Nedelja, 21.10.2012.

17:07

iPhone 5 porazio Galaxy S3

Izvor: Tanjug

iPhone 5 porazio Galaxy S3 IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

150 Komentari

Sortiraj po:

Samsung

pre 11 godina

Dali znate da Samsung ima i drugi smartphone telefone, tako da nije ogranicen samo sa jedini proizvod, kao ajfon, ako uzmete u obzir internet saobracaj i druge Samsungove proizvode onda Samsung je pobedio.

Dragan

pre 11 godina

Predlazem B92 da objavi jedno lepo poredjenje na sajtu gsmarena, izmedju IPHONE 5 i Samsnuga S3. Ima previse ovde ljubitelja jednog telefona i hejtera drugog, pa bi ovaj uporedni test mozda najboljih strucnjaka u toj oblati na svetu bio krajnje interesantan za mnogobrojne ljubitelje i mrzitelje doticne dve firme. Prenecu samo kratke crte. Dizajn, izrada, apple pobedio. Rezolucija ekrana, osvetljenost S3 pobednik. Klasicno koriscenje telefona, slusalica, mikrofon itd S3 pobednik. Poruke, izjednaceni. Foto, iphone pobedio. Video snimanje, izjednaceni. duzina baterije, izjednaceni. Koriscenje weba i neta, S3 pobednik. video igre, nereseno. Audio koriscenje, normalno, apple pobedio. Gledanje videa, S3 pobednik. gledanje slika, izjednaceni. Mape i navigacija, neuporedivo bolji S3, zbog losih mapa applea, koji je tek u pocetku sa tim. Cena, S3 pobednik. Sve u svemu, S3 ima vise stvari u kojima je bolji od Iphona, narocito rezolucija, i net, kao i video produkcija, ali i cena, koja je dosta niza od iphone 5. Ko ne veruje neka ode na sajt gsmarena i neka se sam uveri, na 13 strana su radili testove, koristili razna merenja.

steevee

pre 11 godina

ooo pa sta bi Fandroidi ... sta ste se uzbudili ... mozda vam ne prija osecaj plastike u rukama pa zato manje koristite svoje Galaxy S III Epic 4G Fascinate + Maxx LTE uredjaje ... a toooliko su bolji od iPhone-a ... ccc

Anonymous

pre 11 godina

look at all the f**ks i give
smešni ste u kompletu. ajfon savršen? važi,navigacija 0,ios ukinuo java podršku,fleš,multitasking i dalje nemate,development isključivo na apple... android rawkz? hoće to baterije su očajne svuda,programira svaka budala, sistem hoće da pravi probleme... uzeo sam android jer se svi apple korisnici ponasaju kao sajentolozi i kao da ih apple plaća,ali vidim i da se druga strana počinje da ponaša tako...

ludi splićo

pre 11 godina

pri samom pogledu na ovu sliku i ovih hiljadu eura koje se daju za telefon dodje mi muka i ove države i ovog naroda i ove naše bede u kojoj živimo. ono što ne za ljude po zapadu normalno za nas je skoro nemoguće i kada bi neko imao te pare prva pomisao bi mu bila da ih iskoristi da nahrani porodicu(90 % stanovništva), a ovih ostalih 10 % će se sada prepucavati oko toga koji je bolji samsung ili iphone.
(maestro, 21. oktobar 2012 17:42)

Prijatelju, na slici je 1500 eura. Lijepi pozdrav!

goran

pre 11 godina

tacno ce treci svetski rat izbiti zbog samsung iphone prepucavanja...tehnologija sve bolja a narod gluplji.Ja sam srecan sto sam ziv i zdrav takve gluposti me ne zanimaju.Cisto sam podsetio ovaj clanak da vidim oko cega se nas narod budalese...Neka amerikanci i korejanci mlate pare dok mi pametujemo o tehnologiji,a ni grijalice ne pravimo u drzavi...zaposlenje nulavbidova...ma zivela silicijumska dolina i amerika :P

darko014

pre 11 godina

I da,zivim u USA i Samsung i iPhone(uglavnom iPhone) jesu dva jedina telefona koja se ovde koriste.Mozda svaki 20-ti covek ima neki drugi telefeon,mada je stvarno tesko videti nesto drugo.

AppleSucks

pre 11 godina

Wau, Chitika , relevantan i kredibilan izvor sa težinom - nema šta
Oni informisaniji poput mene će da ipak malo sačekaju da respektabilni izvori tipa Gartnera objave statistike za godišnje kvartale gde će se lepo videti sve, samo malo strpljenja
Ove vesti me podsećaju na Nokia izjave da prodaja Lumia 800 i 900 telefona ide odlično u USA, a realnost ipak ostade na kraju malo drugačija
Dobro reče neko, marketinški hype (iliti naručena vest, kako vam drago) tipa uzimajte Iphone 5 u fazonu još malo pa nestalo - how yes no

Dantes

pre 11 godina

@ djordje, 22. oktobar 2012 14:44
(5) "Rezultat je dobijen tako što je uzet u obzir obim objavljivanja reklama ..." Utrosio sam tolike godine u IT poslove, (mobilne telefone, procesore, ...) ali ovaj deo apsolutno ne razumem. “obim objavljivanja reklama” je meni potpuno nepoznat i nerazumljiv izraz.

Na svakom android ali i apple telefonu se objavljuju reklame u komercijalnim programima. Verujem da svako ko ima telefon koji koristi android ili ios je primetio reklame na svom telefonu. Na taj nacin ova americka firma zasniva svoja istrazivanja. Obzirom da svaki takav uredjaj ima svoj kod veoma je lako doci do podataka za svaki pojedinacni model. Ovo se ne zasniva na pukim statistickim podacima na odabranom uzorku vec na egzaktnom stanju na terenu. U izvestaju su se koristili podaci o koriscenju samo ova dva uredjaja i zbog toga je zbir procenata 100%. iPhone 5 je predstavljen mnogo kasnije i vec je uspeo da premasi broj samsunga.

H+

pre 11 godina

Pogledajte top listu telefona po 'interesu' na relevantnom gsmarena.com sajtu, pa onda razmislite sta cete napisati. iPhone je bio prvi par nedelja a onda je S3 opet izbio na prvo mesto.

bapele

pre 11 godina

Ako mi neko pokaze razliku izmedju ova dva telefona, po kvalitetu a da je to uocljivo svakom korisniku u toku upotrebe, pa da moze da tvrdi da je ovaj krs a ovaj ekstra, onda je taj po meni najsitnicaviji, najsubjektivniji glupak na svetu. Oba telefona su odlicna, razlike su subjektivne i stvar navike, uz to prokleto skupi.

djordje

pre 11 godina

Klasican "marketing spin". Prosecan citalac (potrosac, ovca za sisanje, nazovi ga kako hoces):
(1) Ne cita vesti od reci do reci, i zato
(2) i kada procita tekst ne razume o camu se radi u gorepomenutom istrazivanju (na sto ukazuje gomila komentara koje nemaju veze sa navodima u tekstu).
(3) U glavi uglavnom ostaju samo brojke: Apple(56), Samsung(44),
(4) koje se zatim interpretiraju ko kako stigne.

A sada hajde da vidimo sta tu stvarno pise:
(1)"iPhone 5 je zauzeo veći udeo u veb saobraćaju od Galaxy S3". Prevedeno na jednostavan jezik, iPhone5 telefoni izlaze vise na internet nego S3 telefoni. Ne navodi se da li se racunao broj konekcija, kolicina podataka ili nesto trece. Znaci ovde niko ne tvrdi da je jedan telefon bolji, lepsi ili prodavaniji od drugoga.
(2) "podacima se odnose na severnoameričko tržiste". Dobro, znaci "oduvao" ga u US, ne sirom sveta.
(3) "Prenosi reklamna mreža i istraživačka firma “Chitika”. Pozor, ovo je REKLAMNA mreza (to je ona fela koja se bavi sa "moj prasak pere bolje nego drugi prasak" poslovima).
(4) "IPhone 5 = 56% internet saobraćaja, a Galaxy S3 = 44%". Hmmm, racunica (56+44=100) kaze da su ovo jedina dva telefona u Americi.
(5) "Rezultat je dobijen tako što je uzet u obzir obim objavljivanja reklama ..." Utrosio sam tolike godine u IT poslove, (mobilne telefone, procesore, ...) ali ovaj deo apsolutno ne razumem. “obim objavljivanja reklama” je meni potpuno nepoznat i nerazumljiv izraz.

Sami procenite koliko ova vesta ima smisla.

Makaca BG

pre 11 godina

@vladimir pula,Bravo potpuno se slazem.
Apple korisnik sam nekih 8 godina,nema sta da se kaze prenose savrseno desktop iskustvo na mob.tel.
Sve je podredjeno tebi...No, sto se tice hejta Apple na ovim prostitima,posluzicu se starom pricom o lisici i KISELOM GROŽDJU.
Peace!

Garbage collector

pre 11 godina

Severna Amerika nije relevantan uzorak, jer u većini zemalja kao i kod nas preko 90% tržišta okupljaju telefoni sa Androidom. Iako taj Samsung S3 ima nešto manje performanse jer je stariji, Android, kao i svi ostali tipovi Linuxa su hiljadu puta brži a i bezbedniji.

nikola

pre 11 godina

Vrlo cudne vesti koje kazuju apsolutno nista. Statistika protoka podataka ne pokazuje bas puno. Dovoljno je da za iste aplikacije imate razlicit volumen protoka i rezultati nece biti reprezentativni. Krajnje cudne izjave...

Vladimir Pula

pre 11 godina

Zašto je toliko mrzitelja apple-a i iPhone ovdje? Samsung galaxy je fantastičan uređaj , spada u sami vrh mobilne telefonije danas, ali niko ne može razumnim argumentima dokazat da isto ne vrijedi i za iPhone5. Ko će koji kupit je stvar osobnih preferencija i budzeta. Ja imam iphone4 vec 2 godine i mijenjam čim stigne 5ica u Hr, mobitel savršeno zadovoljava moje potrebe i nemam razloga da eksperimentiram s nečim drugim. Pricate o nizem IQ korisnika iPhone-a u odnosu ba ostale, vi koji mi lupite minuse samo zato jer preferiram iPhone dokazujete suprotno.

Iphone!!

pre 11 godina

Android je takva glupost od OS da je to je neverovatno, koristio sam ga do pre 2 meseca i toliko je bagovao da je to strasno. Sad koristim Iphone 4S i do sad nikakvih problema nisam imao, odusevljen sam IOS-om. Lupate gluposti, svi vi koji se kunete u android ocigledno da nikad niste drzali u ruci neki Iphone.

MJ

pre 11 godina

Interesantna stvar je sto posle tolikih tuzbi i ZABRANA prodaja Samsung telefona u AMERICI, oni izbacuju statistiku kako je iphone potukao Samsung... A jesu u taj saobracaj uracunali i onaj bolesni protok na koji se zilion korisnika zalilo? Appleovci su fenomenalni!!

nikolaNS

pre 11 godina

Imao sam i iPhone 4 i S3 a probao sam i iPhone5, ali ubedljivo...UBEDLJIVO najbolje i naisavrsenije iskustvo nudi Galaxy NOTE!!!
Od kad sam presao na njega kompjuter toliko retko palim da sam i zaboravio na njega...evo upalio sam ga sad posto brat koristi Note da posalje neke mejlove...
NOTE RULES:)))

Resenje

pre 11 godina

I SG3 i iphone5 su precenjeni, ja sam uzeo LG Optimus X4 koji je skoro isti kao SG3 a daleko jeftiniji kod provajdera u Austriji, sg je 30 eur mesečno i plus 200 eur, dok je LG 20 eur mesečno i dobiješ ga džabe. Inače sva 3 telefona su odlična, dok više cenim Samsung samo zato što nisu toliko venčani sa idejom da sve mora da bude samo njihovo od delova do software-a pa sve do samih platformi na kojima je moguće programiraju, ali istina je da je prvi iphone bio revolucija.

goggy

pre 11 godina

Ako je samsung, sony, htc ili bilo koji drugi smartphone bolji od iphona, zasto se onda ne uporedjuje iphone sa njima a ne obrnuto!!!

2. Ja placam sve svoje racune preko iPhona. Lijepo slikam racun i placen je. Sa androidnim sistemom to mi nebi palo napamet da radim. Otvoreni sistem je za igrice i zezanje. Ako hoces sigurnost onda moras uzeti ios.

To ti je to. Hoces da se kurcis i igras igrice -> android.
Ako hoces da radis sa svojim smartphone, da budes siguran protiv virusa itd. -> uzmes iphone!

Ovich

pre 11 godina

Pa bolji je iPhone 5 po skoro svim aspektima. Pogotovo po koriscenim materijalima i dizajnu. iOS je jednostavan sto moze da smeta nekim korisnicima.

@Tivadar
Iako funkcionises suprotno od onoga sto "drustvo kaze" opet si u potpunosti pod uticajem drustva. Pogotovo ako kazes "necu da ga kupim zato sto drustvo tako kaze". Svako zna koji ces aparat da kupis i nisi nimalo misteriozan.

Uostalom koliko vidim drustvo u Srbiji kaze "kupi android."

Machak

pre 11 godina

Ko nije imao iphone duze od mesec dana da vidi koliko prednosti ima uvek ce vise hvaliti druge telefone. Ja sam jos uvek na iphone4, nisam ga kupila dobila sam ga, teska srca bi dala te pare za telefon! Mislim da je cena iphona prepucana!! Ali sto se kvaliteta tice zaista mu nema ravnog. Ne moze biti jesnostavniji za koristenje, tako je sve pristupacno... Ne treba vam knjiga od 100 strana kao uputstvo. O trebaju da se drze iOSa... Ne znam sa programerske strane da kazem dal je bolji ios ili ovaj ili onaj ali kao obican korisnik mogu da kazem da je zajebao android po mnogim pitanjima!!

Neodlucan

pre 11 godina

Svi ovi komentari su misljenja citalaca odnosno korisknika jednog ili drugog mobilnog telefona.
Medjutim, kako imam nameru da kupim novi mobilni, interesuje me, od poznavalaca mobilnih i
pravih strucnjaka za mobilne telefone, koji je od ovih dvaju u potpunosti bolji i kompletniji, tj.
da li da kupim iPhon5 ili Galaxy SIII? Uveren sam da nisam jedini neodlucan kupac i da bi mnogi
kupci bili zahvalni iskrenom savetu.
Hvala na predlogu!

iShamesung

pre 11 godina

@Lignjoslav

Kad otvoris iPhone vidies procesore koje je dizajnirao Apple - a proizvodi ih Shamesung. =)

A ti si neinformisan, neobavesten ... Jasno!

Morpheus

pre 11 godina

Posećujem vesti o iSamsungu samo da bih se smejao ovom vašem prepucavanju, možda delom i zbog toga da bih likovao jer nemam ni jedan ni drugi telefon. I mislim da upravo zbog ovoga što vi radite nikad neću kupiti ni jedan ni drugi, hvala vam na tome. Rodila me majka inatljivog pa nikad ne kupujem ono što je trnutno najpopularnije, pa čak ni zbog toga da bih to nekome konstantno nabijao na nos. A imam utisak da su neki od vas telefon kupili samo da bi imali argument u ovom beskrajnom tupljenju o najboljem telefonu.

Sent from Sony Xperia Arc S

usa

pre 11 godina

pa ovo se istrazivanje odnosi na Sad, lepo pise, pa me i ne cudi da oni forsiraju svoe, kao sto npr. na istom trzistu svi americki proizvodjaci imaju veci udeo na trzistu od BMW, a ko je tu bolji i kvalitetniji

ANA

pre 11 godina

(Zoran M., 21. oktobar 2012 19:40) -- Nisi obavesten mimak jer nisi ni video iPhone. IPhone4S i 5 imaju kvalitetnu i dugoizdrzljuvz bateriju. Baterija Samsunga zivi kratko, zato je napravljeno da ih stalno zamenjuju. Perfomanse SIII se ne migu porediti sa iPhonom, jer je Samsung mnigi niza kategorija. IPhone ne baguje svaki cas kao Samsung, niti se blokira kod vecih igrica, vec kod iPhona radi sce kao sat. Kajav Samsung? To he sami za maleckw decihe igrice i tatine sinove.

Evroslav

pre 11 godina

Kako smarate. Dobro, panetniji ste vi sto koristite androide, svaka vam cast. Ne mogu da verujem, kad procitam sve ove komentare kao da su ih pisala deca iz drugog osnovne.

ANA

pre 11 godina

Ljudi moji, kakvu SAMARCINU je dobio Samsung i Samsungovci! Jos uvek nemozes trvrdoglave da ubedis da je iPhone remek-delo mobilne telefonije, da je to jedan kult-telefon. Da toliko zlobe izlazi iz jedne grupe korisnika!

mua

pre 11 godina

Nije mi jasno zašto ima ovoliko loših komentara na računa iPhone-a? Ja imam četvorku i ne bih se vraćao na android, nema šanse. Dobar je iPhone!

Rodni

pre 11 godina

@anonymous Sta lupas ti bre za android da je tesko instalirati igrice. Ako nisi znao preko torenta na droidu mozes da skidas krekovane igre. Kad zavrsi skidanje, instaliras i igras. Veoma prosto.

Koga briga vise

pre 11 godina

A zasto sada niste napisali da je Apple pokazao srednji prst svima kao sto ste pre neki dan napisali da je isti dobio samar zbog odbacivanja tuzbe u Velikoj Britaniji? Ne znam ni zasto pisem kada necete ni ovo objaviti.

Megatronman

pre 11 godina

Ovo pisem na trojci. To nije ergonomican mobitel. Nije dobar u saci. Ispada iz ruke. Gabarit nije podesen. Previse je sirok u odnosu na tankost. Siguran sam da je petica bolja. Gumb za glasnocu je kraj levog palca. Nehotice pritiscem kao desnjak kada kucam po tastaturi.

Erp

pre 11 godina

Imao sam iphone 3gs, posle toga sIII, i licno za mene razlika je ne uporediva za SIII. Ovo se najvise odnosi na software, procesor i memoriju, gde je samsung zaista napravio cudo od aparata. Sinhronizacija sa google nalozima je posebna prica, gde imenik, notes i sve ostalo u svakom momentu sa promenom aparata mozete pokupiti odande, tako da ne brinete u sluacaju da se aparat pokvari, neko vam ga ukrade itd...Komunikacija sa racunarom je takodje drasticno jednostavnija na SIII, zatim dozvoljava upotrebu prenosive memorije, sto je kod aple-a za sada iskljuceno u svim varijantama....i jos da daodam da s3 ima jedan od najnizih index-a SAR EU 0.21 w/ kg ( head), sto nije ni malo zanemarljiva cinjenica! Iphone 5 radi uporedbe 0.95 w/kg....

Tivadar

pre 11 godina

Iz samo jednog razloga nikada necu kupiti Apple proizvod: jer ne volim kada neko pokusava da napravi budalu od mene, pa makar imao sve argumente ovoga sveta! Isto je i sa religijama... hehe. Ako cu da verujem u nesto, ili cu da kupim nesto, ili cu da se ozenim nekom to je zato jer JA tako hocu! JA!
Drustvo kaze "imaj iPhone" pa ti kupis istog. Drustvo kaze "pametniji popusta" pa ti popustas. Drustvo kaze "keca uporan, a ne lep" pa ti postanes uporan. Drustvo kaze "Ivo Andric je pametan" pa ti pricas kako mislis da de je Ivo Andric bio mnogo pametan. I na kraju, kada dodas jos mali milion ovakvih naredbi skontas da TEBE zapravo i nema! Da si skup naredbi!
Inace, sve ove vesti o Applu koje su americkog porekla su dizajnirane da grade imidz uspesne kompanije. I uvek ima neka firma koja se zove nesto tipa "Viewsearch" ili "Forsite Uniweb" koja je to sve ispitala. Ne mislite valjda da ce amerikanci da pisu sta hoce o svojoj najunosnijoj korporaciji a da se ona o tome nista ne pita i da ne koristi medije u svoju korist! Pa to i jeste tajna Applovog uspeha! Potpuno je irlevantno da li je vest tacna ili ne. Ne pricam ovo jer sam obozavalac telefona ili jer mrzim Apple, nego jer mislim da nam ne valja ako je ta osobina kod ljudi, koja omogucava da iPhone5 bude najprodavaniji telefon u svetu, ovoliko zastupljena. JA.

Big Mac

pre 11 godina

Nakon sto sam 2 nedelje bila ponosan vlasnik iPhone 5 (nakon upgrade-a iPhone-a 4S), vratila sam ga Apple-ovoj radnji gde je i kupljen. Novi dizajn je savrsen, ali je telefon i suvise lagan. Kamera mu je perfektna, software kao za maloumne, bez nekih preterano uzbudljivih opcija. Jedini novitet je ekran koji je za jedan red ikonica duzi od prethodnog modela 4S. Software poboljsan sa funkcijom "Ne uznemiravaj" i opcijom "Panorama" fotografisanje. Problem je nastupio u hardware-u. Ekran od tecnih kristala se zaglavljuje na pojedinim slovima, skrolovanje je dislocirano, pa se nista ne desava kada vucete prste preko trake. Pojedine aplikacije koje rade na iPad-u i iPhone-u 4S, ne rade na iPhone 5 usled hardware-skih problema.
Zato sam vratila iPhone 5 i postala presecan vlasnik Samsung Galaxy S III. Sjajan monitor za koji mi ne trebaju naocare za citanje, super brzo izvrsavanje svih aplikacija, SMS izvestaj koji nije podrzan na iPhone 5, mnogo brzi download, instant kompatibilnost sa TV-om Panasonic Viera, LG i naravno Samsung-om za ultra brzo wireless gledanje slika i filmova sa mobilnog telefona. Kvalitet fotografija vrlo dobar i vise opcija za fotografe. I sve radi savrseno uz veliku pomoc brojnih logicnih precica.
A zasto je u Americi veca potraznja za Apple-om, a u Koreji za Samsung-om zakljucite sami. Ja zivim u Evropi gde su oba telefona slicne cene, gde vecina seta nove iPad-e i MacBook Air, a kupuje Samsung Galaxy SIII.

shone

pre 11 godina

kaze neko ovde da je apple jaca kompanija od Samsunga.... to je daaaaaaaleko od istine... samsung bre proizvodi i bagere i kamione, mislim da je dovoljno da skonta da nije u pravu...

shone

pre 11 godina

bte, meni je i moj huawei8120 dovoljno brz, kakvi li su tek ovi pomenuti :))) bte, da mi neko pokloni ovako skup tel, odmah bi ga prodao nekom pametnjakovicu i uzeo neki koji moze da stane u dzep...;)

dzoni

pre 11 godina

@iandroid
Apple ne prodaje vise od Samsunga jer je tek cetvrti po prodaji telefona u svetu a Samsung prvi ,ali Apple ubedljivo najvise zaradjuje po telefonu jer ima zaludjene fanove koji su spremni da plate 800$ nesto sto apple kosta 250$ da kupi od fox conna.

vlada

pre 11 godina

Svi me podsecate na crnogorce iz 90 kada su svi oni imali po mobilni telefon, tada je to bila opsta sprdnja. zasto bih uzeo iphone kada je android bolji operativni sistem. Lupajte minuse, ali govorim ne samo za samsung, vec i sony ericsson, htc itd. Ljudi, Upordite dva operativna sistema i otvorite oci, Jobs je znao da ste ovce i umeo je da Vam proda telefon, samo sto to nije bio telefon, vec lecenje kompleksa i posedovanja stvari koje drugi nemaju. kada bi svi imali taj vas iphone, vi biste svi hteli blackberry, a kad bi svi imali njega, vi biste hteli nesto trece. preki ite leciti komplekse pred svojim materijalistickim prijateljima i nahranite jedno dete ze dva meseca kije je majka ostavila na usvajanje u sirotistu i platite mu skolu da bismo svi napredovali kao zemlja duhovno, a ne po ugledu na mediokritet amerikanaca. mi nismo u americi, a vidim da dosta vas zeli da bude. kupite svojoj majci i ocu sliku da je okace na kamin i da ih podseca na vas jer ste im vi najvazniji. ne bacajte pare, ljudi vas nikad nece voleti zbog rasipanja na gluposti.

beep

pre 11 godina

kao sto neko rece 44% web saobracaja i to na americkom tlu to je pobeda a ne poraz,jos kad se doda da je APPLE dobio nekoliko sudskih sporova protiv samsunga i pored toga oni im uzmu skoro 50%(pola)trzista u americi,o cemu mi pricamo ovde i kakva je to pobeda APLLE-a?

blabla

pre 11 godina

Ne palim se na telefone kao neki ovde prisutni ali znam jednu stvar apple je opasno kvalitetan i telefon i svaki uredjaj koji su izbacili a koji sam mogao ja da vidim,sto ne znaci da samsung nije dobar i kvalitetan ili neki treci telefon ali apple stvarno ima kvalitet,ne ulazeci u aplikacije ili specifikacije telefona,apple je za sad najkvalitetniji telefon koji sam koristio...Nokia Zakon !

bv

pre 11 godina

Cak i da su ovi rezultati tacni, oni pokazuju jasan trend da Samsungu raste a Apple-u opada trzisno ucesce. Sledece godine SGS 4 ce preokrenuti pricu u korist Samsunga i to je sada evidentno.. na dobitku ce biti potrosaci a na gubitku najjaca kompanija na svetu.

Ivca

pre 11 godina

Prvi put da vidim da je iPhone protiv nekog odredjenog telefona, a ne uvek iPhone protiv androida koji je instaliran na stotinak uredjaja. Da ne bude zablude koristim HTC Desire i to je dobar OS ali me nervira kada iPhone uporedjuju po prodaji svih ostalih androida zajedno. Samsung je krs i uvek ce to biti za mene, jos od vremena kada su pravili one uzasne modele na preklop kada je svako naucio sta je to flat kabl :-) Plastikenac je plastikenac. S III mi se ne svidja iz puno razloga, a o celoj Copy-Paste S seriji i da ne govorim.

jo

pre 11 godina

ljudi o cemu mi pricamo?dati 950 za telefon je previse!pa za 200 eura nadjes telefon sa istim funkcijama.oooo boze kuda ide ovaj svet,pa bolji kompijuter kosta 750 i to toshibin!strasno...

Anton

pre 11 godina

Neverovatna je profesija novinarstvo,divim se toj umetnost i postujem je. Ali se ne divim ljudima koji odmah kroje utiske i komentare na osnovu samo procitanog naslova.I naslov je deo marketinga,logicno 44%SGS3 u zemlji Apple-a.Postujem i korisnike Apple-a i korisnike Samsung uredjaja. Samo me interesuje da li mladi znaju ko je i sta nekada bio Apple. Imali su svoj hardver, svoj software,samim tim i ime. Danas imaju samo ime i deo softvera. Sto se tice McBook Air i slicnih, pitam se, kako to da je intel I5 skuplji u njihovom lap topu,od recimo Intel I5 istog kodnog naziva u HP lap topu. Smesno... Isto tako,Iphone,sta je zapravo Iphone, sklop Samsung,Lg,Sharp komponenti,plus jos par drugih kompanija u jednom. Znaci nista njihovo,ah da, njihovi su patenti..koje su inace sami oni zajedno sa Stiv Jobs-om pokrali i prisvojili kao njihove. Poseban dokaz njihovoj politici je nedavni clanak da je Apple podneo zahtev da patentira Flexi Ekrane,koje inace oni ni ne proizvode niti su flexi ekrani uopste spremni za masovnu produkciju. Ako nastave ovako,proci ce cao Kodak, nekada gigant u svojoj oblasti, a danas prezivljavaju naplacivanjem patenata,sa jednom razlikom-to jesu njihovi patenti,a ne prisvojene tehnologije pretvorene u njihove patente. Ne branim Samsung niti HTC niti ikoga, samo ne shvatam toliko slepilo kod ljudi kada je Apple u pitanju. Apple ni blizu nije vise onome sto je nekada bio,dok su imali sve svoje,samim tim ne vrede njihovi proizvodi tih para sto oni traze. Toliko.

djokara

pre 11 godina

apple se prodaje u 9 zemalja a samsung u 159. procenat 56 prema 44 je nekako jadan pogotovu u americi.Po meni samsung je odneo pobedu.

Tz

pre 11 godina

Ne koristim ni jedan ni drugi telefon, ali moram priznati da sam fasciniran appleovim fanovima. Ta kompanija je vise puta pokazala da misli da su ti fanovi idioti, a oni ih nikada u tome nisu ni razocarali.
Pocevsi od onog da "lose drzite" telefon, pa do ljubicastih slika sada...

Stefan KurcubicFCB

pre 11 godina

ne razmumem ni jedne ni druge. valjda uzimate telefon prema svojim novcanim mogucnostima i poslovnim potrebama? a ne po dubini tatinog dzepa... zato mozda samsung vodi, a mozda zato sad i ajfon preuzima vodjstvo. meni xperia neo taman. zasto da dajem 500 ili vise eura za nesto sto mogu da platim 200-250. kad zaradite, tesko cete trositi.

Darko

pre 11 godina

Ali iphone ipak drzi cenu! Sve dok ne dodje novi model cena je ista. Za polovne koji su ocuvani dobijete nesto manje nego koliko kosta novi.... Ima mnogo razloga za iphone... Ali treba i para.

honoluqeart

pre 11 godina

ovaj robot pored komentara vam sve govori... i naravno da prodaja telefona ne govori o tome da ja jabuka bolja od ostalih... to samo znači da ljudi vise kupuju ono što je markirano a ne ono što je realno bolje...

iAndroid

pre 11 godina

@lignjoslav pipak, sta lupas??? mozda je s3 bolji od iphona, ali apple je jaca kompanija i zato ce uvek biti prodavaniji od samsunga... pa htc je manje popularan od iphona i samsunga, ali je definitivno bolji telefon....samo googlajte htc one x+ ili stariji model htc one x

Anonymus

pre 11 godina

Naravno da ima veci udeo u web saobracaju kad se krekovane igrice skidaju direktno preko iphone-a (installous), a svaka bolja je preko 500mb. Na android-u je ovo malo teze, tj. vecina igrica se ubacuje preko PC-a (jedna od mana androida ;) )

Mile

pre 11 godina

Imam iPhone 5 već tri nedelje i telefon je predivan. Za razliku od raznoraznih plastičnih šklopocija sa bombastičnim imenima, iPhone 5 je toliko fluidan i brz da skoro poleti iz ruke. Sve, ali baš sve je inkrementalno poboljšano, od ekrana, kamere, antene, do neverovatno tankog i laganog kućišta. Nije mi žao što sam dao €950 za njega, a za ove što pate sa slabijim telefonima, imam samo jednu reč, a to su dve reči: Apple iPhone 5.

Shonke

pre 11 godina

Igore, a što nisi pogledao neki od telefona, bar na slici? Video bi da i S2 ima blic.

Nego, po ovom istraživanju ispada da na net ne idu ni vlasnici iPhone 4s niti bilo ko drugi. Samo oni sa iP5 i SGS3. WTF?

Blaza

pre 11 godina

Da li je moguce da niko nije shvatio radnju fabule?
Novinar je hteo da kaze da su Amerkanci pravili veci internet saobracaj koriscenjem pretrazivaca i otvaranjem stranica o iphone 5, nego o sgs3.

idsd

pre 11 godina

Voleo bih da mi neko kaze po cemu je to bolji apple 5 od galaxya SIII , a da nije po imenu pa je ovoliko popularan ?Inace ja ne koristim ni jedan ni drugi !!!

Andreja

pre 11 godina

Evo ja sam ljubitelj Samsunga, mnogo volim svoj stari stupidphone Samsung blue Earth sa solarnom pločicom, i toliko sam tužan zbog ove vesti da ću sad jaoooo da plačem ceo dan.
:D

lazar

pre 11 godina

to je samo dokaz da u svetu, a i kod nas ima dosta glupih ljudi, koji ne kontaju ni sta uzimaju vec samo uzimaju to zato sto svi to rade, razmisljajte svojom glavom...

Zoran M.

pre 11 godina

iPhone 5 u odnosu na Samsung SIII duplo manji ima stand by a i baterije se mnogo razlikuju jer iPhone ima 1440mAh dok samsung ima 2100 prema tome kao korisnik iPhona4 mogu slobodno reći da iPhone ima jako lošu bateriju, a vidim da nista nije bolja ni kod iPhona5. Ne znam čime privlače svoje kupce da kupuju iPhone5, ne računajući zadovoljavanje nečije taštine i sujete.

nebojša

pre 11 godina

ništa to nije iznenadjujuce iphone nema alternativu jer je jedini na ios-u dok za samsung ima one_x i još nekoliko veoma dobrih modela ja imam soni Xperia miro a pre sam imao priliku da probam 3gs nije bio loš ali bi bio puno bolji bez onih ograničenja i bez itunesa.

iAndroid

pre 11 godina

Jebiga, sta da vi kazem... :D nisam fan ni applea ni samsunga, ali bas volim posto kad god dodjem da citam neke komentare sve je o samsungu(npr. samsung je najbolji apple je shit ili tako neke komentere...)... bas volim ovo zbog naduvanih samsung ljubitelja... inace, HTC forever...

prti do smrti

pre 11 godina

Ovo je rezultat "istrazivanja" reklamne agencije koje je, pogadjajte, reklama. Kad informaciju prenesete, ona ne prestaje da bude reklama. A cemu to, kad kod nas apple i nema predstavnistvo?

kao djon

pre 11 godina

Ovo se odnosi samo na Severnoamericko trziste. Meni ovo vise lici na neuspeh Epla, a uspeh Samsunga, jer u vreme Ajfon 4 i Galaksi 2, cifre su bile mnogo drugacije u korist Epla. Ali dobro, ovo je tek par nedelja od izlaska novog modela. Svakako je ocigledno da su oba telefona jako dobri gedzeti.

Lignjoslav Pipak

pre 11 godina

Ahahahahahahahahahahaaaaaaaaaaaaa, pa nije moguce kakvi ste papani, pa Samsung u Americi se bori sa zabranama prodaje, naravno da ga jedva ima na trzistu. Samsungov Galaxy S III je deset puta bolji telefon i u celom svetu je daleko popularniji i prodavaniji nego bilo koji iPhone... Oprezno citajte od Apple narucene artikle, molim...

Bogi

pre 11 godina

"Severnoameričko tržište". To isto tržište je gotovo najmanje bitno za Samsung. Galaxy S III se u prvih 100 dana prodao "samo" 4 miliona u Severnoj Americi, a čak 6 miliona (znači 50% više) u Evropi.

Dado SR

pre 11 godina

Hajdemo sad svi u glas: apple je bolji..nije nego je samsung bolji........moj tata je jaci od tvog tate i tako te detinjaste price...

xPhone

pre 11 godina

Mislim, stvarno više smarate sa izveštajima o uspesima iPhone sa severnoameričkog tržišta. Pa normalno je da će oni kupovati svoj proizvod. Zašto se ne objavi neki izveštaj o njegovoj prodaji van Amerike? Mislim da rezultati ne bi bili baš sjajni.

Dzoni

pre 11 godina

Kakve su ovo gluposti , 56%+44%=100% ..ispada niko u americi ne koristi net sem na ta dva telefona.A da mere kod nas ja bi kao 100 americkih zajedno jer preko telefona skidam torente ..sto da trosim 500w kompjutera kad mogu I ovako ..njihovi paketi po 2 gb mesecno a ja skinem minimum 150 gb mesecno telefonom I pirate bayom :D

Todor

pre 11 godina

"Prema podacima koji se odnose na severnoamericko trziste.." hehehe a sta cemo sa ostatkom sveta? ako je u s.americi 44 procenta gde je apple najjaci, na ostalim kontinentima je bar za 30 procenata veci udeo..

igor

pre 11 godina

evo ovako. imam sony ericsson xperia arc. pri kupovini telefona mogao sam da biram koji ću da uzmem. ovaj mi se svideo na prvi pogled,lepši mi je od apple telefona,duplo je tanji od njih, s3 mi je preširok,a s2 nema blic ako se ne varam..što se tiče softvera,radi odlično, tel mi služi za poruke,pozive,surfovanje na netu ,slikanje i eventualno listanje zakona ako ga nemam u papiru ili ako nisam pri kompu. sve ovo radi odlično,bez i jedne mane. prezadovoljan sam. tako da ne razumem zašto bi neko dao 800e za fon,osim ako mu za posao nije preko potreban..da li telefon ima 1.3 ili boze moj 1.5mhz. kao obični ljudi to primete? ma da.. čak je i ovaj medijski rat po mom mišljenju namerno i svesno pravljen da bi se eliminisala ostala konkurencija(svaki text kreće sa:2 najbolja proizvodjača, 2 najbolja tel.2 najveća giganta bla bla)..a masa se prima li prima

Nikola

pre 11 godina

"Prema podacima koji se odnose na severnoameričko tržiste, Appleov telefon predstavlja 56 odsto internet saobraćaja, a Galaxy S3 preostalih 44 odsto."

Znaci u Americi se koriste samo SGS3 i iPhone5?

btw. Cudnog li cuda, a ja mislio da iPhone u Americi kosta vise od 200 dolara?!

Pera moler

pre 11 godina

Ne gubi na značaju nego u normalnom svetu pošten čovek ima para da kupi i jedan i drugi, pa sam Samsung malo iznosao pa ću sad iPhone da drugarima pravim zazubice.
Samo kod nas ja još vučem tečefon 4 godine star koji sam kupio polovan.

Happy Pride Toronto

pre 11 godina

Nije jedan telefon porazio drugi nego je jedna kompanija porazila drugu na taj nacin sto je shvatila da je vecina korisnika ipak priglupa masa pa su pristupili marketingu na odgovarajuci nacin. Napravili su famu da je "cool" sto uopste ne mora da znaci da je najkvalitetniji telefon, ali taj "cool" kvalitet je ono sto njihovi korisnici hoce. Od ljudi iz mog okruzenja Iphone imaju upravo oni koje ne bih svrstao u genijalce. To nije slucajnost.

maestro

pre 11 godina

pri samom pogledu na ovu sliku i ovih hiljadu eura koje se daju za telefon dodje mi muka i ove države i ovog naroda i ove naše bede u kojoj živimo. ono što ne za ljude po zapadu normalno za nas je skoro nemoguće i kada bi neko imao te pare prva pomisao bi mu bila da ih iskoristi da nahrani porodicu(90 % stanovništva), a ovih ostalih 10 % će se sada prepucavati oko toga koji je bolji samsung ili iphone.

dejan

pre 11 godina

Iphone ovo, iphone ono. Koga briga i za Ajfon i za Samsung telefone kada postoji HTC? Salu na stranu, Verujem da ce Iphone biti prodavaniji od S3, ali neka naprave ispitivanje prosecnog korinika Iphona i galaxyja, od S1 do S3, kao i od 4 do iphona 5. Neka izvuku i IQ prosecan, garantujem da ce korisnici S3 imati veci makar za par procenata, u Srbiji sigurno i par deetina procenata. A zasto? Pa jednostavno Iphone kosta u Srbiji oko 800eu, S2 nov sa garancijom moze da se nadje za 400, skoro duplo jeftinije. S3 ima bolju rezoluciju, napredniji je telefon a duplo jeftiniji. Sve ostalo su tralala price. Jedno je korisna stvar po koliko toliko razumnoj ceni, druga je takodje korisna sa duplo vecom cenom i jedino je dobra kao statusni simbol, nista drugo. Jel, kako objasniti da dok se iphone 4 proavao koriscen za 400 eu, mogli ste a kupite ipod touch 4 za 100 eu? A potpuno su isti, ista memorija, procesor, aplikacije, jedino ipod nema sim slot i ne moze se koristiti kao telefon. Hoce nekod a me ubedi da je 300eu razlike samo u SIM slotu? Ne, nego samo u foliranju, i nicemu drugom.

student

pre 11 godina

ja sam u Americi vec par meseci i non stop sam u kontaktu sa obozavaocima iPhonea. Stalnk se svadjam sa njima jer ti ljudi ne razumeju sta kupuju. Oni ne znaju ni jednu jinu specifikaciju svog telefona osim da imaju 'mocni retina 4" displej'. Stvarno tuzno da pored svih inovacija koje je samsung doneo gledam obrazovane i pametne ljude kako se raduju zbog iPhone 5 koji ima isti dosadni OS vec 5 godina?! Nista se nije menjalo....strasno! Nisam fan Samsunga....fan sam inovacija i Samsung je trenutno moj broj 1. Galaxy Note... big thing is already here.

srBIN

pre 11 godina

Mozda porazio SGS3 ali je cinjenica da 80% Samsungovih Galaxy korisnika koji imaju ACE, S1, S2 nisu morali da predju na S3 jer su telefoni odlicni i bez mana! Uzimajuci samo SGS3 u vidu, apple nije porazio Samsunga ni u kom smislu! Apple je bolji, ali samo na reklamama!

eskim

pre 11 godina

Trenutno u rukama korisnika ima vise S3 telefona nego Iphone5 tako da je ovo nemoguce. Vremenom ako se proda vishe "petica" bice kako pise u clanku ali za sada je cista laz.

LoboToma

pre 11 godina

Veoma glupo istraživanje - šta ako npr. jedan Ajfon koristi veći protok od jednog S3?
A već je bilo priče o bagu sa enormnim 3G protocima kod Ajfona...

Lignjoslav Pipak

pre 11 godina

Ahahahahahahahahahahaaaaaaaaaaaaa, pa nije moguce kakvi ste papani, pa Samsung u Americi se bori sa zabranama prodaje, naravno da ga jedva ima na trzistu. Samsungov Galaxy S III je deset puta bolji telefon i u celom svetu je daleko popularniji i prodavaniji nego bilo koji iPhone... Oprezno citajte od Apple narucene artikle, molim...

Zoran M.

pre 11 godina

iPhone 5 u odnosu na Samsung SIII duplo manji ima stand by a i baterije se mnogo razlikuju jer iPhone ima 1440mAh dok samsung ima 2100 prema tome kao korisnik iPhona4 mogu slobodno reći da iPhone ima jako lošu bateriju, a vidim da nista nije bolja ni kod iPhona5. Ne znam čime privlače svoje kupce da kupuju iPhone5, ne računajući zadovoljavanje nečije taštine i sujete.

Blaza

pre 11 godina

Da li je moguce da niko nije shvatio radnju fabule?
Novinar je hteo da kaze da su Amerkanci pravili veci internet saobracaj koriscenjem pretrazivaca i otvaranjem stranica o iphone 5, nego o sgs3.

eskim

pre 11 godina

Trenutno u rukama korisnika ima vise S3 telefona nego Iphone5 tako da je ovo nemoguce. Vremenom ako se proda vishe "petica" bice kako pise u clanku ali za sada je cista laz.

student

pre 11 godina

ja sam u Americi vec par meseci i non stop sam u kontaktu sa obozavaocima iPhonea. Stalnk se svadjam sa njima jer ti ljudi ne razumeju sta kupuju. Oni ne znaju ni jednu jinu specifikaciju svog telefona osim da imaju 'mocni retina 4" displej'. Stvarno tuzno da pored svih inovacija koje je samsung doneo gledam obrazovane i pametne ljude kako se raduju zbog iPhone 5 koji ima isti dosadni OS vec 5 godina?! Nista se nije menjalo....strasno! Nisam fan Samsunga....fan sam inovacija i Samsung je trenutno moj broj 1. Galaxy Note... big thing is already here.

dejan

pre 11 godina

Iphone ovo, iphone ono. Koga briga i za Ajfon i za Samsung telefone kada postoji HTC? Salu na stranu, Verujem da ce Iphone biti prodavaniji od S3, ali neka naprave ispitivanje prosecnog korinika Iphona i galaxyja, od S1 do S3, kao i od 4 do iphona 5. Neka izvuku i IQ prosecan, garantujem da ce korisnici S3 imati veci makar za par procenata, u Srbiji sigurno i par deetina procenata. A zasto? Pa jednostavno Iphone kosta u Srbiji oko 800eu, S2 nov sa garancijom moze da se nadje za 400, skoro duplo jeftinije. S3 ima bolju rezoluciju, napredniji je telefon a duplo jeftiniji. Sve ostalo su tralala price. Jedno je korisna stvar po koliko toliko razumnoj ceni, druga je takodje korisna sa duplo vecom cenom i jedino je dobra kao statusni simbol, nista drugo. Jel, kako objasniti da dok se iphone 4 proavao koriscen za 400 eu, mogli ste a kupite ipod touch 4 za 100 eu? A potpuno su isti, ista memorija, procesor, aplikacije, jedino ipod nema sim slot i ne moze se koristiti kao telefon. Hoce nekod a me ubedi da je 300eu razlike samo u SIM slotu? Ne, nego samo u foliranju, i nicemu drugom.

Stefan KurcubicFCB

pre 11 godina

ne razmumem ni jedne ni druge. valjda uzimate telefon prema svojim novcanim mogucnostima i poslovnim potrebama? a ne po dubini tatinog dzepa... zato mozda samsung vodi, a mozda zato sad i ajfon preuzima vodjstvo. meni xperia neo taman. zasto da dajem 500 ili vise eura za nesto sto mogu da platim 200-250. kad zaradite, tesko cete trositi.

LoboToma

pre 11 godina

Veoma glupo istraživanje - šta ako npr. jedan Ajfon koristi veći protok od jednog S3?
A već je bilo priče o bagu sa enormnim 3G protocima kod Ajfona...

srBIN

pre 11 godina

Mozda porazio SGS3 ali je cinjenica da 80% Samsungovih Galaxy korisnika koji imaju ACE, S1, S2 nisu morali da predju na S3 jer su telefoni odlicni i bez mana! Uzimajuci samo SGS3 u vidu, apple nije porazio Samsunga ni u kom smislu! Apple je bolji, ali samo na reklamama!

maestro

pre 11 godina

pri samom pogledu na ovu sliku i ovih hiljadu eura koje se daju za telefon dodje mi muka i ove države i ovog naroda i ove naše bede u kojoj živimo. ono što ne za ljude po zapadu normalno za nas je skoro nemoguće i kada bi neko imao te pare prva pomisao bi mu bila da ih iskoristi da nahrani porodicu(90 % stanovništva), a ovih ostalih 10 % će se sada prepucavati oko toga koji je bolji samsung ili iphone.

honoluqeart

pre 11 godina

ovaj robot pored komentara vam sve govori... i naravno da prodaja telefona ne govori o tome da ja jabuka bolja od ostalih... to samo znači da ljudi vise kupuju ono što je markirano a ne ono što je realno bolje...

igor

pre 11 godina

evo ovako. imam sony ericsson xperia arc. pri kupovini telefona mogao sam da biram koji ću da uzmem. ovaj mi se svideo na prvi pogled,lepši mi je od apple telefona,duplo je tanji od njih, s3 mi je preširok,a s2 nema blic ako se ne varam..što se tiče softvera,radi odlično, tel mi služi za poruke,pozive,surfovanje na netu ,slikanje i eventualno listanje zakona ako ga nemam u papiru ili ako nisam pri kompu. sve ovo radi odlično,bez i jedne mane. prezadovoljan sam. tako da ne razumem zašto bi neko dao 800e za fon,osim ako mu za posao nije preko potreban..da li telefon ima 1.3 ili boze moj 1.5mhz. kao obični ljudi to primete? ma da.. čak je i ovaj medijski rat po mom mišljenju namerno i svesno pravljen da bi se eliminisala ostala konkurencija(svaki text kreće sa:2 najbolja proizvodjača, 2 najbolja tel.2 najveća giganta bla bla)..a masa se prima li prima

iAndroid

pre 11 godina

Jebiga, sta da vi kazem... :D nisam fan ni applea ni samsunga, ali bas volim posto kad god dodjem da citam neke komentare sve je o samsungu(npr. samsung je najbolji apple je shit ili tako neke komentere...)... bas volim ovo zbog naduvanih samsung ljubitelja... inace, HTC forever...

idsd

pre 11 godina

Voleo bih da mi neko kaze po cemu je to bolji apple 5 od galaxya SIII , a da nije po imenu pa je ovoliko popularan ?Inace ja ne koristim ni jedan ni drugi !!!

Happy Pride Toronto

pre 11 godina

Nije jedan telefon porazio drugi nego je jedna kompanija porazila drugu na taj nacin sto je shvatila da je vecina korisnika ipak priglupa masa pa su pristupili marketingu na odgovarajuci nacin. Napravili su famu da je "cool" sto uopste ne mora da znaci da je najkvalitetniji telefon, ali taj "cool" kvalitet je ono sto njihovi korisnici hoce. Od ljudi iz mog okruzenja Iphone imaju upravo oni koje ne bih svrstao u genijalce. To nije slucajnost.

lazar

pre 11 godina

to je samo dokaz da u svetu, a i kod nas ima dosta glupih ljudi, koji ne kontaju ni sta uzimaju vec samo uzimaju to zato sto svi to rade, razmisljajte svojom glavom...

Dzoni

pre 11 godina

Kakve su ovo gluposti , 56%+44%=100% ..ispada niko u americi ne koristi net sem na ta dva telefona.A da mere kod nas ja bi kao 100 americkih zajedno jer preko telefona skidam torente ..sto da trosim 500w kompjutera kad mogu I ovako ..njihovi paketi po 2 gb mesecno a ja skinem minimum 150 gb mesecno telefonom I pirate bayom :D

Dado SR

pre 11 godina

Hajdemo sad svi u glas: apple je bolji..nije nego je samsung bolji........moj tata je jaci od tvog tate i tako te detinjaste price...

Nikola

pre 11 godina

"Prema podacima koji se odnose na severnoameričko tržiste, Appleov telefon predstavlja 56 odsto internet saobraćaja, a Galaxy S3 preostalih 44 odsto."

Znaci u Americi se koriste samo SGS3 i iPhone5?

btw. Cudnog li cuda, a ja mislio da iPhone u Americi kosta vise od 200 dolara?!

xPhone

pre 11 godina

Mislim, stvarno više smarate sa izveštajima o uspesima iPhone sa severnoameričkog tržišta. Pa normalno je da će oni kupovati svoj proizvod. Zašto se ne objavi neki izveštaj o njegovoj prodaji van Amerike? Mislim da rezultati ne bi bili baš sjajni.

Mile

pre 11 godina

Imam iPhone 5 već tri nedelje i telefon je predivan. Za razliku od raznoraznih plastičnih šklopocija sa bombastičnim imenima, iPhone 5 je toliko fluidan i brz da skoro poleti iz ruke. Sve, ali baš sve je inkrementalno poboljšano, od ekrana, kamere, antene, do neverovatno tankog i laganog kućišta. Nije mi žao što sam dao €950 za njega, a za ove što pate sa slabijim telefonima, imam samo jednu reč, a to su dve reči: Apple iPhone 5.

Shonke

pre 11 godina

Igore, a što nisi pogledao neki od telefona, bar na slici? Video bi da i S2 ima blic.

Nego, po ovom istraživanju ispada da na net ne idu ni vlasnici iPhone 4s niti bilo ko drugi. Samo oni sa iP5 i SGS3. WTF?

Bogi

pre 11 godina

"Severnoameričko tržište". To isto tržište je gotovo najmanje bitno za Samsung. Galaxy S III se u prvih 100 dana prodao "samo" 4 miliona u Severnoj Americi, a čak 6 miliona (znači 50% više) u Evropi.

prti do smrti

pre 11 godina

Ovo je rezultat "istrazivanja" reklamne agencije koje je, pogadjajte, reklama. Kad informaciju prenesete, ona ne prestaje da bude reklama. A cemu to, kad kod nas apple i nema predstavnistvo?

Todor

pre 11 godina

"Prema podacima koji se odnose na severnoamericko trziste.." hehehe a sta cemo sa ostatkom sveta? ako je u s.americi 44 procenta gde je apple najjaci, na ostalim kontinentima je bar za 30 procenata veci udeo..

djordje

pre 11 godina

Klasican "marketing spin". Prosecan citalac (potrosac, ovca za sisanje, nazovi ga kako hoces):
(1) Ne cita vesti od reci do reci, i zato
(2) i kada procita tekst ne razume o camu se radi u gorepomenutom istrazivanju (na sto ukazuje gomila komentara koje nemaju veze sa navodima u tekstu).
(3) U glavi uglavnom ostaju samo brojke: Apple(56), Samsung(44),
(4) koje se zatim interpretiraju ko kako stigne.

A sada hajde da vidimo sta tu stvarno pise:
(1)"iPhone 5 je zauzeo veći udeo u veb saobraćaju od Galaxy S3". Prevedeno na jednostavan jezik, iPhone5 telefoni izlaze vise na internet nego S3 telefoni. Ne navodi se da li se racunao broj konekcija, kolicina podataka ili nesto trece. Znaci ovde niko ne tvrdi da je jedan telefon bolji, lepsi ili prodavaniji od drugoga.
(2) "podacima se odnose na severnoameričko tržiste". Dobro, znaci "oduvao" ga u US, ne sirom sveta.
(3) "Prenosi reklamna mreža i istraživačka firma “Chitika”. Pozor, ovo je REKLAMNA mreza (to je ona fela koja se bavi sa "moj prasak pere bolje nego drugi prasak" poslovima).
(4) "IPhone 5 = 56% internet saobraćaja, a Galaxy S3 = 44%". Hmmm, racunica (56+44=100) kaze da su ovo jedina dva telefona u Americi.
(5) "Rezultat je dobijen tako što je uzet u obzir obim objavljivanja reklama ..." Utrosio sam tolike godine u IT poslove, (mobilne telefone, procesore, ...) ali ovaj deo apsolutno ne razumem. “obim objavljivanja reklama” je meni potpuno nepoznat i nerazumljiv izraz.

Sami procenite koliko ova vesta ima smisla.

Andreja

pre 11 godina

Evo ja sam ljubitelj Samsunga, mnogo volim svoj stari stupidphone Samsung blue Earth sa solarnom pločicom, i toliko sam tužan zbog ove vesti da ću sad jaoooo da plačem ceo dan.
:D

Darko

pre 11 godina

Ali iphone ipak drzi cenu! Sve dok ne dodje novi model cena je ista. Za polovne koji su ocuvani dobijete nesto manje nego koliko kosta novi.... Ima mnogo razloga za iphone... Ali treba i para.

Pera moler

pre 11 godina

Ne gubi na značaju nego u normalnom svetu pošten čovek ima para da kupi i jedan i drugi, pa sam Samsung malo iznosao pa ću sad iPhone da drugarima pravim zazubice.
Samo kod nas ja još vučem tečefon 4 godine star koji sam kupio polovan.

kao djon

pre 11 godina

Ovo se odnosi samo na Severnoamericko trziste. Meni ovo vise lici na neuspeh Epla, a uspeh Samsunga, jer u vreme Ajfon 4 i Galaksi 2, cifre su bile mnogo drugacije u korist Epla. Ali dobro, ovo je tek par nedelja od izlaska novog modela. Svakako je ocigledno da su oba telefona jako dobri gedzeti.

Vladimir Pula

pre 11 godina

Zašto je toliko mrzitelja apple-a i iPhone ovdje? Samsung galaxy je fantastičan uređaj , spada u sami vrh mobilne telefonije danas, ali niko ne može razumnim argumentima dokazat da isto ne vrijedi i za iPhone5. Ko će koji kupit je stvar osobnih preferencija i budzeta. Ja imam iphone4 vec 2 godine i mijenjam čim stigne 5ica u Hr, mobitel savršeno zadovoljava moje potrebe i nemam razloga da eksperimentiram s nečim drugim. Pricate o nizem IQ korisnika iPhone-a u odnosu ba ostale, vi koji mi lupite minuse samo zato jer preferiram iPhone dokazujete suprotno.

Tivadar

pre 11 godina

Iz samo jednog razloga nikada necu kupiti Apple proizvod: jer ne volim kada neko pokusava da napravi budalu od mene, pa makar imao sve argumente ovoga sveta! Isto je i sa religijama... hehe. Ako cu da verujem u nesto, ili cu da kupim nesto, ili cu da se ozenim nekom to je zato jer JA tako hocu! JA!
Drustvo kaze "imaj iPhone" pa ti kupis istog. Drustvo kaze "pametniji popusta" pa ti popustas. Drustvo kaze "keca uporan, a ne lep" pa ti postanes uporan. Drustvo kaze "Ivo Andric je pametan" pa ti pricas kako mislis da de je Ivo Andric bio mnogo pametan. I na kraju, kada dodas jos mali milion ovakvih naredbi skontas da TEBE zapravo i nema! Da si skup naredbi!
Inace, sve ove vesti o Applu koje su americkog porekla su dizajnirane da grade imidz uspesne kompanije. I uvek ima neka firma koja se zove nesto tipa "Viewsearch" ili "Forsite Uniweb" koja je to sve ispitala. Ne mislite valjda da ce amerikanci da pisu sta hoce o svojoj najunosnijoj korporaciji a da se ona o tome nista ne pita i da ne koristi medije u svoju korist! Pa to i jeste tajna Applovog uspeha! Potpuno je irlevantno da li je vest tacna ili ne. Ne pricam ovo jer sam obozavalac telefona ili jer mrzim Apple, nego jer mislim da nam ne valja ako je ta osobina kod ljudi, koja omogucava da iPhone5 bude najprodavaniji telefon u svetu, ovoliko zastupljena. JA.

Big Mac

pre 11 godina

Nakon sto sam 2 nedelje bila ponosan vlasnik iPhone 5 (nakon upgrade-a iPhone-a 4S), vratila sam ga Apple-ovoj radnji gde je i kupljen. Novi dizajn je savrsen, ali je telefon i suvise lagan. Kamera mu je perfektna, software kao za maloumne, bez nekih preterano uzbudljivih opcija. Jedini novitet je ekran koji je za jedan red ikonica duzi od prethodnog modela 4S. Software poboljsan sa funkcijom "Ne uznemiravaj" i opcijom "Panorama" fotografisanje. Problem je nastupio u hardware-u. Ekran od tecnih kristala se zaglavljuje na pojedinim slovima, skrolovanje je dislocirano, pa se nista ne desava kada vucete prste preko trake. Pojedine aplikacije koje rade na iPad-u i iPhone-u 4S, ne rade na iPhone 5 usled hardware-skih problema.
Zato sam vratila iPhone 5 i postala presecan vlasnik Samsung Galaxy S III. Sjajan monitor za koji mi ne trebaju naocare za citanje, super brzo izvrsavanje svih aplikacija, SMS izvestaj koji nije podrzan na iPhone 5, mnogo brzi download, instant kompatibilnost sa TV-om Panasonic Viera, LG i naravno Samsung-om za ultra brzo wireless gledanje slika i filmova sa mobilnog telefona. Kvalitet fotografija vrlo dobar i vise opcija za fotografe. I sve radi savrseno uz veliku pomoc brojnih logicnih precica.
A zasto je u Americi veca potraznja za Apple-om, a u Koreji za Samsung-om zakljucite sami. Ja zivim u Evropi gde su oba telefona slicne cene, gde vecina seta nove iPad-e i MacBook Air, a kupuje Samsung Galaxy SIII.

mua

pre 11 godina

Nije mi jasno zašto ima ovoliko loših komentara na računa iPhone-a? Ja imam četvorku i ne bih se vraćao na android, nema šanse. Dobar je iPhone!

Anonymus

pre 11 godina

Naravno da ima veci udeo u web saobracaju kad se krekovane igrice skidaju direktno preko iphone-a (installous), a svaka bolja je preko 500mb. Na android-u je ovo malo teze, tj. vecina igrica se ubacuje preko PC-a (jedna od mana androida ;) )

nebojša

pre 11 godina

ništa to nije iznenadjujuce iphone nema alternativu jer je jedini na ios-u dok za samsung ima one_x i još nekoliko veoma dobrih modela ja imam soni Xperia miro a pre sam imao priliku da probam 3gs nije bio loš ali bi bio puno bolji bez onih ograničenja i bez itunesa.

iAndroid

pre 11 godina

@lignjoslav pipak, sta lupas??? mozda je s3 bolji od iphona, ali apple je jaca kompanija i zato ce uvek biti prodavaniji od samsunga... pa htc je manje popularan od iphona i samsunga, ali je definitivno bolji telefon....samo googlajte htc one x+ ili stariji model htc one x

Evroslav

pre 11 godina

Kako smarate. Dobro, panetniji ste vi sto koristite androide, svaka vam cast. Ne mogu da verujem, kad procitam sve ove komentare kao da su ih pisala deca iz drugog osnovne.

nikolaNS

pre 11 godina

Imao sam i iPhone 4 i S3 a probao sam i iPhone5, ali ubedljivo...UBEDLJIVO najbolje i naisavrsenije iskustvo nudi Galaxy NOTE!!!
Od kad sam presao na njega kompjuter toliko retko palim da sam i zaboravio na njega...evo upalio sam ga sad posto brat koristi Note da posalje neke mejlove...
NOTE RULES:)))

Iphone!!

pre 11 godina

Android je takva glupost od OS da je to je neverovatno, koristio sam ga do pre 2 meseca i toliko je bagovao da je to strasno. Sad koristim Iphone 4S i do sad nikakvih problema nisam imao, odusevljen sam IOS-om. Lupate gluposti, svi vi koji se kunete u android ocigledno da nikad niste drzali u ruci neki Iphone.

Anton

pre 11 godina

Neverovatna je profesija novinarstvo,divim se toj umetnost i postujem je. Ali se ne divim ljudima koji odmah kroje utiske i komentare na osnovu samo procitanog naslova.I naslov je deo marketinga,logicno 44%SGS3 u zemlji Apple-a.Postujem i korisnike Apple-a i korisnike Samsung uredjaja. Samo me interesuje da li mladi znaju ko je i sta nekada bio Apple. Imali su svoj hardver, svoj software,samim tim i ime. Danas imaju samo ime i deo softvera. Sto se tice McBook Air i slicnih, pitam se, kako to da je intel I5 skuplji u njihovom lap topu,od recimo Intel I5 istog kodnog naziva u HP lap topu. Smesno... Isto tako,Iphone,sta je zapravo Iphone, sklop Samsung,Lg,Sharp komponenti,plus jos par drugih kompanija u jednom. Znaci nista njihovo,ah da, njihovi su patenti..koje su inace sami oni zajedno sa Stiv Jobs-om pokrali i prisvojili kao njihove. Poseban dokaz njihovoj politici je nedavni clanak da je Apple podneo zahtev da patentira Flexi Ekrane,koje inace oni ni ne proizvode niti su flexi ekrani uopste spremni za masovnu produkciju. Ako nastave ovako,proci ce cao Kodak, nekada gigant u svojoj oblasti, a danas prezivljavaju naplacivanjem patenata,sa jednom razlikom-to jesu njihovi patenti,a ne prisvojene tehnologije pretvorene u njihove patente. Ne branim Samsung niti HTC niti ikoga, samo ne shvatam toliko slepilo kod ljudi kada je Apple u pitanju. Apple ni blizu nije vise onome sto je nekada bio,dok su imali sve svoje,samim tim ne vrede njihovi proizvodi tih para sto oni traze. Toliko.

Erp

pre 11 godina

Imao sam iphone 3gs, posle toga sIII, i licno za mene razlika je ne uporediva za SIII. Ovo se najvise odnosi na software, procesor i memoriju, gde je samsung zaista napravio cudo od aparata. Sinhronizacija sa google nalozima je posebna prica, gde imenik, notes i sve ostalo u svakom momentu sa promenom aparata mozete pokupiti odande, tako da ne brinete u sluacaju da se aparat pokvari, neko vam ga ukrade itd...Komunikacija sa racunarom je takodje drasticno jednostavnija na SIII, zatim dozvoljava upotrebu prenosive memorije, sto je kod aple-a za sada iskljuceno u svim varijantama....i jos da daodam da s3 ima jedan od najnizih index-a SAR EU 0.21 w/ kg ( head), sto nije ni malo zanemarljiva cinjenica! Iphone 5 radi uporedbe 0.95 w/kg....

vlada

pre 11 godina

Svi me podsecate na crnogorce iz 90 kada su svi oni imali po mobilni telefon, tada je to bila opsta sprdnja. zasto bih uzeo iphone kada je android bolji operativni sistem. Lupajte minuse, ali govorim ne samo za samsung, vec i sony ericsson, htc itd. Ljudi, Upordite dva operativna sistema i otvorite oci, Jobs je znao da ste ovce i umeo je da Vam proda telefon, samo sto to nije bio telefon, vec lecenje kompleksa i posedovanja stvari koje drugi nemaju. kada bi svi imali taj vas iphone, vi biste svi hteli blackberry, a kad bi svi imali njega, vi biste hteli nesto trece. preki ite leciti komplekse pred svojim materijalistickim prijateljima i nahranite jedno dete ze dva meseca kije je majka ostavila na usvajanje u sirotistu i platite mu skolu da bismo svi napredovali kao zemlja duhovno, a ne po ugledu na mediokritet amerikanaca. mi nismo u americi, a vidim da dosta vas zeli da bude. kupite svojoj majci i ocu sliku da je okace na kamin i da ih podseca na vas jer ste im vi najvazniji. ne bacajte pare, ljudi vas nikad nece voleti zbog rasipanja na gluposti.

shone

pre 11 godina

kaze neko ovde da je apple jaca kompanija od Samsunga.... to je daaaaaaaleko od istine... samsung bre proizvodi i bagere i kamione, mislim da je dovoljno da skonta da nije u pravu...

Morpheus

pre 11 godina

Posećujem vesti o iSamsungu samo da bih se smejao ovom vašem prepucavanju, možda delom i zbog toga da bih likovao jer nemam ni jedan ni drugi telefon. I mislim da upravo zbog ovoga što vi radite nikad neću kupiti ni jedan ni drugi, hvala vam na tome. Rodila me majka inatljivog pa nikad ne kupujem ono što je trnutno najpopularnije, pa čak ni zbog toga da bih to nekome konstantno nabijao na nos. A imam utisak da su neki od vas telefon kupili samo da bi imali argument u ovom beskrajnom tupljenju o najboljem telefonu.

Sent from Sony Xperia Arc S

Dragan

pre 11 godina

Predlazem B92 da objavi jedno lepo poredjenje na sajtu gsmarena, izmedju IPHONE 5 i Samsnuga S3. Ima previse ovde ljubitelja jednog telefona i hejtera drugog, pa bi ovaj uporedni test mozda najboljih strucnjaka u toj oblati na svetu bio krajnje interesantan za mnogobrojne ljubitelje i mrzitelje doticne dve firme. Prenecu samo kratke crte. Dizajn, izrada, apple pobedio. Rezolucija ekrana, osvetljenost S3 pobednik. Klasicno koriscenje telefona, slusalica, mikrofon itd S3 pobednik. Poruke, izjednaceni. Foto, iphone pobedio. Video snimanje, izjednaceni. duzina baterije, izjednaceni. Koriscenje weba i neta, S3 pobednik. video igre, nereseno. Audio koriscenje, normalno, apple pobedio. Gledanje videa, S3 pobednik. gledanje slika, izjednaceni. Mape i navigacija, neuporedivo bolji S3, zbog losih mapa applea, koji je tek u pocetku sa tim. Cena, S3 pobednik. Sve u svemu, S3 ima vise stvari u kojima je bolji od Iphona, narocito rezolucija, i net, kao i video produkcija, ali i cena, koja je dosta niza od iphone 5. Ko ne veruje neka ode na sajt gsmarena i neka se sam uveri, na 13 strana su radili testove, koristili razna merenja.

goggy

pre 11 godina

Ako je samsung, sony, htc ili bilo koji drugi smartphone bolji od iphona, zasto se onda ne uporedjuje iphone sa njima a ne obrnuto!!!

2. Ja placam sve svoje racune preko iPhona. Lijepo slikam racun i placen je. Sa androidnim sistemom to mi nebi palo napamet da radim. Otvoreni sistem je za igrice i zezanje. Ako hoces sigurnost onda moras uzeti ios.

To ti je to. Hoces da se kurcis i igras igrice -> android.
Ako hoces da radis sa svojim smartphone, da budes siguran protiv virusa itd. -> uzmes iphone!

MJ

pre 11 godina

Interesantna stvar je sto posle tolikih tuzbi i ZABRANA prodaja Samsung telefona u AMERICI, oni izbacuju statistiku kako je iphone potukao Samsung... A jesu u taj saobracaj uracunali i onaj bolesni protok na koji se zilion korisnika zalilo? Appleovci su fenomenalni!!

usa

pre 11 godina

pa ovo se istrazivanje odnosi na Sad, lepo pise, pa me i ne cudi da oni forsiraju svoe, kao sto npr. na istom trzistu svi americki proizvodjaci imaju veci udeo na trzistu od BMW, a ko je tu bolji i kvalitetniji

Tz

pre 11 godina

Ne koristim ni jedan ni drugi telefon, ali moram priznati da sam fasciniran appleovim fanovima. Ta kompanija je vise puta pokazala da misli da su ti fanovi idioti, a oni ih nikada u tome nisu ni razocarali.
Pocevsi od onog da "lose drzite" telefon, pa do ljubicastih slika sada...

jo

pre 11 godina

ljudi o cemu mi pricamo?dati 950 za telefon je previse!pa za 200 eura nadjes telefon sa istim funkcijama.oooo boze kuda ide ovaj svet,pa bolji kompijuter kosta 750 i to toshibin!strasno...

Machak

pre 11 godina

Ko nije imao iphone duze od mesec dana da vidi koliko prednosti ima uvek ce vise hvaliti druge telefone. Ja sam jos uvek na iphone4, nisam ga kupila dobila sam ga, teska srca bi dala te pare za telefon! Mislim da je cena iphona prepucana!! Ali sto se kvaliteta tice zaista mu nema ravnog. Ne moze biti jesnostavniji za koristenje, tako je sve pristupacno... Ne treba vam knjiga od 100 strana kao uputstvo. O trebaju da se drze iOSa... Ne znam sa programerske strane da kazem dal je bolji ios ili ovaj ili onaj ali kao obican korisnik mogu da kazem da je zajebao android po mnogim pitanjima!!

Ivca

pre 11 godina

Prvi put da vidim da je iPhone protiv nekog odredjenog telefona, a ne uvek iPhone protiv androida koji je instaliran na stotinak uredjaja. Da ne bude zablude koristim HTC Desire i to je dobar OS ali me nervira kada iPhone uporedjuju po prodaji svih ostalih androida zajedno. Samsung je krs i uvek ce to biti za mene, jos od vremena kada su pravili one uzasne modele na preklop kada je svako naucio sta je to flat kabl :-) Plastikenac je plastikenac. S III mi se ne svidja iz puno razloga, a o celoj Copy-Paste S seriji i da ne govorim.

dzoni

pre 11 godina

@iandroid
Apple ne prodaje vise od Samsunga jer je tek cetvrti po prodaji telefona u svetu a Samsung prvi ,ali Apple ubedljivo najvise zaradjuje po telefonu jer ima zaludjene fanove koji su spremni da plate 800$ nesto sto apple kosta 250$ da kupi od fox conna.

Megatronman

pre 11 godina

Ovo pisem na trojci. To nije ergonomican mobitel. Nije dobar u saci. Ispada iz ruke. Gabarit nije podesen. Previse je sirok u odnosu na tankost. Siguran sam da je petica bolja. Gumb za glasnocu je kraj levog palca. Nehotice pritiscem kao desnjak kada kucam po tastaturi.

bapele

pre 11 godina

Ako mi neko pokaze razliku izmedju ova dva telefona, po kvalitetu a da je to uocljivo svakom korisniku u toku upotrebe, pa da moze da tvrdi da je ovaj krs a ovaj ekstra, onda je taj po meni najsitnicaviji, najsubjektivniji glupak na svetu. Oba telefona su odlicna, razlike su subjektivne i stvar navike, uz to prokleto skupi.

Ovich

pre 11 godina

Pa bolji je iPhone 5 po skoro svim aspektima. Pogotovo po koriscenim materijalima i dizajnu. iOS je jednostavan sto moze da smeta nekim korisnicima.

@Tivadar
Iako funkcionises suprotno od onoga sto "drustvo kaze" opet si u potpunosti pod uticajem drustva. Pogotovo ako kazes "necu da ga kupim zato sto drustvo tako kaze". Svako zna koji ces aparat da kupis i nisi nimalo misteriozan.

Uostalom koliko vidim drustvo u Srbiji kaze "kupi android."

AppleSucks

pre 11 godina

Wau, Chitika , relevantan i kredibilan izvor sa težinom - nema šta
Oni informisaniji poput mene će da ipak malo sačekaju da respektabilni izvori tipa Gartnera objave statistike za godišnje kvartale gde će se lepo videti sve, samo malo strpljenja
Ove vesti me podsećaju na Nokia izjave da prodaja Lumia 800 i 900 telefona ide odlično u USA, a realnost ipak ostade na kraju malo drugačija
Dobro reče neko, marketinški hype (iliti naručena vest, kako vam drago) tipa uzimajte Iphone 5 u fazonu još malo pa nestalo - how yes no

H+

pre 11 godina

Pogledajte top listu telefona po 'interesu' na relevantnom gsmarena.com sajtu, pa onda razmislite sta cete napisati. iPhone je bio prvi par nedelja a onda je S3 opet izbio na prvo mesto.

goran

pre 11 godina

tacno ce treci svetski rat izbiti zbog samsung iphone prepucavanja...tehnologija sve bolja a narod gluplji.Ja sam srecan sto sam ziv i zdrav takve gluposti me ne zanimaju.Cisto sam podsetio ovaj clanak da vidim oko cega se nas narod budalese...Neka amerikanci i korejanci mlate pare dok mi pametujemo o tehnologiji,a ni grijalice ne pravimo u drzavi...zaposlenje nulavbidova...ma zivela silicijumska dolina i amerika :P

Anonymous

pre 11 godina

look at all the f**ks i give
smešni ste u kompletu. ajfon savršen? važi,navigacija 0,ios ukinuo java podršku,fleš,multitasking i dalje nemate,development isključivo na apple... android rawkz? hoće to baterije su očajne svuda,programira svaka budala, sistem hoće da pravi probleme... uzeo sam android jer se svi apple korisnici ponasaju kao sajentolozi i kao da ih apple plaća,ali vidim i da se druga strana počinje da ponaša tako...

Koga briga vise

pre 11 godina

A zasto sada niste napisali da je Apple pokazao srednji prst svima kao sto ste pre neki dan napisali da je isti dobio samar zbog odbacivanja tuzbe u Velikoj Britaniji? Ne znam ni zasto pisem kada necete ni ovo objaviti.

iShamesung

pre 11 godina

@Lignjoslav

Kad otvoris iPhone vidies procesore koje je dizajnirao Apple - a proizvodi ih Shamesung. =)

A ti si neinformisan, neobavesten ... Jasno!

Resenje

pre 11 godina

I SG3 i iphone5 su precenjeni, ja sam uzeo LG Optimus X4 koji je skoro isti kao SG3 a daleko jeftiniji kod provajdera u Austriji, sg je 30 eur mesečno i plus 200 eur, dok je LG 20 eur mesečno i dobiješ ga džabe. Inače sva 3 telefona su odlična, dok više cenim Samsung samo zato što nisu toliko venčani sa idejom da sve mora da bude samo njihovo od delova do software-a pa sve do samih platformi na kojima je moguće programiraju, ali istina je da je prvi iphone bio revolucija.

Makaca BG

pre 11 godina

@vladimir pula,Bravo potpuno se slazem.
Apple korisnik sam nekih 8 godina,nema sta da se kaze prenose savrseno desktop iskustvo na mob.tel.
Sve je podredjeno tebi...No, sto se tice hejta Apple na ovim prostitima,posluzicu se starom pricom o lisici i KISELOM GROŽDJU.
Peace!

beep

pre 11 godina

kao sto neko rece 44% web saobracaja i to na americkom tlu to je pobeda a ne poraz,jos kad se doda da je APPLE dobio nekoliko sudskih sporova protiv samsunga i pored toga oni im uzmu skoro 50%(pola)trzista u americi,o cemu mi pricamo ovde i kakva je to pobeda APLLE-a?

blabla

pre 11 godina

Ne palim se na telefone kao neki ovde prisutni ali znam jednu stvar apple je opasno kvalitetan i telefon i svaki uredjaj koji su izbacili a koji sam mogao ja da vidim,sto ne znaci da samsung nije dobar i kvalitetan ili neki treci telefon ali apple stvarno ima kvalitet,ne ulazeci u aplikacije ili specifikacije telefona,apple je za sad najkvalitetniji telefon koji sam koristio...Nokia Zakon !

Rodni

pre 11 godina

@anonymous Sta lupas ti bre za android da je tesko instalirati igrice. Ako nisi znao preko torenta na droidu mozes da skidas krekovane igre. Kad zavrsi skidanje, instaliras i igras. Veoma prosto.

Samsung

pre 11 godina

Dali znate da Samsung ima i drugi smartphone telefone, tako da nije ogranicen samo sa jedini proizvod, kao ajfon, ako uzmete u obzir internet saobracaj i druge Samsungove proizvode onda Samsung je pobedio.

djokara

pre 11 godina

apple se prodaje u 9 zemalja a samsung u 159. procenat 56 prema 44 je nekako jadan pogotovu u americi.Po meni samsung je odneo pobedu.

shone

pre 11 godina

bte, meni je i moj huawei8120 dovoljno brz, kakvi li su tek ovi pomenuti :))) bte, da mi neko pokloni ovako skup tel, odmah bi ga prodao nekom pametnjakovicu i uzeo neki koji moze da stane u dzep...;)

ANA

pre 11 godina

Ljudi moji, kakvu SAMARCINU je dobio Samsung i Samsungovci! Jos uvek nemozes trvrdoglave da ubedis da je iPhone remek-delo mobilne telefonije, da je to jedan kult-telefon. Da toliko zlobe izlazi iz jedne grupe korisnika!

darko014

pre 11 godina

I da,zivim u USA i Samsung i iPhone(uglavnom iPhone) jesu dva jedina telefona koja se ovde koriste.Mozda svaki 20-ti covek ima neki drugi telefeon,mada je stvarno tesko videti nesto drugo.

steevee

pre 11 godina

ooo pa sta bi Fandroidi ... sta ste se uzbudili ... mozda vam ne prija osecaj plastike u rukama pa zato manje koristite svoje Galaxy S III Epic 4G Fascinate + Maxx LTE uredjaje ... a toooliko su bolji od iPhone-a ... ccc

Dantes

pre 11 godina

@ djordje, 22. oktobar 2012 14:44
(5) "Rezultat je dobijen tako što je uzet u obzir obim objavljivanja reklama ..." Utrosio sam tolike godine u IT poslove, (mobilne telefone, procesore, ...) ali ovaj deo apsolutno ne razumem. “obim objavljivanja reklama” je meni potpuno nepoznat i nerazumljiv izraz.

Na svakom android ali i apple telefonu se objavljuju reklame u komercijalnim programima. Verujem da svako ko ima telefon koji koristi android ili ios je primetio reklame na svom telefonu. Na taj nacin ova americka firma zasniva svoja istrazivanja. Obzirom da svaki takav uredjaj ima svoj kod veoma je lako doci do podataka za svaki pojedinacni model. Ovo se ne zasniva na pukim statistickim podacima na odabranom uzorku vec na egzaktnom stanju na terenu. U izvestaju su se koristili podaci o koriscenju samo ova dva uredjaja i zbog toga je zbir procenata 100%. iPhone 5 je predstavljen mnogo kasnije i vec je uspeo da premasi broj samsunga.

ludi splićo

pre 11 godina

pri samom pogledu na ovu sliku i ovih hiljadu eura koje se daju za telefon dodje mi muka i ove države i ovog naroda i ove naše bede u kojoj živimo. ono što ne za ljude po zapadu normalno za nas je skoro nemoguće i kada bi neko imao te pare prva pomisao bi mu bila da ih iskoristi da nahrani porodicu(90 % stanovništva), a ovih ostalih 10 % će se sada prepucavati oko toga koji je bolji samsung ili iphone.
(maestro, 21. oktobar 2012 17:42)

Prijatelju, na slici je 1500 eura. Lijepi pozdrav!

ANA

pre 11 godina

(Zoran M., 21. oktobar 2012 19:40) -- Nisi obavesten mimak jer nisi ni video iPhone. IPhone4S i 5 imaju kvalitetnu i dugoizdrzljuvz bateriju. Baterija Samsunga zivi kratko, zato je napravljeno da ih stalno zamenjuju. Perfomanse SIII se ne migu porediti sa iPhonom, jer je Samsung mnigi niza kategorija. IPhone ne baguje svaki cas kao Samsung, niti se blokira kod vecih igrica, vec kod iPhona radi sce kao sat. Kajav Samsung? To he sami za maleckw decihe igrice i tatine sinove.

Neodlucan

pre 11 godina

Svi ovi komentari su misljenja citalaca odnosno korisknika jednog ili drugog mobilnog telefona.
Medjutim, kako imam nameru da kupim novi mobilni, interesuje me, od poznavalaca mobilnih i
pravih strucnjaka za mobilne telefone, koji je od ovih dvaju u potpunosti bolji i kompletniji, tj.
da li da kupim iPhon5 ili Galaxy SIII? Uveren sam da nisam jedini neodlucan kupac i da bi mnogi
kupci bili zahvalni iskrenom savetu.
Hvala na predlogu!

bv

pre 11 godina

Cak i da su ovi rezultati tacni, oni pokazuju jasan trend da Samsungu raste a Apple-u opada trzisno ucesce. Sledece godine SGS 4 ce preokrenuti pricu u korist Samsunga i to je sada evidentno.. na dobitku ce biti potrosaci a na gubitku najjaca kompanija na svetu.

Garbage collector

pre 11 godina

Severna Amerika nije relevantan uzorak, jer u većini zemalja kao i kod nas preko 90% tržišta okupljaju telefoni sa Androidom. Iako taj Samsung S3 ima nešto manje performanse jer je stariji, Android, kao i svi ostali tipovi Linuxa su hiljadu puta brži a i bezbedniji.

nikola

pre 11 godina

Vrlo cudne vesti koje kazuju apsolutno nista. Statistika protoka podataka ne pokazuje bas puno. Dovoljno je da za iste aplikacije imate razlicit volumen protoka i rezultati nece biti reprezentativni. Krajnje cudne izjave...

Mile

pre 11 godina

Imam iPhone 5 već tri nedelje i telefon je predivan. Za razliku od raznoraznih plastičnih šklopocija sa bombastičnim imenima, iPhone 5 je toliko fluidan i brz da skoro poleti iz ruke. Sve, ali baš sve je inkrementalno poboljšano, od ekrana, kamere, antene, do neverovatno tankog i laganog kućišta. Nije mi žao što sam dao €950 za njega, a za ove što pate sa slabijim telefonima, imam samo jednu reč, a to su dve reči: Apple iPhone 5.

Lignjoslav Pipak

pre 11 godina

Ahahahahahahahahahahaaaaaaaaaaaaa, pa nije moguce kakvi ste papani, pa Samsung u Americi se bori sa zabranama prodaje, naravno da ga jedva ima na trzistu. Samsungov Galaxy S III je deset puta bolji telefon i u celom svetu je daleko popularniji i prodavaniji nego bilo koji iPhone... Oprezno citajte od Apple narucene artikle, molim...

iAndroid

pre 11 godina

@lignjoslav pipak, sta lupas??? mozda je s3 bolji od iphona, ali apple je jaca kompanija i zato ce uvek biti prodavaniji od samsunga... pa htc je manje popularan od iphona i samsunga, ali je definitivno bolji telefon....samo googlajte htc one x+ ili stariji model htc one x

iAndroid

pre 11 godina

Jebiga, sta da vi kazem... :D nisam fan ni applea ni samsunga, ali bas volim posto kad god dodjem da citam neke komentare sve je o samsungu(npr. samsung je najbolji apple je shit ili tako neke komentere...)... bas volim ovo zbog naduvanih samsung ljubitelja... inace, HTC forever...

Anonymus

pre 11 godina

Naravno da ima veci udeo u web saobracaju kad se krekovane igrice skidaju direktno preko iphone-a (installous), a svaka bolja je preko 500mb. Na android-u je ovo malo teze, tj. vecina igrica se ubacuje preko PC-a (jedna od mana androida ;) )

Zoran M.

pre 11 godina

iPhone 5 u odnosu na Samsung SIII duplo manji ima stand by a i baterije se mnogo razlikuju jer iPhone ima 1440mAh dok samsung ima 2100 prema tome kao korisnik iPhona4 mogu slobodno reći da iPhone ima jako lošu bateriju, a vidim da nista nije bolja ni kod iPhona5. Ne znam čime privlače svoje kupce da kupuju iPhone5, ne računajući zadovoljavanje nečije taštine i sujete.

student

pre 11 godina

ja sam u Americi vec par meseci i non stop sam u kontaktu sa obozavaocima iPhonea. Stalnk se svadjam sa njima jer ti ljudi ne razumeju sta kupuju. Oni ne znaju ni jednu jinu specifikaciju svog telefona osim da imaju 'mocni retina 4" displej'. Stvarno tuzno da pored svih inovacija koje je samsung doneo gledam obrazovane i pametne ljude kako se raduju zbog iPhone 5 koji ima isti dosadni OS vec 5 godina?! Nista se nije menjalo....strasno! Nisam fan Samsunga....fan sam inovacija i Samsung je trenutno moj broj 1. Galaxy Note... big thing is already here.

eskim

pre 11 godina

Trenutno u rukama korisnika ima vise S3 telefona nego Iphone5 tako da je ovo nemoguce. Vremenom ako se proda vishe "petica" bice kako pise u clanku ali za sada je cista laz.

goggy

pre 11 godina

Ako je samsung, sony, htc ili bilo koji drugi smartphone bolji od iphona, zasto se onda ne uporedjuje iphone sa njima a ne obrnuto!!!

2. Ja placam sve svoje racune preko iPhona. Lijepo slikam racun i placen je. Sa androidnim sistemom to mi nebi palo napamet da radim. Otvoreni sistem je za igrice i zezanje. Ako hoces sigurnost onda moras uzeti ios.

To ti je to. Hoces da se kurcis i igras igrice -> android.
Ako hoces da radis sa svojim smartphone, da budes siguran protiv virusa itd. -> uzmes iphone!

honoluqeart

pre 11 godina

ovaj robot pored komentara vam sve govori... i naravno da prodaja telefona ne govori o tome da ja jabuka bolja od ostalih... to samo znači da ljudi vise kupuju ono što je markirano a ne ono što je realno bolje...

dejan

pre 11 godina

Iphone ovo, iphone ono. Koga briga i za Ajfon i za Samsung telefone kada postoji HTC? Salu na stranu, Verujem da ce Iphone biti prodavaniji od S3, ali neka naprave ispitivanje prosecnog korinika Iphona i galaxyja, od S1 do S3, kao i od 4 do iphona 5. Neka izvuku i IQ prosecan, garantujem da ce korisnici S3 imati veci makar za par procenata, u Srbiji sigurno i par deetina procenata. A zasto? Pa jednostavno Iphone kosta u Srbiji oko 800eu, S2 nov sa garancijom moze da se nadje za 400, skoro duplo jeftinije. S3 ima bolju rezoluciju, napredniji je telefon a duplo jeftiniji. Sve ostalo su tralala price. Jedno je korisna stvar po koliko toliko razumnoj ceni, druga je takodje korisna sa duplo vecom cenom i jedino je dobra kao statusni simbol, nista drugo. Jel, kako objasniti da dok se iphone 4 proavao koriscen za 400 eu, mogli ste a kupite ipod touch 4 za 100 eu? A potpuno su isti, ista memorija, procesor, aplikacije, jedino ipod nema sim slot i ne moze se koristiti kao telefon. Hoce nekod a me ubedi da je 300eu razlike samo u SIM slotu? Ne, nego samo u foliranju, i nicemu drugom.

ANA

pre 11 godina

Ljudi moji, kakvu SAMARCINU je dobio Samsung i Samsungovci! Jos uvek nemozes trvrdoglave da ubedis da je iPhone remek-delo mobilne telefonije, da je to jedan kult-telefon. Da toliko zlobe izlazi iz jedne grupe korisnika!

Iphone!!

pre 11 godina

Android je takva glupost od OS da je to je neverovatno, koristio sam ga do pre 2 meseca i toliko je bagovao da je to strasno. Sad koristim Iphone 4S i do sad nikakvih problema nisam imao, odusevljen sam IOS-om. Lupate gluposti, svi vi koji se kunete u android ocigledno da nikad niste drzali u ruci neki Iphone.

srBIN

pre 11 godina

Mozda porazio SGS3 ali je cinjenica da 80% Samsungovih Galaxy korisnika koji imaju ACE, S1, S2 nisu morali da predju na S3 jer su telefoni odlicni i bez mana! Uzimajuci samo SGS3 u vidu, apple nije porazio Samsunga ni u kom smislu! Apple je bolji, ali samo na reklamama!

Happy Pride Toronto

pre 11 godina

Nije jedan telefon porazio drugi nego je jedna kompanija porazila drugu na taj nacin sto je shvatila da je vecina korisnika ipak priglupa masa pa su pristupili marketingu na odgovarajuci nacin. Napravili su famu da je "cool" sto uopste ne mora da znaci da je najkvalitetniji telefon, ali taj "cool" kvalitet je ono sto njihovi korisnici hoce. Od ljudi iz mog okruzenja Iphone imaju upravo oni koje ne bih svrstao u genijalce. To nije slucajnost.

lazar

pre 11 godina

to je samo dokaz da u svetu, a i kod nas ima dosta glupih ljudi, koji ne kontaju ni sta uzimaju vec samo uzimaju to zato sto svi to rade, razmisljajte svojom glavom...

LoboToma

pre 11 godina

Veoma glupo istraživanje - šta ako npr. jedan Ajfon koristi veći protok od jednog S3?
A već je bilo priče o bagu sa enormnim 3G protocima kod Ajfona...

idsd

pre 11 godina

Voleo bih da mi neko kaze po cemu je to bolji apple 5 od galaxya SIII , a da nije po imenu pa je ovoliko popularan ?Inace ja ne koristim ni jedan ni drugi !!!

ANA

pre 11 godina

(Zoran M., 21. oktobar 2012 19:40) -- Nisi obavesten mimak jer nisi ni video iPhone. IPhone4S i 5 imaju kvalitetnu i dugoizdrzljuvz bateriju. Baterija Samsunga zivi kratko, zato je napravljeno da ih stalno zamenjuju. Perfomanse SIII se ne migu porediti sa iPhonom, jer je Samsung mnigi niza kategorija. IPhone ne baguje svaki cas kao Samsung, niti se blokira kod vecih igrica, vec kod iPhona radi sce kao sat. Kajav Samsung? To he sami za maleckw decihe igrice i tatine sinove.

Machak

pre 11 godina

Ko nije imao iphone duze od mesec dana da vidi koliko prednosti ima uvek ce vise hvaliti druge telefone. Ja sam jos uvek na iphone4, nisam ga kupila dobila sam ga, teska srca bi dala te pare za telefon! Mislim da je cena iphona prepucana!! Ali sto se kvaliteta tice zaista mu nema ravnog. Ne moze biti jesnostavniji za koristenje, tako je sve pristupacno... Ne treba vam knjiga od 100 strana kao uputstvo. O trebaju da se drze iOSa... Ne znam sa programerske strane da kazem dal je bolji ios ili ovaj ili onaj ali kao obican korisnik mogu da kazem da je zajebao android po mnogim pitanjima!!

Darko

pre 11 godina

Ali iphone ipak drzi cenu! Sve dok ne dodje novi model cena je ista. Za polovne koji su ocuvani dobijete nesto manje nego koliko kosta novi.... Ima mnogo razloga za iphone... Ali treba i para.

nikolaNS

pre 11 godina

Imao sam i iPhone 4 i S3 a probao sam i iPhone5, ali ubedljivo...UBEDLJIVO najbolje i naisavrsenije iskustvo nudi Galaxy NOTE!!!
Od kad sam presao na njega kompjuter toliko retko palim da sam i zaboravio na njega...evo upalio sam ga sad posto brat koristi Note da posalje neke mejlove...
NOTE RULES:)))

igor

pre 11 godina

evo ovako. imam sony ericsson xperia arc. pri kupovini telefona mogao sam da biram koji ću da uzmem. ovaj mi se svideo na prvi pogled,lepši mi je od apple telefona,duplo je tanji od njih, s3 mi je preširok,a s2 nema blic ako se ne varam..što se tiče softvera,radi odlično, tel mi služi za poruke,pozive,surfovanje na netu ,slikanje i eventualno listanje zakona ako ga nemam u papiru ili ako nisam pri kompu. sve ovo radi odlično,bez i jedne mane. prezadovoljan sam. tako da ne razumem zašto bi neko dao 800e za fon,osim ako mu za posao nije preko potreban..da li telefon ima 1.3 ili boze moj 1.5mhz. kao obični ljudi to primete? ma da.. čak je i ovaj medijski rat po mom mišljenju namerno i svesno pravljen da bi se eliminisala ostala konkurencija(svaki text kreće sa:2 najbolja proizvodjača, 2 najbolja tel.2 najveća giganta bla bla)..a masa se prima li prima

Blaza

pre 11 godina

Da li je moguce da niko nije shvatio radnju fabule?
Novinar je hteo da kaze da su Amerkanci pravili veci internet saobracaj koriscenjem pretrazivaca i otvaranjem stranica o iphone 5, nego o sgs3.

shone

pre 11 godina

kaze neko ovde da je apple jaca kompanija od Samsunga.... to je daaaaaaaleko od istine... samsung bre proizvodi i bagere i kamione, mislim da je dovoljno da skonta da nije u pravu...

maestro

pre 11 godina

pri samom pogledu na ovu sliku i ovih hiljadu eura koje se daju za telefon dodje mi muka i ove države i ovog naroda i ove naše bede u kojoj živimo. ono što ne za ljude po zapadu normalno za nas je skoro nemoguće i kada bi neko imao te pare prva pomisao bi mu bila da ih iskoristi da nahrani porodicu(90 % stanovništva), a ovih ostalih 10 % će se sada prepucavati oko toga koji je bolji samsung ili iphone.

xPhone

pre 11 godina

Mislim, stvarno više smarate sa izveštajima o uspesima iPhone sa severnoameričkog tržišta. Pa normalno je da će oni kupovati svoj proizvod. Zašto se ne objavi neki izveštaj o njegovoj prodaji van Amerike? Mislim da rezultati ne bi bili baš sjajni.

Big Mac

pre 11 godina

Nakon sto sam 2 nedelje bila ponosan vlasnik iPhone 5 (nakon upgrade-a iPhone-a 4S), vratila sam ga Apple-ovoj radnji gde je i kupljen. Novi dizajn je savrsen, ali je telefon i suvise lagan. Kamera mu je perfektna, software kao za maloumne, bez nekih preterano uzbudljivih opcija. Jedini novitet je ekran koji je za jedan red ikonica duzi od prethodnog modela 4S. Software poboljsan sa funkcijom "Ne uznemiravaj" i opcijom "Panorama" fotografisanje. Problem je nastupio u hardware-u. Ekran od tecnih kristala se zaglavljuje na pojedinim slovima, skrolovanje je dislocirano, pa se nista ne desava kada vucete prste preko trake. Pojedine aplikacije koje rade na iPad-u i iPhone-u 4S, ne rade na iPhone 5 usled hardware-skih problema.
Zato sam vratila iPhone 5 i postala presecan vlasnik Samsung Galaxy S III. Sjajan monitor za koji mi ne trebaju naocare za citanje, super brzo izvrsavanje svih aplikacija, SMS izvestaj koji nije podrzan na iPhone 5, mnogo brzi download, instant kompatibilnost sa TV-om Panasonic Viera, LG i naravno Samsung-om za ultra brzo wireless gledanje slika i filmova sa mobilnog telefona. Kvalitet fotografija vrlo dobar i vise opcija za fotografe. I sve radi savrseno uz veliku pomoc brojnih logicnih precica.
A zasto je u Americi veca potraznja za Apple-om, a u Koreji za Samsung-om zakljucite sami. Ja zivim u Evropi gde su oba telefona slicne cene, gde vecina seta nove iPad-e i MacBook Air, a kupuje Samsung Galaxy SIII.

Stefan KurcubicFCB

pre 11 godina

ne razmumem ni jedne ni druge. valjda uzimate telefon prema svojim novcanim mogucnostima i poslovnim potrebama? a ne po dubini tatinog dzepa... zato mozda samsung vodi, a mozda zato sad i ajfon preuzima vodjstvo. meni xperia neo taman. zasto da dajem 500 ili vise eura za nesto sto mogu da platim 200-250. kad zaradite, tesko cete trositi.

Makaca BG

pre 11 godina

@vladimir pula,Bravo potpuno se slazem.
Apple korisnik sam nekih 8 godina,nema sta da se kaze prenose savrseno desktop iskustvo na mob.tel.
Sve je podredjeno tebi...No, sto se tice hejta Apple na ovim prostitima,posluzicu se starom pricom o lisici i KISELOM GROŽDJU.
Peace!

Dzoni

pre 11 godina

Kakve su ovo gluposti , 56%+44%=100% ..ispada niko u americi ne koristi net sem na ta dva telefona.A da mere kod nas ja bi kao 100 americkih zajedno jer preko telefona skidam torente ..sto da trosim 500w kompjutera kad mogu I ovako ..njihovi paketi po 2 gb mesecno a ja skinem minimum 150 gb mesecno telefonom I pirate bayom :D

nebojša

pre 11 godina

ništa to nije iznenadjujuce iphone nema alternativu jer je jedini na ios-u dok za samsung ima one_x i još nekoliko veoma dobrih modela ja imam soni Xperia miro a pre sam imao priliku da probam 3gs nije bio loš ali bi bio puno bolji bez onih ograničenja i bez itunesa.

Andreja

pre 11 godina

Evo ja sam ljubitelj Samsunga, mnogo volim svoj stari stupidphone Samsung blue Earth sa solarnom pločicom, i toliko sam tužan zbog ove vesti da ću sad jaoooo da plačem ceo dan.
:D

Tivadar

pre 11 godina

Iz samo jednog razloga nikada necu kupiti Apple proizvod: jer ne volim kada neko pokusava da napravi budalu od mene, pa makar imao sve argumente ovoga sveta! Isto je i sa religijama... hehe. Ako cu da verujem u nesto, ili cu da kupim nesto, ili cu da se ozenim nekom to je zato jer JA tako hocu! JA!
Drustvo kaze "imaj iPhone" pa ti kupis istog. Drustvo kaze "pametniji popusta" pa ti popustas. Drustvo kaze "keca uporan, a ne lep" pa ti postanes uporan. Drustvo kaze "Ivo Andric je pametan" pa ti pricas kako mislis da de je Ivo Andric bio mnogo pametan. I na kraju, kada dodas jos mali milion ovakvih naredbi skontas da TEBE zapravo i nema! Da si skup naredbi!
Inace, sve ove vesti o Applu koje su americkog porekla su dizajnirane da grade imidz uspesne kompanije. I uvek ima neka firma koja se zove nesto tipa "Viewsearch" ili "Forsite Uniweb" koja je to sve ispitala. Ne mislite valjda da ce amerikanci da pisu sta hoce o svojoj najunosnijoj korporaciji a da se ona o tome nista ne pita i da ne koristi medije u svoju korist! Pa to i jeste tajna Applovog uspeha! Potpuno je irlevantno da li je vest tacna ili ne. Ne pricam ovo jer sam obozavalac telefona ili jer mrzim Apple, nego jer mislim da nam ne valja ako je ta osobina kod ljudi, koja omogucava da iPhone5 bude najprodavaniji telefon u svetu, ovoliko zastupljena. JA.

Erp

pre 11 godina

Imao sam iphone 3gs, posle toga sIII, i licno za mene razlika je ne uporediva za SIII. Ovo se najvise odnosi na software, procesor i memoriju, gde je samsung zaista napravio cudo od aparata. Sinhronizacija sa google nalozima je posebna prica, gde imenik, notes i sve ostalo u svakom momentu sa promenom aparata mozete pokupiti odande, tako da ne brinete u sluacaju da se aparat pokvari, neko vam ga ukrade itd...Komunikacija sa racunarom je takodje drasticno jednostavnija na SIII, zatim dozvoljava upotrebu prenosive memorije, sto je kod aple-a za sada iskljuceno u svim varijantama....i jos da daodam da s3 ima jedan od najnizih index-a SAR EU 0.21 w/ kg ( head), sto nije ni malo zanemarljiva cinjenica! Iphone 5 radi uporedbe 0.95 w/kg....

iShamesung

pre 11 godina

@Lignjoslav

Kad otvoris iPhone vidies procesore koje je dizajnirao Apple - a proizvodi ih Shamesung. =)

A ti si neinformisan, neobavesten ... Jasno!

steevee

pre 11 godina

ooo pa sta bi Fandroidi ... sta ste se uzbudili ... mozda vam ne prija osecaj plastike u rukama pa zato manje koristite svoje Galaxy S III Epic 4G Fascinate + Maxx LTE uredjaje ... a toooliko su bolji od iPhone-a ... ccc

Nikola

pre 11 godina

"Prema podacima koji se odnose na severnoameričko tržiste, Appleov telefon predstavlja 56 odsto internet saobraćaja, a Galaxy S3 preostalih 44 odsto."

Znaci u Americi se koriste samo SGS3 i iPhone5?

btw. Cudnog li cuda, a ja mislio da iPhone u Americi kosta vise od 200 dolara?!

Bogi

pre 11 godina

"Severnoameričko tržište". To isto tržište je gotovo najmanje bitno za Samsung. Galaxy S III se u prvih 100 dana prodao "samo" 4 miliona u Severnoj Americi, a čak 6 miliona (znači 50% više) u Evropi.

kao djon

pre 11 godina

Ovo se odnosi samo na Severnoamericko trziste. Meni ovo vise lici na neuspeh Epla, a uspeh Samsunga, jer u vreme Ajfon 4 i Galaksi 2, cifre su bile mnogo drugacije u korist Epla. Ali dobro, ovo je tek par nedelja od izlaska novog modela. Svakako je ocigledno da su oba telefona jako dobri gedzeti.

prti do smrti

pre 11 godina

Ovo je rezultat "istrazivanja" reklamne agencije koje je, pogadjajte, reklama. Kad informaciju prenesete, ona ne prestaje da bude reklama. A cemu to, kad kod nas apple i nema predstavnistvo?

Shonke

pre 11 godina

Igore, a što nisi pogledao neki od telefona, bar na slici? Video bi da i S2 ima blic.

Nego, po ovom istraživanju ispada da na net ne idu ni vlasnici iPhone 4s niti bilo ko drugi. Samo oni sa iP5 i SGS3. WTF?

vlada

pre 11 godina

Svi me podsecate na crnogorce iz 90 kada su svi oni imali po mobilni telefon, tada je to bila opsta sprdnja. zasto bih uzeo iphone kada je android bolji operativni sistem. Lupajte minuse, ali govorim ne samo za samsung, vec i sony ericsson, htc itd. Ljudi, Upordite dva operativna sistema i otvorite oci, Jobs je znao da ste ovce i umeo je da Vam proda telefon, samo sto to nije bio telefon, vec lecenje kompleksa i posedovanja stvari koje drugi nemaju. kada bi svi imali taj vas iphone, vi biste svi hteli blackberry, a kad bi svi imali njega, vi biste hteli nesto trece. preki ite leciti komplekse pred svojim materijalistickim prijateljima i nahranite jedno dete ze dva meseca kije je majka ostavila na usvajanje u sirotistu i platite mu skolu da bismo svi napredovali kao zemlja duhovno, a ne po ugledu na mediokritet amerikanaca. mi nismo u americi, a vidim da dosta vas zeli da bude. kupite svojoj majci i ocu sliku da je okace na kamin i da ih podseca na vas jer ste im vi najvazniji. ne bacajte pare, ljudi vas nikad nece voleti zbog rasipanja na gluposti.

Megatronman

pre 11 godina

Ovo pisem na trojci. To nije ergonomican mobitel. Nije dobar u saci. Ispada iz ruke. Gabarit nije podesen. Previse je sirok u odnosu na tankost. Siguran sam da je petica bolja. Gumb za glasnocu je kraj levog palca. Nehotice pritiscem kao desnjak kada kucam po tastaturi.

Rodni

pre 11 godina

@anonymous Sta lupas ti bre za android da je tesko instalirati igrice. Ako nisi znao preko torenta na droidu mozes da skidas krekovane igre. Kad zavrsi skidanje, instaliras i igras. Veoma prosto.

Garbage collector

pre 11 godina

Severna Amerika nije relevantan uzorak, jer u većini zemalja kao i kod nas preko 90% tržišta okupljaju telefoni sa Androidom. Iako taj Samsung S3 ima nešto manje performanse jer je stariji, Android, kao i svi ostali tipovi Linuxa su hiljadu puta brži a i bezbedniji.

AppleSucks

pre 11 godina

Wau, Chitika , relevantan i kredibilan izvor sa težinom - nema šta
Oni informisaniji poput mene će da ipak malo sačekaju da respektabilni izvori tipa Gartnera objave statistike za godišnje kvartale gde će se lepo videti sve, samo malo strpljenja
Ove vesti me podsećaju na Nokia izjave da prodaja Lumia 800 i 900 telefona ide odlično u USA, a realnost ipak ostade na kraju malo drugačija
Dobro reče neko, marketinški hype (iliti naručena vest, kako vam drago) tipa uzimajte Iphone 5 u fazonu još malo pa nestalo - how yes no

Anonymous

pre 11 godina

look at all the f**ks i give
smešni ste u kompletu. ajfon savršen? važi,navigacija 0,ios ukinuo java podršku,fleš,multitasking i dalje nemate,development isključivo na apple... android rawkz? hoće to baterije su očajne svuda,programira svaka budala, sistem hoće da pravi probleme... uzeo sam android jer se svi apple korisnici ponasaju kao sajentolozi i kao da ih apple plaća,ali vidim i da se druga strana počinje da ponaša tako...

Todor

pre 11 godina

"Prema podacima koji se odnose na severnoamericko trziste.." hehehe a sta cemo sa ostatkom sveta? ako je u s.americi 44 procenta gde je apple najjaci, na ostalim kontinentima je bar za 30 procenata veci udeo..

djokara

pre 11 godina

apple se prodaje u 9 zemalja a samsung u 159. procenat 56 prema 44 je nekako jadan pogotovu u americi.Po meni samsung je odneo pobedu.

mua

pre 11 godina

Nije mi jasno zašto ima ovoliko loših komentara na računa iPhone-a? Ja imam četvorku i ne bih se vraćao na android, nema šanse. Dobar je iPhone!

usa

pre 11 godina

pa ovo se istrazivanje odnosi na Sad, lepo pise, pa me i ne cudi da oni forsiraju svoe, kao sto npr. na istom trzistu svi americki proizvodjaci imaju veci udeo na trzistu od BMW, a ko je tu bolji i kvalitetniji

Ivca

pre 11 godina

Prvi put da vidim da je iPhone protiv nekog odredjenog telefona, a ne uvek iPhone protiv androida koji je instaliran na stotinak uredjaja. Da ne bude zablude koristim HTC Desire i to je dobar OS ali me nervira kada iPhone uporedjuju po prodaji svih ostalih androida zajedno. Samsung je krs i uvek ce to biti za mene, jos od vremena kada su pravili one uzasne modele na preklop kada je svako naucio sta je to flat kabl :-) Plastikenac je plastikenac. S III mi se ne svidja iz puno razloga, a o celoj Copy-Paste S seriji i da ne govorim.

beep

pre 11 godina

kao sto neko rece 44% web saobracaja i to na americkom tlu to je pobeda a ne poraz,jos kad se doda da je APPLE dobio nekoliko sudskih sporova protiv samsunga i pored toga oni im uzmu skoro 50%(pola)trzista u americi,o cemu mi pricamo ovde i kakva je to pobeda APLLE-a?

dzoni

pre 11 godina

@iandroid
Apple ne prodaje vise od Samsunga jer je tek cetvrti po prodaji telefona u svetu a Samsung prvi ,ali Apple ubedljivo najvise zaradjuje po telefonu jer ima zaludjene fanove koji su spremni da plate 800$ nesto sto apple kosta 250$ da kupi od fox conna.

shone

pre 11 godina

bte, meni je i moj huawei8120 dovoljno brz, kakvi li su tek ovi pomenuti :))) bte, da mi neko pokloni ovako skup tel, odmah bi ga prodao nekom pametnjakovicu i uzeo neki koji moze da stane u dzep...;)

Vladimir Pula

pre 11 godina

Zašto je toliko mrzitelja apple-a i iPhone ovdje? Samsung galaxy je fantastičan uređaj , spada u sami vrh mobilne telefonije danas, ali niko ne može razumnim argumentima dokazat da isto ne vrijedi i za iPhone5. Ko će koji kupit je stvar osobnih preferencija i budzeta. Ja imam iphone4 vec 2 godine i mijenjam čim stigne 5ica u Hr, mobitel savršeno zadovoljava moje potrebe i nemam razloga da eksperimentiram s nečim drugim. Pricate o nizem IQ korisnika iPhone-a u odnosu ba ostale, vi koji mi lupite minuse samo zato jer preferiram iPhone dokazujete suprotno.

MJ

pre 11 godina

Interesantna stvar je sto posle tolikih tuzbi i ZABRANA prodaja Samsung telefona u AMERICI, oni izbacuju statistiku kako je iphone potukao Samsung... A jesu u taj saobracaj uracunali i onaj bolesni protok na koji se zilion korisnika zalilo? Appleovci su fenomenalni!!

H+

pre 11 godina

Pogledajte top listu telefona po 'interesu' na relevantnom gsmarena.com sajtu, pa onda razmislite sta cete napisati. iPhone je bio prvi par nedelja a onda je S3 opet izbio na prvo mesto.

Pera moler

pre 11 godina

Ne gubi na značaju nego u normalnom svetu pošten čovek ima para da kupi i jedan i drugi, pa sam Samsung malo iznosao pa ću sad iPhone da drugarima pravim zazubice.
Samo kod nas ja još vučem tečefon 4 godine star koji sam kupio polovan.

Dado SR

pre 11 godina

Hajdemo sad svi u glas: apple je bolji..nije nego je samsung bolji........moj tata je jaci od tvog tate i tako te detinjaste price...

bv

pre 11 godina

Cak i da su ovi rezultati tacni, oni pokazuju jasan trend da Samsungu raste a Apple-u opada trzisno ucesce. Sledece godine SGS 4 ce preokrenuti pricu u korist Samsunga i to je sada evidentno.. na dobitku ce biti potrosaci a na gubitku najjaca kompanija na svetu.

Tz

pre 11 godina

Ne koristim ni jedan ni drugi telefon, ali moram priznati da sam fasciniran appleovim fanovima. Ta kompanija je vise puta pokazala da misli da su ti fanovi idioti, a oni ih nikada u tome nisu ni razocarali.
Pocevsi od onog da "lose drzite" telefon, pa do ljubicastih slika sada...

Evroslav

pre 11 godina

Kako smarate. Dobro, panetniji ste vi sto koristite androide, svaka vam cast. Ne mogu da verujem, kad procitam sve ove komentare kao da su ih pisala deca iz drugog osnovne.

djordje

pre 11 godina

Klasican "marketing spin". Prosecan citalac (potrosac, ovca za sisanje, nazovi ga kako hoces):
(1) Ne cita vesti od reci do reci, i zato
(2) i kada procita tekst ne razume o camu se radi u gorepomenutom istrazivanju (na sto ukazuje gomila komentara koje nemaju veze sa navodima u tekstu).
(3) U glavi uglavnom ostaju samo brojke: Apple(56), Samsung(44),
(4) koje se zatim interpretiraju ko kako stigne.

A sada hajde da vidimo sta tu stvarno pise:
(1)"iPhone 5 je zauzeo veći udeo u veb saobraćaju od Galaxy S3". Prevedeno na jednostavan jezik, iPhone5 telefoni izlaze vise na internet nego S3 telefoni. Ne navodi se da li se racunao broj konekcija, kolicina podataka ili nesto trece. Znaci ovde niko ne tvrdi da je jedan telefon bolji, lepsi ili prodavaniji od drugoga.
(2) "podacima se odnose na severnoameričko tržiste". Dobro, znaci "oduvao" ga u US, ne sirom sveta.
(3) "Prenosi reklamna mreža i istraživačka firma “Chitika”. Pozor, ovo je REKLAMNA mreza (to je ona fela koja se bavi sa "moj prasak pere bolje nego drugi prasak" poslovima).
(4) "IPhone 5 = 56% internet saobraćaja, a Galaxy S3 = 44%". Hmmm, racunica (56+44=100) kaze da su ovo jedina dva telefona u Americi.
(5) "Rezultat je dobijen tako što je uzet u obzir obim objavljivanja reklama ..." Utrosio sam tolike godine u IT poslove, (mobilne telefone, procesore, ...) ali ovaj deo apsolutno ne razumem. “obim objavljivanja reklama” je meni potpuno nepoznat i nerazumljiv izraz.

Sami procenite koliko ova vesta ima smisla.

Dragan

pre 11 godina

Predlazem B92 da objavi jedno lepo poredjenje na sajtu gsmarena, izmedju IPHONE 5 i Samsnuga S3. Ima previse ovde ljubitelja jednog telefona i hejtera drugog, pa bi ovaj uporedni test mozda najboljih strucnjaka u toj oblati na svetu bio krajnje interesantan za mnogobrojne ljubitelje i mrzitelje doticne dve firme. Prenecu samo kratke crte. Dizajn, izrada, apple pobedio. Rezolucija ekrana, osvetljenost S3 pobednik. Klasicno koriscenje telefona, slusalica, mikrofon itd S3 pobednik. Poruke, izjednaceni. Foto, iphone pobedio. Video snimanje, izjednaceni. duzina baterije, izjednaceni. Koriscenje weba i neta, S3 pobednik. video igre, nereseno. Audio koriscenje, normalno, apple pobedio. Gledanje videa, S3 pobednik. gledanje slika, izjednaceni. Mape i navigacija, neuporedivo bolji S3, zbog losih mapa applea, koji je tek u pocetku sa tim. Cena, S3 pobednik. Sve u svemu, S3 ima vise stvari u kojima je bolji od Iphona, narocito rezolucija, i net, kao i video produkcija, ali i cena, koja je dosta niza od iphone 5. Ko ne veruje neka ode na sajt gsmarena i neka se sam uveri, na 13 strana su radili testove, koristili razna merenja.

jo

pre 11 godina

ljudi o cemu mi pricamo?dati 950 za telefon je previse!pa za 200 eura nadjes telefon sa istim funkcijama.oooo boze kuda ide ovaj svet,pa bolji kompijuter kosta 750 i to toshibin!strasno...

Anton

pre 11 godina

Neverovatna je profesija novinarstvo,divim se toj umetnost i postujem je. Ali se ne divim ljudima koji odmah kroje utiske i komentare na osnovu samo procitanog naslova.I naslov je deo marketinga,logicno 44%SGS3 u zemlji Apple-a.Postujem i korisnike Apple-a i korisnike Samsung uredjaja. Samo me interesuje da li mladi znaju ko je i sta nekada bio Apple. Imali su svoj hardver, svoj software,samim tim i ime. Danas imaju samo ime i deo softvera. Sto se tice McBook Air i slicnih, pitam se, kako to da je intel I5 skuplji u njihovom lap topu,od recimo Intel I5 istog kodnog naziva u HP lap topu. Smesno... Isto tako,Iphone,sta je zapravo Iphone, sklop Samsung,Lg,Sharp komponenti,plus jos par drugih kompanija u jednom. Znaci nista njihovo,ah da, njihovi su patenti..koje su inace sami oni zajedno sa Stiv Jobs-om pokrali i prisvojili kao njihove. Poseban dokaz njihovoj politici je nedavni clanak da je Apple podneo zahtev da patentira Flexi Ekrane,koje inace oni ni ne proizvode niti su flexi ekrani uopste spremni za masovnu produkciju. Ako nastave ovako,proci ce cao Kodak, nekada gigant u svojoj oblasti, a danas prezivljavaju naplacivanjem patenata,sa jednom razlikom-to jesu njihovi patenti,a ne prisvojene tehnologije pretvorene u njihove patente. Ne branim Samsung niti HTC niti ikoga, samo ne shvatam toliko slepilo kod ljudi kada je Apple u pitanju. Apple ni blizu nije vise onome sto je nekada bio,dok su imali sve svoje,samim tim ne vrede njihovi proizvodi tih para sto oni traze. Toliko.

Morpheus

pre 11 godina

Posećujem vesti o iSamsungu samo da bih se smejao ovom vašem prepucavanju, možda delom i zbog toga da bih likovao jer nemam ni jedan ni drugi telefon. I mislim da upravo zbog ovoga što vi radite nikad neću kupiti ni jedan ni drugi, hvala vam na tome. Rodila me majka inatljivog pa nikad ne kupujem ono što je trnutno najpopularnije, pa čak ni zbog toga da bih to nekome konstantno nabijao na nos. A imam utisak da su neki od vas telefon kupili samo da bi imali argument u ovom beskrajnom tupljenju o najboljem telefonu.

Sent from Sony Xperia Arc S

Resenje

pre 11 godina

I SG3 i iphone5 su precenjeni, ja sam uzeo LG Optimus X4 koji je skoro isti kao SG3 a daleko jeftiniji kod provajdera u Austriji, sg je 30 eur mesečno i plus 200 eur, dok je LG 20 eur mesečno i dobiješ ga džabe. Inače sva 3 telefona su odlična, dok više cenim Samsung samo zato što nisu toliko venčani sa idejom da sve mora da bude samo njihovo od delova do software-a pa sve do samih platformi na kojima je moguće programiraju, ali istina je da je prvi iphone bio revolucija.

blabla

pre 11 godina

Ne palim se na telefone kao neki ovde prisutni ali znam jednu stvar apple je opasno kvalitetan i telefon i svaki uredjaj koji su izbacili a koji sam mogao ja da vidim,sto ne znaci da samsung nije dobar i kvalitetan ili neki treci telefon ali apple stvarno ima kvalitet,ne ulazeci u aplikacije ili specifikacije telefona,apple je za sad najkvalitetniji telefon koji sam koristio...Nokia Zakon !

Koga briga vise

pre 11 godina

A zasto sada niste napisali da je Apple pokazao srednji prst svima kao sto ste pre neki dan napisali da je isti dobio samar zbog odbacivanja tuzbe u Velikoj Britaniji? Ne znam ni zasto pisem kada necete ni ovo objaviti.

bapele

pre 11 godina

Ako mi neko pokaze razliku izmedju ova dva telefona, po kvalitetu a da je to uocljivo svakom korisniku u toku upotrebe, pa da moze da tvrdi da je ovaj krs a ovaj ekstra, onda je taj po meni najsitnicaviji, najsubjektivniji glupak na svetu. Oba telefona su odlicna, razlike su subjektivne i stvar navike, uz to prokleto skupi.

Ovich

pre 11 godina

Pa bolji je iPhone 5 po skoro svim aspektima. Pogotovo po koriscenim materijalima i dizajnu. iOS je jednostavan sto moze da smeta nekim korisnicima.

@Tivadar
Iako funkcionises suprotno od onoga sto "drustvo kaze" opet si u potpunosti pod uticajem drustva. Pogotovo ako kazes "necu da ga kupim zato sto drustvo tako kaze". Svako zna koji ces aparat da kupis i nisi nimalo misteriozan.

Uostalom koliko vidim drustvo u Srbiji kaze "kupi android."

Samsung

pre 11 godina

Dali znate da Samsung ima i drugi smartphone telefone, tako da nije ogranicen samo sa jedini proizvod, kao ajfon, ako uzmete u obzir internet saobracaj i druge Samsungove proizvode onda Samsung je pobedio.

nikola

pre 11 godina

Vrlo cudne vesti koje kazuju apsolutno nista. Statistika protoka podataka ne pokazuje bas puno. Dovoljno je da za iste aplikacije imate razlicit volumen protoka i rezultati nece biti reprezentativni. Krajnje cudne izjave...

Dantes

pre 11 godina

@ djordje, 22. oktobar 2012 14:44
(5) "Rezultat je dobijen tako što je uzet u obzir obim objavljivanja reklama ..." Utrosio sam tolike godine u IT poslove, (mobilne telefone, procesore, ...) ali ovaj deo apsolutno ne razumem. “obim objavljivanja reklama” je meni potpuno nepoznat i nerazumljiv izraz.

Na svakom android ali i apple telefonu se objavljuju reklame u komercijalnim programima. Verujem da svako ko ima telefon koji koristi android ili ios je primetio reklame na svom telefonu. Na taj nacin ova americka firma zasniva svoja istrazivanja. Obzirom da svaki takav uredjaj ima svoj kod veoma je lako doci do podataka za svaki pojedinacni model. Ovo se ne zasniva na pukim statistickim podacima na odabranom uzorku vec na egzaktnom stanju na terenu. U izvestaju su se koristili podaci o koriscenju samo ova dva uredjaja i zbog toga je zbir procenata 100%. iPhone 5 je predstavljen mnogo kasnije i vec je uspeo da premasi broj samsunga.

ludi splićo

pre 11 godina

pri samom pogledu na ovu sliku i ovih hiljadu eura koje se daju za telefon dodje mi muka i ove države i ovog naroda i ove naše bede u kojoj živimo. ono što ne za ljude po zapadu normalno za nas je skoro nemoguće i kada bi neko imao te pare prva pomisao bi mu bila da ih iskoristi da nahrani porodicu(90 % stanovništva), a ovih ostalih 10 % će se sada prepucavati oko toga koji je bolji samsung ili iphone.
(maestro, 21. oktobar 2012 17:42)

Prijatelju, na slici je 1500 eura. Lijepi pozdrav!

Neodlucan

pre 11 godina

Svi ovi komentari su misljenja citalaca odnosno korisknika jednog ili drugog mobilnog telefona.
Medjutim, kako imam nameru da kupim novi mobilni, interesuje me, od poznavalaca mobilnih i
pravih strucnjaka za mobilne telefone, koji je od ovih dvaju u potpunosti bolji i kompletniji, tj.
da li da kupim iPhon5 ili Galaxy SIII? Uveren sam da nisam jedini neodlucan kupac i da bi mnogi
kupci bili zahvalni iskrenom savetu.
Hvala na predlogu!

darko014

pre 11 godina

I da,zivim u USA i Samsung i iPhone(uglavnom iPhone) jesu dva jedina telefona koja se ovde koriste.Mozda svaki 20-ti covek ima neki drugi telefeon,mada je stvarno tesko videti nesto drugo.

goran

pre 11 godina

tacno ce treci svetski rat izbiti zbog samsung iphone prepucavanja...tehnologija sve bolja a narod gluplji.Ja sam srecan sto sam ziv i zdrav takve gluposti me ne zanimaju.Cisto sam podsetio ovaj clanak da vidim oko cega se nas narod budalese...Neka amerikanci i korejanci mlate pare dok mi pametujemo o tehnologiji,a ni grijalice ne pravimo u drzavi...zaposlenje nulavbidova...ma zivela silicijumska dolina i amerika :P