Lažni Facebook Messenger čet botovi kradu Facebook lozinke

Istraživači iz kompanije TrustWave upozorili su na fišing napade Facebook Messenger čet botova koji se lažno predstavljaju kao Facebookov tim za podršku a cilj napada je krađa akreditiva za Facebook naloge koji se koriste za upravljanje Facebook stranicama.

Izvor: B92, Informacija.rs
Pošaljite komentar
 1. pa ovo je strašno
  (Saša, 3. jul 2022 08:16)

  # Link komentara

 2. Ukljucite dvostepenu autentikaciju (kao kod Googla).
  (Dule, 2. jul 2022 19:30)

  # Link komentara

 3. dokle god ima onih koji pišu Amin i učestvuju u nagradnim igrama ko ostavi komentar.

  bice i ovoga.

  amin
  (Nisbe, 2. jul 2022 15:30)

  # Link komentara

 4. kakav bre messenger, glupost ziva.
  (pandora, 2. jul 2022 14:32)

  # Link komentara

 5. Jednom prilikom sam se zeznuo na sličan način i od tada pazim, ali verovatno ima više načina, a i nekad neke stvari radimo bez puno razmišljanja...
  Naime, stiže mi poruka od prijateljice na fejsbuku, na srpskom, gde me pita da li je "ovo" moj profil, kao videla moje slike itd.. Tako nešto, kliknem na link, pojavi se stranica u browseru koja izgleda kao fejsbuk, gde treba da se ulogujem, što me u momentu nije puno začudilo jer nekad se link iz nekih aplikacija otvori u browseru i onda se opet treba logovati... A i nije mi bilo na kraj pameti da nešto posumnjam... Ukucam user i pass i naizgled, ništa se ne dogodi... Posle par minuta vidim na fejsbuku da sam sada ja poslao svim mojim prijateljima identičnu poruku kao ona prijateljica meni... Kreću da mi odgovaraju ljudi s kojima se nisam čuo 10 godina, objašnjavaj šta je bilo... Haos totalni... Uglavnom, pazite se :)
  (M, 2. jul 2022 13:28)

  # Link komentara