Petak, 31.08.2012.

14:11

Procurio Nokijin Win8 adut: Lumia 920

Izvor: B92

Procurio Nokijin Win8 adut: Lumia 920 IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

56 Komentari

Sortiraj po:

RazočaraniWPkorisnik

pre 11 godina

@hladisa

Da si se malo bolje informisao video bi da Windows Phone 8 neće ispraviti ništa od ovih stvari koje sam nabrojao
Naglasak je na novoj arhitekturi, podršci za multi core procesore i SD kartice, NFC tehnologiji i još ponečemu, a tu je i redizajnirani interfejs - da se primetiti da konkurencija ove stvari već odavno ima što sam povećava smehotres oko cele WP stvari
Filemanagera i bluetooth file transfera neće biti, a verujem i mnogih drugih stvari jer Windows Phone je jednostavno tako zamišljen - još jedan zatvor za korisnike, sličan onom koga ima i Apple

zoran1965

pre 11 godina

a hoce li biti jednostavan za upotrebu, recimo za priglupe poput mene ?
ili ce moci da ih koriste samo osobe sa zavrsenim fakultetima poput ETF-a ?

Snakefinger

pre 11 godina

@Gronko - Ativ je predtavljen kao hardware ali ceo WP8 još niko nije video i neće do 5.09. kada će MS zvanočno prestaviti OS!

RazočaraniWPkorisnik

pre 11 godina

Ko što reče jedan moj prijatelj - Windows Phone izgleda kao OS za teletabise ahahaha - iako je u pitanju šala ima dosta istine u njoj
Šta drugi reći kada WP nema mogućnost da se prave profili (što imaju i šklj telefoni od 20e) i kada čovek ne može iz telefona da okači pdf kao attach na mail, al' bitno da se fura kao poslovni telefon
Bolje da ne pominjem gomilu drugih stupidarija koje vremenom krenu da smaraju korisnika - vezanost za Zune, nepostojanje bluetooth file transfera, file managera, ograničen multitatsking i još dosta toga drugog
MetroUI izgleda lepo i radi glatko, ali posle početnog oduševljenja korisnika na kraju sačekaju sve ove gluposti koje sam pobrojao
Kada već dajem lepe pare za telefon ima da ga koristim onako kako ja hoću a ne kako je neko drugi propisao - upravo u tome i leži uspeh Androida, a to MS i Nokia ne mogu nikako da skapiraju već korisnicima nude rigidni i restriktivni model kome je mesto u prošlosti (Apple je već neka druga priča)
BTW Android Jelly Bean je kilometrima ispred WP-a u skoro svakom mogućem segmentu - kome je default pakovanje komplikovano, ima sjajni MIUI ROM i gomilu drugih mogućnosti za customizaciju telefona po svom ukusu
WP nema ništa od svega toga - već nasuprot gomilu ograničenja kakvih bi se stideli i matori telefoni iz 2003 godine
Čisto da ne ispadne da pričam napamet - imao sam par meseci Lumia 800 telefon i na kraju prešao na Android

cataclysm

pre 11 godina

@milost pa zato kad hoces da kupis nov telefon sacekaj nedelju-dve od kad izadje pa odes lepo na limundo ili ako nema tamo odes na kupindo

srBIN

pre 11 godina

Sve je to ok, ali da me odvoje od Android masine, nema teorije! Ziveo SynogenMod 10 MIUI ROM! imate na youtube pa uporedite sa kojim god ocete, software je vrh vrhova! Ono sto ja guram u android telefonu, apple i windows 8 phone moze samo da mastaju!

Mudrijaši

pre 11 godina

Koje ste vi prženice ljudi....niste ljudski ni taj Android koji imate (ako imate) savladali, 3% vas zna da ga upotrebi, do prekjuče pljuvaste Nokiju a sad - opaaaa....bitno da se ima novi fon, da se bude faca koja plaća račun 50EUR, kao da je kupio par metara drva za zimu!? E Srbijo....
Nadam se da imate para kao što nemate mozga, trebaće vam

alexizsvedske

pre 11 godina

Jau, lep je ko suza. Danas imam sgs3 ali verujem u Nokiju. Finci su vrlo tvrdoglavi i oni će da se vrate.. Živi bili pa videli. Ja na posao imam Apple 4s, a privatni sgs3 i da vam pravo kažem da mi se ustvari ni jedan od njih baš sviđa.. Probao sam lumiu 900 i to je strašno brz telefon iako ima ložiji hardver nego Samsung i Apple..
Nemojte se varati da su to loši telefoni.. Nokijini telefoni su vrh brzine iz svakog pogleda..

hladisa

pre 11 godina

e moji misevi do pre 7 dana ste ih pljuvali a sad....ubrzo cete pocetti da prodajete te vase pomodarske plastikanere samo da bi uzeli Nokiu.

aca

pre 11 godina

koristim htc android duze vreme i ne planiram da menjam, ali moram da priznam ochigledno: dizajn i sam telefon je prelep!!! Ko ga napravi, kapa dole :)

indijanac

pre 11 godina

Imao sam Nokie 8 godina u kontinuitetu, poslednja je bila N97, pre nje, N80...I imale su bezbroj prednosti i jednu veliku manu, Symbian OS...Novi Windows, kakav god da je, sigurno je kilometeima ispred Symbiana, a i bice osvezenje u odnosu na iOS i Android (Volim i koristim oba, Android na Note-u, iOS na iPad2). Izgleda ipak da prva ljubav zaborava nema, a Nokia je prva ljubav.

Marko

pre 11 godina

Kapiram da jedina stramputica u uspehu ovog telefona ce biti previsoka cena koju ce retko ko hteti da kupi pored IOS-a i Androida...

Zlatko

pre 11 godina

II put: Sad pogledah dizajn ovog novog HTC-a i što se mene tiče Nokia nastavlja da pravi ružne telefone. Meni se ne dopada ovakav oblik kućišta niti zakrivljeni ekran, koju god da ima funkciju. Još na Symbian platformi su imali da kažem ovakve „standardne“ zaobljene telefone sa ravnim ekranom (C5 i koji još iz C serije, N97 i N97mini). Ako svi nastavljaju u istoj formi, i Apple, i Samsung, i HTC, i svi ostali, pa šta se onda ovi prave pametni i izmišljaju nešto novo.

qweas

pre 11 godina

Sve su ovo samo nagađanja - ja sam pre dva dana pročitao informaciju da će prva WP8 Nokia biti SGS3 ubica - 4.7 inča HD AMOLED, 21 Mpx PureView kamera, waterproof!?! Sačekajmo 5. septembar pre bilo kakvih nagađanja. Uzgred, Samsung nije pretekao Nokiu jer još uvek nije predstavio WP8 na svom telefonu - samo smo upoznati sa specifikacijom.
(Snakefinger, 31. avgust 2012 20:50)

Predstavio je pre neki dan, kada je pokazao i Windows 8 i Windows RT tablete

Milos

pre 11 godina

Marco, evo ja ću da komentarišem kad si već pitao.

Do pre dva dana sam imao C7 sa naravno Belle updateom a sada Nexus i9250 (a i pre C7 sam takođe imao Nokiu). Razlika je neuporediva što se tiče upotrebljivosti i korisnosti dostupnih aplikacija, da ne pričam o tome koliko je više aplikacija za Android. Kad sam instalirao Belle gomila aplikacije je prestala da radi (AccuWeather je jedna od njih) uključujući i one koje su fabrički bile u telefonu, kao npr: National Geography. Onda sam poslao mail tehničkoj podršci Nokie i dobio odgovor da sve te aplikacije nisu kompatibilne sa Belle-om?! Alo rođaci, o čemu mi pričamo???? Instaliraš legalni najnoviji update i gomila stvari prestane da radi.

Android nikada do sada nisam koristio, samo letimično video na tuđim telefonima i potpuno mi je jasno zašto Nokia puca, i zašto će tek da puca.

Nikola

pre 11 godina

Tesko da ce se nokia vratiti jer sam siguran da telefon nece biti prisupacan.Nokia fura istu folozofiju kao i htc a to je kvalitet na prvom mestu,samo sto nokia i dizajn zna da uradi.Samsung ce ih razvaliti ponovo jer ce izbaciti nasmikane telefone po duplo jeftinijoj ceni,i izbacice xx modela za svaciji dzep.S'druge strane ne mogu da pridju apple-u jer to snobovska americka seljacka fora,kao muscle cars tu ne moze da pridje ne-usa firma.Sam OS nema neke veze,bitna je podrska jacih firmi,a to sto na win nema xx retardiranih aplikacija kao na androidu i nije neka mana.Na androidu je postalo tesko naci nesto pametno,uradis 2 krola i izgubis se u glupostima,sve se svodi na 20aplikacija koje sam google preporucuje.

Zlatko

pre 11 godina

Sad pogledah dizajn ovog novog HTC-a i što se mene tiče Nokia nastavlja da pravi ružne telefone. Meni se ne dopada ovakav oblik kućišta niti zakrivljeni ekran, koju god da ima funkciju. Još na Symbian platformi su imali da kažem ovakve „standardne“ zaobljene telefone sa ravnim ekranom (C5 i koji još iz C serije, N97 i N97mini). Ako svi nastavljaju u istoj formi, i Apple, i Samsung, i HTC, i svi ostali, pa šta se onda ovi prave pametni i izmišljaju nešto novo. Što se mene tiče ja bih se najviše obradovao dizajnu kao nekadašnji komunikator.

jabucar

pre 11 godina

Lep telefon . Bogami Android ce polako da stagnira,a Samsung ce da pobegne na Win8 phone.Ovi iz Samsunga mogli bi malo da se ugledaju na ove iz Nokia,
i da prave svoj dizajn , ovo sigurno nije kopija iphone . Jel vidite da se moze kad se hoce , a nema sigurno ni kopija Apple patenata u Win8 , i ako ih ima Microsoft ima ugovor sa Appleom a u vezi istih.To je prava i "zdrava" konkurencija . Samo napred @@@ !!!

Alex

pre 11 godina

Koristio sam HTC Sensation i upavo prešao na SGS3, ali čim ovo dodje kod nas uzimam. Zadovoljan sam sa Androidom, ali za ozbiljno korišćenje nema mesta ni za njega, ni za iPhone. Za to očekujem Win8 i to odmah uzimam i ovu Lumiu i Win tablet.

Snakefinger

pre 11 godina

Sve su ovo samo nagađanja - ja sam pre dva dana pročitao informaciju da će prva WP8 Nokia biti SGS3 ubica - 4.7 inča HD AMOLED, 21 Mpx PureView kamera, waterproof!?! Sačekajmo 5. septembar pre bilo kakvih nagađanja. Uzgred, Samsung nije pretekao Nokiu jer još uvek nije predstavio WP8 na svom telefonu - samo smo upoznati sa specifikacijom.

hladisa

pre 11 godina

e moji misevi do pre 7 dana ste ih pljuvali a sad....ubrzo cete pocetti da prodajete te vase pomodarske sprave samo da bi uzeli Nokiu, samo polako.

milost

pre 11 godina

verujem da će biti vrhunski telefon, ali znajući Nokiu, ne tereba se nadati ceni ispod 600 evra. U Srbiji će naravno, koštati 700, odnosno uz jak paket sa ugovorom na dve godine, 50 evra manje. Pa sve dok smo kompleksaši i dopuštamo da nas deru ne bi li šetali nove telefone, i neka nas deru.

DzoniKg

pre 11 godina

Nokia toliko slepo veruje microsoftu da je to smesno..bili ubedjeni sa ce prvi predstaviti win8 telefon kad ono prvi predstavio samsung.

qweas

pre 11 godina

Od svih Microsoft vesti vezane za Windows 8... vi ste stavili nepotvrdjenu slike novih Nokia...

U Berlinu Samsung predstavi vise proizvoda na Windowsu nego na Androidu... ali samo Android prenesete...
Da ne spominjem bezbroj Win8/RT tableta drugih firmi...

Ali hej, Amazon ekipa je objavila (prema svojim istrazivanjima) da osvajaju USA trziste...

milost

pre 11 godina

verujem da će biti vrhunski telefon, ali znajući Nokiu, ne tereba se nadati ceni ispod 600 evra. U Srbiji će naravno, koštati 700, odnosno uz jak paket sa ugovorom na dve godine, 50 evra manje. Pa sve dok smo kompleksaši i dopuštamo da nas deru ne bi li šetali nove telefone, i neka nas deru.

qweas

pre 11 godina

Od svih Microsoft vesti vezane za Windows 8... vi ste stavili nepotvrdjenu slike novih Nokia...

U Berlinu Samsung predstavi vise proizvoda na Windowsu nego na Androidu... ali samo Android prenesete...
Da ne spominjem bezbroj Win8/RT tableta drugih firmi...

Ali hej, Amazon ekipa je objavila (prema svojim istrazivanjima) da osvajaju USA trziste...

Snakefinger

pre 11 godina

Sve su ovo samo nagađanja - ja sam pre dva dana pročitao informaciju da će prva WP8 Nokia biti SGS3 ubica - 4.7 inča HD AMOLED, 21 Mpx PureView kamera, waterproof!?! Sačekajmo 5. septembar pre bilo kakvih nagađanja. Uzgred, Samsung nije pretekao Nokiu jer još uvek nije predstavio WP8 na svom telefonu - samo smo upoznati sa specifikacijom.

Mudrijaši

pre 11 godina

Koje ste vi prženice ljudi....niste ljudski ni taj Android koji imate (ako imate) savladali, 3% vas zna da ga upotrebi, do prekjuče pljuvaste Nokiju a sad - opaaaa....bitno da se ima novi fon, da se bude faca koja plaća račun 50EUR, kao da je kupio par metara drva za zimu!? E Srbijo....
Nadam se da imate para kao što nemate mozga, trebaće vam

DzoniKg

pre 11 godina

Nokia toliko slepo veruje microsoftu da je to smesno..bili ubedjeni sa ce prvi predstaviti win8 telefon kad ono prvi predstavio samsung.

jabucar

pre 11 godina

Lep telefon . Bogami Android ce polako da stagnira,a Samsung ce da pobegne na Win8 phone.Ovi iz Samsunga mogli bi malo da se ugledaju na ove iz Nokia,
i da prave svoj dizajn , ovo sigurno nije kopija iphone . Jel vidite da se moze kad se hoce , a nema sigurno ni kopija Apple patenata u Win8 , i ako ih ima Microsoft ima ugovor sa Appleom a u vezi istih.To je prava i "zdrava" konkurencija . Samo napred @@@ !!!

hladisa

pre 11 godina

e moji misevi do pre 7 dana ste ih pljuvali a sad....ubrzo cete pocetti da prodajete te vase pomodarske sprave samo da bi uzeli Nokiu, samo polako.

Nikola

pre 11 godina

Tesko da ce se nokia vratiti jer sam siguran da telefon nece biti prisupacan.Nokia fura istu folozofiju kao i htc a to je kvalitet na prvom mestu,samo sto nokia i dizajn zna da uradi.Samsung ce ih razvaliti ponovo jer ce izbaciti nasmikane telefone po duplo jeftinijoj ceni,i izbacice xx modela za svaciji dzep.S'druge strane ne mogu da pridju apple-u jer to snobovska americka seljacka fora,kao muscle cars tu ne moze da pridje ne-usa firma.Sam OS nema neke veze,bitna je podrska jacih firmi,a to sto na win nema xx retardiranih aplikacija kao na androidu i nije neka mana.Na androidu je postalo tesko naci nesto pametno,uradis 2 krola i izgubis se u glupostima,sve se svodi na 20aplikacija koje sam google preporucuje.

indijanac

pre 11 godina

Imao sam Nokie 8 godina u kontinuitetu, poslednja je bila N97, pre nje, N80...I imale su bezbroj prednosti i jednu veliku manu, Symbian OS...Novi Windows, kakav god da je, sigurno je kilometeima ispred Symbiana, a i bice osvezenje u odnosu na iOS i Android (Volim i koristim oba, Android na Note-u, iOS na iPad2). Izgleda ipak da prva ljubav zaborava nema, a Nokia je prva ljubav.

aca

pre 11 godina

koristim htc android duze vreme i ne planiram da menjam, ali moram da priznam ochigledno: dizajn i sam telefon je prelep!!! Ko ga napravi, kapa dole :)

qweas

pre 11 godina

Sve su ovo samo nagađanja - ja sam pre dva dana pročitao informaciju da će prva WP8 Nokia biti SGS3 ubica - 4.7 inča HD AMOLED, 21 Mpx PureView kamera, waterproof!?! Sačekajmo 5. septembar pre bilo kakvih nagađanja. Uzgred, Samsung nije pretekao Nokiu jer još uvek nije predstavio WP8 na svom telefonu - samo smo upoznati sa specifikacijom.
(Snakefinger, 31. avgust 2012 20:50)

Predstavio je pre neki dan, kada je pokazao i Windows 8 i Windows RT tablete

Milos

pre 11 godina

Marco, evo ja ću da komentarišem kad si već pitao.

Do pre dva dana sam imao C7 sa naravno Belle updateom a sada Nexus i9250 (a i pre C7 sam takođe imao Nokiu). Razlika je neuporediva što se tiče upotrebljivosti i korisnosti dostupnih aplikacija, da ne pričam o tome koliko je više aplikacija za Android. Kad sam instalirao Belle gomila aplikacije je prestala da radi (AccuWeather je jedna od njih) uključujući i one koje su fabrički bile u telefonu, kao npr: National Geography. Onda sam poslao mail tehničkoj podršci Nokie i dobio odgovor da sve te aplikacije nisu kompatibilne sa Belle-om?! Alo rođaci, o čemu mi pričamo???? Instaliraš legalni najnoviji update i gomila stvari prestane da radi.

Android nikada do sada nisam koristio, samo letimično video na tuđim telefonima i potpuno mi je jasno zašto Nokia puca, i zašto će tek da puca.

hladisa

pre 11 godina

e moji misevi do pre 7 dana ste ih pljuvali a sad....ubrzo cete pocetti da prodajete te vase pomodarske plastikanere samo da bi uzeli Nokiu.

Alex

pre 11 godina

Koristio sam HTC Sensation i upavo prešao na SGS3, ali čim ovo dodje kod nas uzimam. Zadovoljan sam sa Androidom, ali za ozbiljno korišćenje nema mesta ni za njega, ni za iPhone. Za to očekujem Win8 i to odmah uzimam i ovu Lumiu i Win tablet.

alexizsvedske

pre 11 godina

Jau, lep je ko suza. Danas imam sgs3 ali verujem u Nokiju. Finci su vrlo tvrdoglavi i oni će da se vrate.. Živi bili pa videli. Ja na posao imam Apple 4s, a privatni sgs3 i da vam pravo kažem da mi se ustvari ni jedan od njih baš sviđa.. Probao sam lumiu 900 i to je strašno brz telefon iako ima ložiji hardver nego Samsung i Apple..
Nemojte se varati da su to loši telefoni.. Nokijini telefoni su vrh brzine iz svakog pogleda..

Marko

pre 11 godina

Kapiram da jedina stramputica u uspehu ovog telefona ce biti previsoka cena koju ce retko ko hteti da kupi pored IOS-a i Androida...

RazočaraniWPkorisnik

pre 11 godina

Ko što reče jedan moj prijatelj - Windows Phone izgleda kao OS za teletabise ahahaha - iako je u pitanju šala ima dosta istine u njoj
Šta drugi reći kada WP nema mogućnost da se prave profili (što imaju i šklj telefoni od 20e) i kada čovek ne može iz telefona da okači pdf kao attach na mail, al' bitno da se fura kao poslovni telefon
Bolje da ne pominjem gomilu drugih stupidarija koje vremenom krenu da smaraju korisnika - vezanost za Zune, nepostojanje bluetooth file transfera, file managera, ograničen multitatsking i još dosta toga drugog
MetroUI izgleda lepo i radi glatko, ali posle početnog oduševljenja korisnika na kraju sačekaju sve ove gluposti koje sam pobrojao
Kada već dajem lepe pare za telefon ima da ga koristim onako kako ja hoću a ne kako je neko drugi propisao - upravo u tome i leži uspeh Androida, a to MS i Nokia ne mogu nikako da skapiraju već korisnicima nude rigidni i restriktivni model kome je mesto u prošlosti (Apple je već neka druga priča)
BTW Android Jelly Bean je kilometrima ispred WP-a u skoro svakom mogućem segmentu - kome je default pakovanje komplikovano, ima sjajni MIUI ROM i gomilu drugih mogućnosti za customizaciju telefona po svom ukusu
WP nema ništa od svega toga - već nasuprot gomilu ograničenja kakvih bi se stideli i matori telefoni iz 2003 godine
Čisto da ne ispadne da pričam napamet - imao sam par meseci Lumia 800 telefon i na kraju prešao na Android

zoran1965

pre 11 godina

a hoce li biti jednostavan za upotrebu, recimo za priglupe poput mene ?
ili ce moci da ih koriste samo osobe sa zavrsenim fakultetima poput ETF-a ?

srBIN

pre 11 godina

Sve je to ok, ali da me odvoje od Android masine, nema teorije! Ziveo SynogenMod 10 MIUI ROM! imate na youtube pa uporedite sa kojim god ocete, software je vrh vrhova! Ono sto ja guram u android telefonu, apple i windows 8 phone moze samo da mastaju!

Snakefinger

pre 11 godina

@Gronko - Ativ je predtavljen kao hardware ali ceo WP8 još niko nije video i neće do 5.09. kada će MS zvanočno prestaviti OS!

Zlatko

pre 11 godina

II put: Sad pogledah dizajn ovog novog HTC-a i što se mene tiče Nokia nastavlja da pravi ružne telefone. Meni se ne dopada ovakav oblik kućišta niti zakrivljeni ekran, koju god da ima funkciju. Još na Symbian platformi su imali da kažem ovakve „standardne“ zaobljene telefone sa ravnim ekranom (C5 i koji još iz C serije, N97 i N97mini). Ako svi nastavljaju u istoj formi, i Apple, i Samsung, i HTC, i svi ostali, pa šta se onda ovi prave pametni i izmišljaju nešto novo.

Zlatko

pre 11 godina

Sad pogledah dizajn ovog novog HTC-a i što se mene tiče Nokia nastavlja da pravi ružne telefone. Meni se ne dopada ovakav oblik kućišta niti zakrivljeni ekran, koju god da ima funkciju. Još na Symbian platformi su imali da kažem ovakve „standardne“ zaobljene telefone sa ravnim ekranom (C5 i koji još iz C serije, N97 i N97mini). Ako svi nastavljaju u istoj formi, i Apple, i Samsung, i HTC, i svi ostali, pa šta se onda ovi prave pametni i izmišljaju nešto novo. Što se mene tiče ja bih se najviše obradovao dizajnu kao nekadašnji komunikator.

cataclysm

pre 11 godina

@milost pa zato kad hoces da kupis nov telefon sacekaj nedelju-dve od kad izadje pa odes lepo na limundo ili ako nema tamo odes na kupindo

RazočaraniWPkorisnik

pre 11 godina

@hladisa

Da si se malo bolje informisao video bi da Windows Phone 8 neće ispraviti ništa od ovih stvari koje sam nabrojao
Naglasak je na novoj arhitekturi, podršci za multi core procesore i SD kartice, NFC tehnologiji i još ponečemu, a tu je i redizajnirani interfejs - da se primetiti da konkurencija ove stvari već odavno ima što sam povećava smehotres oko cele WP stvari
Filemanagera i bluetooth file transfera neće biti, a verujem i mnogih drugih stvari jer Windows Phone je jednostavno tako zamišljen - još jedan zatvor za korisnike, sličan onom koga ima i Apple

DzoniKg

pre 11 godina

Nokia toliko slepo veruje microsoftu da je to smesno..bili ubedjeni sa ce prvi predstaviti win8 telefon kad ono prvi predstavio samsung.

Zlatko

pre 11 godina

II put: Sad pogledah dizajn ovog novog HTC-a i što se mene tiče Nokia nastavlja da pravi ružne telefone. Meni se ne dopada ovakav oblik kućišta niti zakrivljeni ekran, koju god da ima funkciju. Još na Symbian platformi su imali da kažem ovakve „standardne“ zaobljene telefone sa ravnim ekranom (C5 i koji još iz C serije, N97 i N97mini). Ako svi nastavljaju u istoj formi, i Apple, i Samsung, i HTC, i svi ostali, pa šta se onda ovi prave pametni i izmišljaju nešto novo.

qweas

pre 11 godina

Od svih Microsoft vesti vezane za Windows 8... vi ste stavili nepotvrdjenu slike novih Nokia...

U Berlinu Samsung predstavi vise proizvoda na Windowsu nego na Androidu... ali samo Android prenesete...
Da ne spominjem bezbroj Win8/RT tableta drugih firmi...

Ali hej, Amazon ekipa je objavila (prema svojim istrazivanjima) da osvajaju USA trziste...

Milos

pre 11 godina

Marco, evo ja ću da komentarišem kad si već pitao.

Do pre dva dana sam imao C7 sa naravno Belle updateom a sada Nexus i9250 (a i pre C7 sam takođe imao Nokiu). Razlika je neuporediva što se tiče upotrebljivosti i korisnosti dostupnih aplikacija, da ne pričam o tome koliko je više aplikacija za Android. Kad sam instalirao Belle gomila aplikacije je prestala da radi (AccuWeather je jedna od njih) uključujući i one koje su fabrički bile u telefonu, kao npr: National Geography. Onda sam poslao mail tehničkoj podršci Nokie i dobio odgovor da sve te aplikacije nisu kompatibilne sa Belle-om?! Alo rođaci, o čemu mi pričamo???? Instaliraš legalni najnoviji update i gomila stvari prestane da radi.

Android nikada do sada nisam koristio, samo letimično video na tuđim telefonima i potpuno mi je jasno zašto Nokia puca, i zašto će tek da puca.

RazočaraniWPkorisnik

pre 11 godina

Ko što reče jedan moj prijatelj - Windows Phone izgleda kao OS za teletabise ahahaha - iako je u pitanju šala ima dosta istine u njoj
Šta drugi reći kada WP nema mogućnost da se prave profili (što imaju i šklj telefoni od 20e) i kada čovek ne može iz telefona da okači pdf kao attach na mail, al' bitno da se fura kao poslovni telefon
Bolje da ne pominjem gomilu drugih stupidarija koje vremenom krenu da smaraju korisnika - vezanost za Zune, nepostojanje bluetooth file transfera, file managera, ograničen multitatsking i još dosta toga drugog
MetroUI izgleda lepo i radi glatko, ali posle početnog oduševljenja korisnika na kraju sačekaju sve ove gluposti koje sam pobrojao
Kada već dajem lepe pare za telefon ima da ga koristim onako kako ja hoću a ne kako je neko drugi propisao - upravo u tome i leži uspeh Androida, a to MS i Nokia ne mogu nikako da skapiraju već korisnicima nude rigidni i restriktivni model kome je mesto u prošlosti (Apple je već neka druga priča)
BTW Android Jelly Bean je kilometrima ispred WP-a u skoro svakom mogućem segmentu - kome je default pakovanje komplikovano, ima sjajni MIUI ROM i gomilu drugih mogućnosti za customizaciju telefona po svom ukusu
WP nema ništa od svega toga - već nasuprot gomilu ograničenja kakvih bi se stideli i matori telefoni iz 2003 godine
Čisto da ne ispadne da pričam napamet - imao sam par meseci Lumia 800 telefon i na kraju prešao na Android

Zlatko

pre 11 godina

Sad pogledah dizajn ovog novog HTC-a i što se mene tiče Nokia nastavlja da pravi ružne telefone. Meni se ne dopada ovakav oblik kućišta niti zakrivljeni ekran, koju god da ima funkciju. Još na Symbian platformi su imali da kažem ovakve „standardne“ zaobljene telefone sa ravnim ekranom (C5 i koji još iz C serije, N97 i N97mini). Ako svi nastavljaju u istoj formi, i Apple, i Samsung, i HTC, i svi ostali, pa šta se onda ovi prave pametni i izmišljaju nešto novo. Što se mene tiče ja bih se najviše obradovao dizajnu kao nekadašnji komunikator.

srBIN

pre 11 godina

Sve je to ok, ali da me odvoje od Android masine, nema teorije! Ziveo SynogenMod 10 MIUI ROM! imate na youtube pa uporedite sa kojim god ocete, software je vrh vrhova! Ono sto ja guram u android telefonu, apple i windows 8 phone moze samo da mastaju!

alexizsvedske

pre 11 godina

Jau, lep je ko suza. Danas imam sgs3 ali verujem u Nokiju. Finci su vrlo tvrdoglavi i oni će da se vrate.. Živi bili pa videli. Ja na posao imam Apple 4s, a privatni sgs3 i da vam pravo kažem da mi se ustvari ni jedan od njih baš sviđa.. Probao sam lumiu 900 i to je strašno brz telefon iako ima ložiji hardver nego Samsung i Apple..
Nemojte se varati da su to loši telefoni.. Nokijini telefoni su vrh brzine iz svakog pogleda..

Snakefinger

pre 11 godina

Sve su ovo samo nagađanja - ja sam pre dva dana pročitao informaciju da će prva WP8 Nokia biti SGS3 ubica - 4.7 inča HD AMOLED, 21 Mpx PureView kamera, waterproof!?! Sačekajmo 5. septembar pre bilo kakvih nagađanja. Uzgred, Samsung nije pretekao Nokiu jer još uvek nije predstavio WP8 na svom telefonu - samo smo upoznati sa specifikacijom.

milost

pre 11 godina

verujem da će biti vrhunski telefon, ali znajući Nokiu, ne tereba se nadati ceni ispod 600 evra. U Srbiji će naravno, koštati 700, odnosno uz jak paket sa ugovorom na dve godine, 50 evra manje. Pa sve dok smo kompleksaši i dopuštamo da nas deru ne bi li šetali nove telefone, i neka nas deru.

hladisa

pre 11 godina

e moji misevi do pre 7 dana ste ih pljuvali a sad....ubrzo cete pocetti da prodajete te vase pomodarske plastikanere samo da bi uzeli Nokiu.

hladisa

pre 11 godina

e moji misevi do pre 7 dana ste ih pljuvali a sad....ubrzo cete pocetti da prodajete te vase pomodarske sprave samo da bi uzeli Nokiu, samo polako.

Nikola

pre 11 godina

Tesko da ce se nokia vratiti jer sam siguran da telefon nece biti prisupacan.Nokia fura istu folozofiju kao i htc a to je kvalitet na prvom mestu,samo sto nokia i dizajn zna da uradi.Samsung ce ih razvaliti ponovo jer ce izbaciti nasmikane telefone po duplo jeftinijoj ceni,i izbacice xx modela za svaciji dzep.S'druge strane ne mogu da pridju apple-u jer to snobovska americka seljacka fora,kao muscle cars tu ne moze da pridje ne-usa firma.Sam OS nema neke veze,bitna je podrska jacih firmi,a to sto na win nema xx retardiranih aplikacija kao na androidu i nije neka mana.Na androidu je postalo tesko naci nesto pametno,uradis 2 krola i izgubis se u glupostima,sve se svodi na 20aplikacija koje sam google preporucuje.

Alex

pre 11 godina

Koristio sam HTC Sensation i upavo prešao na SGS3, ali čim ovo dodje kod nas uzimam. Zadovoljan sam sa Androidom, ali za ozbiljno korišćenje nema mesta ni za njega, ni za iPhone. Za to očekujem Win8 i to odmah uzimam i ovu Lumiu i Win tablet.

jabucar

pre 11 godina

Lep telefon . Bogami Android ce polako da stagnira,a Samsung ce da pobegne na Win8 phone.Ovi iz Samsunga mogli bi malo da se ugledaju na ove iz Nokia,
i da prave svoj dizajn , ovo sigurno nije kopija iphone . Jel vidite da se moze kad se hoce , a nema sigurno ni kopija Apple patenata u Win8 , i ako ih ima Microsoft ima ugovor sa Appleom a u vezi istih.To je prava i "zdrava" konkurencija . Samo napred @@@ !!!

Marko

pre 11 godina

Kapiram da jedina stramputica u uspehu ovog telefona ce biti previsoka cena koju ce retko ko hteti da kupi pored IOS-a i Androida...

cataclysm

pre 11 godina

@milost pa zato kad hoces da kupis nov telefon sacekaj nedelju-dve od kad izadje pa odes lepo na limundo ili ako nema tamo odes na kupindo

zoran1965

pre 11 godina

a hoce li biti jednostavan za upotrebu, recimo za priglupe poput mene ?
ili ce moci da ih koriste samo osobe sa zavrsenim fakultetima poput ETF-a ?

qweas

pre 11 godina

Sve su ovo samo nagađanja - ja sam pre dva dana pročitao informaciju da će prva WP8 Nokia biti SGS3 ubica - 4.7 inča HD AMOLED, 21 Mpx PureView kamera, waterproof!?! Sačekajmo 5. septembar pre bilo kakvih nagađanja. Uzgred, Samsung nije pretekao Nokiu jer još uvek nije predstavio WP8 na svom telefonu - samo smo upoznati sa specifikacijom.
(Snakefinger, 31. avgust 2012 20:50)

Predstavio je pre neki dan, kada je pokazao i Windows 8 i Windows RT tablete

Mudrijaši

pre 11 godina

Koje ste vi prženice ljudi....niste ljudski ni taj Android koji imate (ako imate) savladali, 3% vas zna da ga upotrebi, do prekjuče pljuvaste Nokiju a sad - opaaaa....bitno da se ima novi fon, da se bude faca koja plaća račun 50EUR, kao da je kupio par metara drva za zimu!? E Srbijo....
Nadam se da imate para kao što nemate mozga, trebaće vam

indijanac

pre 11 godina

Imao sam Nokie 8 godina u kontinuitetu, poslednja je bila N97, pre nje, N80...I imale su bezbroj prednosti i jednu veliku manu, Symbian OS...Novi Windows, kakav god da je, sigurno je kilometeima ispred Symbiana, a i bice osvezenje u odnosu na iOS i Android (Volim i koristim oba, Android na Note-u, iOS na iPad2). Izgleda ipak da prva ljubav zaborava nema, a Nokia je prva ljubav.

RazočaraniWPkorisnik

pre 11 godina

@hladisa

Da si se malo bolje informisao video bi da Windows Phone 8 neće ispraviti ništa od ovih stvari koje sam nabrojao
Naglasak je na novoj arhitekturi, podršci za multi core procesore i SD kartice, NFC tehnologiji i još ponečemu, a tu je i redizajnirani interfejs - da se primetiti da konkurencija ove stvari već odavno ima što sam povećava smehotres oko cele WP stvari
Filemanagera i bluetooth file transfera neće biti, a verujem i mnogih drugih stvari jer Windows Phone je jednostavno tako zamišljen - još jedan zatvor za korisnike, sličan onom koga ima i Apple

aca

pre 11 godina

koristim htc android duze vreme i ne planiram da menjam, ali moram da priznam ochigledno: dizajn i sam telefon je prelep!!! Ko ga napravi, kapa dole :)

Snakefinger

pre 11 godina

@Gronko - Ativ je predtavljen kao hardware ali ceo WP8 još niko nije video i neće do 5.09. kada će MS zvanočno prestaviti OS!