HelloFax "ubija" faksiranje?

HelloFax je korak bliže da ukloni faks mašinu iz upotrebe, pošto je ovaj servis nedavno integrisan u GoogleDrive.

Pošaljite komentar
 1. faks i treba da nestane, nije mi jasno da to jos neko danas koristi.
  (Dragan, 30. april 2012 17:33)

  Требало би, али из неког разлога не нестаје. Ево у САД, лекарске приватне ординације, такорећи све имају факс. Када ми осигуравајуће друштво тражи картоне да би проверило шта је платило, тражи ФАКС. Сви траже ФАКС. Па ти сад избаци факс. Проблем је вероватно у софтвару и сигурности података. Често софтвер брљави када прима факс, пуцају дискови, ко ће да се коцка са свим тим стварима, а папир је вечит, осим ако не изгори, али ни дискови нису отпорни на ватру. Наплата од Медикера (државно здравствено осигурање у САД) иде преко дајл ап модема и софтвера. Код других осигурања иде преко папира или интернета. Мислим да нико у САД, или такорећи нико, нема посао без иједног папира. Бар има факс са папирима.
  (Зоран, 2. maj 2012 14:52)

  # Link komentara

 2. Voleo bih da mi neki od dole potpisanih mudraca navede konkretnije primer kada je slanje faksom brže od slanja e-mailom.
  To što neko ne ume da prilagodi skenirani dokument za slanje, pa šalje TIFF od 100 MB je drugi problem.
  (kowalsky, 2. maj 2012 13:53)

  # Link komentara

 3. Faks masine jos nisu za bacanje!Iako mejlovi imaju puno prednosti,na kraju se sve svodi na isto,a to je da posaljes dokument i da ga odstampas.Faks tu funkciju obavlja besprekorno,a vecini je to sasvim dovoljno,pogotovo za starije generacije.
  Mejlovi su brzi i jeftiniji,moguce je poslati bilo koju vrstu fajla,slike u boji....ali to ne znaci nista osobi koja zna da koristi starinske metode,a takvih ima veoma puno inace bi faks masine prestale da se proizvode
   (obavesten, 2. maj 2012 11:39)

  # Link komentara

 4. Samo se vi mangupišite stručnjaci. Hoće li biti fax ili mail određuje onaj koji prima i kako je njemu lakše. Niko posao neće izgubiti zbog toga i nije ni uveden fax da bi se neko pravio mangup i napredan već zbog potrebe.
  Tako su neki pametovali i onoj za dig. agendu pa sad imamo DVB-T2 standard. Sami sebe saplićemo koliko smo prepametni nekad.
  Nije ekonomija propala zbog signala za fax.
  Odštampani dokument se skenira za slanje i ovako i onako. Ako ide sa računara i onda nema razlike. Print pa biraj ili generiši mail pa šalji. Odjednom nam cela zemlja pristupa kroz wifi pa smo smoreni?
  Malo foliranja kako smo napredni?
  (Sima, 2. maj 2012 10:31)

  # Link komentara

 5. Volim ove pametne, različiti poslovi zahtevaju različite usluge u poslovanju koje su neophodne da bi se stvari završile, nije isto slati kataloge preko maila i potpisana dokumenta, swiftove, razne neke druge stvari koje su neophodne da se tako obave, meni lično nikad ne treba ali znam da čak i naprednijim poznavaocima poslovne e komunikacije fax treba nekoliko puta nedeljno.
   (Zoran, 2. maj 2012 00:05)

  # Link komentara

 6. Moja firma radi sa nekoliko državnih kuća. Najjače je kad zovu i traže signal za faks. Mi svi popadamo ispod stola jer kolega obavezno počne da pišti na slušalicu. Ne može čovek da im objasni po 10 minuta da se faks ne koristi već 15 godina. Document management i digitalni potpisi.
  (fax man, 1. maj 2012 19:45)

  # Link komentara

 7. Svi koji hvale prednosti e-maila u odnosu na fax, zaboravljaju da osim svih nespornih prednosti, slanje dokumenata e-mailom ima jednu manu u odnosu na fax: značajno je sporiji.

  U većim firmama postoji procedura odobravanja dokumenata, koja ide uglavnom preko potpisa ovlašćenih lica. To znači da imate papir koji je "okićen" sa barem 5-6 potpisa. Takav dokument je, naravno, moguće skenirati i "emajlirati", međutim ako imate mnogo takvih dokumenata ili vam je vreme ograničeno zbog dugih poslova, slanje faxom je neuporedivo brže, tim pre što fax može da odštampa na poleđini potvrdu slanja, što može biti značajna prednost kod papirnih kancelarija koje kod nas preovlađuju.

  Kad u velikim firmama zaživi bespapirna kancelarija što zahteva ulaganje u ozbiljan softver i hardver a posebno u obuku KADROVA, onda možemo pričati o ukidanju faxova. Verujem da će to doći brže nego što neki misle, kad u velikim firmama dođe gazda, biće mu interes da smanji radnu snagu i poveća brzinu realizacije. U NIS-u se to već vidi iako nije još do kraja zaživelo.
  (MM, 1. maj 2012 13:25)

  # Link komentara

 8. Email je zakon.
   (XYZ, 30. april 2012 23:18)

  # Link komentara

 9. Srbija nije u spisku podržanih država, tako da se ova mogućnost kod nas ne može koristiti.
  (Aca, 30. april 2012 19:49)

  # Link komentara

 10. Faks masina - najgluplja i najkomplikovanija stvar ikada izmisljena.
  (Igor, 30. april 2012 18:13)

  # Link komentara

 11. Ja najvise volim kad mi se jave drzavne institucije i kazu "Molim vas signal za faks"... pa im lepo kazem da je to zastarela stvar i da kupe skener i nauce da koriste mail, pa i po cenu da ne ucestvujem u nekom poslu. Neki cak i to naglase kad ih odbijem za fax, iako je to diskriminacija... Mozda, jadan nemam para u firmi da kupim fax. :-)
  Oni jos uvek smatraju "potvrdom" neke informacije ako im je odstampan izvestaj da su poslali fax, kao da informacija da je mail urucen nije isto to, samo manje pogubno za svet u kome zivimo.
  (PPeca@SER, 30. april 2012 17:41)

  # Link komentara

 12. faks i treba da nestane, nije mi jasno da to jos neko danas koristi.
  (Dragan, 30. april 2012 17:33)

  # Link komentara

 13. U Srbiji treba uvesti ekološku taksu na upotrebu faksa. Ljudi naučite da koristite email!
   (Strahinja, 30. april 2012 13:49)

  # Link komentara