Kompanije bez zaštite od štetnih softvera

Antivirusni softver najpoznatiji je način da bude obezbeđena sigurnost informacionih tehnologija u organizaciji, ali 33 odsto kompanija još nije uspelo da u potpunosti razvije čak i osnovni sistem zaštite.

Pošaljite komentar
 1. Istekla mi je licenca za Kaspersky za Solaris. Mogu li privremeno da koristim Kaspersky za GNU/Linux ili BSD dok ne kupim novu, ili moram deinstalirati ovaj i obavezno koristiti neki drugi anti-virus za Solaris dok se ne snadjem za novu licencu?
  (Master Yoda, 31. oktobar 2012 21:39)

  # Link komentara

 2. A onaj ko kaze da ne treba imati antivirus u racunar, dacu mu usb flash da ga na tom racunaru samo bocne na minut i da mi je vrati da je skeniram, ako ne bude imao minimum 20 trojanca i spywera, ja cu da mu kupim racunar od 1000evra i licno cu ga doneti!!!
  (srBIN, 31. oktobar 2012 13:55)

  Evo mozes meni da das... Hocu neki Win8 i5 tablet...

  95% problema je paranoja koju antivirus kompanije sire... Vece zlo su antivirus kompanije, od vecine virusa...

  Najsmesnije mi je kad program koji sam ja napisao i upravo kompajlirao prijavi kao virus...


  @Vladimir
  Ne razumem, kako vas firewall stiti od virusa? Vec zarazeni racunar ne moze da komunicira sa mrezom?
  (qweas, 31. oktobar 2012 18:12)

  # Link komentara

 3. Zamolio bih ljude koji citaju komentare da se ne osvrcu na pisanja kvazi-strucnjaka koji sve rade samo ne pisu istinu. Nemojte se pogresno informisati na ovakvim mestima, ovde kometarisu najcesce deca koja nemaju dodira sa stvarnoscu, vec su iz igrica naucili o najkompleksnijoj terminologiji zastite. Pominju pojedine proizvode i osvrcu se na signature-based Antiviruse, koji su iskorenjeni pre nekoliko godina kao takvi. Danasnji softver radi na mnogo modula koji prate ponasanje OS-a i aplikacija i na osnovu toga donosi odluke.
  (WinDef, 31. oktobar 2012 18:05)

  # Link komentara

 4. Postoje vrlo dobri free antivirusi, koji su u stanju da poprilicno dobro zastite racunare od virusa, mada sve najvise uvek zavisi od ponasanja korisnika racunara. Moramo biti realni prvo nastane virus pa tek kasnije se pravi lek za njega od strane kompanija koje prave AV programe, tako da uvek postoji sansa da se zakaci nesto.
  U mojoj firmi sam ovaj problem resio na sasvim drugi nacin, instalacion linux operativnog sistema, koji nije toliko ugrozen od strane virusa i podesavanjem firewalla, a cena ovog resenja je bila free. Ovakav sistem ima brojne prednosti, jedan od njih je sto nisam imao troskove placanja Operativnog Sistema, kao i aplikacija za njega i nisam imao potrebe za kupovanjem novog preskupog hardvera.
  (Vladimir, 31. oktobar 2012 14:34)

  # Link komentara

 5. Ništa ne piše za firewall i proxy servere. Gde je to?
  (TT, 31. oktobar 2012 13:57)

  # Link komentara

 6. Imam Eset Smart Security 5, uporedjivali smo ga jedne veceri sa mojim drustvom sa svim drugim antivirus programima! Svi antivirus programi vide razlicito i svi nesto pametuju drugacije. Od kako imam internet, najbolje se pokazao Eset, a kljuceve imate svuda na netu za njega. On je najbolja kombinacija da kompjuter ostane zasticen a da mu pritom ne opadnu performanse u radu, svi ostali gutaju ram memoriju, izbacuju ponude da ih kupite, otkazuju kada vam najvise treba i jedu zarazene fajlove dok ih eset dezinfikuje a ne obrise. Ko ga koristi, znace o cemu pricam! Ja sam na njemu izgradio karijeru, dok sam ucio web programiranje, nema programa i alata i gluposti koje nisam skinuo a da je komp. bio zarazen, nikada! Koristim ga od 2001 godine a umedjuvremenu sam na drugim racunarima eksperimentisao ostale. Sve ostalo je glupost manje-vise, jedini koji ne izdaje je Eset uz redovan update. A onaj ko kaze da ne treba imati antivirus u racunar, dacu mu usb flash da ga na tom racunaru samo bocne na minut i da mi je vrati da je skeniram, ako ne bude imao minimum 20 trojanca i spywera, ja cu da mu kupim racunar od 1000evra i licno cu ga doneti!!!
   (srBIN, 31. oktobar 2012 13:55)

  # Link komentara

 7. @Ja sam to resio tako sto zaposleni dobija otkaz ako njegov racunar zakaci neki .virus
  Kakva genijalna ideja! :-[
   (Trcko Drljo, 31. oktobar 2012 13:52)

  # Link komentara

 8. Ja sam to resio tako sto zaposleni dobija otkaz ako njegov racunar zakaci neki virus.
  AV zastite su glupost. Ne nasedajte na njihova istrazivanja. Edukujte se o nacinima sirenja virusa i bicete sigurni.
   (sx, 31. oktobar 2012 10:47)

  # Link komentara

 9. Pa naravno da ovi koji su free gotovo da ne pruzaju tastitu. Inace ne bi bili free.
   (Unidentified, 31. oktobar 2012 10:04)

  # Link komentara