Android dobija Recycle Bin?

Prošle godine Android 11 je imao "skrivenu" funkciju iz devedesetih - kantu za otpatke za obrisane fajlove.

Izvor: Benchmark
Pošaljite komentar
 1. Pa red je bio nikada nisam razumeo zašto to ne postoji na telefonima verovatno se svima desilo da obrišu nešto što nisu hteli i dok na računaru možeš lako da nađeš to u kanti i vratiš na mobilnom možeš da se slikaš.
  (Nebojša, 18. april 2021 17:19)

  # Link komentara

 2. Kantica za đubre kao mesto gde odlaze obrisani fajlovi da bi se izbeglo da neko greškom obriše nešto nije ideja iz devedeseih... ako potražite "Trash (computing)" možete da pročitate da se navodi da se prva poznata implementacija pojavila tokom razvoja korisničkog interfejsa za Apple Lisa računar 1982, koji je ujedno i bio prvi računar sa grafičkim inerfejsom koji je bio dostupan da se kupi i koji su reklamirali javno (imate na YouTube razne reklame iz osamdesetih ako neko hoće da vidi), tako da kada je nakon izlaska Lisa računara ta ista ideja počela da se pojavljuje na raznim drugim plaformama pod drugma nazivima poput "Shredder" (seckalica) ili "Recycle bin" (korpa za reciklažu), Apple je tužio druge firme što ih kopiraju i samo promene naziv i ikonicu, al' Apple nije uspeo da dobije presudu kojom bi zabranili da neko kopira tu ideju u slučaju da je ikonica promenjena.

  Tako da je to najverovatnije i razlog zašto se neke firme hvataju za neke igre reči da to zvuči kao da je nešto drugo umeso da kažu "baci fajlove u đubre" i nastavljaju da koriste neke čudne nazive iako u praksi verovatno skoro niko ne kaže da će da "reciklira fajlove" ili da će da "isecka fajlove" ako misli na brisanje.
  (Maks, 18. april 2021 11:27)

  # Link komentara

 3. Zar Android sistem jos postoji?
  (Mijat, 18. april 2021 10:53)

  # Link komentara