Subota, 26.07.2014.

15:57

Deset je konkurenata, ali najbolji jeftini smartfon je...

Izvor: Tportal.hr

Deset je konkurenata, ali najbolji jeftini smartfon je... IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

52 Komentari

Sortiraj po:

Stefan

pre 9 godina

Android je smece,prvo nikada jeftini androidi nisu videli update,drugo koce se ko ludi,trece kvalitet tih telefona je ocajan! Lumia 530 je pobednik ako gledate tu klasu telefona! WP je najbolja platforma pa neka se ljuti ko hoce,ja koristim obe i mogu reci da je WP daleko ispred Androida po kvalitetu,a android ima vise funkcija,pa kome sta treba neka kupi!

Dostana

pre 9 godina

Jeste ljudi, reklama ko reklama, (ko je bolji "Pepsi Max" ili "Coca-Cola Light").
Ova je direktno upućeno kao odgovor na agresivnu reklamnu kampanju onog đubreta od telefona zvanog Lenovo "Motorola E". I šta se ložite, ima dovoljno kupaca u Indiji i Africi i za ovu klasu smartphon-a...

Joe

pre 9 godina

Ne znam da li Lumija 530 najbolja kupovina, ali znam da je B92 najgora aplikacija koju imam na WP. I dalje je na verziji 1.0.0.0 i radi očajno. Hoćemo update! Pa 100 puta manje dobri developeri imaju koliko toliko redovna ažuriranja, to je neophodno za stabilan rad.

Master marketing menađžer

pre 9 godina

Ljudi, šta se ložite, u pitanju je reklama, naravno da će ono što se reklamira ispasti najbolje. Još niko nije snimio reklamu u kojoj kaže "naš proizvod je onako, dobar, nije baš nešto ali eto kupite ga". BTW pošto vidim da ste svi zagriženi zagovornici određenih marki telefona, ajmo sad da prošitimo priču. Ja imam Siemens fen za kosu, a Braun je teški krš. Eto bacio sam kosku, navalite sa replikama.

expRt

pre 9 godina

ala ste nalozeni:) Dakle android je smece naspram wp8 i tacka! Koristim android od verzije 1.0, od 2008, prosao sam sve verzije i sigurno preko 100 custom romova, koristio i low end i premium modele, uglavnom nexuse, i jedva cekam da mi istekne ugovor i da uzmem koji god winphon za dinar! Zena ima i njakao sam ga i ne mogu da ga zabodem. Jeste kod multitaskinga loaduje, ali u sred tog loadovanja uvek mozes home i ladno ce se vratiti. Bez laga! Najjaci androidi kada se app zabode i loaduje/resumeuje i oces home ili phone/message(neku osnovnu funkciju) zabode se, zalaguje, ucitava widgete posle i minutima! Zao mi da priznam ali microsoft je ovo odradio kako treba.

Nenad11

pre 9 godina

@exe platio sam telefon 2 000 dinara u telenoru. Isao sam sa drugom da on uzme LG G2, a ja sam postpaid korisnik godinama, pa sam uzeo telefon eto jer je bio "dzabe", uzeo sam ga jer ima jako dugo trajanje baterije, mali je potrosac baterije, a baterija je velika, kamera bolja od nekih "premium" modela, a odlicno izgleda u zutoj boji, zato sam ga uzeo. Koliko znam premium modeli su iphone 5/5s, LG g2, sada vec G3, Samsung S 4/5, trojka vise nije premijum model... Ti svi modelu kostaju oko 500e. Drug je LG g2 platio 42 000 i dve godine ugovora. Ja imam veci paket, pa sam dao manje novca, a i jeftiniji telefon sam uzeo. I da ljubitelj sam nokie sa 512 mb ram memorije, jer radi odlicno i kvalitet izrade je na vrhunskom novou

exe

pre 9 godina

@nenade pa ti prvi bacas pare na nokiu 720 480x800 512 mb rama a za 200 eu kolko kosta imas Sony M2 pa uporedi malo specifikacije ... A premium tel ne kosta 500 eu znas imas premium telefone i od 200 eu a to sto se lozis na nokiu nije moj problem ....

Nenad11

pre 9 godina

@ exe "kupi neki premium android"? Mislis da svako moze to sebi da priusti? Mislis da roditelji klincima pogotovo u Srbiji mogu da kupe telefone od 500+e? Neko zeli samo telefon, nece da ide okolo da prica da ima 2 giga rama, nego mu je dosta 512 mb, ako telefon radi fluidno i ne zanima ga koliko ima ram memorije, ova nokia je 85E, sto je 6x manje od premium androida. Meni tata ima dva iphona 5 i 5s, on koristi samo pozive i retko mail. On slucajno moze da priusti, ali da ne moze njemu bi ova nokia od 85 e savrseno radila posao. Ja koristim lumiu 720, ima 512 mb ram memorije, samo dual core na 1 ghz. Imam bolju kameru od njega na mnogo skupljem telefonu, jedino sto ja ne mogu da igram neke zahtevnije igre, ali to me ni ne zanima. Imam gaming lap top savrsen i7 procesor 4 generacije, 8 gb ram memorije, NVIDIA GeForce GT 750M 2GB GDDR5, 1Tb hard disk, full hd touch ekran i nemam ni jednu igricu instaliranu, tako da nemaju svi iste potrebe i ne koriste svi sve mogucnosti

Medo medeni

pre 9 godina

Brate sve je to jeftino smece i nista ne valja,,svi ti Android smarthphonovi su samo jeftina plastika i neki bezvezni staromodni software koji ima kao nesto al nema zapravo nista,nit grafiku nit funkcionalnost nit bilo sta.
kupis fino Iphone i sredis stvar ima kvalitet brzinu stabilnost funkcionalnost snagu grafiku bezbroj mogucnosti sigurnost u svakom pogledu.
APPLE THE BEST!!!!!!

anarhitekta

pre 9 godina

najbolji "budget" phone trenutno je samsung galaxy s3 i9300 po meni (jer koristim android) ili iphone 4 (stariji model).

nema tu mnogo mudrolije, jednostavno sacekas najjace firme da izbace 1 ili dva nova modela, odna onom "najboljem od prije dvije godine) padne cijena, a i dalje je zvijer.

nisam se vodio samo ovim, naprotiv. testirao sam s3 na benchmarku, jer ove fore tipa "wow, kako je brz, vidi vidi kameru sto je dobraaaa" kod mene ne piju vode. odradio sam mu sve moguce testove bez rootovanja i gurao ga da vidim dokle moze da ide pod punom memorijom. rezultati su impresivni, kako benchmark testova tako i trajanja baterije.
Naravno, stari iphone ili s3 nisu u rangu novog iphone ili s5 koji stvarno ubija na svakom testu, ali s obzirom da su jedno 30% slabiji a 50 i vise posto jeftiniji, onda je rezultat logican. za mene je s3 stvarno bang for a buck.

doduse volio bih da testiram ovaj "one plus one" telefon, izgleda kao dobar na rivjuovima.

Tivadar

pre 9 godina

Za Srbiju danas ne znam, posto je kod nas jako teško biti pametan sa kupovinom telefona, ali ova vest je univerzalna, pa cu zato reci da onome kome je u današnje vreme puno da da za MotoX, Nexus ili OnePlus One, a ima Američku platu, taj ne treba da kupi smartfon. Ja to ovako gledam: Za 180e cu da kupim telefon koji ce mi ići na živce, a za 280e mogu da kupim džepni računar koji je udobno koristiti, sa kojim mogu da streamujem filmove na smart TV, pretrazujem internet, koristim ga za sve moguće poslovne svrhe, igram igre, uslikam trenutak do kog mi je stalo...

exe

pre 9 godina

Od Nokie jedino vredi 930 i1520 ovo ostalo je smehoteka losa rezolucija 480x800 na 820 720 itd ...A vi sto se lozite na wp kako je fluidan brz stabilan pitanje za vas a sto to wp pokrece koju animaciju proces....I onda se jave experti kako wp sa 512 mb rama kida android od 1024 druze danas je standard 2 giga znas inace ni ta nokija ne bi stavljala u svoje aparate 2 giga da je zadovoljavajuce 512 .Nemam nista protiv WP al mnogo prdite na android .Kupi rodjace neki premium android pa onda vidi sta je bolje a o zatvorenom sistemu WP da ne pricam .....

Mr.X

pre 9 godina

Ovo je sramota. To sa quad fazonima je vise marketinski trik nego realnost. Mnogo zavisi koja generacija CPU-a se koristi i koji graficki cip.

Pa kad benchujete A7 dual core sa andredno 300 chipsetom na istoj frekvenciji sa A5 quad i andreno 200 , ovaj prvi ga dobija za glatkih 10% u performansama.

Ove specifikacije ima ZTE blade V i jos 512 ram-a vise (duplo vise od nokie 530). Cena mu je oko 12000 din , sto znaci oko nekih 130 dolara kod nas. Nokija je pocela da se sluzi ZTE fazonima .... sramota. Sto ne pokupe neki fazon od Lenova ili LG-a koji imaju bash dosta modela sirotinjskih sa dosta jakim sirovim hardverom za oko 160 dolara( Lenovo A680 , LG L70 , LG L80 i slicno).

Alternativa

pre 9 godina

Ni jedan od ponuđenih odgovra ... xexe ko na izborima :)
Najbolji telefon u odnosu cena/kvalitet je sigurno Xiaomi Red Rice
(aaaa, 26. jul 2014 16:33)

Bravo to sam i ja hteo da napisem, nedavno sam dobio Xiaomi Red Rice 1S sa Qualcom procesorom i radi fantasticno, najbolje od svega je MIUI sistem (verzija androida) koji je toliko prilagodjen mobitelu da je to neverovatno, dobri su i drugi kineski proizvodjaci ZOPO, OPPO, JIAYU, LENOVO, CoolPad..., ali Xiaomi je prica za sebe iskljucivo zbog svoje verzija android sistema, i pokazao je da Anroid moze biti stabilan i brz koliko i iOS.

oki

pre 9 godina

volim lumia modele i voleo bih da kupim jednu ali svaku jeftinu lumiu , sve do 630 mozda i dalje , upropaste stavivsi samo 512 mb ram...mislim stvarno quad core i 512 mb , malo se ne slaze... tek od 920 ima vise ram-a ali oni su preskupi za mene posto trazim jeftin uredjaj sa jednostavnim i brzim OS koji ipak moze dosta toga a lumia modeli su savrseni u toj kategoriji...i obavezno ubacite blic...i bilo bi lepo da vidimo model oko 150-200 € sa bar 768 mb rama a jos bolje 1 gb

Igor

pre 9 godina

Kome ne smetaju ograničenja Windows Phone-a neka izvoli. Kod nas geek-ova to malo teže prolazi. Zato sam se ja opredelio za HTC Desire 500, nije savršen, ali me dobro služi. Inače najbolje za male pare za koje sam ja čuo su Doogee telefoni, ali naravno u faking Srbiji nemaju zvaničnog uvoznika.

Rodja

pre 9 godina

Znači, dobili smo novu kategoriju kvaliteta: da li može da se nabavi piratizovan softver za dati OS ili ne. Ovo polako prelazi u ludilo. (Marx, 26. jul 2014 21:16)

Na cemu mislis da su izgradili globalnu popularnost Microsoft u pc svetu i Android u svetu mobilnih?

Goran Matić -Split

pre 9 godina

Najbolji jeftini smartphonei su: Zopo, Oppo, Jiayu, Thl, Doogee, Xiaomi, Mobiwire i slične kineske marke u odnosu cijena - kvaliteta / specifikacije. Sve ostalo je precijenjeno i razvikano.

Marx

pre 9 godina

@ (Dare, 26. jul 2014 16:22)

Znači, dobili smo novu kategoriju kvaliteta: da li može da se nabavi piratizovan softver za dati OS ili ne. Ovo polako prelazi u ludilo.

elmin

pre 9 godina

ja sam kupio huawei y300, telefon kosta 75 eu ,radi ko sat i za te pare bolji je od skupljih androida,lumiu nisam imao nikako ali gledajuci ove specifikacije bolji je moj huawei,ali svako ima svoj ukus,.

zap

pre 9 godina

Imam Lumiu 525 od kad su je izbacili na trziste (pocetak 2014) i odusevljen sam, kako telefonom tako i OS na njemu (sada je Windows 8.1) Sve je neuporedivo lakse i brze uraditi na ovom telefonu nego na Adroidphone-u, sistem je nekako intuitivniji, jednostavniji, lepsi i mozete ga prilagoditi po vasem ukusu. I veoma je brz!

Totalni amater

pre 9 godina

Nešto razmišljam, kome je uopšte potreban ovakav telefon? Neko će da kaže, nezahtevnim korisnicima, koji traže fluidan rad i puno mesta za aplikacije. OK, pokažite mi samo jednog korisnika koji ima instalirano puno aplikacija, a ne treba mu fokus na kameri, zadovoljava se sa 480p videom i dovoljan mu je ekran "onako" kvaliteta? Mislim da takav korisnik ne postoji. Ako nekom ne trebaju nikakve napredne opcije, ne trebaju mu ni aplikacije. I može da kupi običan telefon za dinar, dolar ili evro, koji se dele na svakom ćošku.
Ovaj telefon će, očigledno, doživeti istu sudbinu kao i Nokijin izlet u svet Androida. Biće zaboravljen mesec dana nakon pojavljivanja na tržištu.

komsija

pre 9 godina

Ovo upoređivanje je kao kad bi uspoređivao juga sa nekih 10 drugih auta pa kažeš: jugo zauzima manje prostora pa izbaciš majbaha , ili, registracija za jugo je manja nego za porše pa i njega izbaciš. Na kraju jugo ostane sam i proglasi se za najbolji auto, kao i ova Microsoft nokia lumia 530.

Resenje

pre 9 godina

Kupis Galaxy Young za 85 evra (cena kod nas bez ugovora) i resen problem. To je jeftin telefon, a ne ivi sto su u proizvodnji 85 a kod nas 130.

Milann

pre 9 godina

Najveca prednost nokie je stabilnost sistema! Sto je i najvaznije, ko nije koristio windows phone, moze pricati o androidu i njegovim prednostima do sutra! Nadjite android i windows phone da rade isto na 512 MB rama pa pricajte, windows ga jede u svim segmentima osim u aplikacijama sa prdenjem i podrigivanjem na androidu!

Highway

pre 9 godina

Uopste Nokijini budzet telefoni 520,525,630,530 nemaju konkurenciju kod android telefona,android nikada nece raditi na 512mb rama kao Nokia.O kvalitetu izrade da ne trosimo reci,za nokiine telefone barem po meni uopste nije potrebna silikonska futrola.

komsija

pre 9 godina

Apple, Samsung, HTC pa sad i
Microsoft više ne znaju napraviti reklamu A da nekog ne pljunu ili da konkurenciju ne prikažu naopako. A i sami korisnici postaju kao i te kompanije. Neki gadan virus hara ali nije u telefonima.

Vladica

pre 9 godina

a glavna mana mu je M$ OS, i tu tesko da ista moze pomoci.
bye bye MS Nokia, reče 15000 radnika koji su pravili dobre Nokia telefone a koje je M$ oterao.

Mile

pre 9 godina

Drugim recima, cuvajte svoje Lumije 520. Mora biti jeftinija od Lumije 520 da bi ovaj downgrade imao smisla. Losiji ekran, prepolovljena interna memorija, slabiji procesor, slabija kamera.

ana

pre 9 godina

Zanimljiva reklama,meni se svidja ova lumia,neki od ovih telefona ima prednost npr.huawei y530 ima blic i prednju kameru dok lumia to nema.

Dare

pre 9 godina

Prednost sto se prodaje u 4 boje i sto ima 15gb virtuelnog prostora i sto ima 4-jezgarni procesor koji ne moze da potera 720p sa 30fps? Za bilo koji Android mozes skinuti pune verzije aplikacija sa neta za dž. od navigacije do bilo kog Office paketa ili igrice.

Kunta Kinte

pre 9 godina

Ovo je kao da poredis novi Mercedes A klase za Golfom II iz 1986. Barem 5 od navedenih 9 konkurentskih modela su End of Life, ako ne cak i vise od toga. Npr, LG L5II je EOL vec nekih 5 meseci, a za L3 i da ne pricam, preko godinu i po dana. Sto ne uporedite s necim sto je tek izaslo, pa da onda vidimo gde je nova Nokia na toj tabeli? A i vi s B92, nemojte prenositi/prevoditi sve moguce tekstove cisto da bi ispunili dnevnu kvotu i popunili prostor.

Kunta Kinte

pre 9 godina

Ovo je kao da poredis novi Mercedes A klase za Golfom II iz 1986. Barem 5 od navedenih 9 konkurentskih modela su End of Life, ako ne cak i vise od toga. Npr, LG L5II je EOL vec nekih 5 meseci, a za L3 i da ne pricam, preko godinu i po dana. Sto ne uporedite s necim sto je tek izaslo, pa da onda vidimo gde je nova Nokia na toj tabeli? A i vi s B92, nemojte prenositi/prevoditi sve moguce tekstove cisto da bi ispunili dnevnu kvotu i popunili prostor.

komsija

pre 9 godina

Ovo upoređivanje je kao kad bi uspoređivao juga sa nekih 10 drugih auta pa kažeš: jugo zauzima manje prostora pa izbaciš majbaha , ili, registracija za jugo je manja nego za porše pa i njega izbaciš. Na kraju jugo ostane sam i proglasi se za najbolji auto, kao i ova Microsoft nokia lumia 530.

komsija

pre 9 godina

Apple, Samsung, HTC pa sad i
Microsoft više ne znaju napraviti reklamu A da nekog ne pljunu ili da konkurenciju ne prikažu naopako. A i sami korisnici postaju kao i te kompanije. Neki gadan virus hara ali nije u telefonima.

Highway

pre 9 godina

Uopste Nokijini budzet telefoni 520,525,630,530 nemaju konkurenciju kod android telefona,android nikada nece raditi na 512mb rama kao Nokia.O kvalitetu izrade da ne trosimo reci,za nokiine telefone barem po meni uopste nije potrebna silikonska futrola.

Mile

pre 9 godina

Drugim recima, cuvajte svoje Lumije 520. Mora biti jeftinija od Lumije 520 da bi ovaj downgrade imao smisla. Losiji ekran, prepolovljena interna memorija, slabiji procesor, slabija kamera.

Vladica

pre 9 godina

a glavna mana mu je M$ OS, i tu tesko da ista moze pomoci.
bye bye MS Nokia, reče 15000 radnika koji su pravili dobre Nokia telefone a koje je M$ oterao.

Milann

pre 9 godina

Najveca prednost nokie je stabilnost sistema! Sto je i najvaznije, ko nije koristio windows phone, moze pricati o androidu i njegovim prednostima do sutra! Nadjite android i windows phone da rade isto na 512 MB rama pa pricajte, windows ga jede u svim segmentima osim u aplikacijama sa prdenjem i podrigivanjem na androidu!

Dare

pre 9 godina

Prednost sto se prodaje u 4 boje i sto ima 15gb virtuelnog prostora i sto ima 4-jezgarni procesor koji ne moze da potera 720p sa 30fps? Za bilo koji Android mozes skinuti pune verzije aplikacija sa neta za dž. od navigacije do bilo kog Office paketa ili igrice.

Totalni amater

pre 9 godina

Nešto razmišljam, kome je uopšte potreban ovakav telefon? Neko će da kaže, nezahtevnim korisnicima, koji traže fluidan rad i puno mesta za aplikacije. OK, pokažite mi samo jednog korisnika koji ima instalirano puno aplikacija, a ne treba mu fokus na kameri, zadovoljava se sa 480p videom i dovoljan mu je ekran "onako" kvaliteta? Mislim da takav korisnik ne postoji. Ako nekom ne trebaju nikakve napredne opcije, ne trebaju mu ni aplikacije. I može da kupi običan telefon za dinar, dolar ili evro, koji se dele na svakom ćošku.
Ovaj telefon će, očigledno, doživeti istu sudbinu kao i Nokijin izlet u svet Androida. Biće zaboravljen mesec dana nakon pojavljivanja na tržištu.

ana

pre 9 godina

Zanimljiva reklama,meni se svidja ova lumia,neki od ovih telefona ima prednost npr.huawei y530 ima blic i prednju kameru dok lumia to nema.

Goran Matić -Split

pre 9 godina

Najbolji jeftini smartphonei su: Zopo, Oppo, Jiayu, Thl, Doogee, Xiaomi, Mobiwire i slične kineske marke u odnosu cijena - kvaliteta / specifikacije. Sve ostalo je precijenjeno i razvikano.

zap

pre 9 godina

Imam Lumiu 525 od kad su je izbacili na trziste (pocetak 2014) i odusevljen sam, kako telefonom tako i OS na njemu (sada je Windows 8.1) Sve je neuporedivo lakse i brze uraditi na ovom telefonu nego na Adroidphone-u, sistem je nekako intuitivniji, jednostavniji, lepsi i mozete ga prilagoditi po vasem ukusu. I veoma je brz!

elmin

pre 9 godina

ja sam kupio huawei y300, telefon kosta 75 eu ,radi ko sat i za te pare bolji je od skupljih androida,lumiu nisam imao nikako ali gledajuci ove specifikacije bolji je moj huawei,ali svako ima svoj ukus,.

anarhitekta

pre 9 godina

najbolji "budget" phone trenutno je samsung galaxy s3 i9300 po meni (jer koristim android) ili iphone 4 (stariji model).

nema tu mnogo mudrolije, jednostavno sacekas najjace firme da izbace 1 ili dva nova modela, odna onom "najboljem od prije dvije godine) padne cijena, a i dalje je zvijer.

nisam se vodio samo ovim, naprotiv. testirao sam s3 na benchmarku, jer ove fore tipa "wow, kako je brz, vidi vidi kameru sto je dobraaaa" kod mene ne piju vode. odradio sam mu sve moguce testove bez rootovanja i gurao ga da vidim dokle moze da ide pod punom memorijom. rezultati su impresivni, kako benchmark testova tako i trajanja baterije.
Naravno, stari iphone ili s3 nisu u rangu novog iphone ili s5 koji stvarno ubija na svakom testu, ali s obzirom da su jedno 30% slabiji a 50 i vise posto jeftiniji, onda je rezultat logican. za mene je s3 stvarno bang for a buck.

doduse volio bih da testiram ovaj "one plus one" telefon, izgleda kao dobar na rivjuovima.

Marx

pre 9 godina

@ (Dare, 26. jul 2014 16:22)

Znači, dobili smo novu kategoriju kvaliteta: da li može da se nabavi piratizovan softver za dati OS ili ne. Ovo polako prelazi u ludilo.

Nenad11

pre 9 godina

@ exe "kupi neki premium android"? Mislis da svako moze to sebi da priusti? Mislis da roditelji klincima pogotovo u Srbiji mogu da kupe telefone od 500+e? Neko zeli samo telefon, nece da ide okolo da prica da ima 2 giga rama, nego mu je dosta 512 mb, ako telefon radi fluidno i ne zanima ga koliko ima ram memorije, ova nokia je 85E, sto je 6x manje od premium androida. Meni tata ima dva iphona 5 i 5s, on koristi samo pozive i retko mail. On slucajno moze da priusti, ali da ne moze njemu bi ova nokia od 85 e savrseno radila posao. Ja koristim lumiu 720, ima 512 mb ram memorije, samo dual core na 1 ghz. Imam bolju kameru od njega na mnogo skupljem telefonu, jedino sto ja ne mogu da igram neke zahtevnije igre, ali to me ni ne zanima. Imam gaming lap top savrsen i7 procesor 4 generacije, 8 gb ram memorije, NVIDIA GeForce GT 750M 2GB GDDR5, 1Tb hard disk, full hd touch ekran i nemam ni jednu igricu instaliranu, tako da nemaju svi iste potrebe i ne koriste svi sve mogucnosti

Tivadar

pre 9 godina

Za Srbiju danas ne znam, posto je kod nas jako teško biti pametan sa kupovinom telefona, ali ova vest je univerzalna, pa cu zato reci da onome kome je u današnje vreme puno da da za MotoX, Nexus ili OnePlus One, a ima Američku platu, taj ne treba da kupi smartfon. Ja to ovako gledam: Za 180e cu da kupim telefon koji ce mi ići na živce, a za 280e mogu da kupim džepni računar koji je udobno koristiti, sa kojim mogu da streamujem filmove na smart TV, pretrazujem internet, koristim ga za sve moguće poslovne svrhe, igram igre, uslikam trenutak do kog mi je stalo...

Joe

pre 9 godina

Ne znam da li Lumija 530 najbolja kupovina, ali znam da je B92 najgora aplikacija koju imam na WP. I dalje je na verziji 1.0.0.0 i radi očajno. Hoćemo update! Pa 100 puta manje dobri developeri imaju koliko toliko redovna ažuriranja, to je neophodno za stabilan rad.

expRt

pre 9 godina

ala ste nalozeni:) Dakle android je smece naspram wp8 i tacka! Koristim android od verzije 1.0, od 2008, prosao sam sve verzije i sigurno preko 100 custom romova, koristio i low end i premium modele, uglavnom nexuse, i jedva cekam da mi istekne ugovor i da uzmem koji god winphon za dinar! Zena ima i njakao sam ga i ne mogu da ga zabodem. Jeste kod multitaskinga loaduje, ali u sred tog loadovanja uvek mozes home i ladno ce se vratiti. Bez laga! Najjaci androidi kada se app zabode i loaduje/resumeuje i oces home ili phone/message(neku osnovnu funkciju) zabode se, zalaguje, ucitava widgete posle i minutima! Zao mi da priznam ali microsoft je ovo odradio kako treba.

Master marketing menađžer

pre 9 godina

Ljudi, šta se ložite, u pitanju je reklama, naravno da će ono što se reklamira ispasti najbolje. Još niko nije snimio reklamu u kojoj kaže "naš proizvod je onako, dobar, nije baš nešto ali eto kupite ga". BTW pošto vidim da ste svi zagriženi zagovornici određenih marki telefona, ajmo sad da prošitimo priču. Ja imam Siemens fen za kosu, a Braun je teški krš. Eto bacio sam kosku, navalite sa replikama.

exe

pre 9 godina

Od Nokie jedino vredi 930 i1520 ovo ostalo je smehoteka losa rezolucija 480x800 na 820 720 itd ...A vi sto se lozite na wp kako je fluidan brz stabilan pitanje za vas a sto to wp pokrece koju animaciju proces....I onda se jave experti kako wp sa 512 mb rama kida android od 1024 druze danas je standard 2 giga znas inace ni ta nokija ne bi stavljala u svoje aparate 2 giga da je zadovoljavajuce 512 .Nemam nista protiv WP al mnogo prdite na android .Kupi rodjace neki premium android pa onda vidi sta je bolje a o zatvorenom sistemu WP da ne pricam .....

Stefan

pre 9 godina

Android je smece,prvo nikada jeftini androidi nisu videli update,drugo koce se ko ludi,trece kvalitet tih telefona je ocajan! Lumia 530 je pobednik ako gledate tu klasu telefona! WP je najbolja platforma pa neka se ljuti ko hoce,ja koristim obe i mogu reci da je WP daleko ispred Androida po kvalitetu,a android ima vise funkcija,pa kome sta treba neka kupi!

Alternativa

pre 9 godina

Ni jedan od ponuđenih odgovra ... xexe ko na izborima :)
Najbolji telefon u odnosu cena/kvalitet je sigurno Xiaomi Red Rice
(aaaa, 26. jul 2014 16:33)

Bravo to sam i ja hteo da napisem, nedavno sam dobio Xiaomi Red Rice 1S sa Qualcom procesorom i radi fantasticno, najbolje od svega je MIUI sistem (verzija androida) koji je toliko prilagodjen mobitelu da je to neverovatno, dobri su i drugi kineski proizvodjaci ZOPO, OPPO, JIAYU, LENOVO, CoolPad..., ali Xiaomi je prica za sebe iskljucivo zbog svoje verzija android sistema, i pokazao je da Anroid moze biti stabilan i brz koliko i iOS.

Resenje

pre 9 godina

Kupis Galaxy Young za 85 evra (cena kod nas bez ugovora) i resen problem. To je jeftin telefon, a ne ivi sto su u proizvodnji 85 a kod nas 130.

Nenad11

pre 9 godina

@exe platio sam telefon 2 000 dinara u telenoru. Isao sam sa drugom da on uzme LG G2, a ja sam postpaid korisnik godinama, pa sam uzeo telefon eto jer je bio "dzabe", uzeo sam ga jer ima jako dugo trajanje baterije, mali je potrosac baterije, a baterija je velika, kamera bolja od nekih "premium" modela, a odlicno izgleda u zutoj boji, zato sam ga uzeo. Koliko znam premium modeli su iphone 5/5s, LG g2, sada vec G3, Samsung S 4/5, trojka vise nije premijum model... Ti svi modelu kostaju oko 500e. Drug je LG g2 platio 42 000 i dve godine ugovora. Ja imam veci paket, pa sam dao manje novca, a i jeftiniji telefon sam uzeo. I da ljubitelj sam nokie sa 512 mb ram memorije, jer radi odlicno i kvalitet izrade je na vrhunskom novou

Mr.X

pre 9 godina

Ovo je sramota. To sa quad fazonima je vise marketinski trik nego realnost. Mnogo zavisi koja generacija CPU-a se koristi i koji graficki cip.

Pa kad benchujete A7 dual core sa andredno 300 chipsetom na istoj frekvenciji sa A5 quad i andreno 200 , ovaj prvi ga dobija za glatkih 10% u performansama.

Ove specifikacije ima ZTE blade V i jos 512 ram-a vise (duplo vise od nokie 530). Cena mu je oko 12000 din , sto znaci oko nekih 130 dolara kod nas. Nokija je pocela da se sluzi ZTE fazonima .... sramota. Sto ne pokupe neki fazon od Lenova ili LG-a koji imaju bash dosta modela sirotinjskih sa dosta jakim sirovim hardverom za oko 160 dolara( Lenovo A680 , LG L70 , LG L80 i slicno).

Rodja

pre 9 godina

Znači, dobili smo novu kategoriju kvaliteta: da li može da se nabavi piratizovan softver za dati OS ili ne. Ovo polako prelazi u ludilo. (Marx, 26. jul 2014 21:16)

Na cemu mislis da su izgradili globalnu popularnost Microsoft u pc svetu i Android u svetu mobilnih?

oki

pre 9 godina

volim lumia modele i voleo bih da kupim jednu ali svaku jeftinu lumiu , sve do 630 mozda i dalje , upropaste stavivsi samo 512 mb ram...mislim stvarno quad core i 512 mb , malo se ne slaze... tek od 920 ima vise ram-a ali oni su preskupi za mene posto trazim jeftin uredjaj sa jednostavnim i brzim OS koji ipak moze dosta toga a lumia modeli su savrseni u toj kategoriji...i obavezno ubacite blic...i bilo bi lepo da vidimo model oko 150-200 € sa bar 768 mb rama a jos bolje 1 gb

Dostana

pre 9 godina

Jeste ljudi, reklama ko reklama, (ko je bolji "Pepsi Max" ili "Coca-Cola Light").
Ova je direktno upućeno kao odgovor na agresivnu reklamnu kampanju onog đubreta od telefona zvanog Lenovo "Motorola E". I šta se ložite, ima dovoljno kupaca u Indiji i Africi i za ovu klasu smartphon-a...

exe

pre 9 godina

@nenade pa ti prvi bacas pare na nokiu 720 480x800 512 mb rama a za 200 eu kolko kosta imas Sony M2 pa uporedi malo specifikacije ... A premium tel ne kosta 500 eu znas imas premium telefone i od 200 eu a to sto se lozis na nokiu nije moj problem ....

Medo medeni

pre 9 godina

Brate sve je to jeftino smece i nista ne valja,,svi ti Android smarthphonovi su samo jeftina plastika i neki bezvezni staromodni software koji ima kao nesto al nema zapravo nista,nit grafiku nit funkcionalnost nit bilo sta.
kupis fino Iphone i sredis stvar ima kvalitet brzinu stabilnost funkcionalnost snagu grafiku bezbroj mogucnosti sigurnost u svakom pogledu.
APPLE THE BEST!!!!!!

Igor

pre 9 godina

Kome ne smetaju ograničenja Windows Phone-a neka izvoli. Kod nas geek-ova to malo teže prolazi. Zato sam se ja opredelio za HTC Desire 500, nije savršen, ali me dobro služi. Inače najbolje za male pare za koje sam ja čuo su Doogee telefoni, ali naravno u faking Srbiji nemaju zvaničnog uvoznika.

Medo medeni

pre 9 godina

Brate sve je to jeftino smece i nista ne valja,,svi ti Android smarthphonovi su samo jeftina plastika i neki bezvezni staromodni software koji ima kao nesto al nema zapravo nista,nit grafiku nit funkcionalnost nit bilo sta.
kupis fino Iphone i sredis stvar ima kvalitet brzinu stabilnost funkcionalnost snagu grafiku bezbroj mogucnosti sigurnost u svakom pogledu.
APPLE THE BEST!!!!!!

Highway

pre 9 godina

Uopste Nokijini budzet telefoni 520,525,630,530 nemaju konkurenciju kod android telefona,android nikada nece raditi na 512mb rama kao Nokia.O kvalitetu izrade da ne trosimo reci,za nokiine telefone barem po meni uopste nije potrebna silikonska futrola.

Vladica

pre 9 godina

a glavna mana mu je M$ OS, i tu tesko da ista moze pomoci.
bye bye MS Nokia, reče 15000 radnika koji su pravili dobre Nokia telefone a koje je M$ oterao.

elmin

pre 9 godina

ja sam kupio huawei y300, telefon kosta 75 eu ,radi ko sat i za te pare bolji je od skupljih androida,lumiu nisam imao nikako ali gledajuci ove specifikacije bolji je moj huawei,ali svako ima svoj ukus,.

Kunta Kinte

pre 9 godina

Ovo je kao da poredis novi Mercedes A klase za Golfom II iz 1986. Barem 5 od navedenih 9 konkurentskih modela su End of Life, ako ne cak i vise od toga. Npr, LG L5II je EOL vec nekih 5 meseci, a za L3 i da ne pricam, preko godinu i po dana. Sto ne uporedite s necim sto je tek izaslo, pa da onda vidimo gde je nova Nokia na toj tabeli? A i vi s B92, nemojte prenositi/prevoditi sve moguce tekstove cisto da bi ispunili dnevnu kvotu i popunili prostor.

exe

pre 9 godina

Od Nokie jedino vredi 930 i1520 ovo ostalo je smehoteka losa rezolucija 480x800 na 820 720 itd ...A vi sto se lozite na wp kako je fluidan brz stabilan pitanje za vas a sto to wp pokrece koju animaciju proces....I onda se jave experti kako wp sa 512 mb rama kida android od 1024 druze danas je standard 2 giga znas inace ni ta nokija ne bi stavljala u svoje aparate 2 giga da je zadovoljavajuce 512 .Nemam nista protiv WP al mnogo prdite na android .Kupi rodjace neki premium android pa onda vidi sta je bolje a o zatvorenom sistemu WP da ne pricam .....

Goran Matić -Split

pre 9 godina

Najbolji jeftini smartphonei su: Zopo, Oppo, Jiayu, Thl, Doogee, Xiaomi, Mobiwire i slične kineske marke u odnosu cijena - kvaliteta / specifikacije. Sve ostalo je precijenjeno i razvikano.

Resenje

pre 9 godina

Kupis Galaxy Young za 85 evra (cena kod nas bez ugovora) i resen problem. To je jeftin telefon, a ne ivi sto su u proizvodnji 85 a kod nas 130.

Totalni amater

pre 9 godina

Nešto razmišljam, kome je uopšte potreban ovakav telefon? Neko će da kaže, nezahtevnim korisnicima, koji traže fluidan rad i puno mesta za aplikacije. OK, pokažite mi samo jednog korisnika koji ima instalirano puno aplikacija, a ne treba mu fokus na kameri, zadovoljava se sa 480p videom i dovoljan mu je ekran "onako" kvaliteta? Mislim da takav korisnik ne postoji. Ako nekom ne trebaju nikakve napredne opcije, ne trebaju mu ni aplikacije. I može da kupi običan telefon za dinar, dolar ili evro, koji se dele na svakom ćošku.
Ovaj telefon će, očigledno, doživeti istu sudbinu kao i Nokijin izlet u svet Androida. Biće zaboravljen mesec dana nakon pojavljivanja na tržištu.

Milann

pre 9 godina

Najveca prednost nokie je stabilnost sistema! Sto je i najvaznije, ko nije koristio windows phone, moze pricati o androidu i njegovim prednostima do sutra! Nadjite android i windows phone da rade isto na 512 MB rama pa pricajte, windows ga jede u svim segmentima osim u aplikacijama sa prdenjem i podrigivanjem na androidu!

expRt

pre 9 godina

ala ste nalozeni:) Dakle android je smece naspram wp8 i tacka! Koristim android od verzije 1.0, od 2008, prosao sam sve verzije i sigurno preko 100 custom romova, koristio i low end i premium modele, uglavnom nexuse, i jedva cekam da mi istekne ugovor i da uzmem koji god winphon za dinar! Zena ima i njakao sam ga i ne mogu da ga zabodem. Jeste kod multitaskinga loaduje, ali u sred tog loadovanja uvek mozes home i ladno ce se vratiti. Bez laga! Najjaci androidi kada se app zabode i loaduje/resumeuje i oces home ili phone/message(neku osnovnu funkciju) zabode se, zalaguje, ucitava widgete posle i minutima! Zao mi da priznam ali microsoft je ovo odradio kako treba.

Dare

pre 9 godina

Prednost sto se prodaje u 4 boje i sto ima 15gb virtuelnog prostora i sto ima 4-jezgarni procesor koji ne moze da potera 720p sa 30fps? Za bilo koji Android mozes skinuti pune verzije aplikacija sa neta za dž. od navigacije do bilo kog Office paketa ili igrice.

zap

pre 9 godina

Imam Lumiu 525 od kad su je izbacili na trziste (pocetak 2014) i odusevljen sam, kako telefonom tako i OS na njemu (sada je Windows 8.1) Sve je neuporedivo lakse i brze uraditi na ovom telefonu nego na Adroidphone-u, sistem je nekako intuitivniji, jednostavniji, lepsi i mozete ga prilagoditi po vasem ukusu. I veoma je brz!

Igor

pre 9 godina

Kome ne smetaju ograničenja Windows Phone-a neka izvoli. Kod nas geek-ova to malo teže prolazi. Zato sam se ja opredelio za HTC Desire 500, nije savršen, ali me dobro služi. Inače najbolje za male pare za koje sam ja čuo su Doogee telefoni, ali naravno u faking Srbiji nemaju zvaničnog uvoznika.

komsija

pre 9 godina

Ovo upoređivanje je kao kad bi uspoređivao juga sa nekih 10 drugih auta pa kažeš: jugo zauzima manje prostora pa izbaciš majbaha , ili, registracija za jugo je manja nego za porše pa i njega izbaciš. Na kraju jugo ostane sam i proglasi se za najbolji auto, kao i ova Microsoft nokia lumia 530.

exe

pre 9 godina

@nenade pa ti prvi bacas pare na nokiu 720 480x800 512 mb rama a za 200 eu kolko kosta imas Sony M2 pa uporedi malo specifikacije ... A premium tel ne kosta 500 eu znas imas premium telefone i od 200 eu a to sto se lozis na nokiu nije moj problem ....

komsija

pre 9 godina

Apple, Samsung, HTC pa sad i
Microsoft više ne znaju napraviti reklamu A da nekog ne pljunu ili da konkurenciju ne prikažu naopako. A i sami korisnici postaju kao i te kompanije. Neki gadan virus hara ali nije u telefonima.

oki

pre 9 godina

volim lumia modele i voleo bih da kupim jednu ali svaku jeftinu lumiu , sve do 630 mozda i dalje , upropaste stavivsi samo 512 mb ram...mislim stvarno quad core i 512 mb , malo se ne slaze... tek od 920 ima vise ram-a ali oni su preskupi za mene posto trazim jeftin uredjaj sa jednostavnim i brzim OS koji ipak moze dosta toga a lumia modeli su savrseni u toj kategoriji...i obavezno ubacite blic...i bilo bi lepo da vidimo model oko 150-200 € sa bar 768 mb rama a jos bolje 1 gb

Stefan

pre 9 godina

Android je smece,prvo nikada jeftini androidi nisu videli update,drugo koce se ko ludi,trece kvalitet tih telefona je ocajan! Lumia 530 je pobednik ako gledate tu klasu telefona! WP je najbolja platforma pa neka se ljuti ko hoce,ja koristim obe i mogu reci da je WP daleko ispred Androida po kvalitetu,a android ima vise funkcija,pa kome sta treba neka kupi!

ana

pre 9 godina

Zanimljiva reklama,meni se svidja ova lumia,neki od ovih telefona ima prednost npr.huawei y530 ima blic i prednju kameru dok lumia to nema.

Marx

pre 9 godina

@ (Dare, 26. jul 2014 16:22)

Znači, dobili smo novu kategoriju kvaliteta: da li može da se nabavi piratizovan softver za dati OS ili ne. Ovo polako prelazi u ludilo.

Tivadar

pre 9 godina

Za Srbiju danas ne znam, posto je kod nas jako teško biti pametan sa kupovinom telefona, ali ova vest je univerzalna, pa cu zato reci da onome kome je u današnje vreme puno da da za MotoX, Nexus ili OnePlus One, a ima Američku platu, taj ne treba da kupi smartfon. Ja to ovako gledam: Za 180e cu da kupim telefon koji ce mi ići na živce, a za 280e mogu da kupim džepni računar koji je udobno koristiti, sa kojim mogu da streamujem filmove na smart TV, pretrazujem internet, koristim ga za sve moguće poslovne svrhe, igram igre, uslikam trenutak do kog mi je stalo...

Mr.X

pre 9 godina

Ovo je sramota. To sa quad fazonima je vise marketinski trik nego realnost. Mnogo zavisi koja generacija CPU-a se koristi i koji graficki cip.

Pa kad benchujete A7 dual core sa andredno 300 chipsetom na istoj frekvenciji sa A5 quad i andreno 200 , ovaj prvi ga dobija za glatkih 10% u performansama.

Ove specifikacije ima ZTE blade V i jos 512 ram-a vise (duplo vise od nokie 530). Cena mu je oko 12000 din , sto znaci oko nekih 130 dolara kod nas. Nokija je pocela da se sluzi ZTE fazonima .... sramota. Sto ne pokupe neki fazon od Lenova ili LG-a koji imaju bash dosta modela sirotinjskih sa dosta jakim sirovim hardverom za oko 160 dolara( Lenovo A680 , LG L70 , LG L80 i slicno).

anarhitekta

pre 9 godina

najbolji "budget" phone trenutno je samsung galaxy s3 i9300 po meni (jer koristim android) ili iphone 4 (stariji model).

nema tu mnogo mudrolije, jednostavno sacekas najjace firme da izbace 1 ili dva nova modela, odna onom "najboljem od prije dvije godine) padne cijena, a i dalje je zvijer.

nisam se vodio samo ovim, naprotiv. testirao sam s3 na benchmarku, jer ove fore tipa "wow, kako je brz, vidi vidi kameru sto je dobraaaa" kod mene ne piju vode. odradio sam mu sve moguce testove bez rootovanja i gurao ga da vidim dokle moze da ide pod punom memorijom. rezultati su impresivni, kako benchmark testova tako i trajanja baterije.
Naravno, stari iphone ili s3 nisu u rangu novog iphone ili s5 koji stvarno ubija na svakom testu, ali s obzirom da su jedno 30% slabiji a 50 i vise posto jeftiniji, onda je rezultat logican. za mene je s3 stvarno bang for a buck.

doduse volio bih da testiram ovaj "one plus one" telefon, izgleda kao dobar na rivjuovima.

Nenad11

pre 9 godina

@ exe "kupi neki premium android"? Mislis da svako moze to sebi da priusti? Mislis da roditelji klincima pogotovo u Srbiji mogu da kupe telefone od 500+e? Neko zeli samo telefon, nece da ide okolo da prica da ima 2 giga rama, nego mu je dosta 512 mb, ako telefon radi fluidno i ne zanima ga koliko ima ram memorije, ova nokia je 85E, sto je 6x manje od premium androida. Meni tata ima dva iphona 5 i 5s, on koristi samo pozive i retko mail. On slucajno moze da priusti, ali da ne moze njemu bi ova nokia od 85 e savrseno radila posao. Ja koristim lumiu 720, ima 512 mb ram memorije, samo dual core na 1 ghz. Imam bolju kameru od njega na mnogo skupljem telefonu, jedino sto ja ne mogu da igram neke zahtevnije igre, ali to me ni ne zanima. Imam gaming lap top savrsen i7 procesor 4 generacije, 8 gb ram memorije, NVIDIA GeForce GT 750M 2GB GDDR5, 1Tb hard disk, full hd touch ekran i nemam ni jednu igricu instaliranu, tako da nemaju svi iste potrebe i ne koriste svi sve mogucnosti

Mile

pre 9 godina

Drugim recima, cuvajte svoje Lumije 520. Mora biti jeftinija od Lumije 520 da bi ovaj downgrade imao smisla. Losiji ekran, prepolovljena interna memorija, slabiji procesor, slabija kamera.

Master marketing menađžer

pre 9 godina

Ljudi, šta se ložite, u pitanju je reklama, naravno da će ono što se reklamira ispasti najbolje. Još niko nije snimio reklamu u kojoj kaže "naš proizvod je onako, dobar, nije baš nešto ali eto kupite ga". BTW pošto vidim da ste svi zagriženi zagovornici određenih marki telefona, ajmo sad da prošitimo priču. Ja imam Siemens fen za kosu, a Braun je teški krš. Eto bacio sam kosku, navalite sa replikama.

Alternativa

pre 9 godina

Ni jedan od ponuđenih odgovra ... xexe ko na izborima :)
Najbolji telefon u odnosu cena/kvalitet je sigurno Xiaomi Red Rice
(aaaa, 26. jul 2014 16:33)

Bravo to sam i ja hteo da napisem, nedavno sam dobio Xiaomi Red Rice 1S sa Qualcom procesorom i radi fantasticno, najbolje od svega je MIUI sistem (verzija androida) koji je toliko prilagodjen mobitelu da je to neverovatno, dobri su i drugi kineski proizvodjaci ZOPO, OPPO, JIAYU, LENOVO, CoolPad..., ali Xiaomi je prica za sebe iskljucivo zbog svoje verzija android sistema, i pokazao je da Anroid moze biti stabilan i brz koliko i iOS.

Nenad11

pre 9 godina

@exe platio sam telefon 2 000 dinara u telenoru. Isao sam sa drugom da on uzme LG G2, a ja sam postpaid korisnik godinama, pa sam uzeo telefon eto jer je bio "dzabe", uzeo sam ga jer ima jako dugo trajanje baterije, mali je potrosac baterije, a baterija je velika, kamera bolja od nekih "premium" modela, a odlicno izgleda u zutoj boji, zato sam ga uzeo. Koliko znam premium modeli su iphone 5/5s, LG g2, sada vec G3, Samsung S 4/5, trojka vise nije premijum model... Ti svi modelu kostaju oko 500e. Drug je LG g2 platio 42 000 i dve godine ugovora. Ja imam veci paket, pa sam dao manje novca, a i jeftiniji telefon sam uzeo. I da ljubitelj sam nokie sa 512 mb ram memorije, jer radi odlicno i kvalitet izrade je na vrhunskom novou

Joe

pre 9 godina

Ne znam da li Lumija 530 najbolja kupovina, ali znam da je B92 najgora aplikacija koju imam na WP. I dalje je na verziji 1.0.0.0 i radi očajno. Hoćemo update! Pa 100 puta manje dobri developeri imaju koliko toliko redovna ažuriranja, to je neophodno za stabilan rad.

Dostana

pre 9 godina

Jeste ljudi, reklama ko reklama, (ko je bolji "Pepsi Max" ili "Coca-Cola Light").
Ova je direktno upućeno kao odgovor na agresivnu reklamnu kampanju onog đubreta od telefona zvanog Lenovo "Motorola E". I šta se ložite, ima dovoljno kupaca u Indiji i Africi i za ovu klasu smartphon-a...

Rodja

pre 9 godina

Znači, dobili smo novu kategoriju kvaliteta: da li može da se nabavi piratizovan softver za dati OS ili ne. Ovo polako prelazi u ludilo. (Marx, 26. jul 2014 21:16)

Na cemu mislis da su izgradili globalnu popularnost Microsoft u pc svetu i Android u svetu mobilnih?