam na putu, pa čak i za zezanje (gledam D3GO televiziju na SBB-u kad sam u inostranstvu preko njega, ne moram vucaram notebook, i baterija mi traje beskonačno). Dobiješ kompletan sistem za 300 jura, sa svim programima i zezalicama koje ti trebaju i stvarno ... ovo je super stvar, ovi što ne kapiraju verovatno nisu ni probali ili im možda stvarno ne treba zbog prirode posla ili šta god da je ...

T3

pre 9 godina

Kupio zeni pre par meseci T100TA (32GB). Sprava je hardverski ok. uspeo sam da pokrenem npr. AutoCad2007. Ali win 8 je za mene tezak promasaj na koji jednostavno ne mogu da se naviknem. U pocetku je postojao problem sa paljenjem (pritiskas dugme po 5 min) pa je to otklonjeno updateom. Svaki put kad iskljucim uredjaj win krene sa updateom, u pocetku ok, ali svaki put smara. Interface win 8, mislim da je suludo komentarisati, sve u fazonu radilo je sve super i u win 7 ali smo sve izmenili jer nam je to bio hir (a nama price o ustedi nekoliko delica sekunde - ma pali).
Bilo kako bilo, kao koncept jako zanimljiva sprava, i treba pohvaliti Asus, koji, kako se makar meni cini, najvise eksperimentise.

ASUS

pre 9 godina

Citam ove negativne komentare I nemogu da verujem . Zavist ili jednostavno niko od vas nije ni dotakao ovaj laptop. Vec dugo imam ovaj leptop i radi ko azdaja. Ima samo jednu manu ili bolje reci moja greska je u pitanju. Godine, sta li...Keyboard ima svoju bateriju i puni se preko micro USB kabla koje se spoji sa samim tabletom. Na keyboard-u ima On/Off switch. Ako power down laptop a zaboravite da iskljucite switch na keyboard-u baterija ce se isprazniti jer keyboard jos uvek radi. Posle dan-dva bice prazna. Ali nije proble. Spojite USB cable i radice odmah i naravno napunice bateriju. Nekada u zurbi covek se zaboravi ... ili godene, sta li. Osim toga besprekoran laptop za pare. ASUS je odlicna firma.

Mrki

pre 9 godina

Ko želi pristojan hibridni uređaj slobodno neka pazari Lenovo Miix 2 10. Postoiji u verziji sa 64 i 128 GB memorije za skladištenjenpodataka podržava mini sd kartice do 32 GB, RAM je 2 GB. Tastatura je (upoređivao sam sa drugim Lenovo laptopom od 17 inča) iste veličine - naravno nema izdvojeni numerički deo. Uređaj je od aluminijuma i deluje veoma pouzdano. Imao sam prilike da ga koristim uporedo sa Asusom TF 100 i pored veće rezolucije 1920x1200 poseduje i bolji tačped. Jedina nazovi mana mu je fiksni položaj tableta u odnosu na tastaturu - meni lično ne smeta ni najmanje. Slika mu je kristalno oštra i jasna za razliku od TF 100.

baki

pre 9 godina

Samo da nije ko moj Asus transformers pad 103c,više bio u servisu nego kod mene opet ga šaljem,neće da napuni bateriju kako treba te 70,80,92%,ima isti procesor kao ovaj samo je na Androidu kit-ket.

zoran

pre 9 godina

(Za ove pare Nexus 7 I dodatno tastaturu, ostaje vam 10 000 u dzepu I imate 2gb ram memorije.(NemanjaBB, 2. decembar 2014 12:36))
NEXUS 7 je samo 7" tablet igrackica.

Veliki brat

pre 9 godina

Nije mi jasno da forsiraju 1-2GB kad memorija nije toliko skupa (pa neka i uređaj bude skuplji za toliko).

Ali, ako hoćete Asus sa 4GB, morate uzeti T200 ili T300 koji koštaju poprilično više - čak najjeftiniji T300 (doduše, 13" ekran) košta duplo više od najskupljeg T100.

Uz 4GB memorije ovo bi bio odličan uređaj za poslovne korisnike, nastavnike u školama, studente...

bane

pre 9 godina

ja imam "stariji" T100TA DK005H sa 2gb rama, što je sasvim dovoljno i za, verujte mi, rad u PS ili Premier-u (bavim se time). Komp kida.

cp6uH

pre 9 godina

To znači da na Asus Transformer možete da instalirate bílo koji desktop program poput Photoshopa ili Visual Studia!!!
(---, 2. decembar 2014 12:02)

То значи да нешто са тобом није у реду. Иако пише у тексту да има вредност за пословне кориснике, ова справа нема довољно снаге и прегледности, али може да послужи као помоћна направа и за забаву.

oroki

pre 9 godina

Preveliki i pretezak za jedan tablet, performanse ispod prosjeka. Koristim Microsoft surface RT star dvije godine, mnogo ljepse dizajniran (makar meni), 1 GB RAM memorije vise nego Asus. Ostalo manje - vise isto, osim cijene. Ovaj Surface je sada prilicno jeftin. A to da mogu da odmjene lap-top... Mozda mogu meni, kome je potreban internet browser i microsoft ofice, poneka igrica i aplikacija sa windos store-a, ali jos je to daleko od adekvatne zamjene za lap-top

hibiskus

pre 9 godina

ove godine je izaslo par "jeftinijih" a vrlo dobrih tableta sa punim 8.1 windowsom. Ja sam uzeo Toshiba encore wt8 tablet 8" ekran, 2 gb rama, 32gb interne memorije i pokazalo se da su ovi novi intelovi procesori vrlo dobri!
Pored standardnih kancelarijskih poslova i surfa koji rade bez problema, na tabu sam uspesno pokrenuo world of tanks, wow, fallout 3, dota 2. Kud ces vise za integrisanu grafiku.
Zasto su u nove serije tableta kao sto je ovaj t100 i encore 2, stavili slabiji procesor (atom N3735 - atom N3740) i duplo manje rama (1gb) ne znam, ali mislim da su time unazadili celu granu jeftinih a vrlo korisnih tableta

---

pre 9 godina

Ovo pišem sa Asus Transformera T100. U tekstu nije pomenuto da postoje i druge verzije uredjaja osim onog sa 1gb rama, i 32gb lokalne memorije. Moj Asus ima ram od 2gb, eMMC od 64gb, i noviju verziju Intel Atom procesora od 1.43GHz umesto 1.33 GHz, koji može da dostigne 2.63GHz u turbo modu umesto 1.83GHz. Mogu da kažem da je tablet odličan. U tekytu nije dovoljno naglašena najveća prednost ovog tableta u odnosu na Android i slične tablete, a to je da na njemu radi pravi Windows 8.1. ne WindowsRT koji je instaliran na mobilnim telefonima i drugim tabletima. To znači da na Asus Transformer možete da instalirate bílo koji desktop program poput Photoshopa ili Visual Studia!!! Sve u svemu izuzetan uredjej za svoju cenu.

informaticar

pre 9 godina

kupio sam pre nekoliko meseci T100TA (32GB). Izuzetno sam zadovoljan, pravi prenosni uredjaj, lagan a ispunjava potpuno moje potrebe za mobilnom kancelarijom. Jedina mana je kratak kabl za punjenje, ali to sam resio. Pun windows 8.1 radi odlicno, za razliku od T100TAF ima USB 3.0. Baterija traje 10h. Posle ove naprave moj android telefon mi deluje kao uredjaj iz kamenog doba.

suvi vrat

pre 9 godina

Uvek sa zadovoljstvom čitam testove gospodina Stevanovića, čak i kada me proizvod ne interesuje previše on to odradi profesionalno. Bravo

---

pre 9 godina

Ovo pišem sa Asus Transformera T100. U tekstu nije pomenuto da postoje i druge verzije uredjaja osim onog sa 1gb rama, i 32gb lokalne memorije. Moj Asus ima ram od 2gb, eMMC od 64gb, i noviju verziju Intel Atom procesora od 1.43GHz umesto 1.33 GHz, koji može da dostigne 2.63GHz u turbo modu umesto 1.83GHz. Mogu da kažem da je tablet odličan. U tekytu nije dovoljno naglašena najveća prednost ovog tableta u odnosu na Android i slične tablete, a to je da na njemu radi pravi Windows 8.1. ne WindowsRT koji je instaliran na mobilnim telefonima i drugim tabletima. To znači da na Asus Transformer možete da instalirate bílo koji desktop program poput Photoshopa ili Visual Studia!!! Sve u svemu izuzetan uredjej za svoju cenu.

zoran

pre 9 godina

(Za ove pare Nexus 7 I dodatno tastaturu, ostaje vam 10 000 u dzepu I imate 2gb ram memorije.(NemanjaBB, 2. decembar 2014 12:36))
NEXUS 7 je samo 7" tablet igrackica.

informaticar

pre 9 godina

kupio sam pre nekoliko meseci T100TA (32GB). Izuzetno sam zadovoljan, pravi prenosni uredjaj, lagan a ispunjava potpuno moje potrebe za mobilnom kancelarijom. Jedina mana je kratak kabl za punjenje, ali to sam resio. Pun windows 8.1 radi odlicno, za razliku od T100TAF ima USB 3.0. Baterija traje 10h. Posle ove naprave moj android telefon mi deluje kao uredjaj iz kamenog doba.

ASUS

pre 9 godina

Citam ove negativne komentare I nemogu da verujem . Zavist ili jednostavno niko od vas nije ni dotakao ovaj laptop. Vec dugo imam ovaj leptop i radi ko azdaja. Ima samo jednu manu ili bolje reci moja greska je u pitanju. Godine, sta li...Keyboard ima svoju bateriju i puni se preko micro USB kabla koje se spoji sa samim tabletom. Na keyboard-u ima On/Off switch. Ako power down laptop a zaboravite da iskljucite switch na keyboard-u baterija ce se isprazniti jer keyboard jos uvek radi. Posle dan-dva bice prazna. Ali nije proble. Spojite USB cable i radice odmah i naravno napunice bateriju. Nekada u zurbi covek se zaboravi ... ili godene, sta li. Osim toga besprekoran laptop za pare. ASUS je odlicna firma.

suvi vrat

pre 9 godina

Uvek sa zadovoljstvom čitam testove gospodina Stevanovića, čak i kada me proizvod ne interesuje previše on to odradi profesionalno. Bravo

hibiskus

pre 9 godina

ove godine je izaslo par "jeftinijih" a vrlo dobrih tableta sa punim 8.1 windowsom. Ja sam uzeo Toshiba encore wt8 tablet 8" ekran, 2 gb rama, 32gb interne memorije i pokazalo se da su ovi novi intelovi procesori vrlo dobri!
Pored standardnih kancelarijskih poslova i surfa koji rade bez problema, na tabu sam uspesno pokrenuo world of tanks, wow, fallout 3, dota 2. Kud ces vise za integrisanu grafiku.
Zasto su u nove serije tableta kao sto je ovaj t100 i encore 2, stavili slabiji procesor (atom N3735 - atom N3740) i duplo manje rama (1gb) ne znam, ali mislim da su time unazadili celu granu jeftinih a vrlo korisnih tableta

Veliki brat

pre 9 godina

Nije mi jasno da forsiraju 1-2GB kad memorija nije toliko skupa (pa neka i uređaj bude skuplji za toliko).

Ali, ako hoćete Asus sa 4GB, morate uzeti T200 ili T300 koji koštaju poprilično više - čak najjeftiniji T300 (doduše, 13" ekran) košta duplo više od najskupljeg T100.

Uz 4GB memorije ovo bi bio odličan uređaj za poslovne korisnike, nastavnike u školama, studente...

bane

pre 9 godina

ja imam "stariji" T100TA DK005H sa 2gb rama, što je sasvim dovoljno i za, verujte mi, rad u PS ili Premier-u (bavim se time). Komp kida.

WP

pre 9 godina

Za ove pare Nexus 7 I dodatno tastaturu, ostaje vam 10 000 u dzepu I imate 2gb ram memorije.(NemanjaBB, 2. decembar 2014 12:36)
I na Nexusu pokreneš NIJEDNU business level aplikaciju. Win 8.1 u ovoj formi je 10 godina ispred Androida i to se neće skoro promeniti. Zato celo tablet tržište stagnira a win tableti imaju rast od 67% u 2014. Sigurno zato što Android "kida"

Lošmi

pre 9 godina

Vidim da većina ovih što porede uređaj sa nekim androidima u stvari i nema pojma čemu služi T100, i takvi uređaji. Kome treba tablet da igra Ninja Fruits, ovo nije uređaj za njega. Meni je T100 otkrovenje. Iako me je prodavac pokušao da ubedi da mi uvali neki 15.6" laptop sa BING vindozima, pod sloganom "evo ti pravi laptop za iste pare". To je totalno kretenski pristup, jer T100 nije laptop, i meni kao laptop i nije trebao jer već imam i laptop i desktop.
Od kad sam vlasnik ovog mališe, gomilu stvari završavam na njemu, ne samo privatno nego i poslovno. Idealan za prezentacije, nezamenljiv kad sam na putu, pa čak i za zezanje (gledam D3GO televiziju na SBB-u kad sam u inostranstvu preko njega, ne moram vucaram notebook, i baterija mi traje beskonačno). Dobiješ kompletan sistem za 300 jura, sa svim programima i zezalicama koje ti trebaju i stvarno ... ovo je super stvar, ovi što ne kapiraju verovatno nisu ni probali ili im možda stvarno ne treba zbog prirode posla ili šta god da je ...

oroki

pre 9 godina

Preveliki i pretezak za jedan tablet, performanse ispod prosjeka. Koristim Microsoft surface RT star dvije godine, mnogo ljepse dizajniran (makar meni), 1 GB RAM memorije vise nego Asus. Ostalo manje - vise isto, osim cijene. Ovaj Surface je sada prilicno jeftin. A to da mogu da odmjene lap-top... Mozda mogu meni, kome je potreban internet browser i microsoft ofice, poneka igrica i aplikacija sa windos store-a, ali jos je to daleko od adekvatne zamjene za lap-top

Boki

pre 9 godina

То значи да нешто са тобом није у реду. Иако пише у тексту да има вредност за пословне кориснике, ова справа нема довољно снаге и прегледности, али може да послужи као помоћна направа и за забаву. (cp6uH, 02. decembar 2014 14:19)

Za Photoshop CS (verzija 8) je sasvim dovoljan 1gb ram-a. Uz tu rezoluluciju ekrana, dovoljno je upotrebljiv za 99% poslovnih korisnika.

cp6uH

pre 9 godina

To znači da na Asus Transformer možete da instalirate bílo koji desktop program poput Photoshopa ili Visual Studia!!!
(---, 2. decembar 2014 12:02)

То значи да нешто са тобом није у реду. Иако пише у тексту да има вредност за пословне кориснике, ова справа нема довољно снаге и прегледности, али може да послужи као помоћна направа и за забаву.

aca

pre 9 godina

@србин: Baš se tripuješ, toliko da ne čuješ šta kažu korisnici. Ne, ovo nije primarni računar za photoshop. Ne, nije ni najbolji i najbrži za word. Uopšte nije neki za gejmere, kao prvi izbor. Ali je idealan za sve one kojima treba drugi, lakši, pristpačniji, uvek uz tebe računar. I da, na njemu može i photoshop ako zagusti. I word, excel legalno i besplatno, super rade. I da se poigram u avionu. Pa gledam serije i filmove...
Ma bre, milina.
Eto, toliko. A u pravu si da je brzi i bolji alienware i g751 rog.
Isto je brži ferrari od smarta, ali to niko pametan ne spori i poredi. To su različiti svetovi, svako svoju svrhu ima...

baki

pre 9 godina

Samo da nije ko moj Asus transformers pad 103c,više bio u servisu nego kod mene opet ga šaljem,neće da napuni bateriju kako treba te 70,80,92%,ima isti procesor kao ovaj samo je na Androidu kit-ket.

Blue

pre 9 godina

Fenomenalna stvar ali jedan veliki problem. Na windows tabletima ne mogu da se instaliraju aplikacije na SD karticu vec samo internu memoriju, tako da se interna brzo napuni, a SD kartica sluzi samo za skladistenje fajlova, slika...

Inace Windows je savrsen OS za tablet, a sve sam ih probao.

mrzim FB

pre 9 godina

Hahaha,u maloj Srbiji vece je uvek bolje. Kako onda objasnjavate da se u automobilskoj industriji sve vise prave motori manje kubikaze, manje potrosnje, koji idu isto ili bolje od predhodnika? Da li se novi procesori prave da budu jaci ili da zadrze brzinu sa manje utrosene energije? Ne znaci da je 2 ili 4GB memorije uvek bolje, ako nije dobro uradjena optimizacija OS-a, cak kod ovog uredjaja SSD sigurno preuzima deo operacija, pa niko nije blesav da napravi proizvod koji ne sluzi nicemu, po te pare.
Ovde je pitanje vise potrebe nas korisnika, da li hocemo kucni racunar-laptop ili racunar koji zelimo da ponesemo sa sobom i koristimo ga van kuce. Ja kod T100 vidim prednost baterije, touch ekrana kad ga koristis kao tablet, dimenzija, pa cak i legalnog Win i Office-a (ne moram da jurim kuma svakih godinu dana da mi reinstalira komp). Ostale komponente mogu biti bolje, ali sto bi placao nesto skuplje ako ne moram.
Chromebook uredjaji mislim da su bezbeze i da se nikada necu odluciti da mi neko cacka po licnim stvarima ako mogu da biram, ali ovi hibridi su vise nego dobrodosli. Moj glas je za T100 :)

Mrki

pre 9 godina

Ko želi pristojan hibridni uređaj slobodno neka pazari Lenovo Miix 2 10. Postoiji u verziji sa 64 i 128 GB memorije za skladištenjenpodataka podržava mini sd kartice do 32 GB, RAM je 2 GB. Tastatura je (upoređivao sam sa drugim Lenovo laptopom od 17 inča) iste veličine - naravno nema izdvojeni numerički deo. Uređaj je od aluminijuma i deluje veoma pouzdano. Imao sam prilike da ga koristim uporedo sa Asusom TF 100 i pored veće rezolucije 1920x1200 poseduje i bolji tačped. Jedina nazovi mana mu je fiksni položaj tableta u odnosu na tastaturu - meni lično ne smeta ni najmanje. Slika mu je kristalno oštra i jasna za razliku od TF 100.

T3

pre 9 godina

Kupio zeni pre par meseci T100TA (32GB). Sprava je hardverski ok. uspeo sam da pokrenem npr. AutoCad2007. Ali win 8 je za mene tezak promasaj na koji jednostavno ne mogu da se naviknem. U pocetku je postojao problem sa paljenjem (pritiskas dugme po 5 min) pa je to otklonjeno updateom. Svaki put kad iskljucim uredjaj win krene sa updateom, u pocetku ok, ali svaki put smara. Interface win 8, mislim da je suludo komentarisati, sve u fazonu radilo je sve super i u win 7 ali smo sve izmenili jer nam je to bio hir (a nama price o ustedi nekoliko delica sekunde - ma pali).
Bilo kako bilo, kao koncept jako zanimljiva sprava, i treba pohvaliti Asus, koji, kako se makar meni cini, najvise eksperimentise.

cp6uH

pre 9 godina

Ајд добро, признајем да сам погрешио. Ово је ипак идеалан рачунар за Виндоуз 8, послове уређивања докумената и за рад на Фотошопу са дијагоналом екрана од чак 25 cm и чак 1 GB рам меморије. Сад потражите паре од родитеља и трк у радњу док пословни корисници нису све залихе разграбили.

Bojan

pre 9 godina

Ovo je jedan od uredjaja koji razmatarm.. interesuje me ima li neko od vas iskustva sa drugim slicnim uredjajima? 2GB RAM bi bio minimum, ssd memorija i prije svega da je tastatura dobra za cesto koriscenje, sa normalnim razmakom izmedju tastera i bez nakaradno smanjenih tastare

cp6uH

pre 9 godina

@aca, одбиј, нисам ја крив што не можеш да схватиш прочитано. Прочитај поново шта сам писао, можда „истрипујеш“ да (донекле) делимо исто мишљење.

Dejan

pre 9 godina

Лепа машиница! Усмерена управо ка просечном кориснику! Ред филмова, ред музике, офис пакет и још понеки не много захтеван програм, те и неке не претерано захтевне игрице и то је то! За толико пара мање више сасвим пристојан уређај. Ја користим већ 2 године Transformer TX300CA, али то је већ сасвим нека друга прича. Сама идеја за ову линију рачунара ми се свидела, ергономски су сасвим задовољавајући и апсолутно функционални! Е сад каква шкољка и срце унутра пре свега зависи од количине пара коју желите да издвојите! Asus Transformer има широк избор у овом произвоном сегменту па можете одабрати од оних врхунских са топ карактеристикама, па до оваквих са врло добром употребном вредности за разумну своту новца.

po_lule_duvana

pre 9 godina

Memorija max 2GB za Atom seriju za sada zbog memorijskog kontrolera. Win 8.1 je odlican.
ALI
Ovo je masinica za najosnovnije potrebe. Mozete da pokrenete sta hocete, to jeste istina, i da raduckate, ali ce na tome i da se zavrsi.
Npr, browser i par tabova (od popularnih browsera) i memorija je vec puna. Dodajte neki program za konektivnost (skype, gtalk, viber, pidgin) i memorija je gotova.

cp6uH

pre 9 godina

To znači da na Asus Transformer možete da instalirate bílo koji desktop program poput Photoshopa ili Visual Studia!!!
(---, 2. decembar 2014 12:02)

То значи да нешто са тобом није у реду. Иако пише у тексту да има вредност за пословне кориснике, ова справа нема довољно снаге и прегледности, али може да послужи као помоћна направа и за забаву.

oroki

pre 9 godina

Preveliki i pretezak za jedan tablet, performanse ispod prosjeka. Koristim Microsoft surface RT star dvije godine, mnogo ljepse dizajniran (makar meni), 1 GB RAM memorije vise nego Asus. Ostalo manje - vise isto, osim cijene. Ovaj Surface je sada prilicno jeftin. A to da mogu da odmjene lap-top... Mozda mogu meni, kome je potreban internet browser i microsoft ofice, poneka igrica i aplikacija sa windos store-a, ali jos je to daleko od adekvatne zamjene za lap-top

cp6uH

pre 9 godina

Ајд добро, признајем да сам погрешио. Ово је ипак идеалан рачунар за Виндоуз 8, послове уређивања докумената и за рад на Фотошопу са дијагоналом екрана од чак 25 cm и чак 1 GB рам меморије. Сад потражите паре од родитеља и трк у радњу док пословни корисници нису све залихе разграбили.

zoran

pre 9 godina

(Za ove pare Nexus 7 I dodatno tastaturu, ostaje vam 10 000 u dzepu I imate 2gb ram memorije.(NemanjaBB, 2. decembar 2014 12:36))
NEXUS 7 je samo 7" tablet igrackica.

T3

pre 9 godina

Kupio zeni pre par meseci T100TA (32GB). Sprava je hardverski ok. uspeo sam da pokrenem npr. AutoCad2007. Ali win 8 je za mene tezak promasaj na koji jednostavno ne mogu da se naviknem. U pocetku je postojao problem sa paljenjem (pritiskas dugme po 5 min) pa je to otklonjeno updateom. Svaki put kad iskljucim uredjaj win krene sa updateom, u pocetku ok, ali svaki put smara. Interface win 8, mislim da je suludo komentarisati, sve u fazonu radilo je sve super i u win 7 ali smo sve izmenili jer nam je to bio hir (a nama price o ustedi nekoliko delica sekunde - ma pali).
Bilo kako bilo, kao koncept jako zanimljiva sprava, i treba pohvaliti Asus, koji, kako se makar meni cini, najvise eksperimentise.

Mrki

pre 9 godina

Ko želi pristojan hibridni uređaj slobodno neka pazari Lenovo Miix 2 10. Postoiji u verziji sa 64 i 128 GB memorije za skladištenjenpodataka podržava mini sd kartice do 32 GB, RAM je 2 GB. Tastatura je (upoređivao sam sa drugim Lenovo laptopom od 17 inča) iste veličine - naravno nema izdvojeni numerički deo. Uređaj je od aluminijuma i deluje veoma pouzdano. Imao sam prilike da ga koristim uporedo sa Asusom TF 100 i pored veće rezolucije 1920x1200 poseduje i bolji tačped. Jedina nazovi mana mu je fiksni položaj tableta u odnosu na tastaturu - meni lično ne smeta ni najmanje. Slika mu je kristalno oštra i jasna za razliku od TF 100.

ASUS

pre 9 godina

Citam ove negativne komentare I nemogu da verujem . Zavist ili jednostavno niko od vas nije ni dotakao ovaj laptop. Vec dugo imam ovaj leptop i radi ko azdaja. Ima samo jednu manu ili bolje reci moja greska je u pitanju. Godine, sta li...Keyboard ima svoju bateriju i puni se preko micro USB kabla koje se spoji sa samim tabletom. Na keyboard-u ima On/Off switch. Ako power down laptop a zaboravite da iskljucite switch na keyboard-u baterija ce se isprazniti jer keyboard jos uvek radi. Posle dan-dva bice prazna. Ali nije proble. Spojite USB cable i radice odmah i naravno napunice bateriju. Nekada u zurbi covek se zaboravi ... ili godene, sta li. Osim toga besprekoran laptop za pare. ASUS je odlicna firma.

---

pre 9 godina

Ovo pišem sa Asus Transformera T100. U tekstu nije pomenuto da postoje i druge verzije uredjaja osim onog sa 1gb rama, i 32gb lokalne memorije. Moj Asus ima ram od 2gb, eMMC od 64gb, i noviju verziju Intel Atom procesora od 1.43GHz umesto 1.33 GHz, koji može da dostigne 2.63GHz u turbo modu umesto 1.83GHz. Mogu da kažem da je tablet odličan. U tekytu nije dovoljno naglašena najveća prednost ovog tableta u odnosu na Android i slične tablete, a to je da na njemu radi pravi Windows 8.1. ne WindowsRT koji je instaliran na mobilnim telefonima i drugim tabletima. To znači da na Asus Transformer možete da instalirate bílo koji desktop program poput Photoshopa ili Visual Studia!!! Sve u svemu izuzetan uredjej za svoju cenu.

baki

pre 9 godina

Samo da nije ko moj Asus transformers pad 103c,više bio u servisu nego kod mene opet ga šaljem,neće da napuni bateriju kako treba te 70,80,92%,ima isti procesor kao ovaj samo je na Androidu kit-ket.

suvi vrat

pre 9 godina

Uvek sa zadovoljstvom čitam testove gospodina Stevanovića, čak i kada me proizvod ne interesuje previše on to odradi profesionalno. Bravo

bane

pre 9 godina

ja imam "stariji" T100TA DK005H sa 2gb rama, što je sasvim dovoljno i za, verujte mi, rad u PS ili Premier-u (bavim se time). Komp kida.

Veliki brat

pre 9 godina

Nije mi jasno da forsiraju 1-2GB kad memorija nije toliko skupa (pa neka i uređaj bude skuplji za toliko).

Ali, ako hoćete Asus sa 4GB, morate uzeti T200 ili T300 koji koštaju poprilično više - čak najjeftiniji T300 (doduše, 13" ekran) košta duplo više od najskupljeg T100.

Uz 4GB memorije ovo bi bio odličan uređaj za poslovne korisnike, nastavnike u školama, studente...

WP

pre 9 godina

Za ove pare Nexus 7 I dodatno tastaturu, ostaje vam 10 000 u dzepu I imate 2gb ram memorije.(NemanjaBB, 2. decembar 2014 12:36)
I na Nexusu pokreneš NIJEDNU business level aplikaciju. Win 8.1 u ovoj formi je 10 godina ispred Androida i to se neće skoro promeniti. Zato celo tablet tržište stagnira a win tableti imaju rast od 67% u 2014. Sigurno zato što Android "kida"

Boki

pre 9 godina

То значи да нешто са тобом није у реду. Иако пише у тексту да има вредност за пословне кориснике, ова справа нема довољно снаге и прегледности, али може да послужи као помоћна направа и за забаву. (cp6uH, 02. decembar 2014 14:19)

Za Photoshop CS (verzija 8) je sasvim dovoljan 1gb ram-a. Uz tu rezoluluciju ekrana, dovoljno je upotrebljiv za 99% poslovnih korisnika.

mrzim FB

pre 9 godina

Hahaha,u maloj Srbiji vece je uvek bolje. Kako onda objasnjavate da se u automobilskoj industriji sve vise prave motori manje kubikaze, manje potrosnje, koji idu isto ili bolje od predhodnika? Da li se novi procesori prave da budu jaci ili da zadrze brzinu sa manje utrosene energije? Ne znaci da je 2 ili 4GB memorije uvek bolje, ako nije dobro uradjena optimizacija OS-a, cak kod ovog uredjaja SSD sigurno preuzima deo operacija, pa niko nije blesav da napravi proizvod koji ne sluzi nicemu, po te pare.
Ovde je pitanje vise potrebe nas korisnika, da li hocemo kucni racunar-laptop ili racunar koji zelimo da ponesemo sa sobom i koristimo ga van kuce. Ja kod T100 vidim prednost baterije, touch ekrana kad ga koristis kao tablet, dimenzija, pa cak i legalnog Win i Office-a (ne moram da jurim kuma svakih godinu dana da mi reinstalira komp). Ostale komponente mogu biti bolje, ali sto bi placao nesto skuplje ako ne moram.
Chromebook uredjaji mislim da su bezbeze i da se nikada necu odluciti da mi neko cacka po licnim stvarima ako mogu da biram, ali ovi hibridi su vise nego dobrodosli. Moj glas je za T100 :)

cp6uH

pre 9 godina

@aca, одбиј, нисам ја крив што не можеш да схватиш прочитано. Прочитај поново шта сам писао, можда „истрипујеш“ да (донекле) делимо исто мишљење.

informaticar

pre 9 godina

kupio sam pre nekoliko meseci T100TA (32GB). Izuzetno sam zadovoljan, pravi prenosni uredjaj, lagan a ispunjava potpuno moje potrebe za mobilnom kancelarijom. Jedina mana je kratak kabl za punjenje, ali to sam resio. Pun windows 8.1 radi odlicno, za razliku od T100TAF ima USB 3.0. Baterija traje 10h. Posle ove naprave moj android telefon mi deluje kao uredjaj iz kamenog doba.

hibiskus

pre 9 godina

ove godine je izaslo par "jeftinijih" a vrlo dobrih tableta sa punim 8.1 windowsom. Ja sam uzeo Toshiba encore wt8 tablet 8" ekran, 2 gb rama, 32gb interne memorije i pokazalo se da su ovi novi intelovi procesori vrlo dobri!
Pored standardnih kancelarijskih poslova i surfa koji rade bez problema, na tabu sam uspesno pokrenuo world of tanks, wow, fallout 3, dota 2. Kud ces vise za integrisanu grafiku.
Zasto su u nove serije tableta kao sto je ovaj t100 i encore 2, stavili slabiji procesor (atom N3735 - atom N3740) i duplo manje rama (1gb) ne znam, ali mislim da su time unazadili celu granu jeftinih a vrlo korisnih tableta

Blue

pre 9 godina

Fenomenalna stvar ali jedan veliki problem. Na windows tabletima ne mogu da se instaliraju aplikacije na SD karticu vec samo internu memoriju, tako da se interna brzo napuni, a SD kartica sluzi samo za skladistenje fajlova, slika...

Inace Windows je savrsen OS za tablet, a sve sam ih probao.

po_lule_duvana

pre 9 godina

Memorija max 2GB za Atom seriju za sada zbog memorijskog kontrolera. Win 8.1 je odlican.
ALI
Ovo je masinica za najosnovnije potrebe. Mozete da pokrenete sta hocete, to jeste istina, i da raduckate, ali ce na tome i da se zavrsi.
Npr, browser i par tabova (od popularnih browsera) i memorija je vec puna. Dodajte neki program za konektivnost (skype, gtalk, viber, pidgin) i memorija je gotova.

Lošmi

pre 9 godina

Vidim da većina ovih što porede uređaj sa nekim androidima u stvari i nema pojma čemu služi T100, i takvi uređaji. Kome treba tablet da igra Ninja Fruits, ovo nije uređaj za njega. Meni je T100 otkrovenje. Iako me je prodavac pokušao da ubedi da mi uvali neki 15.6" laptop sa BING vindozima, pod sloganom "evo ti pravi laptop za iste pare". To je totalno kretenski pristup, jer T100 nije laptop, i meni kao laptop i nije trebao jer već imam i laptop i desktop.
Od kad sam vlasnik ovog mališe, gomilu stvari završavam na njemu, ne samo privatno nego i poslovno. Idealan za prezentacije, nezamenljiv kad sam na putu, pa čak i za zezanje (gledam D3GO televiziju na SBB-u kad sam u inostranstvu preko njega, ne moram vucaram notebook, i baterija mi traje beskonačno). Dobiješ kompletan sistem za 300 jura, sa svim programima i zezalicama koje ti trebaju i stvarno ... ovo je super stvar, ovi što ne kapiraju verovatno nisu ni probali ili im možda stvarno ne treba zbog prirode posla ili šta god da je ...

aca

pre 9 godina

@србин: Baš se tripuješ, toliko da ne čuješ šta kažu korisnici. Ne, ovo nije primarni računar za photoshop. Ne, nije ni najbolji i najbrži za word. Uopšte nije neki za gejmere, kao prvi izbor. Ali je idealan za sve one kojima treba drugi, lakši, pristpačniji, uvek uz tebe računar. I da, na njemu može i photoshop ako zagusti. I word, excel legalno i besplatno, super rade. I da se poigram u avionu. Pa gledam serije i filmove...
Ma bre, milina.
Eto, toliko. A u pravu si da je brzi i bolji alienware i g751 rog.
Isto je brži ferrari od smarta, ali to niko pametan ne spori i poredi. To su različiti svetovi, svako svoju svrhu ima...

Bojan

pre 9 godina

Ovo je jedan od uredjaja koji razmatarm.. interesuje me ima li neko od vas iskustva sa drugim slicnim uredjajima? 2GB RAM bi bio minimum, ssd memorija i prije svega da je tastatura dobra za cesto koriscenje, sa normalnim razmakom izmedju tastera i bez nakaradno smanjenih tastare

Dejan

pre 9 godina

Лепа машиница! Усмерена управо ка просечном кориснику! Ред филмова, ред музике, офис пакет и још понеки не много захтеван програм, те и неке не претерано захтевне игрице и то је то! За толико пара мање више сасвим пристојан уређај. Ја користим већ 2 године Transformer TX300CA, али то је већ сасвим нека друга прича. Сама идеја за ову линију рачунара ми се свидела, ергономски су сасвим задовољавајући и апсолутно функционални! Е сад каква шкољка и срце унутра пре свега зависи од количине пара коју желите да издвојите! Asus Transformer има широк избор у овом произвоном сегменту па можете одабрати од оних врхунских са топ карактеристикама, па до оваквих са врло добром употребном вредности за разумну своту новца.