1. @(Ivan, 14. januar 2021 08:36)

  To što ti je "Helios" citirao je zvanično saopštenje Twittera gde su oni sami citirali Tweetove za koje kažu da su naovno "prekršili" njihova "pravila" i jasno je iz njhovog sapoštenja da ti Tweetovi sami po sebi nisu prekršili njiova pravila, nego da izmišljaju nešto kao da l' će neko možda da se naljuti što Trump neće da ide na Bajdenovu inoguraciju.

  Pa tako bi neko mogao da kaže da i ako napišeš da si vegetarijanac, da će možda neko ko nije vegetarijanac da se naljuti i da ako te banuju što si napisao da si vegetarijanac, da oni time sprečavaju da ti izneviraš nekoga, kao da ne bi došlo do nekakvog "nasilja"... i onda da neko to izvrće da si ti kao "pozivao nekog na nasilje".

  Vidi se da u tim Tweetovima Trump nije nikoga "pozivao na nasilje" kao što CNN obmanjuje narod... a i taj CNN u nedostatku dokaza izmišlja nekakve teorije zavere kako je Trump navodno "master at coded language and the use of dog whistles" (u prevodu "majstor šifrovanog jezika i korišćenja psećih pištaljki") i pokušavaju da ubede nekog da ono što Trump napše/kaže navodno ima neko "tajno značenje" nekakve "podsvesne" poruke, što je apsurdno.
  (Baki, 15. januar 2021 10:51)

  # Link komentara

 2. (Helios, 13. januar 2021 19:47) 

  Bez obzira sta ja mislim o gasenju naloga, tviter je privatna kompanija koja ima svoje uslove koriscenja usluge (koja je besplatna) i oni imaju pravo da odbiju ili prekinu nekom uslugu. Ako neko misli da mu je time prekrseno neko pravo ima sud SAD pa nek se zali. Isti ti sudovi su svi do iednog odbili sve zalbe na izborni proces.

  E sad mozes ti da odes dublje u ludilo i kazes da su i oni deo zavere, al onda moras da se zapitas da li je Q zavera da se destabilizuje amerika. Al pre ce biti da je jedan covek sve izmislio zarad svog ega - tramp.

  Slazem se da cenzura nije dobar metod borbe protiv lazi, ali sirenje lazi jeste ozbiljan problem danas: lazi o vakcinama i autizmu, lazi o vakcinama protiv kovida, o kradji izbora kad ih izgubis, da je obama rodjen u keniji, da je musliman, da je hilari vodja pedofila itd.

  Taj kult lazi je mnogo veca opasnost nego stokoj grupi ljudi onemoguceno da izmedju sebe sire neosnovane lazi i teorije zavere bez ikakvog pokrica. Mi kao planeta moramo da nadjemo neki smislen nacin kako da se borimo protiv toga, slazem se da cenzura nije dobar metod.
  (Ivan, 14. januar 2021 08:36)

  # Link komentara

 3. To je bilo samo pitanje vremena. Znalo se da se ti mora desiti. Iz razloga što nije održivo na duze vreme da se cenzuriše samo desne. Podržavam balans.
  (Tramp je uspeo, 13. januar 2021 22:23)

  # Link komentara

 4. Pozdrav levim ekstremistima
  (Samo ekstremno, 13. januar 2021 19:49)

  # Link komentara

 5. Obrazloženje Tvitera [link] o ukidanju Tramp naloga je proganjanje veštica današnje antiUtopije:

  On January 8, 2021 President Donald Trump Tweeted:

  “The 75 000000 great American Patriots who voted for me, AMERICA FIRST and MAKE AMERICA GREAT AGAIN will have a GIANT VOICE long into the future. They will not be disrespected or treated unfairly in any way, shape or form!!”

  “To all of those who have asked, I will not be going to the Inauguration on January 20th.”

  Odavde zaključiše:
  "these two Tweets must be read in the context of broader events in the country". Moraju se čitati u kontekstu? Šta to uopšte znači? I ko kaže da moraju? A ko određuje "kontekst"? A i ako se tako čitaju - šta s tim? "President’s statements can be mobilized by different audiences". Da, svako pismen ovo može po svom nahođenju da... šta reče? Mobiliše? "After assessing the language in these Tweets" zaključili su: mora se ukinuti nalog?! Zbog "imaćemo veliki uticaj ubuduće (dakle: predajem ofis) i neće nas šikanirati , a ja ne idem na Inauguraciju"?!
  A famozni "kontekst"? Za Trampa i pristalice očito to je tema izborne krađe te da ubuduće ne dozvole ovo "disrespected or treated unfairly".
  Još od Platona svaka diktatura ima uvek isto "ne talasaj" pravilo; sme muzika ali samo za liftove. Smeju samo reči koje ništa ne znače. A vlast ionako da ih izvrće kako joj volja.

  Ili Sloboda Govora - ili Diktatura. Sada: ili Epik ili Tviter&co.
  (Helios, 13. januar 2021 19:47)

  # Link komentara

 6. Našla banda novu jazbinu.
  (Vule, 13. januar 2021 19:27)

  # Link komentara

 7. Levičarske paravojske Antifa i BLM su pod medijskim patronatom korporativnih medija i društvenih mreža.
  (kvasac, 13. januar 2021 19:01)

  # Link komentara

 8. i onda dodju i kao ne pozivaju na nasilje.

  hehehe ali sad kad skupi FBA dokaze i zatvori im server gde ce onda otici?

  ja posle ce dici narod da je to krsenje demokratije.

  extremisti se kriju iza demokratije
  (s4, 13. januar 2021 19:00)

  # Link komentara

 9. Pa, ako je ovo "drustvo desnih ekstremista" onda su pobegli iz drustva levih ekstremista. Nije Parler kriv sto je popularan. Za njegovu popularnost je kriva cenzura na velikim platformama. Ali to je ta "demokratija" koju guraju Antifa, BLM i ova klintonovska klika u Demokratskoj stranci - svako ima pravo na svoje misljenje dokle god je to isto misljenje koje oni imaju. Sve ostalo se odmah proglasi rasistima, fasistima i slicno. Takvim ponasanjem su obezbedili Trampovu pobedu 2016. i 70 miliona glasova 2020. godine. Da su normalniji nikada Tramp ne bi ni prisao Beloj kuci ili tolikom broju glasova.
  (Arthur Dent, 13. januar 2021 18:15)

  # Link komentara