Petak, 10.08.2012.

12:27

AMD predstavio nove procesore FirePro

Izvor: Izvor: G.B./www.mikro.rs

AMD predstavio nove procesore FirePro IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

29 Komentari

Sortiraj po:

ms

pre 11 godina

@Rodni
Slazem se ja sa tobom u vezi klinaca, ali je ruzno reci da svako ko ima jak racunar ne radi nista nego zeva u FB i igra igrice po ceo dan. Iskren da budem, da racunar ne koristim za posao, nikada ne bih dao veliki novac za komponente. Za FB i igrice moze da posluzi i znatno jeftiniji racunar. Ali ako ti je racunar potreban za posao, onda uzimas najbolje sto ti budzet dozvoljava.

Rodni

pre 11 godina

@ms. slazem se sa tobom da moze i da se koristi za posao. Onome kome posao zahteva to, jednostavno mu treba i to je u redu. Ali ovi danasnji klinci po ceo boziji dan provode za racunarom. Zar nisam u pravu? Lepse je kad imas neki hobi, izadjes sa devojkom, setas, ides u bioskop, pozoriste......A kad sedis za racunarom, 4 sata prodju da i ne primetis, vremenom pocinjes slabije da vidis, kicma ti se krivi, misici pocinju da atrofiraju.....I, sta si uradio?!? Veliko nista.

nn

pre 11 godina

jel mozes da mi nadjes lap kao sto ga ti zamisljas pa da mi posaljes na email, stranicu. Jer ja kad sam hteo da kupim laptop pre mesec dana pogledao sam sve sajtove na netu, obisao sve radnje i nisam nasao ispod 50.000 dinara lap sa i5.

ms

pre 11 godina

@nn
Toliko si uspesan u sportu da si dosao ovde da lecis frustracije. Tvoje misljenje je da je neko ko ima jak racunar covek bez zivota, igra igrice po ceo dan i zivi od tate i mame?
Zamisli, cudna li cuda, i7 moze da se koristi i za posao, da donosi zaradu i da ti pomogne da svoje projekte odradis brze.

Delboy

pre 11 godina

ja na poslu imam intel core 2 duo sa solidno
ati radeon hd grafikom, a kuci sam kupio laptop sa amd fusion e450 i ati radeon hd 6320m integrisanoj up procesoru sa turbo opcijom, i mogu slobodno da kazem dat je to jako dobra kombinacija i da je to bolja graficka od one sto koristim na poslu, a da ne pricam o onim intel hd grafickim karticama...

nn

pre 11 godina

Dobro je da ti imas i7. Nemogu svi da imaju best pc. Po ovom tvom komentaru ti si verovatno neki zaludjenik koji zivi sa tatom i mamom od njihove plate, i bez zivota si. Uzmi malo treniraj nesto. Ja sam 11 godina u sportu i ne zalim sto nemam odlican pc, jer bi me u protivnom upropastio i ne bih bio zainteresovan nizasta. Docice ce vreme kad kasnije uspes u sportu i imas gomilu novca pa te bas briga, i znas da si uspeo u zivotu, a nisi protracio zivot na igrice i gledanje u ekran.

exATI fangirl

pre 11 godina

Najveca greska AMD-a je sto je kupio ATI. Jer ko zna koliko bi ATI danas bio uspesniji da ga AMD nije uveo u svoju tragicnu pricu.

nisu bas toliko skupi

pre 11 godina

@ Grujicic Milos - Miso, cini mi se da nisi skoro pratio cene laptopova. Najjeftiniji I7 sa hardverskom grafikom (2gb rama) solidnim hardom od 750 giga i 3-4 giga rama kosta u Beogradu oko 440 evra u maloprodaji. Doduse nije hp, ali verujem da mu to sto je asus ne umanjuje performanse ili vek trajanja znacajno. Pozdrav, i hvala na zanimljivom poredjenju.

Petar

pre 11 godina

Nisam neki veliki poznavalac procesora, ali sam koristio lap topeve koji su imali i intel i AMD procesore. Do skora sam na poslu koristio HP lap top sa intelovim procesorom, lap top je star 4 godine (procesor verovatno i stariji), ali sam zbog firminih restrikcija u korišćenju, ove godine kupio za sebe lap top sa AMD procesorom kao jeftinije i povoljnije rešenje od sličnog sa intel procesorom. Takođe HP, jer sam navikao. Na moju veliku žalost, iako par generacija ispred, lap top sa novim AMD procesorom nije radio ni blizu tako tečno kao stari sa intelom . Moje ponašanje u radu je isto i sa jednim i sa drugim, ista firma sastavljala, tako da bi novi realno trebalo mnogo bolje da se ponaša sa AMDovim procesorom, ali nije. Sporije je otvarao gotovo sve aplikacije, mnogo češće sam morao da ga restartujem, povremeno bi treperio ekran (našao sam kasnije na forumima da se to često događa na računarima sa tim AMD procesorima) i sl.. Na poslu su mi pre mesec dana konačno dali novi lap top sa i3 procesorom, i samo mogu da kažem da je to nešto potpuno drugačije :). Moja preporuka, ma šta da kažu tehničke karakteristike i ljubitelji AMDa, ako hoćete normalan rad, uzmite intel, makar i sa slabijim nazivnim karakteristikama. Bićete mnogo sretniji.

Moca

pre 11 godina

Sta si hteo da kazes recenicom "Coolermaster je zasluzan za napajanja i kucista"? Pretpostavljam da si zeleo da istaknes taj brend kao kvalitetan na tom polju, ali kao neko sa prilicno iskustva kad je hardver u pitanju, toplo ti savetujem da ne padas na propagandu domacih uvoznika/prodavaca. Coolermaster je u najboljem slucaju solidna marka, ali da pratis to kako treba, znao bi sta je vrh ponude. Od napajanja: Seasonic, PC Power & Cooling, Silverstone, Enermax. Od kucista: Antec, Lian Li, neke serije Thermaltake-a i Silverstone-a. Naravno, u odnosu na Coolermaster sve nabrojano kosta osetno vise, ali kao sto rekoh, to je vrh ponude. Izguglaj malo i videces o cemu pricam.

ms

pre 11 godina

@Udem u lavaboi da perem ruke
Odakle ti to da na Intelovim procesorima nema overclock? Svaki njihov procesor sa K slovom na kraju oznake mozes da klokujes dok ti oci ne ispadnu. Ja imam i7 2600k, cudo je koliko mozes da ga klokujes sa vazdusnim hladjenjem. Dok se na primer AMD na vecim klokovima greje kao furuna.

u zdravlje

pre 11 godina

@ Grujicic Milos - Miso, cini mi se da nisi skoro pratio cene laptopova. Najjeftiniji I7 sa hardverskom grafikom (2gb rama) solidnim hardom od 750 giga i 3-4 giga rama kosta u Beogradu oko 440 evra u maloprodaji. Doduse nije hp, ali verujem da mu to sto je asus ne umanjuje performanse ili vek trajanja znacajno. Pozdrav, i hvala na zanimljivom poredjenju.

Intel-nVidia

pre 11 godina

(neko, 10. avgust 2012 15:33)
Svako ko je iole ozbiljan ce pre da kupi intel i nvidiju. Ja sam vrlo dobreo svestan da mogu mozda da ustetim kupovinom AMD-ovih proizvoda, ali mi takodje nikada u zivotu nece pasti na pamet da ih kupim.

malecka potrosnjica

pre 11 godina

@ m r -- imjaju to obe klase procesora ali su te graficke bar pet do šest puta slabija od najalabije amdove ....pa ti vidi ...

unezakonje

pre 11 godina

daj neku insajdersku vest iz santa klare, ili mozda domari nemaju pristup tome.ili ti je mozda radis na strugari u knjazevcu a ovde smaras na pauzi

Udem u lavaboi da perem ruke

pre 11 godina

Za ovog sa laptopom hp. Da ti kazem nesto. Sto se tice lapova amd tu nema sta da trazi, jer stalno izbacuju neke apu (integrisane graficke kartice u procesoru) procesore koji su za smece. Tu se nalaze cak i quad core procesori sa 4mb cache, koji ne mogu da pariraju sa bilo kojim intel i3 sa dual core i plus 2 threads, u tom slucaju to se racuna kao quad core. Ali cemu sve to kad treba da izdvojis 600€ da bi uzeo i3 sa 3mb cash sa nekom solidnom grafikom koja sadrzi 512mb svoje memorije. Samo da bi mogao da igras neke malo zahtevnije igre. A ako imas 1650€ ti onda kupi Allienware i sluzi ce ti bar 3-4 godine. Sad malo idemo na desktop racunare! :-) Tu je situacija mnogo bolja u smislu da izdvojis 400€ i kupis babaroga masinu. I tu moras da se pazis jer ovi nasi it strucnjaci sto prodaju, ce ti uvek uvaliti nesto sa lagera ili ce da sklope konfiguracij koja u snu nece da radi kako treba. U delu procesora, AMD i Intel se kolju, ali sam ja vise za AMD ( perfomanse, cena, kvalitet, jednostavno je za sad best buy). Intel (cene visoke, perfomanse su odlicne ali ne postoji overlock. To sto kupis to si i dobio). Sad nemam 1000$ da kupim ivy bridge, ali za upola manju cenu mozes da sklopis AMD gaming pc. Amd je malo napravio zbrku sa novim procesorima. Bulldozer FX nije ispao kako je trebalo. Oni ce svoju snagu da pokazu tek kad budu optimizovali njihovo iskoriscenje. Do daljneg je Phenom mama za sve pa cak i za Intel. Prednost, niske cene, overlocking do besvesti bez bojazni da cete upropastiti procesor. Phenom II X4 960 BE kad se klokne otklucavaju se jos 2 jezgra i onda ih ima 6. U tom skoku perfomansi sustize cak i najbolje Intel i7, ali samo 5% do 10% snage manje. Maticne ploce su trenutno veoma niskih cena sto je super, a jedne od najboljih su MSI, ASUS I GIGABYTE. Cak mozete sad da nadjete za 90€ ultra gaming maticnu. Kod grafika ubedljivo AMD ima veliku prednost, mnogo su napredniji od NVIDIA. Kucista, napajanja, i kuleri za to je zasluzan CoolerMaster. I to je to. Ako neko ima neka pitanja u vezi kupovine PC ili laptopa slobodno saljite e-mail na grujicicmilos94@gmail.com

neko

pre 11 godina

ljudi, ja radim u Intelu i mogu vam reci da se ovde gube poslovi rukobodioca kad god AMD izbaci nesto novo. Jednostavno, nude priblizne performanse za prilicno manje novca od nas i NVIDIAe. Pozdrav iz Santa Clare

igorpl

pre 11 godina

DA sam pre nekoliko znao da ću kupiti ovakvu glupost dobro bi razmislio.
Imama HP probook 4535s koji ima integrisanu grafičku u procesoru i neku radeon karticu koja pored svojih 1 gb rama uzima i od sistemske memorije 1,2 gb koristila ili ne koristila. Grafičku možete i da ugasite ali ona i dalje zauzme 1,2 gigabajta sistemske memorije. Tako da više nikada AMD i više nikada RADEON, INTEL I NVIDIA RULES!!!!!!

antifilozof

pre 11 godina

Ovo smo vec videli kao koncept davne 1999... to je bio i poslednji pokusaj Cyrix procesora da ostane u trci sa AMD-om i Intelom. Nadajmo se boljoj sudbini AMD-a.

Mr.Youth

pre 11 godina

Ako ce temperatura buti bez varijacija bice dobri procesori,imam na notebook-u AMD procesor (malo stariji doduse) koji mi je istopio 3 kulera pa sam morao da kupim metalni.. xD

neko

pre 11 godina

ljudi, ja radim u Intelu i mogu vam reci da se ovde gube poslovi rukobodioca kad god AMD izbaci nesto novo. Jednostavno, nude priblizne performanse za prilicno manje novca od nas i NVIDIAe. Pozdrav iz Santa Clare

antifilozof

pre 11 godina

Ovo smo vec videli kao koncept davne 1999... to je bio i poslednji pokusaj Cyrix procesora da ostane u trci sa AMD-om i Intelom. Nadajmo se boljoj sudbini AMD-a.

Mr.Youth

pre 11 godina

Ako ce temperatura buti bez varijacija bice dobri procesori,imam na notebook-u AMD procesor (malo stariji doduse) koji mi je istopio 3 kulera pa sam morao da kupim metalni.. xD

unezakonje

pre 11 godina

daj neku insajdersku vest iz santa klare, ili mozda domari nemaju pristup tome.ili ti je mozda radis na strugari u knjazevcu a ovde smaras na pauzi

Udem u lavaboi da perem ruke

pre 11 godina

Za ovog sa laptopom hp. Da ti kazem nesto. Sto se tice lapova amd tu nema sta da trazi, jer stalno izbacuju neke apu (integrisane graficke kartice u procesoru) procesore koji su za smece. Tu se nalaze cak i quad core procesori sa 4mb cache, koji ne mogu da pariraju sa bilo kojim intel i3 sa dual core i plus 2 threads, u tom slucaju to se racuna kao quad core. Ali cemu sve to kad treba da izdvojis 600€ da bi uzeo i3 sa 3mb cash sa nekom solidnom grafikom koja sadrzi 512mb svoje memorije. Samo da bi mogao da igras neke malo zahtevnije igre. A ako imas 1650€ ti onda kupi Allienware i sluzi ce ti bar 3-4 godine. Sad malo idemo na desktop racunare! :-) Tu je situacija mnogo bolja u smislu da izdvojis 400€ i kupis babaroga masinu. I tu moras da se pazis jer ovi nasi it strucnjaci sto prodaju, ce ti uvek uvaliti nesto sa lagera ili ce da sklope konfiguracij koja u snu nece da radi kako treba. U delu procesora, AMD i Intel se kolju, ali sam ja vise za AMD ( perfomanse, cena, kvalitet, jednostavno je za sad best buy). Intel (cene visoke, perfomanse su odlicne ali ne postoji overlock. To sto kupis to si i dobio). Sad nemam 1000$ da kupim ivy bridge, ali za upola manju cenu mozes da sklopis AMD gaming pc. Amd je malo napravio zbrku sa novim procesorima. Bulldozer FX nije ispao kako je trebalo. Oni ce svoju snagu da pokazu tek kad budu optimizovali njihovo iskoriscenje. Do daljneg je Phenom mama za sve pa cak i za Intel. Prednost, niske cene, overlocking do besvesti bez bojazni da cete upropastiti procesor. Phenom II X4 960 BE kad se klokne otklucavaju se jos 2 jezgra i onda ih ima 6. U tom skoku perfomansi sustize cak i najbolje Intel i7, ali samo 5% do 10% snage manje. Maticne ploce su trenutno veoma niskih cena sto je super, a jedne od najboljih su MSI, ASUS I GIGABYTE. Cak mozete sad da nadjete za 90€ ultra gaming maticnu. Kod grafika ubedljivo AMD ima veliku prednost, mnogo su napredniji od NVIDIA. Kucista, napajanja, i kuleri za to je zasluzan CoolerMaster. I to je to. Ako neko ima neka pitanja u vezi kupovine PC ili laptopa slobodno saljite e-mail na grujicicmilos94@gmail.com

malecka potrosnjica

pre 11 godina

@ m r -- imjaju to obe klase procesora ali su te graficke bar pet do šest puta slabija od najalabije amdove ....pa ti vidi ...

igorpl

pre 11 godina

DA sam pre nekoliko znao da ću kupiti ovakvu glupost dobro bi razmislio.
Imama HP probook 4535s koji ima integrisanu grafičku u procesoru i neku radeon karticu koja pored svojih 1 gb rama uzima i od sistemske memorije 1,2 gb koristila ili ne koristila. Grafičku možete i da ugasite ali ona i dalje zauzme 1,2 gigabajta sistemske memorije. Tako da više nikada AMD i više nikada RADEON, INTEL I NVIDIA RULES!!!!!!

Moca

pre 11 godina

Sta si hteo da kazes recenicom "Coolermaster je zasluzan za napajanja i kucista"? Pretpostavljam da si zeleo da istaknes taj brend kao kvalitetan na tom polju, ali kao neko sa prilicno iskustva kad je hardver u pitanju, toplo ti savetujem da ne padas na propagandu domacih uvoznika/prodavaca. Coolermaster je u najboljem slucaju solidna marka, ali da pratis to kako treba, znao bi sta je vrh ponude. Od napajanja: Seasonic, PC Power & Cooling, Silverstone, Enermax. Od kucista: Antec, Lian Li, neke serije Thermaltake-a i Silverstone-a. Naravno, u odnosu na Coolermaster sve nabrojano kosta osetno vise, ali kao sto rekoh, to je vrh ponude. Izguglaj malo i videces o cemu pricam.

ms

pre 11 godina

@Udem u lavaboi da perem ruke
Odakle ti to da na Intelovim procesorima nema overclock? Svaki njihov procesor sa K slovom na kraju oznake mozes da klokujes dok ti oci ne ispadnu. Ja imam i7 2600k, cudo je koliko mozes da ga klokujes sa vazdusnim hladjenjem. Dok se na primer AMD na vecim klokovima greje kao furuna.

ms

pre 11 godina

@nn
Toliko si uspesan u sportu da si dosao ovde da lecis frustracije. Tvoje misljenje je da je neko ko ima jak racunar covek bez zivota, igra igrice po ceo dan i zivi od tate i mame?
Zamisli, cudna li cuda, i7 moze da se koristi i za posao, da donosi zaradu i da ti pomogne da svoje projekte odradis brze.

Petar

pre 11 godina

Nisam neki veliki poznavalac procesora, ali sam koristio lap topeve koji su imali i intel i AMD procesore. Do skora sam na poslu koristio HP lap top sa intelovim procesorom, lap top je star 4 godine (procesor verovatno i stariji), ali sam zbog firminih restrikcija u korišćenju, ove godine kupio za sebe lap top sa AMD procesorom kao jeftinije i povoljnije rešenje od sličnog sa intel procesorom. Takođe HP, jer sam navikao. Na moju veliku žalost, iako par generacija ispred, lap top sa novim AMD procesorom nije radio ni blizu tako tečno kao stari sa intelom . Moje ponašanje u radu je isto i sa jednim i sa drugim, ista firma sastavljala, tako da bi novi realno trebalo mnogo bolje da se ponaša sa AMDovim procesorom, ali nije. Sporije je otvarao gotovo sve aplikacije, mnogo češće sam morao da ga restartujem, povremeno bi treperio ekran (našao sam kasnije na forumima da se to često događa na računarima sa tim AMD procesorima) i sl.. Na poslu su mi pre mesec dana konačno dali novi lap top sa i3 procesorom, i samo mogu da kažem da je to nešto potpuno drugačije :). Moja preporuka, ma šta da kažu tehničke karakteristike i ljubitelji AMDa, ako hoćete normalan rad, uzmite intel, makar i sa slabijim nazivnim karakteristikama. Bićete mnogo sretniji.

ms

pre 11 godina

@Rodni
Slazem se ja sa tobom u vezi klinaca, ali je ruzno reci da svako ko ima jak racunar ne radi nista nego zeva u FB i igra igrice po ceo dan. Iskren da budem, da racunar ne koristim za posao, nikada ne bih dao veliki novac za komponente. Za FB i igrice moze da posluzi i znatno jeftiniji racunar. Ali ako ti je racunar potreban za posao, onda uzimas najbolje sto ti budzet dozvoljava.

nn

pre 11 godina

Dobro je da ti imas i7. Nemogu svi da imaju best pc. Po ovom tvom komentaru ti si verovatno neki zaludjenik koji zivi sa tatom i mamom od njihove plate, i bez zivota si. Uzmi malo treniraj nesto. Ja sam 11 godina u sportu i ne zalim sto nemam odlican pc, jer bi me u protivnom upropastio i ne bih bio zainteresovan nizasta. Docice ce vreme kad kasnije uspes u sportu i imas gomilu novca pa te bas briga, i znas da si uspeo u zivotu, a nisi protracio zivot na igrice i gledanje u ekran.

Delboy

pre 11 godina

ja na poslu imam intel core 2 duo sa solidno
ati radeon hd grafikom, a kuci sam kupio laptop sa amd fusion e450 i ati radeon hd 6320m integrisanoj up procesoru sa turbo opcijom, i mogu slobodno da kazem dat je to jako dobra kombinacija i da je to bolja graficka od one sto koristim na poslu, a da ne pricam o onim intel hd grafickim karticama...

nn

pre 11 godina

jel mozes da mi nadjes lap kao sto ga ti zamisljas pa da mi posaljes na email, stranicu. Jer ja kad sam hteo da kupim laptop pre mesec dana pogledao sam sve sajtove na netu, obisao sve radnje i nisam nasao ispod 50.000 dinara lap sa i5.

exATI fangirl

pre 11 godina

Najveca greska AMD-a je sto je kupio ATI. Jer ko zna koliko bi ATI danas bio uspesniji da ga AMD nije uveo u svoju tragicnu pricu.

Rodni

pre 11 godina

@ms. slazem se sa tobom da moze i da se koristi za posao. Onome kome posao zahteva to, jednostavno mu treba i to je u redu. Ali ovi danasnji klinci po ceo boziji dan provode za racunarom. Zar nisam u pravu? Lepse je kad imas neki hobi, izadjes sa devojkom, setas, ides u bioskop, pozoriste......A kad sedis za racunarom, 4 sata prodju da i ne primetis, vremenom pocinjes slabije da vidis, kicma ti se krivi, misici pocinju da atrofiraju.....I, sta si uradio?!? Veliko nista.

Intel-nVidia

pre 11 godina

(neko, 10. avgust 2012 15:33)
Svako ko je iole ozbiljan ce pre da kupi intel i nvidiju. Ja sam vrlo dobreo svestan da mogu mozda da ustetim kupovinom AMD-ovih proizvoda, ali mi takodje nikada u zivotu nece pasti na pamet da ih kupim.

u zdravlje

pre 11 godina

@ Grujicic Milos - Miso, cini mi se da nisi skoro pratio cene laptopova. Najjeftiniji I7 sa hardverskom grafikom (2gb rama) solidnim hardom od 750 giga i 3-4 giga rama kosta u Beogradu oko 440 evra u maloprodaji. Doduse nije hp, ali verujem da mu to sto je asus ne umanjuje performanse ili vek trajanja znacajno. Pozdrav, i hvala na zanimljivom poredjenju.

nisu bas toliko skupi

pre 11 godina

@ Grujicic Milos - Miso, cini mi se da nisi skoro pratio cene laptopova. Najjeftiniji I7 sa hardverskom grafikom (2gb rama) solidnim hardom od 750 giga i 3-4 giga rama kosta u Beogradu oko 440 evra u maloprodaji. Doduse nije hp, ali verujem da mu to sto je asus ne umanjuje performanse ili vek trajanja znacajno. Pozdrav, i hvala na zanimljivom poredjenju.

igorpl

pre 11 godina

DA sam pre nekoliko znao da ću kupiti ovakvu glupost dobro bi razmislio.
Imama HP probook 4535s koji ima integrisanu grafičku u procesoru i neku radeon karticu koja pored svojih 1 gb rama uzima i od sistemske memorije 1,2 gb koristila ili ne koristila. Grafičku možete i da ugasite ali ona i dalje zauzme 1,2 gigabajta sistemske memorije. Tako da više nikada AMD i više nikada RADEON, INTEL I NVIDIA RULES!!!!!!

unezakonje

pre 11 godina

daj neku insajdersku vest iz santa klare, ili mozda domari nemaju pristup tome.ili ti je mozda radis na strugari u knjazevcu a ovde smaras na pauzi

Udem u lavaboi da perem ruke

pre 11 godina

Za ovog sa laptopom hp. Da ti kazem nesto. Sto se tice lapova amd tu nema sta da trazi, jer stalno izbacuju neke apu (integrisane graficke kartice u procesoru) procesore koji su za smece. Tu se nalaze cak i quad core procesori sa 4mb cache, koji ne mogu da pariraju sa bilo kojim intel i3 sa dual core i plus 2 threads, u tom slucaju to se racuna kao quad core. Ali cemu sve to kad treba da izdvojis 600€ da bi uzeo i3 sa 3mb cash sa nekom solidnom grafikom koja sadrzi 512mb svoje memorije. Samo da bi mogao da igras neke malo zahtevnije igre. A ako imas 1650€ ti onda kupi Allienware i sluzi ce ti bar 3-4 godine. Sad malo idemo na desktop racunare! :-) Tu je situacija mnogo bolja u smislu da izdvojis 400€ i kupis babaroga masinu. I tu moras da se pazis jer ovi nasi it strucnjaci sto prodaju, ce ti uvek uvaliti nesto sa lagera ili ce da sklope konfiguracij koja u snu nece da radi kako treba. U delu procesora, AMD i Intel se kolju, ali sam ja vise za AMD ( perfomanse, cena, kvalitet, jednostavno je za sad best buy). Intel (cene visoke, perfomanse su odlicne ali ne postoji overlock. To sto kupis to si i dobio). Sad nemam 1000$ da kupim ivy bridge, ali za upola manju cenu mozes da sklopis AMD gaming pc. Amd je malo napravio zbrku sa novim procesorima. Bulldozer FX nije ispao kako je trebalo. Oni ce svoju snagu da pokazu tek kad budu optimizovali njihovo iskoriscenje. Do daljneg je Phenom mama za sve pa cak i za Intel. Prednost, niske cene, overlocking do besvesti bez bojazni da cete upropastiti procesor. Phenom II X4 960 BE kad se klokne otklucavaju se jos 2 jezgra i onda ih ima 6. U tom skoku perfomansi sustize cak i najbolje Intel i7, ali samo 5% do 10% snage manje. Maticne ploce su trenutno veoma niskih cena sto je super, a jedne od najboljih su MSI, ASUS I GIGABYTE. Cak mozete sad da nadjete za 90€ ultra gaming maticnu. Kod grafika ubedljivo AMD ima veliku prednost, mnogo su napredniji od NVIDIA. Kucista, napajanja, i kuleri za to je zasluzan CoolerMaster. I to je to. Ako neko ima neka pitanja u vezi kupovine PC ili laptopa slobodno saljite e-mail na grujicicmilos94@gmail.com

nn

pre 11 godina

Dobro je da ti imas i7. Nemogu svi da imaju best pc. Po ovom tvom komentaru ti si verovatno neki zaludjenik koji zivi sa tatom i mamom od njihove plate, i bez zivota si. Uzmi malo treniraj nesto. Ja sam 11 godina u sportu i ne zalim sto nemam odlican pc, jer bi me u protivnom upropastio i ne bih bio zainteresovan nizasta. Docice ce vreme kad kasnije uspes u sportu i imas gomilu novca pa te bas briga, i znas da si uspeo u zivotu, a nisi protracio zivot na igrice i gledanje u ekran.

exATI fangirl

pre 11 godina

Najveca greska AMD-a je sto je kupio ATI. Jer ko zna koliko bi ATI danas bio uspesniji da ga AMD nije uveo u svoju tragicnu pricu.

Petar

pre 11 godina

Nisam neki veliki poznavalac procesora, ali sam koristio lap topeve koji su imali i intel i AMD procesore. Do skora sam na poslu koristio HP lap top sa intelovim procesorom, lap top je star 4 godine (procesor verovatno i stariji), ali sam zbog firminih restrikcija u korišćenju, ove godine kupio za sebe lap top sa AMD procesorom kao jeftinije i povoljnije rešenje od sličnog sa intel procesorom. Takođe HP, jer sam navikao. Na moju veliku žalost, iako par generacija ispred, lap top sa novim AMD procesorom nije radio ni blizu tako tečno kao stari sa intelom . Moje ponašanje u radu je isto i sa jednim i sa drugim, ista firma sastavljala, tako da bi novi realno trebalo mnogo bolje da se ponaša sa AMDovim procesorom, ali nije. Sporije je otvarao gotovo sve aplikacije, mnogo češće sam morao da ga restartujem, povremeno bi treperio ekran (našao sam kasnije na forumima da se to često događa na računarima sa tim AMD procesorima) i sl.. Na poslu su mi pre mesec dana konačno dali novi lap top sa i3 procesorom, i samo mogu da kažem da je to nešto potpuno drugačije :). Moja preporuka, ma šta da kažu tehničke karakteristike i ljubitelji AMDa, ako hoćete normalan rad, uzmite intel, makar i sa slabijim nazivnim karakteristikama. Bićete mnogo sretniji.

Intel-nVidia

pre 11 godina

(neko, 10. avgust 2012 15:33)
Svako ko je iole ozbiljan ce pre da kupi intel i nvidiju. Ja sam vrlo dobreo svestan da mogu mozda da ustetim kupovinom AMD-ovih proizvoda, ali mi takodje nikada u zivotu nece pasti na pamet da ih kupim.

neko

pre 11 godina

ljudi, ja radim u Intelu i mogu vam reci da se ovde gube poslovi rukobodioca kad god AMD izbaci nesto novo. Jednostavno, nude priblizne performanse za prilicno manje novca od nas i NVIDIAe. Pozdrav iz Santa Clare

Mr.Youth

pre 11 godina

Ako ce temperatura buti bez varijacija bice dobri procesori,imam na notebook-u AMD procesor (malo stariji doduse) koji mi je istopio 3 kulera pa sam morao da kupim metalni.. xD

antifilozof

pre 11 godina

Ovo smo vec videli kao koncept davne 1999... to je bio i poslednji pokusaj Cyrix procesora da ostane u trci sa AMD-om i Intelom. Nadajmo se boljoj sudbini AMD-a.

u zdravlje

pre 11 godina

@ Grujicic Milos - Miso, cini mi se da nisi skoro pratio cene laptopova. Najjeftiniji I7 sa hardverskom grafikom (2gb rama) solidnim hardom od 750 giga i 3-4 giga rama kosta u Beogradu oko 440 evra u maloprodaji. Doduse nije hp, ali verujem da mu to sto je asus ne umanjuje performanse ili vek trajanja znacajno. Pozdrav, i hvala na zanimljivom poredjenju.

ms

pre 11 godina

@Udem u lavaboi da perem ruke
Odakle ti to da na Intelovim procesorima nema overclock? Svaki njihov procesor sa K slovom na kraju oznake mozes da klokujes dok ti oci ne ispadnu. Ja imam i7 2600k, cudo je koliko mozes da ga klokujes sa vazdusnim hladjenjem. Dok se na primer AMD na vecim klokovima greje kao furuna.

nisu bas toliko skupi

pre 11 godina

@ Grujicic Milos - Miso, cini mi se da nisi skoro pratio cene laptopova. Najjeftiniji I7 sa hardverskom grafikom (2gb rama) solidnim hardom od 750 giga i 3-4 giga rama kosta u Beogradu oko 440 evra u maloprodaji. Doduse nije hp, ali verujem da mu to sto je asus ne umanjuje performanse ili vek trajanja znacajno. Pozdrav, i hvala na zanimljivom poredjenju.

ms

pre 11 godina

@Rodni
Slazem se ja sa tobom u vezi klinaca, ali je ruzno reci da svako ko ima jak racunar ne radi nista nego zeva u FB i igra igrice po ceo dan. Iskren da budem, da racunar ne koristim za posao, nikada ne bih dao veliki novac za komponente. Za FB i igrice moze da posluzi i znatno jeftiniji racunar. Ali ako ti je racunar potreban za posao, onda uzimas najbolje sto ti budzet dozvoljava.

ms

pre 11 godina

@nn
Toliko si uspesan u sportu da si dosao ovde da lecis frustracije. Tvoje misljenje je da je neko ko ima jak racunar covek bez zivota, igra igrice po ceo dan i zivi od tate i mame?
Zamisli, cudna li cuda, i7 moze da se koristi i za posao, da donosi zaradu i da ti pomogne da svoje projekte odradis brze.

Rodni

pre 11 godina

@ms. slazem se sa tobom da moze i da se koristi za posao. Onome kome posao zahteva to, jednostavno mu treba i to je u redu. Ali ovi danasnji klinci po ceo boziji dan provode za racunarom. Zar nisam u pravu? Lepse je kad imas neki hobi, izadjes sa devojkom, setas, ides u bioskop, pozoriste......A kad sedis za racunarom, 4 sata prodju da i ne primetis, vremenom pocinjes slabije da vidis, kicma ti se krivi, misici pocinju da atrofiraju.....I, sta si uradio?!? Veliko nista.

malecka potrosnjica

pre 11 godina

@ m r -- imjaju to obe klase procesora ali su te graficke bar pet do šest puta slabija od najalabije amdove ....pa ti vidi ...

Moca

pre 11 godina

Sta si hteo da kazes recenicom "Coolermaster je zasluzan za napajanja i kucista"? Pretpostavljam da si zeleo da istaknes taj brend kao kvalitetan na tom polju, ali kao neko sa prilicno iskustva kad je hardver u pitanju, toplo ti savetujem da ne padas na propagandu domacih uvoznika/prodavaca. Coolermaster je u najboljem slucaju solidna marka, ali da pratis to kako treba, znao bi sta je vrh ponude. Od napajanja: Seasonic, PC Power & Cooling, Silverstone, Enermax. Od kucista: Antec, Lian Li, neke serije Thermaltake-a i Silverstone-a. Naravno, u odnosu na Coolermaster sve nabrojano kosta osetno vise, ali kao sto rekoh, to je vrh ponude. Izguglaj malo i videces o cemu pricam.

Delboy

pre 11 godina

ja na poslu imam intel core 2 duo sa solidno
ati radeon hd grafikom, a kuci sam kupio laptop sa amd fusion e450 i ati radeon hd 6320m integrisanoj up procesoru sa turbo opcijom, i mogu slobodno da kazem dat je to jako dobra kombinacija i da je to bolja graficka od one sto koristim na poslu, a da ne pricam o onim intel hd grafickim karticama...

nn

pre 11 godina

jel mozes da mi nadjes lap kao sto ga ti zamisljas pa da mi posaljes na email, stranicu. Jer ja kad sam hteo da kupim laptop pre mesec dana pogledao sam sve sajtove na netu, obisao sve radnje i nisam nasao ispod 50.000 dinara lap sa i5.