Sreda, 21.07.2021.

08:39

iPhone 13 možda dobije nešto što Android ima godinama

Izvor: express.co.uk

iPhone 13 možda dobije nešto što Android ima godinama IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

38 Komentari

Sortiraj po:

hercegovina_berliner_montenegro

pre 2 godine

Neprikosnoveni vladar planete, i jedini pravi kvalitet, sa najboljim korisnickim iskistvom, al retardi kao EU Citizen su previse stupidni da bi shvatili iOS. Pate za njim, i boje ga se…

EU Citizen

pre 2 godine

Neverovatno je da je jedna, barem što se tiče smartfona, od samog početka totalno retardirana firma kao Apple, uspela da ubedi tolike ljude (doduše, profil tehnofoba, "umetničkih duša" i marketinških ovaca, ali ipak :) ) da su navodno na probojnoj oštrici napretka :)) Koristim kakbe-takve pametne telefone dvadesetak godina i sećam se kad se pojavio originalni iPhone, i nije imao najosnovnije stvari poput multitaskinga, copy pastea, bluetootha i dosta toga što su tada vrhunski HTC-ovi smartfoni koje sam u to vreme koristio imali godinama, moja prva reakcija je bila, pa ovo nema veze sa smartfonom, ovo je feature phone, na nivou Sony Ericsson p800 - p900 serije napresnih feature telefona koje sam koristio kraće vreme neposredno pre pojave originalnog WinMobilea 2002.-2003. :) Ali dve stvari su beskrajne, ljudska glupost i svemir, pa je to danas, većinom zahvaljujući takvim skrnavim telefonima, fenomenalnom marketingu i spomenutim ovcama, jedna od dve-tri najveće i najbogatije firme na svetu :)))

Трагач

pre 2 godine

@Денверац

Значи теби је компанија ограничела зашта ћеш да користиш Bluetooth и по томе си срећан? Не знам да ли знаш али просто је немогуће пребацити неки фајл са Android-a на iPhone и то нема никакве везе са Android-ом већ са политиком iOS-a да све се затвори у њихов екосистем.

denverac

pre 2 godine

(Трагач, 21. jul 2021

Ne poredim babe i zabe.
Poredim svoje iskustvo, kao korisnik, Android vs iOS.

Meni slanje bilo cega preko BT-a nikad ne treba - a one funkcionalnosti koje iOS ima, a Android ne (ili mnogo komplikovanije) koje sam opisao puno znace.


Android svakako ima neke funkcionalnosti koje iOS nema. Ali one core funkcionalnosti koje meni pomazu da efikasno komuniciram i zavrsavam poslove su jednostavno bolje na iPhone uređajima.

Ako je tebi neophodna da saljes stvari BTom, ne znaci da je svima.

A meni npr integracija npr iMessages sa Macobook racunarom i tabletom jako mnogo znaci.

Трагач

pre 2 godine

@Денверац

Поредиш бабе и жабе. Ај пробај са iPhone-a да пошаљеш било шта без употребе интернета и додатних апликација на Android. Не знам да ли може преко NFC-a да се шаље пошто према Apple-у Bluetooth не служи да шаљеш податке! Даља ограничења iOS-a не желим ни да спомињен.

Milan Dančetović

pre 2 godine

ja čekam da padne cena za
" Apple iPhone 12 Pro Max 256 gb "
on će biti moj novi fon , a kolko vidim 13tica nije baš nešto mala razlika..

Legend

pre 2 godine

Ovi sto lupetaju kako baterija traje 3 sata očito nikada nisu imali iphone
(Marko, 21. jul 2021 13:10)

Ne mogu da verujem koliko takvih komentara čitam...na 12 Pro baterija mi traje ceo dan da se pri tome solidno koristi (kao osoba koja je na poslu veliki deo dana,ne udaram igre 12 sati). Na 12 Max verovatno je baterija još bolja,mada je i ekran veći pa nisam ni siguran.

chemistry

pre 2 godine

Imam par drugara koji imaju Xiaomi, bukvalno svi su me ubedjivali da predjem i ja, ali sam pametno cekao. Sad, nakon nekoliko godina, samo jedan od njih je ostao veran Xiaom-iju. Kazu, posle 2-3 godine nije isti telefon - baguje, secka, stucka, usporava... dok ja sa mojim iPhone-om starim 5 god ne znam za te pojmove. Prsti mi lete po telefonu i nema iznenadnih stajki. Uskoro prelazim na iPhone 12 Pro samo iz razloga sto je moja kamera prevazidjena i baterija oslabljena.

Nebojša

pre 2 godine

Ovi sto lupetaju kako baterija traje 3 sata očito nikada nisu imali iphone
(Marko, 21. jul 2021 13:10)

Pa mozda su iPhone imali ranije kada je baterija trajala 3 sata :) sada su se popravili.

denverac

pre 2 godine

@(WillyWonka, 21. jul 2021 11:55)
Interesantno. Moje iskustvo je suprotno.

Kupio sam S20 posle puno godina korišćenja iPhone-a, ali kad izađe sledeći iPhone - završiću i ovaj eksperiment i vratiti se na Apple, iz par razloga.
1. Integracija iPhone-Mac-iPad-Apple Smart Watch je NEUPOREDIVO bolja od Android-Windows-Android tablet-Android Smartwatch. Postavljanje je jednostavnije, kalendar, poruke, organizator - sve se sinhronizuje mnogo lakše i real time sa telefona ili Mac računara ma druge uređaje.
2. iMessages - Ovo je definitivno i deo prve stavke. Međutim, posto su ovde u SAD vecinom na iPhone-u ljudi, biti u mogućnosti da komuniciraš više nego samo tekstom i emotikonima (npr da ostavljaš reakcije na nečije poruke) je super. Takođe, produktivnije je za posao, zato što je slanje para jednostavno, sinhronizacija sa drugim Apple uređajima je perfektna, iPhone moze da snima ekran nativno pa šalješ kome treba na iMessage, a sve to mnogo brze nego na androidu.
3. Softver - neke male stvari koje Apple radi mnogo znace. Na primer automatski se ukaci sa tvojim provajderom i da ti transkript porukw koju ti je neko ostavio pri propuštwnom pozivu. Umesto da zoves i preslusavas, klikom na jedno dugme iz notifikacije si izbrisao/uzvratio poziv... I imam mnogo dtugih malih stvari koje su mi čuvale vreme ili bile jednostavnije u pogledu softvera.
4. Bagovi u softveru - nikada ozbiljan bag na iphoneu nksam imao, a u vise navrata na android.

denverac

pre 2 godine

(Milos, 21. jul 2021 10:57)
Odakle ti 3 sata? Nikoga ne znam kome baterija ne izdrzi od jutra do veceri bez problema na iPhone uređaju? Ne pričamo ovde o Pixel 4...

Фрфљави

pre 2 godine

Ајфон и ајфонивци е то је посебна категорија. Али има више сегмената :) Да не наведем сада неколи6њих, ево једне битне. Сјфон користе људи који нису баш технички и пре свега технолошки потковани! Који не воле иновације и живе у рецимо... 2010 можда чак и 2011 години. Дакле живе у деценију иза :) Немају апсолутно појма шта је све технолошки могуће данас и колико би им свет био далеко лепши и лакши пре свега. Наравно, гнусају се и смеју се андоидовцима када се ови хвале свим новотаријама које поседују и кажу да им то није потребно. А када они добију то после те исте деценије, онда су срећни као мала деца и наравно измислили су врућу воду :) А хвале се на сва уста. Ајфон је одавно свет за себе. И одавно немају ни близу телефоне које конкуренција нуди. Па скоро у свим сегментима. Осим у имиџу.

Veliki brat

pre 2 godine

Hahaha lumia 920 koju sam nosio imala always on display
(maxi, 21. jul 2021 11:10)

Windows je bio daleko ispred Androida i iOS-a, međutim zatvorenost ekosistema ih je uništila, ipak MS nije Apple i nema iza sebe "fanove". Drugi najveći problem je nedostupnost aplikacija, MS nije dobro osmislio ceo koncept, u mnogim zemljama nisu postojale aplikacije za e-banking i slično... a realno, dovoljno je bilo 30-50 dobrih aplikacija, kome treba dostupnost milion ili dva miliona aplikacija, kad niko na telefonu nema više od par desetina onih najpopularnijih.
A to što se nekima nisu sviđale "pločice"... ne vidim razliku osim u izgledu, i današnji telefonu funkcionišu isto, prečice se postavljaju i pomeraju na isti način, samo što su pločice bile kvadratne.



Pisete o kompaniji koja je postavila temelje pametnih telefona i cije inovacije kopiraju svi i koja je barem 5 godina ispred svih ostalih, ne kazem ispred konkurenata jer oni to nikada nisu ni bili.
(Phil, 21. jul 2021 11:29)

Navedi JEDNU stvar koju je Apple konkretno izmislio u zadnjih 20 godina, a da već nije postojala? Sve što su oni izbacili je postojalo, samo u drugačijoj formi i ne tako lepo upakovano.
Apple jeste bio inovator kad je osnovan, recimo PostScript je izum Apple inženjera. Ali, čak ni GUI nisu izmislili, ukrali su ga od Xerox-a.


Inače, šta će apple-ovcima "always on", oni telefon drže na stolu sa ekranom na dole, tako da se vidi logo :)

Spock

pre 2 godine

Sad čekamo najezdu androidovaca. Realno, nije nas briga što ste to imali pre 5 godina, niti nam treba always on. Želim samo 120Hz
(jcw, 21. jul 2021 10:41)


znaci opet zelis nesto sto se na Androidima fura vec neko duze vrijeme....
a kao nije te briga.....

Spock

pre 2 godine

Ovi sto lupetaju kako baterija traje 3 sata očito nikada nisu imali iphone
(Marko, 21. jul 2021 13:10)

traje duze,ali da uvedu sve to nebi trajala tako dugo...u tome i jest stvar,sto je iPhone zatvoren imas On i Off i to je to....

Zebra

pre 2 godine

iOS je neuporedivo stabilnija platforma. Apple store nije pravljen za djubre koje svako moze da napravi. Pre dva dana sam kupio xiaomi na poklon. Procedura podesavanja, kvalitet fotografije (iako ima 4 kamere), kvalitet ekrana, nije ni blizu iPhone 11 koji imam, a nije puno jeftiniji od novog iPhone.

WillyWonka

pre 2 godine

Moj sljedeći iPhone zvaće se Xiaomi. Imao sam tamo od iPhone 4 uvijek samo iPhone i bio sam zadovoljan. Plaćao sam više, jer sam mislio da i dobijam više. Međutim, nedavno sam kupio Xiaomi i moram priznati (prije godinu dana ovo ne bih izgovorio ni da me tuku) - sad sam prezadovoljan. Jednostavno, dobio sam puno više za manje para i tu je kraj svake priče. Naravno, ne mislim pritom da je iPhone loš, naprotiv, ali mislim da je precijenjen, odnosno, da se imidž posebno plaća.

Phil

pre 2 godine

Pisete o kompaniji koja je postavila temelje pametnih telefona i cije inovacije kopiraju svi i koja je barem 5 godina ispred svih ostalih, ne kazem ispred konkurenata jer oni to nikada nisu ni bili.

Nebojša

pre 2 godine

Znate to je jedna od onih 100 funkcija koja njima ne trebaju ali sad kada stigne kao i uvek biće vau revolucija Apple je najbolji.... dok jednog dana ios ne postane Android (funkcionalno) a u tom pravcu ide mada jako polako.

Aleksandar

pre 2 godine

Šta kažete za Pegaz ni iphone nije siguran , znači da su sve ove gluposti o sigurnosti od 14.5 , šta mislite o Signalu Telegramu .

Vladimir

pre 2 godine

za te pare bi trebali da imaju kao i ostali premium modeli...realno xaomi daje to u srednjoj klasi. Sto se tiče kamere, to im skidam kapu

Dragan

pre 2 godine

Sjajno! Ajfone ide ka androidu a android ka ajfonu (samsung a i drugi izbacili notifikacionu lampicu,ulaz za slusalice,iris skener,skener otkucaja srca,punjac,slusalice...).

WillyWonka

pre 2 godine

Moj sljedeći iPhone zvaće se Xiaomi. Imao sam tamo od iPhone 4 uvijek samo iPhone i bio sam zadovoljan. Plaćao sam više, jer sam mislio da i dobijam više. Međutim, nedavno sam kupio Xiaomi i moram priznati (prije godinu dana ovo ne bih izgovorio ni da me tuku) - sad sam prezadovoljan. Jednostavno, dobio sam puno više za manje para i tu je kraj svake priče. Naravno, ne mislim pritom da je iPhone loš, naprotiv, ali mislim da je precijenjen, odnosno, da se imidž posebno plaća.

Nebojša

pre 2 godine

Znate to je jedna od onih 100 funkcija koja njima ne trebaju ali sad kada stigne kao i uvek biće vau revolucija Apple je najbolji.... dok jednog dana ios ne postane Android (funkcionalno) a u tom pravcu ide mada jako polako.

Dragan

pre 2 godine

Sjajno! Ajfone ide ka androidu a android ka ajfonu (samsung a i drugi izbacili notifikacionu lampicu,ulaz za slusalice,iris skener,skener otkucaja srca,punjac,slusalice...).

Veliki brat

pre 2 godine

Hahaha lumia 920 koju sam nosio imala always on display
(maxi, 21. jul 2021 11:10)

Windows je bio daleko ispred Androida i iOS-a, međutim zatvorenost ekosistema ih je uništila, ipak MS nije Apple i nema iza sebe "fanove". Drugi najveći problem je nedostupnost aplikacija, MS nije dobro osmislio ceo koncept, u mnogim zemljama nisu postojale aplikacije za e-banking i slično... a realno, dovoljno je bilo 30-50 dobrih aplikacija, kome treba dostupnost milion ili dva miliona aplikacija, kad niko na telefonu nema više od par desetina onih najpopularnijih.
A to što se nekima nisu sviđale "pločice"... ne vidim razliku osim u izgledu, i današnji telefonu funkcionišu isto, prečice se postavljaju i pomeraju na isti način, samo što su pločice bile kvadratne.



Pisete o kompaniji koja je postavila temelje pametnih telefona i cije inovacije kopiraju svi i koja je barem 5 godina ispred svih ostalih, ne kazem ispred konkurenata jer oni to nikada nisu ni bili.
(Phil, 21. jul 2021 11:29)

Navedi JEDNU stvar koju je Apple konkretno izmislio u zadnjih 20 godina, a da već nije postojala? Sve što su oni izbacili je postojalo, samo u drugačijoj formi i ne tako lepo upakovano.
Apple jeste bio inovator kad je osnovan, recimo PostScript je izum Apple inženjera. Ali, čak ni GUI nisu izmislili, ukrali su ga od Xerox-a.


Inače, šta će apple-ovcima "always on", oni telefon drže na stolu sa ekranom na dole, tako da se vidi logo :)

Phil

pre 2 godine

Pisete o kompaniji koja je postavila temelje pametnih telefona i cije inovacije kopiraju svi i koja je barem 5 godina ispred svih ostalih, ne kazem ispred konkurenata jer oni to nikada nisu ni bili.

Spock

pre 2 godine

Sad čekamo najezdu androidovaca. Realno, nije nas briga što ste to imali pre 5 godina, niti nam treba always on. Želim samo 120Hz
(jcw, 21. jul 2021 10:41)


znaci opet zelis nesto sto se na Androidima fura vec neko duze vrijeme....
a kao nije te briga.....

denverac

pre 2 godine

@(WillyWonka, 21. jul 2021 11:55)
Interesantno. Moje iskustvo je suprotno.

Kupio sam S20 posle puno godina korišćenja iPhone-a, ali kad izađe sledeći iPhone - završiću i ovaj eksperiment i vratiti se na Apple, iz par razloga.
1. Integracija iPhone-Mac-iPad-Apple Smart Watch je NEUPOREDIVO bolja od Android-Windows-Android tablet-Android Smartwatch. Postavljanje je jednostavnije, kalendar, poruke, organizator - sve se sinhronizuje mnogo lakše i real time sa telefona ili Mac računara ma druge uređaje.
2. iMessages - Ovo je definitivno i deo prve stavke. Međutim, posto su ovde u SAD vecinom na iPhone-u ljudi, biti u mogućnosti da komuniciraš više nego samo tekstom i emotikonima (npr da ostavljaš reakcije na nečije poruke) je super. Takođe, produktivnije je za posao, zato što je slanje para jednostavno, sinhronizacija sa drugim Apple uređajima je perfektna, iPhone moze da snima ekran nativno pa šalješ kome treba na iMessage, a sve to mnogo brze nego na androidu.
3. Softver - neke male stvari koje Apple radi mnogo znace. Na primer automatski se ukaci sa tvojim provajderom i da ti transkript porukw koju ti je neko ostavio pri propuštwnom pozivu. Umesto da zoves i preslusavas, klikom na jedno dugme iz notifikacije si izbrisao/uzvratio poziv... I imam mnogo dtugih malih stvari koje su mi čuvale vreme ili bile jednostavnije u pogledu softvera.
4. Bagovi u softveru - nikada ozbiljan bag na iphoneu nksam imao, a u vise navrata na android.

chemistry

pre 2 godine

Imam par drugara koji imaju Xiaomi, bukvalno svi su me ubedjivali da predjem i ja, ali sam pametno cekao. Sad, nakon nekoliko godina, samo jedan od njih je ostao veran Xiaom-iju. Kazu, posle 2-3 godine nije isti telefon - baguje, secka, stucka, usporava... dok ja sa mojim iPhone-om starim 5 god ne znam za te pojmove. Prsti mi lete po telefonu i nema iznenadnih stajki. Uskoro prelazim na iPhone 12 Pro samo iz razloga sto je moja kamera prevazidjena i baterija oslabljena.

Фрфљави

pre 2 godine

Ајфон и ајфонивци е то је посебна категорија. Али има више сегмената :) Да не наведем сада неколи6њих, ево једне битне. Сјфон користе људи који нису баш технички и пре свега технолошки потковани! Који не воле иновације и живе у рецимо... 2010 можда чак и 2011 години. Дакле живе у деценију иза :) Немају апсолутно појма шта је све технолошки могуће данас и колико би им свет био далеко лепши и лакши пре свега. Наравно, гнусају се и смеју се андоидовцима када се ови хвале свим новотаријама које поседују и кажу да им то није потребно. А када они добију то после те исте деценије, онда су срећни као мала деца и наравно измислили су врућу воду :) А хвале се на сва уста. Ајфон је одавно свет за себе. И одавно немају ни близу телефоне које конкуренција нуди. Па скоро у свим сегментима. Осим у имиџу.

Nebojša

pre 2 godine

Ovi sto lupetaju kako baterija traje 3 sata očito nikada nisu imali iphone
(Marko, 21. jul 2021 13:10)

Pa mozda su iPhone imali ranije kada je baterija trajala 3 sata :) sada su se popravili.

Трагач

pre 2 godine

@Денверац

Поредиш бабе и жабе. Ај пробај са iPhone-a да пошаљеш било шта без употребе интернета и додатних апликација на Android. Не знам да ли може преко NFC-a да се шаље пошто према Apple-у Bluetooth не служи да шаљеш податке! Даља ограничења iOS-a не желим ни да спомињен.

Vladimir

pre 2 godine

za te pare bi trebali da imaju kao i ostali premium modeli...realno xaomi daje to u srednjoj klasi. Sto se tiče kamere, to im skidam kapu

Spock

pre 2 godine

Ovi sto lupetaju kako baterija traje 3 sata očito nikada nisu imali iphone
(Marko, 21. jul 2021 13:10)

traje duze,ali da uvedu sve to nebi trajala tako dugo...u tome i jest stvar,sto je iPhone zatvoren imas On i Off i to je to....

Legend

pre 2 godine

Ovi sto lupetaju kako baterija traje 3 sata očito nikada nisu imali iphone
(Marko, 21. jul 2021 13:10)

Ne mogu da verujem koliko takvih komentara čitam...na 12 Pro baterija mi traje ceo dan da se pri tome solidno koristi (kao osoba koja je na poslu veliki deo dana,ne udaram igre 12 sati). Na 12 Max verovatno je baterija još bolja,mada je i ekran veći pa nisam ni siguran.

Aleksandar

pre 2 godine

Šta kažete za Pegaz ni iphone nije siguran , znači da su sve ove gluposti o sigurnosti od 14.5 , šta mislite o Signalu Telegramu .

Milan Dančetović

pre 2 godine

ja čekam da padne cena za
" Apple iPhone 12 Pro Max 256 gb "
on će biti moj novi fon , a kolko vidim 13tica nije baš nešto mala razlika..

Трагач

pre 2 godine

@Денверац

Значи теби је компанија ограничела зашта ћеш да користиш Bluetooth и по томе си срећан? Не знам да ли знаш али просто је немогуће пребацити неки фајл са Android-a на iPhone и то нема никакве везе са Android-ом већ са политиком iOS-a да све се затвори у њихов екосистем.

denverac

pre 2 godine

(Milos, 21. jul 2021 10:57)
Odakle ti 3 sata? Nikoga ne znam kome baterija ne izdrzi od jutra do veceri bez problema na iPhone uređaju? Ne pričamo ovde o Pixel 4...

Zebra

pre 2 godine

iOS je neuporedivo stabilnija platforma. Apple store nije pravljen za djubre koje svako moze da napravi. Pre dva dana sam kupio xiaomi na poklon. Procedura podesavanja, kvalitet fotografije (iako ima 4 kamere), kvalitet ekrana, nije ni blizu iPhone 11 koji imam, a nije puno jeftiniji od novog iPhone.

denverac

pre 2 godine

(Трагач, 21. jul 2021

Ne poredim babe i zabe.
Poredim svoje iskustvo, kao korisnik, Android vs iOS.

Meni slanje bilo cega preko BT-a nikad ne treba - a one funkcionalnosti koje iOS ima, a Android ne (ili mnogo komplikovanije) koje sam opisao puno znace.


Android svakako ima neke funkcionalnosti koje iOS nema. Ali one core funkcionalnosti koje meni pomazu da efikasno komuniciram i zavrsavam poslove su jednostavno bolje na iPhone uređajima.

Ako je tebi neophodna da saljes stvari BTom, ne znaci da je svima.

A meni npr integracija npr iMessages sa Macobook racunarom i tabletom jako mnogo znaci.

EU Citizen

pre 2 godine

Neverovatno je da je jedna, barem što se tiče smartfona, od samog početka totalno retardirana firma kao Apple, uspela da ubedi tolike ljude (doduše, profil tehnofoba, "umetničkih duša" i marketinških ovaca, ali ipak :) ) da su navodno na probojnoj oštrici napretka :)) Koristim kakbe-takve pametne telefone dvadesetak godina i sećam se kad se pojavio originalni iPhone, i nije imao najosnovnije stvari poput multitaskinga, copy pastea, bluetootha i dosta toga što su tada vrhunski HTC-ovi smartfoni koje sam u to vreme koristio imali godinama, moja prva reakcija je bila, pa ovo nema veze sa smartfonom, ovo je feature phone, na nivou Sony Ericsson p800 - p900 serije napresnih feature telefona koje sam koristio kraće vreme neposredno pre pojave originalnog WinMobilea 2002.-2003. :) Ali dve stvari su beskrajne, ljudska glupost i svemir, pa je to danas, većinom zahvaljujući takvim skrnavim telefonima, fenomenalnom marketingu i spomenutim ovcama, jedna od dve-tri najveće i najbogatije firme na svetu :)))

hercegovina_berliner_montenegro

pre 2 godine

Neprikosnoveni vladar planete, i jedini pravi kvalitet, sa najboljim korisnickim iskistvom, al retardi kao EU Citizen su previse stupidni da bi shvatili iOS. Pate za njim, i boje ga se…

Phil

pre 2 godine

Pisete o kompaniji koja je postavila temelje pametnih telefona i cije inovacije kopiraju svi i koja je barem 5 godina ispred svih ostalih, ne kazem ispred konkurenata jer oni to nikada nisu ni bili.

WillyWonka

pre 2 godine

Moj sljedeći iPhone zvaće se Xiaomi. Imao sam tamo od iPhone 4 uvijek samo iPhone i bio sam zadovoljan. Plaćao sam više, jer sam mislio da i dobijam više. Međutim, nedavno sam kupio Xiaomi i moram priznati (prije godinu dana ovo ne bih izgovorio ni da me tuku) - sad sam prezadovoljan. Jednostavno, dobio sam puno više za manje para i tu je kraj svake priče. Naravno, ne mislim pritom da je iPhone loš, naprotiv, ali mislim da je precijenjen, odnosno, da se imidž posebno plaća.

denverac

pre 2 godine

@(WillyWonka, 21. jul 2021 11:55)
Interesantno. Moje iskustvo je suprotno.

Kupio sam S20 posle puno godina korišćenja iPhone-a, ali kad izađe sledeći iPhone - završiću i ovaj eksperiment i vratiti se na Apple, iz par razloga.
1. Integracija iPhone-Mac-iPad-Apple Smart Watch je NEUPOREDIVO bolja od Android-Windows-Android tablet-Android Smartwatch. Postavljanje je jednostavnije, kalendar, poruke, organizator - sve se sinhronizuje mnogo lakše i real time sa telefona ili Mac računara ma druge uređaje.
2. iMessages - Ovo je definitivno i deo prve stavke. Međutim, posto su ovde u SAD vecinom na iPhone-u ljudi, biti u mogućnosti da komuniciraš više nego samo tekstom i emotikonima (npr da ostavljaš reakcije na nečije poruke) je super. Takođe, produktivnije je za posao, zato što je slanje para jednostavno, sinhronizacija sa drugim Apple uređajima je perfektna, iPhone moze da snima ekran nativno pa šalješ kome treba na iMessage, a sve to mnogo brze nego na androidu.
3. Softver - neke male stvari koje Apple radi mnogo znace. Na primer automatski se ukaci sa tvojim provajderom i da ti transkript porukw koju ti je neko ostavio pri propuštwnom pozivu. Umesto da zoves i preslusavas, klikom na jedno dugme iz notifikacije si izbrisao/uzvratio poziv... I imam mnogo dtugih malih stvari koje su mi čuvale vreme ili bile jednostavnije u pogledu softvera.
4. Bagovi u softveru - nikada ozbiljan bag na iphoneu nksam imao, a u vise navrata na android.

chemistry

pre 2 godine

Imam par drugara koji imaju Xiaomi, bukvalno svi su me ubedjivali da predjem i ja, ali sam pametno cekao. Sad, nakon nekoliko godina, samo jedan od njih je ostao veran Xiaom-iju. Kazu, posle 2-3 godine nije isti telefon - baguje, secka, stucka, usporava... dok ja sa mojim iPhone-om starim 5 god ne znam za te pojmove. Prsti mi lete po telefonu i nema iznenadnih stajki. Uskoro prelazim na iPhone 12 Pro samo iz razloga sto je moja kamera prevazidjena i baterija oslabljena.

Zebra

pre 2 godine

iOS je neuporedivo stabilnija platforma. Apple store nije pravljen za djubre koje svako moze da napravi. Pre dva dana sam kupio xiaomi na poklon. Procedura podesavanja, kvalitet fotografije (iako ima 4 kamere), kvalitet ekrana, nije ni blizu iPhone 11 koji imam, a nije puno jeftiniji od novog iPhone.

Фрфљави

pre 2 godine

Ајфон и ајфонивци е то је посебна категорија. Али има више сегмената :) Да не наведем сада неколи6њих, ево једне битне. Сјфон користе људи који нису баш технички и пре свега технолошки потковани! Који не воле иновације и живе у рецимо... 2010 можда чак и 2011 години. Дакле живе у деценију иза :) Немају апсолутно појма шта је све технолошки могуће данас и колико би им свет био далеко лепши и лакши пре свега. Наравно, гнусају се и смеју се андоидовцима када се ови хвале свим новотаријама које поседују и кажу да им то није потребно. А када они добију то после те исте деценије, онда су срећни као мала деца и наравно измислили су врућу воду :) А хвале се на сва уста. Ајфон је одавно свет за себе. И одавно немају ни близу телефоне које конкуренција нуди. Па скоро у свим сегментима. Осим у имиџу.

Aleksandar

pre 2 godine

Šta kažete za Pegaz ni iphone nije siguran , znači da su sve ove gluposti o sigurnosti od 14.5 , šta mislite o Signalu Telegramu .

Nebojša

pre 2 godine

Znate to je jedna od onih 100 funkcija koja njima ne trebaju ali sad kada stigne kao i uvek biće vau revolucija Apple je najbolji.... dok jednog dana ios ne postane Android (funkcionalno) a u tom pravcu ide mada jako polako.

denverac

pre 2 godine

(Трагач, 21. jul 2021

Ne poredim babe i zabe.
Poredim svoje iskustvo, kao korisnik, Android vs iOS.

Meni slanje bilo cega preko BT-a nikad ne treba - a one funkcionalnosti koje iOS ima, a Android ne (ili mnogo komplikovanije) koje sam opisao puno znace.


Android svakako ima neke funkcionalnosti koje iOS nema. Ali one core funkcionalnosti koje meni pomazu da efikasno komuniciram i zavrsavam poslove su jednostavno bolje na iPhone uređajima.

Ako je tebi neophodna da saljes stvari BTom, ne znaci da je svima.

A meni npr integracija npr iMessages sa Macobook racunarom i tabletom jako mnogo znaci.

denverac

pre 2 godine

(Milos, 21. jul 2021 10:57)
Odakle ti 3 sata? Nikoga ne znam kome baterija ne izdrzi od jutra do veceri bez problema na iPhone uređaju? Ne pričamo ovde o Pixel 4...

Vladimir

pre 2 godine

za te pare bi trebali da imaju kao i ostali premium modeli...realno xaomi daje to u srednjoj klasi. Sto se tiče kamere, to im skidam kapu

hercegovina_berliner_montenegro

pre 2 godine

Neprikosnoveni vladar planete, i jedini pravi kvalitet, sa najboljim korisnickim iskistvom, al retardi kao EU Citizen su previse stupidni da bi shvatili iOS. Pate za njim, i boje ga se…

Nebojša

pre 2 godine

Ovi sto lupetaju kako baterija traje 3 sata očito nikada nisu imali iphone
(Marko, 21. jul 2021 13:10)

Pa mozda su iPhone imali ranije kada je baterija trajala 3 sata :) sada su se popravili.

Трагач

pre 2 godine

@Денверац

Поредиш бабе и жабе. Ај пробај са iPhone-a да пошаљеш било шта без употребе интернета и додатних апликација на Android. Не знам да ли може преко NFC-a да се шаље пошто према Apple-у Bluetooth не служи да шаљеш податке! Даља ограничења iOS-a не желим ни да спомињен.

Veliki brat

pre 2 godine

Hahaha lumia 920 koju sam nosio imala always on display
(maxi, 21. jul 2021 11:10)

Windows je bio daleko ispred Androida i iOS-a, međutim zatvorenost ekosistema ih je uništila, ipak MS nije Apple i nema iza sebe "fanove". Drugi najveći problem je nedostupnost aplikacija, MS nije dobro osmislio ceo koncept, u mnogim zemljama nisu postojale aplikacije za e-banking i slično... a realno, dovoljno je bilo 30-50 dobrih aplikacija, kome treba dostupnost milion ili dva miliona aplikacija, kad niko na telefonu nema više od par desetina onih najpopularnijih.
A to što se nekima nisu sviđale "pločice"... ne vidim razliku osim u izgledu, i današnji telefonu funkcionišu isto, prečice se postavljaju i pomeraju na isti način, samo što su pločice bile kvadratne.



Pisete o kompaniji koja je postavila temelje pametnih telefona i cije inovacije kopiraju svi i koja je barem 5 godina ispred svih ostalih, ne kazem ispred konkurenata jer oni to nikada nisu ni bili.
(Phil, 21. jul 2021 11:29)

Navedi JEDNU stvar koju je Apple konkretno izmislio u zadnjih 20 godina, a da već nije postojala? Sve što su oni izbacili je postojalo, samo u drugačijoj formi i ne tako lepo upakovano.
Apple jeste bio inovator kad je osnovan, recimo PostScript je izum Apple inženjera. Ali, čak ni GUI nisu izmislili, ukrali su ga od Xerox-a.


Inače, šta će apple-ovcima "always on", oni telefon drže na stolu sa ekranom na dole, tako da se vidi logo :)

EU Citizen

pre 2 godine

Neverovatno je da je jedna, barem što se tiče smartfona, od samog početka totalno retardirana firma kao Apple, uspela da ubedi tolike ljude (doduše, profil tehnofoba, "umetničkih duša" i marketinških ovaca, ali ipak :) ) da su navodno na probojnoj oštrici napretka :)) Koristim kakbe-takve pametne telefone dvadesetak godina i sećam se kad se pojavio originalni iPhone, i nije imao najosnovnije stvari poput multitaskinga, copy pastea, bluetootha i dosta toga što su tada vrhunski HTC-ovi smartfoni koje sam u to vreme koristio imali godinama, moja prva reakcija je bila, pa ovo nema veze sa smartfonom, ovo je feature phone, na nivou Sony Ericsson p800 - p900 serije napresnih feature telefona koje sam koristio kraće vreme neposredno pre pojave originalnog WinMobilea 2002.-2003. :) Ali dve stvari su beskrajne, ljudska glupost i svemir, pa je to danas, većinom zahvaljujući takvim skrnavim telefonima, fenomenalnom marketingu i spomenutim ovcama, jedna od dve-tri najveće i najbogatije firme na svetu :)))

Legend

pre 2 godine

Ovi sto lupetaju kako baterija traje 3 sata očito nikada nisu imali iphone
(Marko, 21. jul 2021 13:10)

Ne mogu da verujem koliko takvih komentara čitam...na 12 Pro baterija mi traje ceo dan da se pri tome solidno koristi (kao osoba koja je na poslu veliki deo dana,ne udaram igre 12 sati). Na 12 Max verovatno je baterija još bolja,mada je i ekran veći pa nisam ni siguran.

Milan Dančetović

pre 2 godine

ja čekam da padne cena za
" Apple iPhone 12 Pro Max 256 gb "
on će biti moj novi fon , a kolko vidim 13tica nije baš nešto mala razlika..

Трагач

pre 2 godine

@Денверац

Значи теби је компанија ограничела зашта ћеш да користиш Bluetooth и по томе си срећан? Не знам да ли знаш али просто је немогуће пребацити неки фајл са Android-a на iPhone и то нема никакве везе са Android-ом већ са политиком iOS-a да све се затвори у њихов екосистем.

Dragan

pre 2 godine

Sjajno! Ajfone ide ka androidu a android ka ajfonu (samsung a i drugi izbacili notifikacionu lampicu,ulaz za slusalice,iris skener,skener otkucaja srca,punjac,slusalice...).

Spock

pre 2 godine

Ovi sto lupetaju kako baterija traje 3 sata očito nikada nisu imali iphone
(Marko, 21. jul 2021 13:10)

traje duze,ali da uvedu sve to nebi trajala tako dugo...u tome i jest stvar,sto je iPhone zatvoren imas On i Off i to je to....

Spock

pre 2 godine

Sad čekamo najezdu androidovaca. Realno, nije nas briga što ste to imali pre 5 godina, niti nam treba always on. Želim samo 120Hz
(jcw, 21. jul 2021 10:41)


znaci opet zelis nesto sto se na Androidima fura vec neko duze vrijeme....
a kao nije te briga.....