Utorak, 28.05.2013.

18:00

3 stvari koje fale Windows Phoneu

Izvor: Gottabemobile.com

3 stvari koje fale Windows Phoneu IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

46 Komentari

Sortiraj po:

Coaa

pre 10 godina

Realno,Windows i nije nesto posebno,aplikacije koje su dobre se placaju,a da li ne zapucava,pa zapucava,sam se ugasi,jednom u 2 meseca,multitasking ocajaan! Odete u Nokia Music,kad premotavate pesme morate da drzite onu strelicu,kod Androida to ne mora i Symbiana.Ne podrzava Flash. :-/ Pola stvari na webu ne podrzava,i pise Wp doesn't support,budjenje. :-)

laza

pre 10 godina

ma sta kazete? ne moze da se menja boja plocice? e sad stvarno nikad necu uzeti telefon sa win os...hahahaha, vecu glupost nisam procitao.

koka

pre 10 godina

Da isto iznerviraju obicne sitnice koje puno znace npr nema zakljucavanja portretne orjentacije, glazba je odvratno izvedena, jednaka razina glasnoce kad su ustekane i kad su istekane slusalice.

doktor

pre 10 godina

Stvar ličnog ukusa. Imam high-end HTC android telefon, sa najnovijim oper.sistemom, sve sam manje zadovoljan androidom, počinje da baguje itd.a radi se o skupom telefonu dobrih performansi.
Drugi telefon mi je takođe skuplji W8, ne sviđa mi se operativni sistem, dosadan je iz moje lične perspektive. Povremeno koristim iPhone 4s (nije moj) lepo na oko ali suviše 'zatvoreno' za moj ukus.
I sada razmišljam da pređem na Blackberry ... A verujem da je najbolji operativni sistem onaj koji najbolje završava vaše lične poslove.

DaLanik

pre 10 godina

Efendija: Daj nemoj da lazes. Iz mog iskustva, ni HTC Desire HD (tada top model) ni trenutno Samsung Galaxy Note II mi se nikada nisu "zakucali" a video sam Ajfounove koji kada izgube signal moraju da se restartuju da bi ponovo obnovili 3G. Androidi "zakucavaju" samo ako ih flesujes, kastomizujes, tvikujes, menjas, i nesto zabrljas. Sto vi na Ajfounu nikada necete moci da probate :)

@AleksandarCucu

pre 10 godina

Sve je stvar izbora. Sve platforme (osim Jolla i Maemo) sam koristio i WP8 mi se najviše dopada. Šta će mi zilion aplikacija od kojih je realno,potrebno 20-50 na svakodnevnoj bazi? Hejtera uvek i za sve ima,tako internet funkcioniše. Lumia 820,meni vrh i ne treba mi više.

superoperater

pre 10 godina

@Pedja WP nije bagovao, to stoji, ali ne baguje ni Neksus uopste, bas zato sto nisam i nemam nameru da ga flesujem sa kojekakvim ROM-ovima koji su cesto, al ne uvek, glavni krivci za lose funkcionisanje telefona. Kod mene je sve stock , samo sam ga obogatio sa dodatnim funkcijama putem aplikacija koje WP korisnici mogu samo da sanjaju, na zalost. Da se razumemo, velika je razlika izmedju starih verzija tipa 2.2 i nove 4.2, (kao Win XP i 7) nebo i zamlja sto se tice stabilnosti i perfotmansi. WP je dobar za one koji nisu previse zahtevni jer cim odes u settings ili market a ono nema nista i hoces nesto vise nego sto su ovi iz MS smislili, udaras u zid i nema dalje :)

Efendija

pre 10 godina

@miki maus

Htc 8x ima uzasno losu kameru. Na primer. Mislim nije ona losa toliko, ali mesto joj je recimo na nekom androidu od 200€. A ne na flagship modelu.

dzoni

pre 10 godina

Za telefone android je majka..posebno custom romovi ..koristim Pac man rom ..android 4.2.2 to je paranoid rom + cuanogen mod + aopk rom..svi nabolji androidi u jednom romu i bukvalno APSOLUTNO SVE sto ti padne napamet da uradis i promenis ima opcija a radi neverovatno brzo.
A za laptopove je WIn 7 majka ..ovo sad kucam sa win 8mice i Core I3 laptopa...svaka aplikacija u metrou se otvara po 10 sekundi...smesno i zalosno ...moj 10 godina star laptop u XP otvara sve u trenutku..a desktop mode u win 8 izgleda zalosno jer nema win aero kao win 7 ..

AfricA

pre 10 godina

@smešniste mačak, ja za bilo koji telefon platim 1€ i 40€ pretplate. Znači za iphone, one, xperia z. Samo je s4 70€ i pretplata. Tako da mi je apsolutno svejedno koliko stanu u slobodnoj prodaji, i Huawei uopšte ne postoji gde ja živim. I da, tražim mnogo za svoje pare. Jer ih sam zaradim, niko mi ne poklanja. A to što je samo u Srbiji blam i smešno da tražiš nešto za svoj novac, je druga priča.

Dejan

pre 10 godina

Koristio WP i bio prezadovoljan. Igrom slucaja (dobio na poklon) Asus Padfone 2 i privucen idejom telefona i tableta u jednom uredjaju prodam moj WP i posle 7 dana zazalim i zalim i dalje...
Meni je Windows odlican jer ima ono sto ja ocekujem-brz,stabilan i dobar telefon. Ne zelim da ga uporedjujem sa Androidom i iOS-om jer ne mozete porediti drugacije platforme-poredite S4 sa HTC One ili iPhone4S sa iPhone5 ili Lumia 920 sa HTC 8X,jer ovako poredite u neku ruku drugaciji pristup temi smartfona i same ideje OS-a. A iskreno i ne vidim zasto bi to radili. Ima toliko telefona i platformi da svako moze da nadje sta mu odgovara i nema potrebe da nekome drugome namecete vase misljenje kao jedino ispravno. Neka svako bira za sebe.Licno jedva cekam da prodje jos 9 meseci da odem i uzmem jednu crnu Lumiu 920 jer je za mene odlicna, i sve sto je navedeno kao mana za mene to nije,ja sam uzivao sa WP-om i uz malo strpljenja opet cu!

Efendija

pre 10 godina

@Pedja

Ja sam imao HTC 8x. Najgore iskustvo u mom zivotu. Nije proslo ni 10 dana, vratio sam se na iPhone. No, kasnije se ispostavilo da je tu ipak telefon bio kriv, a ne Windows. Vidim da su korisnici Lumia modela prezadovoljni, cak i najjeftinije varijante. Mada, uvek mogu da preteruju, kao Android korisnici pojedini, koji tvrde kako njima Android navodno nikad ne zakucava. :) A on se gubi jadan i na najskupljim modelima...

Alex

pre 10 godina

Žalosno je to što je autor tekst samo prepisao iz nekog stranog časopisa i to što očito ni on, a ni većina komentatora nikada nisu uzeli WP8 telefon u ruke. Da su samo nešto probali na Lumia 920, ovakvi tekstovi ne bi ovde završili.
/Poštovani Alex, hvala na konstruktivnoj kritici. MOD
http://www.b92.net/tehnopolis/gadgets.php?yyyy=2013&mm=04&nav_id=701494/

Peca

pre 10 godina

RAT MOBILNIH JE ZAVRSEN! SVI SU POBEDILI! Ovo je naslov jednog od najboljih tekstova koje sam skoro procitao na IT sceni. Sva tri OS-a, ajde cetiri sa novim BB10 su jako, jako dobri. WP je dobio aplikacije, Android stabilnosti, iOS 7 ce biti redizajniran da vise lici na prethodna dva a vec ima more zadovoljnih korisnika, BBX je inovativan sa svojim interfejsom. U svakom slucaju ko ti kaze da si kupio krsh ako uzmes Lumiu 920, Samsung S4, iPhone5 ili BB Z10 taj je troll koji nema predstavu sta prica...

neko iz mase

pre 10 godina

Nadovezao bi se na jednog prethodnika i upitao ali u kontru, cemu je potreban quad core i napucan RAM na telefonu?! Kao neko ko se bavi konstruisanjem masina i alata, razumijem da mi je potrebno za pc i laptop napucan hardver recimo sa i5 i 6 ili 8GB RAM,jer Solid Works i Catia V5 nece da rade na kanti,ali... Volio bi da mi komentatori iz struke objasne cemu im je potreban jak hardver na telefonu, jer moj LG star skoro dvije godine odlicno vrsi sve fje za koje mi je neophodan?! Ne kontam stvarno.

viscaelbarca

pre 10 godina

ja koristim windows phone i mogu vam reci da je os veoma stabilan i brz sve radi glatko...e sad valjalo bi kada bi imao malo bolji izbor aplikacija

Pedja

pre 10 godina

@ superoperater

I reci nam sad koliko puta ti se ugasio/resetovao/zabagovao Windows telefon, a koliko puta Nexus? :)

Al' bitno je da sad mozes da flashujes kernele, romove, instaliras razlicite launchere...poneki propusten poziv zbog bugova nije bitan. :)

smesni ste

pre 10 godina

@AfricA imas izbor ako nisi zapcen markom.. huawei npr
G300 je odlican tel, u sustini, svaki je ako znas koristiti.. ako ne, da bi imao takav fon da bi se samo kurcio.. onda bolje kupi nokiju 3310...

miki maus

pre 10 godina

sve navedeno je tacno. Problem je sto ne rade dobro USSD kodovi. Sto se tice grafike, android moze da sedne i place. Niti jedan WP nije izasao a da nema dobru grafiku ili kameru. Svaka im je perfektna. Sad sam kupio prvi mongoliod, i razocaran sam.

gad

pre 10 godina

Koristio sam androide a sada imam lumia 820 telefon i sasvim mi je dovoljno ono što ima... Iskreno kod bar 50% ljudi na s3 samsunzima stoji onaj glupi maslacak kao lok skrin... Ovi što pljuju vindovs, ne kapiraju da su žrtve androida... Jednostavno, napravljen je da ga koristiš, da je brz i pouzdan kao i jednostavan, a ako dam već lepu lovu za telefon, ne moram i neću da budem ultra informatički pismen da bi ga rutovao, modovao... Kupim i odmah radi do bola dobro... Ima sve aplikacije kao i drndroid i rade brže i bolje- ko kaže drukčije nije probao ili je hejter...

coa

pre 10 godina

Ne slažem se sa ovim prvim, jer je to subjektivno mišljenje. Meni se lično mnogo sviđa interfejs i ne bih ga menjao.
Ono što su izostavili da navedu kao nedostatak je multitasking, koji me je mnogo razočarao. Što se tiče drugih stvari, oduševljen sam Windows Phone-om.

Rango

pre 10 godina

Ostaje da je droid i dalje najbolji, posebno nexus serija koja nema blotware poput drugih uredjaja pa zato i radi mnogo bolje i ne kojima funkcionišu sve aplikacije sa play-a za razliku od npr. samsung uredjaja, koje je blotware praktično ugušio, pa im je potreban extremno jak hardware da bi radili. Rijetko kada ce te pročitati ispod neke aplikacije da se vlasnik nexus 4 ili 7 žali kako ona ne radi, ali zato imate masu vlasnika galaxy 3, note i sličnih samsung mobitela ili tableta... Živio ČIST android. Ajmo, krenite udarati minuse :) (ipak istina se lako da provjeriti odlaskom na Play)

superoperater

pre 10 godina

Pojavom smartphon-a poceo sam sa Androidom, onda sam dobio WP7 telefon i posle par meseci konacno digao ruke, otisao i kupio Nexus 4. Koristim Windows 7 na kompjuteru ali sto se telefona tice, deset ovakvih clanaka ne bi bilo dosta da se opise sta sve fali WP OS-u!

Perica

pre 10 godina

Reci da IOSu fali sve navedeno, u najmanju ruku govori o nepoznavanju.
Kao developer za Android i IOS mogu reci da je IOS daleko ispred po standardizaciji os bilo kojeg Androida, gde imamo gomilu drugaciji dugmica, sumu ekrana sa razlicitim proporcijama, VM koji usporava sve procese.
Ako pitate bilo kog Android developera, reci ce vam bas da je ovo najbrojana nedostatak i Androida.
Svaka cast Appleu na uradjenom poslu, pravo mi je zadovoljstvo da ravim aplikacije za ovu platformu.

jasko

pre 10 godina

ja sam zadovoljan jer je funkcionalan, ne zatrpava me prevelikim i nepotrebnim opcijama.
jedini komentar na dizaj. ikonice imaju 2,3 default polozaja, ne mogu da se recimo rasire po vertikali.

AfricA

pre 10 godina

Ovih dana sam mislio da kupim nov telefon, ali jednostavno čovek nema šta! Kažemo ima izbora, ali u suštini nema. Sve se svelo na dva igrača, s4 i one. Iphone ne dolazi u obzir dok ne promeni ui, Windows nažalost nije to što je trebalo da bude, i ostaju Samsung i HTC. I onda glupi HTC napravi onako dobar telefon, i zaključa bateriju, i memoriju. Što je meni nedopustivo. I ostane s4 sa svojom plastikom okolo.. Što je najgore, ni ne vidi se do kraja godine svetlo na kraju tunela. Iphone će izbaciti 5s, osvežen 5, Samsung note 3, i to je to. A imali su savršene aparate, poput HTC hd2, ili desire s...

Ljubičica

pre 10 godina

Vidim da je članak preuzet sa stranog sajta, pa neću direktno 'napadati' autora, ali većina činjenica koje su ovde iznete zaista ne stoje.
Personalizacija: WP8 korisnici imaju mogućnost izbora između svetle i tamne teme, 20 različitih boja za 'live tiles', kao i 3 veličine za iste. Dosta mi je poređenja sa iOS-om, ali molim njegove korisnike da pogledaju šta na ovom polju (bez ikakvog jailbrake-ovanja) nudi njihov operativni sistem.
Standardizacija: nije mi baš jasno na šta autor misli s obzirom na to da u tom delu uglavnom priča o izgledu pločica. U svakom slučaju, WP8 i Windosw 8 jesu rađeni na istoj platformi (zato dosta novih aplikacija nije kompatibilno sa WP7 i WP7.8), ali je nerealno očekivati da će sve apps koje bez problema rade na kompjuterima bez problema raditi i na mobilnim telefonima.
Povezivanje: autor je nekako zaboravio da spomene da WP8 nudi fantastičnu sinhronizaciju sa Office-om, SkyDrive-om, Gmail-om i ostalim email servisima, file transfer preko blututa (nešto o čemu iOS korisnici mogu samo da sanjaju), NFC... Malo li je?

P.S. Ovaj komentar kucam sa b92 app za WP8 koja je zaista jedna od lepših. Lumiu 920 imam već par meseci i mogu vam reći da nikad nisam imao lepši, brži, pouzdaniji telefon sa boljom kamerom. Krivo mi je što se na internetu vodi rat između Android, iOS i WP8 korisnika, a posebno što većima 'ratnika' nikad u ruke nije uzela neki od Windows telefona.

Efendija

pre 10 godina

Druge dve stavke su ok ali sto se personalizacije tice ne bih je naveo kao toliko znacajan nedostatak. Ni iOS nema neku mogucnost personalizacije pa je opet popularan. A drugo, korisnicima kojima je neophodan smartphone zbog svojih funkcija, personalizacija boja i pozadina ne znaci mnogo. Bitnije im je sta telefon nudi od poslovnih mogucnosti. E a kome je telefon samo asesoar i nista vise, njemu ovo svakako smeta. Pa cak se i medju takvima moze naci neko kome je ovo ok. A osim toga, meni je windows phone sa te strane sasvim ok, a siguran sam i da nisam jedini. Nikada windows mobile nije ni imao siroku rasprostranjenost, kaskao je svojevremeno za Symbian-om i BB-om znacajno.

3o

pre 10 godina

Tekst je fokusiran na ljude koji tel koriste radi zabave i fenserisanja. Tri stvari su:
1) Bing dugme je najveća glupost koju su mogli da smisle. Trebalo bi da MS pogleda kako je BB uradio search. Sve je indeksirano i sta god da ukucate rezultat pretrage vraća kontakte, aplikacije i fajlove (multimedijalne, ali i sve druge). Dakle umesto da otvara Bing treba da radi globalnu pretragu telefona.
2) SMS Delivery Report mora da bude integrisan u odlaznu poruku, a ne kao posbna poruka od operatera. Ovu funkcionalnost imaju sasvim prirodno BB i Android na primer.
3) Podrska za VPN i HDMI. Ovo je vise za poslovne ljude bitno. Ja recimo imam tel ciji HW to podrzava, ali Microsoft tu opasno kasni.

EU Citizen

pre 10 godina

Dok se MS ne otarasi ovog ćelavog nesretnika, ništa im i neće ići kako valja, nije mi jasno zašto neko tako genijalan kao Gejts trpi ovakvu kreaturu na čelu kompanije, mada, kad pogledam Cook-a, odmah sam nešto manje zgađen Ballmer-om, :) a što se tiče WP-a, to je potpuno promašen koncept, o čemu najbolje govori činjenica da su raniji korisnici WindowsMobile-a i developeri u većini prešli na Android, a da je za ovce odavno rezervisan iOS, sa kojim će se na istom bunjištu WP vrlo teško izboriti, ne zato što je nešto intrinzično inferioran, kavez je, uostalom, kavez, :) već prosto zato što MS nema tako dobar imidž i marketing za deo tržišta koga ne zanima stvarnost već samo privid. Za mene lično je i Android prilično nefleksibilan i ograničen, ali uz pomoć top hardvera koji nema problem da to povuče bez "štucanja" (pa se posle ljudi zadovoljni bazičnim funkcijama i osnovnom personalizacijom još pitaju šta će ti quad-core ili "toliki" RAM :) ) i gomile aplikacija i modova čovek kako-tako može da napravi funkcionalnu mašinu koja izgleda i ponaša se manje-više kako to on hoće, a ne kako su zamislili arogantna gospoda u nekoj multinacionalnoj kompaniji koja bi htela i da vam uzme dobre pare za svoje mašine i da vas još uvek tretira kao roba i budalu, ali sa Apple-om, bez obzira na jailbreak, i WP-om na svakom koraku ćete udariti u toliko zidova koji su rezultat osnovnih koncepata sa kojima ti operativni sistemi operišu i suštinskih ograničenja, da u tom pravcu nećete daleko odmaći.

Efendija

pre 10 godina

Druge dve stavke su ok ali sto se personalizacije tice ne bih je naveo kao toliko znacajan nedostatak. Ni iOS nema neku mogucnost personalizacije pa je opet popularan. A drugo, korisnicima kojima je neophodan smartphone zbog svojih funkcija, personalizacija boja i pozadina ne znaci mnogo. Bitnije im je sta telefon nudi od poslovnih mogucnosti. E a kome je telefon samo asesoar i nista vise, njemu ovo svakako smeta. Pa cak se i medju takvima moze naci neko kome je ovo ok. A osim toga, meni je windows phone sa te strane sasvim ok, a siguran sam i da nisam jedini. Nikada windows mobile nije ni imao siroku rasprostranjenost, kaskao je svojevremeno za Symbian-om i BB-om znacajno.

3o

pre 10 godina

Tekst je fokusiran na ljude koji tel koriste radi zabave i fenserisanja. Tri stvari su:
1) Bing dugme je najveća glupost koju su mogli da smisle. Trebalo bi da MS pogleda kako je BB uradio search. Sve je indeksirano i sta god da ukucate rezultat pretrage vraća kontakte, aplikacije i fajlove (multimedijalne, ali i sve druge). Dakle umesto da otvara Bing treba da radi globalnu pretragu telefona.
2) SMS Delivery Report mora da bude integrisan u odlaznu poruku, a ne kao posbna poruka od operatera. Ovu funkcionalnost imaju sasvim prirodno BB i Android na primer.
3) Podrska za VPN i HDMI. Ovo je vise za poslovne ljude bitno. Ja recimo imam tel ciji HW to podrzava, ali Microsoft tu opasno kasni.

Ljubičica

pre 10 godina

Vidim da je članak preuzet sa stranog sajta, pa neću direktno 'napadati' autora, ali većina činjenica koje su ovde iznete zaista ne stoje.
Personalizacija: WP8 korisnici imaju mogućnost izbora između svetle i tamne teme, 20 različitih boja za 'live tiles', kao i 3 veličine za iste. Dosta mi je poređenja sa iOS-om, ali molim njegove korisnike da pogledaju šta na ovom polju (bez ikakvog jailbrake-ovanja) nudi njihov operativni sistem.
Standardizacija: nije mi baš jasno na šta autor misli s obzirom na to da u tom delu uglavnom priča o izgledu pločica. U svakom slučaju, WP8 i Windosw 8 jesu rađeni na istoj platformi (zato dosta novih aplikacija nije kompatibilno sa WP7 i WP7.8), ali je nerealno očekivati da će sve apps koje bez problema rade na kompjuterima bez problema raditi i na mobilnim telefonima.
Povezivanje: autor je nekako zaboravio da spomene da WP8 nudi fantastičnu sinhronizaciju sa Office-om, SkyDrive-om, Gmail-om i ostalim email servisima, file transfer preko blututa (nešto o čemu iOS korisnici mogu samo da sanjaju), NFC... Malo li je?

P.S. Ovaj komentar kucam sa b92 app za WP8 koja je zaista jedna od lepših. Lumiu 920 imam već par meseci i mogu vam reći da nikad nisam imao lepši, brži, pouzdaniji telefon sa boljom kamerom. Krivo mi je što se na internetu vodi rat između Android, iOS i WP8 korisnika, a posebno što većima 'ratnika' nikad u ruke nije uzela neki od Windows telefona.

Peca

pre 10 godina

RAT MOBILNIH JE ZAVRSEN! SVI SU POBEDILI! Ovo je naslov jednog od najboljih tekstova koje sam skoro procitao na IT sceni. Sva tri OS-a, ajde cetiri sa novim BB10 su jako, jako dobri. WP je dobio aplikacije, Android stabilnosti, iOS 7 ce biti redizajniran da vise lici na prethodna dva a vec ima more zadovoljnih korisnika, BBX je inovativan sa svojim interfejsom. U svakom slucaju ko ti kaze da si kupio krsh ako uzmes Lumiu 920, Samsung S4, iPhone5 ili BB Z10 taj je troll koji nema predstavu sta prica...

superoperater

pre 10 godina

Pojavom smartphon-a poceo sam sa Androidom, onda sam dobio WP7 telefon i posle par meseci konacno digao ruke, otisao i kupio Nexus 4. Koristim Windows 7 na kompjuteru ali sto se telefona tice, deset ovakvih clanaka ne bi bilo dosta da se opise sta sve fali WP OS-u!

EU Citizen

pre 10 godina

Dok se MS ne otarasi ovog ćelavog nesretnika, ništa im i neće ići kako valja, nije mi jasno zašto neko tako genijalan kao Gejts trpi ovakvu kreaturu na čelu kompanije, mada, kad pogledam Cook-a, odmah sam nešto manje zgađen Ballmer-om, :) a što se tiče WP-a, to je potpuno promašen koncept, o čemu najbolje govori činjenica da su raniji korisnici WindowsMobile-a i developeri u većini prešli na Android, a da je za ovce odavno rezervisan iOS, sa kojim će se na istom bunjištu WP vrlo teško izboriti, ne zato što je nešto intrinzično inferioran, kavez je, uostalom, kavez, :) već prosto zato što MS nema tako dobar imidž i marketing za deo tržišta koga ne zanima stvarnost već samo privid. Za mene lično je i Android prilično nefleksibilan i ograničen, ali uz pomoć top hardvera koji nema problem da to povuče bez "štucanja" (pa se posle ljudi zadovoljni bazičnim funkcijama i osnovnom personalizacijom još pitaju šta će ti quad-core ili "toliki" RAM :) ) i gomile aplikacija i modova čovek kako-tako može da napravi funkcionalnu mašinu koja izgleda i ponaša se manje-više kako to on hoće, a ne kako su zamislili arogantna gospoda u nekoj multinacionalnoj kompaniji koja bi htela i da vam uzme dobre pare za svoje mašine i da vas još uvek tretira kao roba i budalu, ali sa Apple-om, bez obzira na jailbreak, i WP-om na svakom koraku ćete udariti u toliko zidova koji su rezultat osnovnih koncepata sa kojima ti operativni sistemi operišu i suštinskih ograničenja, da u tom pravcu nećete daleko odmaći.

AfricA

pre 10 godina

Ovih dana sam mislio da kupim nov telefon, ali jednostavno čovek nema šta! Kažemo ima izbora, ali u suštini nema. Sve se svelo na dva igrača, s4 i one. Iphone ne dolazi u obzir dok ne promeni ui, Windows nažalost nije to što je trebalo da bude, i ostaju Samsung i HTC. I onda glupi HTC napravi onako dobar telefon, i zaključa bateriju, i memoriju. Što je meni nedopustivo. I ostane s4 sa svojom plastikom okolo.. Što je najgore, ni ne vidi se do kraja godine svetlo na kraju tunela. Iphone će izbaciti 5s, osvežen 5, Samsung note 3, i to je to. A imali su savršene aparate, poput HTC hd2, ili desire s...

jasko

pre 10 godina

ja sam zadovoljan jer je funkcionalan, ne zatrpava me prevelikim i nepotrebnim opcijama.
jedini komentar na dizaj. ikonice imaju 2,3 default polozaja, ne mogu da se recimo rasire po vertikali.

@AleksandarCucu

pre 10 godina

Sve je stvar izbora. Sve platforme (osim Jolla i Maemo) sam koristio i WP8 mi se najviše dopada. Šta će mi zilion aplikacija od kojih je realno,potrebno 20-50 na svakodnevnoj bazi? Hejtera uvek i za sve ima,tako internet funkcioniše. Lumia 820,meni vrh i ne treba mi više.

Perica

pre 10 godina

Reci da IOSu fali sve navedeno, u najmanju ruku govori o nepoznavanju.
Kao developer za Android i IOS mogu reci da je IOS daleko ispred po standardizaciji os bilo kojeg Androida, gde imamo gomilu drugaciji dugmica, sumu ekrana sa razlicitim proporcijama, VM koji usporava sve procese.
Ako pitate bilo kog Android developera, reci ce vam bas da je ovo najbrojana nedostatak i Androida.
Svaka cast Appleu na uradjenom poslu, pravo mi je zadovoljstvo da ravim aplikacije za ovu platformu.

neko iz mase

pre 10 godina

Nadovezao bi se na jednog prethodnika i upitao ali u kontru, cemu je potreban quad core i napucan RAM na telefonu?! Kao neko ko se bavi konstruisanjem masina i alata, razumijem da mi je potrebno za pc i laptop napucan hardver recimo sa i5 i 6 ili 8GB RAM,jer Solid Works i Catia V5 nece da rade na kanti,ali... Volio bi da mi komentatori iz struke objasne cemu im je potreban jak hardver na telefonu, jer moj LG star skoro dvije godine odlicno vrsi sve fje za koje mi je neophodan?! Ne kontam stvarno.

AfricA

pre 10 godina

@smešniste mačak, ja za bilo koji telefon platim 1€ i 40€ pretplate. Znači za iphone, one, xperia z. Samo je s4 70€ i pretplata. Tako da mi je apsolutno svejedno koliko stanu u slobodnoj prodaji, i Huawei uopšte ne postoji gde ja živim. I da, tražim mnogo za svoje pare. Jer ih sam zaradim, niko mi ne poklanja. A to što je samo u Srbiji blam i smešno da tražiš nešto za svoj novac, je druga priča.

gad

pre 10 godina

Koristio sam androide a sada imam lumia 820 telefon i sasvim mi je dovoljno ono što ima... Iskreno kod bar 50% ljudi na s3 samsunzima stoji onaj glupi maslacak kao lok skrin... Ovi što pljuju vindovs, ne kapiraju da su žrtve androida... Jednostavno, napravljen je da ga koristiš, da je brz i pouzdan kao i jednostavan, a ako dam već lepu lovu za telefon, ne moram i neću da budem ultra informatički pismen da bi ga rutovao, modovao... Kupim i odmah radi do bola dobro... Ima sve aplikacije kao i drndroid i rade brže i bolje- ko kaže drukčije nije probao ili je hejter...

Dejan

pre 10 godina

Koristio WP i bio prezadovoljan. Igrom slucaja (dobio na poklon) Asus Padfone 2 i privucen idejom telefona i tableta u jednom uredjaju prodam moj WP i posle 7 dana zazalim i zalim i dalje...
Meni je Windows odlican jer ima ono sto ja ocekujem-brz,stabilan i dobar telefon. Ne zelim da ga uporedjujem sa Androidom i iOS-om jer ne mozete porediti drugacije platforme-poredite S4 sa HTC One ili iPhone4S sa iPhone5 ili Lumia 920 sa HTC 8X,jer ovako poredite u neku ruku drugaciji pristup temi smartfona i same ideje OS-a. A iskreno i ne vidim zasto bi to radili. Ima toliko telefona i platformi da svako moze da nadje sta mu odgovara i nema potrebe da nekome drugome namecete vase misljenje kao jedino ispravno. Neka svako bira za sebe.Licno jedva cekam da prodje jos 9 meseci da odem i uzmem jednu crnu Lumiu 920 jer je za mene odlicna, i sve sto je navedeno kao mana za mene to nije,ja sam uzivao sa WP-om i uz malo strpljenja opet cu!

Alex

pre 10 godina

Žalosno je to što je autor tekst samo prepisao iz nekog stranog časopisa i to što očito ni on, a ni većina komentatora nikada nisu uzeli WP8 telefon u ruke. Da su samo nešto probali na Lumia 920, ovakvi tekstovi ne bi ovde završili.
/Poštovani Alex, hvala na konstruktivnoj kritici. MOD
http://www.b92.net/tehnopolis/gadgets.php?yyyy=2013&mm=04&nav_id=701494/

Efendija

pre 10 godina

@Pedja

Ja sam imao HTC 8x. Najgore iskustvo u mom zivotu. Nije proslo ni 10 dana, vratio sam se na iPhone. No, kasnije se ispostavilo da je tu ipak telefon bio kriv, a ne Windows. Vidim da su korisnici Lumia modela prezadovoljni, cak i najjeftinije varijante. Mada, uvek mogu da preteruju, kao Android korisnici pojedini, koji tvrde kako njima Android navodno nikad ne zakucava. :) A on se gubi jadan i na najskupljim modelima...

viscaelbarca

pre 10 godina

ja koristim windows phone i mogu vam reci da je os veoma stabilan i brz sve radi glatko...e sad valjalo bi kada bi imao malo bolji izbor aplikacija

Efendija

pre 10 godina

@miki maus

Htc 8x ima uzasno losu kameru. Na primer. Mislim nije ona losa toliko, ali mesto joj je recimo na nekom androidu od 200€. A ne na flagship modelu.

Rango

pre 10 godina

Ostaje da je droid i dalje najbolji, posebno nexus serija koja nema blotware poput drugih uredjaja pa zato i radi mnogo bolje i ne kojima funkcionišu sve aplikacije sa play-a za razliku od npr. samsung uredjaja, koje je blotware praktično ugušio, pa im je potreban extremno jak hardware da bi radili. Rijetko kada ce te pročitati ispod neke aplikacije da se vlasnik nexus 4 ili 7 žali kako ona ne radi, ali zato imate masu vlasnika galaxy 3, note i sličnih samsung mobitela ili tableta... Živio ČIST android. Ajmo, krenite udarati minuse :) (ipak istina se lako da provjeriti odlaskom na Play)

DaLanik

pre 10 godina

Efendija: Daj nemoj da lazes. Iz mog iskustva, ni HTC Desire HD (tada top model) ni trenutno Samsung Galaxy Note II mi se nikada nisu "zakucali" a video sam Ajfounove koji kada izgube signal moraju da se restartuju da bi ponovo obnovili 3G. Androidi "zakucavaju" samo ako ih flesujes, kastomizujes, tvikujes, menjas, i nesto zabrljas. Sto vi na Ajfounu nikada necete moci da probate :)

coa

pre 10 godina

Ne slažem se sa ovim prvim, jer je to subjektivno mišljenje. Meni se lično mnogo sviđa interfejs i ne bih ga menjao.
Ono što su izostavili da navedu kao nedostatak je multitasking, koji me je mnogo razočarao. Što se tiče drugih stvari, oduševljen sam Windows Phone-om.

miki maus

pre 10 godina

sve navedeno je tacno. Problem je sto ne rade dobro USSD kodovi. Sto se tice grafike, android moze da sedne i place. Niti jedan WP nije izasao a da nema dobru grafiku ili kameru. Svaka im je perfektna. Sad sam kupio prvi mongoliod, i razocaran sam.

Pedja

pre 10 godina

@ superoperater

I reci nam sad koliko puta ti se ugasio/resetovao/zabagovao Windows telefon, a koliko puta Nexus? :)

Al' bitno je da sad mozes da flashujes kernele, romove, instaliras razlicite launchere...poneki propusten poziv zbog bugova nije bitan. :)

dzoni

pre 10 godina

Za telefone android je majka..posebno custom romovi ..koristim Pac man rom ..android 4.2.2 to je paranoid rom + cuanogen mod + aopk rom..svi nabolji androidi u jednom romu i bukvalno APSOLUTNO SVE sto ti padne napamet da uradis i promenis ima opcija a radi neverovatno brzo.
A za laptopove je WIn 7 majka ..ovo sad kucam sa win 8mice i Core I3 laptopa...svaka aplikacija u metrou se otvara po 10 sekundi...smesno i zalosno ...moj 10 godina star laptop u XP otvara sve u trenutku..a desktop mode u win 8 izgleda zalosno jer nema win aero kao win 7 ..

smesni ste

pre 10 godina

@AfricA imas izbor ako nisi zapcen markom.. huawei npr
G300 je odlican tel, u sustini, svaki je ako znas koristiti.. ako ne, da bi imao takav fon da bi se samo kurcio.. onda bolje kupi nokiju 3310...

doktor

pre 10 godina

Stvar ličnog ukusa. Imam high-end HTC android telefon, sa najnovijim oper.sistemom, sve sam manje zadovoljan androidom, počinje da baguje itd.a radi se o skupom telefonu dobrih performansi.
Drugi telefon mi je takođe skuplji W8, ne sviđa mi se operativni sistem, dosadan je iz moje lične perspektive. Povremeno koristim iPhone 4s (nije moj) lepo na oko ali suviše 'zatvoreno' za moj ukus.
I sada razmišljam da pređem na Blackberry ... A verujem da je najbolji operativni sistem onaj koji najbolje završava vaše lične poslove.

laza

pre 10 godina

ma sta kazete? ne moze da se menja boja plocice? e sad stvarno nikad necu uzeti telefon sa win os...hahahaha, vecu glupost nisam procitao.

superoperater

pre 10 godina

@Pedja WP nije bagovao, to stoji, ali ne baguje ni Neksus uopste, bas zato sto nisam i nemam nameru da ga flesujem sa kojekakvim ROM-ovima koji su cesto, al ne uvek, glavni krivci za lose funkcionisanje telefona. Kod mene je sve stock , samo sam ga obogatio sa dodatnim funkcijama putem aplikacija koje WP korisnici mogu samo da sanjaju, na zalost. Da se razumemo, velika je razlika izmedju starih verzija tipa 2.2 i nove 4.2, (kao Win XP i 7) nebo i zamlja sto se tice stabilnosti i perfotmansi. WP je dobar za one koji nisu previse zahtevni jer cim odes u settings ili market a ono nema nista i hoces nesto vise nego sto su ovi iz MS smislili, udaras u zid i nema dalje :)

koka

pre 10 godina

Da isto iznerviraju obicne sitnice koje puno znace npr nema zakljucavanja portretne orjentacije, glazba je odvratno izvedena, jednaka razina glasnoce kad su ustekane i kad su istekane slusalice.

Coaa

pre 10 godina

Realno,Windows i nije nesto posebno,aplikacije koje su dobre se placaju,a da li ne zapucava,pa zapucava,sam se ugasi,jednom u 2 meseca,multitasking ocajaan! Odete u Nokia Music,kad premotavate pesme morate da drzite onu strelicu,kod Androida to ne mora i Symbiana.Ne podrzava Flash. :-/ Pola stvari na webu ne podrzava,i pise Wp doesn't support,budjenje. :-)

EU Citizen

pre 10 godina

Dok se MS ne otarasi ovog ćelavog nesretnika, ništa im i neće ići kako valja, nije mi jasno zašto neko tako genijalan kao Gejts trpi ovakvu kreaturu na čelu kompanije, mada, kad pogledam Cook-a, odmah sam nešto manje zgađen Ballmer-om, :) a što se tiče WP-a, to je potpuno promašen koncept, o čemu najbolje govori činjenica da su raniji korisnici WindowsMobile-a i developeri u većini prešli na Android, a da je za ovce odavno rezervisan iOS, sa kojim će se na istom bunjištu WP vrlo teško izboriti, ne zato što je nešto intrinzično inferioran, kavez je, uostalom, kavez, :) već prosto zato što MS nema tako dobar imidž i marketing za deo tržišta koga ne zanima stvarnost već samo privid. Za mene lično je i Android prilično nefleksibilan i ograničen, ali uz pomoć top hardvera koji nema problem da to povuče bez "štucanja" (pa se posle ljudi zadovoljni bazičnim funkcijama i osnovnom personalizacijom još pitaju šta će ti quad-core ili "toliki" RAM :) ) i gomile aplikacija i modova čovek kako-tako može da napravi funkcionalnu mašinu koja izgleda i ponaša se manje-više kako to on hoće, a ne kako su zamislili arogantna gospoda u nekoj multinacionalnoj kompaniji koja bi htela i da vam uzme dobre pare za svoje mašine i da vas još uvek tretira kao roba i budalu, ali sa Apple-om, bez obzira na jailbreak, i WP-om na svakom koraku ćete udariti u toliko zidova koji su rezultat osnovnih koncepata sa kojima ti operativni sistemi operišu i suštinskih ograničenja, da u tom pravcu nećete daleko odmaći.

Perica

pre 10 godina

Reci da IOSu fali sve navedeno, u najmanju ruku govori o nepoznavanju.
Kao developer za Android i IOS mogu reci da je IOS daleko ispred po standardizaciji os bilo kojeg Androida, gde imamo gomilu drugaciji dugmica, sumu ekrana sa razlicitim proporcijama, VM koji usporava sve procese.
Ako pitate bilo kog Android developera, reci ce vam bas da je ovo najbrojana nedostatak i Androida.
Svaka cast Appleu na uradjenom poslu, pravo mi je zadovoljstvo da ravim aplikacije za ovu platformu.

AfricA

pre 10 godina

Ovih dana sam mislio da kupim nov telefon, ali jednostavno čovek nema šta! Kažemo ima izbora, ali u suštini nema. Sve se svelo na dva igrača, s4 i one. Iphone ne dolazi u obzir dok ne promeni ui, Windows nažalost nije to što je trebalo da bude, i ostaju Samsung i HTC. I onda glupi HTC napravi onako dobar telefon, i zaključa bateriju, i memoriju. Što je meni nedopustivo. I ostane s4 sa svojom plastikom okolo.. Što je najgore, ni ne vidi se do kraja godine svetlo na kraju tunela. Iphone će izbaciti 5s, osvežen 5, Samsung note 3, i to je to. A imali su savršene aparate, poput HTC hd2, ili desire s...

superoperater

pre 10 godina

Pojavom smartphon-a poceo sam sa Androidom, onda sam dobio WP7 telefon i posle par meseci konacno digao ruke, otisao i kupio Nexus 4. Koristim Windows 7 na kompjuteru ali sto se telefona tice, deset ovakvih clanaka ne bi bilo dosta da se opise sta sve fali WP OS-u!

dzoni

pre 10 godina

Za telefone android je majka..posebno custom romovi ..koristim Pac man rom ..android 4.2.2 to je paranoid rom + cuanogen mod + aopk rom..svi nabolji androidi u jednom romu i bukvalno APSOLUTNO SVE sto ti padne napamet da uradis i promenis ima opcija a radi neverovatno brzo.
A za laptopove je WIn 7 majka ..ovo sad kucam sa win 8mice i Core I3 laptopa...svaka aplikacija u metrou se otvara po 10 sekundi...smesno i zalosno ...moj 10 godina star laptop u XP otvara sve u trenutku..a desktop mode u win 8 izgleda zalosno jer nema win aero kao win 7 ..

DaLanik

pre 10 godina

Efendija: Daj nemoj da lazes. Iz mog iskustva, ni HTC Desire HD (tada top model) ni trenutno Samsung Galaxy Note II mi se nikada nisu "zakucali" a video sam Ajfounove koji kada izgube signal moraju da se restartuju da bi ponovo obnovili 3G. Androidi "zakucavaju" samo ako ih flesujes, kastomizujes, tvikujes, menjas, i nesto zabrljas. Sto vi na Ajfounu nikada necete moci da probate :)

Efendija

pre 10 godina

@Pedja

Ja sam imao HTC 8x. Najgore iskustvo u mom zivotu. Nije proslo ni 10 dana, vratio sam se na iPhone. No, kasnije se ispostavilo da je tu ipak telefon bio kriv, a ne Windows. Vidim da su korisnici Lumia modela prezadovoljni, cak i najjeftinije varijante. Mada, uvek mogu da preteruju, kao Android korisnici pojedini, koji tvrde kako njima Android navodno nikad ne zakucava. :) A on se gubi jadan i na najskupljim modelima...

Ljubičica

pre 10 godina

Vidim da je članak preuzet sa stranog sajta, pa neću direktno 'napadati' autora, ali većina činjenica koje su ovde iznete zaista ne stoje.
Personalizacija: WP8 korisnici imaju mogućnost izbora između svetle i tamne teme, 20 različitih boja za 'live tiles', kao i 3 veličine za iste. Dosta mi je poređenja sa iOS-om, ali molim njegove korisnike da pogledaju šta na ovom polju (bez ikakvog jailbrake-ovanja) nudi njihov operativni sistem.
Standardizacija: nije mi baš jasno na šta autor misli s obzirom na to da u tom delu uglavnom priča o izgledu pločica. U svakom slučaju, WP8 i Windosw 8 jesu rađeni na istoj platformi (zato dosta novih aplikacija nije kompatibilno sa WP7 i WP7.8), ali je nerealno očekivati da će sve apps koje bez problema rade na kompjuterima bez problema raditi i na mobilnim telefonima.
Povezivanje: autor je nekako zaboravio da spomene da WP8 nudi fantastičnu sinhronizaciju sa Office-om, SkyDrive-om, Gmail-om i ostalim email servisima, file transfer preko blututa (nešto o čemu iOS korisnici mogu samo da sanjaju), NFC... Malo li je?

P.S. Ovaj komentar kucam sa b92 app za WP8 koja je zaista jedna od lepših. Lumiu 920 imam već par meseci i mogu vam reći da nikad nisam imao lepši, brži, pouzdaniji telefon sa boljom kamerom. Krivo mi je što se na internetu vodi rat između Android, iOS i WP8 korisnika, a posebno što većima 'ratnika' nikad u ruke nije uzela neki od Windows telefona.

Efendija

pre 10 godina

Druge dve stavke su ok ali sto se personalizacije tice ne bih je naveo kao toliko znacajan nedostatak. Ni iOS nema neku mogucnost personalizacije pa je opet popularan. A drugo, korisnicima kojima je neophodan smartphone zbog svojih funkcija, personalizacija boja i pozadina ne znaci mnogo. Bitnije im je sta telefon nudi od poslovnih mogucnosti. E a kome je telefon samo asesoar i nista vise, njemu ovo svakako smeta. Pa cak se i medju takvima moze naci neko kome je ovo ok. A osim toga, meni je windows phone sa te strane sasvim ok, a siguran sam i da nisam jedini. Nikada windows mobile nije ni imao siroku rasprostranjenost, kaskao je svojevremeno za Symbian-om i BB-om znacajno.

Pedja

pre 10 godina

@ superoperater

I reci nam sad koliko puta ti se ugasio/resetovao/zabagovao Windows telefon, a koliko puta Nexus? :)

Al' bitno je da sad mozes da flashujes kernele, romove, instaliras razlicite launchere...poneki propusten poziv zbog bugova nije bitan. :)

superoperater

pre 10 godina

@Pedja WP nije bagovao, to stoji, ali ne baguje ni Neksus uopste, bas zato sto nisam i nemam nameru da ga flesujem sa kojekakvim ROM-ovima koji su cesto, al ne uvek, glavni krivci za lose funkcionisanje telefona. Kod mene je sve stock , samo sam ga obogatio sa dodatnim funkcijama putem aplikacija koje WP korisnici mogu samo da sanjaju, na zalost. Da se razumemo, velika je razlika izmedju starih verzija tipa 2.2 i nove 4.2, (kao Win XP i 7) nebo i zamlja sto se tice stabilnosti i perfotmansi. WP je dobar za one koji nisu previse zahtevni jer cim odes u settings ili market a ono nema nista i hoces nesto vise nego sto su ovi iz MS smislili, udaras u zid i nema dalje :)

3o

pre 10 godina

Tekst je fokusiran na ljude koji tel koriste radi zabave i fenserisanja. Tri stvari su:
1) Bing dugme je najveća glupost koju su mogli da smisle. Trebalo bi da MS pogleda kako je BB uradio search. Sve je indeksirano i sta god da ukucate rezultat pretrage vraća kontakte, aplikacije i fajlove (multimedijalne, ali i sve druge). Dakle umesto da otvara Bing treba da radi globalnu pretragu telefona.
2) SMS Delivery Report mora da bude integrisan u odlaznu poruku, a ne kao posbna poruka od operatera. Ovu funkcionalnost imaju sasvim prirodno BB i Android na primer.
3) Podrska za VPN i HDMI. Ovo je vise za poslovne ljude bitno. Ja recimo imam tel ciji HW to podrzava, ali Microsoft tu opasno kasni.

miki maus

pre 10 godina

sve navedeno je tacno. Problem je sto ne rade dobro USSD kodovi. Sto se tice grafike, android moze da sedne i place. Niti jedan WP nije izasao a da nema dobru grafiku ili kameru. Svaka im je perfektna. Sad sam kupio prvi mongoliod, i razocaran sam.

gad

pre 10 godina

Koristio sam androide a sada imam lumia 820 telefon i sasvim mi je dovoljno ono što ima... Iskreno kod bar 50% ljudi na s3 samsunzima stoji onaj glupi maslacak kao lok skrin... Ovi što pljuju vindovs, ne kapiraju da su žrtve androida... Jednostavno, napravljen je da ga koristiš, da je brz i pouzdan kao i jednostavan, a ako dam već lepu lovu za telefon, ne moram i neću da budem ultra informatički pismen da bi ga rutovao, modovao... Kupim i odmah radi do bola dobro... Ima sve aplikacije kao i drndroid i rade brže i bolje- ko kaže drukčije nije probao ili je hejter...

Efendija

pre 10 godina

@miki maus

Htc 8x ima uzasno losu kameru. Na primer. Mislim nije ona losa toliko, ali mesto joj je recimo na nekom androidu od 200€. A ne na flagship modelu.

jasko

pre 10 godina

ja sam zadovoljan jer je funkcionalan, ne zatrpava me prevelikim i nepotrebnim opcijama.
jedini komentar na dizaj. ikonice imaju 2,3 default polozaja, ne mogu da se recimo rasire po vertikali.

Alex

pre 10 godina

Žalosno je to što je autor tekst samo prepisao iz nekog stranog časopisa i to što očito ni on, a ni većina komentatora nikada nisu uzeli WP8 telefon u ruke. Da su samo nešto probali na Lumia 920, ovakvi tekstovi ne bi ovde završili.
/Poštovani Alex, hvala na konstruktivnoj kritici. MOD
http://www.b92.net/tehnopolis/gadgets.php?yyyy=2013&mm=04&nav_id=701494/

koka

pre 10 godina

Da isto iznerviraju obicne sitnice koje puno znace npr nema zakljucavanja portretne orjentacije, glazba je odvratno izvedena, jednaka razina glasnoce kad su ustekane i kad su istekane slusalice.

Rango

pre 10 godina

Ostaje da je droid i dalje najbolji, posebno nexus serija koja nema blotware poput drugih uredjaja pa zato i radi mnogo bolje i ne kojima funkcionišu sve aplikacije sa play-a za razliku od npr. samsung uredjaja, koje je blotware praktično ugušio, pa im je potreban extremno jak hardware da bi radili. Rijetko kada ce te pročitati ispod neke aplikacije da se vlasnik nexus 4 ili 7 žali kako ona ne radi, ali zato imate masu vlasnika galaxy 3, note i sličnih samsung mobitela ili tableta... Živio ČIST android. Ajmo, krenite udarati minuse :) (ipak istina se lako da provjeriti odlaskom na Play)

neko iz mase

pre 10 godina

Nadovezao bi se na jednog prethodnika i upitao ali u kontru, cemu je potreban quad core i napucan RAM na telefonu?! Kao neko ko se bavi konstruisanjem masina i alata, razumijem da mi je potrebno za pc i laptop napucan hardver recimo sa i5 i 6 ili 8GB RAM,jer Solid Works i Catia V5 nece da rade na kanti,ali... Volio bi da mi komentatori iz struke objasne cemu im je potreban jak hardver na telefonu, jer moj LG star skoro dvije godine odlicno vrsi sve fje za koje mi je neophodan?! Ne kontam stvarno.

@AleksandarCucu

pre 10 godina

Sve je stvar izbora. Sve platforme (osim Jolla i Maemo) sam koristio i WP8 mi se najviše dopada. Šta će mi zilion aplikacija od kojih je realno,potrebno 20-50 na svakodnevnoj bazi? Hejtera uvek i za sve ima,tako internet funkcioniše. Lumia 820,meni vrh i ne treba mi više.

doktor

pre 10 godina

Stvar ličnog ukusa. Imam high-end HTC android telefon, sa najnovijim oper.sistemom, sve sam manje zadovoljan androidom, počinje da baguje itd.a radi se o skupom telefonu dobrih performansi.
Drugi telefon mi je takođe skuplji W8, ne sviđa mi se operativni sistem, dosadan je iz moje lične perspektive. Povremeno koristim iPhone 4s (nije moj) lepo na oko ali suviše 'zatvoreno' za moj ukus.
I sada razmišljam da pređem na Blackberry ... A verujem da je najbolji operativni sistem onaj koji najbolje završava vaše lične poslove.

viscaelbarca

pre 10 godina

ja koristim windows phone i mogu vam reci da je os veoma stabilan i brz sve radi glatko...e sad valjalo bi kada bi imao malo bolji izbor aplikacija

Dejan

pre 10 godina

Koristio WP i bio prezadovoljan. Igrom slucaja (dobio na poklon) Asus Padfone 2 i privucen idejom telefona i tableta u jednom uredjaju prodam moj WP i posle 7 dana zazalim i zalim i dalje...
Meni je Windows odlican jer ima ono sto ja ocekujem-brz,stabilan i dobar telefon. Ne zelim da ga uporedjujem sa Androidom i iOS-om jer ne mozete porediti drugacije platforme-poredite S4 sa HTC One ili iPhone4S sa iPhone5 ili Lumia 920 sa HTC 8X,jer ovako poredite u neku ruku drugaciji pristup temi smartfona i same ideje OS-a. A iskreno i ne vidim zasto bi to radili. Ima toliko telefona i platformi da svako moze da nadje sta mu odgovara i nema potrebe da nekome drugome namecete vase misljenje kao jedino ispravno. Neka svako bira za sebe.Licno jedva cekam da prodje jos 9 meseci da odem i uzmem jednu crnu Lumiu 920 jer je za mene odlicna, i sve sto je navedeno kao mana za mene to nije,ja sam uzivao sa WP-om i uz malo strpljenja opet cu!

Coaa

pre 10 godina

Realno,Windows i nije nesto posebno,aplikacije koje su dobre se placaju,a da li ne zapucava,pa zapucava,sam se ugasi,jednom u 2 meseca,multitasking ocajaan! Odete u Nokia Music,kad premotavate pesme morate da drzite onu strelicu,kod Androida to ne mora i Symbiana.Ne podrzava Flash. :-/ Pola stvari na webu ne podrzava,i pise Wp doesn't support,budjenje. :-)

smesni ste

pre 10 godina

@AfricA imas izbor ako nisi zapcen markom.. huawei npr
G300 je odlican tel, u sustini, svaki je ako znas koristiti.. ako ne, da bi imao takav fon da bi se samo kurcio.. onda bolje kupi nokiju 3310...

laza

pre 10 godina

ma sta kazete? ne moze da se menja boja plocice? e sad stvarno nikad necu uzeti telefon sa win os...hahahaha, vecu glupost nisam procitao.

coa

pre 10 godina

Ne slažem se sa ovim prvim, jer je to subjektivno mišljenje. Meni se lično mnogo sviđa interfejs i ne bih ga menjao.
Ono što su izostavili da navedu kao nedostatak je multitasking, koji me je mnogo razočarao. Što se tiče drugih stvari, oduševljen sam Windows Phone-om.

AfricA

pre 10 godina

@smešniste mačak, ja za bilo koji telefon platim 1€ i 40€ pretplate. Znači za iphone, one, xperia z. Samo je s4 70€ i pretplata. Tako da mi je apsolutno svejedno koliko stanu u slobodnoj prodaji, i Huawei uopšte ne postoji gde ja živim. I da, tražim mnogo za svoje pare. Jer ih sam zaradim, niko mi ne poklanja. A to što je samo u Srbiji blam i smešno da tražiš nešto za svoj novac, je druga priča.

Peca

pre 10 godina

RAT MOBILNIH JE ZAVRSEN! SVI SU POBEDILI! Ovo je naslov jednog od najboljih tekstova koje sam skoro procitao na IT sceni. Sva tri OS-a, ajde cetiri sa novim BB10 su jako, jako dobri. WP je dobio aplikacije, Android stabilnosti, iOS 7 ce biti redizajniran da vise lici na prethodna dva a vec ima more zadovoljnih korisnika, BBX je inovativan sa svojim interfejsom. U svakom slucaju ko ti kaze da si kupio krsh ako uzmes Lumiu 920, Samsung S4, iPhone5 ili BB Z10 taj je troll koji nema predstavu sta prica...