Četvrtak, 15.08.2013.

19:00

„Samsung uspeh duguje ismevanju Applea“

Izvor: TalkAndroid

„Samsung uspeh duguje ismevanju Applea“ IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

42 Komentari

Sortiraj po:

zmitjkoe

pre 10 godina

Na taj neocekivani rezultat berza je reagovala padom akcija Apple-a za nekih 20%, a? Bup!
(PPeca@SER, 16. avgust 2013 21:55)

Da znas nesto o berzi i da je pratis znao bi da je tada (pocetkom jula) vrednost Apple deonice bila $394, a danas je $502.

Aleks

pre 10 godina

Ono stvarno ... samsung pravi frizidere a bogami i bagere... A i telefoni su im slicnog raspona , ima ih od 0,2 inca do 15 inca. Pa su prodali vise ukupno nego Apple 3 modela trenutno u prodaji. Moje misljenje ja kad pravis sve od igle do lokomotive, nisi bas najbolji - u nicem posebno.

mariner

pre 10 godina

ljudi, neki ovde kao da su zaboravili da ni apple nije bas uzviseno nevinasce. ima na jutjubu cela serija reklama gde se njihov i-mak podsmeva windowsu, visti i pc-ju uopste. svi oni rade sa slicnim marketing agencijama, samo kako ko koju angazuje. apple se za sada folira na "ne obracamo paznju na to" foru, ali udarace i oni u anti-kampanje jos kako.

PPeca@SER

pre 10 godina

"to je bio neocekivani rekord i za Wall Street"

Na taj neocekivani rezultat berza je reagovala padom akcija Apple-a za nekih 20%, a? Bup!

freddie

pre 10 godina

Apsolutna besmesmislica, ali nisi ti kriv, Samsungov marketing radi punom parom:http://bgr.com/2013/07/23/samsung-smartphone-sales-q2-2013-iphone/Kada se procita text vidi se da je Samsung prodao 71 milion smartfona a Apple 31,2, sto svarno izgleda kao duplo vise. Naravno caka je u tome sto se cifra za Samasung odnosi na ukupan broj isporucenih telefona (cak ne prodatih), procenjuje se da je broj prodatih SG4 oko 23 miliona jer Samsung ne objavljuje podatke po modelima. Od Appleovih 31 milion oko 90% se odnosi na iPhone 5 a ostalo su iPhone 4 i 4s, i to je bio neocekivani rekord i za Wall Street, i to u najlosijem drugom kvartalu (pred treci u kojem izlazi novi iPhone). U prvih 6 meseci ove godine Apple je prodao 68,6 miliona iPhones. Dakle jasno je da je iPhone i dalje nedostizno najprodavaniji smartfon na svetu. Ako koza laze, cifre ne lazu. Sve ima na netu.
(zmitjkoe, 16. avgust 2013 13:36)

naravno da se i dan danas bolje prodaje IP5 nego SGS4, poznata stvar. uspjeh je pet puta veci uzme li se u obzir da je IP5 model na zalasku i da mu za mjesec dana izlazi nasljednik, dok je SGS4 tek izasao a dosta se slabije prodaje:))))

zmitjkoe

pre 10 godina

@freddie, nisi u pravu, vremena se menjaju i pocinju da idu u prilog Samsungu, 2012 najprodavaniji telefon na svetu je bio iphone 5, ispred Samsung Galaxy SIII (a ne iphone 4S, kao sto si rekao), a u prvih 6 meseci 2013. godne Samsung Galaxy S4 je za 50% prodavaniji telefon od iphone-a 5.
(pera, 16. avgust 2013 10:29)

Apsolutna besmesmislica, ali nisi ti kriv, Samsungov marketing radi punom parom:

http://bgr.com/2013/07/23/samsung-smartphone-sales-q2-2013-iphone/

Kada se procita text vidi se da je Samsung prodao 71 milion smartfona a Apple 31,2, sto svarno izgleda kao duplo vise. Naravno caka je u tome sto se cifra za Samasung odnosi na ukupan broj isporucenih telefona (cak ne prodatih), procenjuje se da je broj prodatih SG4 oko 23 miliona jer Samsung ne objavljuje podatke po modelima. Od Appleovih 31 milion oko 90% se odnosi na iPhone 5 a ostalo su iPhone 4 i 4s, i to je bio neocekivani rekord i za Wall Street, i to u najlosijem drugom kvartalu (pred treci u kojem izlazi novi iPhone). U prvih 6 meseci ove godine Apple je prodao 68,6 miliona iPhones. Dakle jasno je da je iPhone i dalje nedostizno najprodavaniji smartfon na svetu. Ako koza laze, cifre ne lazu. Sve ima na netu.

pera

pre 10 godina

@freddie, nisi u pravu, vremena se menjaju i pocinju da idu u prilog Samsungu, 2012 najprodavaniji telefon na svetu je bio iphone 5, ispred Samsung Galaxy SIII (a ne iphone 4S, kao sto si rekao), a u prvih 6 meseci 2013. godne Samsung Galaxy S4 je za 50% prodavaniji telefon od iphone-a 5.

Jabučica iz Kupertina

pre 10 godina

Sve rasprave na ovu temu me podsećaju na poređenje Mercedesa i BMW-a, a na kraju, hteli mi to da priznamo ili ne, obe kompanije prave izuzetne proizvode i imaju svoju ciljnu grupu. Lično koristim iPhone, jer smatram da je trenutno najinovativniji, najfunkcionalniji i najkvalitetniji telefon, a ako bih se nekada i prebacivao na Android platformu, moj izbor sigurno ne bi bio Samsung, nego Sony, zbog Bravia procesora slike, Zeiss optike itd. Donekle mogu da razumem ljude koji kupuju Samsung telefone, jer misle da je sve u veličini (ekrana), ali meni to nije potrebno, jer imam sasvim dobar TV (Sony) kod kuće, a ne želim da nosim telefon za koji mi je potrebna dodatna torba. Samsung bi mogao recimo, ako želi da bude broj jedan, da svoju reputaciju gradi na kvalitetu materijala koje koristi za izradu svojih uređaja, a ne da telefon od 700 EUR bude napravljen od plastike. O njihovom marketingu i pomenutoj reklami ne želim ni da komentarišem, jeftino i sramotno.

Ја

pre 10 godina

I ja sam se smejao Apple-u dok mi nije u ruke dosao iPhone...onda sam se licno uverio kakvo je smece Android! Na zalost, cena je visoka a i nemam neke potrebe za skupim telefonima pa mi Android telefon od 100 evra zavrsava posao. Na racunaru je druga situacija, iz znatizelje sam probao OsX i vise nikad Windows nisam vratio na disk.

Damjan

pre 10 godina

zanimljiva strategija: napadaju apple tvrdeci kako ovi nista ne valjaju. i sta to onda govori o njima? ima li smisla reklamirati se na foru: "bolji smo od najgoreg"?!? (freddie, 15. avgust 2013 19:58

@freddie:

a ti se ne secas one serije appleovih reklama Mac vs Pc? cisto da se prisetimo ko je prvi poceo sa pljuvacinom i jadnim reklamama :-)

freddie

pre 10 godina

ne zavaravajte se ljudi, nije samsung ugrozio apple, nego upravo suprotno- unistio je sve ostale proizvodjace androida.. iphone- i se i dalje JAKO dobro prodaju. u 2012 globalno najprodavaniji smartphoni su bili IP5 i IP4s..

gari

pre 10 godina

Kakve su im reklame, takvi su im i menadzeri - jadni.
(Ime, 15. avgust 2013 20:20)

Mnogo su im jadne reklame, a tek menadžeri, verovatno zato tako loše posluju. Grcaju u problemima, i čekaju nekog našeg stručnjaka, mladog menađera sa mega fakulteta da ih vadi iz bule.. :)

Maks

pre 10 godina

@ (mirko, 15. avgust 2013 22:00)

Pa ni Samsung ne proizvodi sve komponente za svoje telefone samostalno...

Ajde da pogledamo, na primer, koje sve komponente Galaxy S4 ima unutra: http://www.ifixit.com/Teardown/Samsung+Galaxy+S4+Teardown/13947/2

Scrolluj negde do sredine stranice gde pokazuju slike matične ploče i pogledaj koje sve komponente Galaxy S4 ima na matičnoj, to jest čije sve komponente... znači, tu su komponente sledećih firmi: Qualcomm, ARM Holdings, Toshiba, Broadcom, Bosch Sensortec, Skyworks... i tako dalje (ima ih još).

Znači, mnoge komponente u Galaxy S4 prave druge firme.

Možemo i za Galaxy S3 da pogledamo: http://www.ifixit.com/Teardown/Samsung+Galaxy+S+III+Teardown/9391/2

Znači, Galaxy S3 takođe sadrži razne komponente drugih firmi.

shoo

pre 10 godina

@legionar
pogledaj htc one-mesavina apple izrade i androida.... jeste da htc support los ali trenutno mislim da boljeg trlefona na trzistu nema....

Aleksandar

pre 10 godina

Malo je jadno porediti ove dve kompanije. Samsung je nastao 1930 i od tada je prosirio svoju paletu proizvoda. Danas svi misle da je Samsung samo televizori, mobilni, klime, laptopovi. A Apple? 4 proizvoda i multilevel marketing za ispiranje mozga. ZAboravljaju na hranu, odecu, mikroelektroniku, elektroniku, da sad ne nabrajam sve sta imaju u ponudi. Cak misle da je i Micubisi - klime i automobili. A televizori, a poljoprivredna industrija, a motori(engine)?
I ovi komentatori ovde "Apple najbolji", tipicno ispiranje mozga. Najbolje je biti tupan i hvaliti firmu na sav glas. Nit se pitaju zasto.

A vala i smorili ste sa Samsung vs Apple, pored silnih proizvodjaca elektronike. Vise nije ni smesno, no zalosno.

John Doe

pre 10 godina

Samsung je uspeo zahvaljujuci jeftinijoj i relativno kvalitetnijoj robi, a ne zahvaljujuci ismevanju, jer se tako samo blamira i blamira svoje potrosace. To bi bilo isto kao kad bihi ja ismejavao nekog boljeg, lepseg i pametnijeg od sebe. Sta bi drugi mislili o meni...

lucidna duša

pre 10 godina

evo, upecaše se odmah naivci da proglašavaju ko je bolji.. priča je sledeća - izvesni genije marketinga ih je savetovao kako da 'podignu' marketing na 'sledeći nivo'. dakle, uzmeš masu i podeliš ih u klanove. zatim uspaljeni auditorijum počne raspravu "moj je bolji", "moj je veći", "moj je brži".. i to se viralno širi.. te reklame su samo dale iskru, a svi smo se našli u tim raspravama, bilo kao učesnici ili kao posmatrači.. i marketing raste dalje nošen fanovima bez dinara uloženog.. i ne samo to, nego tim 'rivalstvom' dodatno istiskuješ ostale igrače, na kraju ostadoše samsung i apple, pa 15 mesta prazno, pa ostali. zajedno drže 90% tržišta. a mi još uvek raspravljamo.. genijalno!

bugzy

pre 10 godina

Da li se secate ko je pre 25 godina bio Sony, a ko je bio Samsung?
Tada je Samsung kao glavni korporativni cilj definisao da ce biti vredniji brend od Sony-ja. Danas, 25 godina kasnije Sony se bavi elektronikom zbog imena i tradicije, a profit ostvaruje kao jedna od najjacih azijskih osiguravajucih kuca, a u isto vreme Samsung je, uz Apple, golobalni lider na polju elektronike.
Smatrati da je Samsung losiji ili inferioran u odnosu na Apple je u najmanju ruku nepoznavanje cinjenica o kompaniji. Samsung ima visedecenijski pravac koga se drzi i ciljeve koje ostvaruje, dok je Apple tu gde jeste samo zahvaljujuci geniju svog osnivaca. Kada su ga oterali, potonuli su i da ga nisu vratili, bili bi na djubristu istorije. Njega na zalost vise nema i sumnjam da Apple dugorocno moze da izdrzi trku, jer je u pitanju vizija jednog coveka, a ne zajednicki cilj.

mirko

pre 10 godina

Nisam fan ni jednog od poznatih brendova, niti mi je uopšte bitno ko ima veći, ko ima duži, kome je šareniji...
Ipak ... za poštovanje je činjenica da Samsung ima svoj razvoj i svoju proizvodnju komponenti (displeja, procesora itd...). Kada si sposoban da neki uređaj samostalno osmisliš i proizvedeš, tada ti je samo nebo granica.

legionar

pre 10 godina

Da se razumemo kada apple ne bi bio previse alav i malo prosirio paletu besplatnih stavki i malo otvorio sistem,a samsung poceo da koristi jos nesto osim platike,prodavali bi se kao koka kola...svuda i u neogranicenim kolicinama..te dve kompanije samo treba sastaviti i mi koisnici bi bili najvise na dobitku.

Tripper

pre 10 godina

ja volim Google Nexus 4. A šta su to iPhone i Samsung, preskupe igračke koje imaju gomile besmislenih opcija, koje ni njihovi obožavaoci ne upotrebljvaju!?

AfricA

pre 10 godina

Samsung je počeo da ismeva Apple istog momenta kada su imali uređaj koji je bolji od Apple - ovog. Ziheraši su, nisu smeli, a i bilo bi idiotski a da nisu imali uređaj koji bi pokazali ako bi ih neko pitao: "a šta vi nudite? ". Navijam za kineze!

Milomir

pre 10 godina

Tacno da je samsung tek DRUGOPLASIRANI ali mozda i jos nize od drugoplasiranog. Samsunf nikada nije mogao da pridhe APPLE kvalitetu i brzinu!

Zoki

pre 10 godina

Apple reklame gde ismejava Windows su makar bile duhovite, smeje se proizvodu a ne ljudima. Apple bi mogao bez problema da uzvrati Samsungu i prikaže ih kao grupu idiota koji ostavljaju rasklapanje veš mašine da bi rasklopili iPhone da vide šta je u njemu, pa onda napravili kopiju.

freddie

pre 10 godina

zanimljiva strategija: napadaju apple tvrdeci kako ovi nista ne valjaju. i sta to onda govori o njima? ima li smisla reklamirati se na foru: "bolji smo od najgoreg"?!?

Zoran

pre 10 godina

Korisnicima ne vredi mnogo sto Samsung stancuje androide kao lud da bi imao sto vise - kada je najkvalitetniji smartfone ipak IPHONE. Ne ljutite se ali IPHONE je najbolji!

mirko

pre 10 godina

Nisam fan ni jednog od poznatih brendova, niti mi je uopšte bitno ko ima veći, ko ima duži, kome je šareniji...
Ipak ... za poštovanje je činjenica da Samsung ima svoj razvoj i svoju proizvodnju komponenti (displeja, procesora itd...). Kada si sposoban da neki uređaj samostalno osmisliš i proizvedeš, tada ti je samo nebo granica.

Zoran

pre 10 godina

Korisnicima ne vredi mnogo sto Samsung stancuje androide kao lud da bi imao sto vise - kada je najkvalitetniji smartfone ipak IPHONE. Ne ljutite se ali IPHONE je najbolji!

AfricA

pre 10 godina

Samsung je počeo da ismeva Apple istog momenta kada su imali uređaj koji je bolji od Apple - ovog. Ziheraši su, nisu smeli, a i bilo bi idiotski a da nisu imali uređaj koji bi pokazali ako bi ih neko pitao: "a šta vi nudite? ". Navijam za kineze!

freddie

pre 10 godina

zanimljiva strategija: napadaju apple tvrdeci kako ovi nista ne valjaju. i sta to onda govori o njima? ima li smisla reklamirati se na foru: "bolji smo od najgoreg"?!?

legionar

pre 10 godina

Da se razumemo kada apple ne bi bio previse alav i malo prosirio paletu besplatnih stavki i malo otvorio sistem,a samsung poceo da koristi jos nesto osim platike,prodavali bi se kao koka kola...svuda i u neogranicenim kolicinama..te dve kompanije samo treba sastaviti i mi koisnici bi bili najvise na dobitku.

Milomir

pre 10 godina

Tacno da je samsung tek DRUGOPLASIRANI ali mozda i jos nize od drugoplasiranog. Samsunf nikada nije mogao da pridhe APPLE kvalitetu i brzinu!

Zoki

pre 10 godina

Apple reklame gde ismejava Windows su makar bile duhovite, smeje se proizvodu a ne ljudima. Apple bi mogao bez problema da uzvrati Samsungu i prikaže ih kao grupu idiota koji ostavljaju rasklapanje veš mašine da bi rasklopili iPhone da vide šta je u njemu, pa onda napravili kopiju.

Tripper

pre 10 godina

ja volim Google Nexus 4. A šta su to iPhone i Samsung, preskupe igračke koje imaju gomile besmislenih opcija, koje ni njihovi obožavaoci ne upotrebljvaju!?

lucidna duša

pre 10 godina

evo, upecaše se odmah naivci da proglašavaju ko je bolji.. priča je sledeća - izvesni genije marketinga ih je savetovao kako da 'podignu' marketing na 'sledeći nivo'. dakle, uzmeš masu i podeliš ih u klanove. zatim uspaljeni auditorijum počne raspravu "moj je bolji", "moj je veći", "moj je brži".. i to se viralno širi.. te reklame su samo dale iskru, a svi smo se našli u tim raspravama, bilo kao učesnici ili kao posmatrači.. i marketing raste dalje nošen fanovima bez dinara uloženog.. i ne samo to, nego tim 'rivalstvom' dodatno istiskuješ ostale igrače, na kraju ostadoše samsung i apple, pa 15 mesta prazno, pa ostali. zajedno drže 90% tržišta. a mi još uvek raspravljamo.. genijalno!

bugzy

pre 10 godina

Da li se secate ko je pre 25 godina bio Sony, a ko je bio Samsung?
Tada je Samsung kao glavni korporativni cilj definisao da ce biti vredniji brend od Sony-ja. Danas, 25 godina kasnije Sony se bavi elektronikom zbog imena i tradicije, a profit ostvaruje kao jedna od najjacih azijskih osiguravajucih kuca, a u isto vreme Samsung je, uz Apple, golobalni lider na polju elektronike.
Smatrati da je Samsung losiji ili inferioran u odnosu na Apple je u najmanju ruku nepoznavanje cinjenica o kompaniji. Samsung ima visedecenijski pravac koga se drzi i ciljeve koje ostvaruje, dok je Apple tu gde jeste samo zahvaljujuci geniju svog osnivaca. Kada su ga oterali, potonuli su i da ga nisu vratili, bili bi na djubristu istorije. Njega na zalost vise nema i sumnjam da Apple dugorocno moze da izdrzi trku, jer je u pitanju vizija jednog coveka, a ne zajednicki cilj.

Aleksandar

pre 10 godina

Malo je jadno porediti ove dve kompanije. Samsung je nastao 1930 i od tada je prosirio svoju paletu proizvoda. Danas svi misle da je Samsung samo televizori, mobilni, klime, laptopovi. A Apple? 4 proizvoda i multilevel marketing za ispiranje mozga. ZAboravljaju na hranu, odecu, mikroelektroniku, elektroniku, da sad ne nabrajam sve sta imaju u ponudi. Cak misle da je i Micubisi - klime i automobili. A televizori, a poljoprivredna industrija, a motori(engine)?
I ovi komentatori ovde "Apple najbolji", tipicno ispiranje mozga. Najbolje je biti tupan i hvaliti firmu na sav glas. Nit se pitaju zasto.

A vala i smorili ste sa Samsung vs Apple, pored silnih proizvodjaca elektronike. Vise nije ni smesno, no zalosno.

Ја

pre 10 godina

I ja sam se smejao Apple-u dok mi nije u ruke dosao iPhone...onda sam se licno uverio kakvo je smece Android! Na zalost, cena je visoka a i nemam neke potrebe za skupim telefonima pa mi Android telefon od 100 evra zavrsava posao. Na racunaru je druga situacija, iz znatizelje sam probao OsX i vise nikad Windows nisam vratio na disk.

gari

pre 10 godina

Kakve su im reklame, takvi su im i menadzeri - jadni.
(Ime, 15. avgust 2013 20:20)

Mnogo su im jadne reklame, a tek menadžeri, verovatno zato tako loše posluju. Grcaju u problemima, i čekaju nekog našeg stručnjaka, mladog menađera sa mega fakulteta da ih vadi iz bule.. :)

Damjan

pre 10 godina

zanimljiva strategija: napadaju apple tvrdeci kako ovi nista ne valjaju. i sta to onda govori o njima? ima li smisla reklamirati se na foru: "bolji smo od najgoreg"?!? (freddie, 15. avgust 2013 19:58

@freddie:

a ti se ne secas one serije appleovih reklama Mac vs Pc? cisto da se prisetimo ko je prvi poceo sa pljuvacinom i jadnim reklamama :-)

Jabučica iz Kupertina

pre 10 godina

Sve rasprave na ovu temu me podsećaju na poređenje Mercedesa i BMW-a, a na kraju, hteli mi to da priznamo ili ne, obe kompanije prave izuzetne proizvode i imaju svoju ciljnu grupu. Lično koristim iPhone, jer smatram da je trenutno najinovativniji, najfunkcionalniji i najkvalitetniji telefon, a ako bih se nekada i prebacivao na Android platformu, moj izbor sigurno ne bi bio Samsung, nego Sony, zbog Bravia procesora slike, Zeiss optike itd. Donekle mogu da razumem ljude koji kupuju Samsung telefone, jer misle da je sve u veličini (ekrana), ali meni to nije potrebno, jer imam sasvim dobar TV (Sony) kod kuće, a ne želim da nosim telefon za koji mi je potrebna dodatna torba. Samsung bi mogao recimo, ako želi da bude broj jedan, da svoju reputaciju gradi na kvalitetu materijala koje koristi za izradu svojih uređaja, a ne da telefon od 700 EUR bude napravljen od plastike. O njihovom marketingu i pomenutoj reklami ne želim ni da komentarišem, jeftino i sramotno.

freddie

pre 10 godina

ne zavaravajte se ljudi, nije samsung ugrozio apple, nego upravo suprotno- unistio je sve ostale proizvodjace androida.. iphone- i se i dalje JAKO dobro prodaju. u 2012 globalno najprodavaniji smartphoni su bili IP5 i IP4s..

zmitjkoe

pre 10 godina

@freddie, nisi u pravu, vremena se menjaju i pocinju da idu u prilog Samsungu, 2012 najprodavaniji telefon na svetu je bio iphone 5, ispred Samsung Galaxy SIII (a ne iphone 4S, kao sto si rekao), a u prvih 6 meseci 2013. godne Samsung Galaxy S4 je za 50% prodavaniji telefon od iphone-a 5.
(pera, 16. avgust 2013 10:29)

Apsolutna besmesmislica, ali nisi ti kriv, Samsungov marketing radi punom parom:

http://bgr.com/2013/07/23/samsung-smartphone-sales-q2-2013-iphone/

Kada se procita text vidi se da je Samsung prodao 71 milion smartfona a Apple 31,2, sto svarno izgleda kao duplo vise. Naravno caka je u tome sto se cifra za Samasung odnosi na ukupan broj isporucenih telefona (cak ne prodatih), procenjuje se da je broj prodatih SG4 oko 23 miliona jer Samsung ne objavljuje podatke po modelima. Od Appleovih 31 milion oko 90% se odnosi na iPhone 5 a ostalo su iPhone 4 i 4s, i to je bio neocekivani rekord i za Wall Street, i to u najlosijem drugom kvartalu (pred treci u kojem izlazi novi iPhone). U prvih 6 meseci ove godine Apple je prodao 68,6 miliona iPhones. Dakle jasno je da je iPhone i dalje nedostizno najprodavaniji smartfon na svetu. Ako koza laze, cifre ne lazu. Sve ima na netu.

Maks

pre 10 godina

@ (mirko, 15. avgust 2013 22:00)

Pa ni Samsung ne proizvodi sve komponente za svoje telefone samostalno...

Ajde da pogledamo, na primer, koje sve komponente Galaxy S4 ima unutra: http://www.ifixit.com/Teardown/Samsung+Galaxy+S4+Teardown/13947/2

Scrolluj negde do sredine stranice gde pokazuju slike matične ploče i pogledaj koje sve komponente Galaxy S4 ima na matičnoj, to jest čije sve komponente... znači, tu su komponente sledećih firmi: Qualcomm, ARM Holdings, Toshiba, Broadcom, Bosch Sensortec, Skyworks... i tako dalje (ima ih još).

Znači, mnoge komponente u Galaxy S4 prave druge firme.

Možemo i za Galaxy S3 da pogledamo: http://www.ifixit.com/Teardown/Samsung+Galaxy+S+III+Teardown/9391/2

Znači, Galaxy S3 takođe sadrži razne komponente drugih firmi.

pera

pre 10 godina

@freddie, nisi u pravu, vremena se menjaju i pocinju da idu u prilog Samsungu, 2012 najprodavaniji telefon na svetu je bio iphone 5, ispred Samsung Galaxy SIII (a ne iphone 4S, kao sto si rekao), a u prvih 6 meseci 2013. godne Samsung Galaxy S4 je za 50% prodavaniji telefon od iphone-a 5.

John Doe

pre 10 godina

Samsung je uspeo zahvaljujuci jeftinijoj i relativno kvalitetnijoj robi, a ne zahvaljujuci ismevanju, jer se tako samo blamira i blamira svoje potrosace. To bi bilo isto kao kad bihi ja ismejavao nekog boljeg, lepseg i pametnijeg od sebe. Sta bi drugi mislili o meni...

mariner

pre 10 godina

ljudi, neki ovde kao da su zaboravili da ni apple nije bas uzviseno nevinasce. ima na jutjubu cela serija reklama gde se njihov i-mak podsmeva windowsu, visti i pc-ju uopste. svi oni rade sa slicnim marketing agencijama, samo kako ko koju angazuje. apple se za sada folira na "ne obracamo paznju na to" foru, ali udarace i oni u anti-kampanje jos kako.

shoo

pre 10 godina

@legionar
pogledaj htc one-mesavina apple izrade i androida.... jeste da htc support los ali trenutno mislim da boljeg trlefona na trzistu nema....

Aleks

pre 10 godina

Ono stvarno ... samsung pravi frizidere a bogami i bagere... A i telefoni su im slicnog raspona , ima ih od 0,2 inca do 15 inca. Pa su prodali vise ukupno nego Apple 3 modela trenutno u prodaji. Moje misljenje ja kad pravis sve od igle do lokomotive, nisi bas najbolji - u nicem posebno.

zmitjkoe

pre 10 godina

Na taj neocekivani rezultat berza je reagovala padom akcija Apple-a za nekih 20%, a? Bup!
(PPeca@SER, 16. avgust 2013 21:55)

Da znas nesto o berzi i da je pratis znao bi da je tada (pocetkom jula) vrednost Apple deonice bila $394, a danas je $502.

PPeca@SER

pre 10 godina

"to je bio neocekivani rekord i za Wall Street"

Na taj neocekivani rezultat berza je reagovala padom akcija Apple-a za nekih 20%, a? Bup!

freddie

pre 10 godina

Apsolutna besmesmislica, ali nisi ti kriv, Samsungov marketing radi punom parom:http://bgr.com/2013/07/23/samsung-smartphone-sales-q2-2013-iphone/Kada se procita text vidi se da je Samsung prodao 71 milion smartfona a Apple 31,2, sto svarno izgleda kao duplo vise. Naravno caka je u tome sto se cifra za Samasung odnosi na ukupan broj isporucenih telefona (cak ne prodatih), procenjuje se da je broj prodatih SG4 oko 23 miliona jer Samsung ne objavljuje podatke po modelima. Od Appleovih 31 milion oko 90% se odnosi na iPhone 5 a ostalo su iPhone 4 i 4s, i to je bio neocekivani rekord i za Wall Street, i to u najlosijem drugom kvartalu (pred treci u kojem izlazi novi iPhone). U prvih 6 meseci ove godine Apple je prodao 68,6 miliona iPhones. Dakle jasno je da je iPhone i dalje nedostizno najprodavaniji smartfon na svetu. Ako koza laze, cifre ne lazu. Sve ima na netu.
(zmitjkoe, 16. avgust 2013 13:36)

naravno da se i dan danas bolje prodaje IP5 nego SGS4, poznata stvar. uspjeh je pet puta veci uzme li se u obzir da je IP5 model na zalasku i da mu za mjesec dana izlazi nasljednik, dok je SGS4 tek izasao a dosta se slabije prodaje:))))

Zoran

pre 10 godina

Korisnicima ne vredi mnogo sto Samsung stancuje androide kao lud da bi imao sto vise - kada je najkvalitetniji smartfone ipak IPHONE. Ne ljutite se ali IPHONE je najbolji!

Milomir

pre 10 godina

Tacno da je samsung tek DRUGOPLASIRANI ali mozda i jos nize od drugoplasiranog. Samsunf nikada nije mogao da pridhe APPLE kvalitetu i brzinu!

Zoki

pre 10 godina

Apple reklame gde ismejava Windows su makar bile duhovite, smeje se proizvodu a ne ljudima. Apple bi mogao bez problema da uzvrati Samsungu i prikaže ih kao grupu idiota koji ostavljaju rasklapanje veš mašine da bi rasklopili iPhone da vide šta je u njemu, pa onda napravili kopiju.

Tripper

pre 10 godina

ja volim Google Nexus 4. A šta su to iPhone i Samsung, preskupe igračke koje imaju gomile besmislenih opcija, koje ni njihovi obožavaoci ne upotrebljvaju!?

AfricA

pre 10 godina

Samsung je počeo da ismeva Apple istog momenta kada su imali uređaj koji je bolji od Apple - ovog. Ziheraši su, nisu smeli, a i bilo bi idiotski a da nisu imali uređaj koji bi pokazali ako bi ih neko pitao: "a šta vi nudite? ". Navijam za kineze!

Jabučica iz Kupertina

pre 10 godina

Sve rasprave na ovu temu me podsećaju na poređenje Mercedesa i BMW-a, a na kraju, hteli mi to da priznamo ili ne, obe kompanije prave izuzetne proizvode i imaju svoju ciljnu grupu. Lično koristim iPhone, jer smatram da je trenutno najinovativniji, najfunkcionalniji i najkvalitetniji telefon, a ako bih se nekada i prebacivao na Android platformu, moj izbor sigurno ne bi bio Samsung, nego Sony, zbog Bravia procesora slike, Zeiss optike itd. Donekle mogu da razumem ljude koji kupuju Samsung telefone, jer misle da je sve u veličini (ekrana), ali meni to nije potrebno, jer imam sasvim dobar TV (Sony) kod kuće, a ne želim da nosim telefon za koji mi je potrebna dodatna torba. Samsung bi mogao recimo, ako želi da bude broj jedan, da svoju reputaciju gradi na kvalitetu materijala koje koristi za izradu svojih uređaja, a ne da telefon od 700 EUR bude napravljen od plastike. O njihovom marketingu i pomenutoj reklami ne želim ni da komentarišem, jeftino i sramotno.

Ја

pre 10 godina

I ja sam se smejao Apple-u dok mi nije u ruke dosao iPhone...onda sam se licno uverio kakvo je smece Android! Na zalost, cena je visoka a i nemam neke potrebe za skupim telefonima pa mi Android telefon od 100 evra zavrsava posao. Na racunaru je druga situacija, iz znatizelje sam probao OsX i vise nikad Windows nisam vratio na disk.

mirko

pre 10 godina

Nisam fan ni jednog od poznatih brendova, niti mi je uopšte bitno ko ima veći, ko ima duži, kome je šareniji...
Ipak ... za poštovanje je činjenica da Samsung ima svoj razvoj i svoju proizvodnju komponenti (displeja, procesora itd...). Kada si sposoban da neki uređaj samostalno osmisliš i proizvedeš, tada ti je samo nebo granica.

freddie

pre 10 godina

zanimljiva strategija: napadaju apple tvrdeci kako ovi nista ne valjaju. i sta to onda govori o njima? ima li smisla reklamirati se na foru: "bolji smo od najgoreg"?!?

legionar

pre 10 godina

Da se razumemo kada apple ne bi bio previse alav i malo prosirio paletu besplatnih stavki i malo otvorio sistem,a samsung poceo da koristi jos nesto osim platike,prodavali bi se kao koka kola...svuda i u neogranicenim kolicinama..te dve kompanije samo treba sastaviti i mi koisnici bi bili najvise na dobitku.

John Doe

pre 10 godina

Samsung je uspeo zahvaljujuci jeftinijoj i relativno kvalitetnijoj robi, a ne zahvaljujuci ismevanju, jer se tako samo blamira i blamira svoje potrosace. To bi bilo isto kao kad bihi ja ismejavao nekog boljeg, lepseg i pametnijeg od sebe. Sta bi drugi mislili o meni...

freddie

pre 10 godina

ne zavaravajte se ljudi, nije samsung ugrozio apple, nego upravo suprotno- unistio je sve ostale proizvodjace androida.. iphone- i se i dalje JAKO dobro prodaju. u 2012 globalno najprodavaniji smartphoni su bili IP5 i IP4s..

pera

pre 10 godina

@freddie, nisi u pravu, vremena se menjaju i pocinju da idu u prilog Samsungu, 2012 najprodavaniji telefon na svetu je bio iphone 5, ispred Samsung Galaxy SIII (a ne iphone 4S, kao sto si rekao), a u prvih 6 meseci 2013. godne Samsung Galaxy S4 je za 50% prodavaniji telefon od iphone-a 5.

shoo

pre 10 godina

@legionar
pogledaj htc one-mesavina apple izrade i androida.... jeste da htc support los ali trenutno mislim da boljeg trlefona na trzistu nema....

zmitjkoe

pre 10 godina

@freddie, nisi u pravu, vremena se menjaju i pocinju da idu u prilog Samsungu, 2012 najprodavaniji telefon na svetu je bio iphone 5, ispred Samsung Galaxy SIII (a ne iphone 4S, kao sto si rekao), a u prvih 6 meseci 2013. godne Samsung Galaxy S4 je za 50% prodavaniji telefon od iphone-a 5.
(pera, 16. avgust 2013 10:29)

Apsolutna besmesmislica, ali nisi ti kriv, Samsungov marketing radi punom parom:

http://bgr.com/2013/07/23/samsung-smartphone-sales-q2-2013-iphone/

Kada se procita text vidi se da je Samsung prodao 71 milion smartfona a Apple 31,2, sto svarno izgleda kao duplo vise. Naravno caka je u tome sto se cifra za Samasung odnosi na ukupan broj isporucenih telefona (cak ne prodatih), procenjuje se da je broj prodatih SG4 oko 23 miliona jer Samsung ne objavljuje podatke po modelima. Od Appleovih 31 milion oko 90% se odnosi na iPhone 5 a ostalo su iPhone 4 i 4s, i to je bio neocekivani rekord i za Wall Street, i to u najlosijem drugom kvartalu (pred treci u kojem izlazi novi iPhone). U prvih 6 meseci ove godine Apple je prodao 68,6 miliona iPhones. Dakle jasno je da je iPhone i dalje nedostizno najprodavaniji smartfon na svetu. Ako koza laze, cifre ne lazu. Sve ima na netu.

Aleksandar

pre 10 godina

Malo je jadno porediti ove dve kompanije. Samsung je nastao 1930 i od tada je prosirio svoju paletu proizvoda. Danas svi misle da je Samsung samo televizori, mobilni, klime, laptopovi. A Apple? 4 proizvoda i multilevel marketing za ispiranje mozga. ZAboravljaju na hranu, odecu, mikroelektroniku, elektroniku, da sad ne nabrajam sve sta imaju u ponudi. Cak misle da je i Micubisi - klime i automobili. A televizori, a poljoprivredna industrija, a motori(engine)?
I ovi komentatori ovde "Apple najbolji", tipicno ispiranje mozga. Najbolje je biti tupan i hvaliti firmu na sav glas. Nit se pitaju zasto.

A vala i smorili ste sa Samsung vs Apple, pored silnih proizvodjaca elektronike. Vise nije ni smesno, no zalosno.

Damjan

pre 10 godina

zanimljiva strategija: napadaju apple tvrdeci kako ovi nista ne valjaju. i sta to onda govori o njima? ima li smisla reklamirati se na foru: "bolji smo od najgoreg"?!? (freddie, 15. avgust 2013 19:58

@freddie:

a ti se ne secas one serije appleovih reklama Mac vs Pc? cisto da se prisetimo ko je prvi poceo sa pljuvacinom i jadnim reklamama :-)

bugzy

pre 10 godina

Da li se secate ko je pre 25 godina bio Sony, a ko je bio Samsung?
Tada je Samsung kao glavni korporativni cilj definisao da ce biti vredniji brend od Sony-ja. Danas, 25 godina kasnije Sony se bavi elektronikom zbog imena i tradicije, a profit ostvaruje kao jedna od najjacih azijskih osiguravajucih kuca, a u isto vreme Samsung je, uz Apple, golobalni lider na polju elektronike.
Smatrati da je Samsung losiji ili inferioran u odnosu na Apple je u najmanju ruku nepoznavanje cinjenica o kompaniji. Samsung ima visedecenijski pravac koga se drzi i ciljeve koje ostvaruje, dok je Apple tu gde jeste samo zahvaljujuci geniju svog osnivaca. Kada su ga oterali, potonuli su i da ga nisu vratili, bili bi na djubristu istorije. Njega na zalost vise nema i sumnjam da Apple dugorocno moze da izdrzi trku, jer je u pitanju vizija jednog coveka, a ne zajednicki cilj.

gari

pre 10 godina

Kakve su im reklame, takvi su im i menadzeri - jadni.
(Ime, 15. avgust 2013 20:20)

Mnogo su im jadne reklame, a tek menadžeri, verovatno zato tako loše posluju. Grcaju u problemima, i čekaju nekog našeg stručnjaka, mladog menađera sa mega fakulteta da ih vadi iz bule.. :)

Maks

pre 10 godina

@ (mirko, 15. avgust 2013 22:00)

Pa ni Samsung ne proizvodi sve komponente za svoje telefone samostalno...

Ajde da pogledamo, na primer, koje sve komponente Galaxy S4 ima unutra: http://www.ifixit.com/Teardown/Samsung+Galaxy+S4+Teardown/13947/2

Scrolluj negde do sredine stranice gde pokazuju slike matične ploče i pogledaj koje sve komponente Galaxy S4 ima na matičnoj, to jest čije sve komponente... znači, tu su komponente sledećih firmi: Qualcomm, ARM Holdings, Toshiba, Broadcom, Bosch Sensortec, Skyworks... i tako dalje (ima ih još).

Znači, mnoge komponente u Galaxy S4 prave druge firme.

Možemo i za Galaxy S3 da pogledamo: http://www.ifixit.com/Teardown/Samsung+Galaxy+S+III+Teardown/9391/2

Znači, Galaxy S3 takođe sadrži razne komponente drugih firmi.

freddie

pre 10 godina

Apsolutna besmesmislica, ali nisi ti kriv, Samsungov marketing radi punom parom:http://bgr.com/2013/07/23/samsung-smartphone-sales-q2-2013-iphone/Kada se procita text vidi se da je Samsung prodao 71 milion smartfona a Apple 31,2, sto svarno izgleda kao duplo vise. Naravno caka je u tome sto se cifra za Samasung odnosi na ukupan broj isporucenih telefona (cak ne prodatih), procenjuje se da je broj prodatih SG4 oko 23 miliona jer Samsung ne objavljuje podatke po modelima. Od Appleovih 31 milion oko 90% se odnosi na iPhone 5 a ostalo su iPhone 4 i 4s, i to je bio neocekivani rekord i za Wall Street, i to u najlosijem drugom kvartalu (pred treci u kojem izlazi novi iPhone). U prvih 6 meseci ove godine Apple je prodao 68,6 miliona iPhones. Dakle jasno je da je iPhone i dalje nedostizno najprodavaniji smartfon na svetu. Ako koza laze, cifre ne lazu. Sve ima na netu.
(zmitjkoe, 16. avgust 2013 13:36)

naravno da se i dan danas bolje prodaje IP5 nego SGS4, poznata stvar. uspjeh je pet puta veci uzme li se u obzir da je IP5 model na zalasku i da mu za mjesec dana izlazi nasljednik, dok je SGS4 tek izasao a dosta se slabije prodaje:))))

Aleks

pre 10 godina

Ono stvarno ... samsung pravi frizidere a bogami i bagere... A i telefoni su im slicnog raspona , ima ih od 0,2 inca do 15 inca. Pa su prodali vise ukupno nego Apple 3 modela trenutno u prodaji. Moje misljenje ja kad pravis sve od igle do lokomotive, nisi bas najbolji - u nicem posebno.

PPeca@SER

pre 10 godina

"to je bio neocekivani rekord i za Wall Street"

Na taj neocekivani rezultat berza je reagovala padom akcija Apple-a za nekih 20%, a? Bup!

zmitjkoe

pre 10 godina

Na taj neocekivani rezultat berza je reagovala padom akcija Apple-a za nekih 20%, a? Bup!
(PPeca@SER, 16. avgust 2013 21:55)

Da znas nesto o berzi i da je pratis znao bi da je tada (pocetkom jula) vrednost Apple deonice bila $394, a danas je $502.

lucidna duša

pre 10 godina

evo, upecaše se odmah naivci da proglašavaju ko je bolji.. priča je sledeća - izvesni genije marketinga ih je savetovao kako da 'podignu' marketing na 'sledeći nivo'. dakle, uzmeš masu i podeliš ih u klanove. zatim uspaljeni auditorijum počne raspravu "moj je bolji", "moj je veći", "moj je brži".. i to se viralno širi.. te reklame su samo dale iskru, a svi smo se našli u tim raspravama, bilo kao učesnici ili kao posmatrači.. i marketing raste dalje nošen fanovima bez dinara uloženog.. i ne samo to, nego tim 'rivalstvom' dodatno istiskuješ ostale igrače, na kraju ostadoše samsung i apple, pa 15 mesta prazno, pa ostali. zajedno drže 90% tržišta. a mi još uvek raspravljamo.. genijalno!

mariner

pre 10 godina

ljudi, neki ovde kao da su zaboravili da ni apple nije bas uzviseno nevinasce. ima na jutjubu cela serija reklama gde se njihov i-mak podsmeva windowsu, visti i pc-ju uopste. svi oni rade sa slicnim marketing agencijama, samo kako ko koju angazuje. apple se za sada folira na "ne obracamo paznju na to" foru, ali udarace i oni u anti-kampanje jos kako.