Utorak, 13.10.2020.

18:30

Predstavljeni svi iPhone 12 modeli: Tu su i cene, ali ne i punjač

Izvor: B92

Predstavljeni svi iPhone 12 modeli: Tu su i cene, ali ne i punjaè IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

98 Komentari

Sortiraj po:

Zurkolomac

pre 3 godine

Hahaha, ove kanturine si ponizenje i za najzagrizenije Jabukoide.
Iduce godine ce smetlari iz kupertino selendre prodavati njihove smesne ogriske bez displeja, procesora i memorije pod izgovorom kako je to neophodno za njihov genijalni “eko sistem“ Made in Kenozoik...

MrTech

pre 3 godine

U sustini vratili su se po meni najljepsem dizajnu koji je telefon imao i to je to, sve ostalo ako ne racunamo novi CPU je staro ili odavno prisutno u Android svijetu.

Sramota je da tek sad u 2020/21 godini oni ugrade OLED ekran dok ga jos od prosle godine u Android svijetu mozete naci i kod uredjaja od 300,350 eura!

Sramota je da jos uvijek forsiraju ovaj ogromni notch, 64gb skladistnu memoriju, ne prodaju punjac i slusalice i tome slicno...

Dakle osim dizajna i dimenzija (Mini 133mm i standardni Iphone 12/Pro 147mm) nista vise ja licno nemam za pohvaliti na ovim uredjajima.

Da nema notch, mozda bih ga i ja razmatrao kao kupovinu, ali po AMERICKOJ cijeni od 700 dolara, a ne evropskoj koja prelazi 850 eura za najjeftiniju MINI varijantu - SRAMOTA!

Sisanjeeee

pre 3 godine

Iphone 11 je globapno najprodavaniji telefon sa preko 30 miliona prodatih jedinica, sa ovim podatkom vole da se pohvale Iphone korisnici, a zaboravljaju da Iphone tj Apple nudi samo JEDAN jedini uredjaj na ovoj IOS platformi dok Android ima desetine konkurenata koji dijete to trziste!
Jos da napomenem da 85 odsto trzista u drzi Android, a ovi modeli potvrdjuju da ce to tako i ostati.

Osim dizajna (meni licno Mini) ovi telefoni nista NOVO ne nude vec su implenentirali neku "staru" tehnologiju i prezentuju je kao novu, smanjili bateriju opasno, nema punjaca, slusalica, ogroman notch, skladistna memorija mizerna u model od 700 dolara...

Da napomenem da je razlika u ceni izmedju SAD i Evrope ogromna, izmedju 150-200 eura/dolara vise u Evropi, zavisno kako racunate.

ciga

pre 3 godine

@Goxiiii
Kupuju milioni, a pljačka je kada ti neko nešto uzme otme bez tvog pristanka(to radi država). Znači dokle god daješ plaćaš nešto svojevoljno, to nije pljačka. Uostalom uvek možeš da se okreneš i odeš dalje.

Ali Hamnej

pre 3 godine

Bez zakrivljenih ivica, notch kao pre 5 godina. Losa baterija, kamera ocajna a cena izvanredna.
Huawei 40 i samsung 20 serije nemaju vise konkurenciju. Cak ni huawei 30 i samsung 11 nemaju konkurenciju.

magla svuda oko nas

pre 3 godine

cuj komentare likova, svaka kuca ima po 3 punjaca??? pa sine svaki punjac je razlicit i nije kompaktibilan, narocito ako si pre toga koristio Android, uz to, brzo punjenje je isto bitna stavka a to mora bukvalno i jedino uz original, kakva je bre ovo glupost, nije ni cudo sto su ove cene, mada na kraju ce to izaci i skuplje dok ne pokupujes punjac za samo 99$, citaj 100, i sluske za samo 149$, citaj 150!!

Nada

pre 3 godine

Haha samo 60hrz ekran
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Igor, 13. oktobar 2020 21:29)

Haha, kao da možeš da vidiš razliku.A verovatno ne znaš ni šta je Hz (po tvome hrz), ali bitno je da se pljucne.

Zvezdarac

pre 3 godine

Pošto bih prešao sa Android na ios jel ide bar kabl u pakovanju i da li moze da se koristi brzi punjač od Android telefona za ovo?

George Costanza

pre 3 godine

Novi A14 cip, verujem da je najbrzi i da ce tuci sve androide, ali malo je smesno kada svake godine ponavljaju istu frazu ''najbrzi cip ikada u smartfonu''.”—Nije smesno. E bas treba ponavljati cinjenicu da imaju najbolji procesor.
(O, 13. oktobar 2020 23:33)
A13 je brzi 20-30% od najboljeg procesora koji androidi koriste. Tek nadolazeći Snapdragon 875 ce se pribliziti A13. Smesno je kako ljudi nipodastavaju iPhone a nije im skup S20 od 1200e koji na nasem tržištu cak i ne koristi Qualcomm vec exonos koji je u rangu MediaTek-a iz loših "dana", značajno su (MediaTek) unapredili čipove i konkurentni su sada.

Zola

pre 3 godine

Занимљиво, коментаришу и то све они који не користе ајфон. Баш им смета. Убише се од плакања како не ваља. Ако, плачите.

keyboard

pre 3 godine

(dexter, 13. oktobar 2020 21:38)
Sve je to vec moguce. 2011 godine sam razvijao aplikacije upravo za takve stvari. Nemam ja nista protiv. Svaka roba nadje svog kupca

wlado

pre 3 godine

bio sam ubedjen da cu uzeti iphone 12 mini zbog dimenzija i izgleda ali posle predstavljanja sam shvatio da su iz minija izbacili touch ID. Face ID mi je unistio oci na s8, i to samo posle 7 dana koriscenja. Ovo je najveca mana koju su mogli da naprave u inace meni savrsenom telefonu.
sad cu morati uzeti s10e a posle toliko isekivanja :(((

Haki

pre 3 godine

Drugar, pobornik apple-a, vlasnik iphone-a odluci da zameni windows laptop polovnim Imac-om. Pitam ga, sto bre uze Mac laptop sa 1336x768 rezolucijom, moj telefon ima jacu. Komsija ga brani "ali ima Retina ekran". Marketing je cudo.

Uf

pre 3 godine

Ovaj mini, baš po mom ukusu, punjač već imam od sadašnjeg fona, sluške mi stoje neraspakovane u njegovoj kutiji (žali bože žice) a koristim druge, nama neke mane, jedva čekam...

.

pre 3 godine

“Novi A14 cip, verujem da je najbrzi i da ce tuci sve androide, ali malo je smesno kada svake godine ponavljaju istu frazu ''najbrzi cip ikada u smartfonu''.”—Nije smesno. E bas treba ponavljati cinjenicu da imaju najbolji procesor.
(O, 13. oktobar 2020 23:33)

Pa i A13 tuče svaki android. Sumnjam da će neko da kupuje A14 da bi prešao sa A13 jer je razlika neprimetna. O tome pričam

Wohaa Vienna

pre 3 godine

Kad vidim nekoga da fura apple proizvod odmah znam da je malo priglup. Pozdrav
(Stefan bgd, 13. oktobar 2020 22:41)

Isto kao i ja kad vidim ovakav komentar.
Poz

EU Citizen

pre 3 godine

I opet je, tradicionalno, svaki bolji Kinez tipa OnePlus, Oppo ili Meizu Spejs Šatl za ovo :) Jedina novost je da ih je konkurencija naterala da malo spuste durbin s cenama, ali s obzirom na profil korisnika koji, barem izvan Amerike, u velikom procentu misle da puki telefon nešto govori o imovinskom stanju i društvenom statusu, verovatno greška :))

O

pre 3 godine

“Novi A14 cip, verujem da je najbrzi i da ce tuci sve androide, ali malo je smesno kada svake godine ponavljaju istu frazu ''najbrzi cip ikada u smartfonu''.”—Nije smesno. E bas treba ponavljati cinjenicu da imaju najbolji procesor.

nn

pre 3 godine

Stara tehnologija sa ultra mega giga nazivom... Smijesna brzina punjenja, bez tip c konektora, ogroman notch, nedovoljan optički zum kamere, mala baterija, displej nije 120 hz, bez senzora otiska, preskupi dodaci, previse konzervativan i neinventivan ekosistem, los zvuk.... Ne kazem da je los ali za te pare recimo xiaomi mi 10 ultra je izmislio svijet u svakom smislu. Dok se drugi bave punjenjem od 120w (bezicno 55w), kamerom ispod displeja, boljim ekranima, brzim senzorima, novim tehnologijama baterije, kvalitetnijim zvucnicima, apple uvodi nove nazive za stare stvari. Apple je od revolucionara spao na marketinskog giganta koji šiša hipnotisane ovce. Sada je nista vise od statusnog simbola za ljude koji telefon koriste isključivo za pozive, poruke i pokazivanje.

iSheep

pre 3 godine

taman da uvaljuju punjac za jedno 99$ i da korisnici pricaju kako taj punjac ne puni kao svi drugi. Jos uvek troaju notch, ekran 69hz, sporo punnenje... sve u svemu smesno

Apple user

pre 3 godine

Iphone se blokira automatski, ako
ostanes bez memorije.
Razlog zasto se blokirao, objasne ti da si vise od 10 puta pogresio
passcode, iako znas da nisi.
Ako nemas Icloud i sacuvano, telefon mora da se resetuje i gubis sve slike i slicno.
Apple ID, ako password ostavos za remind me later, blokira se telefon a proceduru novog pasvorda ti Apple salje na telefon koji su to bokirali.
Imaju veliki problem sa softverom, daleko su iza Androida, marketing za naivne.

Nemanja

pre 3 godine

Zaboravih da dodam, onaj mali HomePod za stotku deviza deluje isto kao super spravica za te pare - sviđa mi se intercom funkcija, između ostalih. Ne bih nikada old skul stereo za cepanje metalurgije menjao za bilo koji fensi moderni audio sistem, ali ako ima iole okej zvuk (na nivou manjih BT zvučnika), sasma dobra stvar za u kuhinji ili na terasi, npr.

ime

pre 3 godine

(Bre!, 13. oktobar 2020 20:00)

Sledece godine uredjaj bez ekrana...ionako imas od prethodnih godina pa nakaci...sto da ti se povlaci po fiokama i da se gomila elektronski otpad

vise pacijent

pre 3 godine

Mozete vi pljuvati po Apple ali da se zna da kompanija vredi 8 x više nego Samsung electronic sa svim friziderima, peglama i telefonima zajedno. Nebitno je šta prodaju, bitno je da zaradjuju i tu im skidam kapu mada sam danas bio brze ruke i prodao akcije po 121$ baš iz razloga da mi se nije svidelo na prvi pogled. Posto poznajem amere kao Srbi Hrvate shvatio sam da sam pogrešio jer akcije idu na 150 do nove godine
(psihijatar, 13. oktobar 2020 21:31)

Mozda zato sto du im proizvodi precenjeni?
A I imaju hordu sledbenika, koji misle da kupuju status.

Stefan bgd

pre 3 godine

Po mom misljenju samo 2 tipa osoba mogu uzeti ovaj telefon: 1)iskompleksirani snob i 2) glupa osoba. Nebitan je novac i prestiz itd... Jednostavno, nema objasnjenja. I za 1500 evra mozete uzeti Samsung neki svejedno je, ali bar je komplet proizvod.. Prosto nebi dao da me magarci neko, plus sto su performanse slabije i sto zaostaju sa android platformom 4-6 godina... Kad vidim nekoga da fura apple proizvod odmah znam da je malo priglup. Pozdrav

Xiaomi fan

pre 3 godine

Hvala Bogu da se neko konačno setio da napravi telefon od 5.4 inča bez ivica.

Treba apple da se seti da tako nešto uradi, ostali ko kokoške samo prate druge i furaju ono što je oprobano, nikako da se okuraže u nečemu što niko drugi ne pravi. Nadam se da će sad da i ostali pokupe foru pa i oni da krenu to da prave, pošto očigledno to nikom nije palo na pamet do sad ili šta već. Nešto je uradio samsung sa s10e i to je po meni najbolji android twlefon i danas, a ovo je još manje, a nadam se da će da idu i na 5 inča bez ivica. Neću brate veliki telefon, aman.

A ovaj lidar u iPhone 12 pro je zanimljiv. Videćemo šta će sve da izvuku iz njega. Znam šta sve roboti rade sa lidarom i super je to koncept.

nepismeni

pre 3 godine

Ne znam za 12-icu, ali je 11 jedno tesko, precenjeno, preskupo gov.. koje nd vredi ni jednu trecinu svoje cene. Telefon se zagreje do usijanja dok se koristi u kolima Gugl maps posle pola sata (na istoj poziciji, sve isto, stavljen Xaomi Redmi Note 5 od 150 evra, bez problema drzi tri sata pre nego se pregreje), vise puta testirano. Da ne spominjem ostale mane, ima ih bas dosta, od vecih pa do manjih tipa ne moze da snima razgovore bez da moras da skidas aplikaciju pa i nju da budzis da bi mogao i dolazne pozive da snimas. Sve j svemu teska sprdnja od telefona koji papreno kosta samo zbog logoa na njemu i dosta dobre kamere.

dexter

pre 3 godine

keyboard@ ništa negativno prika... ali da si mrdnuo nedje dalje bilo bi ti jasno. otključavas auto, upravljaš dronom, palis-gasis svetla i ostale uredjaje po kući... u budućnost će telefon biti kao neka konzola ali umesto igrica igraš - svakodnevni život. kapiras!?

djole

pre 3 godine

Znaci punjač motam da kupim ako ga već nemam..
Neće potrajati digo pa će i Samsung huawei i ostali ovim putem posto pretpostavljaju da imamo svi punjace

Nemanja

pre 3 godine

Bez punjača i beskorisnih slušalica - hvala bogu više da su imali m*da to da urade, kao i za 3.5mm konektor nekada. Očekujte da u narednih 6meseci ni jedan Android to više neće deliti. Sad but true ;)
Magsafe - kako zeznuti fiziku i tehnologiju koja i dalje ne dopušta uređaj kao što je AirPower bio zamišljen - ravna ploča na koju stavljaš više uređaja bilo gde i oni se pune. Ko god ima bežični punjač (koji koštaju 1000 rsd u proseku), kapira koliko je ovo jednostavno i genijalno rešenje u svojoj jednostavnosti.
Minika i obična 12ica su tačno to što i trebaju da budu - doooobri telefoni, dobri ekrani. Notch neće nestati dokle god ne bude moguće da FaceID bude spakovan ispod ekrana, live with that...Pozdravljam povratak na kockasti dizajn, ćerkin stari SE i dalje leži u ruci 15 u glavu za moj 10s i ženinu sedmicu...Pro modele ne vredi komentaristi, u svetu Tubera i TikTokera (sic!) ima da idu k’o alva. Jedino ne kapiram zašto Xr i 11 modeli nisu povučeni, realno nemaju šta da traže više na tržištu? Počela je da mi se sviđa te diferencijacija između Pro i običnih modela, kao što ću Mac Pro uzeti tek kad parkiram Range Rovera u svoju garažu, tako ne moram ni najskuplji iPhone da imam, a da je to i dalje to.
12icu već vidim u džepu :)

psihijatar

pre 3 godine

Mozete vi pljuvati po Apple ali da se zna da kompanija vredi 8 x više nego Samsung electronic sa svim friziderima, peglama i telefonima zajedno. Nebitno je šta prodaju, bitno je da zaradjuju i tu im skidam kapu mada sam danas bio brze ruke i prodao akcije po 121$ baš iz razloga da mi se nije svidelo na prvi pogled. Posto poznajem amere kao Srbi Hrvate shvatio sam da sam pogrešio jer akcije idu na 150 do nove godine

Šupak Meraklija

pre 3 godine

Rekao sam babi, ili telefon 12-ica ili ja odo da skocim u Moravu sa ibarskog mosta!
Kaze nemoj dete, evo baba ce da ti da pemziju i svu ustedjevinu iz slamarice pa kupi to da ne budes mimo drustva.

inženjer gradjevine

pre 3 godine

Ponovo taj noč, ponovo nema usb c, ponovo te verzije od 64 gb..ova firma zaista nema srama.
Poslednji iskorak je bio iphone x..

Posmatrac

pre 3 godine

Nekako da pokusam da sumiram sve do sada vidjeno iako prezentacija nije zavrsena:
1. Predstavljaju isti dizajn 4. godinu za redom. Ne znam kako ih nije sramota da ponavljaju svake godine ''all new stunning designe''.Razlika izmedju proslogodisnjih pro modela i novih je samo u ekranu 0.2 inca koji oni predstavljaju kao ''much bigger''. I da, wallpaper je drugaciji.
2. Razlika izmedju 11 i 12/12 mini je u ekranima, stavili su OLED konacno, i govore nam sada kako LCD ne valjaju koji su prosle godine hvali na sva zvona super retina itd. A u stavari obican IPS sa ogromnim ivicama oko ekrana.
3. Na 11 su izostavili night mode na sirokougaonoj kameri, i sada su to stavili u 12 i 12 mini, kao da je to dovoljan razlog da se predje na noviji model.
4. Izbacuju punjac i ona zena odusevljeno govori kako ce nam sada kutija iPhona biti laksa :D Ali ne sumnjam da ce i ostali ispratiti taj trend.
5. Prvih pola sata je bila tolika pompa oko 5g, a to je zapravo standard za danasnje flegsip uredjaje
6. Novi A14 cip, verujem da je najbrzi i da ce tuci sve androide, ali malo je smesno kada svake godine ponavljaju istu frazu ''najbrzi cip ikada u smartfonu''.
7. Od svih telefona jedino mi se svideo iPhone mini, dizajn, boja itd.
8. Lepo je za promenu slusati cist engleski, a ne Samsungove i sl prezentacije koje uz duzno postovanje citaju Azijati kojima je izgovor engleskog katastrofalan.
9. Pretpostavljam da ce se i ovaj telefon prodavati na lopate. Jer tako smo u mogucnosti.

Darko

pre 3 godine

Prejeftino. Očekivao sam minimum $2000 za Pro Max. Stisla konkurencija, a?

Sačekaću ipak neke naredne, skuplje modele, gde da se brukam s ovim.

Sloba

pre 3 godine

Moram priznati ovaj Pro model me je kupio. Shut up and take my money :D
I nemojte paniciti ide kabal za punjenje standardno uz novi fon, ima sve navedeno na Apple sajtu.

Aleksandar

pre 3 godine

Ajde momci podcast da mi objasnite gde će da koriste 5G, gledam sad na Youtubu većina sveta nije pokrivena prosto su srećni kad uhvate signal.
Ja na Telenoru imam brži net nego mnogi u na Youtubu. N, nisam oduševljen novim modelima, drago mi je da se kreću napred ali ne vidim svrhu

Bre!

pre 3 godine

A zasto bi Epl uopste i stavljao te dve stvari u kutiju? Danas je godina 2020 u svako kucanstvo ima bar 3 punjaca koji stoje po fiokama besciljno; sa svakim novim mobilnim uredjajem se taj elektronski otpad povecava.
Slusalice su potrosni delovi. Svi ionako ih ili ne koriste ili kupuju nove na svaka 2 meseca. Nema sredine. Opet ili sede u fioci ili pocupane u kontejneru.

mozaks

pre 3 godine

kad uporedim sa nedavno predstavljenim.telefonom.xiaomi poco x3..
iphone bi trebali da poklanjaju da ljudi koriste ,a ne da prodaju za neku cenu,na koju ce da se kace..
ali ok,ukusi su razliciti,a ime se placa

Pragmatic

pre 3 godine

Najveci je problem sto marketing baziraju na ljudskim slabostima. Samo kompleksasi mogu da zaista sa iskrenim uzbudjenjem reaguju na telefone koji su uzbudljivo malo drugaciji od predhodnih modela.

lifeisgood

pre 3 godine

Sledeci model ne treba ni baterija,neka kazu da mora da se dokupi nek stave vise"ringli" na pozadinu...Dok je ovaca bice i sisanja i treba jos vise sisati...

keyboard

pre 3 godine

Sve super. 20 godina koristim Apple, prvo sto sam kupio je bio PowerBook sa G4 procesorom i onda dalje. Perfektan sklad softvera i hardvera. Jedino sto ne mogu da razumijem, je 5G mreza za mobilne podatke. Zasto je potrebna tolika brzina na mobilnom telefonu? Posalje se mejl, poruka itd, tu ne treba neki astronomski upstream ili downstream. Za gejming, a ni za posao, ne valja. I na kraju, sve zavisi od krajnjeg servera.

бре

pre 3 godine

Жив нисам...али како они то драматично представљају, као да су (напокон) слетели на месец.

zivorad iz mesta pickovci

pre 3 godine

Jos uvek koristim moj prvi mobilni koji sam kupio davne 1996 godine a to je nokia 2210 i jos uvek me odlicno sluzi i veca sam atrakcija sa tim telefonom nego sa najnovijim ajfonom.

r53

pre 3 godine

Uf 12ica mini izgleda predobro. Vrlo verovatno cu na manji ekran, sa XR na Mini, i cena je pristojna. Napokon su vratili meni licno najbolji industrijski dizajn nekog telefona ikad.

бре

pre 3 godine

Жив нисам...али како они то драматично представљају, као да су (напокон) слетели на месец.

Posmatrac

pre 3 godine

Nekako da pokusam da sumiram sve do sada vidjeno iako prezentacija nije zavrsena:
1. Predstavljaju isti dizajn 4. godinu za redom. Ne znam kako ih nije sramota da ponavljaju svake godine ''all new stunning designe''.Razlika izmedju proslogodisnjih pro modela i novih je samo u ekranu 0.2 inca koji oni predstavljaju kao ''much bigger''. I da, wallpaper je drugaciji.
2. Razlika izmedju 11 i 12/12 mini je u ekranima, stavili su OLED konacno, i govore nam sada kako LCD ne valjaju koji su prosle godine hvali na sva zvona super retina itd. A u stavari obican IPS sa ogromnim ivicama oko ekrana.
3. Na 11 su izostavili night mode na sirokougaonoj kameri, i sada su to stavili u 12 i 12 mini, kao da je to dovoljan razlog da se predje na noviji model.
4. Izbacuju punjac i ona zena odusevljeno govori kako ce nam sada kutija iPhona biti laksa :D Ali ne sumnjam da ce i ostali ispratiti taj trend.
5. Prvih pola sata je bila tolika pompa oko 5g, a to je zapravo standard za danasnje flegsip uredjaje
6. Novi A14 cip, verujem da je najbrzi i da ce tuci sve androide, ali malo je smesno kada svake godine ponavljaju istu frazu ''najbrzi cip ikada u smartfonu''.
7. Od svih telefona jedino mi se svideo iPhone mini, dizajn, boja itd.
8. Lepo je za promenu slusati cist engleski, a ne Samsungove i sl prezentacije koje uz duzno postovanje citaju Azijati kojima je izgovor engleskog katastrofalan.
9. Pretpostavljam da ce se i ovaj telefon prodavati na lopate. Jer tako smo u mogucnosti.

Darko

pre 3 godine

Prejeftino. Očekivao sam minimum $2000 za Pro Max. Stisla konkurencija, a?

Sačekaću ipak neke naredne, skuplje modele, gde da se brukam s ovim.

nn

pre 3 godine

Stara tehnologija sa ultra mega giga nazivom... Smijesna brzina punjenja, bez tip c konektora, ogroman notch, nedovoljan optički zum kamere, mala baterija, displej nije 120 hz, bez senzora otiska, preskupi dodaci, previse konzervativan i neinventivan ekosistem, los zvuk.... Ne kazem da je los ali za te pare recimo xiaomi mi 10 ultra je izmislio svijet u svakom smislu. Dok se drugi bave punjenjem od 120w (bezicno 55w), kamerom ispod displeja, boljim ekranima, brzim senzorima, novim tehnologijama baterije, kvalitetnijim zvucnicima, apple uvodi nove nazive za stare stvari. Apple je od revolucionara spao na marketinskog giganta koji šiša hipnotisane ovce. Sada je nista vise od statusnog simbola za ljude koji telefon koriste isključivo za pozive, poruke i pokazivanje.

zivorad iz mesta pickovci

pre 3 godine

Jos uvek koristim moj prvi mobilni koji sam kupio davne 1996 godine a to je nokia 2210 i jos uvek me odlicno sluzi i veca sam atrakcija sa tim telefonom nego sa najnovijim ajfonom.

Šupak Meraklija

pre 3 godine

Rekao sam babi, ili telefon 12-ica ili ja odo da skocim u Moravu sa ibarskog mosta!
Kaze nemoj dete, evo baba ce da ti da pemziju i svu ustedjevinu iz slamarice pa kupi to da ne budes mimo drustva.

lifeisgood

pre 3 godine

Sledeci model ne treba ni baterija,neka kazu da mora da se dokupi nek stave vise"ringli" na pozadinu...Dok je ovaca bice i sisanja i treba jos vise sisati...

vise pacijent

pre 3 godine

Mozete vi pljuvati po Apple ali da se zna da kompanija vredi 8 x više nego Samsung electronic sa svim friziderima, peglama i telefonima zajedno. Nebitno je šta prodaju, bitno je da zaradjuju i tu im skidam kapu mada sam danas bio brze ruke i prodao akcije po 121$ baš iz razloga da mi se nije svidelo na prvi pogled. Posto poznajem amere kao Srbi Hrvate shvatio sam da sam pogrešio jer akcije idu na 150 do nove godine
(psihijatar, 13. oktobar 2020 21:31)

Mozda zato sto du im proizvodi precenjeni?
A I imaju hordu sledbenika, koji misle da kupuju status.

inženjer gradjevine

pre 3 godine

Ponovo taj noč, ponovo nema usb c, ponovo te verzije od 64 gb..ova firma zaista nema srama.
Poslednji iskorak je bio iphone x..

iSheep

pre 3 godine

taman da uvaljuju punjac za jedno 99$ i da korisnici pricaju kako taj punjac ne puni kao svi drugi. Jos uvek troaju notch, ekran 69hz, sporo punnenje... sve u svemu smesno

Apple user

pre 3 godine

Iphone se blokira automatski, ako
ostanes bez memorije.
Razlog zasto se blokirao, objasne ti da si vise od 10 puta pogresio
passcode, iako znas da nisi.
Ako nemas Icloud i sacuvano, telefon mora da se resetuje i gubis sve slike i slicno.
Apple ID, ako password ostavos za remind me later, blokira se telefon a proceduru novog pasvorda ti Apple salje na telefon koji su to bokirali.
Imaju veliki problem sa softverom, daleko su iza Androida, marketing za naivne.

Stefan bgd

pre 3 godine

Po mom misljenju samo 2 tipa osoba mogu uzeti ovaj telefon: 1)iskompleksirani snob i 2) glupa osoba. Nebitan je novac i prestiz itd... Jednostavno, nema objasnjenja. I za 1500 evra mozete uzeti Samsung neki svejedno je, ali bar je komplet proizvod.. Prosto nebi dao da me magarci neko, plus sto su performanse slabije i sto zaostaju sa android platformom 4-6 godina... Kad vidim nekoga da fura apple proizvod odmah znam da je malo priglup. Pozdrav

ime

pre 3 godine

(Bre!, 13. oktobar 2020 20:00)

Sledece godine uredjaj bez ekrana...ionako imas od prethodnih godina pa nakaci...sto da ti se povlaci po fiokama i da se gomila elektronski otpad

EU Citizen

pre 3 godine

I opet je, tradicionalno, svaki bolji Kinez tipa OnePlus, Oppo ili Meizu Spejs Šatl za ovo :) Jedina novost je da ih je konkurencija naterala da malo spuste durbin s cenama, ali s obzirom na profil korisnika koji, barem izvan Amerike, u velikom procentu misle da puki telefon nešto govori o imovinskom stanju i društvenom statusu, verovatno greška :))

Pragmatic

pre 3 godine

Najveci je problem sto marketing baziraju na ljudskim slabostima. Samo kompleksasi mogu da zaista sa iskrenim uzbudjenjem reaguju na telefone koji su uzbudljivo malo drugaciji od predhodnih modela.

nepismeni

pre 3 godine

Ne znam za 12-icu, ali je 11 jedno tesko, precenjeno, preskupo gov.. koje nd vredi ni jednu trecinu svoje cene. Telefon se zagreje do usijanja dok se koristi u kolima Gugl maps posle pola sata (na istoj poziciji, sve isto, stavljen Xaomi Redmi Note 5 od 150 evra, bez problema drzi tri sata pre nego se pregreje), vise puta testirano. Da ne spominjem ostale mane, ima ih bas dosta, od vecih pa do manjih tipa ne moze da snima razgovore bez da moras da skidas aplikaciju pa i nju da budzis da bi mogao i dolazne pozive da snimas. Sve j svemu teska sprdnja od telefona koji papreno kosta samo zbog logoa na njemu i dosta dobre kamere.

djole

pre 3 godine

Znaci punjač motam da kupim ako ga već nemam..
Neće potrajati digo pa će i Samsung huawei i ostali ovim putem posto pretpostavljaju da imamo svi punjace

r53

pre 3 godine

Uf 12ica mini izgleda predobro. Vrlo verovatno cu na manji ekran, sa XR na Mini, i cena je pristojna. Napokon su vratili meni licno najbolji industrijski dizajn nekog telefona ikad.

mozaks

pre 3 godine

kad uporedim sa nedavno predstavljenim.telefonom.xiaomi poco x3..
iphone bi trebali da poklanjaju da ljudi koriste ,a ne da prodaju za neku cenu,na koju ce da se kace..
ali ok,ukusi su razliciti,a ime se placa

keyboard

pre 3 godine

Sve super. 20 godina koristim Apple, prvo sto sam kupio je bio PowerBook sa G4 procesorom i onda dalje. Perfektan sklad softvera i hardvera. Jedino sto ne mogu da razumijem, je 5G mreza za mobilne podatke. Zasto je potrebna tolika brzina na mobilnom telefonu? Posalje se mejl, poruka itd, tu ne treba neki astronomski upstream ili downstream. Za gejming, a ni za posao, ne valja. I na kraju, sve zavisi od krajnjeg servera.

Nemanja

pre 3 godine

Bez punjača i beskorisnih slušalica - hvala bogu više da su imali m*da to da urade, kao i za 3.5mm konektor nekada. Očekujte da u narednih 6meseci ni jedan Android to više neće deliti. Sad but true ;)
Magsafe - kako zeznuti fiziku i tehnologiju koja i dalje ne dopušta uređaj kao što je AirPower bio zamišljen - ravna ploča na koju stavljaš više uređaja bilo gde i oni se pune. Ko god ima bežični punjač (koji koštaju 1000 rsd u proseku), kapira koliko je ovo jednostavno i genijalno rešenje u svojoj jednostavnosti.
Minika i obična 12ica su tačno to što i trebaju da budu - doooobri telefoni, dobri ekrani. Notch neće nestati dokle god ne bude moguće da FaceID bude spakovan ispod ekrana, live with that...Pozdravljam povratak na kockasti dizajn, ćerkin stari SE i dalje leži u ruci 15 u glavu za moj 10s i ženinu sedmicu...Pro modele ne vredi komentaristi, u svetu Tubera i TikTokera (sic!) ima da idu k’o alva. Jedino ne kapiram zašto Xr i 11 modeli nisu povučeni, realno nemaju šta da traže više na tržištu? Počela je da mi se sviđa te diferencijacija između Pro i običnih modela, kao što ću Mac Pro uzeti tek kad parkiram Range Rovera u svoju garažu, tako ne moram ni najskuplji iPhone da imam, a da je to i dalje to.
12icu već vidim u džepu :)

Bre!

pre 3 godine

A zasto bi Epl uopste i stavljao te dve stvari u kutiju? Danas je godina 2020 u svako kucanstvo ima bar 3 punjaca koji stoje po fiokama besciljno; sa svakim novim mobilnim uredjajem se taj elektronski otpad povecava.
Slusalice su potrosni delovi. Svi ionako ih ili ne koriste ili kupuju nove na svaka 2 meseca. Nema sredine. Opet ili sede u fioci ili pocupane u kontejneru.

Xiaomi fan

pre 3 godine

Hvala Bogu da se neko konačno setio da napravi telefon od 5.4 inča bez ivica.

Treba apple da se seti da tako nešto uradi, ostali ko kokoške samo prate druge i furaju ono što je oprobano, nikako da se okuraže u nečemu što niko drugi ne pravi. Nadam se da će sad da i ostali pokupe foru pa i oni da krenu to da prave, pošto očigledno to nikom nije palo na pamet do sad ili šta već. Nešto je uradio samsung sa s10e i to je po meni najbolji android twlefon i danas, a ovo je još manje, a nadam se da će da idu i na 5 inča bez ivica. Neću brate veliki telefon, aman.

A ovaj lidar u iPhone 12 pro je zanimljiv. Videćemo šta će sve da izvuku iz njega. Znam šta sve roboti rade sa lidarom i super je to koncept.

Sloba

pre 3 godine

Moram priznati ovaj Pro model me je kupio. Shut up and take my money :D
I nemojte paniciti ide kabal za punjenje standardno uz novi fon, ima sve navedeno na Apple sajtu.

dexter

pre 3 godine

keyboard@ ništa negativno prika... ali da si mrdnuo nedje dalje bilo bi ti jasno. otključavas auto, upravljaš dronom, palis-gasis svetla i ostale uredjaje po kući... u budućnost će telefon biti kao neka konzola ali umesto igrica igraš - svakodnevni život. kapiras!?

psihijatar

pre 3 godine

Mozete vi pljuvati po Apple ali da se zna da kompanija vredi 8 x više nego Samsung electronic sa svim friziderima, peglama i telefonima zajedno. Nebitno je šta prodaju, bitno je da zaradjuju i tu im skidam kapu mada sam danas bio brze ruke i prodao akcije po 121$ baš iz razloga da mi se nije svidelo na prvi pogled. Posto poznajem amere kao Srbi Hrvate shvatio sam da sam pogrešio jer akcije idu na 150 do nove godine

O

pre 3 godine

“Novi A14 cip, verujem da je najbrzi i da ce tuci sve androide, ali malo je smesno kada svake godine ponavljaju istu frazu ''najbrzi cip ikada u smartfonu''.”—Nije smesno. E bas treba ponavljati cinjenicu da imaju najbolji procesor.

magla svuda oko nas

pre 3 godine

cuj komentare likova, svaka kuca ima po 3 punjaca??? pa sine svaki punjac je razlicit i nije kompaktibilan, narocito ako si pre toga koristio Android, uz to, brzo punjenje je isto bitna stavka a to mora bukvalno i jedino uz original, kakva je bre ovo glupost, nije ni cudo sto su ove cene, mada na kraju ce to izaci i skuplje dok ne pokupujes punjac za samo 99$, citaj 100, i sluske za samo 149$, citaj 150!!

Nemanja

pre 3 godine

Zaboravih da dodam, onaj mali HomePod za stotku deviza deluje isto kao super spravica za te pare - sviđa mi se intercom funkcija, između ostalih. Ne bih nikada old skul stereo za cepanje metalurgije menjao za bilo koji fensi moderni audio sistem, ali ako ima iole okej zvuk (na nivou manjih BT zvučnika), sasma dobra stvar za u kuhinji ili na terasi, npr.

Aleksandar

pre 3 godine

Ajde momci podcast da mi objasnite gde će da koriste 5G, gledam sad na Youtubu većina sveta nije pokrivena prosto su srećni kad uhvate signal.
Ja na Telenoru imam brži net nego mnogi u na Youtubu. N, nisam oduševljen novim modelima, drago mi je da se kreću napred ali ne vidim svrhu

Ali Hamnej

pre 3 godine

Bez zakrivljenih ivica, notch kao pre 5 godina. Losa baterija, kamera ocajna a cena izvanredna.
Huawei 40 i samsung 20 serije nemaju vise konkurenciju. Cak ni huawei 30 i samsung 11 nemaju konkurenciju.

Nada

pre 3 godine

Haha samo 60hrz ekran
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Igor, 13. oktobar 2020 21:29)

Haha, kao da možeš da vidiš razliku.A verovatno ne znaš ni šta je Hz (po tvome hrz), ali bitno je da se pljucne.

Zola

pre 3 godine

Занимљиво, коментаришу и то све они који не користе ајфон. Баш им смета. Убише се од плакања како не ваља. Ако, плачите.

Zvezdarac

pre 3 godine

Pošto bih prešao sa Android na ios jel ide bar kabl u pakovanju i da li moze da se koristi brzi punjač od Android telefona za ovo?

Zurkolomac

pre 3 godine

Hahaha, ove kanturine si ponizenje i za najzagrizenije Jabukoide.
Iduce godine ce smetlari iz kupertino selendre prodavati njihove smesne ogriske bez displeja, procesora i memorije pod izgovorom kako je to neophodno za njihov genijalni “eko sistem“ Made in Kenozoik...

Wohaa Vienna

pre 3 godine

Kad vidim nekoga da fura apple proizvod odmah znam da je malo priglup. Pozdrav
(Stefan bgd, 13. oktobar 2020 22:41)

Isto kao i ja kad vidim ovakav komentar.
Poz

Haki

pre 3 godine

Drugar, pobornik apple-a, vlasnik iphone-a odluci da zameni windows laptop polovnim Imac-om. Pitam ga, sto bre uze Mac laptop sa 1336x768 rezolucijom, moj telefon ima jacu. Komsija ga brani "ali ima Retina ekran". Marketing je cudo.

wlado

pre 3 godine

bio sam ubedjen da cu uzeti iphone 12 mini zbog dimenzija i izgleda ali posle predstavljanja sam shvatio da su iz minija izbacili touch ID. Face ID mi je unistio oci na s8, i to samo posle 7 dana koriscenja. Ovo je najveca mana koju su mogli da naprave u inace meni savrsenom telefonu.
sad cu morati uzeti s10e a posle toliko isekivanja :(((

ciga

pre 3 godine

@Goxiiii
Kupuju milioni, a pljačka je kada ti neko nešto uzme otme bez tvog pristanka(to radi država). Znači dokle god daješ plaćaš nešto svojevoljno, to nije pljačka. Uostalom uvek možeš da se okreneš i odeš dalje.

George Costanza

pre 3 godine

Novi A14 cip, verujem da je najbrzi i da ce tuci sve androide, ali malo je smesno kada svake godine ponavljaju istu frazu ''najbrzi cip ikada u smartfonu''.”—Nije smesno. E bas treba ponavljati cinjenicu da imaju najbolji procesor.
(O, 13. oktobar 2020 23:33)
A13 je brzi 20-30% od najboljeg procesora koji androidi koriste. Tek nadolazeći Snapdragon 875 ce se pribliziti A13. Smesno je kako ljudi nipodastavaju iPhone a nije im skup S20 od 1200e koji na nasem tržištu cak i ne koristi Qualcomm vec exonos koji je u rangu MediaTek-a iz loših "dana", značajno su (MediaTek) unapredili čipove i konkurentni su sada.

MrTech

pre 3 godine

U sustini vratili su se po meni najljepsem dizajnu koji je telefon imao i to je to, sve ostalo ako ne racunamo novi CPU je staro ili odavno prisutno u Android svijetu.

Sramota je da tek sad u 2020/21 godini oni ugrade OLED ekran dok ga jos od prosle godine u Android svijetu mozete naci i kod uredjaja od 300,350 eura!

Sramota je da jos uvijek forsiraju ovaj ogromni notch, 64gb skladistnu memoriju, ne prodaju punjac i slusalice i tome slicno...

Dakle osim dizajna i dimenzija (Mini 133mm i standardni Iphone 12/Pro 147mm) nista vise ja licno nemam za pohvaliti na ovim uredjajima.

Da nema notch, mozda bih ga i ja razmatrao kao kupovinu, ali po AMERICKOJ cijeni od 700 dolara, a ne evropskoj koja prelazi 850 eura za najjeftiniju MINI varijantu - SRAMOTA!

Sisanjeeee

pre 3 godine

Iphone 11 je globapno najprodavaniji telefon sa preko 30 miliona prodatih jedinica, sa ovim podatkom vole da se pohvale Iphone korisnici, a zaboravljaju da Iphone tj Apple nudi samo JEDAN jedini uredjaj na ovoj IOS platformi dok Android ima desetine konkurenata koji dijete to trziste!
Jos da napomenem da 85 odsto trzista u drzi Android, a ovi modeli potvrdjuju da ce to tako i ostati.

Osim dizajna (meni licno Mini) ovi telefoni nista NOVO ne nude vec su implenentirali neku "staru" tehnologiju i prezentuju je kao novu, smanjili bateriju opasno, nema punjaca, slusalica, ogroman notch, skladistna memorija mizerna u model od 700 dolara...

Da napomenem da je razlika u ceni izmedju SAD i Evrope ogromna, izmedju 150-200 eura/dolara vise u Evropi, zavisno kako racunate.

Uf

pre 3 godine

Ovaj mini, baš po mom ukusu, punjač već imam od sadašnjeg fona, sluške mi stoje neraspakovane u njegovoj kutiji (žali bože žice) a koristim druge, nama neke mane, jedva čekam...

.

pre 3 godine

“Novi A14 cip, verujem da je najbrzi i da ce tuci sve androide, ali malo je smesno kada svake godine ponavljaju istu frazu ''najbrzi cip ikada u smartfonu''.”—Nije smesno. E bas treba ponavljati cinjenicu da imaju najbolji procesor.
(O, 13. oktobar 2020 23:33)

Pa i A13 tuče svaki android. Sumnjam da će neko da kupuje A14 da bi prešao sa A13 jer je razlika neprimetna. O tome pričam

keyboard

pre 3 godine

(dexter, 13. oktobar 2020 21:38)
Sve je to vec moguce. 2011 godine sam razvijao aplikacije upravo za takve stvari. Nemam ja nista protiv. Svaka roba nadje svog kupca

Bre!

pre 3 godine

A zasto bi Epl uopste i stavljao te dve stvari u kutiju? Danas je godina 2020 u svako kucanstvo ima bar 3 punjaca koji stoje po fiokama besciljno; sa svakim novim mobilnim uredjajem se taj elektronski otpad povecava.
Slusalice su potrosni delovi. Svi ionako ih ili ne koriste ili kupuju nove na svaka 2 meseca. Nema sredine. Opet ili sede u fioci ili pocupane u kontejneru.

psihijatar

pre 3 godine

Mozete vi pljuvati po Apple ali da se zna da kompanija vredi 8 x više nego Samsung electronic sa svim friziderima, peglama i telefonima zajedno. Nebitno je šta prodaju, bitno je da zaradjuju i tu im skidam kapu mada sam danas bio brze ruke i prodao akcije po 121$ baš iz razloga da mi se nije svidelo na prvi pogled. Posto poznajem amere kao Srbi Hrvate shvatio sam da sam pogrešio jer akcije idu na 150 do nove godine

Stefan bgd

pre 3 godine

Po mom misljenju samo 2 tipa osoba mogu uzeti ovaj telefon: 1)iskompleksirani snob i 2) glupa osoba. Nebitan je novac i prestiz itd... Jednostavno, nema objasnjenja. I za 1500 evra mozete uzeti Samsung neki svejedno je, ali bar je komplet proizvod.. Prosto nebi dao da me magarci neko, plus sto su performanse slabije i sto zaostaju sa android platformom 4-6 godina... Kad vidim nekoga da fura apple proizvod odmah znam da je malo priglup. Pozdrav

Nemanja

pre 3 godine

Bez punjača i beskorisnih slušalica - hvala bogu više da su imali m*da to da urade, kao i za 3.5mm konektor nekada. Očekujte da u narednih 6meseci ni jedan Android to više neće deliti. Sad but true ;)
Magsafe - kako zeznuti fiziku i tehnologiju koja i dalje ne dopušta uređaj kao što je AirPower bio zamišljen - ravna ploča na koju stavljaš više uređaja bilo gde i oni se pune. Ko god ima bežični punjač (koji koštaju 1000 rsd u proseku), kapira koliko je ovo jednostavno i genijalno rešenje u svojoj jednostavnosti.
Minika i obična 12ica su tačno to što i trebaju da budu - doooobri telefoni, dobri ekrani. Notch neće nestati dokle god ne bude moguće da FaceID bude spakovan ispod ekrana, live with that...Pozdravljam povratak na kockasti dizajn, ćerkin stari SE i dalje leži u ruci 15 u glavu za moj 10s i ženinu sedmicu...Pro modele ne vredi komentaristi, u svetu Tubera i TikTokera (sic!) ima da idu k’o alva. Jedino ne kapiram zašto Xr i 11 modeli nisu povučeni, realno nemaju šta da traže više na tržištu? Počela je da mi se sviđa te diferencijacija između Pro i običnih modela, kao što ću Mac Pro uzeti tek kad parkiram Range Rovera u svoju garažu, tako ne moram ni najskuplji iPhone da imam, a da je to i dalje to.
12icu već vidim u džepu :)

O

pre 3 godine

“Novi A14 cip, verujem da je najbrzi i da ce tuci sve androide, ali malo je smesno kada svake godine ponavljaju istu frazu ''najbrzi cip ikada u smartfonu''.”—Nije smesno. E bas treba ponavljati cinjenicu da imaju najbolji procesor.

Apple user

pre 3 godine

Iphone se blokira automatski, ako
ostanes bez memorije.
Razlog zasto se blokirao, objasne ti da si vise od 10 puta pogresio
passcode, iako znas da nisi.
Ako nemas Icloud i sacuvano, telefon mora da se resetuje i gubis sve slike i slicno.
Apple ID, ako password ostavos za remind me later, blokira se telefon a proceduru novog pasvorda ti Apple salje na telefon koji su to bokirali.
Imaju veliki problem sa softverom, daleko su iza Androida, marketing za naivne.

mozaks

pre 3 godine

kad uporedim sa nedavno predstavljenim.telefonom.xiaomi poco x3..
iphone bi trebali da poklanjaju da ljudi koriste ,a ne da prodaju za neku cenu,na koju ce da se kace..
ali ok,ukusi su razliciti,a ime se placa

zivorad iz mesta pickovci

pre 3 godine

Jos uvek koristim moj prvi mobilni koji sam kupio davne 1996 godine a to je nokia 2210 i jos uvek me odlicno sluzi i veca sam atrakcija sa tim telefonom nego sa najnovijim ajfonom.

nepismeni

pre 3 godine

Ne znam za 12-icu, ali je 11 jedno tesko, precenjeno, preskupo gov.. koje nd vredi ni jednu trecinu svoje cene. Telefon se zagreje do usijanja dok se koristi u kolima Gugl maps posle pola sata (na istoj poziciji, sve isto, stavljen Xaomi Redmi Note 5 od 150 evra, bez problema drzi tri sata pre nego se pregreje), vise puta testirano. Da ne spominjem ostale mane, ima ih bas dosta, od vecih pa do manjih tipa ne moze da snima razgovore bez da moras da skidas aplikaciju pa i nju da budzis da bi mogao i dolazne pozive da snimas. Sve j svemu teska sprdnja od telefona koji papreno kosta samo zbog logoa na njemu i dosta dobre kamere.

бре

pre 3 godine

Жив нисам...али како они то драматично представљају, као да су (напокон) слетели на месец.

Posmatrac

pre 3 godine

Nekako da pokusam da sumiram sve do sada vidjeno iako prezentacija nije zavrsena:
1. Predstavljaju isti dizajn 4. godinu za redom. Ne znam kako ih nije sramota da ponavljaju svake godine ''all new stunning designe''.Razlika izmedju proslogodisnjih pro modela i novih je samo u ekranu 0.2 inca koji oni predstavljaju kao ''much bigger''. I da, wallpaper je drugaciji.
2. Razlika izmedju 11 i 12/12 mini je u ekranima, stavili su OLED konacno, i govore nam sada kako LCD ne valjaju koji su prosle godine hvali na sva zvona super retina itd. A u stavari obican IPS sa ogromnim ivicama oko ekrana.
3. Na 11 su izostavili night mode na sirokougaonoj kameri, i sada su to stavili u 12 i 12 mini, kao da je to dovoljan razlog da se predje na noviji model.
4. Izbacuju punjac i ona zena odusevljeno govori kako ce nam sada kutija iPhona biti laksa :D Ali ne sumnjam da ce i ostali ispratiti taj trend.
5. Prvih pola sata je bila tolika pompa oko 5g, a to je zapravo standard za danasnje flegsip uredjaje
6. Novi A14 cip, verujem da je najbrzi i da ce tuci sve androide, ali malo je smesno kada svake godine ponavljaju istu frazu ''najbrzi cip ikada u smartfonu''.
7. Od svih telefona jedino mi se svideo iPhone mini, dizajn, boja itd.
8. Lepo je za promenu slusati cist engleski, a ne Samsungove i sl prezentacije koje uz duzno postovanje citaju Azijati kojima je izgovor engleskog katastrofalan.
9. Pretpostavljam da ce se i ovaj telefon prodavati na lopate. Jer tako smo u mogucnosti.

vise pacijent

pre 3 godine

Mozete vi pljuvati po Apple ali da se zna da kompanija vredi 8 x više nego Samsung electronic sa svim friziderima, peglama i telefonima zajedno. Nebitno je šta prodaju, bitno je da zaradjuju i tu im skidam kapu mada sam danas bio brze ruke i prodao akcije po 121$ baš iz razloga da mi se nije svidelo na prvi pogled. Posto poznajem amere kao Srbi Hrvate shvatio sam da sam pogrešio jer akcije idu na 150 do nove godine
(psihijatar, 13. oktobar 2020 21:31)

Mozda zato sto du im proizvodi precenjeni?
A I imaju hordu sledbenika, koji misle da kupuju status.

keyboard

pre 3 godine

Sve super. 20 godina koristim Apple, prvo sto sam kupio je bio PowerBook sa G4 procesorom i onda dalje. Perfektan sklad softvera i hardvera. Jedino sto ne mogu da razumijem, je 5G mreza za mobilne podatke. Zasto je potrebna tolika brzina na mobilnom telefonu? Posalje se mejl, poruka itd, tu ne treba neki astronomski upstream ili downstream. Za gejming, a ni za posao, ne valja. I na kraju, sve zavisi od krajnjeg servera.

r53

pre 3 godine

Uf 12ica mini izgleda predobro. Vrlo verovatno cu na manji ekran, sa XR na Mini, i cena je pristojna. Napokon su vratili meni licno najbolji industrijski dizajn nekog telefona ikad.

lifeisgood

pre 3 godine

Sledeci model ne treba ni baterija,neka kazu da mora da se dokupi nek stave vise"ringli" na pozadinu...Dok je ovaca bice i sisanja i treba jos vise sisati...

EU Citizen

pre 3 godine

I opet je, tradicionalno, svaki bolji Kinez tipa OnePlus, Oppo ili Meizu Spejs Šatl za ovo :) Jedina novost je da ih je konkurencija naterala da malo spuste durbin s cenama, ali s obzirom na profil korisnika koji, barem izvan Amerike, u velikom procentu misle da puki telefon nešto govori o imovinskom stanju i društvenom statusu, verovatno greška :))

nn

pre 3 godine

Stara tehnologija sa ultra mega giga nazivom... Smijesna brzina punjenja, bez tip c konektora, ogroman notch, nedovoljan optički zum kamere, mala baterija, displej nije 120 hz, bez senzora otiska, preskupi dodaci, previse konzervativan i neinventivan ekosistem, los zvuk.... Ne kazem da je los ali za te pare recimo xiaomi mi 10 ultra je izmislio svijet u svakom smislu. Dok se drugi bave punjenjem od 120w (bezicno 55w), kamerom ispod displeja, boljim ekranima, brzim senzorima, novim tehnologijama baterije, kvalitetnijim zvucnicima, apple uvodi nove nazive za stare stvari. Apple je od revolucionara spao na marketinskog giganta koji šiša hipnotisane ovce. Sada je nista vise od statusnog simbola za ljude koji telefon koriste isključivo za pozive, poruke i pokazivanje.

Sloba

pre 3 godine

Moram priznati ovaj Pro model me je kupio. Shut up and take my money :D
I nemojte paniciti ide kabal za punjenje standardno uz novi fon, ima sve navedeno na Apple sajtu.

Aleksandar

pre 3 godine

Ajde momci podcast da mi objasnite gde će da koriste 5G, gledam sad na Youtubu većina sveta nije pokrivena prosto su srećni kad uhvate signal.
Ja na Telenoru imam brži net nego mnogi u na Youtubu. N, nisam oduševljen novim modelima, drago mi je da se kreću napred ali ne vidim svrhu

Šupak Meraklija

pre 3 godine

Rekao sam babi, ili telefon 12-ica ili ja odo da skocim u Moravu sa ibarskog mosta!
Kaze nemoj dete, evo baba ce da ti da pemziju i svu ustedjevinu iz slamarice pa kupi to da ne budes mimo drustva.

Pragmatic

pre 3 godine

Najveci je problem sto marketing baziraju na ljudskim slabostima. Samo kompleksasi mogu da zaista sa iskrenim uzbudjenjem reaguju na telefone koji su uzbudljivo malo drugaciji od predhodnih modela.

inženjer gradjevine

pre 3 godine

Ponovo taj noč, ponovo nema usb c, ponovo te verzije od 64 gb..ova firma zaista nema srama.
Poslednji iskorak je bio iphone x..

Nada

pre 3 godine

Haha samo 60hrz ekran
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Igor, 13. oktobar 2020 21:29)

Haha, kao da možeš da vidiš razliku.A verovatno ne znaš ni šta je Hz (po tvome hrz), ali bitno je da se pljucne.

dexter

pre 3 godine

keyboard@ ništa negativno prika... ali da si mrdnuo nedje dalje bilo bi ti jasno. otključavas auto, upravljaš dronom, palis-gasis svetla i ostale uredjaje po kući... u budućnost će telefon biti kao neka konzola ali umesto igrica igraš - svakodnevni život. kapiras!?

Xiaomi fan

pre 3 godine

Hvala Bogu da se neko konačno setio da napravi telefon od 5.4 inča bez ivica.

Treba apple da se seti da tako nešto uradi, ostali ko kokoške samo prate druge i furaju ono što je oprobano, nikako da se okuraže u nečemu što niko drugi ne pravi. Nadam se da će sad da i ostali pokupe foru pa i oni da krenu to da prave, pošto očigledno to nikom nije palo na pamet do sad ili šta već. Nešto je uradio samsung sa s10e i to je po meni najbolji android twlefon i danas, a ovo je još manje, a nadam se da će da idu i na 5 inča bez ivica. Neću brate veliki telefon, aman.

A ovaj lidar u iPhone 12 pro je zanimljiv. Videćemo šta će sve da izvuku iz njega. Znam šta sve roboti rade sa lidarom i super je to koncept.

Darko

pre 3 godine

Prejeftino. Očekivao sam minimum $2000 za Pro Max. Stisla konkurencija, a?

Sačekaću ipak neke naredne, skuplje modele, gde da se brukam s ovim.

iSheep

pre 3 godine

taman da uvaljuju punjac za jedno 99$ i da korisnici pricaju kako taj punjac ne puni kao svi drugi. Jos uvek troaju notch, ekran 69hz, sporo punnenje... sve u svemu smesno

Nemanja

pre 3 godine

Zaboravih da dodam, onaj mali HomePod za stotku deviza deluje isto kao super spravica za te pare - sviđa mi se intercom funkcija, između ostalih. Ne bih nikada old skul stereo za cepanje metalurgije menjao za bilo koji fensi moderni audio sistem, ali ako ima iole okej zvuk (na nivou manjih BT zvučnika), sasma dobra stvar za u kuhinji ili na terasi, npr.

Ali Hamnej

pre 3 godine

Bez zakrivljenih ivica, notch kao pre 5 godina. Losa baterija, kamera ocajna a cena izvanredna.
Huawei 40 i samsung 20 serije nemaju vise konkurenciju. Cak ni huawei 30 i samsung 11 nemaju konkurenciju.

Zola

pre 3 godine

Занимљиво, коментаришу и то све они који не користе ајфон. Баш им смета. Убише се од плакања како не ваља. Ако, плачите.

Zurkolomac

pre 3 godine

Hahaha, ove kanturine si ponizenje i za najzagrizenije Jabukoide.
Iduce godine ce smetlari iz kupertino selendre prodavati njihove smesne ogriske bez displeja, procesora i memorije pod izgovorom kako je to neophodno za njihov genijalni “eko sistem“ Made in Kenozoik...

wlado

pre 3 godine

bio sam ubedjen da cu uzeti iphone 12 mini zbog dimenzija i izgleda ali posle predstavljanja sam shvatio da su iz minija izbacili touch ID. Face ID mi je unistio oci na s8, i to samo posle 7 dana koriscenja. Ovo je najveca mana koju su mogli da naprave u inace meni savrsenom telefonu.
sad cu morati uzeti s10e a posle toliko isekivanja :(((

djole

pre 3 godine

Znaci punjač motam da kupim ako ga već nemam..
Neće potrajati digo pa će i Samsung huawei i ostali ovim putem posto pretpostavljaju da imamo svi punjace

ime

pre 3 godine

(Bre!, 13. oktobar 2020 20:00)

Sledece godine uredjaj bez ekrana...ionako imas od prethodnih godina pa nakaci...sto da ti se povlaci po fiokama i da se gomila elektronski otpad

magla svuda oko nas

pre 3 godine

cuj komentare likova, svaka kuca ima po 3 punjaca??? pa sine svaki punjac je razlicit i nije kompaktibilan, narocito ako si pre toga koristio Android, uz to, brzo punjenje je isto bitna stavka a to mora bukvalno i jedino uz original, kakva je bre ovo glupost, nije ni cudo sto su ove cene, mada na kraju ce to izaci i skuplje dok ne pokupujes punjac za samo 99$, citaj 100, i sluske za samo 149$, citaj 150!!

.

pre 3 godine

“Novi A14 cip, verujem da je najbrzi i da ce tuci sve androide, ali malo je smesno kada svake godine ponavljaju istu frazu ''najbrzi cip ikada u smartfonu''.”—Nije smesno. E bas treba ponavljati cinjenicu da imaju najbolji procesor.
(O, 13. oktobar 2020 23:33)

Pa i A13 tuče svaki android. Sumnjam da će neko da kupuje A14 da bi prešao sa A13 jer je razlika neprimetna. O tome pričam

Wohaa Vienna

pre 3 godine

Kad vidim nekoga da fura apple proizvod odmah znam da je malo priglup. Pozdrav
(Stefan bgd, 13. oktobar 2020 22:41)

Isto kao i ja kad vidim ovakav komentar.
Poz

Uf

pre 3 godine

Ovaj mini, baš po mom ukusu, punjač već imam od sadašnjeg fona, sluške mi stoje neraspakovane u njegovoj kutiji (žali bože žice) a koristim druge, nama neke mane, jedva čekam...

Zvezdarac

pre 3 godine

Pošto bih prešao sa Android na ios jel ide bar kabl u pakovanju i da li moze da se koristi brzi punjač od Android telefona za ovo?

Haki

pre 3 godine

Drugar, pobornik apple-a, vlasnik iphone-a odluci da zameni windows laptop polovnim Imac-om. Pitam ga, sto bre uze Mac laptop sa 1336x768 rezolucijom, moj telefon ima jacu. Komsija ga brani "ali ima Retina ekran". Marketing je cudo.

George Costanza

pre 3 godine

Novi A14 cip, verujem da je najbrzi i da ce tuci sve androide, ali malo je smesno kada svake godine ponavljaju istu frazu ''najbrzi cip ikada u smartfonu''.”—Nije smesno. E bas treba ponavljati cinjenicu da imaju najbolji procesor.
(O, 13. oktobar 2020 23:33)
A13 je brzi 20-30% od najboljeg procesora koji androidi koriste. Tek nadolazeći Snapdragon 875 ce se pribliziti A13. Smesno je kako ljudi nipodastavaju iPhone a nije im skup S20 od 1200e koji na nasem tržištu cak i ne koristi Qualcomm vec exonos koji je u rangu MediaTek-a iz loših "dana", značajno su (MediaTek) unapredili čipove i konkurentni su sada.

MrTech

pre 3 godine

U sustini vratili su se po meni najljepsem dizajnu koji je telefon imao i to je to, sve ostalo ako ne racunamo novi CPU je staro ili odavno prisutno u Android svijetu.

Sramota je da tek sad u 2020/21 godini oni ugrade OLED ekran dok ga jos od prosle godine u Android svijetu mozete naci i kod uredjaja od 300,350 eura!

Sramota je da jos uvijek forsiraju ovaj ogromni notch, 64gb skladistnu memoriju, ne prodaju punjac i slusalice i tome slicno...

Dakle osim dizajna i dimenzija (Mini 133mm i standardni Iphone 12/Pro 147mm) nista vise ja licno nemam za pohvaliti na ovim uredjajima.

Da nema notch, mozda bih ga i ja razmatrao kao kupovinu, ali po AMERICKOJ cijeni od 700 dolara, a ne evropskoj koja prelazi 850 eura za najjeftiniju MINI varijantu - SRAMOTA!

Sisanjeeee

pre 3 godine

Iphone 11 je globapno najprodavaniji telefon sa preko 30 miliona prodatih jedinica, sa ovim podatkom vole da se pohvale Iphone korisnici, a zaboravljaju da Iphone tj Apple nudi samo JEDAN jedini uredjaj na ovoj IOS platformi dok Android ima desetine konkurenata koji dijete to trziste!
Jos da napomenem da 85 odsto trzista u drzi Android, a ovi modeli potvrdjuju da ce to tako i ostati.

Osim dizajna (meni licno Mini) ovi telefoni nista NOVO ne nude vec su implenentirali neku "staru" tehnologiju i prezentuju je kao novu, smanjili bateriju opasno, nema punjaca, slusalica, ogroman notch, skladistna memorija mizerna u model od 700 dolara...

Da napomenem da je razlika u ceni izmedju SAD i Evrope ogromna, izmedju 150-200 eura/dolara vise u Evropi, zavisno kako racunate.

ciga

pre 3 godine

@Goxiiii
Kupuju milioni, a pljačka je kada ti neko nešto uzme otme bez tvog pristanka(to radi država). Znači dokle god daješ plaćaš nešto svojevoljno, to nije pljačka. Uostalom uvek možeš da se okreneš i odeš dalje.

keyboard

pre 3 godine

(dexter, 13. oktobar 2020 21:38)
Sve je to vec moguce. 2011 godine sam razvijao aplikacije upravo za takve stvari. Nemam ja nista protiv. Svaka roba nadje svog kupca