Petak, 16.10.2020.

15:54

Facebook protiv "antivaksera": Zabranjuju se objave koje "ruše javno zdravlje"

Izvor: B92

Facebook protiv "antivaksera": Zabranjuju se objave koje "ruše javno zdravlje" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

122 Komentari

Sortiraj po:

Srboljub

pre 3 godine

Svako ko smatra da treba da se vakcinise treba to da uradi. Izgradite antitela i mirni ste od nas koji ne zelimo da se vakcinisemo.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (sasa, 18. oktobar 2020 01:30)

Da tebi i ovima što ti daju pluseve učiteljice vrate pare, jer vas nisu naučile zašto je bitno da svi nekompromitovanog imunog sistema prime vakcine. Takođe, strašno je da smo uopšte došli u situaciju da se javno zdravlje tretira kao razgovor o modi ili sportu, pa svaki glasni ignorant ima potrebu da istisne svoje bezvredno mišljenje. Nema rasprave kad je život u pitanju: izvol'te se kad zatreba lečiti kod onih koji su vam punili glave lepo napakovanim glupostima i tako rasteretite zdravstveni sistem.

nova kuca

pre 3 godine

A sloboda govora? Sta sad cemo da pricamo samo ono sto “neko “ misli ili kaze da je tako !
(golijat, 18. oktobar 2020 13:27)

Kakva sloboda govora na privatnom sajtu/servisu?! Pre facebook-a su postojali forumi, pre njih IRC, pre toga BBS i uvek su "slobodu" odredjivali vlasnici tj. administratori.
Hoces da trabunjas sta ti padne na pamet (bilo neke teorije zavere, offtopic ili sl.) - napravis svoj sajt/servis/aplikaciju.

objavite pls

pre 3 godine

@Marko

Moj stric je epidemiolog iz najprestiznije medicinske skole u Nemackoj, i on kaze da je otac tvoje prijateljice neobrazovan, i sta cemo sad?

Ja

pre 3 godine

Za one koji se nesto cude takozvanim ljudima gusterima, mada se ne radi o gusterima vec o reptiloidno-humanoidnim bicima, cija inteligencija, velicina i fizicka snsga daleko nadmasuje ljudsku, pa gospodo, imate ih u svim predanjima najstarijih naroda na planeti, koji nisu ni bili u dodiru jedan sa drugim, a predanja su im potpuno ista. Imate spomenike tih "gustera" takodje sirom sveta, gde oni prozdiru ljude, drze ih u svojim kandzaman itd. Vatikan ima cak i statuu Isusa gde on lici upravo na reptiloida, a citava ta prostorija gradjena je da izgleda kao unutrasnjost zmijske glave, uz jos mnogo asocijacija na reptilijance. Mozete li sve to da objasnite na naucnoj bazi? Zasto ih je svetska istorija puna, ako nikad nisu pistojali? Za Facebook nemam komentara, osim da je osnivac jedan od tih hibrida, a cilj svih njih je potpuna kontrola nad covecanstvom, sto se vidi iz prilozenog. Ne mora covek da misli, oni ce mu reci sta treba da misli i to je poenta cele price.

leptehebo

pre 3 godine

@Lola

Bravo za komentar.

Dodao bih da, kako je nize navedeno u komentarima, medicinska etika je zapravo ono sto nam omigucava da biramo da li cemo I kako da se lecimo. Svi radno sposobni placaju zdravstveno I samim tim se pitaju za sebe.

A mantra da ce antivakcinasi zaraziti vakcinase pada u vodu kada se preokrene prica. Ti vakcinisan ces se takodje zaraziti I, mozda sa laksim simptomima, ces takodje zaraziti onog ko se nije vakcinisao ili onog ko to ne sme. I ako jedan od njih umre, ko je kriv? Koji podatak tebe iskljucuje kao osumnjicenog za smrt nekog ko nije primio vakcinu? Ti si isto prenosilac samo si mozda sebe spasao. A maska nikoga nije niti ce spasiti, ikada. To pise I na samoj maski. Maska stiti jedino od hladnog vazduha kad vadis zub/operises desni. Sve dalje je domen " mozda" I to se brani po svaku cenu od strane nasih gospodara zivota.

Dodatno, pored podatka da stariji su zapravo grupa nize obrazovanih, dodao bih I podatak da nize obrazovani vode I manje kvalitetan zivot jer spadaju u socijalnu kategoriju. Vise obrazovanje uglavnom donosi I visi standard I kvalitet zivota, kvalitetniju hranu, rekreaciju I sl.

Samo Fotograf

pre 3 godine

Širenje dokazivih laži ne može se zvati sloboda govora i pravo na drugo mišljenje. U svetu bez vakcina postoje mnoge bolesti koje nectreba da postoje, smrtnost dece je ogromna, a životni vek populacije je nešto preko 40godina. Ima li iko da mu je to cool?

Marko

pre 3 godine

Otac moje prijateljice je epidemiolog i protiv vakcinacije je, "da je on i njegovi sigurno nece primiti jer se brzo pravi". Sta cemo sad?

acca

pre 3 godine

fejsbuk je u pravu. da bi neko imao misljenje o bilo kojem aspektu nauke mora da ima znanje koje se stice obrazovanjem, a ne gledanjem jutjub klipova.
(zmitjkoe, 17. oktobar 2020 16:31)

Ono kad se pravis da si pametan a jos i obrazovan!

Sto napisa jedna od komentatorki ovde:
Inteligencija i obrazovanje nisu sinhrona stvar. Inteligentan covek ne mora da bude obrazovan a obrazovan covek ne mora da bude inteligentan, bar u Srbiji smo svi svesni ove cinjenice.

Cini mi se Zmitjkoe da imas obrazovanje!!!

bla

pre 3 godine

Takodje,ocigledno si propustio cinjenicu da ce vakcina protiv korone biti fakultativna,tj. neobavezna u svim drzavama na svetu,isto kao sto je i vakcina protiv gripa. Dakle,nigde nece biti obavezna. Ti ces lepo i radosno da je primis,ja necu,i svi cemo biti srecni i zadovoljni. Je l' to u redu? Medjutim,ako ti probas na silu da vakcinises ljude koji to ne zele,onda imamo problem,jer to nece moci da ti prodje. Kapiras?
(Oliver, 17. oktobar 2020 23:48)

vakcina ce biti davana samo onima koji pristanu na nju. oni koji nece nemoraju, ali onda ne mogu u javni prevoz da udju, nema nista od posla i decu nece pustiti u skolu.

Ma mars

pre 3 godine

Globalisti prvo naprave Facebook i promivisu ga kao slobodno civilizacijsko dostignuce a onda ga kontrolisu !? Skoro sam stavljao neki oglas u sportu na FB, platim a onda cekam da ga neko odobri!?
Ne znam vi ali kod mene ovo radja otpor da mi neko natura misljenje a stalno prica o slobodi izvora i ljudskim pravima.

Denis

pre 3 godine

Sloboda govora ima svoju cijenu, koju nove generacije nece da prihvate. Put do pakla je poplocan dobrim namjerama. Kultura iskljucivosti je u usponu. Elite ne mogu podnijeti da neko ima suprotno misljenje.

ivke@gmail.com

pre 3 godine

A sta ako sve ovo oko nas jeste situacija koja se tice smanjenja broja ljudi.Jer kako rece psihopata cika Bil mnogo nas je na svetu.Jel nama ljudima jasno da ako neko zeli da pomogne onda on i ode i nahrani gladnu decu Afrije ili Azije.Ali ne nas cika psiho Bil nema taj trip.On ima trip da podeli 6 milijardi vakcina da bi nas ostalo 1 milijarda.Jer Vam nije cudno da 120 godina pricaju da maske ne stite od virusa a da se sete pre 5 meseci da stite od jednog samo virusa koji se zove Corona.Ceo svet zna da promalazac PCR testa kaze da se on ne sme koristiti za trazenje infektivnih bolesti jer je jako sirokog spektra.A niko ne pita od nasih novinara na komferencijama za stampu.Zabranjeno je !A zasto ne pitaju.Jer oni znaju da su i njihova deca u govnima i da i njih ceka uzas sudbina.Do dana danasnjeg ne znaju kako se prenosi.Lada se zarazi jedan clan domacinstva uopste se ne zarazuju drugi.Naravno zato sto ova bolest nije virus vec TROVANJE!Molim.vas ne dozvolite da nam uniste i.isperu nase mozgove jer onda nam.nece ni trebati smrtonosna vakcina koju najavljuju!

zzz

pre 3 godine

jel to isto vazi i za demokratiju? tih 75% neobrazovanih sa istom vrednoscu glasa biraju vlast koja svima nama upravlja, a znas kako nas narod kaze slican se slicnom raduje ... na kraju krajeva jos nisam video da su ti obrazovani odgovorili na pitanje neobrazovanih antivakcinasa kako neko ko nije vakcinisam moze da ugrozi nekog ko je vakcinisan??? i da me ne shvatis pogresno ja sam od one generacije sto je primila sve vakcine, ukljucujuci i one koje dobijas kad odsluzis vojni rok, tako da nisam protiv istih - samo ljudi postavljaju krajnje logicno pitanje na koji ovi odgovaraju uglavnomomalovazavanjem njihovog obrazovanja, sto priznaces nije odgovor
(marica, kriv, razumevanje..., 17. oktobar 2020 17:59)

A jel vi stvarno mislite da lazima i kako kazete malverzacijama mozete da uticete na bilo koga? Na vase postavljeno pitanje je odgovreno hiljada puta! Ali vi mislite da ako kazete da nema odgovora da to postaje istina?

zzz

pre 3 godine

Dakle,nigde nece biti obavezna. Ti ces lepo i radosno da je primis,ja necu,i svi cemo biti srecni i zadovoljni. Je l' to u redu? Medjutim,ako ti probas na silu da vakcinises ljude koji to ne zele,onda imamo problem,jer to nece moci da ti prodje. Kapiras?
(Oliver, 17. oktobar 2020 23:48)

Pa niko vas nece terati. Jednostavno ako budete zeleli da putujete avionom, ili da predjete neki granicu moracete da imate potvrdu da ste vakcinu primili. Isto moze da vazi i za vrtice, skole, fakultete. Za ulazak u bolnicu, gradski prevoz. Pa ako zelite da zivite kao pustinjak na nekom brdu bez kontakta sa civilizacijom ja vas u tome podrzavam. Cak vas i molim da oko sebe sakupite sve svoje istomisljenike. Da se potpuno odreknete moderne medicine, tehnike itd. Samo vas molim da kada pocne da medju vama vlada kuga da se ne zacudite kada mi ispranih mozgova podognemo zid oko vas.

zzz

pre 3 godine

To što neko ima obrazovanje ne znači baš ništa. Možemo da pričamo o podacima i njihovoj tačnosti ili netačnosti, sve ostalo je potpuno nebitno. Prazno pozivanje na autoritet bez argumentacije potkrepljene dobrim podacima prolazi samo kod servilnih praznoglavaca.
(b93, 17. oktobar 2020 21:54)

Problem je sto cak ni ne znate sta znaci autoritet. U struci se atoritet postaje tako sto se godinama mukotrpno radi. Dokazujete se iznova i iznova. I to iskljucivo potkrepljenim podacima. E tek se nakon decenija takvog rada postaje autoritet, kome se onda veruje, jer se zna da iza njega i njegovih reci stoje proverljivi podaci.

zzz

pre 3 godine

Svi relevantni proizvodjaci (mislim na zapadne) su povukli svoje vakcine i prestali sa ispitivanjima na ljudima zbog kontraindikacija!
(sir oliver, 17. oktobar 2020 21:38)

Ni jedna jedina nije povucena i za sve je nastavljemo testiranje? Dokle mislite lazima da pokusavate da trdite nesto sto se moze proveriti sa dva klika misem?

Deki

pre 3 godine

FB je jedno od najvecih zla .Ta aplikacija razara brakove,unistava zivote.....
Iskomplesirane osobe je koriste da bi zadovoljile svoju sujetu,nastrani da zadovolje svoje bolesne prohteve.Ne pisem ovo kao vernik ili protivnik neceg novog ali ljudi,razmislite malo,sta ce vam to zlo?

Ivan

pre 3 godine

Pa napravi svoju mrezu pa se slobodnoj izrazavaj do mile volje. Ne mozes u "tudjoj kuci" da trabunjas raznorazne gluposti
(neravnozemljas

1) Problem sa drustvenim mrezama (FB, Instagram, twitter,mislim i youTube koji nije drutvena mreza) je da su dobili izuzece od krivicnog gonjenja pred sudom SAD za sadrzaje koje stoje na njima, jer zele da budu servis svih nas, na kojem svi mogu da napisu sta hoce. Dakle jedan B92 moze da bude tuzen za clanak koji se pojavi na njemu, dok Facebook ne moze. E sada, kako prestaju da budu ono sto su pred Kongresom tvrdili da jesu (mesto za slobodno izrazavanje), onda bi morali da izgube izuzece od krivicnog gonjenja.

Dakle, ne moze se sedeti na dve stolice: ili si dostupan svima, ili ako cenzurises onda si podlozan sudskom sporu. Znaci, ne krse oni nikakav zakon time sto cenzurisu sadrzaj, ali onda se pravila menjaju. I naravno, niko ne sme da podstice nasilje, ali biti protiv vakcine ili maske nije podsticanje na nasilje.

2) Ovaj svet zasluzuje mesta za slobodno izrazavanje.

3) Ovi sto bi da nametnu vakcinisanje za sve - to je fasizam i u suprotnosti sa osnovnim nacelima medicine.

4) Doktorka koja se bavi organizacijom klinickih ispitivanja za svetski poznate farmaceutske kompanije mi je rekla da ce primiti vakcinu protiv korone, ali najranije za 5 godina, i to samo od jedne zapadne kompanije ciji joj se nacin testiranja vakcine svidja. O svima drugima ni ne pomislja.

Nikola

pre 3 godine

Kakva bre sloboda mišljenja, u demokratiji je svakoj bezvrednoj budali i izopačenoj osobi dato pravo govora, razmišljanja i jednakosti.... Čitav svet je oduvek bio izopačen, nenormalan i nemoralan a mi se čudimo i mislimo da je postao u skorije vreme, usput normalnom i obrazovanom čoveku su sva prava oduzeta jer se navedenima koji su brojniji svidelo... Susret im ne igra ulogu pa im dobro dođu društvene mreže za lečenje kompleksa i raznih psihološko sociopatskih stanja pred ogromnom publikom besposlenih istomišljenika....naravno da treba kažnjavati i zabraniti mnogo toga po mnogo osnova !

Mika

pre 3 godine

Najveci poraz u vezi ove "pandemije" za mene licno a verujem i za sve ljude koji su vise posmatraci nego pripadnici maskera ili antimaskera je mentalitet krda i lakoca manipulacije istim.

"Lakse je prevariti coveka nego mu objasniti da je prevaren"

Mark Tven
(Lola, 17. oktobar 2020 23:57)

Kako bi se upravljali ljudima drugačije? Mislite da ljudi mogu sami sebe da ograničavaju? Nastao bi haos. Dakle, usmeravanje naših života je jedini način da imamo uređeno društvo. Pošto se zalažeš za slobode, zašto je različito to da ja ne smem da prođem kroz crveno, a ti smeš da ne nosiš maske? Ni ja ne verujem u semafore. Mislim da postoji semaforski lobi koji nam je natura smafore kako bi zaradio. Pošto je to demokratija moje mišljenje je isto važno kao tvoje. Sad dolazimo da sam ja diskriminisan, a ti možeš da radiš šta hoćeš. E tu je razlika. Meni je jasan benefit semafora, kao što mi je jasan benefit maski u određenim situacijama. Ako su maske odraz da smo ovde, ondje svako pravilo odraz da smo ovde. A postoji toliko besmisleni i bespotrebnih pravila. Ali, pošto je ovo aktuelna tema, ljudi crpe energiju pokušavajući da pokažu kako su se izdigli od ostalih ovaca. A sa druge strane slepo prate druge zakone, preporuke i sl.

sasa

pre 3 godine

Svako ko smatra da treba da se vakcinise treba to da uradi. Izgradite antitela i mirni ste od nas koji ne zelimo da se vakcinisemo.

amovi

pre 3 godine

Zato imas pravo da odbijes bilo koji lek ili vakcinu,bilo koji vid terapije,cak i na svoju stetu.
(Oliver, 17. oktobar 2020 23:48)

Imas pravo i da skocis sa 10. sprata ali ne i da gurnes nekoga.
Imas pravo da po dvoristu/placu vozis pijan ali ne i u saobracaju.
Tako ce biti i za vakcine, ako ne sad, sigurno za nekoliko godina-deceniju.
Neces da primas (ne za koronu i grip nego i difteriju, polio, hepatitis, MMR) - nema medju vakcinisane. S obzirom da je vecina vakcinisana - nema u drustvo. Ne mozes birati samo sta ti se svidja u zivotu, a ostalo odbijati/nepostovati.

Zato najbolje svako sebi, pa cemo za nekoliko decenija videti ko je bio u pravu.

CATAPA

pre 3 godine

Tja, biće isto kao i sa svim drugim vidovima nasilne političke korektnosti, klatno će otići u drugu stranu i ono što je možda i bila dobra namera u početku, pretvoriće se u teror.
Ti "antivakseri", bar neki od njih (nas) insistiraju rekao bih na najosnovnijem od osnovnih ljudskih prava: nepovredivost ljudskog tela i individualnog integriteta. Individualna prava su iznad kolektivnih što ne znači da su ta kolektivna "Alajbegova slama", nego da su ta kolektivna izvedena i u funkciji zaštite individualnih. Uključujući čak i samog Alaj-bega lično.

Bilo kakvo prisilno lečenje slobodnih ljudi je zapravo flagrantno ukidanje njihove slobode. Davno je jedan mudar čovek rekao da ko žrtvuje slobodu zarad bezbednosti (dodaću: kolektivne), ostaće i bez jednog i bez drugog.

Američko (na žalost sve više ne samo američko) poimanje slobode govora već uveliko liči na slučaj Džordža Flojda: Možeš ti da govoriš "I can't breathe" koliko puta hoćeš, i na medijima ako hoćeš, ali to ne znači da ćeš moći da dišeš. A potom, ni da govoriš.

Ovo je isto to. Seiriti kako su "antivakserima stali na vrat" je isto kao navijati za policajca koji guši Džordža Flojda "da ne širi laži".

PVO

pre 3 godine

U čemu je problem? FB je privatna firma i mogu da rade šta hoće, i donose pravila koja hoće. Legitimno. Kome to smeta ne mora da koristi FB i tačka.
Ko želi da propagira sopstvenu glupost, nek napravi sopstvenu mrežu.
Ovi što se bune su stvarno nejasni. Idu u goste i tamo galame, kad domaćini kaže nema više galame u mojoj kući, oni se bune da im je uskraćena sloboda ponašanja.
Glupost na kvadrat.
(Nadležni, 17. oktobar 2020 20:53)

Na najnormalniji komentar u ovoj gomili gluposti ti dobijes ovoliko minusa? To je vec zabrinjavajuce...

Nele

pre 3 godine

@123
Naravno da vise umiru "neobrazovani". Ljudi rodjeni posle drugog svetskog rata nisu bas imali veliki mogucnosti za obrazovanje kao ljudi rodjeni u zadnjih 30-50god. Tako da to bas i nije u vezi sa obrazovanjem nego sa godinama.
Cinjeice su da ne postoji NI JEDNA naucna studija objavljena u renomiranom casopisu koja dokazuje da maska stiti od Kovida.
Cinjenica je da je u Americi radjeno istrazivanje na vecem uzorku i da su rezultati da je 70.4% zarazenih izjavilo da STALNO nosi masku, a 14.4% da je nosilo masku po potrebi.
Cinjenica je da se virus siri aerosolima a da maska moze da spreci samo viruse koji se sire kapljicno. Aerosoli su daleko manje od proreda na masci pa to izgleda kao da postavljas zicanu ogradu da te stiti od komarca.
Cinjenica je da "krizni stabovi" (i SZO) sirom sveta samo zele da skinu odgovornost sa sebe i za svoje neznanje okrivljuju narod. A nekako moraju da pravdaju novac koji im drzave placaju.
Mislite da maske stite? Zasto ih onda ne nose Tramp, Putin i vecina predsednika (pa i Vucic)? Mislite da oni nemaju bolje informacije od vas?

orvel

pre 3 godine

@zoran
Kopredsednik tog Fejsbuk komiteta za nadzor i cenzuru je Katalina Botero Marino, koja je za 2 godine primila 1,3 miliona dolara od Sorosevog Fonda za otvoreno drustvo.

Sve je u rukama jednog tajkuna. Ako to nije ugrozavanje demokratije, ne znam sta jeste.

amovi

pre 3 godine

(Oliver, 17. oktobar 2020 22:09)
U zivotu (a skoro sam na pola) nisam gledao sat vremena Fox, CNN i sve te ostale koje si nabrojao. Facebook nikad koristio, i iskreno se nadam i opadanju broja korisnika/vrednosti akcija podjednako kao i blokiranju vas kontrasa, funkcionalno nepismenih mudraca.
A sto se tice ulice - slobodno izadjite vec sutra, taman da se prebrojimo, pa da vidimo jel se isplati da vas lecimo ili da se konacno podelimo na normalne i lude pa svako sebi (a ne ko dosad, po rasi/naciji/jeziku/religiji a izmesani).

Lola

pre 3 godine

(123, 17. oktobar 2020 22:51)

Naravno da nemate link. I naravno da nije slucajnost. Probacu da vam objasnim ali od marta ove godine zaista sumnjam da je 90% svetske populacije sposobno za autorefleksiju, unutarnji dijalog ili kriticku misao. Sve sto se servira to se guta.

I naravno da ce po logici stvari biti najvise "preminulih od korone" sa osnovnim obrazovanjem jer su gro statistike ljudi od 80 godina rodjeni ili za vreme ili brzo posle drugog svetskog rata kada nije bilo privilegije a ni potrebe da se uce ni srednje skole a tek pogotovo ne hipster fakulteti bez ikakve potrebe u ekonomiji.

Da nikad nisam cuo statistike koje serviraju na konferencijama i da mi neko kaze "Najvise umiru ljudi sa osnovnim obrazovanjem" ne bih sebi dozvolio da pomislim da je u pitanju veza izmedju kolicine obrazovanja i sposobnosti stavljanja krpe na usta.

Inteligencija i obrazovanje nisu sinhrona stvar. Inteligentan covek ne mora da bude obrazovan a obrazovan covek ne mora da bude inteligentan, bar u Srbiji smo svi svesni ove cinjenice.

Najveci poraz u vezi ove "pandemije" za mene licno a verujem i za sve ljude koji su vise posmatraci nego pripadnici maskera ili antimaskera je mentalitet krda i lakoca manipulacije istim.

"Lakse je prevariti coveka nego mu objasniti da je prevaren"

Mark Tven

Oliver

pre 3 godine

I koliko umre bez medicine/farmacije, koliko sa. Koliki je zivotni vek (ili sansa za prezivljavanje novorodjencadi) sa ili bez medicine/farmacije.
(amovi, 17. o

Ti ocigledno nemas pojma o medicini niti si je ikad studirao,inace bi na drugoj godini naucio predmet medicinska etika u kojoj se uci i o pravima pacijenata. Ukratko,svaki pacijent na planeti ima pravo da odbije bilo koji vid lecenja! Zato potpisujes pristanak na operaciju,jer hirurg ne moze da te operise protiv tvoje volje,izuzev ako si u besvesnom stanju. Zato imas pravo da odbijes bilo koji lek ili vakcinu,bilo koji vid terapije,cak i na svoju stetu. Zato sto nema nikog drugog koga vise zanima zdravlje i zivot neke osobe od same te osobe. Takodje,ocigledno si propustio cinjenicu da ce vakcina protiv korone biti fakultativna,tj. neobavezna u svim drzavama na svetu,isto kao sto je i vakcina protiv gripa. Dakle,nigde nece biti obavezna. Ti ces lepo i radosno da je primis,ja necu,i svi cemo biti srecni i zadovoljni. Je l' to u redu? Medjutim,ako ti probas na silu da vakcinises ljude koji to ne zele,onda imamo problem,jer to nece moci da ti prodje. Kapiras?

orvel

pre 3 godine

@zoran
Postoji komitet u Fejsbuku za cenzuru, ima 20 clanova, 18 je povezano sa Sorosem.
Soros je ulozio 50 miliona dolara u kampanju Bajdena i Kamale Haris.
Clan tog komiteta za cenzuru je i Dzamal Grin, saradnik Kamale Haris,kandidatkinje za potpredsednika SAD.
200 miliona dolara je Soros ulozio u pokret BLM.

Itd.
Sve je u rukama jednog tajkuna.

Kvo

pre 3 godine

@marica @Sir Oliver

Upravo tako. Niko ne osporava da je vakcina dobra stvar. Medjutim, niko nikad vakcinu nije razvio za samo godinu dana. Sve vakcine protiv gripova su uvek imale upitno dejstvo. Vakcinisali se ljudi i pre kovida protiv gripa i opet umirali od njega kada sezona krene.
Razlika izmedju kovida i obicnog gripa je prosto u vecoj smrtnosti i sklonosti ka komplikacijama. Ja licno ne verujem da se siri brze od obicnog gripa, samo niko nikad nije pratio kako se grip siri jer su ljudi imali imunitet na njega.

Nije meni problem da primir vakcinu, ali prvo zelim da znam da je isprobana i da radi, ne da je zbrzana. Drugo, pre nego sto je primim, zelim test na antitela. Sigurno je ta vakcina potrebnija nekom starijem ukoliko sam ja vec prelezao kovid.

Cak i da se pojavi vakcina, bez ikakvih nuspojava, nikada Mika nece preziveti kovid. Smanjice se stepen zaraze vakcinacijom, ali kome je imunitet slab, taj je gotov od bilo kog virusa.

Nije problem kovida u smrtnosti i opasnosti. Problem je sto smo mi u poslednjih 30 godina porasli za 20%, a drzave nisu ulagale u zdravstvene sisteme i resurse i sad su svi pali na kolena od virusa koji salje 2-3 (ajd cak i 5) puta vise ljude u bolnicu. Problem kovida je problem korupcije i neracionalnosti stanovnistva. Baca se novac na razonodu i onda svi zbunjeni kako nema dovoljno bolnica i lekara kada zatreba.

Hladan

pre 3 godine

Pozivaju se na slobodu misljenja i da ne treba cenzurisati?

Sta mislite zasto je zabranjeno snimati nasilje na fudbalskim utakmicama? Pa da se ne bi popularizovalo, posto ima lakovernih budala koje traze paznju i u incidentu na fudbalskoj utakmici vide resenje.

Tako je i na fejsu, YT..

Kako nekom normalnom liku nije palo na pamet da objavi snimak o teoriji zavere ili vakcinama? Ljudi rade, doprinose covecanstvu ne zamlacuju se. Naucnici, inzinjeri (ali pravi, ne samoprozvani), doktori... njih ne interesuju takve budalastine i djubre.

I treba da se sankcionise sve sto je djubre. Pogledajte samo na televiziji sta sve moze da se gleda, kad dodje neka vest o nekom naucnom dostignucu KOJE CE DA KORISTI COVECANSTVU to ide na kasicicu a fudbalska utakmica 90 minuta? Pa obican film traje krace od utakmice, a iz filma mozes i da naucis nesto.

Ljudi traze budalastine da gledaju, sareno, prosto, bez smisla... A kad im das neki pametan savet kao u oko da si ih dirno.

metrop

pre 3 godine

Vakcinacija nije nekakvo mišljenje pa da treba da se uvaži svaka šuša koja misli da nešto zna. Postoje i činjenice (kategorija nepoznata u Srbiji). Lopta je okrugla, vi možete da mislite da je kvadrat, ali je ona idalje okrugla. E, kad taj kvadrat potencijalno uništava živote postoji opravdanje da se nadgleda. Igranje sa naukom nije "pravo na mišljenje". U Srbiji vas čak nekad ljudi izvređaju i pravdaju to "pravom na mišljenje" iako je daleko od toga.. Koliko smo samo nezrelo društvo, to boli.

amovi

pre 3 godine

Sve što mi se uporno hoće na silu da nametne....ODBIJAM.
(Jeste....farbamo, 17. oktobar 2020 21:54)
Tako je BRE!
Odbij da jedes zdravo. Da ides u skolu, na posao. Da vozis trezan i po ogranicenju. Da platis racun/kaznu. Da se kupas. Da se oblacis. Sto ne bi setao po gradu u gacama? Ili cak i bez njih?
Sve to treba odbiti, dosta je bilo tlacenja

Neko tamo

pre 3 godine

@b93
Tačno tako. Samo što slabo viđamo činjenice od strane teoretičara zavere, a i ako nešto tačno navedu, to obično bude izvučeno iz konteksta i/ili ne predstavlja dokaz za tvrdnju koja je predmet rasprave. Ali zato njima nikakav kontra-argument nije dovoljno dobar i nikakav dokaz dovoljno čvrst.

PS. I sudeći po minusima na moj predhodni komentar, definitivno nemaju smisao za humor...

Kliko

pre 3 godine

Sve što mi se uporno hoće na silu da nametne....ODBIJAM.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Jeste....farbamo, 17. oktobar 2020 21:54)

Znači dobrovoljno si išao u školu, dobrovoljno čekaš u redovima, dobrovoljno vadiš dokumenta. I još milion primera, ali se junačiš baš na ovoj temu.

amovi

pre 3 godine

Ko garantuje da Pera nece dobiti kontraindikacije od neproverene i nedovoljno ispitane vakcine!
(sir oliver, 17. oktobar 2020 21:38)

Niko. Postoje lekovi i vakcine koji su u upotrebi decenijama (a pre toga su bili testirani 5-10 godina) pa se tek pre godinu-dve otkrivene (ozbiljne) posledice koje izazivaju.
Od aspirina su umirali ljudi, a ne od kompleksnijih lekova.
A garancija u zivotu nema, sutra mozes dobiti otkaz, slogirati se, poginuti, ostati bez kuce, auta, clana porodice, dobiti neku extra retku bolest od koje boluje 50 ljudi na celoj planeti, itd.
Ima samo prosek. I koliko umre bez medicine/farmacije, koliko sa. Koliki je zivotni vek (ili sansa za prezivljavanje novorodjencadi) sa ili bez medicine/farmacije.

Oliver

pre 3 godine

(Oliver, 17. oktobar 2020 21:18)
Zato sto je Fox nacionalni a ti navedeni internacionalni? Umesto provajdera (pogotovo "lokalnu podruznicu" u kojoj zaposleni imaju informacije, znanje i prava otprilike kao moja baba), pitaj Fox sto ne napravi internacionalni kanal
(amovi, 17

Pa zato sto Fox nije globalisticki medij koji ima intenciju da ispira mozak ljudima sirom sveta poput tvog ljubljenog CNN-a. Ali sve su to autogolovi koje radite. Sada ce milioni ljudi napustiti Fejsbuk,zarada ce im se smanjiti,akcije pasti,a sto vise ljudi gledaju CNN to vise mrze levicare,neoliberale i globaliste zbog njihove monstruozne i providne propagande. Srecom,nikad necete moci da mi zabranite da citam Breitbart news na internetu. A ako to ikad pokusate,onda ce da radi ulica!

123

pre 3 godine

Sloboda mišljenja može da bude realan koncept u svetu gde imamo većinsko obrazovano stanovništvo. Kad imate 3/4 neprosvećenih ljudi, oni vrlo lako mogu da dovedu celu populaciju u opasnost.
(123, 17. oktobar 2020 16:05)

Mhm vazi. Ipak je malo veci problem sto tih 25% turbo obrazovanih nose maske za virus prehlade.

Verovatno od silnog obrazovanja nisi stigao da cujes:

"Da je situacija toliko ozbiljna,ne bi im trebala ovolika propaganda"

Btw, cestitam ti na 5 godina bacenih za diplomu iz nemacke knjizevnosti ili ne daj Boze na filozofiji
(Lola, 17. oktobar 2020 16:25)

Nemam link, pa ću vas zamoliti da potražite na internetu. Ubedljivo najveća smrtnost od korone je kod ljudi sa osnovnim obrazovanjem. Već sa srednjom školom podosta opadne. Smanjenje smrtnosti ide sa višim obrazovanjem. To ne može biti slučajnost. O koroni ne bih razgovarao, jer ako neko nije ukapirao zašto treba epidemiju da držimo pod kontrolom ili kako funkcionišu maske, onda mu ni 10 godina fakulteta neće pomoći.

leptehebo

pre 3 godine

@marica, kriv, razumevanje... baš naprotiv, odgovoreno je X puta kako nevakcinisani ugrožavaju ostale, šta je kolektivni imunitet i zašto je on važan. to je samo dokaz da vi ne želite da razumete i ne čitate šta vam se piše, nego samo ponavljate ono što ste čuli. evo neću biti lenj i iliustrovaću još jednom - imamo Peru, Mitu i Žiku koji idu u istu školu. Pera je vakcinisan, Mita ne veruje u vakcinaciju, a Žika ne može da se vakciniše jer ima hroničnu bolest koja je kontraindikacija za vakcinaciju. ako se Pera zarazi, imaće blagu kliničku sliku jer je njegov imuni odgovor brz i efikasan i mala je šansa da će stići da inficira Mitu i Žiku. ako se Mita zarazi, zbog toga što je njegov imuni odgovor spor jer ne poznaje infektivni agens inficiraće i Peru i Žiku. Pera će proći sa blagim tegobama, a Žika će umreti. kolektivni imunitet je važan jer njime štitimo kompromitovane jedinke. ne budite sebični.
(mint, 17. oktobar 2020 18:45)
Sve si super objasnio, samo jedno nisi! Ko garantuje da Pera nece dobiti kontraindikacije od neproverene i nedovoljno ispitane vakcine! Za Žiku se vec zna, jer je vakcina ispitivana 5-10 godina, ali ova za manje od godinu!? Svi relevantni proizvodjaci (mislim na zapadne) su povukli svoje vakcine i prestali sa ispitivanjima na ljudima zbog kontraindikacija!
(sir oliver, 17. oktobar 2020 21:38)
hteo bih da dodam I odgovor na Peru, Mitu I Ziku. Istrazivanja su pokazala da Pera ima vece sanse da se zarazi od antivaksera Mite jer je njegov imunitet "vestacki" te je on zapravo poguban po Ziku isto ako ne I vise od Mite. Ironija je da se vakcinises a ipak se zarazis. A Pera moze samo sebe da spase vakcinom ako vec nije imao kontraindikacije I zapravo postao novi Zika. Zika moze da umre I od prehlade jer je dodatno unisten njegov imuni sistem terapijama kpji uzima. Zapravo, ispada da je Mita tu najzdraviji.

amovi

pre 3 godine

(Oliver, 17. oktobar 2020 21:18)
Zato sto je Fox nacionalni a ti navedeni internacionalni? Umesto provajdera (pogotovo "lokalnu podruznicu" u kojoj zaposleni imaju informacije, znanje i prava otprilike kao moja baba), pitaj Fox sto ne napravi internacionalni kanal

J.

pre 3 godine

"zabranjuje se drugacije mišljenje"
(maler, 17.
Nauka nije mišljenje.
" na kraju krajeva jos nisam video da su ti obrazovani odgovorili na pitanje neobrazovanih antivakcinasa kako neko ko nije vakcinisam moze da ugrozi nekog ko je vakcinisan?"
marica, kriv, razumevanje
U poslednjih 6 meseci bar sam na 20 različitih mesta to pročitala (doduše, znala sam i pre). Sta li ti čitaš, kada to nisi nikada video?!

sir oliver

pre 3 godine

@marica, kriv, razumevanje... baš naprotiv, odgovoreno je X puta kako nevakcinisani ugrožavaju ostale, šta je kolektivni imunitet i zašto je on važan. to je samo dokaz da vi ne želite da razumete i ne čitate šta vam se piše, nego samo ponavljate ono što ste čuli. evo neću biti lenj i iliustrovaću još jednom - imamo Peru, Mitu i Žiku koji idu u istu školu. Pera je vakcinisan, Mita ne veruje u vakcinaciju, a Žika ne može da se vakciniše jer ima hroničnu bolest koja je kontraindikacija za vakcinaciju. ako se Pera zarazi, imaće blagu kliničku sliku jer je njegov imuni odgovor brz i efikasan i mala je šansa da će stići da inficira Mitu i Žiku. ako se Mita zarazi, zbog toga što je njegov imuni odgovor spor jer ne poznaje infektivni agens inficiraće i Peru i Žiku. Pera će proći sa blagim tegobama, a Žika će umreti. kolektivni imunitet je važan jer njime štitimo kompromitovane jedinke. ne budite sebični.
(mint, 17. oktobar 2020 18:45)
Sve si super objasnio, samo jedno nisi! Ko garantuje da Pera nece dobiti kontraindikacije od neproverene i nedovoljno ispitane vakcine! Za Žiku se vec zna, jer je vakcina ispitivana 5-10 godina, ali ova za manje od godinu!? Svi relevantni proizvodjaci (mislim na zapadne) su povukli svoje vakcine i prestali sa ispitivanjima na ljudima zbog kontraindikacija!

b93

pre 3 godine

@zmitjkoe
To što neko ima obrazovanje ne znači baš ništa. Možemo da pričamo o podacima i njihovoj tačnosti ili netačnosti, sve ostalo je potpuno nebitno. Prazno pozivanje na autoritet bez argumentacije potkrepljene dobrim podacima prolazi samo kod servilnih praznoglavaca.

Neko tamo

pre 3 godine

Soroševi sendvičari u naletu...
(Đorđe, 17. oktobar 2020 19:41)

Zašto odmah vređanje neistomišljenika i insinuiranje da su botovi koji kucaju komentare za sendvič?


Ne radimo mi za sendvič nego za veliku platu ;)

Владимир

pre 3 godine

Што су званична објашњења глупља, то су "теорије завере" прихватљивије. Цензура се појачава.

HeadsUp

pre 3 godine

Satanisti su u punom naletu, zele da uguse svako misljenje koje se ne poklapa sa njihovim.
(Pera, 17. oktobar 2020 17:49)

Da znas da sve vise deluje da satanisti stoje iza antivakcinasa, antimaskera, antimedicine/farmacije, antitehnologije, itd.
(amovi, 17. oktobar 2020 19:01)

Kako ne stoje, sto vise antivaksera/maskera ima, brze ce da se popuni pakao :)

Oliver

pre 3 godine

(alfonso, 17. oktobar 2020 15:38)
Pa napravi svoju mrezu pa se slobodnoj izrazavaj do mile volje. Ne mozes u "tudjoj kuci" da trabunjas raznorazne gluposti
(neravnozemljas, 1

Kakvo naivno razmisljanje. A ti mislis da bi bio dopusten nekakav desnicarski Fejsbuk ili Tviter? Evo objasni mi,zasto ja u mojoj kablovskoj ponudi imam cak 4 neoliberalne televizije- CNN,BBC,Bloomberg i Al Jazeera,a nemam nijednu desnicarsku kao sto je Fox? Kad sam pitao u lokalnoj podruznici provajdera,gledali su me zbunjeno. I ti stvarno mislis da je to slucajno,sto ne daju ljudima da gledaju Fox?

old ckul

pre 3 godine

"Ekstremno levo" je postalo novo ekstremno desno, "ekstremno desno" je postalo ekstremno levo,na granici sa anarho pokretom...ne znam kako ovi što su "obrazovani" ne vide taj ekstrem.
Ako se "levičari" ponašaju kao komunisti koji su posle 2. rata čupali brkove gospodi,šta su onda oni?

Nadležni

pre 3 godine

U čemu je problem? FB je privatna firma i mogu da rade šta hoće, i donose pravila koja hoće. Legitimno. Kome to smeta ne mora da koristi FB i tačka.
Ko želi da propagira sopstvenu glupost, nek napravi sopstvenu mrežu.
Ovi što se bune su stvarno nejasni. Idu u goste i tamo galame, kad domaćini kaže nema više galame u mojoj kući, oni se bune da im je uskraćena sloboda ponašanja.
Glupost na kvadrat.

zmitjkoe

pre 3 godine

@siki onda je tvoj drugar, a moj kolega, u debeloj manjini i nije u pravu. tvoje misljenje nije bitno, kao sto nije moje bitno kada je tvoja struka u pitanju.
eto to cemo sad.

Ja

pre 3 godine

Evo ne znam, nesam čkolavala, al da pitam nekog ko jeste: da l zanima neku Silu, nazovi je državom, Bogom, Fleksbuksom kako god oš, u šta ja verujem i čemu se nadam, da li sam pametan il glup, obrazovan il jok? Ja verujem u dinosauruse i NLO, Anunaki su gospodari sveta i zemlja plovi na kornjači, al ne smam na ulicu bez maske jer ću platim 120eura. Vakcinu ako moram - oću, ako ne moram neću, ko mora nek i uzme ako oće, ako neće nek i plati i et. A ni mene baš ne zanima na fleksbuksu uverenje nekog što leči i isteruje demone lopatom, gleda u tarot karte i ubeđuje me da je korona iz laboratorije (a što me pa zanima odakle je, oću li im na kafu?) Pozdravite vašeg krojača.

amovi

pre 3 godine

Satanisti su u punom naletu, zele da uguse svako misljenje koje se ne poklapa sa njihovim.
(Pera, 17. oktobar 2020 17:49)

Da znas da sve vise deluje da satanisti stoje iza antivakcinasa, antimaskera, antimedicine/farmacije, antitehnologije, itd.

amovi

pre 3 godine

O vakcinama samo sme da prica samo Bil Gejts...nije ni fakultet zavrsio,a pored Medicinskog nije ni prosao...jer,tako je normalno!?
(inat, 17. oktobar 2020 19:40)

Da se kladimo u 100.000e da je Bill Gates u proteklih mesec dana procitao vise knjiga nego ti za ceo zivot.
O razumevanju procitanog i da ne pricamo...

XXX

pre 3 godine

Moja cela porodica u ja smo primili sve obavezne vakcine tako da niko ne može da mi kaže da sam protiv vakcina, ali koji su to stručnjaci koji rade za Facebook koji procenjuju šta je istina, a šta propaganda? Ako nam daju spisak tih “stručnjaka”/“lekara” svim silama ću ih podržati.

Pera

pre 3 godine

Verovatrno se velika vecina normalnih slaze da treba podrzati dobru vakcinu.
Ali, kada treba resiti koja je dobra, tu nastaju problemi. Ovde u americi ruska je u startu ismejana kao neproverena, a kad njihova rese da je njihova spremna, svaka kritika ce biti dopcekana kao bude spremna svaka kritika ce biti okarakterisana kao "antivakserska"...
A vakcina je samo delic problema - svaka kritika vlasti bice tretirano kao sirenje neistina, a dokazi ce najcese biti sakriveni od javnosti pod plastom "nacionalne bezbednosti".

amovi

pre 3 godine

na kraju krajeva jos nisam video da su ti obrazovani odgovorili na pitanje neobrazovanih antivakcinasa kako neko ko nije vakcinisam moze da ugrozi nekog ko je vakcinisan???
(marica, kriv, razumevanje..., 17. oktobar 2020 17:59)

Odgovoreno 1000 puta, samo (ne)vernici nisu zadovoljni odgovorom (ili nesposobni da razumeju isti)

mint

pre 3 godine

@marica, kriv, razumevanje... baš naprotiv, odgovoreno je X puta kako nevakcinisani ugrožavaju ostale, šta je kolektivni imunitet i zašto je on važan. to je samo dokaz da vi ne želite da razumete i ne čitate šta vam se piše, nego samo ponavljate ono što ste čuli. evo neću biti lenj i iliustrovaću još jednom - imamo Peru, Mitu i Žiku koji idu u istu školu. Pera je vakcinisan, Mita ne veruje u vakcinaciju, a Žika ne može da se vakciniše jer ima hroničnu bolest koja je kontraindikacija za vakcinaciju. ako se Pera zarazi, imaće blagu kliničku sliku jer je njegov imuni odgovor brz i efikasan i mala je šansa da će stići da inficira Mitu i Žiku. ako se Mita zarazi, zbog toga što je njegov imuni odgovor spor jer ne poznaje infektivni agens inficiraće i Peru i Žiku. Pera će proći sa blagim tegobama, a Žika će umreti. kolektivni imunitet je važan jer njime štitimo kompromitovane jedinke. ne budite sebični.

Komša

pre 3 godine

Pa dobro i feksbuk ugrožava mentalno zdravlje ...I onda pacijenta kojem je tumor metastazirao lečimo od kijavice...

Kakve sve bolestine na drustvenim mrezama mozemo videti ,narocito one usmerene prema deci - od nekih plavih kitova do žderanja praška za pranje rublja pa na dalje ,razni bolesni izazovi itd.

Sloboda govora podrazumeva pravo čoveka da bude glip,neobavesten,neobrazovan a zabrinuti mogu da ga obaveste ,da argumentovano odbrane istinu.

Nije malo primera kroz istoriju čovečanstva da su pametni,obrazovani prosvetitelji zloupotrebljavali svoju poziciju prosvecenih ,nekada zato što su stvarno verovali u svoje ideje,nekada jer im sujeta nije dozvoljavala da ih koriguju a najčešce svesno - jer im se osladio status sveznajucih,onih koji su predodredjeni da vode čovečanstvo pa nisu hteli da taj status izgube iako su videli probleme u svojim "naukama" ili naukama...

Zoran

pre 3 godine

A ko odredjuje sta je ispravno a sta ne, koje naloge treba izbrisati i slicno? Jel postoji neki komitet unutar Fejsbuka koji daje predloge i presude ili je to anonimna sila koja satire konkurenciju?

Milan Loznica

pre 3 godine

Gasite naloge na toj “platformi” i zdravo. Koga briga šta oni misle. Svako ko hoće da se vakciniše treba to slobodno da uradi. Isto tako - niko nema prava da naredi vakcinaciju nekom drugom.

Vakcinisali ste se i sad ste bezbedni, je li tako? Ajd zdravo more.

siki

pre 3 godine

@(zmitjkoe, 17. oktobar 2020 16:31)

Ok. Ja sam elektroinzenjer i nemam nista protiv vakcina. Moj drugar je doktor (i to dobar doktor) i apsolutno je protiv vakcina. Bar ovih danas ciji je sastav pitaj boga šta. I? Sta cemo sad sa obrazovanjem?

expert

pre 3 godine

Ali zato zastrašivanje i širenje panike povodom korone neće biti zabranjeno. U čemu je tačno razlika između nečijeg posta u kome se sumnja da su vakcine štetne, i vesti u kojoj se tvrdi da je "dokazano" da se virus zadržava na nekim površinama 28 dana? Osim što ovo prvo ima makar nekakve šanse da bude tačno?

LudZbunjenNormalan

pre 3 godine

Mi se uvek pozivamo na prava, q be inetersuje nas odgovornost. Kada konacno budemo shvatili da jedno ne moze bez drugog, tek u tom trenutku ce to biti znak da smo dorasli slobodi u bilo kojem smislu!

Јабучило

pre 3 godine

napokon da se stane na put ljudskoj gluposti! bravo za face!
(vule, 17. oktobar 2020 17:06)

То се зове цензура и удар на слободу говора. Одлика је тоталитарног друштва.

Transilvanac

pre 3 godine

Lepo je rekao Jedan sociolog:
klimatske promene će uništiti planetu, a društvene mreže čovečanstvo .

Tek sa pojavom društvenih mreža smo shvatili koliko su ljudi neobrazovani i u kakve gluposti mogu da veruje, u najgluplje teorija zavera.... čipovanje vakcina, HARP, kontrola vremena, planeta ravna ploča, liberali jedu decu , dinosaurusi i ljudi živeli u isto vreme, Tramp spasilac hriscanstva....

Sve te teorije zavere kreću sa ekstremno desnih portala.

Ostin A

pre 3 godine

Nisam ni za ni protiv vakcinacije, ali jesam za slobodu mišljenja i izražavanja. Ova jednostrana ponašanja samo pokazuju u kakvom svetu danas živimo.
(alfonso, 17. oktobar 2020 15:38)

Facebook nije državna firma niti država. Svako ima pravo da uređuje i vodi svoju firmu kako želi. Ja sutra da odem u restoran i izvršim nuždu na sred stola, trebam li da se bunim ako hoće da me izbace ili počiste jer ugrožavaju moju slobodu izražavanja?

Neka qAnon, AntiVax, ravnozemljaši i ostali teoretičari zavere naprave svoju društvenu mrežu i rade šta god hoće tamo.

Zoom

pre 3 godine

Dobro su se setili.
Posle pet godina zaglupljivanja neobrazovanih teoretičara zavere, vratile su se stare bolesti, jer oni nisu hteli da se vakcinišu.

TnT

pre 3 godine

zabranjuje se drugacije mišljenje
 (maler, 17. oktobar 2020 15:54)

Iznosenje laznih informacija i izmisljenih teorija koje mogu da uticu na zdravlje, pa i na zivote ljudi nije drugacije misljenje. Mozes da imas misljenje da je ok spaliti zenu zbog vesticarenja, ali nije dozvoljeno da to javno iznosis, jer ce neko to stvarno poceti da radi.

U Nemackoj je npr kaznjivo negiranje Holokausta. Sloboda misljenja ide uz odgovornost za izgovorenu rec, ne moze jedno bez drugog.

Podrska za FB, da se zaustavi vise ovo lupetanje i zatupljivanje od strane kojekakvih teoreticara zavere.

"Struka"

pre 3 godine

Odavno ne koristim fb baš zbog cenzure. Prešao sam na tviter, međutim i on je počeo sa cenzurom i ne verujem da cu se dugo zadržati.
Vkontakt je za sada bez cenzure , pa ko voli nek izvoli.

marica, kriv, razumevanje...

pre 3 godine

@123

jel to isto vazi i za demokratiju? tih 75% neobrazovanih sa istom vrednoscu glasa biraju vlast koja svima nama upravlja, a znas kako nas narod kaze slican se slicnom raduje ... na kraju krajeva jos nisam video da su ti obrazovani odgovorili na pitanje neobrazovanih antivakcinasa kako neko ko nije vakcinisam moze da ugrozi nekog ko je vakcinisan??? i da me ne shvatis pogresno ja sam od one generacije sto je primila sve vakcine, ukljucujuci i one koje dobijas kad odsluzis vojni rok, tako da nisam protiv istih - samo ljudi postavljaju krajnje logicno pitanje na koji ovi odgovaraju uglavnomomalovazavanjem njihovog obrazovanja, sto priznaces nije odgovor

Helios

pre 3 godine

Ogavni boljšezam smrdi sve više. Nije samo što je neki Fejsbuk ili Tviter ili YouTube cenzura. Šta me briga za te idiotske "mreže"? Ionako ko je ovca Fejsbuka nije od neke vrednosti. Pravi problem je gušenje svih drugih platformi, kako novčanim iznudama tako i zabranima provajderima da ih hostuju! Užas, antiUtopija koja se već dugo dešava.
Što se tiče onih "imaš pravo na slobodu izražavanja ali nemaš prava da širiš negativan uticaj" tu nema pomoći. Oni su legura kako gluposti tako i odurnosti koja se ne može popraviti. Koji i postoje samo kao stado. Rulja mantre "rulja dobro, individau loše". I zato su tu i tako strasni - oni sa drugačijim mišljenjem (nebitno da li je ispravno ili ne) su im pretnja. Jer kakvi su da su oni neko mišljenje imaju - za razliku od pripadnika rulje koji su samo teletabisi. Iskonski je to boljševizam, to "dva loša ubiše Miloša". Naš zakon protiv slobode govora je jedan od najvećih poraza 5. oktobra.
Poslednje, totalno naučne, sasvim proverene i skroz sertifikovane N1H1 vakcine su povučene iz opticaja jer je svaka ostavila mnogo invalida. Narkolepsija je najpoznatiji od niza loših efekata. To od posledica vidljivih odmah, ali to je samo vrh ledenog brega negativnog uticaja. Ostale posledice odmotane u vremenu - ko to može i da pohvata...
Eto gole činjenice a krše pravila Fejsbuka.
Ako već ne znate zašto Sloboda Govora valja verujte nam. Ne treba vama od kojih ima čak i glupljih. Ali treba nama koji smo od vas puno pametniji i mnogo obrazovaniji.

Morali bismo propasti da već nismo propali

pre 3 godine

Sloboda mišljenja može da bude realan koncept u svetu gde imamo većinsko obrazovano stanovništvo. Kad imate 3/4 neprosvećenih ljudi, oni vrlo lako mogu da dovedu celu populaciju u opasnost.
(123, 17. oktobar 2020 16:05)

Mhm vazi. Ipak je malo veci problem sto tih 25% turbo obrazovanih nose maske za virus prehlade.

Verovatno od silnog obrazovanja nisi stigao da cujes:

"Da je situacija toliko ozbiljna,ne bi im trebala ovolika propaganda"

Btw, cestitam ti na 5 godina bacenih za diplomu iz nemacke knjizevnosti ili ne daj Boze na filozofiji
(Lola, 17. oktobar 2020 16:25)

Na šta si ti potrošila pet godina koje je neko (hipotetički) "potrošio" na obrazovanje? Da ne potrošiš život ubeđujući druge da obrazovanje nije bitno? Tebi, očigledno, nije! Samo da dodam da godine iskorišćene na obrazovanje i usavršavanje nisu potrošene.

Lola

pre 3 godine

Sloboda mišljenja može da bude realan koncept u svetu gde imamo većinsko obrazovano stanovništvo. Kad imate 3/4 neprosvećenih ljudi, oni vrlo lako mogu da dovedu celu populaciju u opasnost.
(123, 17. oktobar 2020 16:05)

Mhm vazi. Ipak je malo veci problem sto tih 25% turbo obrazovanih nose maske za virus prehlade.

Verovatno od silnog obrazovanja nisi stigao da cujes:

"Da je situacija toliko ozbiljna,ne bi im trebala ovolika propaganda"

Btw, cestitam ti na 5 godina bacenih za diplomu iz nemacke knjizevnosti ili ne daj Boze na filozofiji

neravnozemljas

pre 3 godine

(Lola, 17. oktobar 2020 16:25)
Tako je, i za prehladu treba da nosis masku. A ne da kijas unaokolo. Ili u ruku pa onda tom rukom za kvake, liftove, robu u prodavnicama i sl.

zmitjkoe

pre 3 godine

fejsbuk je u pravu. da bi neko imao misljenje o bilo kojem aspektu nauke mora da ima znanje koje se stice obrazovanjem, a ne gledanjem jutjub klipova.

biber

pre 3 godine

Kaže moj automehaničar, video betonski stub iz koga vire žice blizu radnje, ubedjen je da je to instalacija za 5G mrežu. Šta će čovek sad, gde da se informiše. Tamam je prešao na lekcije iz nano tehnologije. Evo idem u ponedeljak do njega, živ nisam dok ne saznam.

suzi

pre 3 godine

Svet u kome zivimo postaje zabrinjavajuc. O slobodi govora i misljenja da ne pricam. Plus maske na licu. Nema vise licnosti, samo stado ovaca.

Ivan

pre 3 godine

Osnovno ljudsko pravo je da covek bira sta ce raditi sa njegovim telom.

Nisam protivnik vakcina, ali cinjenica da postoje razni proizvodjaci, da postoje manje ili vise proverene vakcine podrazumeva da imam pravo da biram koju vakcinu cu uzeti. Odnosno - da li cu odbiti vakcinaciju.

Niko nema prava da me tera da uzmem nekakav otrov protiv svoje volje.

Dakle - u ovakoj klimi sam potpuno izgubio poverenje u vakcine i zdravstveni sistem!

Prvi put, posle deset godina - ove godine NECU primiti vakcinu za sezonski grip!
NECU se ni testirati!

123

pre 3 godine

Nisam ni za ni protiv vakcinacije, ali jesam za slobodu mišljenja i izražavanja. Ova jednostrana ponašanja samo pokazuju u kakvom svetu danas živimo.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (alfonso, 17. oktobar 2020 15:38)

Sloboda mišljenja može da bude realan koncept u svetu gde imamo većinsko obrazovano stanovništvo. Kad imate 3/4 neprosvećenih ljudi, oni vrlo lako mogu da dovedu celu populaciju u opasnost.

lev

pre 3 godine

Nalozis par budala da pricaju o ravnoj zemlji, gusterima i 5G antenama u maskama i eto ga izgovor da sve ostalo proglasis teorijama zavere i cenzurises. Kada bih recimo javno rekao da ovaj virus mozda i nije tako smrtonosan i da je sve ovo jedna masovna histerija koja je sredstvo/paravan za nesto mnogo vise, bar jedan bi rekao - e, ravnozemljasu, pozdravio te guster Bil Gejts. Izgleda da su posle 20 godina konacno uspeli da cenzurisu internet. Delovalo je kao nemoguca misija.

neravnozemljas

pre 3 godine

(suzi, 17. oktobar 2020 16:13)
Sta je Suzi, mislis da si lepsa bez maske? I pametnija ako si anti-vakcina/maska/5G/Mlecnog puta i sl?

neravnozemljas

pre 3 godine

(alfonso, 17. oktobar 2020 15:38)
Pa napravi svoju mrezu pa se slobodnoj izrazavaj do mile volje. Ne mozes u "tudjoj kuci" da trabunjas raznorazne gluposti

MiM

pre 3 godine

Nisam ni za ni protiv vakcinacije, ali jesam za slobodu mišljenja i izražavanja. Ova jednostrana ponašanja samo pokazuju u kakvom svetu danas živimo.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (alfonso, 17. oktobar 2020 15:38)

Sloboda govora nam je samo razotkrila koliko su ljudi glupi.

Sirano

pre 3 godine

Mene to ne cudi jer Facebook pripada istom drustvu zapadnih mocnika kao i Soros, Gejts, Brisel, London i Amerika, te EU i Nato. Sve je to uzan krug mocnika koji i vladaju ovim svetom.Pa me nista ne cudi gusenje sloboda.Svako ko ima malo svesti on to shvata ,a oni koji su zaslepljeni njima nikakve slobode ne mogu pomoci. Gde je veliki novac tu je i velika laz.
A oni koji puste price da su engleska kraljica zapravo guster, i jos neki mocnici da su gusteri, pa taj je potureni elemenat da bi degradirao ostale ljude koji misle svojom glavom.Da li je Zemlja ravna, tu sam ravnodusan jer fizika kao nauka je za mene bezvredna a i sasvim je nebitno za covecanstvo kog je oblika nasa planeta.Kad vec neki kazu da Ameri nisu bili 1969. na Mesecu,da su sve to lazirali, to mi vec deluje realno,ali i to mi je u sustini nebitno.

mint

pre 3 godine

pre nego što apriori udarite minus sagledajmo činjenice: da bi o određenoj temi mogao da imaš relevantno mišljenje moraš prvo da imaš znanje stečeno realnim obrazovanjem, ili makar lično iskustvo. takođe, moraš da sagledaš činjenice pro et kontra, pa da tek onda izgradiš LIČNI STAV. e sad, problem sa onima koji zagovaraju teorije zavere je to što oni svoju polaznu tačku zasnivaju na kontra činjenicama, i to apsolutno bez ikakve želje da istraže i onu drugu stranu. iz te polazne tačke, svi oni koji tvrde suprotno su plaćenici, petokolonaši, soroševci, ljudi gušteri itd...

Nenad

pre 3 godine

Odlepio sam vise od antivaksera, ravnozemljasa, 5G ce nas sve spaliti ekipe, kemtrejlsa. Jos da ukinu Tesin Balkan info sa udbasko Maricevskim konceptom na jednog pametnog dovedes 15 budala...

alfonso

pre 3 godine

Nisam ni za ni protiv vakcinacije, ali jesam za slobodu mišljenja i izražavanja. Ova jednostrana ponašanja samo pokazuju u kakvom svetu danas živimo.

alfonso

pre 3 godine

Nisam ni za ni protiv vakcinacije, ali jesam za slobodu mišljenja i izražavanja. Ova jednostrana ponašanja samo pokazuju u kakvom svetu danas živimo.

lev

pre 3 godine

Nalozis par budala da pricaju o ravnoj zemlji, gusterima i 5G antenama u maskama i eto ga izgovor da sve ostalo proglasis teorijama zavere i cenzurises. Kada bih recimo javno rekao da ovaj virus mozda i nije tako smrtonosan i da je sve ovo jedna masovna histerija koja je sredstvo/paravan za nesto mnogo vise, bar jedan bi rekao - e, ravnozemljasu, pozdravio te guster Bil Gejts. Izgleda da su posle 20 godina konacno uspeli da cenzurisu internet. Delovalo je kao nemoguca misija.

siki

pre 3 godine

@(zmitjkoe, 17. oktobar 2020 16:31)

Ok. Ja sam elektroinzenjer i nemam nista protiv vakcina. Moj drugar je doktor (i to dobar doktor) i apsolutno je protiv vakcina. Bar ovih danas ciji je sastav pitaj boga šta. I? Sta cemo sad sa obrazovanjem?

suzi

pre 3 godine

Svet u kome zivimo postaje zabrinjavajuc. O slobodi govora i misljenja da ne pricam. Plus maske na licu. Nema vise licnosti, samo stado ovaca.

Јабучило

pre 3 godine

napokon da se stane na put ljudskoj gluposti! bravo za face!
(vule, 17. oktobar 2020 17:06)

То се зове цензура и удар на слободу говора. Одлика је тоталитарног друштва.

expert

pre 3 godine

Ali zato zastrašivanje i širenje panike povodom korone neće biti zabranjeno. U čemu je tačno razlika između nečijeg posta u kome se sumnja da su vakcine štetne, i vesti u kojoj se tvrdi da je "dokazano" da se virus zadržava na nekim površinama 28 dana? Osim što ovo prvo ima makar nekakve šanse da bude tačno?

Lola

pre 3 godine

Sloboda mišljenja može da bude realan koncept u svetu gde imamo većinsko obrazovano stanovništvo. Kad imate 3/4 neprosvećenih ljudi, oni vrlo lako mogu da dovedu celu populaciju u opasnost.
(123, 17. oktobar 2020 16:05)

Mhm vazi. Ipak je malo veci problem sto tih 25% turbo obrazovanih nose maske za virus prehlade.

Verovatno od silnog obrazovanja nisi stigao da cujes:

"Da je situacija toliko ozbiljna,ne bi im trebala ovolika propaganda"

Btw, cestitam ti na 5 godina bacenih za diplomu iz nemacke knjizevnosti ili ne daj Boze na filozofiji

Milan Loznica

pre 3 godine

Gasite naloge na toj “platformi” i zdravo. Koga briga šta oni misle. Svako ko hoće da se vakciniše treba to slobodno da uradi. Isto tako - niko nema prava da naredi vakcinaciju nekom drugom.

Vakcinisali ste se i sad ste bezbedni, je li tako? Ajd zdravo more.

Lola

pre 3 godine

(123, 17. oktobar 2020 22:51)

Naravno da nemate link. I naravno da nije slucajnost. Probacu da vam objasnim ali od marta ove godine zaista sumnjam da je 90% svetske populacije sposobno za autorefleksiju, unutarnji dijalog ili kriticku misao. Sve sto se servira to se guta.

I naravno da ce po logici stvari biti najvise "preminulih od korone" sa osnovnim obrazovanjem jer su gro statistike ljudi od 80 godina rodjeni ili za vreme ili brzo posle drugog svetskog rata kada nije bilo privilegije a ni potrebe da se uce ni srednje skole a tek pogotovo ne hipster fakulteti bez ikakve potrebe u ekonomiji.

Da nikad nisam cuo statistike koje serviraju na konferencijama i da mi neko kaze "Najvise umiru ljudi sa osnovnim obrazovanjem" ne bih sebi dozvolio da pomislim da je u pitanju veza izmedju kolicine obrazovanja i sposobnosti stavljanja krpe na usta.

Inteligencija i obrazovanje nisu sinhrona stvar. Inteligentan covek ne mora da bude obrazovan a obrazovan covek ne mora da bude inteligentan, bar u Srbiji smo svi svesni ove cinjenice.

Najveci poraz u vezi ove "pandemije" za mene licno a verujem i za sve ljude koji su vise posmatraci nego pripadnici maskera ili antimaskera je mentalitet krda i lakoca manipulacije istim.

"Lakse je prevariti coveka nego mu objasniti da je prevaren"

Mark Tven

zmitjkoe

pre 3 godine

fejsbuk je u pravu. da bi neko imao misljenje o bilo kojem aspektu nauke mora da ima znanje koje se stice obrazovanjem, a ne gledanjem jutjub klipova.

Nenad

pre 3 godine

Odlepio sam vise od antivaksera, ravnozemljasa, 5G ce nas sve spaliti ekipe, kemtrejlsa. Jos da ukinu Tesin Balkan info sa udbasko Maricevskim konceptom na jednog pametnog dovedes 15 budala...

MiM

pre 3 godine

Nisam ni za ni protiv vakcinacije, ali jesam za slobodu mišljenja i izražavanja. Ova jednostrana ponašanja samo pokazuju u kakvom svetu danas živimo.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (alfonso, 17. oktobar 2020 15:38)

Sloboda govora nam je samo razotkrila koliko su ljudi glupi.

orvel

pre 3 godine

@zoran
Postoji komitet u Fejsbuku za cenzuru, ima 20 clanova, 18 je povezano sa Sorosem.
Soros je ulozio 50 miliona dolara u kampanju Bajdena i Kamale Haris.
Clan tog komiteta za cenzuru je i Dzamal Grin, saradnik Kamale Haris,kandidatkinje za potpredsednika SAD.
200 miliona dolara je Soros ulozio u pokret BLM.

Itd.
Sve je u rukama jednog tajkuna.

Oliver

pre 3 godine

I koliko umre bez medicine/farmacije, koliko sa. Koliki je zivotni vek (ili sansa za prezivljavanje novorodjencadi) sa ili bez medicine/farmacije.
(amovi, 17. o

Ti ocigledno nemas pojma o medicini niti si je ikad studirao,inace bi na drugoj godini naucio predmet medicinska etika u kojoj se uci i o pravima pacijenata. Ukratko,svaki pacijent na planeti ima pravo da odbije bilo koji vid lecenja! Zato potpisujes pristanak na operaciju,jer hirurg ne moze da te operise protiv tvoje volje,izuzev ako si u besvesnom stanju. Zato imas pravo da odbijes bilo koji lek ili vakcinu,bilo koji vid terapije,cak i na svoju stetu. Zato sto nema nikog drugog koga vise zanima zdravlje i zivot neke osobe od same te osobe. Takodje,ocigledno si propustio cinjenicu da ce vakcina protiv korone biti fakultativna,tj. neobavezna u svim drzavama na svetu,isto kao sto je i vakcina protiv gripa. Dakle,nigde nece biti obavezna. Ti ces lepo i radosno da je primis,ja necu,i svi cemo biti srecni i zadovoljni. Je l' to u redu? Medjutim,ako ti probas na silu da vakcinises ljude koji to ne zele,onda imamo problem,jer to nece moci da ti prodje. Kapiras?

123

pre 3 godine

Nisam ni za ni protiv vakcinacije, ali jesam za slobodu mišljenja i izražavanja. Ova jednostrana ponašanja samo pokazuju u kakvom svetu danas živimo.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (alfonso, 17. oktobar 2020 15:38)

Sloboda mišljenja može da bude realan koncept u svetu gde imamo većinsko obrazovano stanovništvo. Kad imate 3/4 neprosvećenih ljudi, oni vrlo lako mogu da dovedu celu populaciju u opasnost.

Владимир

pre 3 godine

Што су званична објашњења глупља, то су "теорије завере" прихватљивије. Цензура се појачава.

Pera

pre 3 godine

Verovatrno se velika vecina normalnih slaze da treba podrzati dobru vakcinu.
Ali, kada treba resiti koja je dobra, tu nastaju problemi. Ovde u americi ruska je u startu ismejana kao neproverena, a kad njihova rese da je njihova spremna, svaka kritika ce biti dopcekana kao bude spremna svaka kritika ce biti okarakterisana kao "antivakserska"...
A vakcina je samo delic problema - svaka kritika vlasti bice tretirano kao sirenje neistina, a dokazi ce najcese biti sakriveni od javnosti pod plastom "nacionalne bezbednosti".

orvel

pre 3 godine

@zoran
Kopredsednik tog Fejsbuk komiteta za nadzor i cenzuru je Katalina Botero Marino, koja je za 2 godine primila 1,3 miliona dolara od Sorosevog Fonda za otvoreno drustvo.

Sve je u rukama jednog tajkuna. Ako to nije ugrozavanje demokratije, ne znam sta jeste.

amovi

pre 3 godine

O vakcinama samo sme da prica samo Bil Gejts...nije ni fakultet zavrsio,a pored Medicinskog nije ni prosao...jer,tako je normalno!?
(inat, 17. oktobar 2020 19:40)

Da se kladimo u 100.000e da je Bill Gates u proteklih mesec dana procitao vise knjiga nego ti za ceo zivot.
O razumevanju procitanog i da ne pricamo...

XXX

pre 3 godine

Moja cela porodica u ja smo primili sve obavezne vakcine tako da niko ne može da mi kaže da sam protiv vakcina, ali koji su to stručnjaci koji rade za Facebook koji procenjuju šta je istina, a šta propaganda? Ako nam daju spisak tih “stručnjaka”/“lekara” svim silama ću ih podržati.

Ivan

pre 3 godine

Osnovno ljudsko pravo je da covek bira sta ce raditi sa njegovim telom.

Nisam protivnik vakcina, ali cinjenica da postoje razni proizvodjaci, da postoje manje ili vise proverene vakcine podrazumeva da imam pravo da biram koju vakcinu cu uzeti. Odnosno - da li cu odbiti vakcinaciju.

Niko nema prava da me tera da uzmem nekakav otrov protiv svoje volje.

Dakle - u ovakoj klimi sam potpuno izgubio poverenje u vakcine i zdravstveni sistem!

Prvi put, posle deset godina - ove godine NECU primiti vakcinu za sezonski grip!
NECU se ni testirati!

"Struka"

pre 3 godine

Odavno ne koristim fb baš zbog cenzure. Prešao sam na tviter, međutim i on je počeo sa cenzurom i ne verujem da cu se dugo zadržati.
Vkontakt je za sada bez cenzure , pa ko voli nek izvoli.

neravnozemljas

pre 3 godine

(alfonso, 17. oktobar 2020 15:38)
Pa napravi svoju mrezu pa se slobodnoj izrazavaj do mile volje. Ne mozes u "tudjoj kuci" da trabunjas raznorazne gluposti

Ostin A

pre 3 godine

Nisam ni za ni protiv vakcinacije, ali jesam za slobodu mišljenja i izražavanja. Ova jednostrana ponašanja samo pokazuju u kakvom svetu danas živimo.
(alfonso, 17. oktobar 2020 15:38)

Facebook nije državna firma niti država. Svako ima pravo da uređuje i vodi svoju firmu kako želi. Ja sutra da odem u restoran i izvršim nuždu na sred stola, trebam li da se bunim ako hoće da me izbace ili počiste jer ugrožavaju moju slobodu izražavanja?

Neka qAnon, AntiVax, ravnozemljaši i ostali teoretičari zavere naprave svoju društvenu mrežu i rade šta god hoće tamo.

marica, kriv, razumevanje...

pre 3 godine

@123

jel to isto vazi i za demokratiju? tih 75% neobrazovanih sa istom vrednoscu glasa biraju vlast koja svima nama upravlja, a znas kako nas narod kaze slican se slicnom raduje ... na kraju krajeva jos nisam video da su ti obrazovani odgovorili na pitanje neobrazovanih antivakcinasa kako neko ko nije vakcinisam moze da ugrozi nekog ko je vakcinisan??? i da me ne shvatis pogresno ja sam od one generacije sto je primila sve vakcine, ukljucujuci i one koje dobijas kad odsluzis vojni rok, tako da nisam protiv istih - samo ljudi postavljaju krajnje logicno pitanje na koji ovi odgovaraju uglavnomomalovazavanjem njihovog obrazovanja, sto priznaces nije odgovor

Zoran

pre 3 godine

A ko odredjuje sta je ispravno a sta ne, koje naloge treba izbrisati i slicno? Jel postoji neki komitet unutar Fejsbuka koji daje predloge i presude ili je to anonimna sila koja satire konkurenciju?

Kvo

pre 3 godine

@marica @Sir Oliver

Upravo tako. Niko ne osporava da je vakcina dobra stvar. Medjutim, niko nikad vakcinu nije razvio za samo godinu dana. Sve vakcine protiv gripova su uvek imale upitno dejstvo. Vakcinisali se ljudi i pre kovida protiv gripa i opet umirali od njega kada sezona krene.
Razlika izmedju kovida i obicnog gripa je prosto u vecoj smrtnosti i sklonosti ka komplikacijama. Ja licno ne verujem da se siri brze od obicnog gripa, samo niko nikad nije pratio kako se grip siri jer su ljudi imali imunitet na njega.

Nije meni problem da primir vakcinu, ali prvo zelim da znam da je isprobana i da radi, ne da je zbrzana. Drugo, pre nego sto je primim, zelim test na antitela. Sigurno je ta vakcina potrebnija nekom starijem ukoliko sam ja vec prelezao kovid.

Cak i da se pojavi vakcina, bez ikakvih nuspojava, nikada Mika nece preziveti kovid. Smanjice se stepen zaraze vakcinacijom, ali kome je imunitet slab, taj je gotov od bilo kog virusa.

Nije problem kovida u smrtnosti i opasnosti. Problem je sto smo mi u poslednjih 30 godina porasli za 20%, a drzave nisu ulagale u zdravstvene sisteme i resurse i sad su svi pali na kolena od virusa koji salje 2-3 (ajd cak i 5) puta vise ljude u bolnicu. Problem kovida je problem korupcije i neracionalnosti stanovnistva. Baca se novac na razonodu i onda svi zbunjeni kako nema dovoljno bolnica i lekara kada zatreba.

Oliver

pre 3 godine

(alfonso, 17. oktobar 2020 15:38)
Pa napravi svoju mrezu pa se slobodnoj izrazavaj do mile volje. Ne mozes u "tudjoj kuci" da trabunjas raznorazne gluposti
(neravnozemljas, 1

Kakvo naivno razmisljanje. A ti mislis da bi bio dopusten nekakav desnicarski Fejsbuk ili Tviter? Evo objasni mi,zasto ja u mojoj kablovskoj ponudi imam cak 4 neoliberalne televizije- CNN,BBC,Bloomberg i Al Jazeera,a nemam nijednu desnicarsku kao sto je Fox? Kad sam pitao u lokalnoj podruznici provajdera,gledali su me zbunjeno. I ti stvarno mislis da je to slucajno,sto ne daju ljudima da gledaju Fox?

Zoom

pre 3 godine

Dobro su se setili.
Posle pet godina zaglupljivanja neobrazovanih teoretičara zavere, vratile su se stare bolesti, jer oni nisu hteli da se vakcinišu.

Komša

pre 3 godine

Pa dobro i feksbuk ugrožava mentalno zdravlje ...I onda pacijenta kojem je tumor metastazirao lečimo od kijavice...

Kakve sve bolestine na drustvenim mrezama mozemo videti ,narocito one usmerene prema deci - od nekih plavih kitova do žderanja praška za pranje rublja pa na dalje ,razni bolesni izazovi itd.

Sloboda govora podrazumeva pravo čoveka da bude glip,neobavesten,neobrazovan a zabrinuti mogu da ga obaveste ,da argumentovano odbrane istinu.

Nije malo primera kroz istoriju čovečanstva da su pametni,obrazovani prosvetitelji zloupotrebljavali svoju poziciju prosvecenih ,nekada zato što su stvarno verovali u svoje ideje,nekada jer im sujeta nije dozvoljavala da ih koriguju a najčešce svesno - jer im se osladio status sveznajucih,onih koji su predodredjeni da vode čovečanstvo pa nisu hteli da taj status izgube iako su videli probleme u svojim "naukama" ili naukama...

Hladan

pre 3 godine

Pozivaju se na slobodu misljenja i da ne treba cenzurisati?

Sta mislite zasto je zabranjeno snimati nasilje na fudbalskim utakmicama? Pa da se ne bi popularizovalo, posto ima lakovernih budala koje traze paznju i u incidentu na fudbalskoj utakmici vide resenje.

Tako je i na fejsu, YT..

Kako nekom normalnom liku nije palo na pamet da objavi snimak o teoriji zavere ili vakcinama? Ljudi rade, doprinose covecanstvu ne zamlacuju se. Naucnici, inzinjeri (ali pravi, ne samoprozvani), doktori... njih ne interesuju takve budalastine i djubre.

I treba da se sankcionise sve sto je djubre. Pogledajte samo na televiziji sta sve moze da se gleda, kad dodje neka vest o nekom naucnom dostignucu KOJE CE DA KORISTI COVECANSTVU to ide na kasicicu a fudbalska utakmica 90 minuta? Pa obican film traje krace od utakmice, a iz filma mozes i da naucis nesto.

Ljudi traze budalastine da gledaju, sareno, prosto, bez smisla... A kad im das neki pametan savet kao u oko da si ih dirno.

biber

pre 3 godine

Kaže moj automehaničar, video betonski stub iz koga vire žice blizu radnje, ubedjen je da je to instalacija za 5G mrežu. Šta će čovek sad, gde da se informiše. Tamam je prešao na lekcije iz nano tehnologije. Evo idem u ponedeljak do njega, živ nisam dok ne saznam.

neravnozemljas

pre 3 godine

(Lola, 17. oktobar 2020 16:25)
Tako je, i za prehladu treba da nosis masku. A ne da kijas unaokolo. Ili u ruku pa onda tom rukom za kvake, liftove, robu u prodavnicama i sl.

TnT

pre 3 godine

zabranjuje se drugacije mišljenje
 (maler, 17. oktobar 2020 15:54)

Iznosenje laznih informacija i izmisljenih teorija koje mogu da uticu na zdravlje, pa i na zivote ljudi nije drugacije misljenje. Mozes da imas misljenje da je ok spaliti zenu zbog vesticarenja, ali nije dozvoljeno da to javno iznosis, jer ce neko to stvarno poceti da radi.

U Nemackoj je npr kaznjivo negiranje Holokausta. Sloboda misljenja ide uz odgovornost za izgovorenu rec, ne moze jedno bez drugog.

Podrska za FB, da se zaustavi vise ovo lupetanje i zatupljivanje od strane kojekakvih teoreticara zavere.

amovi

pre 3 godine

Sve što mi se uporno hoće na silu da nametne....ODBIJAM.
(Jeste....farbamo, 17. oktobar 2020 21:54)
Tako je BRE!
Odbij da jedes zdravo. Da ides u skolu, na posao. Da vozis trezan i po ogranicenju. Da platis racun/kaznu. Da se kupas. Da se oblacis. Sto ne bi setao po gradu u gacama? Ili cak i bez njih?
Sve to treba odbiti, dosta je bilo tlacenja

Helios

pre 3 godine

Ogavni boljšezam smrdi sve više. Nije samo što je neki Fejsbuk ili Tviter ili YouTube cenzura. Šta me briga za te idiotske "mreže"? Ionako ko je ovca Fejsbuka nije od neke vrednosti. Pravi problem je gušenje svih drugih platformi, kako novčanim iznudama tako i zabranima provajderima da ih hostuju! Užas, antiUtopija koja se već dugo dešava.
Što se tiče onih "imaš pravo na slobodu izražavanja ali nemaš prava da širiš negativan uticaj" tu nema pomoći. Oni su legura kako gluposti tako i odurnosti koja se ne može popraviti. Koji i postoje samo kao stado. Rulja mantre "rulja dobro, individau loše". I zato su tu i tako strasni - oni sa drugačijim mišljenjem (nebitno da li je ispravno ili ne) su im pretnja. Jer kakvi su da su oni neko mišljenje imaju - za razliku od pripadnika rulje koji su samo teletabisi. Iskonski je to boljševizam, to "dva loša ubiše Miloša". Naš zakon protiv slobode govora je jedan od najvećih poraza 5. oktobra.
Poslednje, totalno naučne, sasvim proverene i skroz sertifikovane N1H1 vakcine su povučene iz opticaja jer je svaka ostavila mnogo invalida. Narkolepsija je najpoznatiji od niza loših efekata. To od posledica vidljivih odmah, ali to je samo vrh ledenog brega negativnog uticaja. Ostale posledice odmotane u vremenu - ko to može i da pohvata...
Eto gole činjenice a krše pravila Fejsbuka.
Ako već ne znate zašto Sloboda Govora valja verujte nam. Ne treba vama od kojih ima čak i glupljih. Ali treba nama koji smo od vas puno pametniji i mnogo obrazovaniji.

Transilvanac

pre 3 godine

Lepo je rekao Jedan sociolog:
klimatske promene će uništiti planetu, a društvene mreže čovečanstvo .

Tek sa pojavom društvenih mreža smo shvatili koliko su ljudi neobrazovani i u kakve gluposti mogu da veruje, u najgluplje teorija zavera.... čipovanje vakcina, HARP, kontrola vremena, planeta ravna ploča, liberali jedu decu , dinosaurusi i ljudi živeli u isto vreme, Tramp spasilac hriscanstva....

Sve te teorije zavere kreću sa ekstremno desnih portala.

b93

pre 3 godine

@zmitjkoe
To što neko ima obrazovanje ne znači baš ništa. Možemo da pričamo o podacima i njihovoj tačnosti ili netačnosti, sve ostalo je potpuno nebitno. Prazno pozivanje na autoritet bez argumentacije potkrepljene dobrim podacima prolazi samo kod servilnih praznoglavaca.

Kliko

pre 3 godine

Sve što mi se uporno hoće na silu da nametne....ODBIJAM.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Jeste....farbamo, 17. oktobar 2020 21:54)

Znači dobrovoljno si išao u školu, dobrovoljno čekaš u redovima, dobrovoljno vadiš dokumenta. I još milion primera, ali se junačiš baš na ovoj temu.

amovi

pre 3 godine

na kraju krajeva jos nisam video da su ti obrazovani odgovorili na pitanje neobrazovanih antivakcinasa kako neko ko nije vakcinisam moze da ugrozi nekog ko je vakcinisan???
(marica, kriv, razumevanje..., 17. oktobar 2020 17:59)

Odgovoreno 1000 puta, samo (ne)vernici nisu zadovoljni odgovorom (ili nesposobni da razumeju isti)

amovi

pre 3 godine

Satanisti su u punom naletu, zele da uguse svako misljenje koje se ne poklapa sa njihovim.
(Pera, 17. oktobar 2020 17:49)

Da znas da sve vise deluje da satanisti stoje iza antivakcinasa, antimaskera, antimedicine/farmacije, antitehnologije, itd.

amovi

pre 3 godine

Ko garantuje da Pera nece dobiti kontraindikacije od neproverene i nedovoljno ispitane vakcine!
(sir oliver, 17. oktobar 2020 21:38)

Niko. Postoje lekovi i vakcine koji su u upotrebi decenijama (a pre toga su bili testirani 5-10 godina) pa se tek pre godinu-dve otkrivene (ozbiljne) posledice koje izazivaju.
Od aspirina su umirali ljudi, a ne od kompleksnijih lekova.
A garancija u zivotu nema, sutra mozes dobiti otkaz, slogirati se, poginuti, ostati bez kuce, auta, clana porodice, dobiti neku extra retku bolest od koje boluje 50 ljudi na celoj planeti, itd.
Ima samo prosek. I koliko umre bez medicine/farmacije, koliko sa. Koliki je zivotni vek (ili sansa za prezivljavanje novorodjencadi) sa ili bez medicine/farmacije.

mint

pre 3 godine

pre nego što apriori udarite minus sagledajmo činjenice: da bi o određenoj temi mogao da imaš relevantno mišljenje moraš prvo da imaš znanje stečeno realnim obrazovanjem, ili makar lično iskustvo. takođe, moraš da sagledaš činjenice pro et kontra, pa da tek onda izgradiš LIČNI STAV. e sad, problem sa onima koji zagovaraju teorije zavere je to što oni svoju polaznu tačku zasnivaju na kontra činjenicama, i to apsolutno bez ikakve želje da istraže i onu drugu stranu. iz te polazne tačke, svi oni koji tvrde suprotno su plaćenici, petokolonaši, soroševci, ljudi gušteri itd...

amovi

pre 3 godine

(Oliver, 17. oktobar 2020 22:09)
U zivotu (a skoro sam na pola) nisam gledao sat vremena Fox, CNN i sve te ostale koje si nabrojao. Facebook nikad koristio, i iskreno se nadam i opadanju broja korisnika/vrednosti akcija podjednako kao i blokiranju vas kontrasa, funkcionalno nepismenih mudraca.
A sto se tice ulice - slobodno izadjite vec sutra, taman da se prebrojimo, pa da vidimo jel se isplati da vas lecimo ili da se konacno podelimo na normalne i lude pa svako sebi (a ne ko dosad, po rasi/naciji/jeziku/religiji a izmesani).

metrop

pre 3 godine

Vakcinacija nije nekakvo mišljenje pa da treba da se uvaži svaka šuša koja misli da nešto zna. Postoje i činjenice (kategorija nepoznata u Srbiji). Lopta je okrugla, vi možete da mislite da je kvadrat, ali je ona idalje okrugla. E, kad taj kvadrat potencijalno uništava živote postoji opravdanje da se nadgleda. Igranje sa naukom nije "pravo na mišljenje". U Srbiji vas čak nekad ljudi izvređaju i pravdaju to "pravom na mišljenje" iako je daleko od toga.. Koliko smo samo nezrelo društvo, to boli.

mint

pre 3 godine

@marica, kriv, razumevanje... baš naprotiv, odgovoreno je X puta kako nevakcinisani ugrožavaju ostale, šta je kolektivni imunitet i zašto je on važan. to je samo dokaz da vi ne želite da razumete i ne čitate šta vam se piše, nego samo ponavljate ono što ste čuli. evo neću biti lenj i iliustrovaću još jednom - imamo Peru, Mitu i Žiku koji idu u istu školu. Pera je vakcinisan, Mita ne veruje u vakcinaciju, a Žika ne može da se vakciniše jer ima hroničnu bolest koja je kontraindikacija za vakcinaciju. ako se Pera zarazi, imaće blagu kliničku sliku jer je njegov imuni odgovor brz i efikasan i mala je šansa da će stići da inficira Mitu i Žiku. ako se Mita zarazi, zbog toga što je njegov imuni odgovor spor jer ne poznaje infektivni agens inficiraće i Peru i Žiku. Pera će proći sa blagim tegobama, a Žika će umreti. kolektivni imunitet je važan jer njime štitimo kompromitovane jedinke. ne budite sebični.

Oliver

pre 3 godine

(Oliver, 17. oktobar 2020 21:18)
Zato sto je Fox nacionalni a ti navedeni internacionalni? Umesto provajdera (pogotovo "lokalnu podruznicu" u kojoj zaposleni imaju informacije, znanje i prava otprilike kao moja baba), pitaj Fox sto ne napravi internacionalni kanal
(amovi, 17

Pa zato sto Fox nije globalisticki medij koji ima intenciju da ispira mozak ljudima sirom sveta poput tvog ljubljenog CNN-a. Ali sve su to autogolovi koje radite. Sada ce milioni ljudi napustiti Fejsbuk,zarada ce im se smanjiti,akcije pasti,a sto vise ljudi gledaju CNN to vise mrze levicare,neoliberale i globaliste zbog njihove monstruozne i providne propagande. Srecom,nikad necete moci da mi zabranite da citam Breitbart news na internetu. A ako to ikad pokusate,onda ce da radi ulica!

LudZbunjenNormalan

pre 3 godine

Mi se uvek pozivamo na prava, q be inetersuje nas odgovornost. Kada konacno budemo shvatili da jedno ne moze bez drugog, tek u tom trenutku ce to biti znak da smo dorasli slobodi u bilo kojem smislu!

Nadležni

pre 3 godine

U čemu je problem? FB je privatna firma i mogu da rade šta hoće, i donose pravila koja hoće. Legitimno. Kome to smeta ne mora da koristi FB i tačka.
Ko želi da propagira sopstvenu glupost, nek napravi sopstvenu mrežu.
Ovi što se bune su stvarno nejasni. Idu u goste i tamo galame, kad domaćini kaže nema više galame u mojoj kući, oni se bune da im je uskraćena sloboda ponašanja.
Glupost na kvadrat.

123

pre 3 godine

Sloboda mišljenja može da bude realan koncept u svetu gde imamo većinsko obrazovano stanovništvo. Kad imate 3/4 neprosvećenih ljudi, oni vrlo lako mogu da dovedu celu populaciju u opasnost.
(123, 17. oktobar 2020 16:05)

Mhm vazi. Ipak je malo veci problem sto tih 25% turbo obrazovanih nose maske za virus prehlade.

Verovatno od silnog obrazovanja nisi stigao da cujes:

"Da je situacija toliko ozbiljna,ne bi im trebala ovolika propaganda"

Btw, cestitam ti na 5 godina bacenih za diplomu iz nemacke knjizevnosti ili ne daj Boze na filozofiji
(Lola, 17. oktobar 2020 16:25)

Nemam link, pa ću vas zamoliti da potražite na internetu. Ubedljivo najveća smrtnost od korone je kod ljudi sa osnovnim obrazovanjem. Već sa srednjom školom podosta opadne. Smanjenje smrtnosti ide sa višim obrazovanjem. To ne može biti slučajnost. O koroni ne bih razgovarao, jer ako neko nije ukapirao zašto treba epidemiju da držimo pod kontrolom ili kako funkcionišu maske, onda mu ni 10 godina fakulteta neće pomoći.

Sirano

pre 3 godine

Mene to ne cudi jer Facebook pripada istom drustvu zapadnih mocnika kao i Soros, Gejts, Brisel, London i Amerika, te EU i Nato. Sve je to uzan krug mocnika koji i vladaju ovim svetom.Pa me nista ne cudi gusenje sloboda.Svako ko ima malo svesti on to shvata ,a oni koji su zaslepljeni njima nikakve slobode ne mogu pomoci. Gde je veliki novac tu je i velika laz.
A oni koji puste price da su engleska kraljica zapravo guster, i jos neki mocnici da su gusteri, pa taj je potureni elemenat da bi degradirao ostale ljude koji misle svojom glavom.Da li je Zemlja ravna, tu sam ravnodusan jer fizika kao nauka je za mene bezvredna a i sasvim je nebitno za covecanstvo kog je oblika nasa planeta.Kad vec neki kazu da Ameri nisu bili 1969. na Mesecu,da su sve to lazirali, to mi vec deluje realno,ali i to mi je u sustini nebitno.

Morali bismo propasti da već nismo propali

pre 3 godine

Sloboda mišljenja može da bude realan koncept u svetu gde imamo većinsko obrazovano stanovništvo. Kad imate 3/4 neprosvećenih ljudi, oni vrlo lako mogu da dovedu celu populaciju u opasnost.
(123, 17. oktobar 2020 16:05)

Mhm vazi. Ipak je malo veci problem sto tih 25% turbo obrazovanih nose maske za virus prehlade.

Verovatno od silnog obrazovanja nisi stigao da cujes:

"Da je situacija toliko ozbiljna,ne bi im trebala ovolika propaganda"

Btw, cestitam ti na 5 godina bacenih za diplomu iz nemacke knjizevnosti ili ne daj Boze na filozofiji
(Lola, 17. oktobar 2020 16:25)

Na šta si ti potrošila pet godina koje je neko (hipotetički) "potrošio" na obrazovanje? Da ne potrošiš život ubeđujući druge da obrazovanje nije bitno? Tebi, očigledno, nije! Samo da dodam da godine iskorišćene na obrazovanje i usavršavanje nisu potrošene.

sir oliver

pre 3 godine

@marica, kriv, razumevanje... baš naprotiv, odgovoreno je X puta kako nevakcinisani ugrožavaju ostale, šta je kolektivni imunitet i zašto je on važan. to je samo dokaz da vi ne želite da razumete i ne čitate šta vam se piše, nego samo ponavljate ono što ste čuli. evo neću biti lenj i iliustrovaću još jednom - imamo Peru, Mitu i Žiku koji idu u istu školu. Pera je vakcinisan, Mita ne veruje u vakcinaciju, a Žika ne može da se vakciniše jer ima hroničnu bolest koja je kontraindikacija za vakcinaciju. ako se Pera zarazi, imaće blagu kliničku sliku jer je njegov imuni odgovor brz i efikasan i mala je šansa da će stići da inficira Mitu i Žiku. ako se Mita zarazi, zbog toga što je njegov imuni odgovor spor jer ne poznaje infektivni agens inficiraće i Peru i Žiku. Pera će proći sa blagim tegobama, a Žika će umreti. kolektivni imunitet je važan jer njime štitimo kompromitovane jedinke. ne budite sebični.
(mint, 17. oktobar 2020 18:45)
Sve si super objasnio, samo jedno nisi! Ko garantuje da Pera nece dobiti kontraindikacije od neproverene i nedovoljno ispitane vakcine! Za Žiku se vec zna, jer je vakcina ispitivana 5-10 godina, ali ova za manje od godinu!? Svi relevantni proizvodjaci (mislim na zapadne) su povukli svoje vakcine i prestali sa ispitivanjima na ljudima zbog kontraindikacija!

old ckul

pre 3 godine

"Ekstremno levo" je postalo novo ekstremno desno, "ekstremno desno" je postalo ekstremno levo,na granici sa anarho pokretom...ne znam kako ovi što su "obrazovani" ne vide taj ekstrem.
Ako se "levičari" ponašaju kao komunisti koji su posle 2. rata čupali brkove gospodi,šta su onda oni?

Neko tamo

pre 3 godine

Soroševi sendvičari u naletu...
(Đorđe, 17. oktobar 2020 19:41)

Zašto odmah vređanje neistomišljenika i insinuiranje da su botovi koji kucaju komentare za sendvič?


Ne radimo mi za sendvič nego za veliku platu ;)

Ja

pre 3 godine

Evo ne znam, nesam čkolavala, al da pitam nekog ko jeste: da l zanima neku Silu, nazovi je državom, Bogom, Fleksbuksom kako god oš, u šta ja verujem i čemu se nadam, da li sam pametan il glup, obrazovan il jok? Ja verujem u dinosauruse i NLO, Anunaki su gospodari sveta i zemlja plovi na kornjači, al ne smam na ulicu bez maske jer ću platim 120eura. Vakcinu ako moram - oću, ako ne moram neću, ko mora nek i uzme ako oće, ako neće nek i plati i et. A ni mene baš ne zanima na fleksbuksu uverenje nekog što leči i isteruje demone lopatom, gleda u tarot karte i ubeđuje me da je korona iz laboratorije (a što me pa zanima odakle je, oću li im na kafu?) Pozdravite vašeg krojača.

Neko tamo

pre 3 godine

@b93
Tačno tako. Samo što slabo viđamo činjenice od strane teoretičara zavere, a i ako nešto tačno navedu, to obično bude izvučeno iz konteksta i/ili ne predstavlja dokaz za tvrdnju koja je predmet rasprave. Ali zato njima nikakav kontra-argument nije dovoljno dobar i nikakav dokaz dovoljno čvrst.

PS. I sudeći po minusima na moj predhodni komentar, definitivno nemaju smisao za humor...

neravnozemljas

pre 3 godine

(suzi, 17. oktobar 2020 16:13)
Sta je Suzi, mislis da si lepsa bez maske? I pametnija ako si anti-vakcina/maska/5G/Mlecnog puta i sl?

HeadsUp

pre 3 godine

Satanisti su u punom naletu, zele da uguse svako misljenje koje se ne poklapa sa njihovim.
(Pera, 17. oktobar 2020 17:49)

Da znas da sve vise deluje da satanisti stoje iza antivakcinasa, antimaskera, antimedicine/farmacije, antitehnologije, itd.
(amovi, 17. oktobar 2020 19:01)

Kako ne stoje, sto vise antivaksera/maskera ima, brze ce da se popuni pakao :)

J.

pre 3 godine

"zabranjuje se drugacije mišljenje"
(maler, 17.
Nauka nije mišljenje.
" na kraju krajeva jos nisam video da su ti obrazovani odgovorili na pitanje neobrazovanih antivakcinasa kako neko ko nije vakcinisam moze da ugrozi nekog ko je vakcinisan?"
marica, kriv, razumevanje
U poslednjih 6 meseci bar sam na 20 različitih mesta to pročitala (doduše, znala sam i pre). Sta li ti čitaš, kada to nisi nikada video?!

leptehebo

pre 3 godine

@marica, kriv, razumevanje... baš naprotiv, odgovoreno je X puta kako nevakcinisani ugrožavaju ostale, šta je kolektivni imunitet i zašto je on važan. to je samo dokaz da vi ne želite da razumete i ne čitate šta vam se piše, nego samo ponavljate ono što ste čuli. evo neću biti lenj i iliustrovaću još jednom - imamo Peru, Mitu i Žiku koji idu u istu školu. Pera je vakcinisan, Mita ne veruje u vakcinaciju, a Žika ne može da se vakciniše jer ima hroničnu bolest koja je kontraindikacija za vakcinaciju. ako se Pera zarazi, imaće blagu kliničku sliku jer je njegov imuni odgovor brz i efikasan i mala je šansa da će stići da inficira Mitu i Žiku. ako se Mita zarazi, zbog toga što je njegov imuni odgovor spor jer ne poznaje infektivni agens inficiraće i Peru i Žiku. Pera će proći sa blagim tegobama, a Žika će umreti. kolektivni imunitet je važan jer njime štitimo kompromitovane jedinke. ne budite sebični.
(mint, 17. oktobar 2020 18:45)
Sve si super objasnio, samo jedno nisi! Ko garantuje da Pera nece dobiti kontraindikacije od neproverene i nedovoljno ispitane vakcine! Za Žiku se vec zna, jer je vakcina ispitivana 5-10 godina, ali ova za manje od godinu!? Svi relevantni proizvodjaci (mislim na zapadne) su povukli svoje vakcine i prestali sa ispitivanjima na ljudima zbog kontraindikacija!
(sir oliver, 17. oktobar 2020 21:38)
hteo bih da dodam I odgovor na Peru, Mitu I Ziku. Istrazivanja su pokazala da Pera ima vece sanse da se zarazi od antivaksera Mite jer je njegov imunitet "vestacki" te je on zapravo poguban po Ziku isto ako ne I vise od Mite. Ironija je da se vakcinises a ipak se zarazis. A Pera moze samo sebe da spase vakcinom ako vec nije imao kontraindikacije I zapravo postao novi Zika. Zika moze da umre I od prehlade jer je dodatno unisten njegov imuni sistem terapijama kpji uzima. Zapravo, ispada da je Mita tu najzdraviji.

Deki

pre 3 godine

FB je jedno od najvecih zla .Ta aplikacija razara brakove,unistava zivote.....
Iskomplesirane osobe je koriste da bi zadovoljile svoju sujetu,nastrani da zadovolje svoje bolesne prohteve.Ne pisem ovo kao vernik ili protivnik neceg novog ali ljudi,razmislite malo,sta ce vam to zlo?

Marko

pre 3 godine

Otac moje prijateljice je epidemiolog i protiv vakcinacije je, "da je on i njegovi sigurno nece primiti jer se brzo pravi". Sta cemo sad?

amovi

pre 3 godine

(Oliver, 17. oktobar 2020 21:18)
Zato sto je Fox nacionalni a ti navedeni internacionalni? Umesto provajdera (pogotovo "lokalnu podruznicu" u kojoj zaposleni imaju informacije, znanje i prava otprilike kao moja baba), pitaj Fox sto ne napravi internacionalni kanal

zmitjkoe

pre 3 godine

@siki onda je tvoj drugar, a moj kolega, u debeloj manjini i nije u pravu. tvoje misljenje nije bitno, kao sto nije moje bitno kada je tvoja struka u pitanju.
eto to cemo sad.

Ma mars

pre 3 godine

Globalisti prvo naprave Facebook i promivisu ga kao slobodno civilizacijsko dostignuce a onda ga kontrolisu !? Skoro sam stavljao neki oglas u sportu na FB, platim a onda cekam da ga neko odobri!?
Ne znam vi ali kod mene ovo radja otpor da mi neko natura misljenje a stalno prica o slobodi izvora i ljudskim pravima.

acca

pre 3 godine

fejsbuk je u pravu. da bi neko imao misljenje o bilo kojem aspektu nauke mora da ima znanje koje se stice obrazovanjem, a ne gledanjem jutjub klipova.
(zmitjkoe, 17. oktobar 2020 16:31)

Ono kad se pravis da si pametan a jos i obrazovan!

Sto napisa jedna od komentatorki ovde:
Inteligencija i obrazovanje nisu sinhrona stvar. Inteligentan covek ne mora da bude obrazovan a obrazovan covek ne mora da bude inteligentan, bar u Srbiji smo svi svesni ove cinjenice.

Cini mi se Zmitjkoe da imas obrazovanje!!!

Ivan

pre 3 godine

Pa napravi svoju mrezu pa se slobodnoj izrazavaj do mile volje. Ne mozes u "tudjoj kuci" da trabunjas raznorazne gluposti
(neravnozemljas

1) Problem sa drustvenim mrezama (FB, Instagram, twitter,mislim i youTube koji nije drutvena mreza) je da su dobili izuzece od krivicnog gonjenja pred sudom SAD za sadrzaje koje stoje na njima, jer zele da budu servis svih nas, na kojem svi mogu da napisu sta hoce. Dakle jedan B92 moze da bude tuzen za clanak koji se pojavi na njemu, dok Facebook ne moze. E sada, kako prestaju da budu ono sto su pred Kongresom tvrdili da jesu (mesto za slobodno izrazavanje), onda bi morali da izgube izuzece od krivicnog gonjenja.

Dakle, ne moze se sedeti na dve stolice: ili si dostupan svima, ili ako cenzurises onda si podlozan sudskom sporu. Znaci, ne krse oni nikakav zakon time sto cenzurisu sadrzaj, ali onda se pravila menjaju. I naravno, niko ne sme da podstice nasilje, ali biti protiv vakcine ili maske nije podsticanje na nasilje.

2) Ovaj svet zasluzuje mesta za slobodno izrazavanje.

3) Ovi sto bi da nametnu vakcinisanje za sve - to je fasizam i u suprotnosti sa osnovnim nacelima medicine.

4) Doktorka koja se bavi organizacijom klinickih ispitivanja za svetski poznate farmaceutske kompanije mi je rekla da ce primiti vakcinu protiv korone, ali najranije za 5 godina, i to samo od jedne zapadne kompanije ciji joj se nacin testiranja vakcine svidja. O svima drugima ni ne pomislja.

ivke@gmail.com

pre 3 godine

A sta ako sve ovo oko nas jeste situacija koja se tice smanjenja broja ljudi.Jer kako rece psihopata cika Bil mnogo nas je na svetu.Jel nama ljudima jasno da ako neko zeli da pomogne onda on i ode i nahrani gladnu decu Afrije ili Azije.Ali ne nas cika psiho Bil nema taj trip.On ima trip da podeli 6 milijardi vakcina da bi nas ostalo 1 milijarda.Jer Vam nije cudno da 120 godina pricaju da maske ne stite od virusa a da se sete pre 5 meseci da stite od jednog samo virusa koji se zove Corona.Ceo svet zna da promalazac PCR testa kaze da se on ne sme koristiti za trazenje infektivnih bolesti jer je jako sirokog spektra.A niko ne pita od nasih novinara na komferencijama za stampu.Zabranjeno je !A zasto ne pitaju.Jer oni znaju da su i njihova deca u govnima i da i njih ceka uzas sudbina.Do dana danasnjeg ne znaju kako se prenosi.Lada se zarazi jedan clan domacinstva uopste se ne zarazuju drugi.Naravno zato sto ova bolest nije virus vec TROVANJE!Molim.vas ne dozvolite da nam uniste i.isperu nase mozgove jer onda nam.nece ni trebati smrtonosna vakcina koju najavljuju!

Denis

pre 3 godine

Sloboda govora ima svoju cijenu, koju nove generacije nece da prihvate. Put do pakla je poplocan dobrim namjerama. Kultura iskljucivosti je u usponu. Elite ne mogu podnijeti da neko ima suprotno misljenje.

CATAPA

pre 3 godine

Tja, biće isto kao i sa svim drugim vidovima nasilne političke korektnosti, klatno će otići u drugu stranu i ono što je možda i bila dobra namera u početku, pretvoriće se u teror.
Ti "antivakseri", bar neki od njih (nas) insistiraju rekao bih na najosnovnijem od osnovnih ljudskih prava: nepovredivost ljudskog tela i individualnog integriteta. Individualna prava su iznad kolektivnih što ne znači da su ta kolektivna "Alajbegova slama", nego da su ta kolektivna izvedena i u funkciji zaštite individualnih. Uključujući čak i samog Alaj-bega lično.

Bilo kakvo prisilno lečenje slobodnih ljudi je zapravo flagrantno ukidanje njihove slobode. Davno je jedan mudar čovek rekao da ko žrtvuje slobodu zarad bezbednosti (dodaću: kolektivne), ostaće i bez jednog i bez drugog.

Američko (na žalost sve više ne samo američko) poimanje slobode govora već uveliko liči na slučaj Džordža Flojda: Možeš ti da govoriš "I can't breathe" koliko puta hoćeš, i na medijima ako hoćeš, ali to ne znači da ćeš moći da dišeš. A potom, ni da govoriš.

Ovo je isto to. Seiriti kako su "antivakserima stali na vrat" je isto kao navijati za policajca koji guši Džordža Flojda "da ne širi laži".

Samo Fotograf

pre 3 godine

Širenje dokazivih laži ne može se zvati sloboda govora i pravo na drugo mišljenje. U svetu bez vakcina postoje mnoge bolesti koje nectreba da postoje, smrtnost dece je ogromna, a životni vek populacije je nešto preko 40godina. Ima li iko da mu je to cool?

Ja

pre 3 godine

Za one koji se nesto cude takozvanim ljudima gusterima, mada se ne radi o gusterima vec o reptiloidno-humanoidnim bicima, cija inteligencija, velicina i fizicka snsga daleko nadmasuje ljudsku, pa gospodo, imate ih u svim predanjima najstarijih naroda na planeti, koji nisu ni bili u dodiru jedan sa drugim, a predanja su im potpuno ista. Imate spomenike tih "gustera" takodje sirom sveta, gde oni prozdiru ljude, drze ih u svojim kandzaman itd. Vatikan ima cak i statuu Isusa gde on lici upravo na reptiloida, a citava ta prostorija gradjena je da izgleda kao unutrasnjost zmijske glave, uz jos mnogo asocijacija na reptilijance. Mozete li sve to da objasnite na naucnoj bazi? Zasto ih je svetska istorija puna, ako nikad nisu pistojali? Za Facebook nemam komentara, osim da je osnivac jedan od tih hibrida, a cilj svih njih je potpuna kontrola nad covecanstvom, sto se vidi iz prilozenog. Ne mora covek da misli, oni ce mu reci sta treba da misli i to je poenta cele price.

Nele

pre 3 godine

@123
Naravno da vise umiru "neobrazovani". Ljudi rodjeni posle drugog svetskog rata nisu bas imali veliki mogucnosti za obrazovanje kao ljudi rodjeni u zadnjih 30-50god. Tako da to bas i nije u vezi sa obrazovanjem nego sa godinama.
Cinjeice su da ne postoji NI JEDNA naucna studija objavljena u renomiranom casopisu koja dokazuje da maska stiti od Kovida.
Cinjenica je da je u Americi radjeno istrazivanje na vecem uzorku i da su rezultati da je 70.4% zarazenih izjavilo da STALNO nosi masku, a 14.4% da je nosilo masku po potrebi.
Cinjenica je da se virus siri aerosolima a da maska moze da spreci samo viruse koji se sire kapljicno. Aerosoli su daleko manje od proreda na masci pa to izgleda kao da postavljas zicanu ogradu da te stiti od komarca.
Cinjenica je da "krizni stabovi" (i SZO) sirom sveta samo zele da skinu odgovornost sa sebe i za svoje neznanje okrivljuju narod. A nekako moraju da pravdaju novac koji im drzave placaju.
Mislite da maske stite? Zasto ih onda ne nose Tramp, Putin i vecina predsednika (pa i Vucic)? Mislite da oni nemaju bolje informacije od vas?

sasa

pre 3 godine

Svako ko smatra da treba da se vakcinise treba to da uradi. Izgradite antitela i mirni ste od nas koji ne zelimo da se vakcinisemo.

zzz

pre 3 godine

Svi relevantni proizvodjaci (mislim na zapadne) su povukli svoje vakcine i prestali sa ispitivanjima na ljudima zbog kontraindikacija!
(sir oliver, 17. oktobar 2020 21:38)

Ni jedna jedina nije povucena i za sve je nastavljemo testiranje? Dokle mislite lazima da pokusavate da trdite nesto sto se moze proveriti sa dva klika misem?

leptehebo

pre 3 godine

@Lola

Bravo za komentar.

Dodao bih da, kako je nize navedeno u komentarima, medicinska etika je zapravo ono sto nam omigucava da biramo da li cemo I kako da se lecimo. Svi radno sposobni placaju zdravstveno I samim tim se pitaju za sebe.

A mantra da ce antivakcinasi zaraziti vakcinase pada u vodu kada se preokrene prica. Ti vakcinisan ces se takodje zaraziti I, mozda sa laksim simptomima, ces takodje zaraziti onog ko se nije vakcinisao ili onog ko to ne sme. I ako jedan od njih umre, ko je kriv? Koji podatak tebe iskljucuje kao osumnjicenog za smrt nekog ko nije primio vakcinu? Ti si isto prenosilac samo si mozda sebe spasao. A maska nikoga nije niti ce spasiti, ikada. To pise I na samoj maski. Maska stiti jedino od hladnog vazduha kad vadis zub/operises desni. Sve dalje je domen " mozda" I to se brani po svaku cenu od strane nasih gospodara zivota.

Dodatno, pored podatka da stariji su zapravo grupa nize obrazovanih, dodao bih I podatak da nize obrazovani vode I manje kvalitetan zivot jer spadaju u socijalnu kategoriju. Vise obrazovanje uglavnom donosi I visi standard I kvalitet zivota, kvalitetniju hranu, rekreaciju I sl.

zzz

pre 3 godine

To što neko ima obrazovanje ne znači baš ništa. Možemo da pričamo o podacima i njihovoj tačnosti ili netačnosti, sve ostalo je potpuno nebitno. Prazno pozivanje na autoritet bez argumentacije potkrepljene dobrim podacima prolazi samo kod servilnih praznoglavaca.
(b93, 17. oktobar 2020 21:54)

Problem je sto cak ni ne znate sta znaci autoritet. U struci se atoritet postaje tako sto se godinama mukotrpno radi. Dokazujete se iznova i iznova. I to iskljucivo potkrepljenim podacima. E tek se nakon decenija takvog rada postaje autoritet, kome se onda veruje, jer se zna da iza njega i njegovih reci stoje proverljivi podaci.

zzz

pre 3 godine

Dakle,nigde nece biti obavezna. Ti ces lepo i radosno da je primis,ja necu,i svi cemo biti srecni i zadovoljni. Je l' to u redu? Medjutim,ako ti probas na silu da vakcinises ljude koji to ne zele,onda imamo problem,jer to nece moci da ti prodje. Kapiras?
(Oliver, 17. oktobar 2020 23:48)

Pa niko vas nece terati. Jednostavno ako budete zeleli da putujete avionom, ili da predjete neki granicu moracete da imate potvrdu da ste vakcinu primili. Isto moze da vazi i za vrtice, skole, fakultete. Za ulazak u bolnicu, gradski prevoz. Pa ako zelite da zivite kao pustinjak na nekom brdu bez kontakta sa civilizacijom ja vas u tome podrzavam. Cak vas i molim da oko sebe sakupite sve svoje istomisljenike. Da se potpuno odreknete moderne medicine, tehnike itd. Samo vas molim da kada pocne da medju vama vlada kuga da se ne zacudite kada mi ispranih mozgova podognemo zid oko vas.

nova kuca

pre 3 godine

A sloboda govora? Sta sad cemo da pricamo samo ono sto “neko “ misli ili kaze da je tako !
(golijat, 18. oktobar 2020 13:27)

Kakva sloboda govora na privatnom sajtu/servisu?! Pre facebook-a su postojali forumi, pre njih IRC, pre toga BBS i uvek su "slobodu" odredjivali vlasnici tj. administratori.
Hoces da trabunjas sta ti padne na pamet (bilo neke teorije zavere, offtopic ili sl.) - napravis svoj sajt/servis/aplikaciju.

Srboljub

pre 3 godine

Svako ko smatra da treba da se vakcinise treba to da uradi. Izgradite antitela i mirni ste od nas koji ne zelimo da se vakcinisemo.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (sasa, 18. oktobar 2020 01:30)

Da tebi i ovima što ti daju pluseve učiteljice vrate pare, jer vas nisu naučile zašto je bitno da svi nekompromitovanog imunog sistema prime vakcine. Takođe, strašno je da smo uopšte došli u situaciju da se javno zdravlje tretira kao razgovor o modi ili sportu, pa svaki glasni ignorant ima potrebu da istisne svoje bezvredno mišljenje. Nema rasprave kad je život u pitanju: izvol'te se kad zatreba lečiti kod onih koji su vam punili glave lepo napakovanim glupostima i tako rasteretite zdravstveni sistem.

Nikola

pre 3 godine

Kakva bre sloboda mišljenja, u demokratiji je svakoj bezvrednoj budali i izopačenoj osobi dato pravo govora, razmišljanja i jednakosti.... Čitav svet je oduvek bio izopačen, nenormalan i nemoralan a mi se čudimo i mislimo da je postao u skorije vreme, usput normalnom i obrazovanom čoveku su sva prava oduzeta jer se navedenima koji su brojniji svidelo... Susret im ne igra ulogu pa im dobro dođu društvene mreže za lečenje kompleksa i raznih psihološko sociopatskih stanja pred ogromnom publikom besposlenih istomišljenika....naravno da treba kažnjavati i zabraniti mnogo toga po mnogo osnova !

bla

pre 3 godine

Takodje,ocigledno si propustio cinjenicu da ce vakcina protiv korone biti fakultativna,tj. neobavezna u svim drzavama na svetu,isto kao sto je i vakcina protiv gripa. Dakle,nigde nece biti obavezna. Ti ces lepo i radosno da je primis,ja necu,i svi cemo biti srecni i zadovoljni. Je l' to u redu? Medjutim,ako ti probas na silu da vakcinises ljude koji to ne zele,onda imamo problem,jer to nece moci da ti prodje. Kapiras?
(Oliver, 17. oktobar 2020 23:48)

vakcina ce biti davana samo onima koji pristanu na nju. oni koji nece nemoraju, ali onda ne mogu u javni prevoz da udju, nema nista od posla i decu nece pustiti u skolu.

objavite pls

pre 3 godine

@Marko

Moj stric je epidemiolog iz najprestiznije medicinske skole u Nemackoj, i on kaze da je otac tvoje prijateljice neobrazovan, i sta cemo sad?

zzz

pre 3 godine

jel to isto vazi i za demokratiju? tih 75% neobrazovanih sa istom vrednoscu glasa biraju vlast koja svima nama upravlja, a znas kako nas narod kaze slican se slicnom raduje ... na kraju krajeva jos nisam video da su ti obrazovani odgovorili na pitanje neobrazovanih antivakcinasa kako neko ko nije vakcinisam moze da ugrozi nekog ko je vakcinisan??? i da me ne shvatis pogresno ja sam od one generacije sto je primila sve vakcine, ukljucujuci i one koje dobijas kad odsluzis vojni rok, tako da nisam protiv istih - samo ljudi postavljaju krajnje logicno pitanje na koji ovi odgovaraju uglavnomomalovazavanjem njihovog obrazovanja, sto priznaces nije odgovor
(marica, kriv, razumevanje..., 17. oktobar 2020 17:59)

A jel vi stvarno mislite da lazima i kako kazete malverzacijama mozete da uticete na bilo koga? Na vase postavljeno pitanje je odgovreno hiljada puta! Ali vi mislite da ako kazete da nema odgovora da to postaje istina?

PVO

pre 3 godine

U čemu je problem? FB je privatna firma i mogu da rade šta hoće, i donose pravila koja hoće. Legitimno. Kome to smeta ne mora da koristi FB i tačka.
Ko želi da propagira sopstvenu glupost, nek napravi sopstvenu mrežu.
Ovi što se bune su stvarno nejasni. Idu u goste i tamo galame, kad domaćini kaže nema više galame u mojoj kući, oni se bune da im je uskraćena sloboda ponašanja.
Glupost na kvadrat.
(Nadležni, 17. oktobar 2020 20:53)

Na najnormalniji komentar u ovoj gomili gluposti ti dobijes ovoliko minusa? To je vec zabrinjavajuce...

amovi

pre 3 godine

Zato imas pravo da odbijes bilo koji lek ili vakcinu,bilo koji vid terapije,cak i na svoju stetu.
(Oliver, 17. oktobar 2020 23:48)

Imas pravo i da skocis sa 10. sprata ali ne i da gurnes nekoga.
Imas pravo da po dvoristu/placu vozis pijan ali ne i u saobracaju.
Tako ce biti i za vakcine, ako ne sad, sigurno za nekoliko godina-deceniju.
Neces da primas (ne za koronu i grip nego i difteriju, polio, hepatitis, MMR) - nema medju vakcinisane. S obzirom da je vecina vakcinisana - nema u drustvo. Ne mozes birati samo sta ti se svidja u zivotu, a ostalo odbijati/nepostovati.

Zato najbolje svako sebi, pa cemo za nekoliko decenija videti ko je bio u pravu.

Mika

pre 3 godine

Najveci poraz u vezi ove "pandemije" za mene licno a verujem i za sve ljude koji su vise posmatraci nego pripadnici maskera ili antimaskera je mentalitet krda i lakoca manipulacije istim.

"Lakse je prevariti coveka nego mu objasniti da je prevaren"

Mark Tven
(Lola, 17. oktobar 2020 23:57)

Kako bi se upravljali ljudima drugačije? Mislite da ljudi mogu sami sebe da ograničavaju? Nastao bi haos. Dakle, usmeravanje naših života je jedini način da imamo uređeno društvo. Pošto se zalažeš za slobode, zašto je različito to da ja ne smem da prođem kroz crveno, a ti smeš da ne nosiš maske? Ni ja ne verujem u semafore. Mislim da postoji semaforski lobi koji nam je natura smafore kako bi zaradio. Pošto je to demokratija moje mišljenje je isto važno kao tvoje. Sad dolazimo da sam ja diskriminisan, a ti možeš da radiš šta hoćeš. E tu je razlika. Meni je jasan benefit semafora, kao što mi je jasan benefit maski u određenim situacijama. Ako su maske odraz da smo ovde, ondje svako pravilo odraz da smo ovde. A postoji toliko besmisleni i bespotrebnih pravila. Ali, pošto je ovo aktuelna tema, ljudi crpe energiju pokušavajući da pokažu kako su se izdigli od ostalih ovaca. A sa druge strane slepo prate druge zakone, preporuke i sl.

zmitjkoe

pre 3 godine

fejsbuk je u pravu. da bi neko imao misljenje o bilo kojem aspektu nauke mora da ima znanje koje se stice obrazovanjem, a ne gledanjem jutjub klipova.

Nenad

pre 3 godine

Odlepio sam vise od antivaksera, ravnozemljasa, 5G ce nas sve spaliti ekipe, kemtrejlsa. Jos da ukinu Tesin Balkan info sa udbasko Maricevskim konceptom na jednog pametnog dovedes 15 budala...

123

pre 3 godine

Nisam ni za ni protiv vakcinacije, ali jesam za slobodu mišljenja i izražavanja. Ova jednostrana ponašanja samo pokazuju u kakvom svetu danas živimo.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (alfonso, 17. oktobar 2020 15:38)

Sloboda mišljenja može da bude realan koncept u svetu gde imamo većinsko obrazovano stanovništvo. Kad imate 3/4 neprosvećenih ljudi, oni vrlo lako mogu da dovedu celu populaciju u opasnost.

MiM

pre 3 godine

Nisam ni za ni protiv vakcinacije, ali jesam za slobodu mišljenja i izražavanja. Ova jednostrana ponašanja samo pokazuju u kakvom svetu danas živimo.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (alfonso, 17. oktobar 2020 15:38)

Sloboda govora nam je samo razotkrila koliko su ljudi glupi.

neravnozemljas

pre 3 godine

(alfonso, 17. oktobar 2020 15:38)
Pa napravi svoju mrezu pa se slobodnoj izrazavaj do mile volje. Ne mozes u "tudjoj kuci" da trabunjas raznorazne gluposti

amovi

pre 3 godine

O vakcinama samo sme da prica samo Bil Gejts...nije ni fakultet zavrsio,a pored Medicinskog nije ni prosao...jer,tako je normalno!?
(inat, 17. oktobar 2020 19:40)

Da se kladimo u 100.000e da je Bill Gates u proteklih mesec dana procitao vise knjiga nego ti za ceo zivot.
O razumevanju procitanog i da ne pricamo...

Zoom

pre 3 godine

Dobro su se setili.
Posle pet godina zaglupljivanja neobrazovanih teoretičara zavere, vratile su se stare bolesti, jer oni nisu hteli da se vakcinišu.

alfonso

pre 3 godine

Nisam ni za ni protiv vakcinacije, ali jesam za slobodu mišljenja i izražavanja. Ova jednostrana ponašanja samo pokazuju u kakvom svetu danas živimo.

lev

pre 3 godine

Nalozis par budala da pricaju o ravnoj zemlji, gusterima i 5G antenama u maskama i eto ga izgovor da sve ostalo proglasis teorijama zavere i cenzurises. Kada bih recimo javno rekao da ovaj virus mozda i nije tako smrtonosan i da je sve ovo jedna masovna histerija koja je sredstvo/paravan za nesto mnogo vise, bar jedan bi rekao - e, ravnozemljasu, pozdravio te guster Bil Gejts. Izgleda da su posle 20 godina konacno uspeli da cenzurisu internet. Delovalo je kao nemoguca misija.

Ostin A

pre 3 godine

Nisam ni za ni protiv vakcinacije, ali jesam za slobodu mišljenja i izražavanja. Ova jednostrana ponašanja samo pokazuju u kakvom svetu danas živimo.
(alfonso, 17. oktobar 2020 15:38)

Facebook nije državna firma niti država. Svako ima pravo da uređuje i vodi svoju firmu kako želi. Ja sutra da odem u restoran i izvršim nuždu na sred stola, trebam li da se bunim ako hoće da me izbace ili počiste jer ugrožavaju moju slobodu izražavanja?

Neka qAnon, AntiVax, ravnozemljaši i ostali teoretičari zavere naprave svoju društvenu mrežu i rade šta god hoće tamo.

Lola

pre 3 godine

Sloboda mišljenja može da bude realan koncept u svetu gde imamo većinsko obrazovano stanovništvo. Kad imate 3/4 neprosvećenih ljudi, oni vrlo lako mogu da dovedu celu populaciju u opasnost.
(123, 17. oktobar 2020 16:05)

Mhm vazi. Ipak je malo veci problem sto tih 25% turbo obrazovanih nose maske za virus prehlade.

Verovatno od silnog obrazovanja nisi stigao da cujes:

"Da je situacija toliko ozbiljna,ne bi im trebala ovolika propaganda"

Btw, cestitam ti na 5 godina bacenih za diplomu iz nemacke knjizevnosti ili ne daj Boze na filozofiji

TnT

pre 3 godine

zabranjuje se drugacije mišljenje
 (maler, 17. oktobar 2020 15:54)

Iznosenje laznih informacija i izmisljenih teorija koje mogu da uticu na zdravlje, pa i na zivote ljudi nije drugacije misljenje. Mozes da imas misljenje da je ok spaliti zenu zbog vesticarenja, ali nije dozvoljeno da to javno iznosis, jer ce neko to stvarno poceti da radi.

U Nemackoj je npr kaznjivo negiranje Holokausta. Sloboda misljenja ide uz odgovornost za izgovorenu rec, ne moze jedno bez drugog.

Podrska za FB, da se zaustavi vise ovo lupetanje i zatupljivanje od strane kojekakvih teoreticara zavere.

Transilvanac

pre 3 godine

Lepo je rekao Jedan sociolog:
klimatske promene će uništiti planetu, a društvene mreže čovečanstvo .

Tek sa pojavom društvenih mreža smo shvatili koliko su ljudi neobrazovani i u kakve gluposti mogu da veruje, u najgluplje teorija zavera.... čipovanje vakcina, HARP, kontrola vremena, planeta ravna ploča, liberali jedu decu , dinosaurusi i ljudi živeli u isto vreme, Tramp spasilac hriscanstva....

Sve te teorije zavere kreću sa ekstremno desnih portala.

suzi

pre 3 godine

Svet u kome zivimo postaje zabrinjavajuc. O slobodi govora i misljenja da ne pricam. Plus maske na licu. Nema vise licnosti, samo stado ovaca.

biber

pre 3 godine

Kaže moj automehaničar, video betonski stub iz koga vire žice blizu radnje, ubedjen je da je to instalacija za 5G mrežu. Šta će čovek sad, gde da se informiše. Tamam je prešao na lekcije iz nano tehnologije. Evo idem u ponedeljak do njega, živ nisam dok ne saznam.

amovi

pre 3 godine

Satanisti su u punom naletu, zele da uguse svako misljenje koje se ne poklapa sa njihovim.
(Pera, 17. oktobar 2020 17:49)

Da znas da sve vise deluje da satanisti stoje iza antivakcinasa, antimaskera, antimedicine/farmacije, antitehnologije, itd.

123

pre 3 godine

Sloboda mišljenja može da bude realan koncept u svetu gde imamo većinsko obrazovano stanovništvo. Kad imate 3/4 neprosvećenih ljudi, oni vrlo lako mogu da dovedu celu populaciju u opasnost.
(123, 17. oktobar 2020 16:05)

Mhm vazi. Ipak je malo veci problem sto tih 25% turbo obrazovanih nose maske za virus prehlade.

Verovatno od silnog obrazovanja nisi stigao da cujes:

"Da je situacija toliko ozbiljna,ne bi im trebala ovolika propaganda"

Btw, cestitam ti na 5 godina bacenih za diplomu iz nemacke knjizevnosti ili ne daj Boze na filozofiji
(Lola, 17. oktobar 2020 16:25)

Nemam link, pa ću vas zamoliti da potražite na internetu. Ubedljivo najveća smrtnost od korone je kod ljudi sa osnovnim obrazovanjem. Već sa srednjom školom podosta opadne. Smanjenje smrtnosti ide sa višim obrazovanjem. To ne može biti slučajnost. O koroni ne bih razgovarao, jer ako neko nije ukapirao zašto treba epidemiju da držimo pod kontrolom ili kako funkcionišu maske, onda mu ni 10 godina fakulteta neće pomoći.

Јабучило

pre 3 godine

napokon da se stane na put ljudskoj gluposti! bravo za face!
(vule, 17. oktobar 2020 17:06)

То се зове цензура и удар на слободу говора. Одлика је тоталитарног друштва.

amovi

pre 3 godine

(Oliver, 17. oktobar 2020 22:09)
U zivotu (a skoro sam na pola) nisam gledao sat vremena Fox, CNN i sve te ostale koje si nabrojao. Facebook nikad koristio, i iskreno se nadam i opadanju broja korisnika/vrednosti akcija podjednako kao i blokiranju vas kontrasa, funkcionalno nepismenih mudraca.
A sto se tice ulice - slobodno izadjite vec sutra, taman da se prebrojimo, pa da vidimo jel se isplati da vas lecimo ili da se konacno podelimo na normalne i lude pa svako sebi (a ne ko dosad, po rasi/naciji/jeziku/religiji a izmesani).

neravnozemljas

pre 3 godine

(Lola, 17. oktobar 2020 16:25)
Tako je, i za prehladu treba da nosis masku. A ne da kijas unaokolo. Ili u ruku pa onda tom rukom za kvake, liftove, robu u prodavnicama i sl.

Hladan

pre 3 godine

Pozivaju se na slobodu misljenja i da ne treba cenzurisati?

Sta mislite zasto je zabranjeno snimati nasilje na fudbalskim utakmicama? Pa da se ne bi popularizovalo, posto ima lakovernih budala koje traze paznju i u incidentu na fudbalskoj utakmici vide resenje.

Tako je i na fejsu, YT..

Kako nekom normalnom liku nije palo na pamet da objavi snimak o teoriji zavere ili vakcinama? Ljudi rade, doprinose covecanstvu ne zamlacuju se. Naucnici, inzinjeri (ali pravi, ne samoprozvani), doktori... njih ne interesuju takve budalastine i djubre.

I treba da se sankcionise sve sto je djubre. Pogledajte samo na televiziji sta sve moze da se gleda, kad dodje neka vest o nekom naucnom dostignucu KOJE CE DA KORISTI COVECANSTVU to ide na kasicicu a fudbalska utakmica 90 minuta? Pa obican film traje krace od utakmice, a iz filma mozes i da naucis nesto.

Ljudi traze budalastine da gledaju, sareno, prosto, bez smisla... A kad im das neki pametan savet kao u oko da si ih dirno.

Nadležni

pre 3 godine

U čemu je problem? FB je privatna firma i mogu da rade šta hoće, i donose pravila koja hoće. Legitimno. Kome to smeta ne mora da koristi FB i tačka.
Ko želi da propagira sopstvenu glupost, nek napravi sopstvenu mrežu.
Ovi što se bune su stvarno nejasni. Idu u goste i tamo galame, kad domaćini kaže nema više galame u mojoj kući, oni se bune da im je uskraćena sloboda ponašanja.
Glupost na kvadrat.

siki

pre 3 godine

@(zmitjkoe, 17. oktobar 2020 16:31)

Ok. Ja sam elektroinzenjer i nemam nista protiv vakcina. Moj drugar je doktor (i to dobar doktor) i apsolutno je protiv vakcina. Bar ovih danas ciji je sastav pitaj boga šta. I? Sta cemo sad sa obrazovanjem?

amovi

pre 3 godine

Sve što mi se uporno hoće na silu da nametne....ODBIJAM.
(Jeste....farbamo, 17. oktobar 2020 21:54)
Tako je BRE!
Odbij da jedes zdravo. Da ides u skolu, na posao. Da vozis trezan i po ogranicenju. Da platis racun/kaznu. Da se kupas. Da se oblacis. Sto ne bi setao po gradu u gacama? Ili cak i bez njih?
Sve to treba odbiti, dosta je bilo tlacenja

mint

pre 3 godine

@marica, kriv, razumevanje... baš naprotiv, odgovoreno je X puta kako nevakcinisani ugrožavaju ostale, šta je kolektivni imunitet i zašto je on važan. to je samo dokaz da vi ne želite da razumete i ne čitate šta vam se piše, nego samo ponavljate ono što ste čuli. evo neću biti lenj i iliustrovaću još jednom - imamo Peru, Mitu i Žiku koji idu u istu školu. Pera je vakcinisan, Mita ne veruje u vakcinaciju, a Žika ne može da se vakciniše jer ima hroničnu bolest koja je kontraindikacija za vakcinaciju. ako se Pera zarazi, imaće blagu kliničku sliku jer je njegov imuni odgovor brz i efikasan i mala je šansa da će stići da inficira Mitu i Žiku. ako se Mita zarazi, zbog toga što je njegov imuni odgovor spor jer ne poznaje infektivni agens inficiraće i Peru i Žiku. Pera će proći sa blagim tegobama, a Žika će umreti. kolektivni imunitet je važan jer njime štitimo kompromitovane jedinke. ne budite sebični.

Morali bismo propasti da već nismo propali

pre 3 godine

Sloboda mišljenja može da bude realan koncept u svetu gde imamo većinsko obrazovano stanovništvo. Kad imate 3/4 neprosvećenih ljudi, oni vrlo lako mogu da dovedu celu populaciju u opasnost.
(123, 17. oktobar 2020 16:05)

Mhm vazi. Ipak je malo veci problem sto tih 25% turbo obrazovanih nose maske za virus prehlade.

Verovatno od silnog obrazovanja nisi stigao da cujes:

"Da je situacija toliko ozbiljna,ne bi im trebala ovolika propaganda"

Btw, cestitam ti na 5 godina bacenih za diplomu iz nemacke knjizevnosti ili ne daj Boze na filozofiji
(Lola, 17. oktobar 2020 16:25)

Na šta si ti potrošila pet godina koje je neko (hipotetički) "potrošio" na obrazovanje? Da ne potrošiš život ubeđujući druge da obrazovanje nije bitno? Tebi, očigledno, nije! Samo da dodam da godine iskorišćene na obrazovanje i usavršavanje nisu potrošene.

Kliko

pre 3 godine

Sve što mi se uporno hoće na silu da nametne....ODBIJAM.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Jeste....farbamo, 17. oktobar 2020 21:54)

Znači dobrovoljno si išao u školu, dobrovoljno čekaš u redovima, dobrovoljno vadiš dokumenta. I još milion primera, ali se junačiš baš na ovoj temu.

Sirano

pre 3 godine

Mene to ne cudi jer Facebook pripada istom drustvu zapadnih mocnika kao i Soros, Gejts, Brisel, London i Amerika, te EU i Nato. Sve je to uzan krug mocnika koji i vladaju ovim svetom.Pa me nista ne cudi gusenje sloboda.Svako ko ima malo svesti on to shvata ,a oni koji su zaslepljeni njima nikakve slobode ne mogu pomoci. Gde je veliki novac tu je i velika laz.
A oni koji puste price da su engleska kraljica zapravo guster, i jos neki mocnici da su gusteri, pa taj je potureni elemenat da bi degradirao ostale ljude koji misle svojom glavom.Da li je Zemlja ravna, tu sam ravnodusan jer fizika kao nauka je za mene bezvredna a i sasvim je nebitno za covecanstvo kog je oblika nasa planeta.Kad vec neki kazu da Ameri nisu bili 1969. na Mesecu,da su sve to lazirali, to mi vec deluje realno,ali i to mi je u sustini nebitno.

Milan Loznica

pre 3 godine

Gasite naloge na toj “platformi” i zdravo. Koga briga šta oni misle. Svako ko hoće da se vakciniše treba to slobodno da uradi. Isto tako - niko nema prava da naredi vakcinaciju nekom drugom.

Vakcinisali ste se i sad ste bezbedni, je li tako? Ajd zdravo more.

metrop

pre 3 godine

Vakcinacija nije nekakvo mišljenje pa da treba da se uvaži svaka šuša koja misli da nešto zna. Postoje i činjenice (kategorija nepoznata u Srbiji). Lopta je okrugla, vi možete da mislite da je kvadrat, ali je ona idalje okrugla. E, kad taj kvadrat potencijalno uništava živote postoji opravdanje da se nadgleda. Igranje sa naukom nije "pravo na mišljenje". U Srbiji vas čak nekad ljudi izvređaju i pravdaju to "pravom na mišljenje" iako je daleko od toga.. Koliko smo samo nezrelo društvo, to boli.

marica, kriv, razumevanje...

pre 3 godine

@123

jel to isto vazi i za demokratiju? tih 75% neobrazovanih sa istom vrednoscu glasa biraju vlast koja svima nama upravlja, a znas kako nas narod kaze slican se slicnom raduje ... na kraju krajeva jos nisam video da su ti obrazovani odgovorili na pitanje neobrazovanih antivakcinasa kako neko ko nije vakcinisam moze da ugrozi nekog ko je vakcinisan??? i da me ne shvatis pogresno ja sam od one generacije sto je primila sve vakcine, ukljucujuci i one koje dobijas kad odsluzis vojni rok, tako da nisam protiv istih - samo ljudi postavljaju krajnje logicno pitanje na koji ovi odgovaraju uglavnomomalovazavanjem njihovog obrazovanja, sto priznaces nije odgovor

Neko tamo

pre 3 godine

Soroševi sendvičari u naletu...
(Đorđe, 17. oktobar 2020 19:41)

Zašto odmah vređanje neistomišljenika i insinuiranje da su botovi koji kucaju komentare za sendvič?


Ne radimo mi za sendvič nego za veliku platu ;)

neravnozemljas

pre 3 godine

(suzi, 17. oktobar 2020 16:13)
Sta je Suzi, mislis da si lepsa bez maske? I pametnija ako si anti-vakcina/maska/5G/Mlecnog puta i sl?

amovi

pre 3 godine

na kraju krajeva jos nisam video da su ti obrazovani odgovorili na pitanje neobrazovanih antivakcinasa kako neko ko nije vakcinisam moze da ugrozi nekog ko je vakcinisan???
(marica, kriv, razumevanje..., 17. oktobar 2020 17:59)

Odgovoreno 1000 puta, samo (ne)vernici nisu zadovoljni odgovorom (ili nesposobni da razumeju isti)

orvel

pre 3 godine

@zoran
Postoji komitet u Fejsbuku za cenzuru, ima 20 clanova, 18 je povezano sa Sorosem.
Soros je ulozio 50 miliona dolara u kampanju Bajdena i Kamale Haris.
Clan tog komiteta za cenzuru je i Dzamal Grin, saradnik Kamale Haris,kandidatkinje za potpredsednika SAD.
200 miliona dolara je Soros ulozio u pokret BLM.

Itd.
Sve je u rukama jednog tajkuna.

HeadsUp

pre 3 godine

Satanisti su u punom naletu, zele da uguse svako misljenje koje se ne poklapa sa njihovim.
(Pera, 17. oktobar 2020 17:49)

Da znas da sve vise deluje da satanisti stoje iza antivakcinasa, antimaskera, antimedicine/farmacije, antitehnologije, itd.
(amovi, 17. oktobar 2020 19:01)

Kako ne stoje, sto vise antivaksera/maskera ima, brze ce da se popuni pakao :)

expert

pre 3 godine

Ali zato zastrašivanje i širenje panike povodom korone neće biti zabranjeno. U čemu je tačno razlika između nečijeg posta u kome se sumnja da su vakcine štetne, i vesti u kojoj se tvrdi da je "dokazano" da se virus zadržava na nekim površinama 28 dana? Osim što ovo prvo ima makar nekakve šanse da bude tačno?

Lola

pre 3 godine

(123, 17. oktobar 2020 22:51)

Naravno da nemate link. I naravno da nije slucajnost. Probacu da vam objasnim ali od marta ove godine zaista sumnjam da je 90% svetske populacije sposobno za autorefleksiju, unutarnji dijalog ili kriticku misao. Sve sto se servira to se guta.

I naravno da ce po logici stvari biti najvise "preminulih od korone" sa osnovnim obrazovanjem jer su gro statistike ljudi od 80 godina rodjeni ili za vreme ili brzo posle drugog svetskog rata kada nije bilo privilegije a ni potrebe da se uce ni srednje skole a tek pogotovo ne hipster fakulteti bez ikakve potrebe u ekonomiji.

Da nikad nisam cuo statistike koje serviraju na konferencijama i da mi neko kaze "Najvise umiru ljudi sa osnovnim obrazovanjem" ne bih sebi dozvolio da pomislim da je u pitanju veza izmedju kolicine obrazovanja i sposobnosti stavljanja krpe na usta.

Inteligencija i obrazovanje nisu sinhrona stvar. Inteligentan covek ne mora da bude obrazovan a obrazovan covek ne mora da bude inteligentan, bar u Srbiji smo svi svesni ove cinjenice.

Najveci poraz u vezi ove "pandemije" za mene licno a verujem i za sve ljude koji su vise posmatraci nego pripadnici maskera ili antimaskera je mentalitet krda i lakoca manipulacije istim.

"Lakse je prevariti coveka nego mu objasniti da je prevaren"

Mark Tven

mint

pre 3 godine

pre nego što apriori udarite minus sagledajmo činjenice: da bi o određenoj temi mogao da imaš relevantno mišljenje moraš prvo da imaš znanje stečeno realnim obrazovanjem, ili makar lično iskustvo. takođe, moraš da sagledaš činjenice pro et kontra, pa da tek onda izgradiš LIČNI STAV. e sad, problem sa onima koji zagovaraju teorije zavere je to što oni svoju polaznu tačku zasnivaju na kontra činjenicama, i to apsolutno bez ikakve želje da istraže i onu drugu stranu. iz te polazne tačke, svi oni koji tvrde suprotno su plaćenici, petokolonaši, soroševci, ljudi gušteri itd...

Ja

pre 3 godine

Evo ne znam, nesam čkolavala, al da pitam nekog ko jeste: da l zanima neku Silu, nazovi je državom, Bogom, Fleksbuksom kako god oš, u šta ja verujem i čemu se nadam, da li sam pametan il glup, obrazovan il jok? Ja verujem u dinosauruse i NLO, Anunaki su gospodari sveta i zemlja plovi na kornjači, al ne smam na ulicu bez maske jer ću platim 120eura. Vakcinu ako moram - oću, ako ne moram neću, ko mora nek i uzme ako oće, ako neće nek i plati i et. A ni mene baš ne zanima na fleksbuksu uverenje nekog što leči i isteruje demone lopatom, gleda u tarot karte i ubeđuje me da je korona iz laboratorije (a što me pa zanima odakle je, oću li im na kafu?) Pozdravite vašeg krojača.

Oliver

pre 3 godine

I koliko umre bez medicine/farmacije, koliko sa. Koliki je zivotni vek (ili sansa za prezivljavanje novorodjencadi) sa ili bez medicine/farmacije.
(amovi, 17. o

Ti ocigledno nemas pojma o medicini niti si je ikad studirao,inace bi na drugoj godini naucio predmet medicinska etika u kojoj se uci i o pravima pacijenata. Ukratko,svaki pacijent na planeti ima pravo da odbije bilo koji vid lecenja! Zato potpisujes pristanak na operaciju,jer hirurg ne moze da te operise protiv tvoje volje,izuzev ako si u besvesnom stanju. Zato imas pravo da odbijes bilo koji lek ili vakcinu,bilo koji vid terapije,cak i na svoju stetu. Zato sto nema nikog drugog koga vise zanima zdravlje i zivot neke osobe od same te osobe. Takodje,ocigledno si propustio cinjenicu da ce vakcina protiv korone biti fakultativna,tj. neobavezna u svim drzavama na svetu,isto kao sto je i vakcina protiv gripa. Dakle,nigde nece biti obavezna. Ti ces lepo i radosno da je primis,ja necu,i svi cemo biti srecni i zadovoljni. Je l' to u redu? Medjutim,ako ti probas na silu da vakcinises ljude koji to ne zele,onda imamo problem,jer to nece moci da ti prodje. Kapiras?

Ivan

pre 3 godine

Osnovno ljudsko pravo je da covek bira sta ce raditi sa njegovim telom.

Nisam protivnik vakcina, ali cinjenica da postoje razni proizvodjaci, da postoje manje ili vise proverene vakcine podrazumeva da imam pravo da biram koju vakcinu cu uzeti. Odnosno - da li cu odbiti vakcinaciju.

Niko nema prava da me tera da uzmem nekakav otrov protiv svoje volje.

Dakle - u ovakoj klimi sam potpuno izgubio poverenje u vakcine i zdravstveni sistem!

Prvi put, posle deset godina - ove godine NECU primiti vakcinu za sezonski grip!
NECU se ni testirati!

"Struka"

pre 3 godine

Odavno ne koristim fb baš zbog cenzure. Prešao sam na tviter, međutim i on je počeo sa cenzurom i ne verujem da cu se dugo zadržati.
Vkontakt je za sada bez cenzure , pa ko voli nek izvoli.

Oliver

pre 3 godine

(alfonso, 17. oktobar 2020 15:38)
Pa napravi svoju mrezu pa se slobodnoj izrazavaj do mile volje. Ne mozes u "tudjoj kuci" da trabunjas raznorazne gluposti
(neravnozemljas, 1

Kakvo naivno razmisljanje. A ti mislis da bi bio dopusten nekakav desnicarski Fejsbuk ili Tviter? Evo objasni mi,zasto ja u mojoj kablovskoj ponudi imam cak 4 neoliberalne televizije- CNN,BBC,Bloomberg i Al Jazeera,a nemam nijednu desnicarsku kao sto je Fox? Kad sam pitao u lokalnoj podruznici provajdera,gledali su me zbunjeno. I ti stvarno mislis da je to slucajno,sto ne daju ljudima da gledaju Fox?

orvel

pre 3 godine

@zoran
Kopredsednik tog Fejsbuk komiteta za nadzor i cenzuru je Katalina Botero Marino, koja je za 2 godine primila 1,3 miliona dolara od Sorosevog Fonda za otvoreno drustvo.

Sve je u rukama jednog tajkuna. Ako to nije ugrozavanje demokratije, ne znam sta jeste.

Helios

pre 3 godine

Ogavni boljšezam smrdi sve više. Nije samo što je neki Fejsbuk ili Tviter ili YouTube cenzura. Šta me briga za te idiotske "mreže"? Ionako ko je ovca Fejsbuka nije od neke vrednosti. Pravi problem je gušenje svih drugih platformi, kako novčanim iznudama tako i zabranima provajderima da ih hostuju! Užas, antiUtopija koja se već dugo dešava.
Što se tiče onih "imaš pravo na slobodu izražavanja ali nemaš prava da širiš negativan uticaj" tu nema pomoći. Oni su legura kako gluposti tako i odurnosti koja se ne može popraviti. Koji i postoje samo kao stado. Rulja mantre "rulja dobro, individau loše". I zato su tu i tako strasni - oni sa drugačijim mišljenjem (nebitno da li je ispravno ili ne) su im pretnja. Jer kakvi su da su oni neko mišljenje imaju - za razliku od pripadnika rulje koji su samo teletabisi. Iskonski je to boljševizam, to "dva loša ubiše Miloša". Naš zakon protiv slobode govora je jedan od najvećih poraza 5. oktobra.
Poslednje, totalno naučne, sasvim proverene i skroz sertifikovane N1H1 vakcine su povučene iz opticaja jer je svaka ostavila mnogo invalida. Narkolepsija je najpoznatiji od niza loših efekata. To od posledica vidljivih odmah, ali to je samo vrh ledenog brega negativnog uticaja. Ostale posledice odmotane u vremenu - ko to može i da pohvata...
Eto gole činjenice a krše pravila Fejsbuka.
Ako već ne znate zašto Sloboda Govora valja verujte nam. Ne treba vama od kojih ima čak i glupljih. Ali treba nama koji smo od vas puno pametniji i mnogo obrazovaniji.

Neko tamo

pre 3 godine

@b93
Tačno tako. Samo što slabo viđamo činjenice od strane teoretičara zavere, a i ako nešto tačno navedu, to obično bude izvučeno iz konteksta i/ili ne predstavlja dokaz za tvrdnju koja je predmet rasprave. Ali zato njima nikakav kontra-argument nije dovoljno dobar i nikakav dokaz dovoljno čvrst.

PS. I sudeći po minusima na moj predhodni komentar, definitivno nemaju smisao za humor...

amovi

pre 3 godine

(Oliver, 17. oktobar 2020 21:18)
Zato sto je Fox nacionalni a ti navedeni internacionalni? Umesto provajdera (pogotovo "lokalnu podruznicu" u kojoj zaposleni imaju informacije, znanje i prava otprilike kao moja baba), pitaj Fox sto ne napravi internacionalni kanal

amovi

pre 3 godine

Ko garantuje da Pera nece dobiti kontraindikacije od neproverene i nedovoljno ispitane vakcine!
(sir oliver, 17. oktobar 2020 21:38)

Niko. Postoje lekovi i vakcine koji su u upotrebi decenijama (a pre toga su bili testirani 5-10 godina) pa se tek pre godinu-dve otkrivene (ozbiljne) posledice koje izazivaju.
Od aspirina su umirali ljudi, a ne od kompleksnijih lekova.
A garancija u zivotu nema, sutra mozes dobiti otkaz, slogirati se, poginuti, ostati bez kuce, auta, clana porodice, dobiti neku extra retku bolest od koje boluje 50 ljudi na celoj planeti, itd.
Ima samo prosek. I koliko umre bez medicine/farmacije, koliko sa. Koliki je zivotni vek (ili sansa za prezivljavanje novorodjencadi) sa ili bez medicine/farmacije.

XXX

pre 3 godine

Moja cela porodica u ja smo primili sve obavezne vakcine tako da niko ne može da mi kaže da sam protiv vakcina, ali koji su to stručnjaci koji rade za Facebook koji procenjuju šta je istina, a šta propaganda? Ako nam daju spisak tih “stručnjaka”/“lekara” svim silama ću ih podržati.

J.

pre 3 godine

"zabranjuje se drugacije mišljenje"
(maler, 17.
Nauka nije mišljenje.
" na kraju krajeva jos nisam video da su ti obrazovani odgovorili na pitanje neobrazovanih antivakcinasa kako neko ko nije vakcinisam moze da ugrozi nekog ko je vakcinisan?"
marica, kriv, razumevanje
U poslednjih 6 meseci bar sam na 20 različitih mesta to pročitala (doduše, znala sam i pre). Sta li ti čitaš, kada to nisi nikada video?!

Oliver

pre 3 godine

(Oliver, 17. oktobar 2020 21:18)
Zato sto je Fox nacionalni a ti navedeni internacionalni? Umesto provajdera (pogotovo "lokalnu podruznicu" u kojoj zaposleni imaju informacije, znanje i prava otprilike kao moja baba), pitaj Fox sto ne napravi internacionalni kanal
(amovi, 17

Pa zato sto Fox nije globalisticki medij koji ima intenciju da ispira mozak ljudima sirom sveta poput tvog ljubljenog CNN-a. Ali sve su to autogolovi koje radite. Sada ce milioni ljudi napustiti Fejsbuk,zarada ce im se smanjiti,akcije pasti,a sto vise ljudi gledaju CNN to vise mrze levicare,neoliberale i globaliste zbog njihove monstruozne i providne propagande. Srecom,nikad necete moci da mi zabranite da citam Breitbart news na internetu. A ako to ikad pokusate,onda ce da radi ulica!

LudZbunjenNormalan

pre 3 godine

Mi se uvek pozivamo na prava, q be inetersuje nas odgovornost. Kada konacno budemo shvatili da jedno ne moze bez drugog, tek u tom trenutku ce to biti znak da smo dorasli slobodi u bilo kojem smislu!

leptehebo

pre 3 godine

@marica, kriv, razumevanje... baš naprotiv, odgovoreno je X puta kako nevakcinisani ugrožavaju ostale, šta je kolektivni imunitet i zašto je on važan. to je samo dokaz da vi ne želite da razumete i ne čitate šta vam se piše, nego samo ponavljate ono što ste čuli. evo neću biti lenj i iliustrovaću još jednom - imamo Peru, Mitu i Žiku koji idu u istu školu. Pera je vakcinisan, Mita ne veruje u vakcinaciju, a Žika ne može da se vakciniše jer ima hroničnu bolest koja je kontraindikacija za vakcinaciju. ako se Pera zarazi, imaće blagu kliničku sliku jer je njegov imuni odgovor brz i efikasan i mala je šansa da će stići da inficira Mitu i Žiku. ako se Mita zarazi, zbog toga što je njegov imuni odgovor spor jer ne poznaje infektivni agens inficiraće i Peru i Žiku. Pera će proći sa blagim tegobama, a Žika će umreti. kolektivni imunitet je važan jer njime štitimo kompromitovane jedinke. ne budite sebični.
(mint, 17. oktobar 2020 18:45)
Sve si super objasnio, samo jedno nisi! Ko garantuje da Pera nece dobiti kontraindikacije od neproverene i nedovoljno ispitane vakcine! Za Žiku se vec zna, jer je vakcina ispitivana 5-10 godina, ali ova za manje od godinu!? Svi relevantni proizvodjaci (mislim na zapadne) su povukli svoje vakcine i prestali sa ispitivanjima na ljudima zbog kontraindikacija!
(sir oliver, 17. oktobar 2020 21:38)
hteo bih da dodam I odgovor na Peru, Mitu I Ziku. Istrazivanja su pokazala da Pera ima vece sanse da se zarazi od antivaksera Mite jer je njegov imunitet "vestacki" te je on zapravo poguban po Ziku isto ako ne I vise od Mite. Ironija je da se vakcinises a ipak se zarazis. A Pera moze samo sebe da spase vakcinom ako vec nije imao kontraindikacije I zapravo postao novi Zika. Zika moze da umre I od prehlade jer je dodatno unisten njegov imuni sistem terapijama kpji uzima. Zapravo, ispada da je Mita tu najzdraviji.

Zoran

pre 3 godine

A ko odredjuje sta je ispravno a sta ne, koje naloge treba izbrisati i slicno? Jel postoji neki komitet unutar Fejsbuka koji daje predloge i presude ili je to anonimna sila koja satire konkurenciju?

zmitjkoe

pre 3 godine

@siki onda je tvoj drugar, a moj kolega, u debeloj manjini i nije u pravu. tvoje misljenje nije bitno, kao sto nije moje bitno kada je tvoja struka u pitanju.
eto to cemo sad.

sir oliver

pre 3 godine

@marica, kriv, razumevanje... baš naprotiv, odgovoreno je X puta kako nevakcinisani ugrožavaju ostale, šta je kolektivni imunitet i zašto je on važan. to je samo dokaz da vi ne želite da razumete i ne čitate šta vam se piše, nego samo ponavljate ono što ste čuli. evo neću biti lenj i iliustrovaću još jednom - imamo Peru, Mitu i Žiku koji idu u istu školu. Pera je vakcinisan, Mita ne veruje u vakcinaciju, a Žika ne može da se vakciniše jer ima hroničnu bolest koja je kontraindikacija za vakcinaciju. ako se Pera zarazi, imaće blagu kliničku sliku jer je njegov imuni odgovor brz i efikasan i mala je šansa da će stići da inficira Mitu i Žiku. ako se Mita zarazi, zbog toga što je njegov imuni odgovor spor jer ne poznaje infektivni agens inficiraće i Peru i Žiku. Pera će proći sa blagim tegobama, a Žika će umreti. kolektivni imunitet je važan jer njime štitimo kompromitovane jedinke. ne budite sebični.
(mint, 17. oktobar 2020 18:45)
Sve si super objasnio, samo jedno nisi! Ko garantuje da Pera nece dobiti kontraindikacije od neproverene i nedovoljno ispitane vakcine! Za Žiku se vec zna, jer je vakcina ispitivana 5-10 godina, ali ova za manje od godinu!? Svi relevantni proizvodjaci (mislim na zapadne) su povukli svoje vakcine i prestali sa ispitivanjima na ljudima zbog kontraindikacija!

Владимир

pre 3 godine

Што су званична објашњења глупља, то су "теорије завере" прихватљивије. Цензура се појачава.

Pera

pre 3 godine

Verovatrno se velika vecina normalnih slaze da treba podrzati dobru vakcinu.
Ali, kada treba resiti koja je dobra, tu nastaju problemi. Ovde u americi ruska je u startu ismejana kao neproverena, a kad njihova rese da je njihova spremna, svaka kritika ce biti dopcekana kao bude spremna svaka kritika ce biti okarakterisana kao "antivakserska"...
A vakcina je samo delic problema - svaka kritika vlasti bice tretirano kao sirenje neistina, a dokazi ce najcese biti sakriveni od javnosti pod plastom "nacionalne bezbednosti".

zzz

pre 3 godine

Dakle,nigde nece biti obavezna. Ti ces lepo i radosno da je primis,ja necu,i svi cemo biti srecni i zadovoljni. Je l' to u redu? Medjutim,ako ti probas na silu da vakcinises ljude koji to ne zele,onda imamo problem,jer to nece moci da ti prodje. Kapiras?
(Oliver, 17. oktobar 2020 23:48)

Pa niko vas nece terati. Jednostavno ako budete zeleli da putujete avionom, ili da predjete neki granicu moracete da imate potvrdu da ste vakcinu primili. Isto moze da vazi i za vrtice, skole, fakultete. Za ulazak u bolnicu, gradski prevoz. Pa ako zelite da zivite kao pustinjak na nekom brdu bez kontakta sa civilizacijom ja vas u tome podrzavam. Cak vas i molim da oko sebe sakupite sve svoje istomisljenike. Da se potpuno odreknete moderne medicine, tehnike itd. Samo vas molim da kada pocne da medju vama vlada kuga da se ne zacudite kada mi ispranih mozgova podognemo zid oko vas.

Kvo

pre 3 godine

@marica @Sir Oliver

Upravo tako. Niko ne osporava da je vakcina dobra stvar. Medjutim, niko nikad vakcinu nije razvio za samo godinu dana. Sve vakcine protiv gripova su uvek imale upitno dejstvo. Vakcinisali se ljudi i pre kovida protiv gripa i opet umirali od njega kada sezona krene.
Razlika izmedju kovida i obicnog gripa je prosto u vecoj smrtnosti i sklonosti ka komplikacijama. Ja licno ne verujem da se siri brze od obicnog gripa, samo niko nikad nije pratio kako se grip siri jer su ljudi imali imunitet na njega.

Nije meni problem da primir vakcinu, ali prvo zelim da znam da je isprobana i da radi, ne da je zbrzana. Drugo, pre nego sto je primim, zelim test na antitela. Sigurno je ta vakcina potrebnija nekom starijem ukoliko sam ja vec prelezao kovid.

Cak i da se pojavi vakcina, bez ikakvih nuspojava, nikada Mika nece preziveti kovid. Smanjice se stepen zaraze vakcinacijom, ali kome je imunitet slab, taj je gotov od bilo kog virusa.

Nije problem kovida u smrtnosti i opasnosti. Problem je sto smo mi u poslednjih 30 godina porasli za 20%, a drzave nisu ulagale u zdravstvene sisteme i resurse i sad su svi pali na kolena od virusa koji salje 2-3 (ajd cak i 5) puta vise ljude u bolnicu. Problem kovida je problem korupcije i neracionalnosti stanovnistva. Baca se novac na razonodu i onda svi zbunjeni kako nema dovoljno bolnica i lekara kada zatreba.

bla

pre 3 godine

Takodje,ocigledno si propustio cinjenicu da ce vakcina protiv korone biti fakultativna,tj. neobavezna u svim drzavama na svetu,isto kao sto je i vakcina protiv gripa. Dakle,nigde nece biti obavezna. Ti ces lepo i radosno da je primis,ja necu,i svi cemo biti srecni i zadovoljni. Je l' to u redu? Medjutim,ako ti probas na silu da vakcinises ljude koji to ne zele,onda imamo problem,jer to nece moci da ti prodje. Kapiras?
(Oliver, 17. oktobar 2020 23:48)

vakcina ce biti davana samo onima koji pristanu na nju. oni koji nece nemoraju, ali onda ne mogu u javni prevoz da udju, nema nista od posla i decu nece pustiti u skolu.

Samo Fotograf

pre 3 godine

Širenje dokazivih laži ne može se zvati sloboda govora i pravo na drugo mišljenje. U svetu bez vakcina postoje mnoge bolesti koje nectreba da postoje, smrtnost dece je ogromna, a životni vek populacije je nešto preko 40godina. Ima li iko da mu je to cool?

Komša

pre 3 godine

Pa dobro i feksbuk ugrožava mentalno zdravlje ...I onda pacijenta kojem je tumor metastazirao lečimo od kijavice...

Kakve sve bolestine na drustvenim mrezama mozemo videti ,narocito one usmerene prema deci - od nekih plavih kitova do žderanja praška za pranje rublja pa na dalje ,razni bolesni izazovi itd.

Sloboda govora podrazumeva pravo čoveka da bude glip,neobavesten,neobrazovan a zabrinuti mogu da ga obaveste ,da argumentovano odbrane istinu.

Nije malo primera kroz istoriju čovečanstva da su pametni,obrazovani prosvetitelji zloupotrebljavali svoju poziciju prosvecenih ,nekada zato što su stvarno verovali u svoje ideje,nekada jer im sujeta nije dozvoljavala da ih koriguju a najčešce svesno - jer im se osladio status sveznajucih,onih koji su predodredjeni da vode čovečanstvo pa nisu hteli da taj status izgube iako su videli probleme u svojim "naukama" ili naukama...

b93

pre 3 godine

@zmitjkoe
To što neko ima obrazovanje ne znači baš ništa. Možemo da pričamo o podacima i njihovoj tačnosti ili netačnosti, sve ostalo je potpuno nebitno. Prazno pozivanje na autoritet bez argumentacije potkrepljene dobrim podacima prolazi samo kod servilnih praznoglavaca.

zzz

pre 3 godine

jel to isto vazi i za demokratiju? tih 75% neobrazovanih sa istom vrednoscu glasa biraju vlast koja svima nama upravlja, a znas kako nas narod kaze slican se slicnom raduje ... na kraju krajeva jos nisam video da su ti obrazovani odgovorili na pitanje neobrazovanih antivakcinasa kako neko ko nije vakcinisam moze da ugrozi nekog ko je vakcinisan??? i da me ne shvatis pogresno ja sam od one generacije sto je primila sve vakcine, ukljucujuci i one koje dobijas kad odsluzis vojni rok, tako da nisam protiv istih - samo ljudi postavljaju krajnje logicno pitanje na koji ovi odgovaraju uglavnomomalovazavanjem njihovog obrazovanja, sto priznaces nije odgovor
(marica, kriv, razumevanje..., 17. oktobar 2020 17:59)

A jel vi stvarno mislite da lazima i kako kazete malverzacijama mozete da uticete na bilo koga? Na vase postavljeno pitanje je odgovreno hiljada puta! Ali vi mislite da ako kazete da nema odgovora da to postaje istina?

PVO

pre 3 godine

U čemu je problem? FB je privatna firma i mogu da rade šta hoće, i donose pravila koja hoće. Legitimno. Kome to smeta ne mora da koristi FB i tačka.
Ko želi da propagira sopstvenu glupost, nek napravi sopstvenu mrežu.
Ovi što se bune su stvarno nejasni. Idu u goste i tamo galame, kad domaćini kaže nema više galame u mojoj kući, oni se bune da im je uskraćena sloboda ponašanja.
Glupost na kvadrat.
(Nadležni, 17. oktobar 2020 20:53)

Na najnormalniji komentar u ovoj gomili gluposti ti dobijes ovoliko minusa? To je vec zabrinjavajuce...

Mika

pre 3 godine

Najveci poraz u vezi ove "pandemije" za mene licno a verujem i za sve ljude koji su vise posmatraci nego pripadnici maskera ili antimaskera je mentalitet krda i lakoca manipulacije istim.

"Lakse je prevariti coveka nego mu objasniti da je prevaren"

Mark Tven
(Lola, 17. oktobar 2020 23:57)

Kako bi se upravljali ljudima drugačije? Mislite da ljudi mogu sami sebe da ograničavaju? Nastao bi haos. Dakle, usmeravanje naših života je jedini način da imamo uređeno društvo. Pošto se zalažeš za slobode, zašto je različito to da ja ne smem da prođem kroz crveno, a ti smeš da ne nosiš maske? Ni ja ne verujem u semafore. Mislim da postoji semaforski lobi koji nam je natura smafore kako bi zaradio. Pošto je to demokratija moje mišljenje je isto važno kao tvoje. Sad dolazimo da sam ja diskriminisan, a ti možeš da radiš šta hoćeš. E tu je razlika. Meni je jasan benefit semafora, kao što mi je jasan benefit maski u određenim situacijama. Ako su maske odraz da smo ovde, ondje svako pravilo odraz da smo ovde. A postoji toliko besmisleni i bespotrebnih pravila. Ali, pošto je ovo aktuelna tema, ljudi crpe energiju pokušavajući da pokažu kako su se izdigli od ostalih ovaca. A sa druge strane slepo prate druge zakone, preporuke i sl.

old ckul

pre 3 godine

"Ekstremno levo" je postalo novo ekstremno desno, "ekstremno desno" je postalo ekstremno levo,na granici sa anarho pokretom...ne znam kako ovi što su "obrazovani" ne vide taj ekstrem.
Ako se "levičari" ponašaju kao komunisti koji su posle 2. rata čupali brkove gospodi,šta su onda oni?

amovi

pre 3 godine

Zato imas pravo da odbijes bilo koji lek ili vakcinu,bilo koji vid terapije,cak i na svoju stetu.
(Oliver, 17. oktobar 2020 23:48)

Imas pravo i da skocis sa 10. sprata ali ne i da gurnes nekoga.
Imas pravo da po dvoristu/placu vozis pijan ali ne i u saobracaju.
Tako ce biti i za vakcine, ako ne sad, sigurno za nekoliko godina-deceniju.
Neces da primas (ne za koronu i grip nego i difteriju, polio, hepatitis, MMR) - nema medju vakcinisane. S obzirom da je vecina vakcinisana - nema u drustvo. Ne mozes birati samo sta ti se svidja u zivotu, a ostalo odbijati/nepostovati.

Zato najbolje svako sebi, pa cemo za nekoliko decenija videti ko je bio u pravu.

Marko

pre 3 godine

Otac moje prijateljice je epidemiolog i protiv vakcinacije je, "da je on i njegovi sigurno nece primiti jer se brzo pravi". Sta cemo sad?

leptehebo

pre 3 godine

@Lola

Bravo za komentar.

Dodao bih da, kako je nize navedeno u komentarima, medicinska etika je zapravo ono sto nam omigucava da biramo da li cemo I kako da se lecimo. Svi radno sposobni placaju zdravstveno I samim tim se pitaju za sebe.

A mantra da ce antivakcinasi zaraziti vakcinase pada u vodu kada se preokrene prica. Ti vakcinisan ces se takodje zaraziti I, mozda sa laksim simptomima, ces takodje zaraziti onog ko se nije vakcinisao ili onog ko to ne sme. I ako jedan od njih umre, ko je kriv? Koji podatak tebe iskljucuje kao osumnjicenog za smrt nekog ko nije primio vakcinu? Ti si isto prenosilac samo si mozda sebe spasao. A maska nikoga nije niti ce spasiti, ikada. To pise I na samoj maski. Maska stiti jedino od hladnog vazduha kad vadis zub/operises desni. Sve dalje je domen " mozda" I to se brani po svaku cenu od strane nasih gospodara zivota.

Dodatno, pored podatka da stariji su zapravo grupa nize obrazovanih, dodao bih I podatak da nize obrazovani vode I manje kvalitetan zivot jer spadaju u socijalnu kategoriju. Vise obrazovanje uglavnom donosi I visi standard I kvalitet zivota, kvalitetniju hranu, rekreaciju I sl.

Ja

pre 3 godine

Za one koji se nesto cude takozvanim ljudima gusterima, mada se ne radi o gusterima vec o reptiloidno-humanoidnim bicima, cija inteligencija, velicina i fizicka snsga daleko nadmasuje ljudsku, pa gospodo, imate ih u svim predanjima najstarijih naroda na planeti, koji nisu ni bili u dodiru jedan sa drugim, a predanja su im potpuno ista. Imate spomenike tih "gustera" takodje sirom sveta, gde oni prozdiru ljude, drze ih u svojim kandzaman itd. Vatikan ima cak i statuu Isusa gde on lici upravo na reptiloida, a citava ta prostorija gradjena je da izgleda kao unutrasnjost zmijske glave, uz jos mnogo asocijacija na reptilijance. Mozete li sve to da objasnite na naucnoj bazi? Zasto ih je svetska istorija puna, ako nikad nisu pistojali? Za Facebook nemam komentara, osim da je osnivac jedan od tih hibrida, a cilj svih njih je potpuna kontrola nad covecanstvom, sto se vidi iz prilozenog. Ne mora covek da misli, oni ce mu reci sta treba da misli i to je poenta cele price.

zzz

pre 3 godine

To što neko ima obrazovanje ne znači baš ništa. Možemo da pričamo o podacima i njihovoj tačnosti ili netačnosti, sve ostalo je potpuno nebitno. Prazno pozivanje na autoritet bez argumentacije potkrepljene dobrim podacima prolazi samo kod servilnih praznoglavaca.
(b93, 17. oktobar 2020 21:54)

Problem je sto cak ni ne znate sta znaci autoritet. U struci se atoritet postaje tako sto se godinama mukotrpno radi. Dokazujete se iznova i iznova. I to iskljucivo potkrepljenim podacima. E tek se nakon decenija takvog rada postaje autoritet, kome se onda veruje, jer se zna da iza njega i njegovih reci stoje proverljivi podaci.

acca

pre 3 godine

fejsbuk je u pravu. da bi neko imao misljenje o bilo kojem aspektu nauke mora da ima znanje koje se stice obrazovanjem, a ne gledanjem jutjub klipova.
(zmitjkoe, 17. oktobar 2020 16:31)

Ono kad se pravis da si pametan a jos i obrazovan!

Sto napisa jedna od komentatorki ovde:
Inteligencija i obrazovanje nisu sinhrona stvar. Inteligentan covek ne mora da bude obrazovan a obrazovan covek ne mora da bude inteligentan, bar u Srbiji smo svi svesni ove cinjenice.

Cini mi se Zmitjkoe da imas obrazovanje!!!

nova kuca

pre 3 godine

A sloboda govora? Sta sad cemo da pricamo samo ono sto “neko “ misli ili kaze da je tako !
(golijat, 18. oktobar 2020 13:27)

Kakva sloboda govora na privatnom sajtu/servisu?! Pre facebook-a su postojali forumi, pre njih IRC, pre toga BBS i uvek su "slobodu" odredjivali vlasnici tj. administratori.
Hoces da trabunjas sta ti padne na pamet (bilo neke teorije zavere, offtopic ili sl.) - napravis svoj sajt/servis/aplikaciju.

Nikola

pre 3 godine

Kakva bre sloboda mišljenja, u demokratiji je svakoj bezvrednoj budali i izopačenoj osobi dato pravo govora, razmišljanja i jednakosti.... Čitav svet je oduvek bio izopačen, nenormalan i nemoralan a mi se čudimo i mislimo da je postao u skorije vreme, usput normalnom i obrazovanom čoveku su sva prava oduzeta jer se navedenima koji su brojniji svidelo... Susret im ne igra ulogu pa im dobro dođu društvene mreže za lečenje kompleksa i raznih psihološko sociopatskih stanja pred ogromnom publikom besposlenih istomišljenika....naravno da treba kažnjavati i zabraniti mnogo toga po mnogo osnova !

sasa

pre 3 godine

Svako ko smatra da treba da se vakcinise treba to da uradi. Izgradite antitela i mirni ste od nas koji ne zelimo da se vakcinisemo.

CATAPA

pre 3 godine

Tja, biće isto kao i sa svim drugim vidovima nasilne političke korektnosti, klatno će otići u drugu stranu i ono što je možda i bila dobra namera u početku, pretvoriće se u teror.
Ti "antivakseri", bar neki od njih (nas) insistiraju rekao bih na najosnovnijem od osnovnih ljudskih prava: nepovredivost ljudskog tela i individualnog integriteta. Individualna prava su iznad kolektivnih što ne znači da su ta kolektivna "Alajbegova slama", nego da su ta kolektivna izvedena i u funkciji zaštite individualnih. Uključujući čak i samog Alaj-bega lično.

Bilo kakvo prisilno lečenje slobodnih ljudi je zapravo flagrantno ukidanje njihove slobode. Davno je jedan mudar čovek rekao da ko žrtvuje slobodu zarad bezbednosti (dodaću: kolektivne), ostaće i bez jednog i bez drugog.

Američko (na žalost sve više ne samo američko) poimanje slobode govora već uveliko liči na slučaj Džordža Flojda: Možeš ti da govoriš "I can't breathe" koliko puta hoćeš, i na medijima ako hoćeš, ali to ne znači da ćeš moći da dišeš. A potom, ni da govoriš.

Ovo je isto to. Seiriti kako su "antivakserima stali na vrat" je isto kao navijati za policajca koji guši Džordža Flojda "da ne širi laži".

Deki

pre 3 godine

FB je jedno od najvecih zla .Ta aplikacija razara brakove,unistava zivote.....
Iskomplesirane osobe je koriste da bi zadovoljile svoju sujetu,nastrani da zadovolje svoje bolesne prohteve.Ne pisem ovo kao vernik ili protivnik neceg novog ali ljudi,razmislite malo,sta ce vam to zlo?

zzz

pre 3 godine

Svi relevantni proizvodjaci (mislim na zapadne) su povukli svoje vakcine i prestali sa ispitivanjima na ljudima zbog kontraindikacija!
(sir oliver, 17. oktobar 2020 21:38)

Ni jedna jedina nije povucena i za sve je nastavljemo testiranje? Dokle mislite lazima da pokusavate da trdite nesto sto se moze proveriti sa dva klika misem?

ivke@gmail.com

pre 3 godine

A sta ako sve ovo oko nas jeste situacija koja se tice smanjenja broja ljudi.Jer kako rece psihopata cika Bil mnogo nas je na svetu.Jel nama ljudima jasno da ako neko zeli da pomogne onda on i ode i nahrani gladnu decu Afrije ili Azije.Ali ne nas cika psiho Bil nema taj trip.On ima trip da podeli 6 milijardi vakcina da bi nas ostalo 1 milijarda.Jer Vam nije cudno da 120 godina pricaju da maske ne stite od virusa a da se sete pre 5 meseci da stite od jednog samo virusa koji se zove Corona.Ceo svet zna da promalazac PCR testa kaze da se on ne sme koristiti za trazenje infektivnih bolesti jer je jako sirokog spektra.A niko ne pita od nasih novinara na komferencijama za stampu.Zabranjeno je !A zasto ne pitaju.Jer oni znaju da su i njihova deca u govnima i da i njih ceka uzas sudbina.Do dana danasnjeg ne znaju kako se prenosi.Lada se zarazi jedan clan domacinstva uopste se ne zarazuju drugi.Naravno zato sto ova bolest nije virus vec TROVANJE!Molim.vas ne dozvolite da nam uniste i.isperu nase mozgove jer onda nam.nece ni trebati smrtonosna vakcina koju najavljuju!

Denis

pre 3 godine

Sloboda govora ima svoju cijenu, koju nove generacije nece da prihvate. Put do pakla je poplocan dobrim namjerama. Kultura iskljucivosti je u usponu. Elite ne mogu podnijeti da neko ima suprotno misljenje.

objavite pls

pre 3 godine

@Marko

Moj stric je epidemiolog iz najprestiznije medicinske skole u Nemackoj, i on kaze da je otac tvoje prijateljice neobrazovan, i sta cemo sad?

Srboljub

pre 3 godine

Svako ko smatra da treba da se vakcinise treba to da uradi. Izgradite antitela i mirni ste od nas koji ne zelimo da se vakcinisemo.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (sasa, 18. oktobar 2020 01:30)

Da tebi i ovima što ti daju pluseve učiteljice vrate pare, jer vas nisu naučile zašto je bitno da svi nekompromitovanog imunog sistema prime vakcine. Takođe, strašno je da smo uopšte došli u situaciju da se javno zdravlje tretira kao razgovor o modi ili sportu, pa svaki glasni ignorant ima potrebu da istisne svoje bezvredno mišljenje. Nema rasprave kad je život u pitanju: izvol'te se kad zatreba lečiti kod onih koji su vam punili glave lepo napakovanim glupostima i tako rasteretite zdravstveni sistem.

Nele

pre 3 godine

@123
Naravno da vise umiru "neobrazovani". Ljudi rodjeni posle drugog svetskog rata nisu bas imali veliki mogucnosti za obrazovanje kao ljudi rodjeni u zadnjih 30-50god. Tako da to bas i nije u vezi sa obrazovanjem nego sa godinama.
Cinjeice su da ne postoji NI JEDNA naucna studija objavljena u renomiranom casopisu koja dokazuje da maska stiti od Kovida.
Cinjenica je da je u Americi radjeno istrazivanje na vecem uzorku i da su rezultati da je 70.4% zarazenih izjavilo da STALNO nosi masku, a 14.4% da je nosilo masku po potrebi.
Cinjenica je da se virus siri aerosolima a da maska moze da spreci samo viruse koji se sire kapljicno. Aerosoli su daleko manje od proreda na masci pa to izgleda kao da postavljas zicanu ogradu da te stiti od komarca.
Cinjenica je da "krizni stabovi" (i SZO) sirom sveta samo zele da skinu odgovornost sa sebe i za svoje neznanje okrivljuju narod. A nekako moraju da pravdaju novac koji im drzave placaju.
Mislite da maske stite? Zasto ih onda ne nose Tramp, Putin i vecina predsednika (pa i Vucic)? Mislite da oni nemaju bolje informacije od vas?

Ivan

pre 3 godine

Pa napravi svoju mrezu pa se slobodnoj izrazavaj do mile volje. Ne mozes u "tudjoj kuci" da trabunjas raznorazne gluposti
(neravnozemljas

1) Problem sa drustvenim mrezama (FB, Instagram, twitter,mislim i youTube koji nije drutvena mreza) je da su dobili izuzece od krivicnog gonjenja pred sudom SAD za sadrzaje koje stoje na njima, jer zele da budu servis svih nas, na kojem svi mogu da napisu sta hoce. Dakle jedan B92 moze da bude tuzen za clanak koji se pojavi na njemu, dok Facebook ne moze. E sada, kako prestaju da budu ono sto su pred Kongresom tvrdili da jesu (mesto za slobodno izrazavanje), onda bi morali da izgube izuzece od krivicnog gonjenja.

Dakle, ne moze se sedeti na dve stolice: ili si dostupan svima, ili ako cenzurises onda si podlozan sudskom sporu. Znaci, ne krse oni nikakav zakon time sto cenzurisu sadrzaj, ali onda se pravila menjaju. I naravno, niko ne sme da podstice nasilje, ali biti protiv vakcine ili maske nije podsticanje na nasilje.

2) Ovaj svet zasluzuje mesta za slobodno izrazavanje.

3) Ovi sto bi da nametnu vakcinisanje za sve - to je fasizam i u suprotnosti sa osnovnim nacelima medicine.

4) Doktorka koja se bavi organizacijom klinickih ispitivanja za svetski poznate farmaceutske kompanije mi je rekla da ce primiti vakcinu protiv korone, ali najranije za 5 godina, i to samo od jedne zapadne kompanije ciji joj se nacin testiranja vakcine svidja. O svima drugima ni ne pomislja.

Ma mars

pre 3 godine

Globalisti prvo naprave Facebook i promivisu ga kao slobodno civilizacijsko dostignuce a onda ga kontrolisu !? Skoro sam stavljao neki oglas u sportu na FB, platim a onda cekam da ga neko odobri!?
Ne znam vi ali kod mene ovo radja otpor da mi neko natura misljenje a stalno prica o slobodi izvora i ljudskim pravima.