Petak, 31.01.2014.

19:26

Galaxy S5 – svi razlozi za uzbuđenje

Izvor: TechRadar

Galaxy S5 – svi razlozi za uzbuðenje IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

77 Komentari

Sortiraj po:

IcEmAn

pre 10 godina

Studiram na Oksfordu. Ni u rukama profesora, ni u rukama studenata nisam video drugi telefon osim iPhonea, drugi tablet osim iPada, ili drugi laptop osim Mac Air-a.
Uzbudjenje oko Samsunga možda postoji, ali u zemljama trećeg sveta poput naše. Ovde je to potpuno neprimećeno.
(Balliol, 2. februar 2014 04:12)

Zašto čitaš onda vesti iz zemlje trećeg sveta. Misliš da niko drugi ne koristi PC računare, Android/Win8 tablete i Android/WP telefone, osim zemalja trećeg sveta? Grešiš, ovaj grešiš silno sinak. Mrdni malo iz Oksforda, ako si stvarno tamo, btw...

zoran1965

pre 10 godina

vi i vase lumie, ucenovnom rangu od 41474 din.(sa zvanicnog sajta mob tel) pa navise ni jedna lumia ne moze da se meri sa androidom, ni po kom osnovu.
ja sam ' SRECNI' korisnik lumie i mogu to da potpisem. eh, a sada je druga stvar sto ja nisam imao te pare pa sam morao da kupim jeftiniju lumiu, koja ce mi davati privid...

Rango

pre 10 godina

@Balliol - ne bih se ali složio sa tobom, ja radim za firmu iz Seattle-a i kad god dobijem grafički review svog rada, on je uvijek uradjen na Note tabletu sa spen-om (uvijek). Samo zato jer na iPad ne postoji stylus koji može zadovoljiti profesionalne potrebe dizajnera, arhitekata i sl. Ja ne volim samsung, ali ovo je činjenica, oni i dalje šalju email poruke sa iPad-a i Iphone, ali kada je u pitanju posao, uvijek dobijam rad sa oznakama i crtezima koju su nacrtani sa nekim Note uredjajem.... Htjeo sam da to skrenem pažnju i pokazem da griješiš, iPad je uvijek bio odličan za zabavu, ali kada je posao u pitanju, note i mogućnosti koje nudi spen su nezamjenjive....

Balliol

pre 10 godina

Studiram na Oksfordu. Ni u rukama profesora, ni u rukama studenata nisam video drugi telefon osim iPhonea, drugi tablet osim iPada, ili drugi laptop osim Mac Air-a.

Uzbudjenje oko Samsunga možda postoji, ali u zemljama trećeg sveta poput naše. Ovde je to potpuno neprimećeno.

Rango

pre 10 godina

@Vlada - najbolji na tržištu po tome da uspiju da laguju i pored najboljeg hardware-a. Ovo sam svom očima vidjeo na s4, kad mi se drugar preznojio jer mu je telefon zablokirao nakon sto je otvorio galeriju. (uz to on na njemu ima 4-5 aplikacija, I naravno Samsung blotware). Kako je moguće da telefon takvih specifikacija crkne i mora da se restartuje nakon pokretanja tako obične aplikacije kao sto je galerija....?! :)

nikola87

pre 10 godina

Imace isti dosadan dizajn kao i gs4, i gomilu novih softwareskih gluposti za koje ce te morati odvojiti mesec dana kako bi ste ih samo pogasili.

Rango

pre 10 godina

@neutralni felsh - ako ćeš već uzimati lumia fon uzmi od 920 pa na gore, jer u njima imaš bolje kamere, a optičkom stabilizacijom. Sve ispod 920 su Microsoft cigle, jer sta je lumia bez dobre kamere već cigla. 520 nema bog zna sta da ponudi... Ali opet vidjećeš kad kupis :) (svejedno ostaje ženi).

vopi

pre 10 godina

evo ja sam se uzbudio maximalno,jedva cekam da se pojavi ma dizem kredit samo da ga kupim ako treba,ja taj smart proizvod moram imati hocu brate da budem najveca faca kada ga stavim na sto...hocu bre da me svi pitaju kako radi,brzina procesora,koliko ima memorije,kamera,video zapis...a ja sav ponosan kazem ovo vam je zver sa najvecim BROJKAMA do sada...jedino cu se smoriti ako mi neki pametnjakovic kaze""zasto nisi cekao S6 bice mnogo bolji sa vecim brojkama""ali ja cu ga prodati za par meseci i imacu S6 i bicu opet faca!!!

Vlada

pre 10 godina

aj ucutite molim vas,svako od vas bi ga rado posedovao i voleo u dzepu a ovamo trazite mu neke mane,samsung s klase su ubedljivo najbolji telefoni na trzistu.pozz

neutralni felsh

pre 10 godina

@ h@, Rango: da, ali ne treba ih puno osudjivati, jer su u pitanju neki klasik simptomi psihologije manjine: snazno osecanje medjusolidarnosti i potreba da se ostalima povoljno predstavi svoje postignuce. to je ljudski... meni se licno svidjaju lumie, ponavljam - 520 nisam kupio samo zato sto je alcatel mini idol za nesto manje novca davao nesto vise. ali videcu uskoro da nagovorim zenu da je uzme pa cu da je detaljno proverim - ako mi se svidi, menjacemo se uz malo demagogije ;)
sto se tice samsunga, oni su skontali kako trziste sljaka pa se tako postavljaju i oni. moze im se jer su jaki: budze performanse i stvaraju mit o sebi. nesto slicno i apple radi dosta uspesno godinama, zar ne? jedino sto samsung, barem meni, posrce sa dizajnom - nema modela koji je svedeno lep i nenametljiv.
i jos nesto: manite se vise mita da android guta bateriju. jos od 4.2 imas foru da stedis bateriju: namestis safe mod, pogasis sve sto trazi da radi pri ugasenom ekranu (od svakog neta do notifikacija sa istog, i pozadinskih aplikacija), i kod najalavijeg kvad kora trebalo bi da drzi 24h, a kamoli kod prosecnih modela... meni uz sav surf (i komentarijade posvuda;) drzi do 48h, malo li je?
(sent from my pisaca mashina "olympus")

Pac

pre 10 godina

Windows lepo izgleda, brzo radi ali treba da se usavrsi...dosta, android je relativnno prost za koriscenje ali baguje i koci preterano kod low end telefona sto su svi sem S serije :) , iphone ma koliko ga androidashi pljuju daleko najkpetniji od svih, jednostavno dobro ukomponovan software sa hardwarom ali dobro ima i dosta mana

Dovla_BOG

pre 10 godina

Uzbudicu se kad mu baterija bude trajala bar 3-4 dana. Bilo da stave bateriju od 7000mAh ili ultra low power display i cpu. Ostale funkcije su mlacenje prazne slame.

jjnhl68

pre 10 godina

Iskreno, voleo bih da im prodaja S5 pukne. Tada bi, konacno, nesto promenili na svojim Galaxy modelima. S2 je napravio revoluciju, ostalo daleko ispod njegovog nivoa.

Digitalni mis

pre 10 godina

@Rango
Na WP8 radi sve, i to dvaput bolje nego na ekvivalentnim uredjajima na Androidu, a cak i slabije Lumije mogu da se mere sa po specifikacijama jacim telefonima na Androidu. Prvo probaj neku Lumiju pa onda pricaj, ovako samo pucas u prazno.

tresemo se od dosade

pre 10 godina

Hoćete da pogodim Samsung 6? 4k displej od 5,5 inča, 4gb RAM-a, 20 mpx kamera, octa core od 2,3 ghz, isti dizajn, i dalje odvratni lagoviti touchwiz, otključavanje pomoću oka i standardna cena od 800€. Ovo je sve toliko postalo predvidljivo i dosadno da su mi zgadili telefone. A daaa, i Apple i Samsung će ubuduće imati jedan plastični manji u milion boja, a drugi metalni veći model jer se lakše šišaju ovce sa dve mašinice. Mada kolko vidim ima sve manje ovaca jer im prodaja u zadnjoj godini daleko ispod očekivane.

Rango

pre 10 godina

@neutralni felsh - vlasnici Lumia telefona imaju blagi kompleks niže vrijednosti, jer na njihovim telefonima ništa sem kamere ne radi kako treba (a i kamera je dobra od verzije 920 - znaci kod malog broja njih). Zato oni jadni pokušavaju da istaknu prednosti svojih uredjaja, da se riješe kompleksa. Zamisli da imas telefon na kome ti treba posebna aplikacija da promijeniš melodiju zvona u mp3 (a kad bi još htjeli odredjenom kontaktu dodijeliti odredjeni zvuk... ništa od toga... :D)

Mile

pre 10 godina

Sta vredi kada android GUTA bateriju kao lud. Jos sa ovim dzidza-dzadzama? Jedino IPHONE je superioran u maloj potrosnji struje i to mu je gigantska prednost u poredjenju sa sndroidom. Samo oni neka ih stancuju... (sent from my iPhone)

h@

pre 10 godina

neutralni felsh@...upravo tako , svako svoga konja hvali ,umesto lepo da kazu koje su mane i prednosti primetili na telefonu kojeg imaju pa da pomognu potencijalnim kupcima. Ovako kad su svi najbolji opet moras napamet nesto kupiti pa se iznenadis zbog neke sitnice koja ti neodgovara ,a ubija te u pojam!...i onda sta ces kad si vec pljuno pare udri po hvaljenju istog vodeci se parolom:"i da je od g....a moj je"

Nikola

pre 10 godina

Evo bas me zanima sta ce da bude u njemu, i kako ce da izgleda. Kao i svaki Samsung. Nema promena, isti dizajn, nema inovacija, ma prodavanje magle za napaljene ljude.
A cena ubica.
Ja licno vise ne gledam sta tel ima od hardware-a, gledam samo izgled. Jer danas se prepucavaju u tome, tako da svaki tel preko 300e ima solidan hardware i radi kao zmaj.

draza

pre 10 godina

verovatno ce imati 64 bit procesor, jer ce hteti da isprate apple ko uvek, i bolju kameru i giga vise rama i mozda vise flash memorije a mozda i ne i naravno masu nekih novih šatro korisnih softverskih gluposti i to je to i iako bi ja voleo novi dizajn verovatno ce biti isti jer briga njih, koreanac ima vrlo jednostavnu logiku nabudzi tel sa svim i svacim sto svi drugi imaju, plati 2, 3 milijarde u marketing i gotovo. sve u svemu jadno bolji su i sony i htc cak i lg (i iphone naravno ali njega ne racunam ovde je nije android, iako je on glavni konkurent samsungu) uzgled budi receno samsung pravi delove za iphone, galaxy je kopija iphone-a i svi oni zajedno deru pare jer nam naplacuju super profite na smrdljive telefone, na primer apple je za prvi kvartal uzeo preko 13 milijardi cistog profita od iphone-a toliko o tome. nadam se da ce kinezi uskoro da krenu u vecu ekspanziju pa da malo obore ove nenormalne cene.

Bata Bole

pre 10 godina

Ako CPU bude imao 64 bitnu strukturu, to znači da ce telefon biti ekstra brz i da Android možda neće štopati, kočiti, bagovati kao do sad, a uz to moraće da ima i minimum 4 GB rama jer je displej navodno 2K QHD (zašto to kad ljudsko oko ne prepoznaje razliku između 350-400ppi?). Očekujte i neku bateriju, ne vecu od 3500mAh, čisto da može da vam izdrži jedan dan, eventualno dan i po. I naravno, cijena za ovo jedno veliko "ništa" biće oko 700€. Ali nije to bitno, važno je da ja imam S5 koji je isti kao S4 koji podseća na S3 a radi kao S2 samo malo bolje. Očekujem makar 100 minusa na komentar od Sljamsungovih fanboys-a. Hvala!

Lepi Cane

pre 10 godina

Daj Bože da stave taj njihov "Tizen OS", umesto buđavog androida.Sigurno bi privukao mnogo više pažnje.Ovako bi samo izbacili našminkani Note 3.A snobovi i hipsteri bi bile glavne mušterije, ove korejsko-kineske igračke.

BOKI

pre 10 godina

Android je operativni system za mase, ne za klase (kao sto je to iOS).
Samsung ide pogresnim putem - umesto da krene sa svojim operativnim sistemom I napravi revoluciju, oni nude telefon sa bam-badava os-om i pokusavaju da ga prodaju kao premijum. Da stvar bude gora, za 100EUR mozete pazariti nekog kineza sa slicnim karakteristikama. I da li ce neko u kaficu da precrkne od muke kad vidi da u ruci drzite nekakav Android od 600eur? Sigurno nece.
Za mene, nova zvezda na horizontu zove se Nokia Lumia 925 - odavno sam prestao da gledam tehnicke karakteristike, bitan mi je osecaj, lakoca koriscenja, kvalitet.

Think diffrent!

pre 10 godina

Meeh... biće hype par dana oko toga i to je sve. Nešto kao sa S2/3/4. Uzbuđenje je bila pojava prvog iPhone-a, iPad-a, iPod-a... prvog LCD/Plasma televizora, električnog automobila, itd. Ovo danas je smejurija na čemu ti isti proizvođači uzimaju masnu lovu za mizarne promene.

Android user

pre 10 godina

Jedva cekam! Probala sam razne telefone, ali mi je Samsung ipak najveca ljubav! Koristila sam Galaxy S3, od kad se pojavio kod nas, dok nije izasao S4. I nijednu zamerku nemam, vrhunski su i jedan i drugi. I sad nestrpljivo iscekujem S5, nadam se samo da ipak nece imati zakrivljen ekran, jer mi se to ne dopada.

bivsi node :l

pre 10 godina

Zanimljiva tema. Medjutim prave teme u ovoj zemlji nekako prolaze ispod tepiha... :)
Zeleo bih 5-icu ali cemu kad ovdasnji provajderi mobilne komunikacije tek od marta planiraju flat internet mobilne pakete... Ej zemljo u sred evrope.

Da nije zalosno bilo bi tuzno

neutralni felsh

pre 10 godina

@Lumia: nemam nista protiv lumie ni wp8, cak mi se vrlo svidja i planirao sam bio da kupim lumiu 520 (... naisao sam na alcatel idol mini, no nebitno), ali pobogu! - ni malobrojnijih korisnika ni vise komentara koji van konteksta velicaju svoje telefonsko velicanstvo. postadoste ko linuxfili, ne mozes nigde u vestima da srknes kaficu uz komentare a da ne naidjes na dezurne ponosne srecnike koji su se oslobodili okova i sad ponosno koracaju (cuj, koracaju? trce sprint) po open source prostoru slobode i uberkreativnosti - dok smo mi korisnici ostalih "korporacijskih" kompujter sistema valjda jos robovi s povezom oko ociju i koprenom oko misli. ironija je sto su i neki vlasnici lumie postali takvi, non stop vicu "progledajte kao ja".

S3

pre 10 godina

A sta je sa Lg G2? Vidim da S4 uglavnom porede sa iPhone. Pogledajte cenu G2 i S4 i uporedite karakteristike. Videcete da G2 ima brzi procesor, veci display, fullHD 60fps video zapis. Dakle 3 stavke bolje od S4, a ipak je jeftiniji? To je zato sto se narod pali Na Galaxy, a Samsung je to lepo iskoristio i zadovoljno trlja ruke dok dere kupce Galaxy modela.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Milan, 31. januar 2014 21:53)

Mozda jer samsung koristi software? Navedi mi nesto sto S4 ne moze, a G2 moze, a onda sta S4 moze, a G2 ne moze. Kao i kod vecine telefona...

Vladica

pre 10 godina

Timovi naučnika još uvek istražuju čemu služe sve stvarčice ubačene u S4, a ovi bi već i S5... pa to ni do 2020-te neće otkriti čemu služi,
pogotovo ono romantično nazvano 2K QHD (u prevodu na srpski ili engleski : 2560x1440 ), 64bit CPU, zilion giga pixela u kameri sa plastičnim komadićem koji glumi optiku, i ono što je najbitnije - svi ćute o bateriji koja je najmanje značajna svakom prosečnom korisniku smart telefona koji prosto ne može da živi ako nije prikačen na punjač.

Nebojsa

pre 10 godina

Ni ovaj Galaxy nece biti vredan kupovine. Samsung nastavlja da trpa performanse umesto da inovira. U mnogim aspektima cak i kasne (64 bit) i cak i kada ga stave, nece moci nista da urede sa njim zato sto Android to jednostavno ne podrzava. (Hardware, 31. januar 2014 20:02)

Zašto pominješ samo samsung kada svi to rade samo podižu performanse i stavljaju sve veće ekrane kada je iko zadnji put predstavio nešto stvarno inovativno.

sistem

pre 10 godina

Vec sada znam da ga necu kupiti i to iz vise razloga. Neki od njih su cena (pa
cak i da zaradim i da mogu da izdvojim), ekran verovatno od 5+ inca, sto meni ne treba, za to uzecu neki tablet, meni telefon sluzi za pozive, poruke, mejlove i ponekad neki sajt da pogledam. Ali sve je stvar ukusa. :-D
Samo se bojim da ne prestanu da prozivoda sa 4 inca. Ako se to desi onda cu da se vratim na Nokiu 5110 iz fioke :-D

Milan

pre 10 godina

A sta je sa Lg G2? Vidim da S4 uglavnom porede sa iPhone. Pogledajte cenu G2 i S4 i uporedite karakteristike. Videcete da G2 ima brzi procesor, veci display, fullHD 60fps video zapis. Dakle 3 stavke bolje od S4, a ipak je jeftiniji? To je zato sto se narod pali Na Galaxy, a Samsung je to lepo iskoristio i zadovoljno trlja ruke dok dere kupce Galaxy modela.

Nebojsa

pre 10 godina

I Touchwizz koji će sve ovo da upropasti... (Joker, 31. januar 2014 20:11)

Pa to ti je najmanji problem zameniš ga nekim od launchera i vozi.

Hardware

pre 10 godina

Ni ovaj Galaxy nece biti vredan kupovine. Samsung nastavlja da trpa performanse umesto da inovira. U mnogim aspektima cak i kasne (64 bit) i cak i kada ga stave, nece moci nista da urede sa njim zato sto Android to jednostavno ne podrzava.

Djomla

pre 10 godina

Odavno vec 'kukam' da ubace zvucnike sa gornje i donje strane ekrana,kao na Htc One,ali me ne cuju! :-) Bas je iritantan polozaj onog malog zvucnika kod svih S modela,jer kad je mob.na ledjima,a najceace je kod reprodukcije u tom polozaju,zvuk je uvek prigusen,zato je moj izbor Note 3 ciji je zvucnik sa donje strane!

Milan

pre 10 godina

A sta je sa Lg G2? Vidim da S4 uglavnom porede sa iPhone. Pogledajte cenu G2 i S4 i uporedite karakteristike. Videcete da G2 ima brzi procesor, veci display, fullHD 60fps video zapis. Dakle 3 stavke bolje od S4, a ipak je jeftiniji? To je zato sto se narod pali Na Galaxy, a Samsung je to lepo iskoristio i zadovoljno trlja ruke dok dere kupce Galaxy modela.

Nebojsa

pre 10 godina

Ni ovaj Galaxy nece biti vredan kupovine. Samsung nastavlja da trpa performanse umesto da inovira. U mnogim aspektima cak i kasne (64 bit) i cak i kada ga stave, nece moci nista da urede sa njim zato sto Android to jednostavno ne podrzava. (Hardware, 31. januar 2014 20:02)

Zašto pominješ samo samsung kada svi to rade samo podižu performanse i stavljaju sve veće ekrane kada je iko zadnji put predstavio nešto stvarno inovativno.

Djomla

pre 10 godina

Odavno vec 'kukam' da ubace zvucnike sa gornje i donje strane ekrana,kao na Htc One,ali me ne cuju! :-) Bas je iritantan polozaj onog malog zvucnika kod svih S modela,jer kad je mob.na ledjima,a najceace je kod reprodukcije u tom polozaju,zvuk je uvek prigusen,zato je moj izbor Note 3 ciji je zvucnik sa donje strane!

sistem

pre 10 godina

Vec sada znam da ga necu kupiti i to iz vise razloga. Neki od njih su cena (pa
cak i da zaradim i da mogu da izdvojim), ekran verovatno od 5+ inca, sto meni ne treba, za to uzecu neki tablet, meni telefon sluzi za pozive, poruke, mejlove i ponekad neki sajt da pogledam. Ali sve je stvar ukusa. :-D
Samo se bojim da ne prestanu da prozivoda sa 4 inca. Ako se to desi onda cu da se vratim na Nokiu 5110 iz fioke :-D

Nebojsa

pre 10 godina

I Touchwizz koji će sve ovo da upropasti... (Joker, 31. januar 2014 20:11)

Pa to ti je najmanji problem zameniš ga nekim od launchera i vozi.

neutralni felsh

pre 10 godina

@Lumia: nemam nista protiv lumie ni wp8, cak mi se vrlo svidja i planirao sam bio da kupim lumiu 520 (... naisao sam na alcatel idol mini, no nebitno), ali pobogu! - ni malobrojnijih korisnika ni vise komentara koji van konteksta velicaju svoje telefonsko velicanstvo. postadoste ko linuxfili, ne mozes nigde u vestima da srknes kaficu uz komentare a da ne naidjes na dezurne ponosne srecnike koji su se oslobodili okova i sad ponosno koracaju (cuj, koracaju? trce sprint) po open source prostoru slobode i uberkreativnosti - dok smo mi korisnici ostalih "korporacijskih" kompujter sistema valjda jos robovi s povezom oko ociju i koprenom oko misli. ironija je sto su i neki vlasnici lumie postali takvi, non stop vicu "progledajte kao ja".

Vladica

pre 10 godina

Timovi naučnika još uvek istražuju čemu služe sve stvarčice ubačene u S4, a ovi bi već i S5... pa to ni do 2020-te neće otkriti čemu služi,
pogotovo ono romantično nazvano 2K QHD (u prevodu na srpski ili engleski : 2560x1440 ), 64bit CPU, zilion giga pixela u kameri sa plastičnim komadićem koji glumi optiku, i ono što je najbitnije - svi ćute o bateriji koja je najmanje značajna svakom prosečnom korisniku smart telefona koji prosto ne može da živi ako nije prikačen na punjač.

Hardware

pre 10 godina

Ni ovaj Galaxy nece biti vredan kupovine. Samsung nastavlja da trpa performanse umesto da inovira. U mnogim aspektima cak i kasne (64 bit) i cak i kada ga stave, nece moci nista da urede sa njim zato sto Android to jednostavno ne podrzava.

tresemo se od dosade

pre 10 godina

Hoćete da pogodim Samsung 6? 4k displej od 5,5 inča, 4gb RAM-a, 20 mpx kamera, octa core od 2,3 ghz, isti dizajn, i dalje odvratni lagoviti touchwiz, otključavanje pomoću oka i standardna cena od 800€. Ovo je sve toliko postalo predvidljivo i dosadno da su mi zgadili telefone. A daaa, i Apple i Samsung će ubuduće imati jedan plastični manji u milion boja, a drugi metalni veći model jer se lakše šišaju ovce sa dve mašinice. Mada kolko vidim ima sve manje ovaca jer im prodaja u zadnjoj godini daleko ispod očekivane.

IcEmAn

pre 10 godina

Studiram na Oksfordu. Ni u rukama profesora, ni u rukama studenata nisam video drugi telefon osim iPhonea, drugi tablet osim iPada, ili drugi laptop osim Mac Air-a.
Uzbudjenje oko Samsunga možda postoji, ali u zemljama trećeg sveta poput naše. Ovde je to potpuno neprimećeno.
(Balliol, 2. februar 2014 04:12)

Zašto čitaš onda vesti iz zemlje trećeg sveta. Misliš da niko drugi ne koristi PC računare, Android/Win8 tablete i Android/WP telefone, osim zemalja trećeg sveta? Grešiš, ovaj grešiš silno sinak. Mrdni malo iz Oksforda, ako si stvarno tamo, btw...

Dovla_BOG

pre 10 godina

Uzbudicu se kad mu baterija bude trajala bar 3-4 dana. Bilo da stave bateriju od 7000mAh ili ultra low power display i cpu. Ostale funkcije su mlacenje prazne slame.

Bata Bole

pre 10 godina

Ako CPU bude imao 64 bitnu strukturu, to znači da ce telefon biti ekstra brz i da Android možda neće štopati, kočiti, bagovati kao do sad, a uz to moraće da ima i minimum 4 GB rama jer je displej navodno 2K QHD (zašto to kad ljudsko oko ne prepoznaje razliku između 350-400ppi?). Očekujte i neku bateriju, ne vecu od 3500mAh, čisto da može da vam izdrži jedan dan, eventualno dan i po. I naravno, cijena za ovo jedno veliko "ništa" biće oko 700€. Ali nije to bitno, važno je da ja imam S5 koji je isti kao S4 koji podseća na S3 a radi kao S2 samo malo bolje. Očekujem makar 100 minusa na komentar od Sljamsungovih fanboys-a. Hvala!

bivsi node :l

pre 10 godina

Zanimljiva tema. Medjutim prave teme u ovoj zemlji nekako prolaze ispod tepiha... :)
Zeleo bih 5-icu ali cemu kad ovdasnji provajderi mobilne komunikacije tek od marta planiraju flat internet mobilne pakete... Ej zemljo u sred evrope.

Da nije zalosno bilo bi tuzno

jjnhl68

pre 10 godina

Iskreno, voleo bih da im prodaja S5 pukne. Tada bi, konacno, nesto promenili na svojim Galaxy modelima. S2 je napravio revoluciju, ostalo daleko ispod njegovog nivoa.

vopi

pre 10 godina

evo ja sam se uzbudio maximalno,jedva cekam da se pojavi ma dizem kredit samo da ga kupim ako treba,ja taj smart proizvod moram imati hocu brate da budem najveca faca kada ga stavim na sto...hocu bre da me svi pitaju kako radi,brzina procesora,koliko ima memorije,kamera,video zapis...a ja sav ponosan kazem ovo vam je zver sa najvecim BROJKAMA do sada...jedino cu se smoriti ako mi neki pametnjakovic kaze""zasto nisi cekao S6 bice mnogo bolji sa vecim brojkama""ali ja cu ga prodati za par meseci i imacu S6 i bicu opet faca!!!

S3

pre 10 godina

A sta je sa Lg G2? Vidim da S4 uglavnom porede sa iPhone. Pogledajte cenu G2 i S4 i uporedite karakteristike. Videcete da G2 ima brzi procesor, veci display, fullHD 60fps video zapis. Dakle 3 stavke bolje od S4, a ipak je jeftiniji? To je zato sto se narod pali Na Galaxy, a Samsung je to lepo iskoristio i zadovoljno trlja ruke dok dere kupce Galaxy modela.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Milan, 31. januar 2014 21:53)

Mozda jer samsung koristi software? Navedi mi nesto sto S4 ne moze, a G2 moze, a onda sta S4 moze, a G2 ne moze. Kao i kod vecine telefona...

Rango

pre 10 godina

@neutralni felsh - vlasnici Lumia telefona imaju blagi kompleks niže vrijednosti, jer na njihovim telefonima ništa sem kamere ne radi kako treba (a i kamera je dobra od verzije 920 - znaci kod malog broja njih). Zato oni jadni pokušavaju da istaknu prednosti svojih uredjaja, da se riješe kompleksa. Zamisli da imas telefon na kome ti treba posebna aplikacija da promijeniš melodiju zvona u mp3 (a kad bi još htjeli odredjenom kontaktu dodijeliti odredjeni zvuk... ništa od toga... :D)

Balliol

pre 10 godina

Studiram na Oksfordu. Ni u rukama profesora, ni u rukama studenata nisam video drugi telefon osim iPhonea, drugi tablet osim iPada, ili drugi laptop osim Mac Air-a.

Uzbudjenje oko Samsunga možda postoji, ali u zemljama trećeg sveta poput naše. Ovde je to potpuno neprimećeno.

nikola87

pre 10 godina

Imace isti dosadan dizajn kao i gs4, i gomilu novih softwareskih gluposti za koje ce te morati odvojiti mesec dana kako bi ste ih samo pogasili.

h@

pre 10 godina

neutralni felsh@...upravo tako , svako svoga konja hvali ,umesto lepo da kazu koje su mane i prednosti primetili na telefonu kojeg imaju pa da pomognu potencijalnim kupcima. Ovako kad su svi najbolji opet moras napamet nesto kupiti pa se iznenadis zbog neke sitnice koja ti neodgovara ,a ubija te u pojam!...i onda sta ces kad si vec pljuno pare udri po hvaljenju istog vodeci se parolom:"i da je od g....a moj je"

Android user

pre 10 godina

Jedva cekam! Probala sam razne telefone, ali mi je Samsung ipak najveca ljubav! Koristila sam Galaxy S3, od kad se pojavio kod nas, dok nije izasao S4. I nijednu zamerku nemam, vrhunski su i jedan i drugi. I sad nestrpljivo iscekujem S5, nadam se samo da ipak nece imati zakrivljen ekran, jer mi se to ne dopada.

Mile

pre 10 godina

Sta vredi kada android GUTA bateriju kao lud. Jos sa ovim dzidza-dzadzama? Jedino IPHONE je superioran u maloj potrosnji struje i to mu je gigantska prednost u poredjenju sa sndroidom. Samo oni neka ih stancuju... (sent from my iPhone)

Think diffrent!

pre 10 godina

Meeh... biće hype par dana oko toga i to je sve. Nešto kao sa S2/3/4. Uzbuđenje je bila pojava prvog iPhone-a, iPad-a, iPod-a... prvog LCD/Plasma televizora, električnog automobila, itd. Ovo danas je smejurija na čemu ti isti proizvođači uzimaju masnu lovu za mizarne promene.

Pac

pre 10 godina

Windows lepo izgleda, brzo radi ali treba da se usavrsi...dosta, android je relativnno prost za koriscenje ali baguje i koci preterano kod low end telefona sto su svi sem S serije :) , iphone ma koliko ga androidashi pljuju daleko najkpetniji od svih, jednostavno dobro ukomponovan software sa hardwarom ali dobro ima i dosta mana

Vlada

pre 10 godina

aj ucutite molim vas,svako od vas bi ga rado posedovao i voleo u dzepu a ovamo trazite mu neke mane,samsung s klase su ubedljivo najbolji telefoni na trzistu.pozz

BOKI

pre 10 godina

Android je operativni system za mase, ne za klase (kao sto je to iOS).
Samsung ide pogresnim putem - umesto da krene sa svojim operativnim sistemom I napravi revoluciju, oni nude telefon sa bam-badava os-om i pokusavaju da ga prodaju kao premijum. Da stvar bude gora, za 100EUR mozete pazariti nekog kineza sa slicnim karakteristikama. I da li ce neko u kaficu da precrkne od muke kad vidi da u ruci drzite nekakav Android od 600eur? Sigurno nece.
Za mene, nova zvezda na horizontu zove se Nokia Lumia 925 - odavno sam prestao da gledam tehnicke karakteristike, bitan mi je osecaj, lakoca koriscenja, kvalitet.

Rango

pre 10 godina

@Balliol - ne bih se ali složio sa tobom, ja radim za firmu iz Seattle-a i kad god dobijem grafički review svog rada, on je uvijek uradjen na Note tabletu sa spen-om (uvijek). Samo zato jer na iPad ne postoji stylus koji može zadovoljiti profesionalne potrebe dizajnera, arhitekata i sl. Ja ne volim samsung, ali ovo je činjenica, oni i dalje šalju email poruke sa iPad-a i Iphone, ali kada je u pitanju posao, uvijek dobijam rad sa oznakama i crtezima koju su nacrtani sa nekim Note uredjajem.... Htjeo sam da to skrenem pažnju i pokazem da griješiš, iPad je uvijek bio odličan za zabavu, ali kada je posao u pitanju, note i mogućnosti koje nudi spen su nezamjenjive....

Digitalni mis

pre 10 godina

@Rango
Na WP8 radi sve, i to dvaput bolje nego na ekvivalentnim uredjajima na Androidu, a cak i slabije Lumije mogu da se mere sa po specifikacijama jacim telefonima na Androidu. Prvo probaj neku Lumiju pa onda pricaj, ovako samo pucas u prazno.

neutralni felsh

pre 10 godina

@ h@, Rango: da, ali ne treba ih puno osudjivati, jer su u pitanju neki klasik simptomi psihologije manjine: snazno osecanje medjusolidarnosti i potreba da se ostalima povoljno predstavi svoje postignuce. to je ljudski... meni se licno svidjaju lumie, ponavljam - 520 nisam kupio samo zato sto je alcatel mini idol za nesto manje novca davao nesto vise. ali videcu uskoro da nagovorim zenu da je uzme pa cu da je detaljno proverim - ako mi se svidi, menjacemo se uz malo demagogije ;)
sto se tice samsunga, oni su skontali kako trziste sljaka pa se tako postavljaju i oni. moze im se jer su jaki: budze performanse i stvaraju mit o sebi. nesto slicno i apple radi dosta uspesno godinama, zar ne? jedino sto samsung, barem meni, posrce sa dizajnom - nema modela koji je svedeno lep i nenametljiv.
i jos nesto: manite se vise mita da android guta bateriju. jos od 4.2 imas foru da stedis bateriju: namestis safe mod, pogasis sve sto trazi da radi pri ugasenom ekranu (od svakog neta do notifikacija sa istog, i pozadinskih aplikacija), i kod najalavijeg kvad kora trebalo bi da drzi 24h, a kamoli kod prosecnih modela... meni uz sav surf (i komentarijade posvuda;) drzi do 48h, malo li je?
(sent from my pisaca mashina "olympus")

Rango

pre 10 godina

@Vlada - najbolji na tržištu po tome da uspiju da laguju i pored najboljeg hardware-a. Ovo sam svom očima vidjeo na s4, kad mi se drugar preznojio jer mu je telefon zablokirao nakon sto je otvorio galeriju. (uz to on na njemu ima 4-5 aplikacija, I naravno Samsung blotware). Kako je moguće da telefon takvih specifikacija crkne i mora da se restartuje nakon pokretanja tako obične aplikacije kao sto je galerija....?! :)

Rango

pre 10 godina

@neutralni felsh - ako ćeš već uzimati lumia fon uzmi od 920 pa na gore, jer u njima imaš bolje kamere, a optičkom stabilizacijom. Sve ispod 920 su Microsoft cigle, jer sta je lumia bez dobre kamere već cigla. 520 nema bog zna sta da ponudi... Ali opet vidjećeš kad kupis :) (svejedno ostaje ženi).

Nikola

pre 10 godina

Evo bas me zanima sta ce da bude u njemu, i kako ce da izgleda. Kao i svaki Samsung. Nema promena, isti dizajn, nema inovacija, ma prodavanje magle za napaljene ljude.
A cena ubica.
Ja licno vise ne gledam sta tel ima od hardware-a, gledam samo izgled. Jer danas se prepucavaju u tome, tako da svaki tel preko 300e ima solidan hardware i radi kao zmaj.

draza

pre 10 godina

verovatno ce imati 64 bit procesor, jer ce hteti da isprate apple ko uvek, i bolju kameru i giga vise rama i mozda vise flash memorije a mozda i ne i naravno masu nekih novih šatro korisnih softverskih gluposti i to je to i iako bi ja voleo novi dizajn verovatno ce biti isti jer briga njih, koreanac ima vrlo jednostavnu logiku nabudzi tel sa svim i svacim sto svi drugi imaju, plati 2, 3 milijarde u marketing i gotovo. sve u svemu jadno bolji su i sony i htc cak i lg (i iphone naravno ali njega ne racunam ovde je nije android, iako je on glavni konkurent samsungu) uzgled budi receno samsung pravi delove za iphone, galaxy je kopija iphone-a i svi oni zajedno deru pare jer nam naplacuju super profite na smrdljive telefone, na primer apple je za prvi kvartal uzeo preko 13 milijardi cistog profita od iphone-a toliko o tome. nadam se da ce kinezi uskoro da krenu u vecu ekspanziju pa da malo obore ove nenormalne cene.

Lepi Cane

pre 10 godina

Daj Bože da stave taj njihov "Tizen OS", umesto buđavog androida.Sigurno bi privukao mnogo više pažnje.Ovako bi samo izbacili našminkani Note 3.A snobovi i hipsteri bi bile glavne mušterije, ove korejsko-kineske igračke.

zoran1965

pre 10 godina

vi i vase lumie, ucenovnom rangu od 41474 din.(sa zvanicnog sajta mob tel) pa navise ni jedna lumia ne moze da se meri sa androidom, ni po kom osnovu.
ja sam ' SRECNI' korisnik lumie i mogu to da potpisem. eh, a sada je druga stvar sto ja nisam imao te pare pa sam morao da kupim jeftiniju lumiu, koja ce mi davati privid...

Hardware

pre 10 godina

Ni ovaj Galaxy nece biti vredan kupovine. Samsung nastavlja da trpa performanse umesto da inovira. U mnogim aspektima cak i kasne (64 bit) i cak i kada ga stave, nece moci nista da urede sa njim zato sto Android to jednostavno ne podrzava.

Mile

pre 10 godina

Sta vredi kada android GUTA bateriju kao lud. Jos sa ovim dzidza-dzadzama? Jedino IPHONE je superioran u maloj potrosnji struje i to mu je gigantska prednost u poredjenju sa sndroidom. Samo oni neka ih stancuju... (sent from my iPhone)

Milan

pre 10 godina

A sta je sa Lg G2? Vidim da S4 uglavnom porede sa iPhone. Pogledajte cenu G2 i S4 i uporedite karakteristike. Videcete da G2 ima brzi procesor, veci display, fullHD 60fps video zapis. Dakle 3 stavke bolje od S4, a ipak je jeftiniji? To je zato sto se narod pali Na Galaxy, a Samsung je to lepo iskoristio i zadovoljno trlja ruke dok dere kupce Galaxy modela.

Balliol

pre 10 godina

Studiram na Oksfordu. Ni u rukama profesora, ni u rukama studenata nisam video drugi telefon osim iPhonea, drugi tablet osim iPada, ili drugi laptop osim Mac Air-a.

Uzbudjenje oko Samsunga možda postoji, ali u zemljama trećeg sveta poput naše. Ovde je to potpuno neprimećeno.

S3

pre 10 godina

A sta je sa Lg G2? Vidim da S4 uglavnom porede sa iPhone. Pogledajte cenu G2 i S4 i uporedite karakteristike. Videcete da G2 ima brzi procesor, veci display, fullHD 60fps video zapis. Dakle 3 stavke bolje od S4, a ipak je jeftiniji? To je zato sto se narod pali Na Galaxy, a Samsung je to lepo iskoristio i zadovoljno trlja ruke dok dere kupce Galaxy modela.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Milan, 31. januar 2014 21:53)

Mozda jer samsung koristi software? Navedi mi nesto sto S4 ne moze, a G2 moze, a onda sta S4 moze, a G2 ne moze. Kao i kod vecine telefona...

Vlada

pre 10 godina

aj ucutite molim vas,svako od vas bi ga rado posedovao i voleo u dzepu a ovamo trazite mu neke mane,samsung s klase su ubedljivo najbolji telefoni na trzistu.pozz

sistem

pre 10 godina

Vec sada znam da ga necu kupiti i to iz vise razloga. Neki od njih su cena (pa
cak i da zaradim i da mogu da izdvojim), ekran verovatno od 5+ inca, sto meni ne treba, za to uzecu neki tablet, meni telefon sluzi za pozive, poruke, mejlove i ponekad neki sajt da pogledam. Ali sve je stvar ukusa. :-D
Samo se bojim da ne prestanu da prozivoda sa 4 inca. Ako se to desi onda cu da se vratim na Nokiu 5110 iz fioke :-D

BOKI

pre 10 godina

Android je operativni system za mase, ne za klase (kao sto je to iOS).
Samsung ide pogresnim putem - umesto da krene sa svojim operativnim sistemom I napravi revoluciju, oni nude telefon sa bam-badava os-om i pokusavaju da ga prodaju kao premijum. Da stvar bude gora, za 100EUR mozete pazariti nekog kineza sa slicnim karakteristikama. I da li ce neko u kaficu da precrkne od muke kad vidi da u ruci drzite nekakav Android od 600eur? Sigurno nece.
Za mene, nova zvezda na horizontu zove se Nokia Lumia 925 - odavno sam prestao da gledam tehnicke karakteristike, bitan mi je osecaj, lakoca koriscenja, kvalitet.

Rango

pre 10 godina

@neutralni felsh - vlasnici Lumia telefona imaju blagi kompleks niže vrijednosti, jer na njihovim telefonima ništa sem kamere ne radi kako treba (a i kamera je dobra od verzije 920 - znaci kod malog broja njih). Zato oni jadni pokušavaju da istaknu prednosti svojih uredjaja, da se riješe kompleksa. Zamisli da imas telefon na kome ti treba posebna aplikacija da promijeniš melodiju zvona u mp3 (a kad bi još htjeli odredjenom kontaktu dodijeliti odredjeni zvuk... ništa od toga... :D)

Nebojsa

pre 10 godina

Ni ovaj Galaxy nece biti vredan kupovine. Samsung nastavlja da trpa performanse umesto da inovira. U mnogim aspektima cak i kasne (64 bit) i cak i kada ga stave, nece moci nista da urede sa njim zato sto Android to jednostavno ne podrzava. (Hardware, 31. januar 2014 20:02)

Zašto pominješ samo samsung kada svi to rade samo podižu performanse i stavljaju sve veće ekrane kada je iko zadnji put predstavio nešto stvarno inovativno.

Android user

pre 10 godina

Jedva cekam! Probala sam razne telefone, ali mi je Samsung ipak najveca ljubav! Koristila sam Galaxy S3, od kad se pojavio kod nas, dok nije izasao S4. I nijednu zamerku nemam, vrhunski su i jedan i drugi. I sad nestrpljivo iscekujem S5, nadam se samo da ipak nece imati zakrivljen ekran, jer mi se to ne dopada.

Nebojsa

pre 10 godina

I Touchwizz koji će sve ovo da upropasti... (Joker, 31. januar 2014 20:11)

Pa to ti je najmanji problem zameniš ga nekim od launchera i vozi.

Djomla

pre 10 godina

Odavno vec 'kukam' da ubace zvucnike sa gornje i donje strane ekrana,kao na Htc One,ali me ne cuju! :-) Bas je iritantan polozaj onog malog zvucnika kod svih S modela,jer kad je mob.na ledjima,a najceace je kod reprodukcije u tom polozaju,zvuk je uvek prigusen,zato je moj izbor Note 3 ciji je zvucnik sa donje strane!

neutralni felsh

pre 10 godina

@Lumia: nemam nista protiv lumie ni wp8, cak mi se vrlo svidja i planirao sam bio da kupim lumiu 520 (... naisao sam na alcatel idol mini, no nebitno), ali pobogu! - ni malobrojnijih korisnika ni vise komentara koji van konteksta velicaju svoje telefonsko velicanstvo. postadoste ko linuxfili, ne mozes nigde u vestima da srknes kaficu uz komentare a da ne naidjes na dezurne ponosne srecnike koji su se oslobodili okova i sad ponosno koracaju (cuj, koracaju? trce sprint) po open source prostoru slobode i uberkreativnosti - dok smo mi korisnici ostalih "korporacijskih" kompujter sistema valjda jos robovi s povezom oko ociju i koprenom oko misli. ironija je sto su i neki vlasnici lumie postali takvi, non stop vicu "progledajte kao ja".

Rango

pre 10 godina

@neutralni felsh - ako ćeš već uzimati lumia fon uzmi od 920 pa na gore, jer u njima imaš bolje kamere, a optičkom stabilizacijom. Sve ispod 920 su Microsoft cigle, jer sta je lumia bez dobre kamere već cigla. 520 nema bog zna sta da ponudi... Ali opet vidjećeš kad kupis :) (svejedno ostaje ženi).

IcEmAn

pre 10 godina

Studiram na Oksfordu. Ni u rukama profesora, ni u rukama studenata nisam video drugi telefon osim iPhonea, drugi tablet osim iPada, ili drugi laptop osim Mac Air-a.
Uzbudjenje oko Samsunga možda postoji, ali u zemljama trećeg sveta poput naše. Ovde je to potpuno neprimećeno.
(Balliol, 2. februar 2014 04:12)

Zašto čitaš onda vesti iz zemlje trećeg sveta. Misliš da niko drugi ne koristi PC računare, Android/Win8 tablete i Android/WP telefone, osim zemalja trećeg sveta? Grešiš, ovaj grešiš silno sinak. Mrdni malo iz Oksforda, ako si stvarno tamo, btw...

Vladica

pre 10 godina

Timovi naučnika još uvek istražuju čemu služe sve stvarčice ubačene u S4, a ovi bi već i S5... pa to ni do 2020-te neće otkriti čemu služi,
pogotovo ono romantično nazvano 2K QHD (u prevodu na srpski ili engleski : 2560x1440 ), 64bit CPU, zilion giga pixela u kameri sa plastičnim komadićem koji glumi optiku, i ono što je najbitnije - svi ćute o bateriji koja je najmanje značajna svakom prosečnom korisniku smart telefona koji prosto ne može da živi ako nije prikačen na punjač.

Lepi Cane

pre 10 godina

Daj Bože da stave taj njihov "Tizen OS", umesto buđavog androida.Sigurno bi privukao mnogo više pažnje.Ovako bi samo izbacili našminkani Note 3.A snobovi i hipsteri bi bile glavne mušterije, ove korejsko-kineske igračke.

bivsi node :l

pre 10 godina

Zanimljiva tema. Medjutim prave teme u ovoj zemlji nekako prolaze ispod tepiha... :)
Zeleo bih 5-icu ali cemu kad ovdasnji provajderi mobilne komunikacije tek od marta planiraju flat internet mobilne pakete... Ej zemljo u sred evrope.

Da nije zalosno bilo bi tuzno

Pac

pre 10 godina

Windows lepo izgleda, brzo radi ali treba da se usavrsi...dosta, android je relativnno prost za koriscenje ali baguje i koci preterano kod low end telefona sto su svi sem S serije :) , iphone ma koliko ga androidashi pljuju daleko najkpetniji od svih, jednostavno dobro ukomponovan software sa hardwarom ali dobro ima i dosta mana

vopi

pre 10 godina

evo ja sam se uzbudio maximalno,jedva cekam da se pojavi ma dizem kredit samo da ga kupim ako treba,ja taj smart proizvod moram imati hocu brate da budem najveca faca kada ga stavim na sto...hocu bre da me svi pitaju kako radi,brzina procesora,koliko ima memorije,kamera,video zapis...a ja sav ponosan kazem ovo vam je zver sa najvecim BROJKAMA do sada...jedino cu se smoriti ako mi neki pametnjakovic kaze""zasto nisi cekao S6 bice mnogo bolji sa vecim brojkama""ali ja cu ga prodati za par meseci i imacu S6 i bicu opet faca!!!

Bata Bole

pre 10 godina

Ako CPU bude imao 64 bitnu strukturu, to znači da ce telefon biti ekstra brz i da Android možda neće štopati, kočiti, bagovati kao do sad, a uz to moraće da ima i minimum 4 GB rama jer je displej navodno 2K QHD (zašto to kad ljudsko oko ne prepoznaje razliku između 350-400ppi?). Očekujte i neku bateriju, ne vecu od 3500mAh, čisto da može da vam izdrži jedan dan, eventualno dan i po. I naravno, cijena za ovo jedno veliko "ništa" biće oko 700€. Ali nije to bitno, važno je da ja imam S5 koji je isti kao S4 koji podseća na S3 a radi kao S2 samo malo bolje. Očekujem makar 100 minusa na komentar od Sljamsungovih fanboys-a. Hvala!

draza

pre 10 godina

verovatno ce imati 64 bit procesor, jer ce hteti da isprate apple ko uvek, i bolju kameru i giga vise rama i mozda vise flash memorije a mozda i ne i naravno masu nekih novih šatro korisnih softverskih gluposti i to je to i iako bi ja voleo novi dizajn verovatno ce biti isti jer briga njih, koreanac ima vrlo jednostavnu logiku nabudzi tel sa svim i svacim sto svi drugi imaju, plati 2, 3 milijarde u marketing i gotovo. sve u svemu jadno bolji su i sony i htc cak i lg (i iphone naravno ali njega ne racunam ovde je nije android, iako je on glavni konkurent samsungu) uzgled budi receno samsung pravi delove za iphone, galaxy je kopija iphone-a i svi oni zajedno deru pare jer nam naplacuju super profite na smrdljive telefone, na primer apple je za prvi kvartal uzeo preko 13 milijardi cistog profita od iphone-a toliko o tome. nadam se da ce kinezi uskoro da krenu u vecu ekspanziju pa da malo obore ove nenormalne cene.

Digitalni mis

pre 10 godina

@Rango
Na WP8 radi sve, i to dvaput bolje nego na ekvivalentnim uredjajima na Androidu, a cak i slabije Lumije mogu da se mere sa po specifikacijama jacim telefonima na Androidu. Prvo probaj neku Lumiju pa onda pricaj, ovako samo pucas u prazno.

Rango

pre 10 godina

@Vlada - najbolji na tržištu po tome da uspiju da laguju i pored najboljeg hardware-a. Ovo sam svom očima vidjeo na s4, kad mi se drugar preznojio jer mu je telefon zablokirao nakon sto je otvorio galeriju. (uz to on na njemu ima 4-5 aplikacija, I naravno Samsung blotware). Kako je moguće da telefon takvih specifikacija crkne i mora da se restartuje nakon pokretanja tako obične aplikacije kao sto je galerija....?! :)

zoran1965

pre 10 godina

vi i vase lumie, ucenovnom rangu od 41474 din.(sa zvanicnog sajta mob tel) pa navise ni jedna lumia ne moze da se meri sa androidom, ni po kom osnovu.
ja sam ' SRECNI' korisnik lumie i mogu to da potpisem. eh, a sada je druga stvar sto ja nisam imao te pare pa sam morao da kupim jeftiniju lumiu, koja ce mi davati privid...

neutralni felsh

pre 10 godina

@ h@, Rango: da, ali ne treba ih puno osudjivati, jer su u pitanju neki klasik simptomi psihologije manjine: snazno osecanje medjusolidarnosti i potreba da se ostalima povoljno predstavi svoje postignuce. to je ljudski... meni se licno svidjaju lumie, ponavljam - 520 nisam kupio samo zato sto je alcatel mini idol za nesto manje novca davao nesto vise. ali videcu uskoro da nagovorim zenu da je uzme pa cu da je detaljno proverim - ako mi se svidi, menjacemo se uz malo demagogije ;)
sto se tice samsunga, oni su skontali kako trziste sljaka pa se tako postavljaju i oni. moze im se jer su jaki: budze performanse i stvaraju mit o sebi. nesto slicno i apple radi dosta uspesno godinama, zar ne? jedino sto samsung, barem meni, posrce sa dizajnom - nema modela koji je svedeno lep i nenametljiv.
i jos nesto: manite se vise mita da android guta bateriju. jos od 4.2 imas foru da stedis bateriju: namestis safe mod, pogasis sve sto trazi da radi pri ugasenom ekranu (od svakog neta do notifikacija sa istog, i pozadinskih aplikacija), i kod najalavijeg kvad kora trebalo bi da drzi 24h, a kamoli kod prosecnih modela... meni uz sav surf (i komentarijade posvuda;) drzi do 48h, malo li je?
(sent from my pisaca mashina "olympus")

Dovla_BOG

pre 10 godina

Uzbudicu se kad mu baterija bude trajala bar 3-4 dana. Bilo da stave bateriju od 7000mAh ili ultra low power display i cpu. Ostale funkcije su mlacenje prazne slame.

nikola87

pre 10 godina

Imace isti dosadan dizajn kao i gs4, i gomilu novih softwareskih gluposti za koje ce te morati odvojiti mesec dana kako bi ste ih samo pogasili.

Think diffrent!

pre 10 godina

Meeh... biće hype par dana oko toga i to je sve. Nešto kao sa S2/3/4. Uzbuđenje je bila pojava prvog iPhone-a, iPad-a, iPod-a... prvog LCD/Plasma televizora, električnog automobila, itd. Ovo danas je smejurija na čemu ti isti proizvođači uzimaju masnu lovu za mizarne promene.

h@

pre 10 godina

neutralni felsh@...upravo tako , svako svoga konja hvali ,umesto lepo da kazu koje su mane i prednosti primetili na telefonu kojeg imaju pa da pomognu potencijalnim kupcima. Ovako kad su svi najbolji opet moras napamet nesto kupiti pa se iznenadis zbog neke sitnice koja ti neodgovara ,a ubija te u pojam!...i onda sta ces kad si vec pljuno pare udri po hvaljenju istog vodeci se parolom:"i da je od g....a moj je"

tresemo se od dosade

pre 10 godina

Hoćete da pogodim Samsung 6? 4k displej od 5,5 inča, 4gb RAM-a, 20 mpx kamera, octa core od 2,3 ghz, isti dizajn, i dalje odvratni lagoviti touchwiz, otključavanje pomoću oka i standardna cena od 800€. Ovo je sve toliko postalo predvidljivo i dosadno da su mi zgadili telefone. A daaa, i Apple i Samsung će ubuduće imati jedan plastični manji u milion boja, a drugi metalni veći model jer se lakše šišaju ovce sa dve mašinice. Mada kolko vidim ima sve manje ovaca jer im prodaja u zadnjoj godini daleko ispod očekivane.

Rango

pre 10 godina

@Balliol - ne bih se ali složio sa tobom, ja radim za firmu iz Seattle-a i kad god dobijem grafički review svog rada, on je uvijek uradjen na Note tabletu sa spen-om (uvijek). Samo zato jer na iPad ne postoji stylus koji može zadovoljiti profesionalne potrebe dizajnera, arhitekata i sl. Ja ne volim samsung, ali ovo je činjenica, oni i dalje šalju email poruke sa iPad-a i Iphone, ali kada je u pitanju posao, uvijek dobijam rad sa oznakama i crtezima koju su nacrtani sa nekim Note uredjajem.... Htjeo sam da to skrenem pažnju i pokazem da griješiš, iPad je uvijek bio odličan za zabavu, ali kada je posao u pitanju, note i mogućnosti koje nudi spen su nezamjenjive....

Nikola

pre 10 godina

Evo bas me zanima sta ce da bude u njemu, i kako ce da izgleda. Kao i svaki Samsung. Nema promena, isti dizajn, nema inovacija, ma prodavanje magle za napaljene ljude.
A cena ubica.
Ja licno vise ne gledam sta tel ima od hardware-a, gledam samo izgled. Jer danas se prepucavaju u tome, tako da svaki tel preko 300e ima solidan hardware i radi kao zmaj.

jjnhl68

pre 10 godina

Iskreno, voleo bih da im prodaja S5 pukne. Tada bi, konacno, nesto promenili na svojim Galaxy modelima. S2 je napravio revoluciju, ostalo daleko ispod njegovog nivoa.