iPhone drugi na američkom tržištu

Prema istraživanju koje je sprovela kompanija ChangeWave Research, Apple iPhone je na dobrom putu da postane najprodavaniji pametni telefon u SAD.

Izvor: Mikro

Pošaljite komentar
 1. Divno naručeno ispitivanje. Kažu, 75% korisnika iPhonea zadovoljno? Biće onda da oni telefon koriste samo za divljenje grafičkom interfejsu a ne i za upotrebu - čak je i AT&T pre mesec dana priznao da "ima problema sa 3G mrežom zbog porasta broj iPhone telefona". A problem je suštinski i tehnološki - 3G standard je od početka loš (tačnije: katastrofalan, "progurao" ga je Qualcomm koji je imao razvijenu CDMA tehnologiju za military primene, a CDMA je u osnovi 3G) i ne primeren upotrebi u celularnoj telefoniji, tako da uređaji koji koriste 3G u urbanim uslovima (što je 90% USA gde se prodaje iPhone) vrlo često ispadaju sa mreže što dovodi do prekida telefonskih konverzacija - da pojasnim: ne prekida internet surfanja, nego prekida voice komunikacija, ono što su Ericssoni i Nokie od pre 15 godina savršeno radile; e, taj voice servis se urušava na 3G mrežama. Pogodite koga to najviše pogađa? Onog ko se trsi da je "3G internet phone", tj Apple iPhone. To je istinita priča, a "75% zadovoljnih" (gde su korisnici ostalih telefona valjda siroti u očajanju i već se spremaju da ih frljnu kroz prozore) je jeftin marketinški trik. Informacije na tu temu: [link]
  (dO, 30. oktobar 2009 01:47)

  # Link komentara

 2. @3GS 32GB

  Mnoge od tih aplikacija imas i za Symbian telefone ( ima Shazam i Trapster ) a oni bar legalno mogu da se kupe i korise u Srbiji.
  (milos, 30. oktobar 2009 01:44)

  # Link komentara

 3. SE Xperiu X3 pokreće Android sa 1 ghz procesorom i 4 inča displejom a X2 je pod WM 6.5 i sa 8 mpx kamerom dok satio ima simbian poboljšan od strane SE (mnogo bolji nego na Nokia telefonima) i koji ima 12,1 mpx kameru. Hajde da vidimo tu nemoćnu konkurenciju..
  (Enko, 30. oktobar 2009 00:22)

  # Link komentara

 4. iPhone sadrzi sve sto sam ikada zeleo u jednom telefonu. BB telefoni su smesni naspram iPhone. iPhone je intuitivan; Safari brawser izgleda isto kao i na desktopu; moze da se setuje za push email; bez dodatnih instaliranja mozete da otvorite .pdf attachment i microsoft .doc; ako ga izgubite uz pomoc MobileMe mozete da ga nadjete; za iPhone je napravljeno mali milion aplikacija (od univerzalnog daljinskog upravljaca, do checkiranja u avion....)... Mislim, tu ima toliko stavki da mi je kompjuter sam po sebi postao nepotreban i dosadan. I ne samo kompjuter, jer na mom iPhone imam aplikacije koje mogu pola pokucstva da mi zameni (labela, klavir, radio, lupu...….. ). Najomiljeniji su mi: Shazam, WunderRadio,Trapster.......
  (3GS 32GB, 29. oktobar 2009 22:30)

  # Link komentara

 5. Doći će Sony Ericsson na čelu sa Xperiom X2, X3 i Satiom (U1).
  (Enko, 29. oktobar 2009 20:52)

  # Link komentara