Petak, 09.12.2011.

15:58

Motorola može tražiti zabranu iPhonea

Izvor: B92

Motorola može tražiti zabranu iPhonea IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

33 Komentari

Sortiraj po:

Gric

pre 12 godina

Tako da...
(Kosta, 10. decembar 2011 14:03)

I onda lepo normalan čovek, koji se ne prepaljuje na bezobrazno skupu tehniku sa nepotrebnim performansama, uzme recimo Sony E. Xperiu Pro za 160e kod Telenora i pozdrav.

crazy processor

pre 12 godina

A Karleusa ih nije tuzila:p

E jesu ovi Nemci cudo, sad svi moraju da kupe novi iphone 4s:)), tako se tera narod na potrosnju i vrte se pare, znaci zdrava ekonomija:)))

Mislim da nema potrebe da velicate ili ponizavate bilo kojeg proizvodjaca, svi mi imamo slobodu izbora pri kupovini pa kome se sta svidja neka kupi, ukusi su razliciti, tako da ne vredjate proizvodjace vec korisnike:p

Sto se tice tuzbe nema od toga nista, Motorola i Apple su americke kompanije i sigurno im ne treba u trenutnoj recesiji medjusobno unistavanje, napravice dil oko trzista i to je to;)

Ljutko

pre 12 godina

Svaki put kada neko ocrni Apple, Android fanovima srce zaigra: kako bi svet bio lep kad bi svi koji nemaju Android pocrkali a mi prosvećeni ostali jedini na svetu!

unesreceni srecko

pre 12 godina

@ megatronman Brate, imam i ja Defy, i u pocetku je i mene nervirala tastatura, ali sam probao nekoliko njih i najvise mi odgovara Multik.

Bob

pre 12 godina

@Nenad
Sve nabrojano je bilo samo tuzan eksperiment, i svi su propali i nestali.
jedini koji je bio slican aktualnim mobilnim i bio pre Appla je bio LG Prada a ni taj nije bio ni priblizno u rangu appla i iOS ali bio je PRVI u formi koja je kao od appla

A sto se tice komentara nije mi jasno sta to android fani rade na vesti u applu...jel to mozda prikrivena tuga i gnev jer ne mogu da kupe appla?

MilosS

pre 12 godina

Niste u pravu, iphone 4 16gb i dalje kosta preko 500 evra, dok HTC sensation kosta ispod 400 evra, kao i samsung galaxy s2 koji kosta oko 400 evra. Tako da je iphone skuplji, ne mnogo ali je skuplji.

iRobot

pre 12 godina

Za sve korisnike je dobro da postoji više sistema i više filozofija kada su mobilne platforme u pitanju, ali Apple je sam sebi zakuvao ovu igru koju ne može da dobije, a koja svim stranama zagorčva život. Mi kao krajnji korisnici smo na gubitku time što patenti guše inovacije.

Kosta

pre 12 godina

"Ali evo zasto ga ne volim. Za jedan iPhone ja treba da prodam bubreg, stvarno bih voleo da posedujem jedan, ali ja tih para nemam, niti cu ih imati. Google-Android je kopija iOS-a, i dobra i losa. Nikada Andro nece imati ono sto ima iOS, ali ce uvek biti pristupacniji, tako da cu se pre odluciti za neki HTC-ov telefon koji pokrece Andro. "

To moze pomisliti samo neko ko se nije bavio istrazivanjem pre komentarisanja.

Cene Simfree (Otkljucanih) iPhone uredjaja u Srbiji:

iPhone 4S 16gb: 570 - 650e - Neotpakovan
iPhone 4 16gb: 390 - 500e - Neotpakovan
iPhone 4 16gb: 320 -390e - Polovan

Cene Simfree (Otkljucanih) Android uredjaja:

HTC Titan 630 - 710e
HTC Sensation 580 - 630e
Samsung Galaxy S II - 660e

Tako da...

Nenad

pre 12 godina

@Stefan
"Svako ko je u IT svetu duze od 5 godina zna da kad je Apple izbacio iPhone svi su stali u cudu s' pitanjem: E, a kako to da telefon radi samo na ekran?"

Hajde se prvo malo informiši pre nego što tvrdiš takve stvari. IBM Simon je bio prvi "Smartphone" sa "Touchscreen"-om.

"It had no physical buttons, instead customers used a touchscreen to select telephone numbers with a finger or create faxes and memos with an optional stylus"

http://en.wikipedia.org/wiki/Smartphone

Zatim slede Nokia, HP, Erricson i tako redom pa tek onda tamo negde 2007 Apple i njihov iPhone

Stefan, ali razumni!

pre 12 godina

Imenjace moj STEFANE - Ako ti hoces android telefon koji je u klasi sa iphonom, neces imati ni za njega kes, jer i on kosta 500+ eura.. a ako hoces wildfire naravno da njega imas i za 100e( i ono sto mng mesaju ti telefoni sem androida nemaju nista zajednicko, pa cak i android. ima neke razlike zavisno od verzije, ali kvalitet izrade, performanse i jos sto sta se ne mogu porediti).. Kao sto neko rece palm je imao jos ohoho i touchscreen i mng druge opcije koje su za vas koji ste nosili nokiu 3410 ceo zivot tad postale revolucionarne.. Daleko od toga da apple nije kompanija koja ima svaki put neke novitete, ali mislim da se tome pridaje velika paznja.. Npr. svako ko ima 4S u Srbiji ima da vam govori o Siri kao o necemu vanzemaljskom, cak dok nisam video o cemu se radi ja sam mislio da ona moze pomocu vaseg glasa potpuno preuzeti kontrolu nad telefonom, ali da li je bas tako.. pa NIJE! Prema tome dok ne nauce da dele neka resenja kao sto su mng podelili svoja resenja sa njim, ali bez tuzakanja, treba ih gaziti, jer unazadjuju tehnologiju i razvoj..

Sasa

pre 12 godina

Motorola je zakon a ovaj komentar pisem na njihovom Defy uredjaju. Istina je da Android pomalo zavlaci, tastatura je premala prema iPhone-u ali ipak je Motorola postavila neke standarde bezicne telefonije. Ne kaze se uzalud..."Javi se Motorolom"
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Megatronman, 10. decembar 2011 06:25)

Pa covece makar na androidu imas opciju da instaliras drugu tastaturu. A na marketu ih ima koliko hoces, raznih oblika i opcija.

Megatronman

pre 12 godina

Motorola je zakon a ovaj komentar pisem na njihovom Defy uredjaju. Istina je da Android pomalo zavlaci, tastatura je premala prema iPhone-u ali ipak je Motorola postavila neke standarde bezicne telefonije. Ne kaze se uzalud..."Javi se Motorolom"

Stefan

pre 12 godina

Ne lipsi magare. Vuku se po tim sudovima i ne rade nista pametno, evo iskreno: NE VOLIM APPLE! Ali ne zato sto su losi, kakvi, iOS je majka. Svako ko je u IT svetu duze od 5 godina zna da kad je Apple izbacio iPhone svi su stali u cudu s' pitanjem: E, a kako to da telefon radi samo na ekran?

Ali evo zasto ga ne volim. Za jedan iPhone ja treba da prodam bubreg, stvarno bih voleo da posedujem jedan, ali ja tih para nemam, niti cu ih imati. Google-Android je kopija iOS-a, i dobra i losa. Nikada Andro nece imati ono sto ima iOS, ali ce uvek biti pristupacniji, tako da cu se pre odluciti za neki HTC-ov telefon koji pokrece Andro.

Ja mislim da je ovakav stav vecine ljudi iz Srbije, nema se para sto jest jest. Ali Boze moj, bice jednog dana. Kad ne bude bilo Tadica i drugara.

realko

pre 12 godina

opaaa jabucari.. :-) sta ovo bi? nedodirljivi apple krade tehnologiju... ma neee, verovatno su oni to odavno izmisli samo su cutali :-) Motorolooo rasturi ih :-)

Kokurencija je zdrava!

pre 12 godina

Koliko god ne podnosio Apple, mislim da treba da se svi ucute, prestaju tuzakati i prave nove stvari pa ko ume bolje.. Android ko pomahnitao jede sve pred sobom i trenutno kao sto je i sam Schmidth rekao - Android je ispred svih i to je tacno. Apple lagano gubi trku, i to dobro zna, racuna na svoj verni fan base ali potrebno je daleko vise od toga... samo neka ostanu svi i rade kako bi se sve granice gurale napred. Smrt patentima sloboda informaciji!

Milan

pre 12 godina

@Wot VIZUELNO ISPRED WP7??? Sve platforme su 2 generacije iza WP7, REALNO. Bada (koju imam) je kopija iOS-a i sve je isto a Android interfejs ne znas koji je smesniji, onaj od Samsunga ili onaj od HTC-a.
Prici, ali samo PRICI(na jednu generaciju iza), Windowsu moze Sony Ericsson sa svojim interfejsom. Totalno objektivno,sve ostalo su lazi i lupetanja.

Nebojsha

pre 12 godina

Eto... Gotivim Apple, lepa velika kompanija, sa dobrim (iako malo skupim) proizvodima. Cim je izasla Jobsova biografija, procitao sam je. Ali, bez obzira na moje postovanje prema Apple-u, koristim Android. Jer, preferiram otvoreno resenje u odnosu na zatvoreno, bez obzira koliko to zatvoreno resenje bilo lepo.
Apple se u nekim slucajevima ponasa nerazumno. Kao ovo tuzakanje za zabranu. To zaustavlja napredak, a Apple ga koristi maksimalno. Mada zaboravili su ko je pionir u mobilnoj tehnologiji, koji ima dovoljno patenata da pokopa sve proizvodjace mobilnih telefona. Motorola.
Misljenja sam da ne treba zabranjivati nijedan proizvod. Treba lepo ukinuti patentni sistem, usled koga je moguce praviti ovakve idiotske zabrane.

Dexter

pre 12 godina

Protivnik sam ovakvih tuzbi, ali posto je Apple u pitanju mogu reci da mi je drago. Dosta su onh cimali koga su stigli, sada je dosao red na njih. Treba da pokrenu tuzbu i za cetvorku. Mada, i kada bi Apple dobio zabranu da koristi tu tehnologiju njegove korisnike to ne bi pogodilo posto je njima bitno da imaju iphone, nema veze sto bi na net mogli da se kace samo preko wi-fi, njima to nije bitno.

Bojan

pre 12 godina

Sve android ikonice pored komentara...

Niste svesni koliko bi industrija izgubila ovakvom zabranom. Ne zelim da ni jedan telefon bude zabranjen, bio iz Apple-a, Samsunga, HTC-a.

Dobro se secam kakvo je stanje bilo pre 2007-e i kakvi su bili telefoni.

wot

pre 12 godina

koristio sam skoro sve mobilne platforme (osim Badu). Ali moram da kazem da su Apple proizvodi (softverski i vizuelno) za klasu bolji od Androida, dve od WM7, o Symbianu necu ni da pricam. Sto se tice konkretnog problema Apple je prvi zapoceo sa tuzakanjem i samo mu se vraca.

Stefan

pre 12 godina

A znaju da je Motorolu kupio GOOGLE, ima da pljuste tuzbe.. Mada ko zna zasto je to dobro, a zasto nije.. Ali da treba smiriti malo Apple-ovce trebe, treebaa...

iv@n

pre 12 godina

Ne volim apple ali to je stvar izbora. Prave glupost i oni i samsung i motorola sa ovakvim stvarima umesto da se usredsrede na unapredjenje proizvoda. To ko da plazma keks patebtira brasno i zabrani svim drugim proizvodjacima da ga koriste.

Stefan

pre 12 godina

A znaju da je Motorolu kupio GOOGLE, ima da pljuste tuzbe.. Mada ko zna zasto je to dobro, a zasto nije.. Ali da treba smiriti malo Apple-ovce trebe, treebaa...

Dexter

pre 12 godina

Protivnik sam ovakvih tuzbi, ali posto je Apple u pitanju mogu reci da mi je drago. Dosta su onh cimali koga su stigli, sada je dosao red na njih. Treba da pokrenu tuzbu i za cetvorku. Mada, i kada bi Apple dobio zabranu da koristi tu tehnologiju njegove korisnike to ne bi pogodilo posto je njima bitno da imaju iphone, nema veze sto bi na net mogli da se kace samo preko wi-fi, njima to nije bitno.

iv@n

pre 12 godina

Ne volim apple ali to je stvar izbora. Prave glupost i oni i samsung i motorola sa ovakvim stvarima umesto da se usredsrede na unapredjenje proizvoda. To ko da plazma keks patebtira brasno i zabrani svim drugim proizvodjacima da ga koriste.

wot

pre 12 godina

koristio sam skoro sve mobilne platforme (osim Badu). Ali moram da kazem da su Apple proizvodi (softverski i vizuelno) za klasu bolji od Androida, dve od WM7, o Symbianu necu ni da pricam. Sto se tice konkretnog problema Apple je prvi zapoceo sa tuzakanjem i samo mu se vraca.

Bojan

pre 12 godina

Sve android ikonice pored komentara...

Niste svesni koliko bi industrija izgubila ovakvom zabranom. Ne zelim da ni jedan telefon bude zabranjen, bio iz Apple-a, Samsunga, HTC-a.

Dobro se secam kakvo je stanje bilo pre 2007-e i kakvi su bili telefoni.

realko

pre 12 godina

opaaa jabucari.. :-) sta ovo bi? nedodirljivi apple krade tehnologiju... ma neee, verovatno su oni to odavno izmisli samo su cutali :-) Motorolooo rasturi ih :-)

Nebojsha

pre 12 godina

Eto... Gotivim Apple, lepa velika kompanija, sa dobrim (iako malo skupim) proizvodima. Cim je izasla Jobsova biografija, procitao sam je. Ali, bez obzira na moje postovanje prema Apple-u, koristim Android. Jer, preferiram otvoreno resenje u odnosu na zatvoreno, bez obzira koliko to zatvoreno resenje bilo lepo.
Apple se u nekim slucajevima ponasa nerazumno. Kao ovo tuzakanje za zabranu. To zaustavlja napredak, a Apple ga koristi maksimalno. Mada zaboravili su ko je pionir u mobilnoj tehnologiji, koji ima dovoljno patenata da pokopa sve proizvodjace mobilnih telefona. Motorola.
Misljenja sam da ne treba zabranjivati nijedan proizvod. Treba lepo ukinuti patentni sistem, usled koga je moguce praviti ovakve idiotske zabrane.

Kokurencija je zdrava!

pre 12 godina

Koliko god ne podnosio Apple, mislim da treba da se svi ucute, prestaju tuzakati i prave nove stvari pa ko ume bolje.. Android ko pomahnitao jede sve pred sobom i trenutno kao sto je i sam Schmidth rekao - Android je ispred svih i to je tacno. Apple lagano gubi trku, i to dobro zna, racuna na svoj verni fan base ali potrebno je daleko vise od toga... samo neka ostanu svi i rade kako bi se sve granice gurale napred. Smrt patentima sloboda informaciji!

Stefan, ali razumni!

pre 12 godina

Imenjace moj STEFANE - Ako ti hoces android telefon koji je u klasi sa iphonom, neces imati ni za njega kes, jer i on kosta 500+ eura.. a ako hoces wildfire naravno da njega imas i za 100e( i ono sto mng mesaju ti telefoni sem androida nemaju nista zajednicko, pa cak i android. ima neke razlike zavisno od verzije, ali kvalitet izrade, performanse i jos sto sta se ne mogu porediti).. Kao sto neko rece palm je imao jos ohoho i touchscreen i mng druge opcije koje su za vas koji ste nosili nokiu 3410 ceo zivot tad postale revolucionarne.. Daleko od toga da apple nije kompanija koja ima svaki put neke novitete, ali mislim da se tome pridaje velika paznja.. Npr. svako ko ima 4S u Srbiji ima da vam govori o Siri kao o necemu vanzemaljskom, cak dok nisam video o cemu se radi ja sam mislio da ona moze pomocu vaseg glasa potpuno preuzeti kontrolu nad telefonom, ali da li je bas tako.. pa NIJE! Prema tome dok ne nauce da dele neka resenja kao sto su mng podelili svoja resenja sa njim, ali bez tuzakanja, treba ih gaziti, jer unazadjuju tehnologiju i razvoj..

Megatronman

pre 12 godina

Motorola je zakon a ovaj komentar pisem na njihovom Defy uredjaju. Istina je da Android pomalo zavlaci, tastatura je premala prema iPhone-u ali ipak je Motorola postavila neke standarde bezicne telefonije. Ne kaze se uzalud..."Javi se Motorolom"

Nenad

pre 12 godina

@Stefan
"Svako ko je u IT svetu duze od 5 godina zna da kad je Apple izbacio iPhone svi su stali u cudu s' pitanjem: E, a kako to da telefon radi samo na ekran?"

Hajde se prvo malo informiši pre nego što tvrdiš takve stvari. IBM Simon je bio prvi "Smartphone" sa "Touchscreen"-om.

"It had no physical buttons, instead customers used a touchscreen to select telephone numbers with a finger or create faxes and memos with an optional stylus"

http://en.wikipedia.org/wiki/Smartphone

Zatim slede Nokia, HP, Erricson i tako redom pa tek onda tamo negde 2007 Apple i njihov iPhone

Kosta

pre 12 godina

"Ali evo zasto ga ne volim. Za jedan iPhone ja treba da prodam bubreg, stvarno bih voleo da posedujem jedan, ali ja tih para nemam, niti cu ih imati. Google-Android je kopija iOS-a, i dobra i losa. Nikada Andro nece imati ono sto ima iOS, ali ce uvek biti pristupacniji, tako da cu se pre odluciti za neki HTC-ov telefon koji pokrece Andro. "

To moze pomisliti samo neko ko se nije bavio istrazivanjem pre komentarisanja.

Cene Simfree (Otkljucanih) iPhone uredjaja u Srbiji:

iPhone 4S 16gb: 570 - 650e - Neotpakovan
iPhone 4 16gb: 390 - 500e - Neotpakovan
iPhone 4 16gb: 320 -390e - Polovan

Cene Simfree (Otkljucanih) Android uredjaja:

HTC Titan 630 - 710e
HTC Sensation 580 - 630e
Samsung Galaxy S II - 660e

Tako da...

Sasa

pre 12 godina

Motorola je zakon a ovaj komentar pisem na njihovom Defy uredjaju. Istina je da Android pomalo zavlaci, tastatura je premala prema iPhone-u ali ipak je Motorola postavila neke standarde bezicne telefonije. Ne kaze se uzalud..."Javi se Motorolom"
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Megatronman, 10. decembar 2011 06:25)

Pa covece makar na androidu imas opciju da instaliras drugu tastaturu. A na marketu ih ima koliko hoces, raznih oblika i opcija.

iRobot

pre 12 godina

Za sve korisnike je dobro da postoji više sistema i više filozofija kada su mobilne platforme u pitanju, ali Apple je sam sebi zakuvao ovu igru koju ne može da dobije, a koja svim stranama zagorčva život. Mi kao krajnji korisnici smo na gubitku time što patenti guše inovacije.

Stefan

pre 12 godina

Ne lipsi magare. Vuku se po tim sudovima i ne rade nista pametno, evo iskreno: NE VOLIM APPLE! Ali ne zato sto su losi, kakvi, iOS je majka. Svako ko je u IT svetu duze od 5 godina zna da kad je Apple izbacio iPhone svi su stali u cudu s' pitanjem: E, a kako to da telefon radi samo na ekran?

Ali evo zasto ga ne volim. Za jedan iPhone ja treba da prodam bubreg, stvarno bih voleo da posedujem jedan, ali ja tih para nemam, niti cu ih imati. Google-Android je kopija iOS-a, i dobra i losa. Nikada Andro nece imati ono sto ima iOS, ali ce uvek biti pristupacniji, tako da cu se pre odluciti za neki HTC-ov telefon koji pokrece Andro.

Ja mislim da je ovakav stav vecine ljudi iz Srbije, nema se para sto jest jest. Ali Boze moj, bice jednog dana. Kad ne bude bilo Tadica i drugara.

Milan

pre 12 godina

@Wot VIZUELNO ISPRED WP7??? Sve platforme su 2 generacije iza WP7, REALNO. Bada (koju imam) je kopija iOS-a i sve je isto a Android interfejs ne znas koji je smesniji, onaj od Samsunga ili onaj od HTC-a.
Prici, ali samo PRICI(na jednu generaciju iza), Windowsu moze Sony Ericsson sa svojim interfejsom. Totalno objektivno,sve ostalo su lazi i lupetanja.

MilosS

pre 12 godina

Niste u pravu, iphone 4 16gb i dalje kosta preko 500 evra, dok HTC sensation kosta ispod 400 evra, kao i samsung galaxy s2 koji kosta oko 400 evra. Tako da je iphone skuplji, ne mnogo ali je skuplji.

unesreceni srecko

pre 12 godina

@ megatronman Brate, imam i ja Defy, i u pocetku je i mene nervirala tastatura, ali sam probao nekoliko njih i najvise mi odgovara Multik.

Bob

pre 12 godina

@Nenad
Sve nabrojano je bilo samo tuzan eksperiment, i svi su propali i nestali.
jedini koji je bio slican aktualnim mobilnim i bio pre Appla je bio LG Prada a ni taj nije bio ni priblizno u rangu appla i iOS ali bio je PRVI u formi koja je kao od appla

A sto se tice komentara nije mi jasno sta to android fani rade na vesti u applu...jel to mozda prikrivena tuga i gnev jer ne mogu da kupe appla?

Ljutko

pre 12 godina

Svaki put kada neko ocrni Apple, Android fanovima srce zaigra: kako bi svet bio lep kad bi svi koji nemaju Android pocrkali a mi prosvećeni ostali jedini na svetu!

crazy processor

pre 12 godina

A Karleusa ih nije tuzila:p

E jesu ovi Nemci cudo, sad svi moraju da kupe novi iphone 4s:)), tako se tera narod na potrosnju i vrte se pare, znaci zdrava ekonomija:)))

Mislim da nema potrebe da velicate ili ponizavate bilo kojeg proizvodjaca, svi mi imamo slobodu izbora pri kupovini pa kome se sta svidja neka kupi, ukusi su razliciti, tako da ne vredjate proizvodjace vec korisnike:p

Sto se tice tuzbe nema od toga nista, Motorola i Apple su americke kompanije i sigurno im ne treba u trenutnoj recesiji medjusobno unistavanje, napravice dil oko trzista i to je to;)

Gric

pre 12 godina

Tako da...
(Kosta, 10. decembar 2011 14:03)

I onda lepo normalan čovek, koji se ne prepaljuje na bezobrazno skupu tehniku sa nepotrebnim performansama, uzme recimo Sony E. Xperiu Pro za 160e kod Telenora i pozdrav.

wot

pre 12 godina

koristio sam skoro sve mobilne platforme (osim Badu). Ali moram da kazem da su Apple proizvodi (softverski i vizuelno) za klasu bolji od Androida, dve od WM7, o Symbianu necu ni da pricam. Sto se tice konkretnog problema Apple je prvi zapoceo sa tuzakanjem i samo mu se vraca.

Stefan

pre 12 godina

Ne lipsi magare. Vuku se po tim sudovima i ne rade nista pametno, evo iskreno: NE VOLIM APPLE! Ali ne zato sto su losi, kakvi, iOS je majka. Svako ko je u IT svetu duze od 5 godina zna da kad je Apple izbacio iPhone svi su stali u cudu s' pitanjem: E, a kako to da telefon radi samo na ekran?

Ali evo zasto ga ne volim. Za jedan iPhone ja treba da prodam bubreg, stvarno bih voleo da posedujem jedan, ali ja tih para nemam, niti cu ih imati. Google-Android je kopija iOS-a, i dobra i losa. Nikada Andro nece imati ono sto ima iOS, ali ce uvek biti pristupacniji, tako da cu se pre odluciti za neki HTC-ov telefon koji pokrece Andro.

Ja mislim da je ovakav stav vecine ljudi iz Srbije, nema se para sto jest jest. Ali Boze moj, bice jednog dana. Kad ne bude bilo Tadica i drugara.

Milan

pre 12 godina

@Wot VIZUELNO ISPRED WP7??? Sve platforme su 2 generacije iza WP7, REALNO. Bada (koju imam) je kopija iOS-a i sve je isto a Android interfejs ne znas koji je smesniji, onaj od Samsunga ili onaj od HTC-a.
Prici, ali samo PRICI(na jednu generaciju iza), Windowsu moze Sony Ericsson sa svojim interfejsom. Totalno objektivno,sve ostalo su lazi i lupetanja.

Stefan

pre 12 godina

A znaju da je Motorolu kupio GOOGLE, ima da pljuste tuzbe.. Mada ko zna zasto je to dobro, a zasto nije.. Ali da treba smiriti malo Apple-ovce trebe, treebaa...

Bojan

pre 12 godina

Sve android ikonice pored komentara...

Niste svesni koliko bi industrija izgubila ovakvom zabranom. Ne zelim da ni jedan telefon bude zabranjen, bio iz Apple-a, Samsunga, HTC-a.

Dobro se secam kakvo je stanje bilo pre 2007-e i kakvi su bili telefoni.

Bob

pre 12 godina

@Nenad
Sve nabrojano je bilo samo tuzan eksperiment, i svi su propali i nestali.
jedini koji je bio slican aktualnim mobilnim i bio pre Appla je bio LG Prada a ni taj nije bio ni priblizno u rangu appla i iOS ali bio je PRVI u formi koja je kao od appla

A sto se tice komentara nije mi jasno sta to android fani rade na vesti u applu...jel to mozda prikrivena tuga i gnev jer ne mogu da kupe appla?

iv@n

pre 12 godina

Ne volim apple ali to je stvar izbora. Prave glupost i oni i samsung i motorola sa ovakvim stvarima umesto da se usredsrede na unapredjenje proizvoda. To ko da plazma keks patebtira brasno i zabrani svim drugim proizvodjacima da ga koriste.

Kosta

pre 12 godina

"Ali evo zasto ga ne volim. Za jedan iPhone ja treba da prodam bubreg, stvarno bih voleo da posedujem jedan, ali ja tih para nemam, niti cu ih imati. Google-Android je kopija iOS-a, i dobra i losa. Nikada Andro nece imati ono sto ima iOS, ali ce uvek biti pristupacniji, tako da cu se pre odluciti za neki HTC-ov telefon koji pokrece Andro. "

To moze pomisliti samo neko ko se nije bavio istrazivanjem pre komentarisanja.

Cene Simfree (Otkljucanih) iPhone uredjaja u Srbiji:

iPhone 4S 16gb: 570 - 650e - Neotpakovan
iPhone 4 16gb: 390 - 500e - Neotpakovan
iPhone 4 16gb: 320 -390e - Polovan

Cene Simfree (Otkljucanih) Android uredjaja:

HTC Titan 630 - 710e
HTC Sensation 580 - 630e
Samsung Galaxy S II - 660e

Tako da...

Dexter

pre 12 godina

Protivnik sam ovakvih tuzbi, ali posto je Apple u pitanju mogu reci da mi je drago. Dosta su onh cimali koga su stigli, sada je dosao red na njih. Treba da pokrenu tuzbu i za cetvorku. Mada, i kada bi Apple dobio zabranu da koristi tu tehnologiju njegove korisnike to ne bi pogodilo posto je njima bitno da imaju iphone, nema veze sto bi na net mogli da se kace samo preko wi-fi, njima to nije bitno.

realko

pre 12 godina

opaaa jabucari.. :-) sta ovo bi? nedodirljivi apple krade tehnologiju... ma neee, verovatno su oni to odavno izmisli samo su cutali :-) Motorolooo rasturi ih :-)

Ljutko

pre 12 godina

Svaki put kada neko ocrni Apple, Android fanovima srce zaigra: kako bi svet bio lep kad bi svi koji nemaju Android pocrkali a mi prosvećeni ostali jedini na svetu!

Nenad

pre 12 godina

@Stefan
"Svako ko je u IT svetu duze od 5 godina zna da kad je Apple izbacio iPhone svi su stali u cudu s' pitanjem: E, a kako to da telefon radi samo na ekran?"

Hajde se prvo malo informiši pre nego što tvrdiš takve stvari. IBM Simon je bio prvi "Smartphone" sa "Touchscreen"-om.

"It had no physical buttons, instead customers used a touchscreen to select telephone numbers with a finger or create faxes and memos with an optional stylus"

http://en.wikipedia.org/wiki/Smartphone

Zatim slede Nokia, HP, Erricson i tako redom pa tek onda tamo negde 2007 Apple i njihov iPhone

MilosS

pre 12 godina

Niste u pravu, iphone 4 16gb i dalje kosta preko 500 evra, dok HTC sensation kosta ispod 400 evra, kao i samsung galaxy s2 koji kosta oko 400 evra. Tako da je iphone skuplji, ne mnogo ali je skuplji.

Nebojsha

pre 12 godina

Eto... Gotivim Apple, lepa velika kompanija, sa dobrim (iako malo skupim) proizvodima. Cim je izasla Jobsova biografija, procitao sam je. Ali, bez obzira na moje postovanje prema Apple-u, koristim Android. Jer, preferiram otvoreno resenje u odnosu na zatvoreno, bez obzira koliko to zatvoreno resenje bilo lepo.
Apple se u nekim slucajevima ponasa nerazumno. Kao ovo tuzakanje za zabranu. To zaustavlja napredak, a Apple ga koristi maksimalno. Mada zaboravili su ko je pionir u mobilnoj tehnologiji, koji ima dovoljno patenata da pokopa sve proizvodjace mobilnih telefona. Motorola.
Misljenja sam da ne treba zabranjivati nijedan proizvod. Treba lepo ukinuti patentni sistem, usled koga je moguce praviti ovakve idiotske zabrane.

Megatronman

pre 12 godina

Motorola je zakon a ovaj komentar pisem na njihovom Defy uredjaju. Istina je da Android pomalo zavlaci, tastatura je premala prema iPhone-u ali ipak je Motorola postavila neke standarde bezicne telefonije. Ne kaze se uzalud..."Javi se Motorolom"

Stefan, ali razumni!

pre 12 godina

Imenjace moj STEFANE - Ako ti hoces android telefon koji je u klasi sa iphonom, neces imati ni za njega kes, jer i on kosta 500+ eura.. a ako hoces wildfire naravno da njega imas i za 100e( i ono sto mng mesaju ti telefoni sem androida nemaju nista zajednicko, pa cak i android. ima neke razlike zavisno od verzije, ali kvalitet izrade, performanse i jos sto sta se ne mogu porediti).. Kao sto neko rece palm je imao jos ohoho i touchscreen i mng druge opcije koje su za vas koji ste nosili nokiu 3410 ceo zivot tad postale revolucionarne.. Daleko od toga da apple nije kompanija koja ima svaki put neke novitete, ali mislim da se tome pridaje velika paznja.. Npr. svako ko ima 4S u Srbiji ima da vam govori o Siri kao o necemu vanzemaljskom, cak dok nisam video o cemu se radi ja sam mislio da ona moze pomocu vaseg glasa potpuno preuzeti kontrolu nad telefonom, ali da li je bas tako.. pa NIJE! Prema tome dok ne nauce da dele neka resenja kao sto su mng podelili svoja resenja sa njim, ali bez tuzakanja, treba ih gaziti, jer unazadjuju tehnologiju i razvoj..

crazy processor

pre 12 godina

A Karleusa ih nije tuzila:p

E jesu ovi Nemci cudo, sad svi moraju da kupe novi iphone 4s:)), tako se tera narod na potrosnju i vrte se pare, znaci zdrava ekonomija:)))

Mislim da nema potrebe da velicate ili ponizavate bilo kojeg proizvodjaca, svi mi imamo slobodu izbora pri kupovini pa kome se sta svidja neka kupi, ukusi su razliciti, tako da ne vredjate proizvodjace vec korisnike:p

Sto se tice tuzbe nema od toga nista, Motorola i Apple su americke kompanije i sigurno im ne treba u trenutnoj recesiji medjusobno unistavanje, napravice dil oko trzista i to je to;)

iRobot

pre 12 godina

Za sve korisnike je dobro da postoji više sistema i više filozofija kada su mobilne platforme u pitanju, ali Apple je sam sebi zakuvao ovu igru koju ne može da dobije, a koja svim stranama zagorčva život. Mi kao krajnji korisnici smo na gubitku time što patenti guše inovacije.

Kokurencija je zdrava!

pre 12 godina

Koliko god ne podnosio Apple, mislim da treba da se svi ucute, prestaju tuzakati i prave nove stvari pa ko ume bolje.. Android ko pomahnitao jede sve pred sobom i trenutno kao sto je i sam Schmidth rekao - Android je ispred svih i to je tacno. Apple lagano gubi trku, i to dobro zna, racuna na svoj verni fan base ali potrebno je daleko vise od toga... samo neka ostanu svi i rade kako bi se sve granice gurale napred. Smrt patentima sloboda informaciji!

Sasa

pre 12 godina

Motorola je zakon a ovaj komentar pisem na njihovom Defy uredjaju. Istina je da Android pomalo zavlaci, tastatura je premala prema iPhone-u ali ipak je Motorola postavila neke standarde bezicne telefonije. Ne kaze se uzalud..."Javi se Motorolom"
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Megatronman, 10. decembar 2011 06:25)

Pa covece makar na androidu imas opciju da instaliras drugu tastaturu. A na marketu ih ima koliko hoces, raznih oblika i opcija.

unesreceni srecko

pre 12 godina

@ megatronman Brate, imam i ja Defy, i u pocetku je i mene nervirala tastatura, ali sam probao nekoliko njih i najvise mi odgovara Multik.

Gric

pre 12 godina

Tako da...
(Kosta, 10. decembar 2011 14:03)

I onda lepo normalan čovek, koji se ne prepaljuje na bezobrazno skupu tehniku sa nepotrebnim performansama, uzme recimo Sony E. Xperiu Pro za 160e kod Telenora i pozdrav.